|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
heelo z powrotem
ładny dzionek u Nas był...więc korzystaliśmy. Cytat:
też ładnie ![]() dziękujemy Cytat:
sama lecisz z małym?? Lulla... się chyba Miki z Sarą zgadał z tymi bączkami Cytat:
![]() kochane są dzieciolki walczył,walczył Cytat:
a pudełko w załączniku Jest samo sterylizujące się..wlewam wrzątek,zamykam i się samo sterylizuje aha.. w Pl za 1 smoczek MAM się płaci 25zł
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-11-12 o 19:28 |
||||
|
|
|
#512 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
muszę używac płynu, bo moje mleko taką tłustą warstwę zostawia. Cytat:
ja wybieram fotki do albumu i jak zobaczyłam zdjęcie z brzuchem to mi się szkoda zrobiło... (a tak sie zapierałam, ze nie będę robić zdjęć z brzuchem, teraz się cieszę, że mam chociaż to 1 ![]() no i Sarcia umówimy ją z moim Miłkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#513 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Korzystam póki mały śpi, bo dziś był wyjątkowo marudny i miałam problem żeby zasnął, a jak już spał to albo sprzątałam albo miałam chwilkę dla siebie
![]() Ja mam o tyle dobrze, że synek śpi przez cały spacer a budzi się dopiero chwilę po tym jak przychodzimy do domu i wkładam go do łożeczka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja z czystego lenistwa biorę małego do siebie do łóżka nad ranem i karmię potem już na leżąco Nie mogę się zebrać w sobie żeby wstać i go nakarmić, albo tym bardziej zrobić mu mleko!---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
A propos, ślicznie ubierasz Sarę, zgadzam się z poprzednimi postami że mała wygląda jak modelka ![]() Kurcze, a ja dostałam ten smoczek bez takiego pudełka samosterylizującego się Był w jakimś innym opakowaniu.Wiecie co? Najchętniej przestałabym karmić piersią zaraz po tym jak mały skończy miesiąc, bo wkurzają mnie już te wiecznie zalane biustonosze, wkładki laktacyjne, cieknące mleko i mały, który dalej sprawia mi trochę bólu podczas ssania (zawsze na początku jak się przyssie tak ostro to boli) i moim mlekiem najada się na godzinę, bądź dwie.. Tylko że zaraz zostanę skrytykowana przez otoczenie, że jak to, że dziecko trzeba karmić minimum 3 miesiące i będzie wojna ze wszystkimi. Echh nie mogę się doczekać jak mi minie ten magiczny kwartał
|
|||
|
|
|
#514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/k519_3-Smoczki_uspokajajace mam nadzieję, że się Wam przyda ![]() (nie potrafię dodać hiperłącza pod jakimś wyrazem... )Nie wyszło z linkiem, więc po prostu poszukajcie u nich na stronie. Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2011-11-12 o 21:04 Powód: błąd |
|
|
|
|
#515 | |||
|
Zadomowienie
|
lulla moja po bebilonie tez takie bąki sadziła, z najpierw psa posądzaliśmy o psucie atmosfery, a to tylko nasza słodka Kruszynka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
po kąpaniu małej pojechałam sama do... TESCO u nast trwa przerabainie tesco w tesco extra ( ciekawe czy ceny ekstra). pojechałam po czajnik. kupiłam 100 innych rzeczy a czajnika nie. ale miałam zabawę bo zrobili kasy samoobsługowe. ludzie sięich boja więc były puste i tak mi się fajnie te zakupy skanowało i samej karta płaciło. matko no rozrywka najwyższych lotów. ale dla równowagi jak w nocy mała zasypiała to ja książkę czytałam
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-12 o 21:39 |
|||
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień was czytam, ale nie mam sił pisać. Dzisiaj z małym znowu większość dnia na cycku
raz zasnął super a drugi w bujaczku, ale jak przeniosłam go do łóżeczka to po chwili się obudził.Po tym długim karmieniu ściągnęłam teraz niecałe 20ml z obu piersi. Pomyślałam, że może mały tak ładnie wyssał a ten teraz zjadł jeszcze ponad 120ml mm ( a w ciągu dnia elegancko ssał, ładnie spał, nawet trochę się "pobawiliśmy"- więc chyba nie był głodny)! I nie wiem czy już w ogóle siada mi ta produkcja mleka czy co. I nagle zrobiłam się jak flak zmęczona i rozdrażniona. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-12 o 22:09 |
|
|
|
#517 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
mam zajefajnych
![]() Cytat:
pozdrów ich Aga od nas anetika to wieki się nie pojawiała, a jeszcze malamutka się nie zameldowała w odchowalni a ja czekam na jej opis porodu, który obiecała ![]() Cytat:
no i jak tam atmosfera ![]() Cytat:
Cytat:
mi nie ma kto mówić, że za lekko ubieram bo rodzice i teście jakieś 150km ode mnie teściowa by pewnie miała wąty jakieś bo ona to w ogóle mało z łóżka nie spadła jak jej powiedziałam,że byliśmy na spacerze w 2tyg życia Malutkiej - wg niej to na spacer dopiero jak dziecko skończy miesiąc ![]() za to moja mama to raczej z tych nieprzegrzewających - pewnie z powodu pracy ![]() Zdrówka dla Was Cytat:
Cytat:
moja tak robi - ewidentnie widzę, że śpiąca, bo ziewa, oczy jej się wywracają jak przy zasypianiu ale na siłę nie daje sobie usnąć tylko chce, żeby ją nosić albo zabawiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak tam u Ciebie? coś się poprawiło, wyjaśniło? Cytat:
|
|
#518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
A u Was już długo takie marudzenie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A sąsiedzi pomysłowi ![]() Zawsze się zastanawiałam jak to możliwe jak pisalyście, że dziecko zrobiło kupę sobie na plecy. Dalej nie wiem jak to możliwe, ale dzis to zobaczyłam na własne oczy Ma-sa-kra Dobranoc
|
|
#519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nom a Ty ile płacisz?? Do Lidki napiszę i serdecznie ją od Was pozdrowię Dobrej nocki |
||
|
|
|
#521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na oddziale dziecięcym hah ![]() ja też jeszcze taiej kupy nie miałam i patrząc na Wasze opisy nie chciałabym doświadczyć ![]() Cytat:
duuużo zjada Filip, ale to po tej 120 jeszcze dojadł 150 czy w sumie? bo jak dodatkowo to bardzo dużo.. za dużo chyba
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście cytaty zeżarło
![]() Minio pytałaś o hmmmmm aa że po wypiciu karmi, ja myślę że coś w tym jest, czasem od męża wezme łyka piwa i dosłownie mnie zalewa w nocy u mnie nawet odrobina alkoholu działa fest pobudzająco, mówie na swoim przykładzie u każdej może być inaczejCo do odbijania , w nocy jak karmię , mały się odczepi od cycka to już śpi biorę go do odbicia , nawet się nie ruszy, odbija mu się po kilku sekundach i kładę go do łóżeczka albo do mnie na poduchę, powierci się 3 sekundy i śpi dalej Jak już ja jestem mega śpiąca to nie wstaje do odbicia, ale jak mój mały wciągnie w ciągu 5 minut full jedzenia, robi tylko przerwy na oddychanie to wolę żeby mu sie odbiło ![]() a zreszta jak pilnuje żeby mu się odbiło to praktycznie wcale nie ulewa mały śpi a ja jakaś nie śpiąca bąbel dziś w gościach był , oczywiście grzeczny ![]() a zrobiłam zdjęcie ciemieniuchy, zaraz wrzuce i gratisy
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
gratisy najfajniejsze
genialny uśmiech ma Stasiek a w ogóle Małgosiu to Staś jest tak podobny do naszego znajomego, że szok
|
#524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Filipek wprost uwieeeelbia takie zabawy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie 150ml ale to i tak dużo wg mnie. Tym bardziej, że teraz znowu pełen gotowości aby coś wszamać. Dobrze że w tygodniu doradca to się poradzę co robić z tym wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- A ktoś mnie kiedyś pytał o butelki TT- tu link.http://tablica.pl/oferta/zestaw-anty...pa-IDhcPj.html ale na all jest podobna opcja 59,99+ wysyłka 6ekonom/7prio. ![]() Tż przejął małego więc idę spać |
|
|
|
|
#526 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a no może kiedyś zawitamy u Ciebie w miasteczku..bo mamy zaproszenie tam na weekend jakiś ,to zapoznanie zrobimy ![]() Cytat:
![]() dzięki w imieniu Sary ![]() no to może tez było do sterylizacji dobre Cytat:
mam nadzieję,że szybko skończył wiem,wiem...dlatego się nie martwię...tylko to tak odnośnie tego,że lubią ludzie sprawdzać czy rączki zimne.. Cytat:
2.. ja się zastanawiałam i w czwartek też sie przekonałam.. heheh ![]() Cytat:
ja za podobną kasę mam to pudełko z dwoma smokami co wkleiłam Cytat:
śliczny Staś a próbowałaś olejuszki na tą ciemieniuszkę?? aaa naczytałam się o Twoim zalewaniu... i chwaliłam że mnie nie dotyczy.. w nagrodę-w nocy mnie zalało nie wiem co to za nadprodukcja nagła..ale fakt piłam karmi wczoraj wieczorem..więc może to to..na jeden cycek podziałało
|
|
#527 | |||
|
Zadomowienie
|
ehh...
spać nie mogę przynajmniej mam czas poczytać Was w spokoju ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratisy a ten uśmieszek... ![]() Cytat:
|
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
A u nas karmienie...Sara usnela na dobre wczesniek jak na nia...po 21..wiec pobudka nie miedzy 4a5 tylko 3 :/ ciekawe co dalej...
Lilah...to widze,ze jednak lecisz do Pl kiedy?ciesze sie,ze miedzy wami lepiej ![]() to moze kolo wiosny sie zobaczymy A to ja placilam 5,50
|
#529 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
Pewnie wszystkie spicie, a ja od 7 juz na nogach, bo Adaś już się wyspał, to ja się poubierałam, nakarmiłam głodomora a ten teraz usnął, no a mi się już nie opłaca z powrotem do wyrka pakować, i tak co ranek wygląda ![]() Ale ogólnie nocka spokojna, tradycyjnie usnął wczoraj koło 21.30 i obudził sie o 1.30, a potem zaraz po 5 i potem o 7 Cytat:
, Więc pewnie nie ma potrzeby niczego podawać, tylko to przetrwać. A pieluchy to u nas wszędzie się znajdują i ciągle w ruchu. A w nocy też czasami uleje, raz mniej, raz więcej, ale dla mnie najgorzej jest jak podczas karmienia ulewa, bo wtedy sporo, no i oczywiście zaleeje siebie, mnie i na prześcieradło czy kołdrę przy okazji wyleje![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, mój jest głodomór, ale chyba by tyle nie wytrąbił, chociaż wczoraj wypił na raz 100ml herbatki a potem cycka to w sumie nie wiem ile z niego wyciągnął, może i więcej?![]() ![]() Cytat:
Bo mi z lewego i też wcześniej miałam zawsze sucho w cyckach
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę ![]() 30.05.2009 ![]() 30.08.2011 Adaś Edytowane przez minio1984 Czas edycji: 2011-11-13 o 08:51 |
|||||
|
|
|
#530 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w tych dżinsach to tak poważny facet ))a siostra przylatuje do Ciebie i po Ciebie?
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-13 o 09:42 |
||||
|
|
|
#531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do znajomego, mój maż się też pytał kogoś innego Staś nie jest bo on nie wie po kim te pucki ![]() Cytat:
a co cycka to już wiesz co czuje Cytat:
![]() Cotka rzeczywiście masz małego głodomora ![]() Moonik takich palantów to powinno się opieprzać , tez miałam ten problem jak na stancjii mieszkałam... 7 rano i sąsiad zaczynał remont ![]() a najlepszą mieliśmy sąsiadkę obok wychodziło codzienie o 6 z psem, wejście do mieszkania miała na ścianie na której mieliśmy ustawiony materac. Wchodzi o 6 do domu ( a był mróz koło 20 stopni) i mówi do męża "Stary jest tak zimno na dworze że aż mi włosy w nosie zamarzły" ![]() Mój brzdączek dalej ma katar , odciągam odciągam, ale za godzine jest to samo
|
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko, ja czuje że mnie zatoki chwytają
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie fajowtv Stas doczytałam, ze smarujesz 3x dziennie główkę oliwka, a od kiedy? Bo ja dwa razy uzywałam olejuszki i znowu musze
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia ale staś jest uroczy i te pućki
słodko.Aż poczytałam o tej ciemieniuszce i am tez jest zdjecie ale jakiegos zaawansowanego stadium...http://sposoby-na-ciemieniuche.manifo.com/ |
|
|
|
#535 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie i ja
Za mało czasu na wizaz ...jak się nie wbiję rano, to popołudniami nie ma szans..mały strasznie marudny i ciągle trzeba mu szukać rozrywki, zabawiać i tulić![]() Malgosia Staś to już taki duzy chłopczyk . No mamusia...masz chyba co dźwigać![]() My też walczymy z ciemieniuchą, ale jest słabiutka (odpukać). Za to nie potrafimy dojśc do ładu z buźką... Rano ma tak suchą i szorstką jakby go ktoś papierem ściernym potraktował Co do sterylizacji butelek, to gdzieś pisało, żeby do 3-go miesiąca a potem można już tylko wyparzać. Ja jako nawiedzona mauśka tak będę robić
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Małoś - oj masz co dźwigać Karuzela rainforest - naprawdę jest super |
|
|
|
#537 | ||
|
Zadomowienie
|
to ja tez witam niedzielnie
Malgosia Staś cudowny ![]() Cytat:
czasami jest to nawet 5![]() co do karmienia na leżąco to ja jakos nie umie tak karmic wole na siedzaco nawet w nocy sobie siadam po turecku i karmie![]() a my juz dzisiaj po spacerku brrr jak zimno mama zmarzła a mala taka cieplutka i zadowolona teraz jeszcze spi na kanapie wiec mam troszke wolnego![]() mała dzisiaj skonczyła 6 tygodni ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() babcia zastanawia sie co małej na świeta kupic wiec moze akurat
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-11-13 o 11:47 |
||
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Brawo dla dużej dziewczynki i dla mamusi rzecz jasna ![]() KONIK MORSKI Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-13 o 11:50 |
|
|
|
|
#539 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Po ciężkiej nocy z piątku na sobotę i masakrycznej sobocie, witam Cytat:
My mamy 27 list. i nie wiem w co go przyodziać ![]() Cytat:
![]() Nie strasz Cytat:
;kciuki: szczęśliwej podróży Cytat:
![]() Cytat:
Bo my teraz to się cieszymy takimi "rozrywkami" ![]() Cytat:
![]() I te dżiny Za dwa? i jeszcze na tym nie zarabiasz?Bo jak za jeden to prawie na to samo wyjdzie...przy kursie 4,41 ![]() U nas trzecia zielona kupa po mleku HA z białymi płatkami niestrawionego mleka.... ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
jak się naciśnie na brzuszek to gra 5 min, wg mnie warte swojej ceny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

(a może się mylę?)

Wylatujemy o 18.30. jak będę u mamy to napewno do Was zajrzę i nadgonię.

No tak, jak babcia mnie w upalne lato trzymała w beciku z pierza, to moje ubieranie syna na pewno jej za lekko wygląda 

Mój mały ogólnie jest niespokojny + ten odruch to wiesz- zinterpretowano, ze przestraszony
)

pozdrów ich Aga od nas 

i płacze- bo chce więcej