Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 18:28   #1621
oolong
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem kiedy pojawię się na forum, bo u mnie nieciekawa sytuacja. Teściu dziś rano wylądował na udarówce w dość nieciekawym stanie - spodziewamy się najgorszego. Jeśli z tego wyjdzie to i tak będzie już kaleką i to w znacznym stopniu.

Co do laktacji to od dzisiaj karmię tylko piersią - obawiam się cały czas czy małemu to wystarcza, ale niestety nie mam w domu wagi. Musze poczekać do poniedziałku i w ośrodku zdrowia małego zważę.

Seona myślę, ze mogę Ci tutaj opowiedzieć. W poradni laktacyjnej przede wszystkim Pani nauczyła mnie prawidłowego przystawiania małego do piersi, bo pomimo iż miałam wiedzie teoretyczną to ona mnie zawiodła - okazało się że jestem zielona i tak naprawdę teorii w praktyce zastosować nie potrafię. Ze względu na to iż laktacja została zatrzymana całkowicie musiałam ją rozbudzić od nowa czyli co 2-3 godz. musiałam odciągać pokarm co najmniej przez pół godziny. Ja robiłam to zawsze po nakarmieniu Benia - najgorzej było w nocy. Z poradni wypożyczyłam laktator elektryczny, bo ręczny zupełnie się nie sprawdził - za slaby wyciąg. Do karmienia kupiłam zestaw SNS - to taka butelka z rurkami które przykleja się do piersi i dziecko przez nie dostaje papu. Jak okaże się że dzieciak najada sie tym co mam w cycuchach to będzie super.
Dziewczyny wielkie dzięki za trzymanie kciuków i za wiarę, ze się uda.

A tak a propo porodu to jak oglądają go osoby z branży medycznej od razu sugerują, że poród miałam trudny, bo dziecko ma na główce ślady przyblokowania jakie nastąpiło w kanale rodnym. Ja uważam, ze poród miała całkiem bajka, więc ciekawa jestem jak by wyglądał łatwy poród skoro rzekomo ten należał do trudnych.
mój mały też miał na główce siniak na powiece i podspojówkowy - jakby się w połowie wychodzenia przyblokował. Miałam też i pęknięcie i nacięcie, ale właśnie fazy partej nie wspominam jako trudnej ani długiej. Inaczej to wygląda widać od drugiej strony.

super, że pierś rusza

kurcze, niedokrwienny czy krwotoczny? cała półkula albo tylna jama, że mówisz, że kiepski stan się zapowiada?
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Chawa ja pracuje z udarowcami.Od poczatku jak sie wybudzi walczcie o rehabilitacje!!!
hm, chyba to standard, jeśli leży na udarowym, u nas zaczyna się najszybciej jak to możliwe, najwyżej bierna początkowo

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:34   #1622
ela3010
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Milagrosa gratulujęklask i:.

Seona ja przy pierwszym dziecku też taka nieogarnięta byłam, zero czasu, zła, niewyspana.
Teraz mam grzeczniejsze dziecko więc i łatwiej się zorganizować.

Princessko witaj w klubie, mój dziś miał przerwę od 1szej do 5tej.
A w dzień jakby dziecka nie było.

Glam Twoje krasnale nie wybudzają się w nocy na dłużej? bo dwoje nosić to sobie nie wyobrażam.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:44   #1623
sozaa
Rozeznanie

PRINCESSKA< MILAGROSA - GRATULACJE

przybywa nas, przybywa, a niebawem bedziemy na polmetku naszych porodow

Wczorajsze KTG nie pokazalo ani jednego skurczyka, lekarz mnie nie zbadal, nie zrobil USG, ale mowiac szczerze, nawet mi na tym nie zalzalo, bylam tak padnieta, ze marzylam tylko o tym aby moc isc do domu.

dzis wysprzatalam domek, lacznie z wyczyszczeniem kabiny prysznicowej i jestem tez padnieta.

Ostatnio ciezko mi strasznie, ten brzuch mi tak ciazy, ciezko wstac, schylic sie itp....
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:45   #1624
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
A Ja mam pytanie tak z innej beczki.

Dziewczyny które już są mamusiami któreś pisały że dostały czopki na szyjke , pisałam oczywiscie że pierwszy raz o tym słyszałam noi teraz je mam. Ile ich dostałyście przy porodzie ??? Ja mam brac 2x dziennie po 1 a w paczce jest 6.
Jak się nazywają te czopki????

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:52   #1625
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seona Pokaż wiadomość
jak się nazywają te czopki????

scopolan

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:56   #1626
Tincia
Wtajemniczenie

Princesko- GRATULACJE!!!
\
Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Co do szczepień, ja będę szczepić zwłaszcza na rota i pneumokoki.
Co do szczepień to my pewnie będziemy brać hexe- bo na żółtaczkę szczepiliśmy engerixem, a tam właśnie jest jako szósty engerix.
Pnemo na pewno, bo coś czuję, że od września nasza niunia pójdzie do żłobka. Jeśli ktoś żłobka nie ma w planach,to ja bym później zaszczepiła np. dopiero przed przedszkolem- zawsze mniej dawek
Nad rota się zastanawiam, bo szczepionka obejmuje tylko 5 szczepów. A jest ich przecież od groma i ciut ciut....

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 19:29   #1627
OlusiaS
Wtajemniczenie

Oo,i przechwalilam,moja corka dzisiaj jest bardzo towarzyska i nie chce spac w lozeczku,tylko u mamy na reku,oo .
Mam nadzieje,ze w nocy tak nie bedzie

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Aaa,
gratulacje milagrosa i princeska
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 19:48   #1628
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

milagrosa, princesska Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
I ciągle zapominam się zapytać: Mamusie, nie jesteście zmęczone?

Poważnie, bo ja pamiętam, że byłam jak zombie dosłownie. O necie, to nawet słyszeć nie chciałam, mimo, że to nałóg taki, że szok. Marzyłam tylko o spaniu i zjedzeniu czegoś w spokoju a nie połykaniu zimnego Sił nie miałam aby kompa włączyć, a co dopiero czytać. Chyba, że szukałam jakichś informacji, to tylko google i koniec.

Tutaj ten wątek jest niesamowity Mamy bez połogu, dzieci budzą się 3-4 razy w nocy, mamy wyspane, domy posprzątane, siedzą na necie Mam nadzieję, że i u mnie teraz tak będzie
Ja jestem zmęczona Mała zaczyna mieć chyba kolki dwie noce z rzędu budzi się koło 22 i dopiero koło 2 pada - pręży się płacze. W dzień tez nie jest lepiej, bo jak sie obudzi i zje to potem co przyśnie to zaczyna stękać i się budzi. Mąż jest jeszcze na urlopie to mam sporą pomoc, ale jak wróci do pracy to będę jak zombie Ale i tak jest kochana, szkoda tylko, ze nie mogę jej za bardzo pomóc i ulżyć w cierpieniu.

Myszeczka ja tez byłam anty cc, miało być sn i kropka, a wyszło zupełnie inaczej. Lepiej się nie nastawiać, porodu nie da się zaplanować - co mam być to będzie. Najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 19:50   #1629
goldika
Zakorzenienie

gratuluje rozpakowanym i zazdroszcze.

Jest tu jeszcze ktos przeterminowany procz mnie?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 19:56   #1630
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
gratuluje rozpakowanym i zazdroszcze.

Jest tu jeszcze ktos przeterminowany procz mnie?
Jeszcze ja zostałam
Dzisiaj zrobiliśmy z tz przemeblowanie pokoju gościnnego, miałam nadzieję, że cały dzień wysiłku coś zapoczątkuje, a tu lipa. Tylko brzuch twardnieje tak jak twardniał.
Wczoraj na ktg miałam takie dziwne skurcze, zapis po całej skali latał. Położna się tylko zapytała, czy boli mnie brzuch. Nic więcej nie skomentowała, a ja głupia nie zapytałam. Lekarz wyniki widział i też nic.
Jutro idę na kolejne ktg - zobaczymy co będzie. Ogólnie jestem prawie na 100% pewna, że i tak skończy się na wtorku na wywołaniu

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 19:58   #1631
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Mały właśnie sobie je więc korzystam.

fatal21 o ile się wybudzi. Z konieczności rehabilitacji zdaję sobie sprawę, choć załatwienie ej nie będzie łatwe.

Myszeczka, Glam dzięki

Seona niesamowicie się cieszę z laktacji. Zważyliśmy małego na wadze szalkowej i wyszło, że ma ok 3500g idzie w górę - we wtorek miał 3400gZobaczymy jaka waga będzie w poniedziałek. Jestem spokojniejsza

oolong może Ty też masz wysoki próg bólu
Udar niedokrwienny, prawy płat potyliczny sięgający aż do móżdżku. Teściu miał już udar, wyszedł z tego obronną ręką, bo miał tylko upośledzone widzenie. To wiekowy człowiek ma 81 lat więc możemy spodziewać się najgorszego...choć śmierć nie zawsze jest najgorsza.

OlusiaS to musisz lulać na rękach Ja z moim ni mam problemów - jak pojedzony to śpi gdzie go tylko położę, tylko przy przystawianiu do piersi musi ze mną walczyć - cel mamy taki sam, ale on musi pokazać swój charakterek.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 19:59   #1632
muffinka90
Zakorzenienie

gratuluje mamusiom princesko, milagrosa, witamy po drugiej stronie lustra

Myszeczko ja dostalam jednorazowo 3 czopki.

dygotko moj brzdac zuzywa paczke 43 szt przez ok. tydzien. uzywamy 1, ale mam pake prawie 200szt dwojek, wiec jak skoncze co mam sprobujemy wiekszych.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-11-19 o 20:01
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 20:01   #1633
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
scopolan
ja te czopki na zmiękczenie szyjki dostałam na porodówce w dawce 4szt jednorazowo.

goldika, amarantas za szybkie rozpakowanie.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 20:03   #1634
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Jeszcze ja zostałam
Dzisiaj zrobiliśmy z tz przemeblowanie pokoju gościnnego, miałam nadzieję, że cały dzień wysiłku coś zapoczątkuje, a tu lipa. Tylko brzuch twardnieje tak jak twardniał.
Wczoraj na ktg miałam takie dziwne skurcze, zapis po całej skali latał. Położna się tylko zapytała, czy boli mnie brzuch. Nic więcej nie skomentowała, a ja głupia nie zapytałam. Lekarz wyniki widział i też nic.
Jutro idę na kolejne ktg - zobaczymy co będzie. Ogólnie jestem prawie na 100% pewna, że i tak skończy się na wtorku na wywołaniu
eeeh kompanko niedoli
ja stracilam calkiem nadzieje, ze urodze calkowicie naturalnie.
Wczoraj mialam ktg i nawet nie kazali mi znowu przyjezdzac w niedziele tylko z poniedzialek jak to doktor powiedzial: i niech Pani juz sie nastawi, ze w poniedzialek zostanie w szpitalu.
Poczytalam, ze wowolywany jest bardziej bolesny i dluzszy... a moj szpital nie oferuje w ogole znieczulenia

Chyba zadna mamusia tutaj nie miala wywolywanego? Bo nie wiem czego sie spodziewac... czy zrobia mi test oxy czy od razu wezma sie za wywolywanie.
Po prostu zaczynam sie bac

Chawa bardzo mi przykro z powodu tescia
Stary 2011-11-19, 20:07   #1635
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Jagooda współczuję kole - oby szybko przeszły. Wiem jak się serce kroi jak maluszek płacze z bólu a nic nie można zrobić - mój miał bóle brzuszka jak pojadł mleka nafaszerowanego lekami. Ja pomimo iż mam dość znaczną anemię to odstawiłam żelazo, bo mi szkoda dziecka.

goldika przyjdzie i kolej na Ciebie bidulko Ja chciałam się przeterminować a wyszło jak wyszło.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

goldika dzięki.
Będzie dobrze, nie stresuj się na zapas.

Ja spadam posprzątać po kąpieli małego i zjeść jakąś kolację.
Stary 2011-11-19, 20:08   #1636
goldika
Zakorzenienie

Jagoda dzieki za kciuki :cmol:
Chawa czas przyjdzie ale dlaczego tak pozno?

Licze tylko, ze o ile oxy na mnie zadziala to dzieki piciu lisci malin chociaz maly gladko wyskoczy...

Ps. moja mama miala wywolywany i tydzien w szpitalu ja meczyli zanim udalo sie jej urodzic. Boje sie, ze to rodzinne
Stary 2011-11-19, 20:08   #1637
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dobrej nocy
Stary 2011-11-19, 20:09   #1638
goldika
Zakorzenienie

Tak w ogole to Wam zazdroszcze bo mozecie juz pisac o kupach, kolkach, tuleniu... fakt kolek wspolczuje strasznie ale zazdroszcze, ze macie skarby przy sobie

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Dobrej nocy
dobranoc
Stary 2011-11-19, 20:12   #1639
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

oolong może Ty też masz wysoki próg bólu
Udar niedokrwienny, prawy płat potyliczny sięgający aż do móżdżku. Teściu miał już udar, wyszedł z tego obronną ręką, bo miał tylko upośledzone widzenie. To wiekowy człowiek ma 81 lat więc możemy spodziewać się najgorszego...choć śmierć nie zawsze jest najgorsza.

.
hm, jak miał już udar i jest starszy, to może tak mózg nie obrzęknie, tyle dobrego. No nic, trzymam kciuki, bo móżdżek potrafi być paskudny. Jak teść nie jest otępiały, to może uda sie go usprawnić, bo jeśli przed tym udarem już źle poznawczo funkcjonował, to z rehabilitacją może być gorzej - mniejsza motywacja, gorsze wyniki.

co do bólu, to nie wiem, czy mam wysoki próg, chyba jednak nie, bo w trakcie rozwierania (bóle krzyżowe wsparte oksytocyną, przebiciem pęcherza i masażem szyjki ) darłam się tak, że niosło kilkanaście pokoi dalej. Za to faza parcia była dla mnie dużą ulgą, przestało mnie boleć, bo w trakcie skurczów parłam z całej siły i nie miałam czasu na analizowanie boli/nie boli. Mały dość szybko wyszedł, chyba z 15 min parcie trwało, może zbyt gwałtownie parłam albo była słaba współpraca z personelem (za mało wskazówek z ich strony, co robić, by było optymalnie), że tak mnie i jego pokiereszowało, sama nie wiem.

edit: spakowałam wreszcie torbę, bo już dziś w nocy spać nie mogłam przez nią, martwiłam się, że nic nie jest przygotowane......

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-11-19 o 20:24
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 20:15   #1640
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba zadna mamusia tutaj nie miala wywolywanego? Bo nie wiem czego sie spodziewac... czy zrobia mi test oxy czy od razu wezma sie za wywolywanie.
Goldika, chyba Basiula miała wywoływany? I Ela w poprzedniej ciąży.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-11-19, 20:20   #1641
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
eeeh kompanko niedoli
ja stracilam calkiem nadzieje, ze urodze calkowicie naturalnie.
Wczoraj mialam ktg i nawet nie kazali mi znowu przyjezdzac w niedziele tylko z poniedzialek jak to doktor powiedzial: i niech Pani juz sie nastawi, ze w poniedzialek zostanie w szpitalu.
Poczytalam, ze wowolywany jest bardziej bolesny i dluzszy... a moj szpital nie oferuje w ogole znieczulenia

Chawa bardzo mi przykro z powodu tescia
U mnie podobnie, też nie ma znieczulenia Nie wiem jak to będzie wyglądać, ale myślę, że głównie przez podawanie kroplówki z oxy, może przebicie wód płodowych. Też mam nadzieję, że skończy się na jednym dniu męczarni, a nie na kilku dniach.... Wiem tylko, że muszę przyjść na czczo do szpitala, aby już w ten sam dzień coś działać, a nie czekać na następny - tak mi mój gin powiedział.

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 20:22   #1642
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam tylko się pochwalić że urodziłam
16.11 w środę o godz. 00.25 Maja 3kg 54 cm szczęścia
od wczoraj jesteśmy w domku, poród dla mnie ciężki, jeszcze gorzej pobyt w szpitalu- obolała, zostawiona sama sobie, tylko poganianie że mam się brać w garść i szybciej chodzić taa najlepiej jakbym od razu po porodzie im podłogi myła

w domku już bajka, cisza spokój, malutka pięknie ssie

GRATULAJCE !!!!

u nas jak na złość cisza :P a ostatnio coraz więcej robie żeby już poszllo no i niecierpliwa sie zrobilam... chcialabym juz tulic ta mą wymarzoną kruszynkę :P

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 20:26   #1643
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
U mnie podobnie, też nie ma znieczulenia Nie wiem jak to będzie wyglądać, ale myślę, że głównie przez podawanie kroplówki z oxy, może przebicie wód płodowych. Też mam nadzieję, że skończy się na jednym dniu męczarni, a nie na kilku dniach.... Wiem tylko, że muszę przyjść na czczo do szpitala, aby już w ten sam dzień coś działać, a nie czekać na następny - tak mi mój gin powiedział.
kurcze ja wlasnie nie wiem czy na czczo mam byc i o ktorej godzinie ale jak bylam na ktg to wchodzily kobiety wlasnie ok 10rano do IP, przebieraly sie w koszule i maszerowaly na porodowke.
Profilaktycznie bede na czczo chyba...

Seona wlasnie czytalam opisy dziewczyn z pordow i Basiula chyba w koncu nie miala takiego czysto wywolywanego porodu. Ale doczytam jeszcze
Stary 2011-11-19, 20:32   #1644
Seona
Zakorzenienie

Aha, Dalia i Domi7ks, śniłyście mi się dzisiaj Że pracowałyśmy w fabryce kleju i ja sobie wzięłam spagetii bolonogese do pracy i jadłam na 3 tury, po trochu, bo ciągle coś było do roboty i usłyszałam jak śmiałyście się ze mnie, że ja ciągle jem i jak mogę zjeść takie ilości makaronu i mi było tak strasznie wstyd i smutno, że tak gadacie na mnie

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Seona wlasnie czytalam opisy dziewczyn z pordow i Basiula chyba w koncu nie miala takiego czysto wywolywanego porodu. Ale doczytam jeszcze
Goldika, może tutaj coś znajdziesz? https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...d+wywo%B3ywany

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-11-19, 20:35   #1645
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak w ogole to Wam zazdroszcze bo mozecie juz pisac o kupach, kolkach, tuleniu... fakt kolek wspolczuje strasznie ale zazdroszcze, ze macie skarby przy sobi

mysle ze to moze byc powod dla ktorego malo innych, nierozpakowanych mam sie udziela... bo jednak z dnia na dzien kazda liczy na ten upragniony cud

ja np. odstawilam 2 tyg temu fenoterol i ... cisza... od paru dni skurcze sa, ale kompletnie nieregularne, wiec nic porodu nie zapowiada...

aaaa... powiedzcie mi o KTG ? bo ja prywatnie chodze wiec i prywatnie skierowanie dostałam, ale nie wydam 60 zeta bo nie mam poprostu... wiec w pon powiem ze nie bylam, ale co mozna zrobic zeby isc panstwowo? bo jak zapytalam czy ze skierowaniem do szpitala mozna to gin pow ze nie ....

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-19, 20:36   #1646
goldika
Zakorzenienie

Seona dzieki za linka biore sie za czytanie.
Stary 2011-11-19, 20:36   #1647
Seona
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...d+wywo%B3ywany

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-11-19, 20:38   #1648
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, Dalia i Domi7ks, śniłyście mi się dzisiaj Że pracowałyśmy w fabryce kleju i ja sobie wzięłam spagetii bolonogese do pracy i jadłam na 3 tury, po trochu, bo ciągle coś było do roboty i usłyszałam jak śmiałyście się ze mnie, że ja ciągle jem i jak mogę zjeść takie ilości makaronu i mi było tak strasznie wstyd i smutno, że tak gadacie na mnie

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Goldika, może tutaj coś znajdziesz? https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...d+wywo%B3ywany

hahahahahahahahaha... niezły sen :P

ja od paru dni obżeram się makaronami, więc ... podgladasz mnie?

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-19, 20:44   #1649
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
aaaa... powiedzcie mi o KTG ? bo ja prywatnie chodze wiec i prywatnie skierowanie dostałam, ale nie wydam 60 zeta bo nie mam poprostu... wiec w pon powiem ze nie bylam, ale co mozna zrobic zeby isc panstwowo? bo jak zapytalam czy ze skierowaniem do szpitala mozna to gin pow ze nie ....
60 zł???!?? U mnie max. 25 zł, nawet w prywatnej klinice.

Dalia, idziesz do każdego szpitala i mówisz, że masz skurcze, boli Cię brzuch itp. i powinni normalnie wykonać. Masz kartę ciąży więc spoko.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
hahahahahahahahaha... niezły sen :P

ja od paru dni obżeram się makaronami, więc ... podgladasz mnie?
To chyba Ty mnie, bo ja od 3 dni na bolognese jadę i jem 3 razy dziennie faktycznie Ale później jak będzie dieta to sobie tylko pomarzę

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-11-19, 20:46   #1650
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
60 zł???!?? U mnie max. 25 zł, nawet w prywatnej klinice.

Dalia, idziesz do każdego szpitala i mówisz, że masz skurcze, boli Cię brzuch itp. i powinni normalnie wykonać. Masz kartę ciąży więc spoko.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

To chyba Ty mnie, bo ja od 3 dni na bolognese jadę i jem 3 razy dziennie faktycznie Ale później jak będzie dieta to sobie tylko pomarzę

25 ???? masakra !!!!

wiesz co w moim szpitalu boje sie ze jak pojde to juz zostane... oni lubią trzymac, chyba ze max z łóżkami, ale jakby mieli wolne to kladą :/ wrrrrr

ja ostatnio ze szpinakiem, z pieczarkami a dzis w pizza hut znow szpinak

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości