|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
[QUOTE=Malgosia1983;306534 83]
tz tez mowi.... ![]() Cytat:
Cytat:
ty lepiej tu nic nie oswiadczaj...bo i tak sobie sama szlaban odwiesisz ![]() Cytat:
dla Amelki.... matka wariatka szczesliwa Moja wczoraj elegancko podniosla glowke lezac na brzuszku.....a polozylam ja na przewijaku.....i dwa razy tak zrobila teraz czekam az fiknie z brzuszka na plecy tak jak Twoja Amelka....
|
|
#1412 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
za skończony 11 tydzieńCytat:
Cytat:
To tak jak mój Błażejek agnyska zapomniałam Ci odpisać, że te badania kontrolne krwi musieliśmy zrobić ze względu na konflikt grupy krwi A/O jaki mam z tż i który może powodować hemolizację dziecka (znaczne pogorszenie się morfologi-coś takiego powiedzieli mi w szpitalu). A co do refluksu, to pediatra powiedziała że aby stwierdzić refluks, to robi się badanie po przez założenie rurki z kamerą czy sondą do przełyku dziecka na 24 godz My nie chcieliśmy męczyć dziecka dlatego przepisała nam kropelki na wzmocnienie układu trawiennego i poprawienie perystaltyki jelit (BioGaja i Debridat) ![]() DObra chwila wolnego więc idę dalej was nadrabiać...może tym razem mi się uda, bo już 3 dzień podchodzę ![]() Aaaaa wczoraj nie migłam nic nadrobić, bo mieliśmy z Tż 2 rocznicę ślubu |
||
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Lula, Archi gratuluje przejścia szczepionek Lula a co do twojego szczepienia to brak słów po prostu-buractwo i tyle mnie czekaja szczepienia za tydzien i chyba wexmiemy skojarzone, mój maz tak che wiec nie bede sie kłócić , zreszta szczepic bedziemy chyba w medicoverze a oni tych nfz-towskich ni emaja, ale trafiłam na bardzo fajna pediatre która sama mi powiedziała ze u nich szczepionki sa drogie i jakby co to mamy zakupic w przychodni obok a ona zaszczepi, wiec jeszcze w cenach sie zorientujemy i czeka nas klucie Małgosia 1983 jak podajesz te kropelki sab ? kochane mamusie karmiace mm mam problem z dopajaniem mojego robaczka, pediatra powiedziałą zeby podawac herbate albo wode no i robiłam juz 3 podejscia podajac herbatke i mały mi sie krztusi az boje sie mu to dawac, miałyście tak? albo moze jakas rada jak t zrobic zeby mały sie nie dławił? |
|
|
|
#1414 |
|
kosmitka
|
Zanim nadrobię to dopiero dzisiaj jako wyrodna matka napiszę:
wczoraj Franek skończył 3 miesiące. Nie to, że zapomniałam, ale tu się tym nie chwaliliśmy.
|
|
#1415 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() też tak myśle ![]() teściówka nawet solą sobie sutki smarowała a on to sobie ścierał ręką i cycał ![]() Cytat:
i trzymam kciuki za kolejne wizyty ![]() kochana może to tylko chwilowy kryzys z laktacją, ja u siebie tez zauważałam mniej pokarmu kilka razy i myślałam że mi mleko zanika ale potem jakoś wracało do normy ![]() Cytat:
dla Stefka i mamusi ![]() Cytat:
Czytałam że jak po 2 tygodniach nawilżania i wyczesywania nie schodzi to trzeba do lekarza na konsultacje będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale co ja poradze na to ze takie krótkie te kiecurki robią ![]() Cytat:
![]() może dlatego że właśnie w czasie snu dziecko rośnie ![]() Cytat:
![]() Lulla, buraki i tyle nie ma się co przejmować ![]() Melduje że byłam w biedronce ![]() Biedroneczka interaktywna mnie zachwyciła i myśle czy się nie skusić oblukałam też ten pociąg, fajnie wygląda ale w sumie nic nadzwyczajnego, za to pluszowe klocki super a w tej samej cenie co pociąg (45) i teraz mnie kusi czy by nie kupić nuni jednego na mikołajki a drugiego na święta ![]() a sobie kupiłam termokubek, jakby którą była zinteresowana to fajny, nie przecieka a to najwazniejsze
|
||||||||
|
|
|
#1416 | ||
|
Wtajemniczenie
|
my już po spacerku, ale śliczne słoneczko
![]() mały jeszcze śpi, ale słyszę że sobie kwęka, ciekawe ile da mamie czasu na odpoczynek ![]() a ja dziś lenia mam i nie chce mi się obiadu gotowac, więc pewnie skończy się na telefonie do pizzeri Cytat:
![]() [QUOTE=lullaby_ml;30659523 Martus co narobilas? przepraszam ale skojarzenie samo sie nasunelo..hehe tak to jest jak się jedną ręką odpisuje![]() Cytat:
mam nadzieje, że dam sobie radęAsiu a co do karmienia, to mi położna mówiła, żeby przepajać małego herbatką między mleczkiem, ale mój też nie bardzo chce, jedynie co mu podchodzi to herbatka rumiankowa. A mam jeszcze koperkowa i ułatwiającą trawienie i te nie bardzo chce pić, chwile pociągnie i wypluwa, więc mu wkładam spowrotem i tak kilkanaście razy, zeby chociaż troszkę popił. A jaką dajesz witaminę i jak często? bo mi kazała D co dwa dni. A i co ile godz dajesz mleko??co 3h?
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecie zasneło mi na klacie i połozyłam go na brzuszku i po raz drugi śpi na nim
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ten czas leci, az się nie chce wierzyća co do usypiania, to ja też stosuje pieluszke tetrową i smoka, jakoś tak pamiętam, że moje bratowe też tak usypiały swoje dzieci i skutkowało. A bratanek 2,5 letni nadal chodzi ze swoją ulubioną pieluchą-niunią
|
|
|
#1419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiu moja tez sie krztusila na poczatku....i dawalam jej pociagnac max dwa razy,...zeby sie przyzwyczaila... robilam przerwe i znowu....a jaki masz smoczek?? Bo moze za duza dziurka jest ....
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam herbatke uspakajającą ![]() podaje witamine D praktycznie codziennei choc pare razy mi sie zapomniało=zła matka ![]() a mleczko pije standardowo co 3 godziny, czasem sie zdarzy ze pośpi wiecej to np zje po 4 , w nocy ma dłuższa przerwe bo tak około 6-8 godzin i to jedyna taka dłuższa przerwa, standardem jest ze budzi sie na jedzenie co 3 godz i je tak jakbym go głodziła z tydzien ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() no włąsnei tak próbuje ze daje mu chwile pocimkac i zabieram bo sie boje, a smoczek aventu 1 |
||
|
|
|
#1421 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
wydaje mi sie ze potrzebuje czasu...i nie bedzie sie krztusic....chociaz moja jeszcze do tej pory raz na jakis czas sie zakrztusi.Ale to wynika z lapczywego picia
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle to strasznei sie cesze ze moge chwile z wami popisac
|
|
|
|
|
#1423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a samo smarowanie bez wyczesania chyba nic nie da
|
|||
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaa zapomniałam napisać ze ja tez jestem za impreza u Natki
a swoja droga niezły sen
|
|
|
|
#1425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chy ba też zakupie ale mi się wydaje że one wszystkie podobne są, tylko nazwa inna.Asiu a ile Ci wypija tak standardowo przy jednym jedzeniu?? i jakie mleczko podajesz?? A z pieluszką to ja mu kładę na główkę i pół buźki, tak żeby miał oczka zakryte i tak go usypiam, co by nie wiedział, ze mama ma otwarte oczy, a wieczorem światło go nie raziło i działa![]() Ja też ostatnio wpadne na chwilę, ponadrabiam i lecę. A dziś mały śpi to sobie wizażuje
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiesz ze z tymi zamknietymi oczami cos jest? ja wczoraj jak próbowałam go uspac to widziałam ze on tak zamyka oczy a za chwile otwiera i patrzy co robie no i ja zamykałam i w końcu usnełam, potem smiałam sie do meza ze chyba wczesniej poszłam spac niz mały a w ogóle to matka wariatka ze mnie -sama go położyłam na brzuch a teraz latam co chwila do pokoju i sprawdzam czy oddycha pierwszy raz jak tak spał to ja i maz drzemalisy koło niego a teraz ja schizuje he
|
|
|
|
|
#1427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale u nas tego było malutko, więc szybko poszło Cytat:
Zrobimy sobie kinder bal sylwestrowy![]() Masakra: Szymon obudził sie drugi raz na cyca i dalej śpi:plask: co on będzie w nocy robić? |
|||||
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez czasami jak już czuje ze przysypia mi na rękach, to odkrywam pieluszke i sprawdzam czy ma oczka otwarte to cwaniaczek akurat musi otworzyc ![]() Asiu nie ma się co bać na brzuszku, nam położna na SR polecala. Choć CI powiem, ze swego czasu jak jeszcze nie byłam w ciąży to pamietam odwiedzilismy znajoma i ona kładła swoją córcię na noc na brzuszku i bardzo sie dziwilam. A ostatnio Bartuś 6godz w nocy tak przespał. I wydaje mi się, że lepiej mu się oddycha na brzuszku, bo na pleckach to charczy często. A wogóle jak mi po jedzeniu zasypia na brzuszku jak go biore do odbicia to później w takiej pozycji przekładam do koszyka
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natalka mój mały praktycznie cały dzien spi,potem po 17 jest tak ze drzemie budzi sie itd a zasypia około 22 i tez zawsze sie zastanawiam czy on w dzien za duzo nie spi i boje sie ze w nocy nie bedzie, no ale moze mu sie odmieni na razie ma miesiac wiec moze dlatego tak duzo przesypia |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami wypije 120 ale częściej 150ml. Połozna mówiła, że mam mu tyle dawać, jak jest głodny to ma się poprostu "najeść" i nie mam głodzić dziecka![]() a co do butelek to właśnie w tą małą już się nie mieści i mam większą teraz, ale do mikrofali się nie chce zmieścic ( bo ja podgrzewam w mikrofali) i musze ściągać ten talerz, żeby podgrzać
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie będzie źle W książce, którą mam pisze tak: - 4 tygodniowe dziecko śpi ok 7 h w ciągu dnia i 9h w ciągu nocy - 3 miesięczne dziecko śpi 5h w ciągu dnia i 10 w nocy tylko wiadomo to takie ogólne dane. |
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zaczęłam dopiero jak już było dużo |
|
|
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i wode tez w mikrofalówce podgrzewam Cytat:
![]() mojemu tez sie pokazała ciemieniucha ale na razie nei jest mega duza, moze dlatego ze ja zawsze smaruje ta głowe oliwka, a teraz dodatkowo w ciagu dnia tez smaruje , czasem wyczesze no i obowiazkowo przed kapiela ale nei dawałam jeszcze czapeczki na razie smaruje jak najczesciej i szczotka czesze, wydaje mi sie ze dzis miał ju zjej mniej no ale nei zapeszam i zobaczymy, moze spróbuj przez cały dzien ta oliwke smarowac? |
||
|
|
|
#1434 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
otóż to
aż mi lepiej ![]() aaa i brawa dla Amelki za przewroty! ![]() Cytat:
Archinta ja ci powiem że za każdym razem jak smarowałam sudo to mi nie schodziło, a jak czymś innym to odrazu.. Cytat:
też się zastanawiałam... Cytat:
Cytat:
dla najstarszego!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja w czwartek zamowiłam leżaczek-bujaczek i matę i czekam na kuriera i się nie mogę doczekać, jak jutro nie przywiozą to będę do nich dzwonić
![]() a mój mały ostatnio zauważylam, że sobie tak w miarę unormowal to spanie, rano pobudka koło8-9tej, później trochę aktywności, krótka drzemka na rączkach i później tak koło 13tej-14tej wychodzimy na spacerek to sobie pośpi ze 3h i później już nie śpi do kąpieli, a zasypia koło 21ej-22ej no i od kilku dni prześpi mi 5-6h
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie jestem po prostu przyzwyczajona, że tyle śpi w dzień
|
||
|
|
|
#1437 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
a tak w ogóle to ja świnia
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
poszalałaś.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pierś wychodzi na prostą - padlam usiłując sobie to wyobrazić Cytat:
![]() Cytat:
kiedy to zleciało?????Cytat:
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1439 | ||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() nic z tego nie kumam, serio. A ile w 1 to jest - 3w1? Też mam na łydkach, muszę na to spróbować tego no scar, bo mustela nie pomogła. Cytat:
Taaa, pewnie tego w nocy też? W dzień sypia lepiej, to prawda, ale noce są kosmiczne.I brawa za wagę dla synusia . I gratuluję skończenia 2 miesięcy.Cytat:
Zazdroszczę!!! A wyniku gratuluję .Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: dzielna Amelka!!!Cytat:
.Cytat:
. I za szczepienie .A jak od 17 go wyciszasz, to co robisz, tzn gdzie z nim jesteś itd? Cytat:
Kurde nie mogę Was nadrobić.
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to nadrabia teraz![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

dla Amelki.... matka wariatka szczesliwa 

raptem 60ml z obu piersi. Co prawda rano odciągnęłam 120ml z obu piersi ale to i tak kiepski wynik zwłaszcza po 12 h nie karmienia. Zuzia zjadła rano 120ml ściągnięte dzisiaj i 60ml ściągnięte wczoraj a wczoraj po kąpaniu wciągnęła 170ml mm i spała od 21.30 do 7.30 także chyba dobiega końca moja przygoda z karmieniem piersią ale na razie się jeszcze nie poddaje - walczę i proszę o kciuki
dla Stefka i mamusi
była niby jakaś poprawa ale dzisiaj od nowa widzę cała główka zaatakowana
przepraszam ale skojarzenie samo sie nasunelo..
mam nadzieje, że dam sobie radę

klask i: dzielna Amelka!!!