|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
A u mnie na obiad sosik z wczoraj, ziemniaki a dla TŻ extra kotlet, bo inaczej nie poje
No i surówka z czerwonej kapusty (zakupiona w sklepie rzecz jasna )Zanetaa bo odcinki Top Model były nagrywane wcześniej i trójka finalistek jest już wybrana, tylko my nie wiemy kto to będzie. Dopiero finał jest na żywo i będzie wyłoniona zwyciężczyni. Podejrzewam, że one w kontrakcie mają zakaz wyjawiania, kto będzie w finale.
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Ad 1. Tak , druga dawaka za ok. 6 tygodni. Wypada 29 grudnia, więc pójdziemy już na poczatku stycznia. Ad 2. Trzeba zrbobić posiew kału Ale obawiam się, że to nie tasiemiec, tylko ta sama żarłoczność co u mnie ![]() Ad 3. te zamieszki to były tylko na dwóch ulicach. Ja się o nich dowiedziałam dopiero następnego dnia, bo TV nie oglądam Ale w sumie dziwne, że się na nie nie natknęlismy, bo o 16 poszliśmy na sushi, właśnie na tę ulicę gdzie to się wszystko 2-3 godzinki wczesniej działo. I nie widać było żadnych śladów już ![]() Cytat:
![]()
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
O zesz, zezarlo mi posty zaznaczone :/.
Brumku ciesze sie, ze Tymek w koncu zaszczepiony .Beatko dokladnie, w koncu rodzinka bedzie w komplecie. A to oznacza, ze czesciej bede w Mielcu. Moze kiedys uda nam sie spotkac we trzy z Marinka ? Marina zycze Ci, zeby te Swieta byly takie jak sobie wymarzylas |
|
|
|
#814 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
no to trzymam nadal ![]() Cytat:
jak sie uda,będziemy sie jarać z Tobą za dietę![]() wkładasz w filet byle co ser,pieczarki,szpinak, masło,co chcesz zawijasz,taki wilgotny kurczak super się klei,potem panierka jak normalnie na kotlety a potem najlepiej do frytownicy, a jak nie to na patelni jak krokiety opiekasz u mnie dziś sajgon,właśnie wygoniłam Nadię do góry do babci,bo jak została tu dłużej to chyba ze złości bym jej włosy wyrwała albo sobie żyły podcięła gdyby nie grawitacja to by po sufitach skakała |
|
|
|
|
#815 |
|
BAN stały
|
Agaduś nie bój sie.
Jak będize jakikolwiek problem,pisz na PW.,Wytłumaczę
|
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
dobra, to beda zwykle kotlety z kurczaka i kopytka
![]() znaczy beda, jak pojde do sklepu po zakupy bo narazie gnije w tiszercie i gaciach
|
|
|
|
#817 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj dostalismy skierowanie na rehabilitację ze względu na niechęć do lewej strony i nietrzymanie główki - czy on już mając 8 tygodni powinien ją podnosić? Cytat:
Cytat:
U nas szał na karuzelę i misia centrum gimnastyczne takiego: http://www.urwis.pl/sk lep/index.php?strona=opis&id= 7360 Podejrzewam, że dlatego, że obie rzeczy świecą / migają Cytat:
Marina ja również trzymam kciuki za mieszkanie, bo to reż moje marzenie My w poniedziałek na szczepieniu mielismy straszny płacz. W kolejce do opłat mnie przepuscili wszyscy, zebym juz tylko wyszła Okres pierwszy po porodzie mam taki, ze musiałam sobie pieluchy wycinac, bo podpaski nie wyrobiły i czuje sie znowu jakby ktos powietrze spuscil. Kiedys zmieniałam dekoracje tylko ze wzgledow higienicznych, bo ilosciowo to moglam 1 nosic cala dobe. Czy to wróci
|
||||
|
|
|
#818 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czemu tak daleko mieszkasz, ja chcę Cie zabrać na piwo. Podejrzewam, że ze śmiechu, to byśmy pod stołem leżały Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Pół dnia terorrysta poza domem i pod dobrą opieką (wiem, że Nadia jeszcze za mała)Brumek nie było nocnych Polaków rozmów, bo mam bezzębnego terrorystę w domu: "albo mi podasz tego smoczka, albo się będę darła" oraz " bolą mnie dziąsła, ten żel, to sobie mamusiu możesz wsadzić, sama wiesz gdzie"! No i wolałam iść szybciej spać .Za dużo też nie popiszę, bo mała strajkuje i wiecznie stęka, popłakuje, złości się
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
kurka wodna , jak Wy szalejecie z postami, nie wyrabiam na zakrętach za Wami ![]() U nas nocka dobra, jak zwykle. Teraz dzieciaki śpią, więc mam chwilę. Co do samodzielnego gotowania to ja podziwiam te mamy którym się chce 3zł. Na początek wiec mała dostanie słoiczki, potem będzie mix - słoiczki +nasze zupy (jeśli będzie akurat mogła je jeść). A potem przejdziemy na nasze. Filip po skończonym roku je w zasadzie to co my, w miesiącach jakoś 8-12 słoiczki były tylko na wyjścia lub awaryjnie jak nie mógł zjeść tego samego, albo chciałam mu dać coś czego sama nie robię, np kabaczek.
|
#820 | |
|
Zadomowienie
|
Carmela
za ładne jedzenie łyżeczkąKolina witaj Agadus- keratyna to naturalny budulec włosa.Ten zabieg to oblepienie włosa karatyną, utrzymuje się ok 6 m-cy w zależności od tego jaki szampon używasz i jak często myjesz włosy.Włosów nie niszy ale je bardzo prostuje.Więc zależy kto co lubi.Kręciłam włosy po zabiegu na papilotach i loki sie normalnie trzymały.więc też ten zabieg w kręceniu nie przeszkadza.Zabieg idealny dla osób stale prostujących włosy. Faktycznie dziwne że nie ma LadyInBlack ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
jestem dziś przez nią w rozsypce, wściekam się sama na siebie,że nie daję sobie z nią rady... normalnie miałam dzis ciśnienie u granic wytrzymałości. łep mi pęka od tego |
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
beatko, wodaqua o jakiej torbie z rossmana mówicie??
nerolko a napiszesz jakie to kosmetyki mają najprostsze składy??? podoba mi się bardzo Twój sposób pielęgnacji ![]() naturalność i prostota, zero zbędnej chemii, sama bym tak chciała
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
Napisalam wiadomosc do Lady, na maila, przz wizaz - moze cos to da
|
|
|
|
#824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edit: uczę się moje dziecko właśnie rozmawia z misiem a ja wziełam laptopa na kolana
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-11-17 o 13:56 |
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosuję Cerazette , właśnie zaczęłam drugie opakowanie i powiem Ci że jestem miło zaskoczona. żadnych sktków ubocznych, a libido nawet ostatnio podskoczyło i więcej z tż baraszkujemy
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy pędzicie, zostawić Was na chwilę i już jest co czytac i pisać, a obiad się sam nie ugotuje
Zmałpowałam i robię devolaja, a miał być zwykły schabowy, ale że jest ser i szynka..no chyba że mi dzień usilnie pezeszkodzi. Wodaqua możliwe że mi sie odechce, póki co nie zamiaruję gotować, a i blendera nie mam. Będę polować na promocje i robić zapasy. Jaciowa hahaha to ja tzrymam kciuki za figurę top madl Ja nie oglądam. Pierwszą serję oglądałam, teraz wolę spać. Ja już nic nie oglądam..wolę spać. Marina widzisz wszystko się powoli zaczyna układać. Byłam na spacerze godzinę i poodkurzałam-tyle dzisiaj zrobiłam To biorę się za ten obiad.... Brida Sara trzymała, tak jej się troszkę kicała ta główka...w książce "pierwszy rok życia dziecka " napisane że dziecko potrafi sztywno trzymać główkę jak skończy 3-4 mce. ma czas. Teściówka mnie wnerwiła, nic nie powiedziała do mnie, ale tym że jak wyciągałam Sarę z wózka po spacerze to przylazła i się na nią patrzyła. Zawinęlam się na górę ze śpiącym dzieckiem, i zaraz do teścia na mnie nawalała że dziecku nie daje spokojnie na dole w wózku pospać...( tzn nie słyszałam czy tak gadała ale prawie jestem pewna..) |
|
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
albo popadamy już w paranoję,albo znamy tych debilnych ludzi "na pamięć". wierzę,że na pewno sobie tak pomyślała... a ja marzę,żeby oddać mojej teściowej mojego szatana na parę dni bo dostałaby trochę popalićtylko dziecka mi szkoda,bo będzie tam żarła same słodycze |
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
zanetka, brumek fajnie że już po szczepieniach
|
#829 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przede wszystkim: Isana odżywka z Rossa Joanna Naturia bez spłukiwania za 4 zł. z groszami-z makiem lub miodem lub lnem. Maska Biowax Do tedgo miód,oleje np. z oliwy,kokosowy z Efavitu. Potem zakupy na Mazidłach lub BU: keratyna niacynamid mocznik oleje i inne różnosci. Nie używam ręcznika a koszulki i mikrofibry.Nie czesze bo po co.Nie pusza sie,nie kołtunia i nie są tłuste przez 5 dni.Wcześniej na 3 musiałam myć |
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Wađnie bardyooo dużo osob myli devolay ze szwajcarem i gordon blue.
Devolay - samo masło Szwajcar - sam ser Gordon Blue- ser + szynka - zrobione ze schaboszczaka ![]() No. |
|
|
|
#831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na podnoszenie to ma jeszcze czas, tak mi się wydaje. Co do okresu to też miałąm tak na początku, ale teraz już jest norma. wodaqua - jestem za sorterem jakimś fajnym dla tej dziewczynki. babonik - oj coś ta Nadia widzę, że Cię wkurza zostaw wszystko, weź sobie np gorącą kąpiel, albo meliskę sobie zaparz, wycisz się i wróć pełna energii poskromić niegrzecznego aniołka![]() i tak masz dobrze, bo widzę, że babcia blisko
|
|
#832 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a fakt z babcią mam dobrze,bo w chwilach kryzysu mnie wyręcza ![]() ładny masz avaterek ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- coś mi imageshack szwankuje,nie chce mi zdjęć ładować gdzie można jeszcze zdjęcia wrzucić ?
|
||
|
|
|
#833 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
u nas nocka spokojna, dwa budzenia na jedzenie ale potem szybko usnęła. Kiedyś tylko raz się budziła... I zmieniła się u niej częstość wypróżnień, wcześniej kilka w ciągu dnia a w tym tygodniu co drugi dzień, tzn mam nadzieję, że dzisiaj będzie bo wczoraj nie było... a nic nie cieszy mamy jak koopa malucha ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje dzisiejszych udanych szczepień, szczególnie dla Tymka i Brumka tak długo odkładane... Marina oby z mieszkaniem wszystko wypaliło bo brzmi nieźle.
|
||
|
|
|
#834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na spacer nie idę bo zimno (mi) Stąd czas na Wizaż F. nie chce leżeć na brzuchu w ogole. Z glową w lewą stronę to już absolutnie. Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-11-17 o 14:34 |
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj dopiero ide na wizyte poporodowa (wiem wiem, nie mial mnie kto w tylek kopnac zebym sie zebrala). Napiszcie prosze, jak ta wizyta wyglada? Przyznam sie, ze na sama mysl, ze lekarz bedzie mnie tam dotykal slabo mi sie robi...czy uzywa wziernika, a moze bada palpitacyjnie? Ale ze mnie cykor, dziecko silami natury urodzilam, a do gina sie boje isc...
I w koncu podpisze mi gin wniosek o becikowe, jeszcze nie zlozylam... |
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
Żaneta - polecałas jakis program do zdjęć.
Przypomnisz jaki? |
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie Zanetka, ale polecała PhotoScape
)Nie mam czasu za bardzo na wizaż Podczytuje, ale z kiepskim skutkiem.
|
#838 | |
|
Rozeznanie
|
Babonik i dziewczyny z wątku firmowego - jak tam z ZUSem?
Bo u mnie OK ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Ja właśnie dzisiaj mam, ale niezbyt czesto mi sie to udaje To napisz tylko co u Ciebie? Babcia grzeczna? Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-11-17 o 14:47 |
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ok, Filip w 90% przypadków to aniołek. W pozostałych 10% lepiej brać nogi za pas i uciekać :P
Wprowadzamy nowe jedzonka, teraz codziennie na drugie śniadanie dostaje kleik kukurydziane do mleczka i jakieś owoce do smaku ze słoiczka. Wcześniej dawałam kaszkę, ale z cukrem i nie chcę go tak uczyć. Kleik jest ok. Czekam na sprawę. ![]() Jakoś się tak toczy. A moja mama w sumie ok, czasami mamy spięcia. Raz pomaga, raz nie. Różnie to jest. Ale w sumie to nie jej dziecko. Nauczyłam się już chyba sama funkcjonować ze wszystkim i raczej nie prosić o pomoc.
|
#840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi w pn na szczepieniu lekarka powiedziała że nic z tym juz nie zrobimy, więc dajesz mi nadzieję że jednak się wysklepi. W ogóle to ja się nie przywitałam z Tobą, wybacz. W wersji kulturalno-kurtuazyjnej spodziewam się siebie za jaki miesiąc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

No i surówka z czerwonej kapusty (zakupiona w sklepie rzecz jasna
)

Wasze pewnie też,co ?
Ale obawiam się, że to nie tasiemiec, tylko ta sama żarłoczność co u mnie
a ja się cieszę, że Tymko zaszczepiony!!!!!!!!