|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
![]() Codziennie go kapalam w malej wanience i do niej wkladlam ta wkladke fotelik ale tu na zdjeciu wyjatkowo kapalam go w duzej wannie
|
|
#872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)także dzidziusia położono mi na klatce jeszcze z pępowinką, ale na pewno nie na 15 minutCo do staników, Aga ma rację( jak zawsze zresztą Już zaczynam w nim chadzać, bo super dopasowuje się do wielkości cycków Aaaa, dziś zaczynam 28 tydzień i tym samym 7 miesiąc Mam na plusie 9 kilo. Lekarka mnie opier...li. Ale chyba mam to gdzieś. Jem normalnie, fakt, że słodyczy sobie nie odmawiam Jak nie puszczę pawia, to będzie dobrze. Miłej soboty, mamuśki
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bezstresowe wychowanie?
|
|
|
|
|
#874 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dopiero jak jej dluzej nie czuje to zaczynam sie zamartwiac i skupiac na tym czy cos czujeCytat:
Cytat:
trzeba bedzie powymieniac sie numerami, zebysmy mogly sie informowac na forum, ktora rodzi itp ![]() Cytat:
co do nart to my chcielismy z mezem po swietach jechac do Austrii, jezdzimy tam co roku, ale stwierdzilam ze lepiej jak te kase zaoszczedzimy, a poza tym bede juz w 31 tc wiec bym sie kulala tylko po drogach, no i ta nuda w czasie jak on by byl na stoku Cytat:
a gdzie rodzice byli???? ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
gratuluje 7 miesiaca
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te foteliki, a jak z myciem główki, tzn. ze spłukaniem , bo na ręce to tak fajnie odchylałam Małą ,że woda spływała elegancko, a w tym to jak? |
|
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
kurkuma 9 na plusie to nie duzo. Ja mam prawie 6
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie te pierwsze ruchy są tak delikatne, że ledwo można poczuc? Jestem w 17 tygodniu, więc pocieszam się, że to już niedługo. Potem, w grudniu poznamy płec i będę mogła się z Wami zachwycac
|
|
|
|
|
#878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I Adasia pare bym zamiescila wtedy tez. Kurkuma, mnie tez wydaje sie ze 9 na plusie to wcale nie tak duzo! No Aguska ja tak bardzo balam sie trzymac na rekach To juz TZ-towi to lepiej szlo, ja wogole jaka takas spanikowana przy Adasiu bylam, teraz bedzie juzo wiele lepiej Konia ,szczerze to nie pamietam jak to robilam zeby glowke splukac ![]() A jak Ty Aguska? ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-12 o 14:49 |
||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! WSZYSTKIE MAMUSIE
![]() Poczytałam troszkę kilka str. i tak: *Dla tych z Was co czekają na ruchy ja poczułąm takie mocne, pewne w 20t. W poniedziałek zaczynam 22 tydz. i ju,z fajnie czuć dzidzię 18 tydzień to czułam czasami b. delikatnie,ale wiedziałam że to dzidzia bo jelita burczały a dzidzia to jak drganie mięsnia było![]() *właśnie wstawiłam pranie ciuszków dzieciowych (w proszku dla dzieci) i troszkę już tego mam...musze spisać, aby nie przesadzić z zakupami...a w Tesco kupiliśmy z mężem dwie pary śicznych welurowych spodenek *kumkura 7 m-c super...ja zaczynam 6-ty za tydzień! *miałam jechać właśnie na pizze z moim małżem...ale siostra zadzwoniła, że zaprasza nas na kolację i bedzie PIZZA!!! i piwko...a dla mnie pewnie soczek JUż od m-ca pizza za mną chodzi...strasznie mam smaka! Nie gotowałam dziś nic specjalnie...i teraz nie mam obiadu *muszę troszkę posprzątać...ale średnio mi się chce... PS: właśnie zadzwonił mąż (jest u taty coś tam walczą z internetem)... i mówi, że ma dużo placków ziemniaczanych od babci no i już mam obiad
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-12 o 15:07 |
|
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
Mała- placki ziemniaczane
a nie mam maszynki do mielenia mięsa...a ręcznie o nie, nie
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj robie zapiekanke ziemniaczana ale to dopeiro tak wieczorkiem, no i bylam na zakupach i oczywiscie czosnku zapomnialamA wogole jak ogladalam zdjecia to tak mi przyszlo do glowy ze fajowo ze unikniemy latem byc w ciazy , jak sobie przypomne lato 2005 Madziara , rodzice nie mieli kontroli nad tymi dziecmi czy co?
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-12 o 15:37 |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
no nie!!! zostawiłam was wczoraj popołudniu i juz 5 stron do czytania
uff w końcu zmusiłam TŻ do umycia okien, ile sie nasłuchałam ze za zimno ze to ze tamto ze moze na wiosnę ![]() ![]() ale juz wszystko posprzątane, tylko musze podłogę umyć, ale normalnie padlam.... a TŻ ze on jest bardziej zmęczony bo on przecież umyl okna i odkurzył ehh ci faceci
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poczulam w 17 tc takie jakies przelewanie, ale to bylo minimalne i tez nie bylam pewna czy to dziecko czy co
|
|
|
|
#884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie jak czysciutko i poszprzatane, ja bede miala ten tydzien przechlapany, pakowanie i wyprowadzka to nic ciekawego Jutro w szwecji dzien ojca, musze adasia wziasc na zakupy i jakis prezencik zakupic, totalnie nie mam pomyslu
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
a Madziara w którym jesteś że masz 6 ??
ja jestem w 5 miesiącu i zauważyłam że od początku przytyłam niecałe 3-4kg.a tak wogóle Madziara to masakra z tymi dziećmi ja bym takich rodziców zabiła chyba ... co nie umieli zareagować jak te potwory rozrabiały .... fakt bezstresowe wychowanie pewnie... dzieci robią co chcą ;/ Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2011-11-12 o 16:46 |
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Mój siostrzeniec jest nie do podrobienia.
Kupiłam sobie Kinder Schoko-Bons. Dałam jeden cukierek młodemu. Trochę się brzydził (choć lubi wszystko co nazywa się Kinder). Kazał nalać do kubeczka trochę wody, wrzucić cukierka. Wypił wodę, jajeczko wpadło mu do ust. Spytałam, czemu tak robi. Co mi odpowiedział? Że woda zmieni smak i nie będzie czuł jak smakuje Ale zasmakowało mu, poszedł wziąc sobie jeszcze jeden. Mówię, żeby wziął jednego dla mnie i dla brata. To nakarmił przy okazji psy I zdziwiony, że psy też lubią (mój pies przy innym zwierzęciu i dziecku zje wszystko).Cóż, zdziwił się troszkę, że ciocia podniosła nieco głos i powiedziała, że nie wolno tak robić.
|
#887 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Z emergency zrezygnowałam,bo coś koło 22znowu poczułam to charakterystyczne pukanie Wcześniej nie pisałam bo musiałam trochę odpocząć... Dzięki za troskę dziewczynki! kochane jesteściektóraż z Was (bodajże rybka) dużo dużo wcześniej wspominała o badaniu z ta glukozą. i ja wyczytałam w takiej mądrej książeczce,że czas na wykonanie tego badania jest między 24a28 tc. piszą też,że to badanie jest dla każdej ciężarnej,nie tylko tej która ma predyspozycje do bycia cukrzykiem. ja pewnie się dowiem o tym na następnej wizycie... dla dziewczyn z uk. Jakby któraś była zainteresowana to na ebayu znalazłam fajny zestaw z Aventa. Ja kupilam za ciut mniej (13.90),ale tamta oferta wygasła. Jednak muszę Wam powiedzieć,że i tak jest okazja,bo za ten sam set w Argosie trzeba dać ponoć 20f (kumpeli słowa). a i ja też mam to ustrojstwo do kąpieli co Aguśka. tylko że ono nie jest plastikowe,tylko z jakiegoś materiału. i to się zawiesza nad wanienką... i tez się zastanawiam nad tym jak kąpiel z tym wyglądać bedzie... Ale niech Tomka o to głowa boli,bo obiecał,że skoro ja się boję to on to bedzie robił
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-11-12 o 16:55 |
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
znowu naskrobałyście sporo
![]() My mieliśmy przed południem jechać na zakupy, ale mąż miał kaca po wczorajszej imprezie w pracy potem przyjechał jego kuzyn, posiedzieliśmy chwilę. Potem przyszłam na górę i poczułam się taka zmęczona, że musiałam się położyć. Zanim wstałam i się zebraliśmy było przed 14. Wróciliśmy po 16, dobrze że miałam jeszcze zupę bo byłam taaaaka głodna ![]() Najlepsze było to że jak byliśmy w sklepie przy półce ze śledziami to strasznie mi się ich zachciało, tylko nie potrafiłam się zdecydować, stałam chyba z pół godz i wybierałam w końcu wzięłam po kaszubsku i właśnie zjadłam, pycha... ![]() Zabieram się teraz za tą sałatkę gyros, będzie na kolacje i pewnie zostanie jeszcze na jutro ![]() Ja w poniedziałek zaczynam 24 tydz i już mam 9kg na plusie ale cóż nie zamierzam się głodzić, choć wcale nie uważam żebym jadła bardzo dużoCo do stanika to się zastanawiałam nad tymi dla karmiących, ale może rzeczywiście kupię zwykłe bawełniane
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2011-11-12 o 17:53 |
|
|
|
#889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bylismy z Filipkiem w sklepie i kupilam ta kurtalke na zime mu i czapke, szalik i rekawiczki, wiec jest gotowy na snieg.
Jeszcze tylko jakies cieple buty ale pojedziemy na spokojne, bo te co ma, to ma dosc wysokie, jednak jak spadnie snieg, to juz beda za chlodne ![]() Powiem Wam, ze sie umeczylam tymi zakupami z nim, tym przymierzaniem a bylismy sami wiec ciezko oj ciezko bylo.... I wogole mialam problem, bo najgorsze jest jak on jest miedzy dwoma rozmiarami....np nosi teraz raz 98 a raz 104 i kurtka 104 jest za niego za wielka i nie chodzi mi o jakis luz ktory byc powinien, zeby starczylo na zime cala ale o to, ze w tym 104 plywa a 98 czesto bywa dopasowane a dopasowane byc nie moze bo w polowie zimy trzeba bedzie kupic nowa Kupilam na szczescie w 5-10-15, tam maja przyzwoite ceny choc tez nie jakies bardzo niskie, ale udalo mi sie kupic w r.98 ze ma jeszcze luzu a jest dosc dluga wiec starczy na zime. ![]() Was tez niebawem czekaja takie dylematy A ja sobie dzis pomyslalam, ze braciszek Filipka co w brzuszku jest u mnie, bedzie mial fajnie bo tyle ciuszkow na niego czeka po Filipie i butow ile ![]() Wiec w sumie dobrze ze to nie dziewczynka a chlopczyk bo bede miala naprawde duzo mniejsze koszty: jedynie co to mleczko i pieluchy ![]() Cytat:
![]() Odnosnie kg, ja mma juz 8 kg na plusie i uwazam ze nie jest to tak strasznie duzo. Cytat:
![]() Wydaje mi sie, ze splukiwalam tyl prysznicem a potem reka przod zeby do oczek nie nalecialo. Jakos tak ![]() W kazdym razie codziennie wloskow nie mylam. Cytat:
![]() Odnosnie tych wloskow to juz koni napisalam, ze tez nie moglam sobie przypomniec jak to robilam, ale z tego co pamietam, to plukalam tyl najpierw i potem reka jakos splukiwalam przod zeby do oczkow nie lecialo bo mial malusio wloskow.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-12 o 17:59 |
|||
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
natkulec ja po obiedzie zjadlam banana kiwi i dwie kanapki jeszcze
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-12 o 17:58 |
|
|
|
#891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro Ty mialas juz doswiadczenie z dziecmi to sie nie dziwie ze sie pewniej czulas! Ja bylam calkeim zielona przy Adasiu, nie mialam mlodszego rodzenstwa i jakos wogole nie mialam zaintersowania dziecmi. Nawet pieluchy nie umialam zmieniac No wiec ten lezaczek do wanienki to bylo dla mnie zbawienie, mysle ze dla mamusiek , ktore bardzo sie kapieli obawiaja jest to super sprawa. Ja generalnie lubie sobie ulatwiac zycie bo czemu nie? 8 na plusie to przeciez ok, tez tak uwazam! Na zdjeciu wygladasz rewelacyjnie, wszytsko poszlo Ciw brzuch, nawet tak mi sie wydaje jakby cale cialo Ci sie wyszczuplilo a brzuch poszedl do przodu. Dzisiaj czytalam artykul o wadze w ciazy no i pisali ze w ostatnim m-cu to juz sie nie przybiera (lub nie powinno ) Pamieta ktoras z mamus , ktore rodzily czy to prawda? Bo jesli tak to swietnie -jeden m-c miej do tycia A ja juz nie pamietam niestety Wogole to co tak tu dzisiaj cicho? Ja mam zapiekanke w piekarniku i czekam
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-12 o 18:16 |
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie tego tycia, nie pamietam jak to jest w ostatnim m-cu Pamietam tylko ze ogolnie w III trymestrze najwiecej sie tyje ![]() A cicho jest bo jest sobota ![]() balbinko dobrze ze wszystko w porzadku u Was
|
|
#894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczynki jestem w trakcie nadrabiania Was, bo wrocilam niedawno z pracy, dzisiaj goscie byli mega wyluzowani i napiwkow dali mi sporo, podzielilam je z pania ktora gotuje i z jeszcze jedna ktora przychozi mi pomoc. i ta druga przyniosla mi prezent ...sliczne ciuszki (dwa bodziaczki, czapeczke i sliniaczek dla noworodka...to pierwsze ciuszki jakie mam w ogole...takie malusie sa ![]() mialam ciezka noc - bo Tz z kolega siedzieli do pozna, sypialnie mamy na gorze ale mimo wszystko jak chodzili do lazienki i zamykali drzwi to slyszalam tak czy inaczej, Tz sie meczyl okropnie, wymiotowal - ja sie na niego wsciekalam bo bylo po 1 w nocy, a ja musialam o 6 wstac, wygonialam go na kanape na dol, ale nie chcial isc, i jak robilo mu sie niedobrze, to za kazdym razem zapalalam lampke i sie martwilam jak on taki zamotany schodzi z tych schodow, w sypialni jak w gorzelni smierdzialo, o rany...naprawde ciesze sie ze zdarza mi sie to tylko raz w roku, bo nienawidze pijanych ludzi...ale on twierdzo ze to McDonalds mu zaszkodzil bo wypil tylko 5 malych piwek
|
|
|
|
|
#895 | |||
|
Rozeznanie
|
hej
![]() Mravka gratuluję chłopaka a zdjęcie rewelacyjne Byliśmy dzisiaj obejrzeć wózki i resztę. Jakoś nie bardzo mnie do tego ciągnie ale mąż zaproponował to się już nie sprzeciwiałam. i muszę przyznać że nas trochę to wszystko zszkowało. od momentu kiedy miałam styczność z zakupami dla dzieciaków teraz tego wszystkiego jest 3x więcej, zamiast 3-5 firm- 15 i te ceny....najlepszy mąż jak się go pytam czy się trzyma (nie spodziewał się tego mówi mi "lekko nie jest ale ten facet za mną ma jeszcze bardziej zdziwiona minę" mam wrażenie że ten sklep zrobił się strasznie drogi. zakochałam się w jednej komodzie z miejscem na przewijak- stała w komplecie z łóżeczkiem i taką szafkę.Cena 1390 i mówię że bym chciała samą komodę i zaczęłam szukać ceny i co... to była cena tylko komodki a reszta oczywiście oddzielnie. jestem chyba inna bo na to narzekać nie mogę zwłaszcza rano![]() Cytat:
tych odpinanych w moim rozm nie widziałam ![]() rozpinane z przodu wydaje mi się że trochę kłopotliwe będą. Cytat:
ja to szukałam takich podpórek flanelowych kiedyś były właśnie takie ale teraz już ich nie widziałam.Cytat:
![]() Podpowiedzcie mi ile tych podkładów poporodowych i podpasek kupić? Zaopatrzyłabym się ale jakoś tego nie ogarniam. |
|||
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan moj tez wczoraj troche popił jak byliśmy u sąsiadów ale na szczęście bez sensacji zoladkowcyh sie obyło, poszedł spac i chrapał jak szalony niestety.... a do domu daleko nie mielismy bo oni mieszkaja na tym samym pietrze
wiec w kapciach ![]() znów mnie na dekolcie wysypało wrrrr Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-12 o 18:59 |
|
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W III trymestrze chyba tez duzo wody moze sie juz w organizmie zatrzymac z tego co pamietam (widzisz, jednak cos pamietam Mi to sie tak wydaje jakby to 100 lat temu bylo jak w ciazy bylam ![]() Monia, wpsolczuje przezyc, moj tez chrapie a jak popije to juz wogole masakra! Cytrynka ja tez wysypana na czole, dekolcie o plecach Zla jestem bo TZ dzisiaj apetyt ma i poszedl do sklepu i pyta co sobie dobrego wieczorem zjemy a ja mowie ze nie wiem w sumie i po namysle zeby mi magnum kupil a on zdziwiony ze tylko magnum ![]() A po powrocie mowi ze nie bylo magnum no i co? Kupil mi moje ulubione lody o smaku wloskiej czekolady, wszystko byloby ok gdyby nie to ze one maja 0,5 litraNo i beda mnie caly wieczor wolac z zamrazarki az je w koncu zjem
|
|
#898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do facetow, oni nigdy nie sa pijani i nigdy im alkohol nie zaszkodzil tak tak na pewno jedzenie ![]() Cytat:
Ja zaopatrywalam sie w hurtowniach dzieciecych, tam maja duzo nizsze ceny niz w tych drogich sklepach dla dzieci. A zaopatrywalam sie we wszystko, poczawszy od lozeczka, posciele, ubranka, butelki itd. A poza tym tez na allegro kupowalam. Warto sie zorientowac czy uCiebie w miescie nie ma jakis hurtowni. Naprwde ceny w tych sklepach sa kosmiczne, jak stac to ok, mozna kupowac, ale to sa ceny takie ze wiele osob nie stac. Odnosnie tego wkladu do kapieli, wkleilam Ci zdjecie Filipka jak mial 10 m-cy i jak widzisz dalej go w tym kapalam. Pozniej wiadomo siadal juz, bo go swiat ciekawil, ale to kapalam go tak, ze z poczatku mowilam, zeby lezal, mylam wtedy na spokojne buzke, brzuszek, raczki, nozki, a potem siadal, to mylam plecki a stawialam zeby umyc pupe ![]() Tych duzych podpasek ja mam na razie dwie paczki, ich w paczce jest 10, wiec w sumie mam 20 i to biore do szpitala. Ale jeszcze dokupie, zeby miec w domu ze dwie paczki. Wiec mysle ze 4 wystarczy. Na poczatku w szpitalu wymienia sie ten wklad co 2 godz. przynajmniej ja po porodzie sn tak czesto wymienialam bo leci. Podkladow poporodowych ja mam 10 sztuk duzych i 10 malych ale pewnie dokupie. Do szpitala wezme na pewno 10 duzych, dla mnie na lozko i dla dzidzi do przewijania zeby kupka nie ubrudzic lozka. Cytat:
Ale u kazdego to inaczej wyglada.
|
|
#899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka to dobrze że mała się rozruszała
![]() No ja pytałam o tą glukozę, więc jednak robią to chyba dobrze ![]() desia w ostatnim miesiącu się nie tyje...- myślę że powiedziała to ciężarna która urodziła w 8 msc haha A Tobie się kobieto nie dogodzi, jakby mąż lodów nie kupił to by była dopiero awantura... ale że kupił za dużo też niezadowolona Dziewczyny jak się wkłada ta wkładkę do wanienki to trzeba jakoś dużo wody nalać, ale skoro jest bezpiecznie to może sie skuszę, widziałam to ostatnio w markecie i nie do końca wiedziałam jaie to ma przeznaczenie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

)także dzidziusia położono mi na klatce jeszcze z pępowinką, ale na pewno nie na 15 minut
. Bezstresowe wychowanie?
ale gybys widziała jak ja czasem się skupiam leżąc na kanapie i "wsłuchuję" się w w swój ogranizm... a jak tylko coś bulgotnie to rozważam czy to jest dzidzia czy nie... o rany.. śmiech na sali![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale to dopeiro tak wieczorkiem, no i bylam na zakupach i oczywiscie czosnku zapomnialam

ale pojedziemy na spokojne, bo te co ma, to ma dosc wysokie, jednak jak spadnie snieg, to juz beda za chlodne