|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
hihih- spoko, za jakieś 2h będziemy
![]() Mam mętlik przedszczepienny- niby byłam pewna , ze biorę darmówki, ale prosiłam jeszcze psiółę by skonsultowała z mamą co poleca (jest lekarzem z dr z immunów) no i poleca jak najbardziej krztuśca bezkomórkowego (to tylko w płatnej wersji), a dodatkowo pneumo i rota (bo będziemy chodzić do przedszkola) , meningo mówiła by sobie darować, ale właśnie nie wiem czemu. Ja myślałam by rota darować sobie... ech A jutro sczczep. A warto kupować jeszcze małemu te owieczkę z bijącym sercem lub konika morskiego co Agnieszka polecała??? B znajomi coś chcą kupić w prezencie i tak sie nad tym zastanawiam. Ile dzieciaki z tego korzystają??? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-11-21 o 18:34 |
|
|
|
#1292 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. Ale może na karuzelkę by się zagapił.Decyzja podjęta, teraz muszę tylko poszukać w dobrej cenie. Cytat:
.Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Archi ja mam owieczkę, ale nie tylko z bijącym sercem, ale jeszcze z szumami morza i innymi odgłosami. U nas sprawdza się rewelacyjnie, nocą jest w użyciu. Do tego przy niej Franek zasypia, uspokaja się. Ale chyba tylko my jej używamy.
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
1. Bo zabrzmiało jak zaostrzona rozdzielność majątkowa
![]() 2. Też Cię lubię eee jakie znaczki? U mnie wyświetla się wszystko ok?? ![]() U kogoś jeszcze mój podpis jest z dziwnymi znaczkami? no a ile zapłaciłaś? ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
i dlatego wzięłam tego konika
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od pediatrów od mamy z oddziału a wynikajce z obserwacji dzieci
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Aga o tak widzę, u Cotki też mam takie coś w miejscu gdzie miałyście te serduszka. Chyba, że u mnie się coś popitoliło
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 | |||
|
Raczkowanie
|
O matko, mój Diabełek dał mi wreszcie chwilę wytchnienia, od paru dni go nie poznaję
Oby nie![]() Cytat:
a pediatra nie widzi problemu, bo jak jesteśmy na wizycie to nosek czysty i ładnie oddycha. I jest dokładnie tak jak u Ciebie - niby nosek pusty, ale oddycha mu się ciężko i charczy. Zakraplam sól morską i odciągam fridą - czasami idą niezłe glutki, a czasami nic No i kicha ciągle. Było już kilka dni lepiej, a dzisiaj znowu wróciło. Zaczynam się zastanawiać czy to przypadkiem nie jest alergiczne?Cytat:
Cytat:
kręci się przy tym strasznie. Ale nie wiem dlaczego. Może to coś z brzuszkiem po nocy? Gazy np? Nie martw się, na pewno nic złego się nie dziejeA dzisiaj nie miałam wózka, więc odważyłam się wziąć Młodego w chustę na spacer - REWELACJA Ooo już mi Małe stęka w łóżeczku, czyt. koniec spania Całe 30 min ehhSoniu pieluszkowanie na pewno pomoże, nie martw się Irmith współczuję bardzo, ale może to minie
Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-11-21 o 19:03 |
|||
|
|
|
#1298 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku się wczuwałam- ale mały się rozbudzał i cześć, zero snu teraz odbijam Go jak widzę,ze sie kreci i ma chęć na to albo wlasnie jak chce go wybudzicCytat:
Cytat:
moze i do mnie wtedy przyjdzie ![]() A my już 3 używamy ![]() Cytat:
mały zasypia albo przy piersi albo ululany przez moją mamę (czyli tylko na wyjezdzie), czasem mezowi tez sie uda ululac na rekach![]() To Ancia ![]() Cytat:
Doczytałam o wynikach usg- bedzie dobrze- popieluszkujecie i zobaczysz Cytat:
Jadłam tez surowe ,ale położna laktacyjna powiedziała ze są ciężko strawne i nie powinnam to nieCytat:
Ale widzisz- ja nie jem mięsa to wędlin ani ryb nie wezmę do ust stąd problemy z jedzeniem, a u Ciebie to mogłoby wchodzić w grę Cytat:
Potem mąka ziemniaczana- już wychodziliśmy na prostą i znów doopa a ze ja mam uczulenie na mąkę ziemn. to ją odstawiłam bo cholernie się z nią męczyłam.Teraz używamy kremu Linoderm i tez sie ladnie poprawialo, a od wczoraj znów tyłek czerwony jak u pawiana Nawet pieluchy zmieniłam - najpierw na większe pampersy co by tam luźniej było, teraz Hugissy Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kurde- a ta pierś mogła by już wrócić do normalności- niby jest już mniejsza kula w środku, ale jednak jeszcze jest
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie tam sa dzwieki? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Sorki, że znowu z doskoku, i o sobie
ale sama jestem z Adasiem. Dziś wyjątkowo marudny , prawie cały dzień nie spał i strasznie dużo dziś ulewa nawet po beknięciu sporo ulewa, przebierałam go ze 3 razy a i siebie przy okazji też , a pieluchą za każdym karmieniem był okrywany, i pielucha mokra Chyba to przez ten katar, bo dziś to wyjątkowo marudny. W końcu udało mi go go uśpić w wózku po cycku, pospał z 5 min, oczywiście ulał, ale jeszcze pojeździłam trochę, włączyłam suszarkę z komórki i jakoś śpi, ciekawe ile, bo za pół godz kapiel![]() A mamuśki trzymajcie kciuki, bo będę pierwszy raz zupełnie sama kąpać Adasia, chłopak ma juz prawie 3 miechy, a to dopiero mój debiut Natka przepisała mi pedi krople nasivin dla niemowląt i kropię, ale tylko do jutra, zapuszczam sól fiz i odciągam fridą i daję wit c w kropelkach. dziś juz 4 dzień a ja poprawy nie widzę ![]() Ancia mój o 1,5 młodszy od Frania a my dopiero teraz kupiliśmy karuzelę, także myślę, że się jeszcze opłaca, tym bardziej, że da się później tą część kręcącą odkręcić a ta co zostaje służy jako lapmka nocna i lecą z niej melodyjki, to myślę, że się będzie używać dopuki będzie spać w łóżeczku, czyli liczę jakieś 2-3 lata A mój też sam się nie uspokoi w bujaczku czy gdzie indziej sam odłożony, wręcz odwrotnie, włącza wtedy mega ryk, że go w całym bloku słychać i trzeba go wziąć na ręce, bo inaczej się nie uspokoi. Też próbowałam ignorować takie płacze, ale wysiadam po paru minutach ![]() widzę, że temat pieluch, to powiem, że też używamy Dady biedronkowe, i czasami pampersy w promocji, bo normalnie to są dosyć drogie, a rozmiar jeszcze 3 ![]() Ancia miałam pisać wcześniej, że mi się śniłaś . Już dokładnie nie pamiętam tego snu, ale coś było, że jechałyśmy samochodem, chyba do Archinty i jakieś alko domowej roboty robiłaś, że niby na drogę![]() Jak jutro będzie tak marudził i wył po południu to chyba zadzwonię do mamy żeby mnie zabrała do siebie, bo się wykończę, a dopiero 1 wieczór sama
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
dalej tak jak wrzuciła moonik
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
albo wszystkie do Natki jedziemy ![]() za kąpiel
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w ogóle teraz serduszek nie pokazuje- może dlatego,że mozilla ? hmm.
Aga, waga po 80.Już po "pierwszym" ważeniu, wyszło 4620- czyli od czwartku 140g. Co prawda nie na samej piersi- bo przez te dni dostawał 40-180ml łącznie przez cały dzień, ale to i tak mały sukces |
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bez zmian pora na spacer z psiurem bo się zaczyna dopominać
|
|
#1305 | |||||
|
Zadomowienie
|
udało się nadrobić
dziś zakręcony dzień, bo byłam odwiedzić swoja pracę w nowej siedzibie. pojechałam bez małej bo obawiam się przeziębień. fajnie było pogadać, pośmiać sie ale dobrze mi i jeszcze nie mam ochoty wracać 11 lat juz zawodowo pracuję więc taki urlop macierzyński mi potrzebny, no i mojej dzidzi tez mamunia potrzebna.śmiałyście się z mojego snu o wizycie u Natki ostatnio dużo u mnie dziwnych snów. było już, że wpadłam w sam środek zamieszek policyjnych z kibolami i oberwałam od policji. ostatnio śniło mi się, że nas "ruskie" najechali, a wczoraj, że Niemcy. no za dużo "czasu honoru" chyba oglądam nas znowu Cytat:
Cytat:
jaki drugi koniec, jaki drugi koniec toż to rzut beretem ode mnie, no to może odwiedzisz mamuśki lubelskie, albo nam Piotrusia podrzuciszCytat:
a dwa - jak dziecku w takim lodowatym kościele zdjąć czapunię i jeszcze dać głowę wodą polać ![]() za normowanie godzin spania. u nas tez wszystko jak w zegarku, czy dzień czy noc papu ma być co 3 godziny i ani chwili później ![]() Cytat:
Cytat:
my ostatnio takie dostaliśmy takie http://www.google.pl/imgres?q=buty+l...x_KHvBg&zoom=1 a mała w nich tak wygląda
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest jest ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- bossskie te bamboszki a malutka juz nie taka malutka- słodzinka nooo A z tymi odparzeniami to też się dopatruję powiązania ze skazą- ale od kilku dni nie jem nabiałów i nic się nie poprawia- wręcz właśnie wyszło bardziej
|
|
|
|
|
#1307 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po pieluchowaniu bedzie OKI, a to się jakos objawiało?Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
podpytaj pediatry to się może wyjaśni z tym odparzeniem, bo to nie za fajnie dla małego. daj znac co ci powie
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i napisz jak z wagą ![]() Na jutro spisałam sobie litanie pytań- mam nadzieję, że mnie nie spławią i dadzą się wypytać- odparzenie oczywiście też zapisane |
|
|
|
|
#1309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Odciąganie sprawia że ciągle jest?
Mój chrumkał jak słodki mały świniaczek i miał sporo tego po odciągnięciu. A teraz czasami jak zakropię i ciągnę to ni ma nic. To chyba kwestia wyleczenia a nie ale pewnie lepiej wiedzą skoro lekarze. Tak tylko duamam ![]() A co do prania- ja piorę jak mi się chce czasami wychodzi nawet raz na tydzień. Bo tyle tego pokupowałam, że nie nadążam z ubieraniem. A mam jakieś faworyty ubraniowe i lepiej jak leżą do uprania długo- bo wtedy mam szansę założyć resztę. Najgorzej jak się człowiek orientuje, że taki ładny ciuszek, założony ledwo raz i już za mały. Wpadajcie, wpadajcie Mam nadzieję że do czasu aż tu dotrzecie nie zużyję jej Bo już mam parcie, żeby co chwilę wazyć ![]() O, teraz tż woła, że kupę zrobił mały , więc kolejny pretekst mam |
|
|
|
#1311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a że, ze po koopie lżejszy? czy pampersiora zważysz
|
|
#1312 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia w walce z tym dziadostwem Czy to to samo co linderm?Cytat:
Zapraszam ![]() Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#1313 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żul Cytat:
Wypróbuję Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę ![]() A propos rzucania się i prężenia i stękania. Stefek tak miał...okropnie. Pisałam o tym jeszcze w poczekalni. Strasznie się męczył. Nie wiem co zadziałało, czy zmiana mm, czy krople sab simplex, czy wzmożone masaże brzuszka, ale mu się wyraźnie poprawiło. Powiem więcej, że bardzo rzadko odstawia takie akcje...Nie wiem może dlatego, że starszy i ten układ pokarmowy lepszy?...nie wiem. A stosujesz jakieś kropelki? Cytat:
Magyster, czy licencyjat Wszystkie przyjedziemy, z dzieciami Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak go ubrałaś? ![]() Cytat:
![]() Sen miazga Chyba, że jest woda podgrzewana, ale to tylo w Kościele z oll inkluzif ![]() Martusia jutro zrobię fotki i Ci to pokażę. A kombinezon może być jak najbardziej niebieski.
|
|
#1314 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
, no jak to jego gacie z moimi . Szurnięta jestem.2. A ja Ciebie nieeeeeeee Cytat:
Zupełnie nie obczajam tych szczepionek, ani trochę.Cytat:
Woow, rośnie Ci ten Piotrula, rośnie! A próbowałaś może pudru Nivea? Moja sis miała problemy z doopką córki i jedynie to pomogło. Cytat:
Jakaś mniejsza wersja, ale tak wygląda. Cytat:
.2. A sen mnie rozwalił ![]() Słuchajcie, co za noc dzisiaj była, tyle śnilyśmy o sobie nawzajem, coś w tym jest! Ty tu się nie wykręcaj, do żadnej Natki, tylko do Ciebie. Natkę zostawmy na potem .Wiecie co, nie kumam zupełnie tego karmienia. Pytałam lekarza i dostałam ulotkę, tłumaczyła mi o tym glutenie, jego wprowadza się szybciej na piersi niż przy mm. I w wielu poradnikach przy mm piszą o wprowadzaniu owoców, skrobanych jabłek itd a przy piersi nie ma o tym ani słowa. Czyli że nie wolno ??Kto mi pomoże, bo ja bym chciała to wiedzieć
|
|
|
#1315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robi tylko przerwy na oddychanie i je maks do 7-8 minut, ale w takim tempie to ja sie nie dziwie.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przyjeżdżajcie Z Zabrza autostradą to tylko pół godziny drogi
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cycek lepiej?
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() walczysz jeszcze z laktacja?? jak sprawa z laktatorem sie zakonczyła bo jakos nie doczytałam ![]() butki super ![]() a mała cudna i jaka zadowolona w tym leżaczku macie jakis dobry i sprawdzony krem na rozstepy?? bo nie wiem czym zwalczyc te na nogach
|
|
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nati nie pisz dwa razy
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam i ten na brzuch i ten na biust Na brzuchu rozstępy ładnie bieleją i są dość płytkie narazie jestem zadowolona![]() Kurcze zmiana pogody chyba idzie bo mnie dzisiaj wyjątkowo rana po cięciu ciągnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

może koś chce wpaść na ważenie ? 

. Ale może na karuzelkę by się zagapił.

i dlatego wzięłam tego konika
od pediatrów od mamy z oddziału a wynikajce z obserwacji dzieci
a pediatra nie widzi problemu, bo jak jesteśmy na wizycie to nosek czysty i ładnie oddycha. I jest dokładnie tak jak u Ciebie - niby nosek pusty, ale oddycha mu się ciężko i charczy. Zakraplam sól morską i odciągam fridą - czasami idą niezłe glutki, a czasami nic

na początku się wczuwałam- ale mały się rozbudzał i cześć, zero snu
teraz odbijam Go jak widzę,ze sie kreci i ma chęć na to albo wlasnie jak chce go wybudzic
. Bo te 3 jakieś maławe są 
mały zasypia albo przy piersi albo ululany przez moją mamę (czyli tylko na wyjezdzie), czasem mezowi tez sie uda ululac na rekach
30 kg to naprawde wyczyn...

właśnie taką mamy