|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
super, że pierś rusza kurcze, niedokrwienny czy krwotoczny? cała półkula albo tylna jama, że mówisz, że kiepski stan się zapowiada? hm, chyba to standard, jeśli leży na udarowym, u nas zaczyna się najszybciej jak to możliwe, najwyżej bierna początkowo |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Milagrosa gratuluję
![]() klask i: .Seona ja przy pierwszym dziecku też taka nieogarnięta byłam, zero czasu, zła, niewyspana. Teraz mam grzeczniejsze dziecko więc i łatwiej się zorganizować. Princessko witaj w klubie, mój dziś miał przerwę od 1szej do 5tej .A w dzień jakby dziecka nie było .Glam Twoje krasnale nie wybudzają się w nocy na dłużej? bo dwoje nosić to sobie nie wyobrażam .
|
|
|
|
#1623 |
|
Rozeznanie
|
PRINCESSKA< MILAGROSA - GRATULACJE
przybywa nas, przybywa, a niebawem bedziemy na polmetku naszych porodow ![]() Wczorajsze KTG nie pokazalo ani jednego skurczyka, lekarz mnie nie zbadal, nie zrobil USG, ale mowiac szczerze, nawet mi na tym nie zalzalo, bylam tak padnieta, ze marzylam tylko o tym aby moc isc do domu. dzis wysprzatalam domek, lacznie z wyczyszczeniem kabiny prysznicowej i jestem tez padnieta. Ostatnio ciezko mi strasznie, ten brzuch mi tak ciazy, ciezko wstac, schylic sie itp.... |
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Princesko- GRATULACJE!!!
\ Cytat:
Pnemo na pewno, bo coś czuję, że od września nasza niunia pójdzie do żłobka. Jeśli ktoś żłobka nie ma w planach,to ja bym później zaszczepiła np. dopiero przed przedszkolem- zawsze mniej dawek Nad rota się zastanawiam, bo szczepionka obejmuje tylko 5 szczepów. A jest ich przecież od groma i ciut ciut....
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
Oo,i przechwalilam,moja corka dzisiaj jest bardzo towarzyska i nie chce spac w lozeczku,tylko u mamy na reku,oo
.Mam nadzieje,ze w nocy tak nie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Aaa, gratulacje milagrosa i princeska
|
|
|
|
#1628 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() milagrosa, princesska Gratulacje ![]() Cytat:
Mała zaczyna mieć chyba kolki dwie noce z rzędu budzi się koło 22 i dopiero koło 2 pada - pręży się płacze. W dzień tez nie jest lepiej, bo jak sie obudzi i zje to potem co przyśnie to zaczyna stękać i się budzi. Mąż jest jeszcze na urlopie to mam sporą pomoc, ale jak wróci do pracy to będę jak zombie Ale i tak jest kochana, szkoda tylko, ze nie mogę jej za bardzo pomóc i ulżyć w cierpieniu. Myszeczka ja tez byłam anty cc, miało być sn i kropka, a wyszło zupełnie inaczej. Lepiej się nie nastawiać, porodu nie da się zaplanować - co mam być to będzie. Najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje rozpakowanym
i zazdroszcze.Jest tu jeszcze ktos przeterminowany procz mnie?
|
|
|
|
#1630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj zrobiliśmy z tz przemeblowanie pokoju gościnnego, miałam nadzieję, że cały dzień wysiłku coś zapoczątkuje, a tu lipa. Tylko brzuch twardnieje tak jak twardniał. Wczoraj na ktg miałam takie dziwne skurcze, zapis po całej skali latał. Położna się tylko zapytała, czy boli mnie brzuch. Nic więcej nie skomentowała, a ja głupia nie zapytałam. Lekarz wyniki widział i też nic. Jutro idę na kolejne ktg - zobaczymy co będzie. Ogólnie jestem prawie na 100% pewna, że i tak skończy się na wtorku na wywołaniu
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Mały właśnie sobie je więc korzystam. fatal21 o ile się wybudzi. Z konieczności rehabilitacji zdaję sobie sprawę, choć załatwienie ej nie będzie łatwe. Myszeczka, Glam dzięki Seona niesamowicie się cieszę z laktacji. Zważyliśmy małego na wadze szalkowej i wyszło, że ma ok 3500g idzie w górę - we wtorek miał 3400g oolong może Ty też masz wysoki próg bólu ![]() Udar niedokrwienny, prawy płat potyliczny sięgający aż do móżdżku. Teściu miał już udar, wyszedł z tego obronną ręką, bo miał tylko upośledzone widzenie. To wiekowy człowiek ma 81 lat więc możemy spodziewać się najgorszego...choć śmierć nie zawsze jest najgorsza. OlusiaS to musisz lulać na rękach Ja z moim ni mam problemów - jak pojedzony to śpi gdzie go tylko położę, tylko przy przystawianiu do piersi musi ze mną walczyć - cel mamy taki sam, ale on musi pokazać swój charakterek.
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje mamusiom
princesko, milagrosa, witamy po drugiej stronie lustra![]() Myszeczko ja dostalam jednorazowo 3 czopki. dygotko moj brzdac zuzywa paczke 43 szt przez ok. tydzien. uzywamy 1, ale mam pake prawie 200szt dwojek, wiec jak skoncze co mam sprobujemy wiekszych. Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-11-19 o 20:01 |
|
|
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
ja te czopki na zmiękczenie szyjki dostałam na porodówce w dawce 4szt jednorazowo.
goldika, amarantas za szybkie rozpakowanie.
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja stracilam calkiem nadzieje, ze urodze calkowicie naturalnie. Wczoraj mialam ktg i nawet nie kazali mi znowu przyjezdzac w niedziele tylko z poniedzialek jak to doktor powiedzial: i niech Pani juz sie nastawi, ze w poniedzialek zostanie w szpitalu. Poczytalam, ze wowolywany jest bardziej bolesny i dluzszy... a moj szpital nie oferuje w ogole znieczulenia ![]() Chyba zadna mamusia tutaj nie miala wywolywanego? Bo nie wiem czego sie spodziewac... czy zrobia mi test oxy czy od razu wezma sie za wywolywanie. Po prostu zaczynam sie bac ![]() Chawa bardzo mi przykro z powodu tescia
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
Jagooda współczuję kole - oby szybko przeszły. Wiem jak się serce kroi jak maluszek płacze z bólu a nic nie można zrobić - mój miał bóle brzuszka jak pojadł mleka nafaszerowanego lekami. Ja pomimo iż mam dość znaczną anemię to odstawiłam żelazo, bo mi szkoda dziecka.
goldika przyjdzie i kolej na Ciebie bidulko ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- goldika dzięki. Będzie dobrze, nie stresuj się na zapas. Ja spadam posprzątać po kąpieli małego i zjeść jakąś kolację. |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda dzieki za kciuki :cmol:
Chawa czas przyjdzie ale dlaczego tak pozno? ![]() Licze tylko, ze o ile oxy na mnie zadziala to dzieki piciu lisci malin chociaz maly gladko wyskoczy... Ps. moja mama miala wywolywany i tydzien w szpitalu ja meczyli zanim udalo sie jej urodzic. Boje sie, ze to rodzinne
|
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
Dobrej nocy
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do bólu, to nie wiem, czy mam wysoki próg, chyba jednak nie, bo w trakcie rozwierania (bóle krzyżowe wsparte oksytocyną, przebiciem pęcherza i masażem szyjki ) darłam się tak, że niosło kilkanaście pokoi dalej. Za to faza parcia była dla mnie dużą ulgą, przestało mnie boleć, bo w trakcie skurczów parłam z całej siły i nie miałam czasu na analizowanie boli/nie boli. Mały dość szybko wyszedł, chyba z 15 min parcie trwało, może zbyt gwałtownie parłam albo była słaba współpraca z personelem (za mało wskazówek z ich strony, co robić, by było optymalnie), że tak mnie i jego pokiereszowało, sama nie wiem.edit: spakowałam wreszcie torbę, bo już dziś w nocy spać nie mogłam przez nią, martwiłam się, że nic nie jest przygotowane...... Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-11-19 o 20:24 |
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika, chyba Basiula miała wywoływany? I Ela w poprzedniej ciąży.
|
|
|
|
#1641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULAJCE !!!! u nas jak na złość cisza :P a ostatnio coraz więcej robie żeby już poszllo no i niecierpliwa sie zrobilam... chcialabym juz tulic ta mą wymarzoną kruszynkę :P |
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Profilaktycznie bede na czczo chyba... Seona wlasnie czytalam opisy dziewczyn z pordow i Basiula chyba w koncu nie miala takiego czysto wywolywanego porodu. Ale doczytam jeszcze
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha, Dalia i Domi7ks, śniłyście mi się dzisiaj
Że pracowałyśmy w fabryce kleju---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze to moze byc powod dla ktorego malo innych, nierozpakowanych mam sie udziela... bo jednak z dnia na dzien kazda liczy na ten upragniony cud ![]() ja np. odstawilam 2 tyg temu fenoterol i ... cisza... od paru dni skurcze sa, ale kompletnie nieregularne, wiec nic porodu nie zapowiada... aaaa... powiedzcie mi o KTG ? bo ja prywatnie chodze wiec i prywatnie skierowanie dostałam, ale nie wydam 60 zeta bo nie mam poprostu... wiec w pon powiem ze nie bylam, ale co mozna zrobic zeby isc panstwowo? bo jak zapytalam czy ze skierowaniem do szpitala mozna to gin pow ze nie .... |
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Seona dzieki za linka
|
|
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahahahahahaha... niezły sen :P ja od paru dni obżeram się makaronami, więc ... podgladasz mnie? |
|
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalia, idziesz do każdego szpitala i mówisz, że masz skurcze, boli Cię brzuch itp. i powinni normalnie wykonać. Masz kartę ciąży więc spoko. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Ale później jak będzie dieta to sobie tylko pomarzę
|
||
|
|
|
#1650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25 ???? masakra !!!! wiesz co w moim szpitalu boje sie ze jak pojde to juz zostane... oni lubią trzymac, chyba ze max z łóżkami, ale jakby mieli wolne to kladą :/ wrrrrr ja ostatnio ze szpinakiem, z pieczarkami a dzis w pizza hut znow szpinak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

klask i:
.
.

a nawet mniej 55,500 

Mała zaczyna mieć chyba kolki dwie noce z rzędu budzi się koło 22 i dopiero koło 2 pada - pręży się płacze. W dzień tez nie jest lepiej, bo jak sie obudzi i zje to potem co przyśnie to zaczyna stękać i się budzi. Mąż jest jeszcze na urlopie to mam sporą pomoc, ale jak wróci do pracy to będę jak zombie

za szybkie rozpakowanie.