|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
ale teraz już mi chyba przeszło
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
A ja dokonuję swojego setnego wpisu. Już nawet świętowałam z tej okazji
Po długim spacerze weszłam do kawiarni na kubek gorącej czekolady z bitą śmietaną |
|
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=7lt8O...eature=related tu jest pokazane jak położna
kąpię noworodka. |
|
|
|
#2614 | ||
|
Rozeznanie
|
Monia - jak Ci nie podpasuje wózek to wystawisz na ebaya i nie przejmuj się co szwagier powie. To Ty będziesz tego wózka latami używać
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
))))Poprawiłyście mi humor Dziewczynki ![]() Mnie dziś potwornie boli kręgosłup w części krzyżowej, ale nie taki jak rwa, tylko jakbym się cały dzień schylała, albo dużo chodziła.... a cały dzień spędziłam spokojnie w domku... Aż mi się płakać chciało w pewnym momencie, takie to nieprzyjemne
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-19 o 17:41 |
||
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=desia888;30600080]
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znów mi pomysł podsunęłaś dzięki, idę sobie zrobić kakao i sobie to ozdobie bitą smietaną
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W naszym wypadku nie sprawidziły się też żadne wróżby i zabobony. Za to po 3 USG na którym widać było płeć już wierze ![]() Cytat:
ale malutką czuje już wysoko. Jak siedze to ok 5 cm. powyżej pępka. Może dlatego że jestem niska a może dlatego że nasza Ewunia waży 750 gramów i gdzieś się musi pomieścić Cytat:
[QUOTE=desia888;30600080] Cytat:
Dzisiaj spędziłam chyba 4 godziny na konferencji dla kobiet w ciąży o której pisałam kilka dni temu www.porozmawiajmyociazy.p l . Spotkałyśmy się z monika_krk i było bardzo sympatycznie.Wiadomo że jak przy takich okazjach wypowiadali sie głównie specjaliści sponsorów akcji, ale wypowiadała się lekarz ginekolog, położne, jedna uczyła podstaw kąpieli noworodka właśnie Zgłosiłam się do pokazu masażu prenatalnego-ehhh fantastycznie bylo A w nagrodę dostałam pełny masaż techniką AMMA DEVA- połączony z peelingiem i maską ujędrniającą. Na sam koniec konferencji była loteria-udało mi się wylosować badanie genetyczne na HPV (o wartości 250zł.)-super trafiłam bo jakiś rok temu myślałam poważnie o zrobieniu tego testu, ale wiadomo- kasa ![]() Także dzisiaj dzień minął sympatycznie, mimo że siedziałyśmy wygłodniałe z Moniką-to fajnie było się spotkać poza forum
|
||||
|
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
o to my jutro przed kinem pojdziemy sobie na biala goraca czekolada, Tz pil ostatnio i mowil ze pyszna.
wzdeciory powrocily |
|
|
|
#2621 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, świetne miny mała robi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obejrzałabym sobie "Listy do M."![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2623 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ivonka7;30603982]My wg. wykresu powinniśmy mieć chłopca - a tutaj dziewczynka
![]() W naszym wypadku nie sprawidziły się też żadne wróżby i zabobony. Za to po 3 USG na którym widać było płeć już wierze ![]() Ja też zaczęłam 25 tydzień ale malutką czuje już wysoko. Jak siedze to ok 5 cm. powyżej pępka. Może dlatego że jestem niska a może dlatego że nasza Ewunia waży 750 gramów i gdzieś się musi pomieścić Tak, pępuszek i kikut można moczyć -tylko trzeba potem dokładnie osuszyć. Mozna też moczyć oczka i zanurzać uszy. Cytat:
|
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
sliczne te rzeczy
ladnie sie obłowilasCytat:
karolca ogladam Twoją corcie i ogladam na filmie,zdjeciach . Wzruszajace, sliczna dziewuszka![]() U mnie dzis cd mega kataru nie wiem,czy nie zauwazylam...ale zapytam w zwiazku z tym. Czy ktoras z Was przymierza sie do zakupu leżaczka?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam po Antosiu leżaczek ale to jest najzwyklejszy leżaczek bez żadnych bajerów i mam obiecany drugi leżaczek z bajerami od kolezanki
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wpadłam Wam tylko napisać, że kupiliśmy wózek Co prawda nie panowaliśmy tego, ale jesteśmy u mojej siostry we Wrocawiu i poszliśmy do Askotu. Dali nam taką fajną cenę na wózek, że się skusiliśmy. Wybór padł na TAKO Captiva. Zobaczymy jak się sprawdzi
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja tez mam szanse odkupic jakis z bajerami i sie zastanawiam czy to w ogole ma sensRobie tez rekonesans co do lozeczka drewnianego i szukam opinii nt tych z IKEI...mysle,ze reszta mebli takze bedzie stamtad zakupiona. Wynalazlam taka serie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997/ jeszcze jakas szafa,komoda do zestawu. Nie wiem tylko,czy celowac w lozeczko 120cm, czy 140cm... Pokoj poki co jest goly i wesoly , wiec musze znalezc cos optymalnego cenowo ,ale i jakosciowo..co sadzicie?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
My chcemy też z IKEA ale ten model: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ jest taki bardziej dziewczęcy
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to super,ze juz macie wozek i dobrze,ze udalo sie znalezc w fajnej cenie Zawsze mowilam,ze nieplanowane zakupy sa najlepsze . Jak ja ide czegos szukac to oczywiscie zawsze wychodze z pustymi rekoma,a najlepsze rzeczy zakupilam wlasnie z przypadku![]() pochwal sie jakims zdjeciem wozka jak juz bedzie mozliwosc
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on był bezpieczny a ja pewna że nic sobie nie zrobi. Ten z bajerami bardzo mu się podobał u znajomych i zawsze sobie włanczał wibracje![]() Co do łóżeczek to Ci nie pomogę bo mam takie jeszcze z lat 70 proste ale sprawdzone
|
|
|
|
|
#2631 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) dziewczecy dla panienki ladne lozeczko lubie wlasnie takie proste wzoryosobiscie tez bym wolala z pelnymi frontem i tylem...ale niestety nie ma białego tylko takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662/ . Szukam jeszcze na allegro czegos fajnego i moze skompletuje zestaw IKEA+allegro ![]() Najpierw chcialam komode z przewijakiem,ale juz ktoras praktykujaca mama z kolei mi mowi,ze lepszy przewijak na lozeczku..i badz tu czlowieku madry ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
hehe tez slyszalam o tych wibracjach no co...jak co,ale to musi byc przyjemne. Nie dziwie sie ,ze dzieci to lubia . To fajnie,ze masz takie sprawdzone ,a dlugosciowo standardowe 120? bo rozwazam jak dlugo Maly moze w tym spac,tak aby Mu bylo wygodnie. Sa tez jakies opcje lozeczek , ktore robia potem za lozko...Zdecydowanie za duzy wybor
||
|
|
|
#2632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My szukamy czegoś chłopięcego (na 80% ) i wpadło nam w oko to, tylko z szuflada na dolehttp://klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r6/3d.jpg Póki co chcemy do pokoju łóżeczko, komodę z przewijakiem, jakiś regał i szafę - chyba to wystarczy ![]() Tylko nie wiem czy przewijak na komodzie jest funkcjonalny?
|
|
|
#2633 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem w trakcie urządzania pokoiku dla dziecka i na Allegro natrafiłam na fajną ozdobę na ścianę. Obrazki z imieniem dziecka
http://allegro.pl/obrazki-imienne-li...924897422.html |
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przewijak zamierzam miec na łóżeczko bo komoda dzis przyjechała
|
|
|
|
|
#2635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wynalazłam juz na all komplety w niezłej cenie.
|
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
co do lezaczka, to dwie moje przyjaciolki (obie urodzily po dwoje dzieci rok po roku) powiedzialy mi ze lezaczek jest bardzo pomocny, a zwlaszcza z tymi wibracjami - wiec jest wtedy bujaczkiem tak naprawde
![]() jedna z tych dziewczyn doradzila mi ze to czego zaluje ze nie miala to stojak do wanienki, bo plecy by ja mniej bolaly i byloby jej lepiej kapac dzidzie i powiedziala jeszcze ze radzi przewijac dziecko na lozku bo jest najbezpieczniej. tak mi sie wydaje ze co mama to opinia, najwazniejsze aby wypracowac sobie system. |
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2638 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze coś takiego
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1924856683 |
|
|
|
#2639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))) chyba wiem o czym mowisz...ja znalazlam ,ale nie na all literki z drewna http://www.fabrykaliterek.pl/-c-52.h...1d02b2537adbb6chcialabym takie cos nad lozeczkiem...plus jeszcze jakies naklejki . Pokoj bedzie z elementami Kubusia Puchatka(wiem,ze oklepane, ale mam do niego slabosc a gdzie zamierzasz te literki przywiesic...nad lozeczkiem? czy komoda? ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
)))
||
|
|
|
#2640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przewijak mam do wyboru na komodę lub na łóżeczko, bo łóżka dużego nie będzie w pokoju dziecięcym, a nie chcę biegać z zasikanym dzieckiem po domu Chociaż to na pewno wygoda na dużym łóżku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

ale teraz już mi chyba przeszło

Po długim spacerze weszłam do kawiarni na kubek gorącej czekolady z bitą śmietaną

bo ja tez mam szanse odkupic jakis z bajerami i sie zastanawiam