Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 08:12   #3241
Kitka:)
CABIN CREW

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI

marta fajne te rady, coś dla mnie na te zimowo-jesienne depresje

dziś muszę po zajęciach pokój chyba posprzątać....a nie chce się....

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:26   #3242
dianulaa
Zadomowienie

Dziewczyny a jak znależć odpowiednik do tych perfum https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...picka-edp.html ? to jest lolita lempicka ale nie wiem czy klasyczna

Edytowane przez dianulaa
Czas edycji: 2011-11-16 o 08:33
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:38   #3243
aasiaa1109
Rozeznanie

wydaje mi sie, że klasyczna ja rok temu kupiłam na allegro tester za 100 zł 100 ml i dalej go mam ;p skusiłam sie bo wyszła w sumie normalna cena, czesto sie płaci 50 zł za 50 ml.

aasiaa1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:39   #3244
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
marta fajne te rady, coś dla mnie na te zimowo-jesienne depresje

dziś muszę po zajęciach pokój chyba posprzątać....a nie chce się....

Mam nadzieję,że się jeszcze to przyda

Zajmowanie się dziećmi, praca na pełen etat, zakupy, gotowanie, sprzątanie, zmywanie, pranie i nieustanny pośpiech towarzyszący tym czynnościom, to chleb powszedni prawie każdej kobiety.
Metody relaksacyjne to dla niektórych pojęcie dość odległe, dlatego też niewiele osób z nich korzysta. A szkoda, ponieważ dają one chwile wytchnienia w pracy, w domu czy nawet na zakupach, pomagają pozbyć się stresu i związków przez niego wytwarzanych w organizmie.
Oddychaj i tańcz

Najprostszymi z nich są ćwiczenia oddechowe, które można zrobić podczas codziennych zajęć w domu i w pracy. Czasem wystarczy kilka głębokich oddechów, by móc się delikatnie odprężyć. Warto jednak nauczyć się oddychać przeponą, by uzyskać lepszy efekt.
Wystarczy usiąść wygodnie, położyć ręce na brzuchu i wykonać głęboki wdech nosem, tak by brzuch podniósł się do góry. Chwilę zatrzymać powietrze w płucach i wypuścić powoli przez usta. Ważne jest, żeby oddech był równomierny, głęboki i spokojny. Takie oddychanie pomaga nie tylko się zrelaksować, ale także dotlenia organizm. Na wielu stronach internetowych łatwo znaleźć dokładny opis i ćwiczenia związane z tą techniką.
Muzyka relaksacyjna staje się coraz bardziej popularna, ponieważ przeciwdziała zmęczeniu, bezsenności, a nawet niektórym chorobom. W jej skład wchodzi nie tylko muzyka, ale również dźwięki natury, dzwonki i gongi. Szum drzew, morza, śpiew ptaków i inne odgłosy natury, słuchane z zamkniętymi oczami, sprzyjają medytacji, ukojeniu nerwów i uzyskaniu dobrego samopoczucia. Dźwięki gongów i dzwonków, które kojarzą nam się z ceremoniami religijnymi, pozwalają osiągnąć spokój i harmonię wewnętrzną.

Jeśli połączy się taką melodię z ćwiczeniami bądź spokojnym tańcem, może to pomóc uwolnić się od przytłaczających myśli, dzięki temu nasze mięśnie się rozluźniają.
Nie tylko dźwięki natury pozwolą nam "odpłynąć", ale także muzyka klasyczna czy elektroniczna. Przykładowo rock, folk, disco działa pobudzająco i często przydaje się, gdy mamy chwilę zwątpienia we własne siły. Należy jednak pamiętać, żeby słuchać czegoś w naszym guście, ponieważ ciężko będzie się zrelaksować, słuchając muzyki, od której dostajemy dreszczy.
Zapach relaksu

Gdy posiadamy w domu wannę, dobrze jest przygotować kąpiel relaksującą. Nie może w niej zabraknąć olejków eterycznych, jednak muszą one być starannie dobrane, gdyż każdy zapach ma inne działanie. Warto zapytać o nie w aptece albo drogerii lub przygotować samemu według przepisów dostępnych na przykład w podręcznikach zielarskich.
Można dodać pokrojone w plasterki pomarańcze, wrzucić płatki kwiatów, czy też zrobić kąpiel z samego mleka. Maseczka na twarzy także pozwoli poczuć się komfortowo. Możliwości jest wiele, wystarczy tylko zastanowić się, na co mamy ochotę. Zapalone świece w łazience i włączona muzyka wzmacniają efekt relaksującej kąpieli. Zaraz po niej, po osuszeniu skóry, należy nawilżyć ją ulubionym balsamem do ciała.
Wszelka aktywność fizyczna wbrew pozorom służy odprężeniu, nie tylko duszy lecz i ciała. Już proste skłony łączą w sobie trochę ruchu wraz z prawidłowym oddychaniem, co szybko mobilizuje do dalszego działania. Podczas pływania, biegania, czy innych sportów trzeba zintegrować organizm wraz z emocjami. Trzeba także skupić się na wykonywanych czynnościach, żeby wyłączyć myślenie. Skuteczna w tym jest stale rozwijająca się joga, czyli technika ćwiczeń, która uelastycznia ciało, poprawia pracę układu trawiennego i pomaga odzyskać spokój wewnętrzny.
Ćwicz w domu, ćwicz w pracy

W pracy również można zrobić kilka ćwiczeń, które nie zwrócą uwagi szefa, a nam pomogą chwilę odpocząć. Dlatego rozetrzyj jedną dłoń o drugą przez około 2 minuty lub żeby stały się całkiem gorące, a potem przyłóż je do twarzy. Wczuj się w ciepło przepływające z rąk na policzki i poczuj jak skóra na twarzy się rozluźnia. Gdy jesteś zmęczona siedzeniem przy biurku, wykonaj kilka ruchów głową i szyją. Na przykład przechyl ją na jedno ramię, a po upływie jakiegoś czasu na drugie, ciągle wpatrując się w jeden i ten sam punkt. Powtórz kilka razy.
Zrób kilka "ósemek" głową bądź wyobraź sobie dowolną figurę geometryczną i spróbuj narysować ją czubkiem nosa. Podobny trening możesz zastosować z rękami, oczami, nogami. Wystarczy tylko się skoncentrować na wykonywanym zadaniu. Wymyśl swoje ćwiczenia, które odciągną cię od problemów i stresu.
Technikę Jacobosna, stosuje się początkowo w pozycji leżącej, ale jest tak różnorodna, że po kilku dniach ćwiczeń, będziesz mogła spróbować jej w biurze czy na zakupach.
Polega ona na napinaniu i rozluźnianiu poszczególnych partii mięśni. Zaczynając od zaciśnięcia dłoni w pięści na pięć sekund i rozprostowaniu palców. Poprzez powtórzenie tej czynności na mięśniach twarzy, szyi, klatki piersiowej, pleców, brzucha, pośladków, ud i łydek. Kończąc na napięciu wszystkich możliwych mięśni na raz i rozluźnieniu ich po upływie wyznaczonego czasu.
Śmiej się głośno

Gdy mamy więcej czasu warto się udać do spa lub na masaż danej partii ciała, koniecznie z dużą ilością olejku. Jednak nie wolno zapomnieć, że jest jeszcze jeden, powszechnie znany i bardzo skuteczny sposób, by rozładować napięcie: szczery, niewymuszony śmiech uwalnia z mózgu endorfinę, czyli hormony wywołujące doskonałe samopoczucie i zadowolenie, a nawet zmniejszające drętwienie kończyn i ból fizyczny. Czasem wystarczy więc, obejrzeć dobrą komedię, żeby zrelaksować się i szeroko uśmiechnąć.

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:39   #3245
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aasiaa1109 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, że klasyczna ja rok temu kupiłam na allegro tester za 100 zł 100 ml i dalej go mam ;p skusiłam sie bo wyszła w sumie normalna cena, czesto sie płaci 50 zł za 50 ml.
a w zółtym opakowaniu miałas?
Stary 2011-11-16, 08:53   #3246
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
co do eksa- ostatnio z nim rozmawiałam i mówię że kupilysmy toster i cały dzień jadłysmy tosty bo nie mogłyśmy sie nacieszyć- na co on- że zamiast jesć to iść pobiegać lepiej bo dupa rośnie od tostów... no to mnie rozwalił więc odpowiedziałam- wiesz, ja mogę nawet 10 kilo więcej ważyć a i tak podobam się tym , którym trzeba

A sam wygląda jak mister świata?

co do relaksu to zamierzam dorzucić to do codziennych zajęć: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=zC-uDQUrk6o, tylko nie wiem czy lepiej rano czy wieczorem

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2011-11-16 o 08:56
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:56   #3247
Soph
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
ja mam obecnie ten z wibo rózowy EXTREME LASHES i jestem bardzo zadowolona, a ten z Eveline ma gumową szczoteczke?
tak, gumową

znowu mam problemy z cerą, nie mogę dojść do ładu,
wyskakują mi niespodzianki, jakieś podskórne twarde gule,
a z drugiej strony mam trochę suchą skórę

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 09:04   #3248
aasiaa1109
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
a w zółtym opakowaniu miałas?
tester był w normalym zwykłym szarym kartoniku, jak to tester,ale oryginalne perfumy sa w takim zielonkawo- zółtym

aasiaa1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:04   #3249
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja żel z hialuronem i olej arganowy stosuje na okolice oczu. Ekspertem nie jestem, ale żadnych przeciwskazań nie widzę.
A nic mi tak moim zdaniem skóry nie nawilża jak właśnie żel z hialuronem.

Pod oczami też ostatnio nawilżam tłustym masełkiem saloos od czasu do czasu.

Pod oczy używam tego kremu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pod-oczy.html, póki co jestem zadowolona.

Też miałam swego czasu bardzo suchą skórę pod oczami, ale niestety już nie pamiętam co mi dokładnie pomogło, bo różne rzeczy testowałam

Byłam sobie na nocnym spacerze, naolejowałam włosy pomarańczowo- brzozowym olejkiem z alterry (zapach super ), na skalp dałam radical, wodę brzozową i serum naturvital. Dałam też truskawkową oczyszczającą maseczkę montague jenuesse. Do tego podstawa i powoli czas spać.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

o perfumach jakiej firmy mowa? bo już zdążyłam zapomnieć
dziekuje
zaraz poszukam tego zelu, bo uzywam to co ostatnio, ale srednio mi pasuje nakladac maseczki na powieki a eucerin q10 to leci w slepy kat, pogarsza mi 100x stan... troche lagodzi floslek, ale skora jest nadal wybitnie szorstka.

Cytat:
jakieś tam bliżej nie sprecyzowane miałam ale... w tej sytuacji jakiej jestem teraz pewnie co najwyżej jakieś spokojne posiedzenie w domu będzie... zreszta- nie ważne jak, ważne z kim

oj zgadzam się... moi rodzice mają owczarka, piesek jest od długiego czasu na diecie bo jest alergikiem, więc 300-400 zł na samą specjalną karmę idzie...dodatkowo trzeba cały czas pilnować czy na skórze nie pojawiają mu sie żadne krosty itp i stała kontrola weta... zajmuje to masę czasu, pieniędzy- ale kochamy go , jest członkiem naszej rodziny i to ile radości przynosi wynagradza wszystko...

ładne włosy Ci wyszły...
a co do mikrodermabrazji- zdawaj relacje na bieżąco bo ja też planuje się wybrać....
a buty przepiekne kupiłaś.... i ta cena... ja też chcę!!

dziekuję
eksTŻ oczywiście musiał skomentować że źle wyglądam bez grzywki...
a kolor to średni brąz z palette- i chyba jestem jakimś wyjatkiem bo mi ta farba nie robi krzywdy - a słyszałam wiele niepochlebnych opinii na jej temat...kolor jest nieznacznie ciemniejszy od moich naturalnych...

posiedzę jeszcze z paskami BAM na zębach, oleje już na włosach, jeszcze gotowe na wszystko i spać
wiesz, mi tez palett pasowala, farbowalam nia dobre pol roku, a zachwyt prysl przy dekoloryzacji
jednak mimo wszystko, wg mnie wlasnie wygladasz tak kobieco, subtelnie

doooooobry tekst chyba zagielas chlopaka
nastepnym razem i Ty go skrytykuj, jak chce tak jadem dawac to nie ma co byc mila dla niego

mialam wstac o 8.30, a wstalam o 9.30
na swoje usprawiedliwienie dodam, ze skonczylam wczoraj projekt ktorego najbardziej sie obawialam, wiec troche poleniuchowalam

zaraz wyjde na ten mroz, wymieniac zarowke w aucie, bo zawsze ida mi przez te przymrozki i zroznicowanie temperatur a ja tego za chiny nie potrafie, chyba pojde po sasiada

z pozytywnych info, znalazlam zastosowanie dla maski bingo, ktora mecze juz dobre kilka miesiecy. nie pasuje mi pod czepek na 15, 30,45min, ale do mycia jest idealna bez problemow poradzila sobie z olejami
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-11-16 o 09:08
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:11   #3250
buahhot
Marcelover ♥♥♥

a ja chcialabym umyc wlosy, ale dzis bede farbowac wiec nie po drodze mi to mycie nie lubie chodzic w takich wlosach, no ale przezyje...

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:12   #3251
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
niedawno zamówiłam sobie w końcu ten płyn wzmacniający do włosów z BU,
jestem mega ciekawa jego efektów
oooo też mam na niego ochotę.
zdaj relację jak przetestujesz

Cytat:
Napisane przez ramoncia217 Pokaż wiadomość
ale mam piękne włosy po tym waxie, żałuję że wcześniej go nie kupiłam
ja od wczoraj mam tego : KLIK
mam nadzieję, że będą widoczne efekty

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-11-16, 09:39   #3252
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Ja od dzis uzwam innego kremu, poprzedni juz czas zmienic ze wzgledu na pore roku. I tak uzywam tego kremu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...do.html&next=1. Nie wchlania sie extra bardzo szybko, ale na po wchlonieciu twarz sie nie swieci. Pozostawia po sobie taka delikatna powloczke, ktora czuc przy dotknieciu, ale to dla mnie na plus, bo ostatnio mam bardzo przesuszona cere. Np wczoraj rano wysmarowalam twarz kremem tym co zawsze, pozniej nalozylam podklad, a juz okolo 13 czulam sciagnieta skore wiec mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:10   #3253
zielone_oko
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kitka tekst do eksa dobry Zresztą i taka prawda, komu na Tobie zależy, zaakceptuje Cię taką jaka jesteś

Caate, jak Ty to robisz, że jesteś taka zorganizowana? U mnie to kompletna klapa.

Wstałam pół h temu, idę zaraz się kąpać i wziąć za coś do roboty
Stary 2011-11-16, 10:36   #3254
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś piękną fuksję na pazurki http://www.google.pl/imgres?q=wibo+y...:0&tx=47&ty=42 cudownie połyskuje, ma dyskretne czerwone/różowe drobinki, na długich paznokciach wygląda obłędnie
cudo
uwielbiam różowe lakiery

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
dziewczyny takie pytanie od beczki, macie już jakieś plany na sylwestra?
Zakopane

caate

masz niesamowite włosy, życzę aby były coraz piękniejsze

party_girl7
świetny kolor

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-11-16, 11:02   #3255
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kitka tekst do eksa dobry Zresztą i taka prawda, komu na Tobie zależy, zaakceptuje Cię taką jaka jesteś

Caate, jak Ty to robisz, że jesteś taka zorganizowana? U mnie to kompletna klapa.

Wstałam pół h temu, idę zaraz się kąpać i wziąć za coś do roboty
tyle razy w zyciu cos zawalilam, przez swoje lenistwo, ze mam juz dosc robienia wszystkiego na ostatnia chwile i zarywania nocy. na wiele rzeczy nie mam czasu czy sily, bo po prostu mi sie nie chce od tygodnia posprzatac pokoju, poukladac ubran w szafie. wstyd sie przyznac ale jeszcze nie wyrobilam sobie jakiegos grafiku zeby to wszystko pogodzic, wiec nie do konca jest tak dobrze ze mna najwazniejsze dla mnie do uczelnia i praca i na tym sie skupiam.

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
cudo
uwielbiam różowe lakiery

Zakopane

caate

masz niesamowite włosy, życzę aby były coraz piękniejsze

party_girl7
świetny kolor
przylaczam sie do Soph, cudny lakier

dziekuje, podobaja mi sie tez zyczenia

dzis mam na pozniej do pracy, to mam czas skoczyc na male zakupy, marzy mi sie zakup kamizelki futrzanej i komina milego dnia
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:14   #3256
Soph
Zakorzenienie

caate
udanych zakupów, też marzę o fajnym kominie

zabieram się do czytania książki o mnemotechnikach, koncentracji itd...
miłego dnia

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-11-16, 12:08   #3257
party_girl7
Zakorzenienie

dziekuje za pozytywy dot. moich wlosow ale nie poddaje sie i pielegnuje dalej, bo wiem ze to jeszcze nie to co byc powinno.

bylam dzis na szybkich zakupach, kupilam 2 balsamy Potter's bo byly 2 za 1 czyli wyszlo po ok 3 zl za 1 500ml wzielam tez w koncu zel meski isana, zobaczymy czy spisze sie na moich falach... moj pierwszy stylizator kupilam tez smakowita naklejke na laptopa w Rossie, w cukierki fajnie, bo akurat mam juz kilka rysek na nim, a nie chce kolejnych.

posprzatalam pokoj, zrobilam ogien w piecu wiec mam juz cieplutko
Stary 2011-11-16, 12:40   #3258
zielone_oko
Zakorzenienie

Jako, że codziennie suszę włosy na święta zażyczyłam sobie nową suszarkę, bo ta moja zwykła niszczy mi włosy.
W związku z tym mam pytanie, jakich używacie i czy jesteście z nich zadowolone ?
Stary 2011-11-16, 12:46   #3259
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
dziewczyny takie pytanie od beczki, macie już jakieś plany na sylwestra?
Kilka ostatnich lat spędziłam na niezbyt udanych domówkach i mam dość. Nie lubię też tłumów, tak więc spróbuję w tym roku namówić TŻ-ta na kameralny wieczór u siebie w domu.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ramoncia tak w ogóle byłam dziś w biedronce i nie mieli (akurat w tej) czekolady do picia
Przez Waszą dyskusję o czekoladzie też mnie strasznie naszło i kupiłam dzisiaj, pierwszy raz w życiu . Jestem ciekawa, jak smakuje.

Cytat:
Napisane przez party_girl
wzielam blond bo wiedzialam ze wyjdzie ciemny no i prosze, wyszlo baardzo ciemno, zreszra same zobaczcie, sorry za wyglad ale to bylo rano zaraz po farbowaniu, jeszcze w szlafroku
Przepiękne włosy, kolor też !

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
dziewczyny a ogladacie moze "Wiem co jem"
ja duzo sie nauczylam z tego proramu
Brzmi ciekawie. Jest dostępny gdzieś w internecie?

Edytowane przez cynamonowe
Czas edycji: 2011-11-16 o 12:53
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 12:51   #3260
samaraNW
Zakorzenienie

witam

ja sylwestra spędzę na pewno na jakiejś imprezie, ale jeszcze nie myślę o tym gdzie, bo dużo czasu mam do tego wcześniej będą moje urodziny, a nawet o nich mi się myśleć nie chce
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:53   #3261
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Jako, że codziennie suszę włosy na święta zażyczyłam sobie nową suszarkę, bo ta moja zwykła niszczy mi włosy.
W związku z tym mam pytanie, jakich używacie i czy jesteście z nich zadowolone ?
ja nie susze wiec nie doradze
Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
Kilka ostatnich lat spędziłam na niezbyt udanych domówkach i mam dość. Nie lubię też tłumów, tak więc spróbuję w tym roku namówić TŻ-ta na kameralny wieczór u siebie w domu.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Przez Waszą dyskusję o czekoladzie też mnie strasznie naszło i kupiłam dzisiaj, pierwszy raz w życiu . Jestem ciekawa, jak smakuje.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Przepiękne włosy, kolor też !

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Brzmi ciekawie. Jest dostępny gdzieś w internecie?
dziekuje
tez jestem ciekawa tego programu
Stary 2011-11-16, 12:53   #3262
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
tyle razy w zyciu cos zawalilam, przez swoje lenistwo, ze mam juz dosc robienia wszystkiego na ostatnia chwile i zarywania nocy. na wiele rzeczy nie mam czasu czy sily, bo po prostu mi sie nie chce od tygodnia posprzatac pokoju, poukladac ubran w szafie. wstyd sie przyznac ale jeszcze nie wyrobilam sobie jakiegos grafiku zeby to wszystko pogodzic, wiec nie do konca jest tak dobrze ze mna najwazniejsze dla mnie do uczelnia i praca i na tym sie skupiam.
U mnie w domu cały czas był przymus ciągłego sprzątania, porządki w sobotę to był mus . Strasznie tego nie lubiłam, bo miałam wrażenie, że to ja jestem dla domu, a nie dom dla mnie.
Teraz, gdy mieszkam już sama z TŻ-tem wyznaję zasadę "nic na siłę". Pewnie moi rodzice by się za głowy łapali, że syf, kiła i mogiła, ale jak dla mnie jest optymalnie. Staram się nie zapuszczać kotów w kątach, ale tak poza tym? Po co się spinać, kurz na półce i tak za jakiś czas znów znacznie się zbierać. Sprzątam, jak mam na to ochotę. Wczoraj zmogłam zaległości w prasowaniu, kumulujące się od dłuższego czasu. Wydaje mi się, że takie podejście jest zdrowsze, skupiaj się na tym, co ważne .

Stary 2011-11-16, 12:57   #3263
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
może zdecyduj się na jakąś z dyfuzorem i chłodnym nawiewem?

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-11-16, 12:59   #3264
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dzień dobry.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:00   #3265
lacrimachristi
Zakorzenienie

cynamonowe tak jest dostepne

naprawde swietny program polecam kazdy odcinek jest o czym innym
Stary 2011-11-16, 13:00   #3266
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Włosy suszę od wielkiego święta, wolę jak schną same. Ale że ostatnio zaczęłam o nie mocno dbać, nie chcę, żeby przez suszarkę wszystko trafił szlag. Kupiłam Philipsa, chyba takiego (nie mam na niej numeru czy modelu, tylko "salon dry control", więc nie jestem pewna): http://www.ceneo.pl/1461285 . Ma osobną regulację temperatury (chłodne, ciepłe, bardzo ciepłe i osobny guziczek na zimny nawiew) i mocy nawiewu. Ta cała jonizacja też jest fajna, włosy się tak bardzo nie puszą (i taki śmieszny ładny zapach się z suszarki wydobywa ). Ogólnie rzecz biorąc, jestem z niej zadowolona.

Stary 2011-11-16, 13:04   #3267
lacrimachristi
Zakorzenienie

http://vod.onet.pl/wiem-co-jem,wiem-...0,odcinek.html tutaj naprzykład o truskawkach
Stary 2011-11-16, 13:04   #3268
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
może zdecyduj się na jakąś z dyfuzorem i chłodnym nawiewem?
Chcę taką porządną z chłodnym nawiewem ( choć w tej mojej też jest ) z jonizacją, może i też z dyfuzorem, ale chciałabym się poradzić Was, bo na pewno niektóre z Was używają, mają sprawdzone i mogą polecić konkretny model. Kiedyś jak byłam w media markt i stanęłam przed tymi suszarkami to kosmos

Cynamonowe dziękuję, też wolę jak schną włoski same, ale jako że myję je rano to nie mogę sobie pozwolić na to, żeby same schły, no jedynie w weekend ..

Edytowane przez zielone_oko
Czas edycji: 2011-11-16 o 13:07
zielone_oko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:44   #3269
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

hej kobietki

Cytat:
oooo też mam na niego ochotę.
zdaj relację jak przetestujesz
oczywiście, zdam relację

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:41   #3270
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taka odjechaną;p o tą dokładnie:

http://remington24.pl/sklep/suszarki...ton-d5020.html
kupiłam na wakacje w cerfurze za 90 pare złotych.
I jestem w niej zakochana wcześniej miałam philipsa, i boscha to ta jest naajlepsza

Pojechałam dzis do reala.. bo liczyłam na bogaty asortyment kosmetyków..
nawet się usmiechnełam jak zobaczyłam tyyle półek kosmetyków szkoda tylko, ze jak blizej się przyjrzałam okazało się, że nie ma nic co bym chciała
kupiłam jedynie:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...z-aloesem.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tamina-b5.html

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości