|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Jeszcze nie, ale chyba zaraz idę, bo kolejną noc z rzędu Tzcik musi zasypiać sam przez to, że mi się nie chce spać .....
Jak znajdziesz coś fajnego, to daj znać ![]() Kurczę, muszę się wziąć za tą wyprawkę w końcu ...... ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
I własnie - to już chyba było wałkowane, ale nie wiem w której części wątku- jaki materac jest najlepszy? Chyba Anankee pisała, że ten kokos to za twardy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
kupiłam taką tylko białą
http://allegro.pl/show_item.php?item=1912470996 i do tego szalik polarowy tez biały... niunius ma niebieski kombinezonik to bedzie ładnie wygladał ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- a co do zasypiania to ja obrałam taktyke- biore magnez na noc... i tak go brałam tylko rano zawsze ale mama mi poradzila brac na noc- lepiej sie spi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |||
Zakorzenienie
|
Lasunie moje
![]() W domku nie mogę się odnaleźć ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze śnił mi się tż... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Filip chce się bawić i jak już walczą ze sobą, to duży tak macha tymi girami po mordeczce małego, że musiałam dużemu przeszkodzić i powiedzieć do słuchu ![]() ![]() a mamusia pewnie jeszcze bardziej.... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niby lepiej z wodami, ale wolę bez- bo trza urodzić w ciągu 24 h- a bólami, co przychodzą-odchodzą-przychodzą-odchodzą można męczyć się tydzień, dwa, trzy, albo cztery jak moja teściowa... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za przywitanie
![]() ![]() Pearl wracaj do zdrówka ![]() ![]() ![]() ![]() Fajne mają warunki na Patologi I , łazienka w pokoju, pokój 3 osobowy, cieplutko- aż za bardzo, ładnie pomalowane na fioletowo-żółto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ILE MACIE RĘCZNICZKÓW KĄPIELOWYCH?? 2 WYSTARCZĄ?? bo chciałabym coś zamówić ... nie wiem jaki rozmiar ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-14 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się że to jest tom samo
![]() |
#2706 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() na bank zazdrosci ![]() Czubasku, ach... widze, ze macie podobne myslenie. My tez caly czas ludzimy sie, ze wygramy w totka i tesciowie beda mogli nam co najwyzej nafikac ![]() ![]() Cytat:
![]() mam tylko nadzieje, ze nie cofna mi pracy na antyplagiacie... ![]() Nawojku, nic sie nie martw. Ja bym sie trzymala tego, ze sie nie powieksza i ze to dobry znak ![]() Cytat:
filologia angielska chyba ze chodzi Ci o szkole rodzenia ![]() ![]() Cytat:
to jak Nietoperek wyfrunie z brzuszka, to go przepytam z force dynamic patterns in the language of advertising ![]() Cytat:
wlasnie chyba wie, ze zlego licho nie bierze, bo nawet jak bylam chora, to zachodzila sprawdzic niby, jak sie czuje, ale przy okazji dorzucic kilka uwag o moim niedbaniu o siebie ![]() co do urzadzania sie i sprzatania, to wole sie okryc kurzem anizeli ich pomoc ![]() Cytat:
![]() zaraz lece do klubu obejrzec fryzurke ![]() co do mieszkania, to przeraza mnie, ze nie mamy nic trzeba bedzie kupic wszystko od talerzy, przez sztucce, kosz na smieci, suszarke do ubran, dywaniki lazioenkowe itd ![]() skad my na to wezmiemy czas i kase ? ![]() zeby ja jakis Aborygen zezarl !!!! ![]() ![]() Jak przeczytalam o tych wodach, ze jest lepszy poslizg, to mi sie przypomnial moj dawny, dawny chlopak. Przystojny jak cholera, najprzystojniejszy z calej szkoly, ale byle drzewo ma wiecej rozumu niz on mial. Naprawde lepiej spedzalo mi sie z nim czas, jak nie odzywal sie za wiele... ![]() Kiedys jak jedlismy kolacje z moimi Rodzicami, to palnal przy stole: "Moge prosic majonez? Jak kanapka to tylko z poslizgiem" ![]() Malgosiu, w takim razie trzymam kciukasy za synka. Pilnuj,zeby duzo, duzo pil ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Jeju, jeju Chcialam zostac dzien dluzej we Wro i zapytalam sie tzta, co on na to... Napisal mi, ze smutno mu, ze ja wole byc ze znajomymi we Wro, podczas gdy on odchodzi od zmyslow z tesknoty za nami, ale skoro tego potrzebuje, to moge zostac. I mam wyrzuty sumienia, ze faktycznie wolalam zostac... ![]()
![]() |
#2707 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
dobry
![]()
#2709 |
Zadomowienie
|
bry dziewczynki!
cos sie nie udzielam ostatnio, ale miałam te plamienia znowu i leżałam cały czas a wczoraj byłam u gina i mam leżeć z zezwoleniem na 6h aktywności dziennie(do aktywności zalicza się siedzenie!!! ![]() ![]() ![]() muszę brac luteinę do całego zestawu babcinych leków...i mąż mi wyjechał w delegację ![]() widziałam że Agatek wrócił- super!! i się uśmiałam jak wczoraj czytałam o teściowej i materacu ![]() ![]() zalogowałam się na hipp`ie! macie juz wyrane znieczulenie do porodu? zaczynam sie tym martwić... ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- aaa i wkraczamy w 8miesiąc!!! ![]()
#2710 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Plan na dzisiaj --> pranie dzidziulowych ciuszków ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2711 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Ja zaczelam dzien klotnia z tz rano ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję zakupów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymamy kciuki za obronę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() po 2 jeszcze nie wybrałam znieczulenia bo nie wiadomo jak będę znosić ból porodowy... po 3 nie przejmuj się, mi lekarz pozwolił na chodzenie do łazienki jedynie ![]() ![]() i w ogóle wczorajszy dzień, to dla mnie masakra była.. cały dzień brzuch mi ćmił jak na okres i lezałam ( poza tym wypadem na chwilkę po bułki) i było mi słabo, mdliło mnie i w ogóle.. wieczorem za to dostałam skurczy tak co 10 min a bolało mnie tak, że nie byłam w stanie podnieść głowy i łzy mi same płynęły po twarzy aż tak bolało ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja dzidzia jest od początku ułożona główkowo, śmieje się, że będzie miała świat do góry nogami przewrócony jak się urodzi heh ![]() Cytat:
haha dobry ten chłopak " z poślizgiem" :P A co do męża, to jak troszkę więcej zatęskni to się mu nic nie stanie, przecież ma Cię na co dzień ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mąż jak zobaczył tylko jedną suszarkę ubrań (pewnie z 4-5) to zapytał czy ja przedszkole otwieram tak mam dużo hehe ![]() a ja jeszcze leże w łóżku, piję kawę i odpoczywam, na dworze -0,5 stopnia i tak szaro, że wychodzić się nie chce ![]()
![]() |
#2718 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() za to w prezencie ślubnym dostaliśmy już talerze Villa Italia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na takie zakupy do domu zawsze polecam Ikea, sami tam wiele rzeczy kupiliśmy już jak się sprowadziłam do tżta i uzywamy ich do tej pory ![]() Kasę weźmiecie od teściów, w końcu to ich pomysł z tym wynajmem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() coś ostatnio same złe wieści u niektórych z was, skurcze, bóle brzucha itp ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2719 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby następnym razem babka gadała o konkretach ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie w szpitalu nie ma znieczuleń... Moim znieczuleniem będzie masaż wykonywany podczas porodu przez własnego Męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doszłam do wniosku, że chyba szkodzi mi marchewka :/ Wczoraj zrobiłam surówkę ze świeżej marchewki i znowu w nocy się strasznie wymęczyłam :/ Dzisiaj już lepiej, ale tak czy inaczej chyba w baaaardzo małych ilościach będę ją spożywała. Mama pojechała dzisiaj do sanatorium. Wróci dopiero przed Świętami. Dla mnie to nawet dobrze, bo przez ten czas mam zamiar przygotować pokój dla Wojtusia, wszystko poprać itd. więc sama sobie o wszystkim zadecyduję, a jak nie będę wiedziała, to wtedy po prostu zadzwonię ![]() ![]() ![]() Przed wyjazdem wydała polecenie mojemu Tacie i Bratu, że mają mnie słuchać i pomóc mi sprzątać przed Świętami ![]() ![]() Mamy duży dom i sama jak sprzątałam zazwyczaj, to padałam. Teraz mam Męża, więc on mi dużo pomoże, ale na poziomie rodziców, to już może to zrobić Tata i Brat. Mam nadzieję, że to jakoś wyjdzie i obejdzie się bez nerwów ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Raczej będę na all zamawiała i nie chciałabym się naciąć ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Drapiące z firmy Bobas, jest to zestaw ręcznik 76x76 z myjką. Ja mam inny wzór i kolor, ale z tego samego materiału i stylu: http://www.tomiko.pl/825,bobas-okryc...o-z-myjka.html
http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-11-15 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Ja wstałam rano, zrobiłam TZtowi śniadanie do pracy i poszłam do sklepu (plan był taki, że kupię tylko chleb, wędlinę i położę się z powrotem spać) ... Wyszłam razem z Tztem, on pojechał do pracy a ja wróciłam i sobie uświadomiłam, że nie wzięłam kluczy ![]() ![]() ![]() Dobrze, że mama była w domu, to pukałam dotąd aż ją obudziłam ![]() I za karę wysłała mnie do sklepu jeszcze raz ![]() Oczywiście potem i tak wlazłam do łóżka, żeby jeszcze chwilę pospać (7 była dopiero), ale po 8:00 rozdzwoniły siętelefony z pracy i tyle mojego spania ![]() Teraz piję herbatkę z miodkiem i cytryną, bo mnie jakieś choróbsko dopada ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może się to dzisiaj nie powtórzy, a jak tak to może jedź do jakiegos lekarza, niech Cię obejrzy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() To do szpitala nie wracaj, najwyżej do mnie na kawę ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do Ikei mam daleko, więc albo Baby Ono będą z podszyciem, albo poszukam czego bez haftu lub z malutkim hafcikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
chyba właśnie zdecydowałam się gdzie będę rodzić
![]() co prawda nie jest to za blisko domu bo jakieś 50km ale mi klinika odpowiada zostaje się tylko umówić na badania ![]() http://www.klinika-eskulap.pl/pl/klinika.html
#2725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam wczoraj u lekarza. Z dzidzią wszystko dobrze. Rośnie , waży 838g. Wczoraj zaczelismy 25tg. Tylko cały czas mam w krwi podwyższone leukocyty. Ponad normę. Dostałam skierowanie na CRP. Nie dlugo bede miala wynik. Jak będę miała dodatni to dostane antybiotyki :/ Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2011-11-15 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||||||||
Zadomowienie
|
hej laseczki, na początek
wiadomośc od Moni: "hej kochana, dobre wieści, dziś mnie wypisują aż jestem w szoku. Przyszedł ordynator i powiedział, że dostanę leki i będę leżeć w domku. Teraz czekam na wypis, jeszcze będę mieć ktg, więc dziś lub jutro napewno sie zjawie na forum, ale jestem szczęśliwa" bardzo się cieszę, w domku to jednak w domku.... ![]() Cytat:
ja tam rodziłam Igę i zarówno na ginekologii, jak i podczas porodu i potem na połżnictwie wszyscy lekarze i pielegniarki bardzo kompetetni i mili... i miło wspominam pobyt tam... ale jak widać nie zawsze jest różowo.... Cytat:
![]() i jak bliziutko do porodu... Cytat:
jak ktoś nie jest/nie był w takiej sytuacji to nie zrozumie, albo nie chce zrozumieć... ja jestem w drugiej ciąży i znowu jestem na zwolnieniu- w pierwszej już od 8 tc byłam, bo kosmówka sie odklejała) i widzę, jak w pracy szczególnie te stare babsztyle patrzą na mnie krzywo i po cichu komentują jak co jakiś czas się tam zjawiam, zeby do kadr iśc czy popodpisywac jakieś papiery.... że przecież dobrze wyglądam i dlaczego do pracy nie chodzę? Cytat:
a takie przewijanie bokiem to wydaje mi sie średnio wygodne... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po 2. kanapka z poślizgiem ![]() ![]() ![]() po 3. nie zamartwiaj się kochana...wiadomo, że tz chciałby mieć Cię przy sobie cały czas, wynagrodzisz mu to jak wrócisz ![]() Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-11-15 o 10:08 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
spaliśmy z Kluskiem dziś do 9 ![]() ![]() Ja dziś mam w planach poprasować, bo mam dwie wyprane pralki ciuszków czekające... a niecierpię prasować. Ja mam dwa okrycia kąpielowe - jedno właśnie dostałam w niedzielę od znajomych co nas odwiedzili. Z BabyOno, zresztą słyszałam sporo dobrego o tej firmie ![]() nie odpakowywałam go, mogę sprawdzić jak jakościowo i czy drapie. Drugi mam z Kubusiem ![]() Też się zastanawiam co z materacem, w środę jedziemy do hurtowni wybierać łóżeczko to zobaczymy co doradzą... pearpearl ja też polecam Ikea, my po ślubie większość rzeczy musieliśmy kupić i akurat w Ikei dużo rzeczy podpasowało nam ![]() ![]() kanapka z poślizgiem.... ![]() renata ![]() ![]() ![]() AgaMili to teraz musi być tylko lepiej ![]() n1kotynka ahhh, uważaj na siebie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hodowała, super brzmi... ja ciekawa jestem jak będzie u nas w czwartek, to będą pierwsze zajęcia takie 'konkretne'... Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-11-15 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
dzisiaj beda wyniki konkursu juz sie nie moge doczekac
![]() ![]()
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zarejestrowałam na tej stronie Hipp, wzięłam zestaw po porodzie, bo pisali, że miesiąc trzeba czekać ![]() Mam pytanie, jaki fotelik do samochodu kupujecie? Bo ja mam mętlik w głowie. Mamy wózek x-lander, chciałam fotelik maxi-cosi, ale i tak w samochodzie będziemy przypinać pasami, więc nie wiem czy wtedy bezpieczeństwo jest takie same. O fotelikach x-car (chyba tak się nazywają te x-landerowe) słyszałam niefajne opinie. A fotelik musi dać się wpiąć w stelaż. I teraz kompletnie nie wiem co zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tobie życzę zeby się dzidzia obróciła. Sama jestem ciekawa, jak teraz mój synalek jest ułożony. co do materaca, to gryka kokos może być, ale ja bym wybrała taki który ma na wierzchu piankę. Kokos jest twardy. Ja zamówiłam ponad rok temu dla córci materac gryka pianka kokos i jak mi go kurier przywiózł i go rozpakowałam, to byłam strasznie nim rozczarowana. No ale młoda nie ma wyboru, spała na nim i dalej śpi, choć jak się braciszek urodzi to przeniesie się do swojego duzego łózka z materacem spręzynowym (w dzień już tam śpi) Edytowane przez anankee Czas edycji: 2011-11-15 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.