|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dowiedziałam się o karencję u męża w pracy. Jest tylko miesiąc, więc okres ten jest już za nami, uff A przeszli na PZU właśnie.
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sa dawne nauki namydlania na przewijaku i ja tez sie w ten sposob uczylam kapac noworodka, ale w tej chwili sie od tego odchodzi ze wzgledu wlasnie na bezpieczenstwo.
|
|
#2945 |
|
Raczkowanie
|
karolca, nowaken zazdroszczę
koniakonia to ile w sumie przytyłaś w ciąży skoro w 30 tyg. miałaś 0kg na + ? |
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie stronki ktora wkleilas: mam taka sama chuste do noszenia ![]() I nosilam tak Filipka od malenkosci, chodzilam z nim tak na zakupy, nigdy mi nie plakal a ja w spokoju moglam zrobic zakupy na pobliskim targu.
|
|
#2948 | ||
|
Zadomowienie
|
sama1985
MoniqW DIDA22 witajcie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja byłam dziś u lekarza z moją infekcja, mam przez 3 dni aplikować sobie jogurt naturalny a jak nie pomoże to dostałam jakieś globulki. Mam nadzieję że w końcu przejdzie i nie wróci Idę robić zupę ogórkową.
|
||
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogladalam niedawno program o mamach z duza nadwaga, otyloscia juz. I byla kobieta w ciazy, startowala z waga ponad 100 kg wiec extremalnie, ale dobrali jej lekarze taka diete ze przez cala ciaze schudla 9 kg, dziecko bylo monitorowane i no ladnie przybieralo na wadze, bylo cale zdrowiutkie. Niesamowite dla niej ciaza okazala sie zbawienna hihi Cytat:
ale tez wypadaja ... choc u mnie to nie nowosc... wlasnie pocwiczylam 15 minut na orbitreku i zjadlam dwa jablka wypije herbatke, zrobie wlos i ide po zakupki, nie mam pomyslu na obiadek ... chyba zrobie salatke z kurczakiem albo tunczykiem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Engela ja mam 2, 3kg na plusie w 21tc, więc to nie ma reguły ile się tyje, wystarczy dostarczać wartościowych składników
|
|
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
negila z tego linka co dałaś "aktywna mama" mam poduszkę cebuszkę i gorąco polecam!
ja chyba kupię te wiaderko... przekonuje mnie ta forma kąpieli... ale nie wiem czy zdecyduje się na ten zakup teraz (wanienkę i wkładkę do niej - już kupiliśmy) czy po przyjściu bobasa na świat jak jednak kąpiel okaże się zbyt dużym wyzwaniem dla nas i szkraba ![]() co do chusty to bardzo bym chciała ją mięć, ale musiałabym przejść jakiś kurs czy szkolenie jak ją wiązać więc odpada... z tego co wiem doniesienie o uduszeniu maleństwa w tej chuście pochodzie ze Stanów Zjednoczonych gdzie matka miała bardzo malutkie dziecko w niej i dziecko się udusiło bo ona chyba wkładała zakupy do samochodu czy coś takiego... więc żal mi matki bardzo,ale z drugiej strony chyba każda z nas ma trochę oleju w głowie by nie naciskać na dziecko swoim ciężarem... |
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na nogach włoski też rosną wolniej, ale przy bikini niestety nie
![]() na głowie wiadomo, że sa ładniejsze, ale też wypadają. Ile - nie wiem, nie muszę codziennie czesać mojej czupryny
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to możliwe, ale tak było, na szczęście dla mnie, lekarz był bardzo zadowolony, bo ja startowałam z wagi 70 + i się obawiał,że mogę polecieć nieźle.Ogólnie przytyłam w ciązy 6, 8 kg ( od pierwszego ważenia w 6 tygodniu.Poleciałam ładnie między 15 a 19 -4 kg, a potem reszta to 2, 8.Skladowych pewnie było kilka, raz że miałam straszną zgagę , nie mogłam się objadać, miałam remont w domu i fachowców partaczy co mi nerwów napsuli.Pewnie było tak,że dziecko brało to co jadłam, a ja leciałam z tłuszczu zapasowego.Po wyjściu ze szpitala miałam 10 kg do tyłu od ważenia w 6 tyg.ciąży.Pewnie mocno mi waga od stresu leci, bo dwa tygodnie w szpitalu byłam w ciągłym strachu o zdrowie Małej. Aaaa wyniki miałam wzorcowe, Mała 3860 g, 10 w skali apgar. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/site_media/im...ko_-_Kopia.jpg o coś na tej zasadzie, tylko że 7 dniowe to sobie wyobraźcie jaki to był maluszek
|
||
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do chusty dostajesz instrukcje i pierwszy raz czytalam, cwiczylam jak trzymac chuste sama, potem pomagala mi mama az sama sie odwazylam i szybciutko nauczylam. To wbrew pozorom bardzo proste A jak ta kobieta udusila to dziecko???? to nie wiem... wystarczy dobrze czytac instrukcje i do niej sie stosowac. Tam jest wszystko dokladnie napisane
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez startowalam z 70+ ale juz mam 10 kg na plusie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
alamig możesz mi oficjalnie zazdrości moi rodzice mieszkają na Osiedlu Sobieskiego więc mają tam 3 minuty samochodem wskutek czego bywają tam bardzo często i zachwyceni wszystkim mogą udzielać profesjonalnych porad kupującym
![]() jak się kupuje tam pampersy Hugies to dostaje się specjalną kartę na pieczątki za 10 opakowań jest za darmo jedna duża paczka w prezencie ![]() tikki85 no właśnie mi się też tak wydaje, ale dziewczyny coś pisały o tym ile waży dziecko i cała reszta... |
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli o wadze mowa.
Tak sobie kiedyś myślałam, że 10 kg przytyć w ciąży to dużo i w ogóle, że wygląda się jak się wygląda. Ale mam obecnie te moje 5 na plusie i myślę, że jak do marca przybędzie mi jeszcze 5 to i tak tego nie odczuję, jedynie w brzuchu i w biodrach.
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka kusisz
a gdzie kupiłaś chustę?boje się że nie dam rady tego wiązać, bardzo bym chciała,ale nie znam osobiście żadnej mamy chustującej która by mogła mnie czegoś uczyć,a raczej nie będę chodziła na jakieś spotkania... może z czasem lęk przegra z ciekawością i wygodą... koniakonia a mogę zapytać ile u Ciebie dokładnie było to 70 +? ja zaczęłam z 74 kg dziś waga pokazała po weekendowym objadaniu 75,6 kg... |
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę na spacer , piękne słońce u mnie |
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Engela, owszem...istnieją przypadki kiedy mało się przybiera i wiąże się to z nieprzepuszczalnością łożyska, ale jak na USG dzidzia ładnie rośnie i brzuszek rośnie to myślę, że nie ma co się obawiać
.---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Aguśka...super ta chusta. |
|
|
|
#2963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję córci
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#2964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
a i niestety żuru nie będzie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie miala jakas inna chuste albo zle dziecko zawiazala. ta chusta ktora mam ja ma posiada pozytywna opinie: "Centrum Zdrowia Dziecka". Jest calkowicie bezpieczna, nie ma opcji zwichniecia stawow biodrowych, nie ma opcji ze kregoslup bedzie zle usztywniony i bedzie sie znieksztalcal(co zdarza sie czesto w tych nosidelkach twardych)l, ale trzeba wiazac tak jak dokladnie jest opisane, dziecko plecki musi miec sztywne, odwiedzione bioderka. Nie wiem co ta mama robila, ale cos robila zle albo mialas jakas tania chuste, ktora tylko nosi nazwe chusty. Cytat:
Moja chusta jest z firmy Natibaby, kupilam ja na allegro. Kosztowala mnie z przesylka cos kolo 200 zl. Ja mam tkana bawelniana chuste, sa jeszcze elastyczne. http://www.natibaby.pl/pln/chusty/ch...ane-tkane.html http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...938947949.html Polecam ja bardzo Chusta jest bezpieczna, tylko trzeba sie stosowac do wszystkich zasad jakie sa opisane na jej temat. Zamiast wozka w ktorym Filip plakal bo nie lubil jezdzic w wozku wiec tak czy inaczej pchalam wozek, jego mialam na reku i robilam zakupy, postanowilam zakupic ta chuste, zawsze w niej byl spokojny, nigdy nie plakal, praktycznie jak byl malusi to w niej ciagle spal, mial mnie blisko a ja go mialam ciagle na oku i dwie rece wolne. Dla mnie super sprawa.
|
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziecko będę kąpać najprawdopodobniej w salonie, ew. w sypialni. Na pewno nie w łazience, bo wg mnie niewygodnie. Zresztą ja nie wiem , gdzie będę mieszkać od stycznia, więc sprawa się rozwiąże później tak czy siak ![]() Ja sie nei mogę pochylać, więc najłatwiej mi będzie postawić wanienkę na łóżku lub stoliku i kąpać siedząc. I na pewno nie będę przekładała namydlonego dziecka z przewijaka do wanny. Ale ja mam wprawę. Mąż pewnie zrobi to inaczej. Nosideł i chust raczej nie będę używać (nosić też nie bardzo mogę). Może mój mąż nosidło kupi na nasze spacery z psem i dzieckiem po plazy czy lesie? Zobaczymy. A poza tym mam totalnego lenia i nawet mi się po sklepach łazić nie chce na tym urlopie;/ |
|
|
|
|
#2968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj, idziemy łeb w łeb. Mi również dziś lub jutro zaczyna się 18 tydz. Róznie to z kalkulatorów wychodzi. Datę mamy z usg prawie tą samą ![]() też nic nie czuję jeszcze, a może to przez mojego dwu-fałda
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
hej babeczki
![]() ja znow z zaleglosciami, bo mielismy weekendowe obchodzenie urodzinek cory ![]() i widze na liscie, ze dobrze obstawialam dziewuszki u Zia i evvci obu gratuluje I widze znow temat wagi na tapecie ![]() ja poki co mam 6,5 na plusie w 25tc... srednio przybieram jakies 0,5 kg / tydzien... z czego by wynikalo, ze jeszcze jakies 5-6-7 kg przede mna No ale nic, odchudzac sie bede po porodzie ![]()
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Hej anagat
Jak tam po spotkaniu z mezem? Nie zameczylas go?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

się szykuje to u mnie nie ma to znaczenia.Będę miała lekko rozkręconą akcję i do cięcia , pewnie za obecnośc męża ( przy części nie krwawej , a powiem szczerze ,że chyba bym go na sali operacyjnej nie chciał) nie będą kasować .

, a od tygodnia bez przerwy
a jak nie pomoże to dostałam jakieś globulki. Mam nadzieję że w końcu przejdzie i nie wróci

Jak tam po spotkaniu z mezem?