Czy naprawdę przesadzam? - moja siostra i jej chłopak - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 22:08   #91
branzoletka
Branzoletka

Dot.: Czy naprawdę przesadzam? - moja siostra i jej chłopak

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
(...) Myślę, że dobrym pomysłem byłoby mieć w pogotowiu zaufane koleżanki/kolegów (im więcej na raz, tym lepiej) i w dni, kiedy kochaś przyjeżdża się gzić, zapraszać ich na wesołe wieczorki z jakąś mało romantyczną muzyką w tle albo pogadanki o żylakach odbytu. Może to by podziałało.
A na serio autorka wątku jest bardzo nieśmiała,wrażliwa i skromna i choć ma już 21 lat to zachowanie 14-ki aż nie chce mi się w to wierzyć, że takie osoby jeszcze istnieją

Twój ojciec pije albo matka bo może żyjesz w patologicznej rodzinie dlatego jesteś jak szczur zastraszona i na dodatek nie masz nikogo kto mógłby ci pomóc wstawić się za tobą Na prawde nikt ci nie może pomóc ani jedna osoba, ktokolwiek ???

Ja nie rozumiem o co tu chodzi To mi się nie mieści w głowie jak można się bać we własnym pokoju zrobić wszystko żeby się intruza pozbyć.

Posłuchaj dziewczyno nie wiem co jest prawdą w tym co piszesz, bo to strasznie nie dorzeczne ale(domyślam się, że jesteś jeszcze dziewicą) wiedz,że do seksu potrzebna jest sprzyjająca atmosfera i wiele może rozproszyć kochanków i ty poprostu zrób wszystko żeby im tą atmosferę zepsuć
NAWET NIE MUSISZ NIC MÓWIĆ Wystarczy jak wstaniesz zaświecisz światło jakąś lampkę i zaczniesz się kręcić np.pisać smsy na niby albo malować paznokcie śmierdzącym lakierem.
No nie wierze,żeby oni na bezczelnego udawali, że cię nie ma i się gździli dalej

Cytat:
Napisane przez mirana123 Pokaż wiadomość
(...). Gdy przyjechałam w sobotę rano do domu, moja siostra z chłopakiem smacznie spali sobie w łóżku....
No i powinnaś im ten błogi sen przerwać W KAŻDY SPOSÓB głośnym chodzeniem, otwieraniem okna żeby zmarzli może przynieś coś śmierdzącego do pokoju do zjedzenia np ser pleśniowy podsmażony.

Zrób wszystko aby poczuli dyskomfort żeby przestało być im miło w twoim pokoju.

Skoro rozmowy z mamą nie przynoszą skutku, to sama działaj, bo to co się u ciebie dzieje to jest chore i masz pełne prawo to przerwać!!!!

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2011-11-20 o 22:10
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:08   #92
regularkate
Zadomowienie

Chyba wszystko juz tu zostało powiedziane, ale po prostu muszę dodać od siebie osobiście, że jestem w szoku. Jestem też w stanie uwierzyć, że nie zmyślasz i nie koloryzujesz, bo nie raz przekonałam się, jakie rzeczy mogą się dziać, nawet u ludzi, których uważamy powszechnie za porządnych.

Jesteś naprawdę w ciężkiej sytuacji, a wyjścia dwa - albo pomęczyć się do czasu, aż któraś z Was (w przypadku siostry razem z tym zerem, którym facet definitywnie jest) się wyprowadzi, albo walczyć. Kłócić się. Krzyczeć. Nie pozwalać. Dręczyć ciągłymi pretensjami! Chyba nie zależy Ci już, co siostra i jej chłopak o Tobie pomyślą? A rodzice - miejmy nadzieje, że jeśli nie teraz, to kiedyś - zrozumieją.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2011-11-20 o 22:10
regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:09   #93
Black Rainbow
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli co pewien czas ktoś mówi Ci, ze jesteś arogancka i masz trzymać gębę na kłódkę, to zaczynasz w to wierzyć, po prostu.
Nie przesadzasz czasem?

W imię czego masz to wszystko znosić? Rodzice, siostra mają Twoje samopoczucie i potrzeby w dupie, a Ty będziesz odgrywała męczennicę jeszcze przez kilka lat?

Skoro już teraz masz takie akcje, to co będzie za rok, w ogóle będziesz mogła cokolwiek powiedzieć?

Nie rób z siebie sieroty, nie biegaj od razu po sądach zakładać rodzicom sprawy o alimenty, tylko ustaw siostrę i jej gacha do pionu.

Z taką postawą, to zawsze będziesz obrywała po tyłku. Postawić się, w sytuacji mocno patologicznej, krzywdzącej Ciebie nie jest niczym złym. Złym nawykiem jest spuszczanie nosa na kwintę i trwanie w tym.

Otrząśnij się wreszcie, póki możesz jeszcze coś zmienić.
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:09   #94
babyvip
Raczkowanie

Cytat:
Utwierdziłam się i jutro idę porozmawiać z mamą. Mam nadzieję, że tym razem przedstawię to tak, żeby mnie nie olała.
A może porozmawiaj dzisiaj? Po co zwlekać do jutra?
babyvip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:10   #95
madzia0007
Zadomowienie

moze porusz temat akademika? uzyj argumentu, ze tu nie ma dla ciebie miejsca i ze chcesz miec w koncu swiety spokoj.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:12   #96
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
moze porusz temat akademika? uzyj argumentu, ze tu nie ma dla ciebie miejsca i ze chcesz miec w koncu swiety spokoj.
Dobry pomysł, ale nie wiem, czy ma szansę dostać akademik, skoro studiuje w miejscu zamieszkania. Chociaż nie wiem, jak jest w jej mieście z takimi sprawami, u mnie taka osoba by nie dostała na bank.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:13   #97
chwast
Zakorzenienie

Niedługo w Twoim pokoju będzie pomieszkiwał chłopak z siostrą i dzieckiem więc spiesz się spiesz. Żart oczywiście, ale nie zdziwiłabym się.

No własnie, akademik to bardzo dobry pomysł przecież!
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:23   #98
anjuta
Zakorzenienie

wiele mądrych i konstruktywnych rad tu padło, z których Autorko nie chcesz skorzystać, a szkoda, bo może gdybyś im trochę uprzykrzyła orgiertki, to sytuacja uległaby poprawie
Mam pomysł od zupełnie innej strony. To Ty umów się z koleżankami, ale u nich w akademiku na jakąś nocną imprezkę i wróć do domu rano. Na pytanie rodziców gdzie byłaś, odpowiedz, że Tobie też się coś od życia należy i też chciałąś trochę poudpcyć, ale nie jesteś zwierzęciem jak Twoja siostra i nie masz ochoty robić tego przy osobach postronnych. Może rodziców ruszy, że jest coś nie tak.
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:23   #99
mariamarysienka
Zakorzenienie

kochana, wytocz jakieś ostre działa. na przykład zacznij puszczać bąki jak zaczną się zabawiać w łóżku

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:23   #100
Candy_lips
Zakorzenienie

Doskonale rozumiem Twoją frustrację. Kurcze, jak ja jeszcze mieszkałam w pokoju z siostrą, to ustalałam z nią nawet kiedy chłopak ówczesny wpadnie na parę godzinek, żeby potem nie było, że coś komuś przeszkadzał. A o spaniu razem nie było mowy, żeby był spał u mnie. Zresztą, da się przecież być razem i nie spędzać nocy ze sobą. Na swoim to by mogli tak wydziwiać, a tak? Powinni uszanować Ciebie. Wiesz co, ja nie mam słów na to jak bezczelne jest ich zachowanie, a tym bardziej np seks przy Tobie [rozumiem np seks cicho, gdy ktoś jest za ścianą, a nie w tym samym pokoju, nie mogłabym tak]. Moim zdaniem jedynym wyjściem chyba byłaby wyprowadzka [w ramach możliwości]. Ale powiedz rodzicom, że oni przy Tobie uprawiają seks i Ty sobie tego nie życzysz. Może oni są tacy nieświadomi, choć byłoby to dziwne. Gorzej jak Twoi rodzice nadal nie będą w tym widzieć nic złego.. ale jak dla mnie ta sytuacja jest chora, nikt się z Tobą w tym domu nie liczy i bardzo Ci współczuję. Chociaż jak wiadome, to możesz im jeszcze robić na złość. No, ale nie wiadomo czy podziała na nich. A nawet jak podziała, to pewnie będą Ciebie winić za wszystko. Chociaż spróbować można. Kurczę, to masakra, że Twoi rodzice zgadzają się na to i nie liczą się z Twoim zdaniem. A Twoja siostra to egoistka i dobrze, że Ty masz dojrzałe podejście, mimo że jesteś od niej młodsza. Są ludzie i parapety.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-11-20 o 22:27
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:48   #101
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Gdyby faktycznie działo się coś niedobrego to nie miałabyś oporów przed rozmową z tym chłopakiem lub rodzicami. Odnoszę brzydkie wrażenie że koloryzujesz; w końcu nie wszystko w Internecie jest prawdą a wizażanki łykają Twoją historię
a co to zmieni, gdyby historia nie byla prawdziwa? rady nie bylyby do konca adekwatne do sytuacji.

Cytat:
Napisane przez miriuri Pokaż wiadomość
No to problem rozwiązany Cóż! - zaciśnij zęby, mieszkaj sobie tam dalej na takich warunkach, tylko się już więcej na wizażu nie radź Bo i jaki w tym cel, skoro nie umiesz się zdobyć na konkretne działanie?
zgadzam sie

Cytat:
Napisane przez miriuri Pokaż wiadomość
No dobra, czyli utwierdziłaś się i to ci wystarczy?

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Dobry pomysł, ale nie wiem, czy ma szansę dostać akademik, skoro studiuje w miejscu zamieszkania. Chociaż nie wiem, jak jest w jej mieście z takimi sprawami, u mnie taka osoba by nie dostała na bank.
jezeli sa wolne miejsca w akademiku + wystosuje odpowiednie pisemko do kierownika akademika to dostanie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:49   #102
jagodowa90
Raczkowanie

Paradowała bym sobie w bieliźnie przy typ typie, siedziała do późna i nie dawała im spać, zrywała się w nocy z krzykiem twierdząc, że mam koszmary, zapalała światło twierdząc, że myślałam że jęki to jakiś włamywacz, albo jadła co wieczór fasolkę i wykurzyła ich z pokoju smrodem.
Można też imprezować, przyprowadzić kumpla na noc, udawać orgazm przez sen, ubrać się ciepło i zakręcić kaloryfery w nocy.

A jak tak bardzo jesteś tam im niepotrzebna, to powiedz rodzicom, że skoro tak bardzo kochają siostrę niech Ci dadzą na pokój do wynajęcia i będą mogli się gzić do woli.

Albo pokaż ten wątek mamie, może coś dotrze.
jagodowa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:00   #103
anjuta
Zakorzenienie

Można też zawołąć w środku nocy: mamo, tato, oni się znów pieprzą, a ja spać nie mogę!!! wiem, prostackie, ale adekwatne do sytuacji
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:03   #104
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
no faktycznie moze byc i tak ze nie dostalaby ale i tak warto o tym wspomniec, moze matka sie otrzasnie i dostrzeze, ze corce az tak to przeszkadza, ze nie chce mieszkac z rodzina. Moglaby sie jeszcze powolac na to, ze to jest dla niej badz co badz obcy facet i sie go zwyczajnie krepuje, a z tym seksem to juz wogole...
Ona znowu chce rozmawiac z mama ktora pewnie pusci jej slowa mimo uszu i kurczowo unika drastycznych rozwiazan. W takiej sytuacji delikatne podtruwanie zycia adoratorowi (na zasadzie kropla drazy skale) na pewno pomogloby. Ale to wymagaloby samozaparcia i cierpliwosci, ale jaka to bylaby frajda I na pewno nie sililabym sie nawet na "czesc" do tego typa. W koncu ma prawo go nie lubic i nikt nie moze jej tego zabronic, a koles na pewno poczulby sie mniej pewnie dzielac pokoj z dziewczyna ktora go nie znosi i bedac przedmiotem sporu miedzy siostrami.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:14   #105
aniasmok
Rozeznanie

Patologia

Ja to bym nagrała ich w nocy kamerą a później przy jakimś obiedzie rodzinnym włączyła filmik niech rodzice też mają przyjemność z oglądania

"Your life is a gift. Accept it.
No matter how screwed up or painful it seems to be.
Some things are going to work out as if they were destined to happen.
As if they were just meant to be."

aniasmok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:25   #106
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
Można też zawołąć w środku nocy: mamo, tato, oni się znów pieprzą, a ja spać nie mogę!!! wiem, prostackie, ale adekwatne do sytuacji
wypas XD brutalne ale pomysł mega
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:26   #107
Dotka90
Zakorzenienie

Masakra

Kompletnie nie rozumiem rodziców, którzy nie widzą nic złego w tym, że mają dwie córki, które mieszkają razem w pokoju i co chwilę nocuje u jednej facet.
Ja bym się okropnie krępowała spać w jednym pokoju z obcym gościem, paradować przed nim w piżamie, bez makijażu, z rozczochranymi włosami itp - takie widoki są 'zarezerwowane' dla bliskich, a nie dla obcego chłopa.
Już nie mówiąc o tym, że oni uprawiają przy Tobie seks Obrzydliwe.
Też miałam pokój z rodzeństwem, tzn. z bratem i nie wyobrażam sobie, że ja na jednym łóżku sobie śpie, a on na drugim baraszkuje ze swoją dziewczyną

Dziwi mnie brak reakcji rodziców i jeszcze zarzucanie Ci, że jesteś okropna, arogancka, samolubna i nie wiem jaka jeszcze. Nie mieści mi się w głowie ta sytuacja.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

A w ogóle, to siostra ma 25 lat - czemu się nie wyprowadzi?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:30   #108
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

A w ogóle, to siostra ma 25 lat - czemu się nie wyprowadzi?
bo nie pracuje

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:31   #109
Dotka90
Zakorzenienie

Aha, aha, spoko
Sorry, nie czytałam całego wątku, bo jak odpowiadałam, to nie widziałam, że ma 4 strony

To czemu siostra nie pójdzie do pracy?
Stary 2011-11-20, 23:34   #110
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aha, aha, spoko
Sorry, nie czytałam całego wątku, bo jak odpowiadałam, to nie widziałam, że ma 4 strony

To czemu siostra nie pójdzie do pracy?
bo ona ma podejście, że manna sama spadnie jej z nieba
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:35   #111
Dotka90
Zakorzenienie

A no to ja nie mam już więcej pytań co do tej rodziny i tego wątku :
Stary 2011-11-21, 00:10   #112
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Nie było przypadkiem jakiś czas temu wątku dziewczyny, która ma pokój razem z siostrą i ta siostra jest totalnym no life'm całymi dniami siedzi w pokoju, robi na złość, nie daje zakochanym chwili prywatności itp? Coś mi się pomyliło?
Może to była twoja siostra autorko?

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a rady wizażanek od tego która strona konfliktu zakłada wątek.

Wszystko można przedstawić w odpowiedni sposób, mi się wydaje, że autorka siostrze trochę dodaje, sobie odejmuje. Aby obiektywnie ocenić sytuację, musiałybyśmy poznać wersję tej drugiej strony.
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 00:15   #113
Vanika
Raczkowanie

jestem w szoku.
Ja bym na Twoim miejscu mimo wszystko wciągnęła w to Twoją starszą siostrę (mimo, że jak twierdzisz ma już swoje życie- ale nadal jest Twoją siostrą i masz prawo zwrócić się do niej o pomoc). Opowiedziałabym jej o wszystkim, skoro mówisz, że ona też miała ciężej niż faworyzowana siostra, tym lepiej powinna Cię zrozumieć. Wspomniałaś też, że i podczas jej krótkich wizyt już sama coś dostrzegła- więc ona też uważa to za coś nie halo.
Gdy opowiedziałabyś jej o wszystkim, poszłabym porozmawiać z rodzicami i faworyzowaną siostrą, mając za wsparcie starszą siostrę.
Wytłumaczyłabym, że NIE ŻYCZĘ sobie takich częstych i długich wizyt tego typa. Postawiłabym sprawę jasno, z jasno postawionymi konkretami, że nie życzysz sobie, by zostawał u Was na noc, a skoro siostra jest na tyle dojrzała by bzykać się z nim w Twojej obecności, jest również na tyle dojrzała, by się wyprowadzić, bo niby dlaczego to Ty miałabyś się akurat wyprowadzać. Powiedziałabym też rodzicom, to co powiedziałaś nam- że czujesz się gorsza niż obcy facet. powiedziałabym to dosadnie, mocno to podkreślając, by do nich to doszło. Mów konkretami, czego dokładnie oczekujesz. nie mów tylko z czym Ci nie fajnie, ale czego oczekujesz. I miej po swojej stronie starszą siostrę! Nie krępuj się jej powiedzieć, nie tłumacz sobie, że ma swoje życie. Jest Twoją siostrą i powinna Ci pomóc.

www.pajacyk.pl
www.pustamiska.pl

Wyłącz TVN- włącz myślenie!
Vanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 00:46   #114
Madaaa
Zakorzenienie

Podziwiam twoja cierpliwość. Ja bym dawno awanturę zrobiła, gdyby nie pomogło bezczelnie w czasie ich orgii przeszkadzałabym im.
Jak słownie nie dociera to może prostacko coś dojdzie. Duzo pomysłów padło tutaj. Ja bym prosto z mostu waliła co o tym mysle i to w samym środku akcji, niech wstyd im sie zrobi.. Wstań wtedy zapal światło i nagadaj co trzeba. Nie dotrze, to przy rodzicach, mamie i tacie powiedz im, że wasze nocne jęki przeszkadzają ci w spaniu.

Oni wiedzą, że ty wszystko słyszysz i nie możesz spac w nocy?

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Rozmawiam z mamą i pytam jej, że nie uważa że oni trochę przesadzają z tym nocowaniem u nas. Ona się mnie pyta, czemu jestem tak negatywnie do nich nastawiona. I powiedziałam jej, że po prostu nie chcę być świadkiem pewnych rzeczy, bo po prostu jest to niesmaczne. Ona zapytała czy rzeczywiscie takie zdarzenie miało miejsce, bo na początku rozmawiała z nią, ze mają pamiętać, że ja jestem obok. Mówię jej, że tak, niejednokrotnie. Powiedziała, że porozmawia z moją siostrą jeszcze raz i ma nadzieję, że ta sytuacja sie zmieni. Koniec rozmowy. Przyznam, ze przez pewien czas ograniczali się nawet z całowaniem przy mnie.
Właściwieto dlaczego zalatwiasz takie sprawy z mama? Czemu nie powiesz siostrze dosadnie ze ma sie to zmienic, tylko ze wszystkim posredniczy mama?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 09:05   #115
Monian
Zakorzenienie

Madaaa może dlatego mowi to mamie, że jej siostra podczas rozmowy zaraz ryczy i leci do ojca
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 09:34   #116
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Właściwieto dlaczego zalatwiasz takie sprawy z mama? Czemu nie powiesz siostrze dosadnie ze ma sie to zmienic, tylko ze wszystkim posredniczy mama?
Bo autorka boi się konfrontacji. Mama to już sprawdzony schemat - nie pomoże, ale ma się wrażenie, że 'coś się zrobiło w sprawie' i nie jest się ciapą nie potrafiącą bronić swego terytorium. Wrażenie.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 09:48   #117
Lea_ny
Zakorzenienie

Masakra jakaś.
Też jestem nieśmiała i głupio jest mi się upominać o swoje - ale w takiej sytuacji już dawno trafiłby mnie szlag. Gdyby spokojne, rzeczowe rozmowy nie pomagały, to zrobiłabym wszystko żeby siostrze i jej facetowi przestało być miło w moim pokoju.

Dziewczyny podrzuciły Ci masę pomysłów jak uprzykrzyć im życie. Przyszło mi do głowy jeszcze jedno: jak zaczynają uprawiać seks, to stań na tle ich łóżka (tak żeby byli widoczni) i zacznij sobie robić zdjęcia z ręki - zapytana co robisz, odpowiedz, żeby sobie nie przeszkadzali, bo chciałaś sobie tylko kilka nowych fotek zrobić, żeby na Fejsbuka wrzucić

A akcie desperacji skorzystałabym chyba z tego, co napisała jedna wizażanka: zadzwoniłabym do jego rodziców i zapytała czy wyganiają go z domu i jeść mu nie dają?
Stary 2011-11-21, 10:41   #118
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Dziewczyny podrzuciły Ci masę pomysłów jak uprzykrzyć im życie. Przyszło mi do głowy jeszcze jedno: jak zaczynają uprawiać seks, to stań na tle ich łóżka (tak żeby byli widoczni) i zacznij sobie robić zdjęcia z ręki - zapytana co robisz, odpowiedz, żeby sobie nie przeszkadzali, bo chciałaś sobie tylko kilka nowych fotek zrobić, żeby na Fejsbuka wrzucić
hahahah

jakoś trudno mi się wierzy w tą historię... Za bardzo dramatyczna, ale kto wie, może rzeczywiście jest prawdziwa.

Od razu przypomniało mi się jedno. Mój kolega miał kiedyś podobny problem - dużo mniejszy kaliber, ale jednak (pokazuje podejście ludzi i swoistą bezczelność). Pojechał z kumplem i jego dziewczyną w góry na deskę. Wiadomo - jeden pokój. Niby wszyscy w trójkę się lubili, a kolega starał się jak najmniej czasu spędzać w pokoju (żeby parka miała czas dla siebie), jednak na nic się to zdało. Pomijam fakt, że w nocy budziły go odgłosy, ale szczytem wszystkiego były sytuacje typu:

wieczór, on z kumplem ogląda mecz w tv, każdy w swoim łóżku, piwko itp.; dziewczyna poszła się kąpać, wraca w kusym szlafroczku i.... niby dyskretnie, bo kładzie się do swojego tż do łóżka, szlafroczek zostaje na ziemi, myk pod kołderkę, a kolega (odległość od łóżek może 1,5m) zaczyna kątem oka widzieć ruchy frykcyjne jakby tego było mało, to jeszcze z nim rozmawiają oboje, sapią sobie przy tym w najlepsze, dziewczyna pojękuje, a tamten wcale nie rezygnuje z oglądania meczu o ludzie..
przepraszam za offtop, ale po czymś takim jestem chyba nawet w stanie dać wiarę Twojej historii. Dziewczyny podpowiedziały Ci już masę sensownych rozwiązań, czas przystąpić do dzieła

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 11:09   #119
Lillkaa
Zadomowienie

Autorko, współczuję Ci sytuacji, bo w głowie mi się takie cos nie mieści. Ale nie pisz "ile mozna walczyć o swoje", bo Ty nie walczysz! Jesteś totalnie bierna i nie chcesz bardziej dobitnie zareagować - tak jak zrobiłby każdy normalny człowiek.
Nie umiesz wrednie, to podejdź do tego z rozmysłem. Np. wstawaj w nocy i często otwieraj okno - jak zaczną narzekać, że im zimno i myslisz o sobie, to udaj zdziwioną i powiedz, że tobie gorąco, więc to normalne, że wietrzysz. A oni nie pytają czy czujesz się komfortowo z ich zachowaniem, to Ty też nie. Wstawaj nocą głośno do łazienki, siedź do późna, zapalaj światło - w razie uwag powiedz, że przecież to naturalne, że u siebie zachowujesz się swobodnie. Rzuciłabym jeszcze z miną ofiary, że "no przecież w domu jestem, to nie muszę się czaić jak gość". Rzucaj drobnymi uwagami, takimi "niby nic", ale wymownymi.
Rób coś po prostu, a nie wchodź w rolę sierotki, co tylko żalić się potrafi - choć i to słabo, bo mamie nie umiesz wprost kawy na ławę wyłożyć...

Aha. I co z tego, że siostra ryczy? To się też popłacz, nawet na pokaz. I zapraszaj gości do domu!
Generalnie - trochę działania dziewczyno!

Edytowane przez Lillkaa
Czas edycji: 2011-11-21 o 11:14
Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 12:52   #120
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sadek Pokaż wiadomość
Jak czasami czytam wypowiedzi na forum to jednak uswiadamiam sobie, że jednak jestesmy biednym krajem a sytuacja mieszkaniowa jest tragiczna. Małe, ciasne mieszkanka itp. To co opisałas to juz patologia. Rodzice nie widzący problemu, nierobotna siostra i jeszcze gorszy facet, który nie widzi problemu w sexie w formie "trójkąta" w obecnosci młodszej siostry partnerki. Chore! Ale jednak rodzice i ich postawa, to chyba najbardziej "żałosne" dopełnienie tej opowieści. Jak widać chłopak siostry i jego podejscie ( prostota i głupota) w pełni im odpowiada
no nie? ten wątek to zupełnie jak kolejny odcinek noweli paradokumentalnej z polsatu
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości