|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
hej
my juz po spacerku, obiedzie, teraz czas na lenistwo ![]() sto lat dla Filipka i Lili ![]() traicionera fajny kasowniczek ma Nadia Marta zmobilizowałam sie bardzo do tego gotowania, jutro mam w planach tez cos upichcic, moze cos z buraczkiem ![]() moje dziecko dzisiaj pobiło rekord jedzenia obiadku, zjadł 190gr ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() juz sie nie moge tez doczekac kiedy mój usiadzie ![]()
![]() |
#4862 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nawiasem mówiąc szwagierka to niepoważna osoba, żeby do małego dziecka ciągle chore dziecko przyprowadzać ![]() Daj mu tych jabłek spróbować ![]() Cytat:
![]() My mamy chustę, ale jeszcze nie wiążę małego na plecach. A jak go z przodu zawiążę to trochę ograniczony dostępdo różnych rzeczy mam. Cytat:
![]() Ja jeszcze czekam ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- maggol ja z obiadem jeszcze na męża czekam - bo dzisiaj niestety do pracy musiał iść ![]() A małemu też dzisiaj dałam pomidorową z ryżem + kalafior + mięsko. Wszystko zmiksowałam (ale grudki były). Niestety pogardził ![]() ![]() A teraz nareszcie usnął w łóżeczku ![]() Taa - już się obudził ![]()
"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie" Jan Lubiński Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2011-11-13 o 14:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co to znaczy, że różnie bywa?
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-11-13 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Najchętniej bym nie wpuszczała, ale dzielimy póki co mieszkanie z teściami, a teściowa nie wyobraża sobie żeby córeczka do niej nie przychodziła ![]() ![]()
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
Ubralam Lenie nowe rajstopki... z 7cm za dlugie:P rozmiar 6-12... musz ekupic kolejna paczke chyba 3-6 nei wiem:P teraz ma na styk 0-6, ale z tesco chyba.
Lenka wspinala sie po stoliku i znowu walnela... normalnie moje dziecko caly czas sobei guzy i siniaki nabija biedna miska... prunelle- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dodalam dwie fotki do albumu(ja to tylko z aparatem za mala latam:P) jedna jak stoi trzymajac sie jedna raczka ![]()
#4866 | ||||||
Wtajemniczenie
|
hej hej
dziś się czuję trochę lepiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak te schematy to takie posrednie sa Cytat:
Cytat:
super z tym krzeselkiem ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() fajna taka kapiel ja tez lubie z Olkiem sie kąpać prunelle gratki dla Krzysia za siadanie ![]() kurde mlodszy a więcej umie od Olka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na pierwszy raz to bym proponowała kalafior lub brokuł - łatwo za "nóżkę" złapać, a reszta jest pakowana do buzi ![]() ![]() I zobaczysz jak sobie radzi - jak będzie oki to daj gotowaną marchewkę. I jakby zaczęła się krztusić - w sensie kaszleć - to obserwować, ale na spokojnie - bo to najczęściej znaczy, że za głęboko sobie włożyła, ale odkrztusza i językiem przepycha z powrotem bliżej dziąsełek ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Na szybko odpisałam kwartalince i szykowałam się do dalszego czytania - myślałam, że sporo naprodukowane, a tu dzisiaj puściutko ![]() agaaga89 oj wybredne, w zeszłym tygodniu nie chciał papek, a zajadał się jedzeniem trzymanym w rączce. A w tym papki wcina, a nie chce z grudkami - łobuz jeden ![]() A szwagierka naprawdę jakaś dziwna - skoro jej córka chora to sama powinna ograniczać wizyty, a nie jeszcze Filipka narażać na zarażenie ![]() A macie zamiar się przeprowadzać od teściów czy tam już docelowo ?? tajka ja podobną przygodę miałam z rajstopami i jak ostatnio szłam kupować to z domu wzięłam jedną z domu i mierzyłam w sklepie ![]() Widzę, że kolejna mamusia kąpie się ze swoim szkrabem - ja nigdy z małym się nie kąpałam ![]() ![]()
"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie" Jan Lubiński Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2011-11-13 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marchewka musi być dosyć miękka, ale nie rozgotowana. Dziecko musi móc ją trzymać w dłoni, żeby się od razu nie rozpadła. A do do kawałków, to muszą być na tyle długie, żeby dziecku zajęło całą dłoń i drugie tyle musi wystawać poza nią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zadomowienie
|
Harrods a Ty dajesz Mateuszkowi marchewkę??
#4870 |
Wtajemniczenie
|
Moja Lilka dzisiaj marudziła na całego,do buzi zaglądałam-nic nie widać.Już smacznie spi,ale mało mm wypiła
![]() ![]() My juz drugi dzień bez spaceru ![]() ![]() Ja kąpałam się z Lilka ostatni raz latem... ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I jak usypianie w łóżeczku? Przyniosło jakies efekty??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz już uważam.. ![]() No teściowa z tymi ciastkami niezła;p chyba bym ją pacła w łeb ![]() Do kaszek z tt jest smoczek z X a a z aventu trójprzepływowy - który polecam ![]() Cytat:
![]() Chbya nie przeszłoby u nas głaskanie hm.. sama nie wiem może kiedyś spróbuje ![]() Cytat:
U Nas na początku jak się szybko zaczęło sciemniać, bał się, a teraz super.. siedzi spokojnie i obserwuje wszystko co w zasięgu wzroku ![]() Cytat:
![]() Kiedy się będziecie przeprowadzać? A TZ jak z pracą? Znalazł coś?? Fotki cudne!! ubranka też ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękujemy za gratulacje ![]() magdalena, Twój Maksio ma gust do Krzyśka podobny, mój synek też lubi melona i gruchę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Piekny kasownik u Pięknej dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Współczuję nocki.. Szymon jeszcze nigdy nie spał z Nami w nocy.. bierzemy go dopiero rano jak się obudzi.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Madalena skoro Maks tak wczesnie chodzi spać to o której rano wstaje ??? mój to by chyba o 4 rano się obudził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No i Szwagierka nie poważna ;/ Cytat:
![]() Pisałaś, że pierwszy raz się kąpałaś wczoraj, a do tej pory nigdy ? ![]() ![]() Kurczę coś jesczcze zacytowałam ale mi się nie wyświetliło;/ Gratulacje dla Krzysia Prunelle za siedzenie I Wszystkiego NAjjj dla LIlly i Filipka z okazji skończonych miesięcy! |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj Szymon też nie zawsze zje dużo, to zależy.. jak uśnie przy jedzeniu to nie jestem w stanie mu podać tego na spiocha.. także każdy dzień jest inny, przynajmniej u Nas.. ale z reguły zjada ok 210 z kaszą.. No fakt :P Lepiej nie sprawdzać ![]() Jezuuu w końcu nadrobiłam:PP U Nas wielka niespodzianka ![]() ![]() ![]() I powiem Wam że wyszły praktycznie niespodziewanie, żadnych marudków, gorączek itp.. jedynie to megaa dużo śliny przez ostatnie dni a tu taka niespodzianka ![]() Zmykam spać! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dałam jej odrobinę ziemniaczka ładnie włożyła do buzi i zaczęła mielić nie wiem na ile "rozgryzła" ale połknęła troszkę się zakrztusiła jakby ale poradziła sobie sama odrobinę miała podczas jedzenia odruch wymiotny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja już uciekam spać jutro wybieram się z Małą do pracy na szkolenie i trzeba się będzie spiąć rano żeby zdążyć miłego wieczoru ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-11-13 o 20:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wpadłam jeszcze z wiadomością od ady, spalił jej się procesor w komputerze...nie wie, kiedy będzie mogła kupić nowy i wrócić do nas, więc pozdrawia, pytała o mieszkanie tajki ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Rozeznanie
|
Hej!
Wróciłam już po weekendzie. Jestem padnięta i nie nadrobię Was, bo strasznie dużo tego ![]() A prosiłam, żebyście dużo nie pisały ![]() Ja niestety wypisuję się już z grona dziewczyn bez @ ![]() Nawiedziła mnie na wyjeździe - wredna jakaś!!! Przywieźliśmy babcię do Lenki, więc pewnie znów rzadziej będę tu zaglądała... Trzymajcie się cieplutko!! Spokojnej nocki ![]()
![]() |
#4880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
obejrzalam film o kosmicie POUL... tylko ze po hiszpansku wiec nie wszystko rozumialam:P... teraz ogladam program o berlusconim... i pokazali jego kuuu:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-11-13 o 21:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam nadzieję, że to zęby i dla tego nie chce jeść. Cytat:
![]() dziękujemy za gratulacje ![]() Cytat:
O tak, grucha u nas rządzi - zarówno ta w słoiczku, jak i świeża. Kiedyś w histerię wpadł, jak mu z rączki wypadła i nie miał co do buzi włożyć ![]() Cytat:
Zwykle wstaje koło 7:00 +/- 20 minut. Z tym, że jak się obudzi to jeszcze 10 minutek leży sobie w łóżeczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() albo ten kawałek powędrował na koniec języka blisko gardełka i miała odruch wymiotny połączony z krztuszeniem. Ale tym się nie martw, bo dzięki temu odruchowi nauczy się brać odpowiednie ilości jedzenia i nie wkładać go za głęboko ![]() Ale wiadomo - obserwować cały czas trzeba Aha - dziecko zawsze musi siedzieć prosto gdy dostaje jedzenie w kawałkach (nie może być odchylone do tyłu - czyli karmienie w leżaczku, czy nosidełku odpada), żeby mogło odkrztusić jakiś kawałek. Ale super zaczęła - od razu do buzi trafiła i żuła ![]() A robiła dziwne miny?? Bo u mnie Maksymilian zawsze się krzywi przy brokule, ale ostro pakuje go po raz kolejny i kolejny (cały czas się wykrzywiając) ![]() U mnie też pierwszy raz nie zjadł - chyba ciut za twardą zrobiłam. Poza tym jakoś marchewki boję się dać
"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie" Jan Lubiński Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2011-11-13 o 22:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
hej nie dam rady nadrobić mąż wyjeżdża na szkolenie na 3dni więc w ogóle masakra
![]() ![]()
#4883 | |||||
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() my po wczorajszej imprezie. ludzi masa. było fajnie. pełno dzieci, Malwinka była w siódmym niebie. a my z tż siedzielismy sobie za stołem tak jakbysmy dziecka nie mieli . przez cały dzień miałam ją raz przy sobie jak karmiłam ![]() była rozrywana i bardzo jej się to podobało ![]() mój cycuś ozdrowiał hurrrraaaaa ![]() dziękuje za wsparcie i dobre rady kochane - kapusta działą cuda ![]() a z reszty zrobię gołąbki ![]() a teraz piję kawusię i wcinam imprezowe ciacho bo dostałam na wynos troszkę, mniammm ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę kąpieli, ja nie mam tu wanny ![]() kochana coś ty u rodziców to ja się wstydzić karmiłam a tu chodzę sobie jak murzynka po domu ![]() mój tż mówił że przez 7 lat nie widział tyle moich piersi co przez okres karmienia. a ja mówię napatrz się bo niedługo kończę karmić i koniec dobrego ![]() ojjj co ja bym dała żeby chudnąć ![]() Cytat:
![]() fotki wstawie, obiecuje ![]() Cytat:
![]() smoczek kupuję przy najblizszych zakupach -dziekuje ![]() Cytat:
![]() u nas cięzko zęby wychodzą - zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ekstra zakupy ![]() u nas pobudka o 6 - to już zaczyna być standard. ehh w dodatku w piecu wygasło, tż mi nie przyniósł drzewa na rozpałkę i siedzimy w zimnie ![]() muszę poczekać aż teściowa zajrzy i dopiero pojde rozpalic. chłodno już jak się nie pali. ehhh i znowu nudny tydz przede mną ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-11-14 o 07:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Wtajemniczenie
|
Ale mam nadrabiania, z 8 stron chyba
![]() Musieliśmy w piątek rano jechać do rodziców, bo tata wylądował w szpitalu i nawet przez cały weekend nie miałam jak zajrzeć. No może miałam, ale nie chciało mi się neta odpalać ![]() Nie wiem czy dam radę doczytać, zwłaszcza że Dawid śpi bardzo czujnie i byle co go budzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
boże co za noc mieliśmy. o północy Mateusz stwierdził że się wyspał i pora na zabawę. i do 2 z nim walczyłam. o 2 padł a o 4 znów wyspany był i do 7:30 urzędował. ja przez te 3h trochę pospałam ale na czuwaniu więc lipa. później dostał butlę i po butli chyba z 40min go usypiałam i co odłożyłam do łóżeczka to po minucie się budził. na szczęście zasnął i śpi 30min już. co to miało być to ja nie wiem ![]() wczoraj znów gości mieliśmy. 3 dni z rzędu i jestem wypompowana. może to zachowanie Mateusza to z nadmiaru wrażeń po weekendzie ![]() Cytat:
![]() chciałabym móc poleżeć sobie w wannie ale każda próba kończy się opuszczaniem wanny po 5min z mega zawrotami głowy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziś poniedziałek więc my standardowo na rehabilitację idziemy. aż się boję, hehe zmykam się ogarnąć póki śpi do usłyszenia później Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-11-14 o 08:27 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Wtajemniczenie
|
aguchaw gratlujemy ząbków!
![]() ada przykro mi z powodu zepsutego kompa.Jak tylko uda się naprawić-wracaj!!!! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||||||
Wtajemniczenie
|
No to zaczynam odpisywac na raty
![]() Cytat:
![]() a tą zupkę z królika, którą robiłam miałam mieć na 3 razy, ale drugiego dnia Dawid tak się wkurzył jak skończyła się pierwsza porcja, że musiałam dać resztę, tak że w sumie zjadł ze 350g, teraz tak sobie myślę że może nierozsądnie zrobiłam, że aż tyle mu pozwoliłam zjeść ![]() ja kupuję sanki, ale nie mam jeszcze nic na oku, chciałabym takie z pchaczem jak kasienkakg kupiła, ale one ciut za drogie jak dla mnie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pierwsze na co zwróciłam uwagę, to właśnie że macie taką samą datę ślubu i urodzin małego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nadrabiam dalej ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-14 o 09:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() My już po wizycie u lekarza. Maja podłapała ode mnie wirusa i dostała syropek i wit.C Na szczęście nie jest źle poza odciąganiem gilów ![]() Weekend miałam do du.py bo nie dość, że choróbsko to kłótnia z tż ![]() Dobra, teraz lecę czytać co tam naskrobałyście póki Maja sobie drzemie.
#4890 |
Raczkowanie
|
Ja podczytuje jeden wątek, nei wiem na jakim drugim jesteś, podczytuje Ostrowiec, jak brałam ślub to był mi przydatny. czytałam tam różne opinie o salach, zespołach itp. gdyby nei twój awatarek z synusiem to pewnie bym Cię nie skojarzyła. A synek śliczniutki brunecik. Ciągle mnei to dziwi, ze spotkałam tu kogoś z mojego miasta, bo myślałam, że na takiej pipidówce mieszkam, że jest to nierealne kogoś spotkać, hehe.Szkoda, że wcześniej tu nie wpadłam, to może byśmy razem sie wybrały na jakiś spacerek z dziećmi, a tak to takie zimno teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.