Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 11:33   #1081
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
laski napiszę Wam coś potem w klubie, jak mały nie będzie tak absorbujący.
Zła jestem, smutna, a najgorsze, że bezsilna.
Dawaj dziecia w leżak, wciśnij w dłonie zabawkę i wędruj do klubu!

Vaniliova 100 lat!!!!!!!
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:35   #1082
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

właśnie chciałam się umówić do swojego fryzjera na sobotę przed świętami i już nie ma miejsc masakra
Muszę sobie jakąś opiekę załatwić do Hani i w tygodniu termin zaklepać.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:39   #1083
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

No i kończymy dziś 16 tygodni

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
D\
Czy wasze dzieci też tak miały ?? To jest normalne??
moja nie miala, mi kazali w przychodni robic oklad z sody oczyszczonej. moze to pomoze?

pisze jedna reka bo Maja mi na cycu spi

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A my kończymy dzisiaj 15 tygodni.

Cytat:
Oglądacie DDTV???
Jest o legalnej aborcji w przypadku wad genetycznych... nie wiem co bym zrobiła
widzialam to - faktycznie temat ciezki

Cytat:
klask i: Cieszę się bardzo.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

za uszka

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
super, że z uszkami wszystko dobrze
a lekarze to mają pomysły jak wprowadzić dziecko w odpowiedni nastrój

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

A tak się martwiłaś, widzisz
dobrze, że nic nie jest!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
za Majowe uszka

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A
sto lat ! sto lat! sto lat!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:52   #1084
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
BABONIK tak nadrabiałam zaległości i doczytałam o AZS Nikosia. Moja starsza też ma, a w sumie to bardziej miała i chyba w dość łagodnej wersji, bo teraz to rzadko coś jej wyskakuje. Lataliśmy po lekarzach - dermatologach - zanim ktoś postawił diagnozę. Zmierzam do tego, że na taką baaardzo suchą, łuszczącą się skórę najlepiej działała maść cholesterolowa - robiona, całe 5 zł u nas, z droższych rzeczy Lipikar AP i długo kąpaliśmy w oilatum. Może u Was ta maść też się sprawdzi, ale niestety na receptę.

kurde, kto mi receptę wypisze ehhhhh

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
babonik - moj syn tez ma masc cholesterolowa, rzeczywiscie mega natłuszcza, mimo to suche miejsca nadal suche (ma takie plaski na zgieciu łokcia...)

CZY W PRZYPADKU SKAZY MOZNA JESC (JA) MLEKO KOZIE? bo wlasnie mam i testuje... wie któraś?
ponoć kozie też lubi uczulać

Cytat:
laski napiszę Wam coś potem w klubie, jak mały nie będzie tak absorbujący.
Zła jestem, smutna, a najgorsze, że bezsilna.
co do bezsilności to Cie rozumiem...
nie mam już sił znów nowe palmy na buzi i całymi ciele...
a ja robię kolejną porcję prania..nie wiem co robić tragedia
ryczę i tyle

Karolinee- za uszka!!!!

Vaniliova- 100lat,100lat oraz zdrówka dla Ciebie i tych ,których kochasz!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:53   #1085
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny są gdzieś w markecie pamersy w promocji??? Muszę kupić, a u mnie 60zł

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:58   #1086
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny są gdzieś w markecie pamersy w promocji??? Muszę kupić, a u mnie 60zł
kup dady, będziesz miała 2 paczki
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:09   #1087
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Brumeczku daj już sobie i Tymkowi pospać Jest zdrowiutki, pięknie przybiera, świetnie się rozwija, same argumenty za tym, żebyście już oboje przesypiali dłuuuuuuuuugie godziny
Dzięki kochana A Twoje cudo ile przesypia w nocy bez jedzenia?

Cytat:
Ale nawet jakby nie działała to bym piła, bo uwielbiam smak kawyyy
Ja też

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
boże co mi Cris dziś zafundował śpię sobie jak ten suseł a tu naglę taki ryk mama Shira w dwóch susach dopadła do łóżeczka a mój biedny Żbik się krztusił mleczko z noska aż mu pociekło biedny krzyczał i złapać tchu nie mógł ale miałam strach !!!!!! usypiałam go jeszcze potem godzinę ale już nim zostałam w łóżku masakra!!!!
Brrr, to Cię wystraszył maluch jeden! Dobrze że się obudziłaś

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
:
widzicie, jak zawitkowski uczy podnosic dziecko?? ktoras z Wa sie az tak z tymm 'bawiła'?
Oczywiście nie dokłądnie jak on, bo to chyba trochę nierealne w codzinnym życiu, ale staram się z niktórych jego rad korzystać: czyli zawsze powoli, nigdy nagle, jak worek kartofli . I zawsze podnoszę i odkładam bokiem do podłoża. W sumie też z kilku pozycji jakie pokazał korzystam, choć zmodyfikowanych tak żeby było nam wygodniej. Co do pionowego noszenia to u nas tylko w wersji przerzuconej przez ramię. A na biodrze nie nosiłam nigdy, bo nawet mi to do głowy nie przyszło

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zaraz się będziemy zbierać na spacerek, troszkę zimno no ale... Wyposażyłam się osttanio w ciepłą czapkę i rękawiczki i nie ma źle
Katarek na już ładnie minął
My też się włąśnie zbieramy. Bryyy

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy u laryngologa i z uszkami wszystko ok w jednym uszku trochę woskowiny było, więc pani doktor postanowiła to wyczyścić - mała darła się tak, że w recepcji ją było słychać później była tak zła na cały świat, że w drodze powrotnej darła się w aucie, dopóki nie wyjęłam jej z fotelika i nie wzięłam na ręce ().
Grunt że uszka zdrowe

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a pozatym snila mi sie brumek ze tymek mial wszystkie zeby i siedzial a brumek uczyla go wstawac a ja na to nie zamaly?,a ona ze nie,i zanka sie znalazla niewiadomo skad i jej pytam czy to normalne,a ona ze tak ona Lene tez tak uczy,popaprane sny
Niezły sen! Czyli tylko Ty nie uczysz Nelki wstawać, niedobra matko

Cytat:
No i postarzałam sie o rok w ciągu nocy
Huuurrraaa!!! Gratuluję! I oczywiście zyczę spełnienia wszystkich marzeń!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
. Pojechaliśmy jeszcze zatankować (więcej niż1/4 mojej pensji idzie miesięcznie na samo paliwo! Jeszcze trochę i w ogóle przestaniemy gdziekolwiek jeździć Gorzej, bo do pracy mąż ma dość daleko, a komunikacją musi się przesiadać i traci więcej czasu na dojazd).
No, to straszne. My na dwa samochody w ciągu miesiąca to 2000 wydajemy

A u nas noc wyspana, choć mamusia miała lekkiego stresa Tymek nic sobie ze szczepienia nie zrobił i ślicznie zasnął Nakarmiłam go o północy (tu go obudziałam) a potem do rana miałąm plan czekać aż on zawoła. Ale o 7.30 mąż powiedział, że może by go jednak obudzić No i obudziłam. Może jutro wydłużę ten czas... Swoją drogą, ile to dziecko może wytrzymać bez jedzenia, skoro 8h to dla niego nie problem?
W sumie głupota, nie? Trafiło mi się dziecko idealne, które od urodzenia lubi spać, a ja zamiast korzystać z tego, o co wszyscy rodzice się modlą, budze go i nie daję pospać ani jemu, ani sobie
Stary 2011-11-18, 12:11   #1088
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
kup dady, będziesz miała 2 paczki
Nie przekonały mnie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:18   #1089
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

spokojnie, moj tez nie lubil. Aby go zachecic, podkladaj zabawki, jak masz duza pilke, poloz go na pilce i delikatnie turlaj. Albo kladz na swoich kolanach, z tym, ze jedno kolano wyzej. mozesz klasc tez go przed lustrem aby zobaczyl swoje odbicie. Ja w momentach kryzysu delikatnie mlodemu podtrzymywalam glowke.

Zanetka cordon blue :P
A ja znam Cordon Bleu
A co do meritum, to dziękuję za odpowiedź będę próbować

[QUOTE=Lili 83;30569376

My robiliśmy usg brzuszka tylko dlatego, że Radek robił kupki ze sluzem, czasem była krew...
tak samo badania z krwi.
Jak nie ma potrzeby to badań nie zlecają.[/QUOTE]

Ok, bo myślałam, że kolejnego nie miałam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
spokojnie, mój też nie lubił leżeć. Ryk był po minucie. Pediatra podpowiedziała żeby dawać pod ramionka zwinięty w rulon ręcznik, żeby mu ułatwić. Szybko polubił
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

Brida,żeby dziecko lubiło leżeć na brzuszku może sie przydac coś takiego.Przy Nadii stosowałam,teraz jeszcze nie próbowałam,bo NIkos jakiś za mały mi się jeszcze wydawał http://allegro.pl/mata-czas-dla-brzu...938016309.html
Prawie taką kupilam po poniedziałkowej wizycie, bo kobieta od której kupiłam używane zabawki (fartem znaleziona na allegro z bloku obok) też taką miała - tylko wersję dla dziewczynek.
Ale faktycznie myślałam o podkładaniu ręcznika czy czegoś - chodzi o to, żeby głowa miała więcej "miejsca" na ruch tak jakby wisząc w powietrzu tak?
Bo w sumie na poduszce kładzie się głowę a ręcznik pod ramionka. Więc nie wiem.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My w sumie od samego początku nosimy Lilkę w pionie, ona nienawidziła pozycji leżącej, jeśli już to lubiła leżącą ale na brzuszku nie buzią so sufitu.

Jak dla mnie to ten Zawitkowski trochę przesadza, nic się nie stanie jak chwilę dziecko w pionie ponoszę, przecież nie noszę jej cały dzień
Mi właśnie na ostatniej wizycie, na której dostalismy skierowanie na rehab. zabronili nosić w pionie, tylko tak z wiszącą pupą, żeby kręgosłup był luźno.
Niestety - ja w zasadzie noszę tylko do odbicia - i te pozycje po prostu się nie nadają bo mu się ulewa. W pionie beka jak żul.

Ale się zelektryzowałam.
Rano seans pod karuzelą, teraz seans pod misiem, do spania owieczka z szumem oceanu
MAm pomalowane paznokcie i wydepilowane nogi
Muszę kupić więcej zabawek, to ciasta zacznę piec.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:20   #1090
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki kochana A Twoje cudo ile przesypia w nocy bez jedzenia?

A u nas noc wyspana, choć mamusia miała lekkiego stresa Tymek nic sobie ze szczepienia nie zrobił i ślicznie zasnął Nakarmiłam go o północy (tu go obudziałam) a potem do rana miałąm plan czekać aż on zawoła. Ale o 7.30 mąż powiedział, że może by go jednak obudzić No i obudziłam. Może jutro wydłużę ten czas... Swoją drogą, ile to dziecko może wytrzymać bez jedzenia, skoro 8h to dla niego nie problem?
W sumie głupota, nie? Trafiło mi się dziecko idealne, które od urodzenia lubi spać, a ja zamiast korzystać z tego, o co wszyscy rodzice się modlą, budze go i nie daję pospać ani jemu, ani sobie
Zuzik śpi różnie. Jej rekord nocnego spania bez pobudek i jedzenia to 12 godzin ale zwykle to ok 10 godzin śpi, raz na jakiś czas 'tylko' 8 al to sie raczej nie zdarza Lekarz mówi, ze tylko sie cieszyc.. wiec jesli Tymek w dzien zje tyle ile mu potrzeba, to w nocy chcialby sobie spac ojj uwierz, z jak bedzie glodny to sam wstanie i dobitnie sie upomni
wiec z blogoslawienstwem wizazowych cioć spijcie dzisiejszej nocy do oporu oboje
Stary 2011-11-18, 12:28   #1091
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny napisałam w klubie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 12:34   #1092
Brida
Rozeznanie

Karolinee ja tez sie ciesze z pomyslnych wynikow

Vaniliowa- spełnienia marzeń
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:39   #1093
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumek moje dziecko potrafić usnąć o 20 i wstać o 6.30. 10 godzin snu.

Agata zjadła zupe i spi. Nie bylismy dzis na spacere, bo u nas plucha i sie matce nosanie chciało wyściubić

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:47   #1094
aania_20
Zakorzenienie

Tyle pozaznaczałam i mi nie zacytowało
Cytat:
a dziś wieczorem mama się zresetuje carlo rosi z psiapsiółami uwielbiam takie babskie wieczorki w domu
zazdroszczę

Cytat:
A my kończymy dzisiaj 15 tygodni.
Też piątkowi jesteśmy .

O co z tym Zawitkowskim chodzi? Może któraś streścić?

Karolinee, super że z uszkami w porządku!!!

Vaniliova, STO LAT!!!!!!!

Kurka, mam mega lenia, nie chce mi się iść do pracy!! Któraś chętna za zamianę?

Byłam z małym u lekarza, teraz śpi wreszcie bo całe przedpołudnie wytrzymał bez snu i już się marudny zrobił....a po konsultacji - w lutym nas operacja czeka...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:49   #1095
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
To do Zanki i którejś jeszcze było .
W temacie przeciekania, wiesz co kiedyś zrobiłam zaspana w nocy? Zapomniałam włożyć ten środek butelki (ten beżowy i rurkę), zakręciłam tylko smoczek i tę białą obręcz i..... wszystko, dosłownie wszystko mi wyleciało bokiem na Zuziaka. Musiałam ją przebierać i pościel zmienić.

I wiesz, że nie wiedziałam dlaczego mi wszystko wypłynęło. Taka zaspana byłam, dopiero rano zaskoczyłam, że nie złożyłam całkiem butelki .
ja też dobry "Kuba" jestem.
Raz założyłam rurkę od 120 butelki do tej dużej,
czasami bez rurki tylko z tym żółtym.
A po nocy w kuchni blat cały w rozsypanym mleku, bo trafić mi ciężko do butelki taka zaspana jestem

Cytat:
Patik od 10 listopada promocja na słoiczki i nie tylko w rossmannie , zobacz sobie gazetkę na necie
dziękować.

Cytat:
dzień dobry

Brida,żeby dziecko lubiło leżeć na brzuszku może sie przydac coś takiego.Przy Nadii stosowałam,teraz jeszcze nie próbowałam,bo NIkos jakiś za mały mi się jeszcze wydawał http://allegro.pl/mata-czas-dla-brzu...938016309.html
dobry gadżet

Cytat:
Bzykanko lezy i kwiczy nadal
Avatarek szukałam kiedyś balonik gif w google i sie znalazł bo moja córka jak uczyła się mówić to na balona mówiła BABON więc mama jest BABONIK

Cytat:
Hej!

Dziewczyny na początek pytanie, bo potem zapomnę ( pytanie mega głupie ) - jak wygląda zimowy kombinezon, czym się różni od jesiennego ?

patik a wiesz, że ja tak samo myślałam z moją pracą ? qrwa, bo nie wiem kiedy dam radę ją napisać.
Marinka ja chyba już prawie pewna, że zlecę pisanie.
Ale jak się tż dowie, że to koszt 1000-15000 to padnie
Kombinezon- mój podszyty polarem, ale jakiś taki gruby nie jest, cieńszy niż moja kurtka zimowa...

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
ja podnosze tak jak Zawitkowski pokazuje, na co moja pediatra spytała 'co to za cyrki wyczyniam'
nosze ją pionowo bo inaczej się drze a tak w ogóle to jej nie noszę tylko przenoszę - ręce mam dalej obolałe

Cytat:

NAJLEPSZEGO KOCHANIENKA

Cytat:

Ps. zdarzyło Wam się ze szkoły bez plecaka wrócić? mi tak
2 razy Kiedyś wziełam plecak koleżanki bo miała taki sam, w domu otwierm zeszyty do odrabiania lekcji a tu ZONK.
Powiem lepiej: kiedyś brejdak zrobił sobie jaja jak mu za skórę zalazłam, i poszłam do szkoły a w plecaku moje brudne majtki

Cytat:
w carrefurze po 80 zł mega paka te zielone 186 szt . Super cena.
Ale nie wiem czy jeszcze są.
Wogóle to http://promobaby.pl/market-real.html dobra strona.

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Ale się zelektryzowałam.
Rano seans pod karuzelą, teraz seans pod misiem, do spania owieczka z szumem oceanu

Prrr szalone pędzicie z postami. Nadrobiłam po łebkach.
Wróciliśmy ze szczepienia.
Źle nie było. Kolejne jak Młoda skończy 12 miesięcy.

Zły mam humor, ide do klubu może wątek cookie mi poprawi
Ale jak przeczytam co napisała Marinka to znowu dół wróci.
Buuuu

A bo znowu mi teściówka nerwy podniosła.
Mi to już sam jej głos przeszkadza jak słyszę...
Mój tż mówi że się przez nas wykończy ( mnie i teściówkę)

A bo jutro musze jechać na 12! godzin do budy i Sara zostać musi z tą jędzą, bo tż ma wyjazd

A i takich A A A bo to bo siamto by się dzisiaj znalazło.

A i pogoda do duszy, po drodze 3 samochody w rowie i dachowanie bo tak ślisko rano było, jajeczko dosłownie na drodze
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 12:56   #1096
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie postarzałaś się, tylko jesteś o rok mądrzejsza
Wszystkiego co najlepsze

Cytat:

Ps. zdarzyło Wam się ze szkoły bez plecaka wrócić? mi tak
ooooo co mi się przydarzyło...muszę Wam to opisać!
Jak chodziłam do studium to pewnego dnia sobie zaspałam.
Miałam parę minut do autobusu więc się ogarnęłam szybko i wybiegłam z domu.
Lecę z górki i czuję, że coś jest nie tak...
Patzę na dół i RANY BOSKIE ja nie mam STANIKA
Czujecie?
Musiałam się oczywiście wrócić do domu...

Babonik pediatra Ci recepty nie wypisze ?
Kurcze, mój Mały też ma problemy ze skórą, nie padło nigdy AZS ale...
pediatra przepisała mu też jakąś maść za 5zł
podobne jak oilatum krem tylko że dużo tańsze.
Ja kąpie w oilatum cały czas. i później kremuję właśnie tą maścią.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-11-18 o 13:00
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:57   #1097
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Meldujemy się po szczepieniu

Jula zniosła dzielnie 3 wkłucia - w sumie coś tam zapłakała przy wpuszczaniu ale jej zaraz przeszło - ale wściekła się przy ubieraniu już do wyjścia z przychodni ale wsadzona w fotelik migiem zasnęła.

Teraz już własnie obiad ze mną ugotowała i buszuje aktualnie na macie

wpadnę potem

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:09   #1098
madziaranew
Rozeznanie

Hej dziewczyny.
Ja oczywiscie nie mam kiedy napisac , czytam Was w nocy na karmieniach , Bo obiecalam Tz ze Sophie nie bedzie z nami spala , wiec aby nie zasnac Was podczytuje
Brumek dziekuje no I gratulacje dla dzielnego Tymka
My dzis konczymy 14 tyg
Wczoraj bylam na zakupach w markecie , najpierw pojecha lam do mechanika , zeby mi wylaczy poduszke z przodu , Bo chcialam miec niunie kolo siebie , wole ja widziec.no I pozniej sie zaczelo , przekladanie w siedzonko do wozka darla sie jak .... , w markecie ok , Bo kolorowo , ale pozniej masakra jak poszla spowrotem do foltelika, bylam spocona , zmeczona , wnerwiona.... Wyszly mi te zakupy...., no I chcialam sie was zapytac o te nosidelko ( co dziecko jest z przodu matki) ktore bezpieczne , czy te co dziecko patrzy do przodu , czy jest odwrocone do matki, Bo tz chce to pierwsze dziecko do przodu patrzy , ale chyba kiedys pisalyscie ze to jest niedobre....
Wczoraj tz wyciagnal gitare , chyba juz ze trzy lata na niej nie gral , a teraz ma dla kogo , Sophie zachwycona,tata uczy sie grac piosenek dla dzieci.wczraj nawet mi pogral,, przypomnialy mi sie dawn czasy
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:12   #1099
patik87
Zakorzenienie

LASKI
KLIK W PODPISIK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 13:13   #1100
madziaranew
Rozeznanie

Vaniliova 100 lat
Stary 2011-11-18, 13:14   #1101
CookieMonsters
Rozeznanie

Dziewczyny, jak cos to ja powysylalam zaproszenia na fb - tak hurtowo na namiary z klubu
Stary 2011-11-18, 13:15   #1102
madziaranew
Rozeznanie

Mialam isc na masaz a tu mala spala I szkoda mi bylo jej obudzic za tydzien pojdziemy, szkoda troche , ale nadrobimy za tydzien
Stary 2011-11-18, 13:37   #1103
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
My dzis konczymy 14 tyg
Chyba 15 tygodni
Bo Radziu też z 5 sierpnia
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:40   #1104
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
pomału każda z nas uczyła się jak zorganizować sobie czas

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
dziewczyny napisałam w klubie.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:40   #1105
asynastra
Raczkowanie

Vaniliova - najlepszego

Cytat:

moja to 12 godzin bez jedzenia spokojnie wytrzyma

Cytat:
Nie przekonały mnie
dla mnie dada to najlepsze pieluchy. nawet gdyby wszystkie dostępne kosztowały tyle samo to wybrałabym dada.

Cytat:

szczęściara
Cytat:
ooooo co mi się przydarzyło...muszę Wam to opisać!
Jak chodziłam do studium to pewnego dnia sobie zaspałam.
Miałam parę minut do autobusu więc się ogarnęłam szybko i wybiegłam z domu.
Lecę z górki i czuję, że coś jest nie tak...
Patzę na dół i RANY BOSKIE ja nie mam STANIKA
Czujecie?
Musiałam się oczywiście wrócić do domu...:
no nie mogę

Eh.. Majcia nadal strasznie ulewa już nie wiem co robić

Co to za klub o którym piszecie?
Stary 2011-11-18, 13:42   #1106
meszsares
Zadomowienie

jeny, mam do nadrobienia 10 stron!

Vaniliova - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

gratuluje wszystkim dzieciaczkom kolejnych skonczonych tygodni - w szczegolnosci Izie skonczenia pol roczku

karolinee - super z uszkami

madziaranew - nie nosi sie dzieci przodem do swiata w nosidelku to niebezpieczne dla kregoslupa!

Patik - czemu zarazilas mnie opryszczka???

Ja tez wywijam dzieckiem jak Zawitkowski ale drugim, z pierwszym sie piescilam strasznie
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:45   #1107
patik87
Zakorzenienie

Mezszares to nie ja okazało się że u mnie to nie opryszczka, tylko ugryzłam się w wargę podczas jedzenia i takie zgrubienie się zrobiło.

Marinka przczeczytałam w klubie.
Nie wiem co napisać....Przytulam wirtualnie.

Prze pogodę i mój nastrój nic mi się nie chce...chyba obiadu nie zrobię.
Mam dziwne dreszcze.

Dziewczynki poklikajcie, może pierwszy raz w życiu coś wygram

Nie pisałam,że w nocy wstawałam milion razy. Eh.
Od 3-6 chyba z 10...

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-11-18 o 13:46
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:58   #1108
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej słonca
nie ma szans żebym nadrobiła
ale przybiegam chociaż się przyitać
bo zapewne strasznie tęskniłyście za telikiem

Cytat:

Brumeczku
Jasiu też potrafi spać po 8 godzin
i pięknie rośnie wiec myślę że sen potrzebny tak samo jak pokarm

Vaniliowa Ogromniasty buziol

Cytat:
Nie przekonały mnie
A babydream są w cenie 19,99 w rosmanie(tyle że to mniejsza paczka niż pampki) a pampersy 52 tez w rossie

a ja w skrócie

Jesteśmy po badaniu bioderek-wyniki super
w niedziele chrzciny i
dziś muszę iśc do spowiedzi i pichce coś tam bo jutro moje przyjacióły Poznaniary wkraczają w gości
wiec troszkę zakręcona jestem

Jaś ostatnie 2 dni miał boskie
uśmiechał sie, jadł i spał bez płaczu
a dziś je i płacze myślę że może to być skok 12 tyg.
ale dzielnie go tule całuje, łaskocze itd

aha
i mam sukienke na chrzest troche jak prostytutka- bo z Tztem byłam na zakupach i taki tego skutek

lofju moje mamuśki
Stary 2011-11-18, 14:00   #1109
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Altacet w żelu,dostępny w każdej aptece. Może to po prostu opuchlizna.

dziekuje

załączam zdjęcie mojego misia
zly bo zamiast jechac to zdjecia robilam, ale minka bardzo slodka moim zdaniem

przepraszam, profil siostry
to ja bartessa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6303602.jpg (88,2 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2011-11-18 o 14:01
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:07   #1110
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
dziekuje

załączam zdjęcie mojego misia
zly bo zamiast jechac to zdjecia robilam, ale minka bardzo slodka moim zdaniem

przepraszam, profil siostry
to ja bartessa
ale słodki miś
gdzie nabyłaś taką świetną czapeczkę?

Aniu jaka operacja w lutym

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości