|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
tak jakbym w oko dostała ![]() Cytat:
Co zrobiłaś z podarunkiem od teściowej? Cytat:
![]() ![]() A o obrączce zapominam i dla mnie normalnie trzesz trzesz a efektów ni ma... Jak oparzenie? Gradówka ? Proszę o oświecenie ![]() ale chyba jęczmień, oglądałam wczoraj u wujka googla i wygląda mi to na jęczmienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Smakowało ![]() Cytat:
2.Miód byle jaki? czy jakiś polecasz? 3.Torebki przypraw do piernika po ile g mają? bo Ja widuje duże i małe? 4.Rozwałkować na całej powierzchni blachy? Cytat:
![]() Jak brał antybiotyk to niech może jeszcze posiedzi w domu, bo w sumie ciepło tam nie jest ![]() Moja zołza wstała, tak zołza bo dzisiaj nie dała pospać ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
dzień dobry
a ja miałam chandrę ,poszłam przed lusterko i sobie obcięłam grzywkę ![]() i mi sie humor poprawił,przynajmniej chwilowo ![]() życzę miłego dnia,zaraz będę nadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zadomowienie
|
witam z lozka jeszcze
![]() I zaczal jesc ![]() ![]()
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie w K siedzę i czytam Wasz ulubiony wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pieke pierniczki , uwielbiam je mogłabym ich zjeść tone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam poniedziałkowo Dziś mamy rocznice ![]() ![]() Ide dać dziecku gruszke wiliamsa ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zakorzenienie
|
Kolina
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zanetaa nic nie zrobiłam.Zamroziłam:brzyd al: ![]() ![]() Babonik a co to za humor..? Jaciee witaj w klubie, ja też nie wyspana. Od 1.30-8 wstawałam co godzinę. Dosłownie ![]() Kiedy to się zmieni? Śniło mi się, że Lenka Zanki, Alicja Brumetki i Julka Beti i Sara spały ze mną w łóżku. I przez sen podnosiłam się i szukałam ich pod kołdrą ![]() (tż mówił ze coś cudowałam) Teraz mała zołza na macie budzuje, a ja bez sił układam plan dnia ![]() Na obiad szybka pomidorówka z blogu margarytki. Muszę jechać na pocztę- czekałam tydzień na przelew a teraz ja tydzień wysyłam ![]() Dziewczynko dobrze się spisujecie w klikaniu ![]() Zapomniałam: SARA KOŃCZY 4 MIESIĄCE ![]()
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | ||||||||
Zadomowienie
|
hej Piękne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nastepna się uchachała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też chcę a mój to co najwyżej powie booooooooooooo ![]()
![]() |
#1449 | |
Wtajemniczenie
|
witam po weekendowo
u mnie średnio, wczoraj Nati wieczorem tak płakała, że jeszcze takiego płaczu nie było, to byl pisk, aż sie zanosiła, nie wiem dlaczego, niby nic takiego nie zjadłam ,ale rano wziełam witaminę- zestaw witamin w jednej tabletce, po pół godziny dałam małej pół czopka, bo już nie wiedziałam co robić, i po ok 20 min przeszło, a w sobiote z mężem się pokłuciłam i jakoś w weekend nie miałam weny pisać, a jeszcze byliśmy wczoraj na urodzinach u mojej mamy, dzisiaj taty są ![]() oj byle do przodu ![]() Cytat:
![]() Patik jesteś już na liście 300 ![]() a i gratuluję skończone tygodnie, i trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry dobry dobry
![]() Dziewczyny, ale ja jestem głupia! ![]() ![]() ![]() ![]() Za wszystkie kolejne tygodnie, miesiąc i umiejętności ogromne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Wtajemniczenie
|
napiszcie mi dlaczego nie można stosowac kremów z retinolem??i np. kwasem linolowym??
w necie czytałam że w ciąży to może powodować wady wrodzone dzieci, ale jak sie karmi piersią ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście buziaki i gratulacje dla Sary ![]() ![]() ![]() Dziewczyny również proszę o kilka klików w mój baner |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |||||
Raczkowanie
|
A my się witamy po tygodniowej nieobecności
![]() U nas wszystko ok. Dominik zajada się obiadkami, oprócz dynii i ziemniaka zasmakował już szpinak+ziemniak i od wczoraj marchewkę. Każdy rodzaj zjadał z checia, ale jak na razie dynia wygrywa ![]() ![]() Kaszek jeszcze nie daję. Wczoraj byliśmy u znajomych, którym urodziła się Amelka - za tydzień kończy 2miesiace. I byłam w wielkim szoku jaka ona maleńka i leciutka jest (wydawało mi się, że powietrze noszę ![]() ![]() Niestety kolki ich nie ominęły i teraz zaczęła podawać sab simplex, więc możecie mi jeszcze przypomnieć ile kropelek dawaliście przed każdym karmieniem. Bo ona daje 15 i nie wiem czy to czasem nie duzo, a nie pamiętam tej kwestii jak pisałyście, bo my kolek nie mieliśmy. Cytat:
Jak tak czytam ile dziewczyny muszą wstawać w nocy, zeby podać smoczek to też bardzo się cieszę, ze Dominik jest bezsmoczkowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1454 |
Wtajemniczenie
|
brunetka zagłosowane, a która Ty jesteś na liście, bo chyba ślepa jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
A moja Agata ma smoczek i ja nie wstaje. Nauczyłam ją (albo sama się nauczyła) i wypluwa jak uśnie
![]() Moje dziecie śpi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam wczoraj Gotowe na wszystko KOCHAM TEN FILM ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-11-21 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Wtajemniczenie
|
![]() I Dzien Dobry! Ide cos porobic, jakis obiad na przyklad... |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
Lila też używa smoka do zaśnięcia i jak porządnie uśnie to wypluwa i dalej już spi bez niego.
nieco lepiej, ale jeszcze długo skarpetek nie założę, bąble bardzo powoli schodzą, chyba się jednak wybiorę do lekarza ![]() Właśnie uspiłam Lilę na tarasie - na bosaka, w jednej skarpetce i mamy długim płaszczu, bo nogi całe gołe ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Sto lat dla naszej cudownej Patikowej Sary z okazji 4 miesięcy ![]() ![]() ![]()
#1459 | ||||
Zadomowienie
|
Patik ja też klikam w miarę możliwości
![]() Brumku gratulacje dla Tymka za obrót ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teoretycznie, jak nie ma gorączki, to można wychodzić, ale Wy po antybiotyku, to nie wiem... Ja też całymi dniami z Małym prawie sama. Prawie, bo są dziadkowie, którzy sprawują nadzór (ja tak to odbieram). Babcia pobawi, ale tylko wtedy, gdy jest grzeczny, a wtedy go bawić nie trzeba... ![]() Cytat:
Vaniliova szybko zleciało ![]() ![]() Mieliśmy iść do szczepienia, ale w tym tygodniu nie ma naszej pani doktor. Jutro chyba pójdziemy do innego lekarza, bo nie chcę znowu odwlekać tego w czasie. Muszę pochwalić Patryka, bo wczoraj poszliśmy razem do kościoła i przespał całą mszę ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-11-21 o 10:26 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 | ||||
Zakorzenienie
|
Brumek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak nie ma gorączki to ja bym poszła na krótki spacerek no u mnie tak dzień w dzień , niby TZ na miejscu ale nie ma go od 9:40 do 18 , dlatego strasznie lubię weekendy bo jestesmy razem w domku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja aż wstyd się przyznac nie pamiętam kiedy 2 kreseczki zobaczyłam ![]() hej kochane, u nas nocka dziwna, mały obudził sie ok 1 , zjadł , znowu duzo ulał i nie chciał spać ![]() ja dziś po pobraniu krwi(kontrola tarczycy) , myślę, że jakiś spacerek zaliczymy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Wtajemniczenie
|
a mi własnie przyszły trzy paczki, hipp, bobovita, i znowu bebilon, cikawe bo juz jedna bebilon dostałam,
jeszcze nie otworzyłam, bo usypiam Nati pisane jedna reka |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
Po ilu dniach można wprowadzić inne danie dziecku ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj znowu wieczorny płacz Domka, przez te zęby nie chce jeść ![]() W nocy ok, dzisiaj rano też. Czy Waszym dzieciaczkom ząbki dokuczają też głównie na wieczór? Tak mi szkoda tego mojego smyka, wziełabym cały ból na siebie gdybym mogła. Jutro idziemy na III szczepienie. Zaneta wydaje mi się, że to jęczmień, pocieraj obrączką i jak dobrze kojarze ciepłe jajko na oko. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No i Ty też biedna, bo pewnie zmęczona ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też czasami mam dziwne zachowania, jak jadę sama autem to mimo wszystko okiedy stoję na światłach odwracam się do tyłu i sprawdzam czy wszystko wporządku u Domka (którego tam wcale nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Śniły mi się dzisiaj Brumek i Patik, mieszkałyśmy z Patik u jej teściów. Mężowi Brumka tak się tam spodobało, że chciał sprzedać mieszkanie w Warszawie i wybudować dom na wsi. A mnie strasznie denerwowała teściowa Patika i bardzo do nie pyskowałam, przez co kobieta mnie nie znosiła ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() I ja w końcu wstałam ![]() Cytat:
![]() Mała rzecz a cieszy ![]() Ja jak bym sobie SAMODZIELNIE cokolwiek na głowie obcięła, to raczej by mi sie humor pogorszył jeszcze ![]() Cytat:
![]() U nas jakoś mniej więcej za tydzień to będzie dopiero rok od poczęcia ![]() Brawo Sarcia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 15 kropelek - tak jest napisane na ulotce ![]() Co do smoczka - o matko, ja też!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my dziś skromną rocznicę mamy, bo kończymy 13 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() A sen - rewelacja ![]() ![]()
![]() |
#1465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i chyba to nie brzmi zachecajaco i przyjaznie...... ja pulmicort bralam na swoja astme...... ![]() ja tez mam robic inhalacje sola i mam nadzieje ze pomoga ...... ![]() a inhalator coz duuzy wydatek ale przyda sie bo pewnie nie raz go jeszcze uzyje nawet dla siebie bo mam ta alergie i astme wiec przyda sie przyda...... ![]() ah Ty zawsze pamietasz....miło ![]() ![]() u nas noc w porzadku w sumie od jakiegos czasu tak samo popudka ok.23.30 i potem ok 5.30 a potem tak co 2 godziny -mleko i dalej lulu ![]() powoli robie zakupy na chrzciny swiece wybralam szatke tez(tylko zamowic) do ubranak brak sweterka (musze skoczyc po niego do H&M - u noi spodenek (upatrzone na all) tort (jak zwykle zamowie w ulubionej cukierni) a menu...swiateczne w koncu to BożeNarodzenie bedzie..... ![]() nie chcialam zadnego garnituru ani nic podobnego bo to i tak ziam i kombinezon bedzie a tak i spodnie i sweterek bedzie mozna jesze potem nalozyc do czegos innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za tygodnie ![]()
![]() |
#1467 |
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Telik po wczorajszych chrzcinach??
My musimy w końcu coś nad tym tematem pomyśleć.. chyba zrobimy w okolicach początku lutego
#1468 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz tak ogólnie bo Maja już skwierczy na macie ![]() Za wszystkie wizyty trzymam mocne ![]() gratuluję kolejnych skończonych tygodni i miesięcy ![]() Aaa! I ja też klikam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Zadomowienie
|
Wiesz, co ja myślę? Że miałabym najlepszą teściową na świecie, gdybym nie musiała z nią mieszkać. Przyjemnie byłoby czasem tu przyjechać, zostać ugoszczonym i obsłużonym, dać ponosić dziecko. Na dobre rady przytaknąć, a potem i tak zrobić po swojemu. W końcu wrócić do siebie i tęsknić za tym, żeby ktoś za nas wszystko zrobił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
nam kazała podawać jeden nowy produkt przez 5 dni ( z dnia na dzień zwiększając porcje) . Twierdzi, że po krótszym czasie może ewentualne uczulenie czy coś nie pojawić .
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko Domek przestanie cierpiec ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.