Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 12:44   #2761
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Dzisiaj była pobudka o 4 rano bo jak dotknęłam Antka i zmierzyłam mu temperaturę to miał 39,7 stopni maskara

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Doświadczone Mamusie zawsze pomożecie dobrymi radami Dzięki za wsparcie
Zastanawiam się czy zmieści mi się Dzidzia na pralce, żeby tam ją opatulić w ręcznik zaraz po kąpieli.. Najgorsze jest to że mamy tak mało miejsca;/ ale musimy dać radę i damy
Kochana to na pralkę połóż sobie przewijak ja tak robiłam jak z kąpielą przeniosłam sie ze sypialni do łazienki tylko musisz uważać żeby się nie oprzeć się na to co wystaje ponad pralkę owijałam młodego w ręcznik i przenosiłam na łóżko i tam robiłam resztę. Wanienkę w sypialni miałam na stojaku a potem w łazience i tak robię do dzisiaj wkładam małą wanienkę do dużej i jest ok

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:50   #2762
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
przy wyborze leżaczka warto zwrócić uwagę do jakiej wagi i wieku się nadaje i zależy jak długo chcesz używać
dzięki za info.
już doczytałam i ten co mi się podoba jest tylko do 6-mies
czyli odpada...
a był ładny i tani

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dzisiaj była pobudka o 4 rano bo jak dotknęłam Antka i zmierzyłam mu temperaturę to miał 39,7 stopni maskara
oj oj oj biedny ten Twój chłopczyk taki malutki i chory

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:51   #2763
Flowerbombka
Zadomowienie

Karolca filmik z córą rewelacyjny

Jolka i Alamig gratuluję zakupów

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
lena_mi chodzi o wykres temperatur w przebiegu cyklu oraz obserwacje śluzu. Jest taka metoda planowania płci dziecka-że im bliżej owulacji tym większa szansa na poczęcie chłopca.
Ja strasznie chciałam dziewczynę i mam nadzieję, ze trafiłam. Ostatnie łóżkowe przyjemności były 2 dni przed owu.

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Zawsze może się coś strasznego stać ale na 99% wszystko będzie ok
dlatego zaczęłam po troszku kupować bo latanie w zimie na ostatnią chwilę po śniegu z brzuchem jak balon po wyprawkę mi się średnio uśmiecha.

o zapomniałąm mam też nosidełko ala chusta
zalety chusty ale sposób zakładania jak przy nosidełku.
Można tulić malucha i mieć wolne ręce
Zgadzam się w 100 % z pogrubionym.
A nosidelko bardzo fajne.

Ja już mam wybrane i czekające na zakup:
http://allegro.pl/muzyczny-lezaczek-...925396701.html

http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...926274773.html

Co do wanienki to kusi mnie http://allegro.pl/nowosc-wanna-wanie...928752166.html, ale na początek pewnie kupię zwykłą.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:52   #2764
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Pisałyście o leżaczkach,a ja w to miejsce kupiłam kontrowersyjną chustę.
Radziłam się wcześniej kilku lekarzy i fizjoterapeuty i nie widzą w tym nic złego,a wręcz jedna z lekarek powiedziała,że jeżeli nie będzie przeciwwskazań,a dzidzia będzie nerwowa to taka chusta na pewno pomoże bo dziecko będzie spokojniejsze,ale zobaczymy w praniu
Idę zjeść śniadanko.
absolutnie nie mam nic do chust i nosidełek, ale boje się że to będzie bardzo wygodne rozwiązanie na pierwsze miesiące i że mały tak sie przyzwyczai, że jak będzie miał rok to będzie ryk i walenie głową w drzwi łazienki jak będę musiała np. siku

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:52   #2765
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja jakos nie jestem do chust przekonana, irytuje mnie sposob zakladania ale mam nosidelko i mam nadzieje ze bede z niego korzystac
A ja mam kręgosłup w rozsypce po pierwszej ciąży że nie miałam takiej chusty i nie zamierzam mieć

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:58   #2766
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za info.
już doczytałam i ten co mi się podoba jest tylko do 6-mies
czyli odpada...
a był ładny i tani

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

oj oj oj biedny ten Twój chłopczyk taki malutki i chory

Nie ma sprawy, ja mam w koło same mamuśki, więc się naoglądałam już tych sprzętów ....tak że jak dla maluszka to te leżaczki są super, bo płaskie itd. ale potem dziecko już chce siadać, nie leżeć i wtedy takie z tego FP się sprawdzają.U mnie po chyba 6 miesiącu to tylko do karmienia używałam i podawania picia, bo jak siedziała sama to potrafiła zawisnąć do przodu przechylona na tych szelakach, ale jak nauczyła się dobrze chodzić to znów do niego wróciliśmy i teraz to jest Jej fotel.
Kolory polecam ciemniejsze, własnie w ciapki itp. bo np. nam się zdarzały wymioty częste z zupki itp. więc nie wiem jakby jasny leżaczek po tym wyglądał
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:05   #2767
aaagga
Raczkowanie

mam na myśli fakt, że przyzwyczai się do ciągłej bliskości mamy i nie będzie umiał zostać na 5 minut sam
bo to strasznie kuszące jak dziecko płacze np. z nudów wsadzić go do nosidełka lub chusty i zając się np. praniem albo ścieraniem kurzy (mam nadzieję że doświadczone mamy mnie nie wyśmieją - na razie takie mam wyobrażenia)

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:09   #2768
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Wam Dziewuszki
nowaken zycze oby Antek szybko wyzdrowial...biedaczek malutki;(

a my wrocilismy z ''car boot'' (gielda roznych uzywanych rzeczy), i kupilam dwie reklamowki ciuszkow dla Hani...wydalam £10 (troche sporo rozu, ale trudno,ladne te ciuszki, niektore jak nowiutkie) bodziaczki, spioszki, sukieneczki, kaftaniki...jakie slodkosci malusie

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:13   #2769
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moj myslal ze mi sie w jelitach przelewa
O rety, to co musiałabyś zjeść aby się tak przelewało?

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Ekstra!
Może poproszę kogo trzeba aby w prezencie gwiazdkowym dla małej Ewelinki kupić?

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Poprosiłam wczoraj siostrę, żeby przyszła do domu mamy sprzątnąć kuwetę kota, i przyszła...wyszła z psem i dała mu jakieś nowe jedzenie...a ona ma problem z żołądkiemi potem jadła trawę przez 15 min!!! nie zamknęła kuchni tam gdzie jest pies...a jak pies lata sam po domu ( mama wyjechała) to jest tragedia!!! mówiłam to 10000x i tak poszłam po 21 z nią na spacer a tam sajgon! wszystko rozkopane na wersalce poduchy całe w sierści a najgorsze...ze nakupkała ( a raczej nasrała) i nasikała na dywan wielką plamę!!!!!!! I musiałam to wszystko sprzątać i zeszło mi prawię godzinę! Byłam taka wściekła na siostrę, że szok!!!

Do tego usiadłam przed kompem..oglądałam wózki do 24:00 mąż poszedł spać a ja się myć...i tak ok 24:30 dzwoni tel. ja zdziwiona ?? a tu koleś mówi, że przewozy zagraniczne i , że ma dla mnie paczkę z Włoch...i że będzie za godzinę!!!!!!! masakra...to już się nie położyłam...(nie miał kiedy jej dostarczyć tylko o 2:00 w nocy!) pytam czy duża paczka a on , że nie! że mała i lekka ...
to pytam ile waży...bo nie chciałam budzić męża...a on że ok 10kg!!! DUPEK!!!
wielka torba ciążka jak diabli!!! i obudziłam męża! był wściekły na tego kolesia że w nocy dzwoni...i jeszcze trafić nie mógł to się na balkonie namarzłam... no i poszliśmy spać ok 3:00 bo musiałam wypakować i sprawdzić co tam jest!!! byłam mega zmęczona i głodna...

Jakby mi tak siostra zrobiła, to byłaby biedna.
A jeśli chodzi o kuriera to powiem Ci, że oni tak LUBIĄ robić, zwłaszcza jeśli mają przesyłki międzynarodowe. Szwagier pracuje w takiej firmie (ale nie jaki kierowca) i opowiada jak kierowcy dostarczają paczki - najlepiej w środku nocy. Mają satysfakcję, że podenerwują ludzi. To tak jak z kierowcami autobusu jak zamykają przed pasażerem drzwi i odjeżdżają udając, że nie zauważyli jak biegnie...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:26   #2770
kumkura
Rozeznanie

Witam,
U mnie dziś baaardzo leniwy dzień- nic mi się nie chce. Byłam już na spacerze z młodym, ululałam- śpi jak suseł. Mnie się też oczy kleją, ale oczywiście siedzę przed kompem Małż w pracy... Powinnam się wziąć za pisanie mgr, ale nie mam weny Zjadłam trochę rosołu i teraz mam ochotę na słodkie I jak tu nie tyć?? Co do chust i nosideł, to wg mnie "zdrowsze" są chusty, pod warunkiem, że dobrze zamotamy dziecko i użyjemy odpowiedni rodzaj chusty. Na początek dobra jest chusta elastyczna, bo daje większe pole manewru- możemy dokładniej zamotać niemowlę- ta starcza bodajże do 8 kg. Wg mnie niezbyt fajnie nosi się dziecko jak jest ukrop na dworze- same się pocimy, a jeszcze kontakt z chustą i ciepłym ciałkiem- nie widzę tego Ja włożyłam młodego pierwszy raz w sierpniu, ale wieczorem (miał jakieś niecałe 2 miesiące)- i dało się wytrzymać. Najlepiej jednak chodziło mi się wczesną jesienią- sam nie byłam grubo ubrana, dzieciak też raczej lekko- chusta trochę grzeje, także nie trzeba przesadzać z ubraniem. Tylko tu pojawił się inny problem- waga mojego bobasa- jak był ok.7 kg ja nie dawałam rady z nim chadzać za często, do tego czuć było w elastycznej, że tak jakby ciągnie do dołu- pora na zmianę na tkaną A że szła zima, to nie bardzo widziałam chustowanie
Wg mnie najważniejsze, by chusty wykonane były z dobrej jakości materiału, a co z tym związane- ciut droższe niż "niewiadomojakie"za 40 zeta na all Tutaj postawiłabym na znane firmy- szkoda kręgosłupów brzdąców i naszych
Stary 2011-11-20, 13:37   #2771
Mała!
Zakorzenienie

Skończyłam rozpakowywać paczkę od mamy...i padam...pogoda do DS. ciemno i zimno muszę walnąć kawę z mleczkiem oczywiście

Lubię dostawać paczki...ale mamusia zawsze przesadza i nie potrzebnie wysyła słodycze jakbyśmy dalej były małymi dziećmi słodko
No i mamy z mężem teraz "szafkę śmierci" tak mówimy na "słodką szafkę" ( lubię określenie słodka szafka przypomina mi się całe dzieciństwo)..i teraz chyba jest tam wszystko na co mogłabym mieć ochotę Szkoda, że nie widzicie tej szafki ...ajććć ...nabawię się dodatkowych kg
* ale przysłała mi też 1kg włoskiego parmezanu...u nas mega drogi!!!
Moją ulubioną Oliwę z Oliwek i ulubionego tuńczyka w puszce+ oczywiście Misia dla dzidziusia

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 14:30   #2772
Zariah
Rozeznanie

ja też chcę słodycze oj jak Ci Mała zazdroszczę tej Twojej szafeczki....
a ja nic nie mam w domu
celowo he he żeby mnie nie kusiło a i tak mnie kusi żeby iść do sklepu - chyban jednak lenistwo silniejsze i nie pójdę

Stary 2011-11-20, 14:35   #2773
Flowerbombka
Zadomowienie

Mała ale Ci zazdroszczę parmezanu....uwielbiam

A co do słodyczy wczoraj jadłam tiramisu z przepisu na czy tam innego fixu..a dziś na deser biała czekolada.
Stary 2011-11-20, 15:03   #2774
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Co do chust i nosidełek to ja nie mam nic przeciwko, chociaż sama korzystać nie zamierzam
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 15:25   #2775
ivonka7
Rozeznanie

Dziewczynki a tutaj mała propozycja: polecam ultra łatwą i szybką a zarazem zaskakująco smaczną zupę: krem z ziemniaków z gałką muszkatołową. Podaje link do przepisu: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...kow,index.html

smacznego
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 15:27   #2776
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a tutaj mała propozycja: polecam ultra łatwą i szybką a zarazem zaskakująco smaczną zupę: krem z ziemniaków z gałką muszkatołową. Podaje link do przepisu: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...kow,index.html

smacznego
Może być ciekawe ... chyba zaraz pójdę do kuchni sprawdzić
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 15:37   #2777
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Co do chust i nosidełek to ja nie mam nic przeciwko, chociaż sama korzystać nie zamierzam
ja nie mam zdania na ten temat jeszcze z czasem sie okaże
wczoraj o 23 frytki jadlam
Stary 2011-11-20, 15:43   #2778
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja nie mam zdania na ten temat jeszcze z czasem sie okaże
wczoraj o 23 frytki jadlam
Oj, to ja i bez ciąży potrafiłam o tej porze robić sobie frytki

Dziś waga pokazała mi 58 kg trzy razy na nią stawałam, bo przegapilam 47 kilogram

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 16:11   #2779
MoniaHan
Wtajemniczenie

Mala o to fajnie ze taka paczke dostalas pamietam jak Tz mama z Wloch wysylala tez makaron mowilam jej ze dokladnie tej samej firmy w UK tez moge kupic, ale jak jezdzilismy do Wloch to oliwe i winko przede wszystkim litrami przywozilamalez bym tam sobie pojechala i jadla i jadla caly czas

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 16:59   #2780
Flowerbombka
Zadomowienie

Dziewczyny a jaki termometr kupujecie?
Stary 2011-11-20, 17:15   #2781
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Kochana to na pralkę połóż sobie przewijak ja tak robiłam jak z kąpielą przeniosłam sie ze sypialni do łazienki tylko musisz uważać żeby się nie oprzeć się na to co wystaje ponad pralkę owijałam młodego w ręcznik i przenosiłam na łóżko i tam robiłam resztę. Wanienkę w sypialni miałam na stojaku a potem w łazience i tak robię do dzisiaj wkładam małą wanienkę do dużej i jest ok
Biedny ten Twój Synuś, niech wraca szybko do zdrowia! a tak w ogóle to super imię ma)

co do kąpania to własnie tak myslałam, zeby przewijak na pralce położyć.. Nie wiedziałam tylko że to się rzeczywiście sprawdza w praktyce, dzięki za wskazówki

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Ale mi brzuszek wywaliło - po pierogach

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki termometr kupujecie?
Do mierzenia temperatury ciała? My mamy na podczerwień, a do tego dali jeszcze termometr w smoczku ciekawe czy to się sprawdza.
Stary 2011-11-20, 17:17   #2782
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Mała ale Ci zazdroszczę parmezanu....uwielbiam

A co do słodyczy wczoraj jadłam tiramisu z przepisu na czy tam innego fixu..a dziś na deser biała czekolada.
Nom pycha ten parmezan były dziś gołąbki z sosem napoli i parmezanem Musiałam gdzieś go dodać tylko nie wiem czy mogę go bezpiecznie jeść, bo nie jest napisane z jakiego mleka... tylko że latte..

Cytat:
ja też chcę słodycze oj jak Ci Mała zazdroszczę tej Twojej szafeczki....
a ja nic nie mam w domu
celowo he he żeby mnie nie kusiło a i tak mnie kusi żeby iść do sklepu - chyban jednak lenistwo silniejsze i nie pójdę
Nom też ostatnio miałam tam tylko daktyle i sezamki a tu proszę...ale co w domu pełno słodkiego a ja poszłam kupić swojego ulubionego pudrowego lizaka:P

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Oj, to ja i bez ciąży potrafiłam o tej porze robić sobie frytki

Dziś waga pokazała mi 58 kg trzy razy na nią stawałam, bo przegapilam 47 kilogram
FRYTKI takie domowe mniaaaamm... ale o tek porze to ja bym nie mogła z moja sylwetką A tobie Karolcia zazdroszczę takich możliwości i Twojej wagi
A właśnie 58 to dobrze?? bo nie wiem ile ważyłaś PS: też dziś 3 razy na wagę stawałam

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Mala o to fajnie ze taka paczke dostalas pamietam jak Tz mama z Wloch wysylala tez makaron mowilam jej ze dokladnie tej samej firmy w UK tez moge kupic, ale jak jezdzilismy do Wloch to oliwe i winko przede wszystkim litrami przywozilamalez bym tam sobie pojechala i jadla i jadla caly czas
Jejku winko włoskie o jaaaa.....

dziewczyny piszcie jakie macie wózki, lub jakie macie zaplanowane...i wklejajcie linki ok??? i mam pytanie co myślicie o 3 kołowych??? bo ja jakoś nie mam przekonania!

Stary 2011-11-20, 17:27   #2783
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:

dziewczyny piszcie jakie macie wózki, lub jakie macie zaplanowane...i wklejajcie linki ok??? i mam pytanie co myślicie o 3 kołowych??? bo ja jakoś nie mam przekonania!
Ja właśnie będę miała 3 kołowy http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E o właśnie taki i gondola i spacerówka. Dla mnie będzie idealny do spacerków nad jeziorkiem. Chyba najlepszy jest taki, który nam najwygodniej prowadzić i taki który amortyzuje wstrząsy,żeby dziecko miało wygodnie
Stary 2011-11-20, 17:29   #2784
gosia261282
Gang Iren

Cześć.Wróciłam z pracy i zjadłam obiad oraz poczytałam co napisałyście od wczoraj.

Cytat:
Dziewczyny a jaki termometr
kupujecie?
Do temperatury ciała?Ja mam zwykły za 4 f kupiony.Kiedyś miałam z droższych i nie mierzył dobrze temp.A ten mierzy ok.
Nosidełko kupię takie:
http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-...item4841c8cb65
ale będę je używać nie długo dziennie.
Leżaczek mam FP od koleżanki z wibracja ale nie ma pałąka z zabawkami i nie wiem czy coś wykombinuję czy kupię inny leżaczek,bo w sumie ten nie bardzo mi się podoba.
Stary 2011-11-20, 17:30   #2785
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Ja właśnie będę miała 3 kołowy http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E o właśnie taki i gondola i spacerówka. Dla mnie będzie idealny do spacerków nad jeziorkiem. Chyba najlepszy jest taki, który nam najwygodniej prowadzić i taki który amortyzuje wstrząsy,żeby dziecko miało wygodnie

Fajny X-Ladery mi się podobają Mąż sie też uparł na X-Landera zobaczymy??? A co z fotelikiem?? Kupujecie???

Stary 2011-11-20, 17:36   #2786
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Fajny X-Ladery mi się podobają Mąż sie też uparł na X-Landera zobaczymy??? A co z fotelikiem?? Kupujecie???

Fotelik dostaniemy od znajomych więc ten wydatek mamy z głowy
Stary 2011-11-20, 17:43   #2787
kumkura
Rozeznanie

Frytki.. mniami
Co do pałąka w leżaczku- u nas nie sprawdził się ani razu nie zakładaliśmy...
A termometr mamy taki i służy :
http://allegro.pl/bezkontaktowy-term...922473966.html
Właśnie zrobiłam ciasto na pierniczki na choinkę, o 19 zabieramy się do wykrawania Ad będzie miał radochę, mama też
Stary 2011-11-20, 17:48   #2788
joanaros
Zakorzenienie

A ja mam pytania:
1. Czym smarujecie się od rozstępów?
2. Jaki termometr kupujecie dla dzidziola?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:51   #2789
Mała!
Zakorzenienie

1) Mustela i oliwka z rosmana dla mam
2) podbijam, bo jeszcze sama nie wiem?

Stary 2011-11-20, 17:57   #2790
Zariah
Rozeznanie

Wózek kupuję ten na 100% tylko w innym kolrze
http://allegro.pl/wozek-gleboki-baby...934349742.html

od początku byłam przekonana do niego bo go przetestowałam u przyjaciółki i jest fajny

pojadę po niego osobiście w lutym

brzuch smaruję oliwką dla ciężarnych Boots Expert

termometr mam do wody w kształcie gwizadki z allegro za 30zł

termometr do ciała kupuję brauna do ucha bo mam tu na niego zniżkę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości