Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 10:25   #4111
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Bry

Fajny świąteczny nastrój się tu zrobił
Ja bym już chyba chciała święta.

W sobotę miałam taki kryzys, tak bardzo mnie mdliło, że nie mogłam funkcjonować, poryczałam się wieczorem, ze mam dosyć, że ja nie dam rady, ale za chwilę przyszło otrzeźwienie i jakoś inaczej zaczęłam myśleć.
Wczoraj jeździłam po aptekach i chciałam kupić te tabletki z imbirem, stwierdziłam, że nic nie tracę, są niegroźne dla kobiet w ciąży a być może pomogą, ale nigdzie ich nie było. Będą dopiero we wtorek w jednej aptece.
kupiłam za to lokomotiv, bo też niby można brać, ale tylko ten dla dzieci i takie plastry na nadgarstki, może i tochę pomagają, bo dziś mdli mnie ale mniej i nie wiem czy tak miało być czy to zasługa plastrów.

anulka4771 moje piersi też są gigantyczne, muszę kopić nowe biustonosze, bo te mnie uciskają.
andzya gdzie ten temat z brzuszkami, bo ja chyba ślepa jestem :/

W kwestii ubranek to są takie słodkie, że najchętniej bym sama już kupowała, ale narazie się powstrzymuje, po nowym roku zacznę.
Za 2 dni wizyta i stresuję się czy wszystko ok.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:31   #4112
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

W kwestii ubranek to są takie słodkie, że najchętniej bym sama już kupowała, ale narazie się powstrzymuje, po nowym roku zacznę.
Ja rowniez po nowym roku mam zamiar cos kupic i juz pewnie wiadomo bedzie co w brzuszku siedzi.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:35   #4113
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

http://www.youtube.com/watch?v=mTM9q...eature=related

czkawka

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:35   #4114
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja rowniez po nowym roku mam zamiar cos kupic i juz pewnie wiadomo bedzie co w brzuszku siedzi.
Chociaż powiem Ci, że wczoraj byłam w Ikei i bardzo się powstrzymywałam, bo tam tak dużo jest tych dziecięcych rzeczy, fajne mebelki, krzesełka itd, ale my nie mamy pokoju dziecięcego, więc kupiliśmy tylko szafę do przedpokoju
Stary 2011-11-14, 10:40   #4115
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Chociaż powiem Ci, że wczoraj byłam w Ikei i bardzo się powstrzymywałam, bo tam tak dużo jest tych dziecięcych rzeczy, fajne mebelki, krzesełka itd, ale my nie mamy pokoju dziecięcego, więc kupiliśmy tylko szafę do przedpokoju
My chcielibyśmy urządzić pokoik dla dziecka przed jego narodzinami. Mój mąż pokoik dla Miłosza stworzył wprost bajkowy i zaczyna myśleć co wykombinuje dla drugiego
Faktem jest, że zanim Miłek zaczął sypiać i bawić się w swoim pokoiku minęło 10 miesięcy ale teraz buszuje w nim na całego
Tak wyglądał pokoik na kilka dni przed narodzinami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miłoszowy1.jpg (104,1 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miłoszowy2.jpg (83,9 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miłoszowy3.jpg (59,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miłoszowy4.jpg (119,5 KB, 52 załadowań)

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:40   #4116
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no to jak mają się śmiać to z nas obu ja od końca sieprnia śpiewam Lulajże Jezuniu... albo Jingle bens.... i nie mogę się doczekać 6 grudnia kiedy to zacznę puszczać tony kolend
a o ozdobach i innych rzeczach nawet nie wspominam, to jedyny czas w roku kiedy z lubością chodzę na zakupy i przynoszę tonę bombek, gwiazdek, obrusów i innych dziwnych rzeczy
A niech się śmieją Ja już sobie słucham w necie rmf fm święta Ja się będę musiała wybrać kiedy do Tesco czy innego hipermarketu i ustroić inaczej choinkę niż w zeszłym roku. Wczoraj z mamą rozmawiałam i mama mówi: kto w tym roku ubierze choinkę? Ja od razu mówię, że my, tzn ja i maluch Mam plany takie, żeby przyjechać do rodziców we czwartek popołudniu i im pomóc w przygotowaniach - tak je uwielbiam
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Pokażesz farby?

Jak kocham zimę i śnieg, tak w tym roku może śniegu nie być. Nie pojeżdżę na desce, jedynie będę mogła popatrzeć jak chłop jeździ... A warunki mamy doskonałe, mnóstwo stoków blisko, na dwa mamy pieszo 20-30 minut.
Ale jakoś przeżyję

Ja kocham święta, a odkąd mieszkamy razem szczególnie. W tym roku wyjątkowo nie mogę się doczekać, może to ciąża tak na mnie wpływa? Jakaś taka jeszcze bardziej rodzinna się zrobiłam.
A w przyszłym roku święta spędzimy w naszym nowym mieszkaniu, to się dopiero nie będę mogła doczekać!
Pokażę efekt przed i po A farby, które kupiliśmy to Beckers Frappe, a druga to Luxens (z Leroy Merlin) w kolorze pustynnej burzy. Wzorek będzie TAKI tylko będą dwa krzaczki obok siebie (jeden jakby wychodził z gałązki drugiego) i będzie w kolorze cappucino Beckers
Cytat:
Miewałam takie bóle głowy, ale to nie migreny. Przy wahaniach pogody jak mnie wzięło, to i dwa dni trzymało. A że masochistka jestem to się prochami nie faszerowałam, a wiem, że przeszłoby...
Okropnie Ci współczuję, bo ból głowy to jedna z najgorszych rzeczy...
Oj bóle głowy są najgorsze. Kiedyś ketonal czy ibuprom i poszło, a teraz apap, a i tak nic nie daje...
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak się w ogole czujecie fizycznie?
Nie macie jakiegoś takiego uczucia, że coś może być nie tak i w ogóle? Bo mnie czasami dopadają takie myśli...
Też mamy takie myśli Ja mam dziś wizytę i się denerwuję jak diabli - mam nadzieję, że wszystko jest dobrze
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy ta ciąża tak na nas wpływa, ale ja też gdzieś od połowy października już marzę o świętach Najchętniej to bym poszła na zwolenienie na cały grudzień, żeby sobie wszystko przygotować, ozdoby, wypieki itd., no ale nie będę przeginać
Ja już w październiku myślałam o prezentach, jak je opakuję tzn. porobię samodzielnie torby z szarego papieru i ładnie je ozdobię
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30488111]Ja też, powinni mi na czas ciąży odciąć dostęp do neta Tylko się stresuję [/QUOTE]
Oj tak
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 15tc., w czwartek dopiero wizyta u lekarza, ale ja chyba nie wytrzymam i zadzwonię tam jutro i przełożę wizytę na wtorek lub środe. Niestety ja tez jestem z tych co jak za długo nie widzą dzieciaczka na usg to panikują czy tam oby na pewno jest wszystko ok.
Ja od kiedy chodzę na basen i te ćwiczenia dla kobiet w ciąży mój brzuszek się zmniejszył i waga na szczęście przestała wzrastać.
Właśnie przeczytałam, że w 16tc mamusie mogą już poczuć ruchy dziecka...O rany, jeśli któraś poczuje niech pisze!!!
Na pewno damy znać chyba że któraś pomyli to z niestrawnością U mnie najprędzej wyczuje je mężu
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Witam Was muszę się pochwalić TRZYMAM WAGĘ
Gratulacje

Ja już wstałam, po śniadanku jestem. Zaraz jeszcze wtrząsnę ogórki kiszone i mandarynkę i ruszam do sprzątania - powoli udaje mi się zapanować nad pyłkiem ze szlifowania.
Dziś wizyta o 16 !!! Nie możemy się już doczekać Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. A jutro zaczynamy 13t

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:44   #4117
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

bardzo ładny ten pokój ja gdybym chciała taki zrobić musiałabym wyemigrować do pokoju Olafa

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Ania trzymam kciuki za wizyte ja mam w czwartek

Stary 2011-11-14, 10:44   #4118
8ewus8
Zadomowienie

martita_891 jestem pod wrażeniem, mąż musiał niesamowicie dużo czasu i zaangażowania włożyć w ten pokoik.

My niestety jesteśmy w trakcie budowy i narazie mamy pokój z kuchnią i łazienką do swojej dyspozycji, więc nie mamy gdzie zrobić pokoiku dla bobasa.
Stary 2011-11-14, 10:47   #4119
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
martita_891 jestem pod wrażeniem, mąż musiał niesamowicie dużo czasu i zaangażowania włożyć w ten pokoik.

My niestety jesteśmy w trakcie budowy i narazie mamy pokój z kuchnią i łazienką do swojej dyspozycji, więc nie mamy gdzie zrobić pokoiku dla bobasa.
My mieszkanie odebraliśmy w maju i o ile urządzanie całego mieszkanka poszło szybko to do pokoju młodego mąż nikogo z fachowców nie chciał wpuścić i praktycznie do października w nim dłubał

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-11-14, 10:56   #4120
occulta24
Raczkowanie

Jesteście niesamowite zanim się człowiek obejrzy juz tyle stron na stukacie

Pandzia_2010 - ogromne gratki z wagą , na pewno tym razem się uda
Mój mąż stwierdził że przez dziecko w końcu będę miała zdrowe nawyki żywieniowe, nie mógł mnie wcześniej zmusić do jedzenia 5-ciu mniejszych posiłków, a teraz grzecznie jem co 2h bo inaczej mnie mdli , i nie jestem w stanie zjeść więcej niż taką średnia ilość, mogę przestać w połowie kanapki bo więcej mi się nie zmieści, wczoraj jadłam obiad na raty

Co do prasowania to grzecznie już przed ślubem zapowiedziałam mężowi, że prasowanie koszul musi sobie ogarnąć we własnym zakresie, bo ja tego nie cierpię, i od dnia ślubu do dziś wyprasowałam mu jedną i to już w ciąży bo akurat sprawiło mi to przyjemność

Co do chust to patrzyłam na te zwłaszcza poziomka mnie okrutnie pociąga http://polekont.pl/
i dzięki za info o chodzikach, nawet nie będę spoglądała w ich kierunku i ładnie uczulę rodzinę.

A co do zmywarki, to jak ładnie pisałam moja kuchnia jest na razie w rozsypce :/ zmywara stoi w przedpokoju razem z pralką i czekają,aż w końcu będzie można podłączyć, strasznie już marzę o tej kuchni, mam nadzieję że już niedługo

I z typowego tygodnia "schizulca" mąż ma jakieś swędzące wypryski i już panikuje i wszystko mnie swędzi, że to coś zakaźnego :/

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
My chcielibyśmy urządzić pokoik dla dziecka przed jego narodzinami. Mój mąż pokoik dla Miłosza stworzył wprost bajkowy i zaczyna myśleć co wykombinuje dla drugiego
Faktem jest, że zanim Miłek zaczął sypiać i bawić się w swoim pokoiku minęło 10 miesięcy ale teraz buszuje w nim na całego
O rany, niesamowity , i taki dopracowany - ogromnie podziwiam i gratuluję talentu.
Stary 2011-11-14, 10:56   #4121
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Marita sliczny pokoik Juz sobie wyobrazam pokoik dziewczecy ;] ah calutki rozowiutki z mnostwem laleczek;]
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:57   #4122
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

martita_891 jestem pod wrażeniem pokoju, jak w bajce.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:59   #4123
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Śmiesznie to wygląda
Cytat:
U nas maluch na razie będzie w sypialni z nami. Później przetransportujemy go do małego pokoju, który aktualnie robi za graciarnię, suszarnię i piwnicę Pomalowaliśmy go na morelowy kolor, więc taki neutralny Ewentualnie później przemalujemy na taki bardziej zgodny z płcią
Cytat:
Śliczny pokój Taki świat dziecka
Cytat:

Ania trzymam kciuki za wizyte ja mam w czwartek
A ja za Twoją

Ogórki zjedzone, mandarynka też, więc jeszcze łyk soku i zmykam
Dam znać po wizycie

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:00   #4124
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Marita sliczny pokoik Juz sobie wyobrazam pokoik dziewczecy ;] ah calutki rozowiutki z mnostwem laleczek;]
Niee...żółty lub pomarańczowy Wiadomo, że róż idealnie pasuje dla małej księżniczki ale co za dużo to niezdrowo i może dodatki będą w tym kolorze U Miłosza jest chatka puchatka a dla dziewczynki mąż proponuje łąkę w stylu calineczki

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-11-14, 11:03   #4125
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Ale żeby nie było tak dobrze, to od kilku dni męczą mnie okropne bóle w dolnej części pleców. Zaczynają się na wysokości talii, może nieco niżej, tyle że z tyłu. Ciągną się wszerz, wzdłuż pośladków i promieniują w dół, aż do nogi. Okropnie upierdliwe toto jest, ale czytałam, że raczej normalne w ciąży.
Ja tak mam praktycznie od początku :/ Czasem po prostu urywam się z pracy, bo nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji siedzącej. Trochę pomagają przerwy na kilkuminutowe spacery.

Cytat:
tak czy inaczej juz zniose rozne bole ale najbardziej to mnie boli serce jak staje na wadze ;/ :brzy dal:
A ja za każdym razem liczę na jakiś wzrost

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja już się nie mogę doczekać śniegu i tej całej świątecznej otoczki.
Nastrój ok, w czwartek idę na USG genetyczne i już odliczam godziny, bo przy odrobinie szczęścia poznam płeć.
Pozazdrościć

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30480759]
Ja mam w pracy fajnych kolegów i koleżanki, bardzo ich lubię, ale warunki mam straszne, w sobotę siedziałam w 16 stopniach :/
[/QUOTE]
U mnie w pracy też dziś zimno, opatuliłam się na bulinkę i zapijam herbatą

Cytat:
Boję się, że jak wpadnę pierwszy raz do sklepu i zacznę kupować, to już nie wytrzymam. Dobrze, że chociaż na razie nie wiem czy kierować się na różowe czy niebieskie

Cytat:
Piękny pokoik, brawo za wyobraźnię
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:38   #4126
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Niee...żółty lub pomarańczowy Wiadomo, że róż idealnie pasuje dla małej księżniczki ale co za dużo to niezdrowo i może dodatki będą w tym kolorze U Miłosza jest chatka puchatka a dla dziewczynki mąż proponuje łąkę w stylu calineczki
Kto maluje te piekne rzeczy ?
Lubie malowac, cale wakacje malowalam na scianach rozne postacie bajkowe w pracy ;]
Stary 2011-11-14, 11:43   #4127
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Kto maluje te piekne rzeczy ?
Lubie malowac, cale wakacje malowalam na scianach rozne postacie bajkowe w pracy ;]
Maluje mój mąż, on jest architektem ale głównie na papierze a pokój Młodego to właściwie jego pierwsze dzieło od a do z

O, malowałaś postacie bajkowe w pracy? Czyli pracujesz w przedszkolu, szkole 1-3 ?

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-11-14, 11:48   #4128
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

a ja przegladam swoje dodatkowe ubezpieczenie u meza w pracy i co za urodzenie dziecka on 1500 a ja 700zl co za zdzierstwo

Stary 2011-11-14, 11:51   #4129
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Maluje mój mąż, on jest architektem ale głównie na papierze a pokój Młodego to właściwie jego pierwsze dzieło od a do z

O, malowałaś postacie bajkowe w pracy? Czyli pracujesz w przedszkolu, szkole 1-3 ?
Aha, no to super, ze sie odwazyl i pomalowal tak slicznie sciany
W przedszkolu pracowalam ale od wrzesnia juz nie pracuje

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
a ja przegladam swoje dodatkowe ubezpieczenie u meza w pracy i co za urodzenie dziecka on 1500 a ja 700zl co za zdzierstwo
Ja sie nie zdazylam ubezpieczyc, mialam to zrobic odrazu po slubie ;/
a musze min 9 mcy sie ubezpieczac, wiec mi przepadlo;/
maz nie wiem jaka ma skladke, ale za to ze ja urodze dziekco dostanie 3 tys, a ja 1 tys becikowego tylko
Stary 2011-11-14, 11:52   #4130
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
U mnie było podobnie, ja jestem ubezpieczona w firmie na zasadach grupowych i oprócz tego z mężem ubezpieczyliśmy się indywidualnie - stawka mniej więcej taka sama jak u mnie w pracy a za urodzenie dziecka z grupowego 1500 a z indywidualnego po 900

agatka my indywidualnie ubezpieczyliśmy się chyba w sierpniu a w październiku urodził się Miłek i dostaliśmy po 900 zł, może gdy jest dłużej się ubezpieczonym to jest większa suma, nie wiem

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-11-14 o 11:54
Stary 2011-11-14, 12:02   #4131
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
Agata a na jakie stoki zazwyczaj chodzicie i jakie polecasz?
Najbliżej mamy Telegraf i Stadion Leśny. W ubiegłym roku właśnie na Stadionie najczęściej byliśmy. Telegraf jest bardziej stromy więc dla bardziej zaawansowanych.
Na Stadion deski pod pachę i w 20 minut jesteśmy.

Cytat:
Dzien dobry )
Zaczynam dzis 15 tydz jupiii o 14 ide do endokrynologa po wyniki tych przeciwcial, mam nadzieje ze bedzie ok.
Jutro ginekolog, ale zwykla wizyta, usg dopiero w 21 tyg <chyba sie nie doczekam!>jeszcze 6 tyg
Ty kończysz ten 15 tydzień a nie zaczynasz.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja 14 tydzień i 4 kg na plusie lecz moje piersi z 3 kg utyły z B zmieniły sie chyba w małe D,kupiłam wczoraj cyckonosz C i za mały Moja mama się śmiała że mam iść na lotnisko po spadochron
To jest dużo, miseczka D? To jest tyle co nic.
Nie wiem jaki masz dobrany biustonosz, więc nie wiem czy to prawidłowy rozmiar...
A co mają powiedzieć kobiety z miseczkami G i większymi... to jest już spory biust.

Cytat:
Pokój piękny, widać ogrom pracy w niego włożony Chociaż dla mnie trochę "za bardzo".

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Ja tak mam praktycznie od początku :/ Czasem po prostu urywam się z pracy, bo nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji siedzącej. Trochę pomagają przerwy na kilkuminutowe spacery.
Ja też staram się od czasu do czasu oderwac od pracy, ale nie zawsze się da. Czasami siedzę długo, a innym razem muszę stac przy desce przez 2-3 godziny, staram się nie opierać brzuchem, ale czasami coś w dalszej części rysunku trzeba odczytać, więc muszę się przycisnąć... nogi bolą, plecy bolą... ale jakoś daję radę

Cytat:
Dlaczego zdzierstwo?

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Ja sie nie zdazylam ubezpieczyc, mialam to zrobic odrazu po slubie ;/
a musze min 9 mcy sie ubezpieczac, wiec mi przepadlo;/
maz nie wiem jaka ma skladke, ale za to ze ja urodze dziekco dostanie 3 tys, a ja 1 tys becikowego tylko
Sprawdź rózne ubezpieczenia, bo nie wszędzie jest ten okres karencji. Czasami jest krótszy, więc jeszcze nic straconego

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 12:08   #4132
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Najbliżej mamy Telegraf i Stadion Leśny. W ubiegłym roku właśnie na Stadionie najczęściej byliśmy. Telegraf jest bardziej stromy więc dla bardziej zaawansowanych.
Na Stadion deski pod pachę i w 20 minut jesteśmy.

Ty kończysz ten 15 tydzień a nie zaczynasz.

To jest dużo, miseczka D? To jest tyle co nic.
Nie wiem jaki masz dobrany biustonosz, więc nie wiem czy to prawidłowy rozmiar...
A co mają powiedzieć kobiety z miseczkami G i większymi... to jest już spory biust.

Pokój piękny, widać ogrom pracy w niego włożony Chociaż dla mnie trochę "za bardzo".

Ja też staram się od czasu do czasu oderwac od pracy, ale nie zawsze się da. Czasami siedzę długo, a innym razem muszę stac przy desce przez 2-3 godziny, staram się nie opierać brzuchem, ale czasami coś w dalszej części rysunku trzeba odczytać, więc muszę się przycisnąć... nogi bolą, plecy bolą... ale jakoś daję radę

Dlaczego zdzierstwo?

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Sprawdź rózne ubezpieczenia, bo nie wszędzie jest ten okres karencji. Czasami jest krótszy, więc jeszcze nic straconego

Miseczka gg sie klania i ciagle rosna mi;/

Ps, czego koncze 15 tydz? :P

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-11-14 o 12:11
Stary 2011-11-14, 12:10   #4133
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

agata liczylam na wiecej hi hi

Stary 2011-11-14, 12:10   #4134
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale naskrobałyście dużo nadrobiłam ale już nie pamiętam co komu miałam napisać ehhh...
Zaczynam dzisiaj 16 tc

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2011-11-14 o 12:12
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 12:17   #4135
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale naskrobałyście dużo nadrobiłam ale już nie pamiętam co komu miałam napisać ehhh...
Zaczynam dzisiaj 16 tc
Mam to samo :P dlatego moze wydawac sie to chamskie, ze nie gratuluje niektorym, ale tak naprawde konczac cos czytac nie pamietam co pisala osoba wczesniej wybaczcie :P
ciesze sie waszym szczesciem, wspolczuje nudnosci i zlych dni, ale moja skleroza nie pozwala tego tu napisac, bo nie pamietam kto co pisal ;/

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-11-14 o 12:18
Stary 2011-11-14, 12:23   #4136
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
pokoik cudny, gratuluję pomysłu.
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak się w ogole czujecie fizycznie?
Nie macie jakiegoś takiego uczucia, że coś może być nie tak i w ogóle? Bo mnie czasami dopadają takie myśli...
Ostatnio czuję się bardzo dobrze i dlatego nachodzą mnie takie myśli czy aby wszystko jest ok. Staram to sobie tłumaczyć tym że ponoć w II trymestrze kobiety czują przypływ energii
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ja nie umawiam się jakoś specjalnie, bo każde usg, które trzeba mam robione po prostu przez mojego gina w trakcie wizyty. Najbliższa wizyta za 2 tyg. w 17 tc, więc sądzę, że na kolejnej (pewnie w 20 tc) będę miała połówkowe
Ja niestety muszę się umawiać bo mój doktor ma specjalistkę od usg genetycznego i u niej to robię. Za tydzień mam wizytę to się umówię
Cytat:
Witam Was muszę się pochwalić TRZYMAM WAGĘ
klask i:
To dzięki tej diecie dla cukrzyków??

Stary 2011-11-14, 12:24   #4137
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Dasti80 nieee nie jem slodyczy i po 19 nic no i troszkę wiecej chodzę

Stary 2011-11-14, 12:25   #4138
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Miseczka gg sie klania i ciagle rosna mi;/

Ps, czego koncze 15 tydz? :P
Ciąży?:ha haha:

Cytat:
agata liczylam na wiecej hi hi
W warunkach ubezpieczenia wszystko jest napisane, zazwyczaj są to właśnie kwoty rzędu 700-1500 zł przy składkach na poziomie 35-50 zł.
Ja tam nie narzekam, składki tak czy tak płacę, a kasa się zawsze przyda. Będzie na wózek.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zaczynam dzisiaj 16 tc
Ja pojutrze
Jak się czujesz?

Cytat:
Mam to samo :P dlatego moze wydawac sie to chamskie, ze nie gratuluje niektorym, ale tak naprawde konczac cos czytac nie pamietam co pisala osoba wczesniej wybaczcie :P
ciesze sie waszym szczesciem, wspolczuje nudnosci i zlych dni, ale moja skleroza nie pozwala tego tu napisac, bo nie pamietam kto co pisal ;/

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 12:26   #4139
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
He he ponoć w ciąży mózg gorzej funkcjonuje niż przed ciążą więc jesteśmy usprawiedliwione

Stary 2011-11-14, 12:26   #4140
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
To tak szybko można się dowiedzieć co w brzuszku siedzi ?? Serio?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości