|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
CABIN CREW
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI
marta fajne te rady, coś dla mnie na te zimowo-jesienne depresje
![]() dziś muszę po zajęciach pokój chyba posprzątać....a nie chce się.... ![]()
![]() |
#3242 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak znależć odpowiednik do tych perfum https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...picka-edp.html ? to jest lolita lempicka ale nie wiem czy klasyczna
![]()
Edytowane przez dianulaa Czas edycji: 2011-11-16 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Rozeznanie
|
wydaje mi sie, że klasyczna ja rok temu kupiłam na allegro tester za 100 zł 100 ml i dalej go mam ;p skusiłam sie bo wyszła w sumie normalna cena, czesto sie płaci 50 zł za 50 ml.
#3244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zajmowanie się dziećmi, praca na pełen etat, zakupy, gotowanie, sprzątanie, zmywanie, pranie i nieustanny pośpiech towarzyszący tym czynnościom, to chleb powszedni prawie każdej kobiety. Metody relaksacyjne to dla niektórych pojęcie dość odległe, dlatego też niewiele osób z nich korzysta. A szkoda, ponieważ dają one chwile wytchnienia w pracy, w domu czy nawet na zakupach, pomagają pozbyć się stresu i związków przez niego wytwarzanych w organizmie. Oddychaj i tańcz Najprostszymi z nich są ćwiczenia oddechowe, które można zrobić podczas codziennych zajęć w domu i w pracy. Czasem wystarczy kilka głębokich oddechów, by móc się delikatnie odprężyć. Warto jednak nauczyć się oddychać przeponą, by uzyskać lepszy efekt. Wystarczy usiąść wygodnie, położyć ręce na brzuchu i wykonać głęboki wdech nosem, tak by brzuch podniósł się do góry. Chwilę zatrzymać powietrze w płucach i wypuścić powoli przez usta. Ważne jest, żeby oddech był równomierny, głęboki i spokojny. Takie oddychanie pomaga nie tylko się zrelaksować, ale także dotlenia organizm. Na wielu stronach internetowych łatwo znaleźć dokładny opis i ćwiczenia związane z tą techniką. Muzyka relaksacyjna staje się coraz bardziej popularna, ponieważ przeciwdziała zmęczeniu, bezsenności, a nawet niektórym chorobom. W jej skład wchodzi nie tylko muzyka, ale również dźwięki natury, dzwonki i gongi. Szum drzew, morza, śpiew ptaków i inne odgłosy natury, słuchane z zamkniętymi oczami, sprzyjają medytacji, ukojeniu nerwów i uzyskaniu dobrego samopoczucia. Dźwięki gongów i dzwonków, które kojarzą nam się z ceremoniami religijnymi, pozwalają osiągnąć spokój i harmonię wewnętrzną. Jeśli połączy się taką melodię z ćwiczeniami bądź spokojnym tańcem, może to pomóc uwolnić się od przytłaczających myśli, dzięki temu nasze mięśnie się rozluźniają. Nie tylko dźwięki natury pozwolą nam "odpłynąć", ale także muzyka klasyczna czy elektroniczna. Przykładowo rock, folk, disco działa pobudzająco i często przydaje się, gdy mamy chwilę zwątpienia we własne siły. Należy jednak pamiętać, żeby słuchać czegoś w naszym guście, ponieważ ciężko będzie się zrelaksować, słuchając muzyki, od której dostajemy dreszczy. Zapach relaksu Gdy posiadamy w domu wannę, dobrze jest przygotować kąpiel relaksującą. Nie może w niej zabraknąć olejków eterycznych, jednak muszą one być starannie dobrane, gdyż każdy zapach ma inne działanie. Warto zapytać o nie w aptece albo drogerii lub przygotować samemu według przepisów dostępnych na przykład w podręcznikach zielarskich. Można dodać pokrojone w plasterki pomarańcze, wrzucić płatki kwiatów, czy też zrobić kąpiel z samego mleka. Maseczka na twarzy także pozwoli poczuć się komfortowo. Możliwości jest wiele, wystarczy tylko zastanowić się, na co mamy ochotę. Zapalone świece w łazience i włączona muzyka wzmacniają efekt relaksującej kąpieli. Zaraz po niej, po osuszeniu skóry, należy nawilżyć ją ulubionym balsamem do ciała. Wszelka aktywność fizyczna wbrew pozorom służy odprężeniu, nie tylko duszy lecz i ciała. Już proste skłony łączą w sobie trochę ruchu wraz z prawidłowym oddychaniem, co szybko mobilizuje do dalszego działania. Podczas pływania, biegania, czy innych sportów trzeba zintegrować organizm wraz z emocjami. Trzeba także skupić się na wykonywanych czynnościach, żeby wyłączyć myślenie. Skuteczna w tym jest stale rozwijająca się joga, czyli technika ćwiczeń, która uelastycznia ciało, poprawia pracę układu trawiennego i pomaga odzyskać spokój wewnętrzny. Ćwicz w domu, ćwicz w pracy W pracy również można zrobić kilka ćwiczeń, które nie zwrócą uwagi szefa, a nam pomogą chwilę odpocząć. Dlatego rozetrzyj jedną dłoń o drugą przez około 2 minuty lub żeby stały się całkiem gorące, a potem przyłóż je do twarzy. Wczuj się w ciepło przepływające z rąk na policzki i poczuj jak skóra na twarzy się rozluźnia. Gdy jesteś zmęczona siedzeniem przy biurku, wykonaj kilka ruchów głową i szyją. Na przykład przechyl ją na jedno ramię, a po upływie jakiegoś czasu na drugie, ciągle wpatrując się w jeden i ten sam punkt. Powtórz kilka razy. Zrób kilka "ósemek" głową bądź wyobraź sobie dowolną figurę geometryczną i spróbuj narysować ją czubkiem nosa. Podobny trening możesz zastosować z rękami, oczami, nogami. Wystarczy tylko się skoncentrować na wykonywanym zadaniu. Wymyśl swoje ćwiczenia, które odciągną cię od problemów i stresu. Technikę Jacobosna, stosuje się początkowo w pozycji leżącej, ale jest tak różnorodna, że po kilku dniach ćwiczeń, będziesz mogła spróbować jej w biurze czy na zakupach. Polega ona na napinaniu i rozluźnianiu poszczególnych partii mięśni. Zaczynając od zaciśnięcia dłoni w pięści na pięć sekund i rozprostowaniu palców. Poprzez powtórzenie tej czynności na mięśniach twarzy, szyi, klatki piersiowej, pleców, brzucha, pośladków, ud i łydek. Kończąc na napięciu wszystkich możliwych mięśni na raz i rozluźnieniu ich po upływie wyznaczonego czasu. Śmiej się głośno Gdy mamy więcej czasu warto się udać do spa lub na masaż danej partii ciała, koniecznie z dużą ilością olejku. Jednak nie wolno zapomnieć, że jest jeszcze jeden, powszechnie znany i bardzo skuteczny sposób, by rozładować napięcie: szczery, niewymuszony śmiech uwalnia z mózgu endorfinę, czyli hormony wywołujące doskonałe samopoczucie i zadowolenie, a nawet zmniejszające drętwienie kończyn i ból fizyczny. Czasem wystarczy więc, obejrzeć dobrą komedię, żeby zrelaksować się i szeroko uśmiechnąć.
![]() |
#3245 |
Zadomowienie
|
a w zółtym opakowaniu miałas?
![]() |
#3246 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() co do relaksu to zamierzam dorzucić to do codziennych zajęć: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=zC-uDQUrk6o, tylko nie wiem czy lepiej rano czy wieczorem ![]()
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-11-16 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() znowu mam problemy z cerą, nie mogę dojść do ładu, wyskakują mi niespodzianki, jakieś podskórne twarde gule, a z drugiej strony mam trochę suchą skórę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3248 |
Rozeznanie
|
tester był w normalym zwykłym szarym kartoniku, jak to tester,ale oryginalne perfumy sa w takim zielonkawo- zółtym
#3249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz poszukam tego zelu, bo uzywam to co ostatnio, ale srednio mi pasuje nakladac maseczki na powieki ![]() Cytat:
![]() jednak mimo wszystko, wg mnie wlasnie wygladasz tak kobieco, subtelnie ![]() doooooobry tekst ![]() ![]() nastepnym razem i Ty go skrytykuj, jak chce tak jadem dawac to nie ma co byc mila dla niego ![]() mialam wstac o 8.30, a wstalam o 9.30 ![]() na swoje usprawiedliwienie dodam, ze skonczylam wczoraj projekt ktorego najbardziej sie obawialam, wiec troche poleniuchowalam ![]() zaraz wyjde na ten mroz, wymieniac zarowke w aucie, bo zawsze ida mi przez te przymrozki i zroznicowanie temperatur ![]() ![]() z pozytywnych info, znalazlam zastosowanie dla maski bingo, ktora mecze juz dobre kilka miesiecy. nie pasuje mi pod czepek na 15, 30,45min, ale do mycia jest idealna ![]() ![]()
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-11-16 o 09:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Marcelover ♥♥♥
|
a ja chcialabym umyc wlosy, ale dzis bede farbowac wiec nie po drodze mi to mycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdaj relację jak przetestujesz ![]() Cytat:
mam nadzieję, że będą widoczne efekty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Marcelover ♥♥♥
|
Ja od dzis uzwam innego kremu, poprzedni juz czas zmienic ze wzgledu na pore roku. I tak uzywam tego kremu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...do.html&next=1. Nie wchlania sie extra bardzo szybko, ale na po wchlonieciu twarz sie nie swieci. Pozostawia po sobie taka delikatna powloczke, ktora czuc przy dotknieciu, ale to dla mnie na plus, bo ostatnio mam bardzo przesuszona cere. Np wczoraj rano wysmarowalam twarz kremem tym co zawsze, pozniej nalozylam podklad, a juz okolo 13 czulam sciagnieta skore
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kitka tekst do eksa dobry ![]() ![]() Caate, jak Ty to robisz, że jesteś taka zorganizowana? U mnie to kompletna klapa. Wstałam pół h temu, idę zaraz się kąpać i wziąć za coś do roboty ![]()
#3254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam różowe lakiery ![]() Cytat:
![]() caate masz niesamowite włosy, życzę aby były coraz piękniejsze ![]() ![]() party_girl7 świetny kolor ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje, podobaja mi sie tez zyczenia ![]() ![]() dzis mam na pozniej do pracy, to mam czas skoczyc na male zakupy, marzy mi sie zakup kamizelki futrzanej i komina ![]() ![]()
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za pozytywy dot. moich wlosow
![]() ![]() bylam dzis na szybkich zakupach, kupilam 2 balsamy Potter's bo byly 2 za 1 czyli wyszlo po ok 3 zl za 1 500ml ![]() ![]() ![]() posprzatalam pokoj, zrobilam ogien w piecu wiec mam juz cieplutko ![]()
#3258 |
Zakorzenienie
|
Jako, że codziennie suszę włosy na święta zażyczyłam sobie nową suszarkę, bo ta moja zwykła niszczy mi włosy.
![]() W związku z tym mam pytanie, jakich używacie i czy jesteście z nich zadowolone ? ![]()
#3259 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brzmi ciekawie. Jest dostępny gdzieś w internecie?
Edytowane przez cynamonowe Czas edycji: 2011-11-16 o 12:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja sylwestra spędzę na pewno na jakiejś imprezie, ale jeszcze nie myślę o tym gdzie, bo dużo czasu mam do tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez jestem ciekawa tego programu ![]()
![]() |
#3262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz, gdy mieszkam już sama z TŻ-tem wyznaję zasadę "nic na siłę". Pewnie moi rodzice by się za głowy łapali, że syf, kiła i mogiła, ale jak dla mnie jest optymalnie. Staram się nie zapuszczać kotów w kątach, ale tak poza tym? Po co się spinać, kurz na półce i tak za jakiś czas znów znacznie się zbierać. Sprzątam, jak mam na to ochotę. Wczoraj zmogłam zaległości w prasowaniu, kumulujące się od dłuższego czasu. Wydaje mi się, że takie podejście jest zdrowsze, skupiaj się na tym, co ważne ![]()
![]() |
#3263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]()
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
cynamonowe tak jest dostepne
![]() naprawde swietny program polecam kazdy odcinek jest o czym innym ![]()
#3266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
http://vod.onet.pl/wiem-co-jem,wiem-...0,odcinek.html tutaj naprzykład o truskawkach
![]()
#3268 |
Zakorzenienie
|
Chcę taką porządną z chłodnym nawiewem ( choć w tej mojej też jest
![]() ![]() Cynamonowe dziękuję, też wolę jak schną włoski same, ale jako że myję je rano to nie mogę sobie pozwolić na to, żeby same schły, no jedynie w weekend ..
. Edytowane przez zielone_oko Czas edycji: 2011-11-16 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Wtajemniczenie
|
hej kobietki
![]() oczywiście, zdam relację ![]() ![]()
#3270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://remington24.pl/sklep/suszarki...ton-d5020.html kupiłam na wakacje w cerfurze za 90 pare złotych. I jestem w niej zakochana ![]() ![]() Pojechałam dzis do reala.. bo liczyłam na bogaty asortyment kosmetyków.. nawet się usmiechnełam jak zobaczyłam tyyle półek kosmetyków ![]() ![]() kupiłam jedynie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...z-aloesem.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tamina-b5.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.