Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz. II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku?
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną 22 51,16%
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki 5 11,63%
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie 5 11,63%
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe 1 2,33%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy 1 2,33%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci 4 9,30%
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 18:10   #481
doris888
Rozeznanie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy sie nie myle, ale liczy sie tylko ostatni miesiac pensji.
Takze jak w list dostalas 2 tysiaki to na chorobowym tez.
Moze sie myle.... ....
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja byłam cały wrzesień na zwolnieniu. Moim zdaniem Zus zlicza z ostatnich 12 miesięcy jeśli masz ZLA powyżej 30 dni.

Ja powinnam dostać wtedy 80% wynagrodzenia a wliczono mi w to wszystkie nagrody, dodatki czy bóg wie co jeszcze i praktycznie dostałam mało co mniej niż pensję (dokładnie o 80zł mniej)
z tego co ja się orientuję to chorobowe w czasie ciąży wynosi 100% wnagrodzenia. a podobno jeżeli pracuje się dłużej niż 12 miesięcy to jest to srednia wynagrodzenia z tych 12 miesięcy, a jeżeli mniej to 100% ostatniego wynagrodzenia.
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:12   #482
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Jakoś mam dziwną pewność, że wszystko będzie dobrze. Mam doskonałe wyniki krwi, mocz w porządku, nigdy nie miałam problemów ze zdrowiem, nie choruję zbyt często (od chyba trzech lat nawet lekkiego przeziębienia), więc liczę na to, że w ciąży też będzie dobrze.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:13   #483
8ewus8
Zadomowienie

ja we wrześniu nie bylam w ciąży. Byłam na zwolnieniu z innego powodu i chciałam tylko napisać co było wliczane w ten zasiłek chorobowy z ZUSu.

_agata musi być dobrze!!
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:15   #484
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
wklejam zdjęcie sukienki ze strony salonu
Jak leży na mnie pokażę w piątek .
Ale fotka i tak nie oddaje tego jak pięknie ona wygląda na żywo
bardzo ładna napewno ślicznie będziesz wyglądać
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:16   #485
mala77
Zakorzenienie

_agata my też samochodem jeździmy, ale teraz sama jestem. Małż mnie przywiózł w niedzielę do babci i nie będzie znowu prawie 1000km robił żeby mnie po tygodniu zabrać. Wybrałam pociąg, bo nie wiem czy z sikaniem wytrzymam
andzya sukienka śliczna. W ogóle to każda panna młoda jest piękna.
I życzę ślubującym śniegu bieluśkiego

Edytowane przez mala77
Czas edycji: 2011-11-23 o 18:17
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:16   #486
8ewus8
Zadomowienie

Mnie swego czasu bardzo rozśmieszały te
http://www.youtube.com/watch?v=_CjPTb20Gx4

http://www.youtube.com/watch?v=_JmA2...source=message
Stary 2011-11-23, 18:17   #487
katka_19
Wtajemniczenie

Zapomniałam Wam dziewczynki podziękować za ostatnie pomoce przeglądarkowo-internetowe Ślicznie dziękuję - bardzo się przydały.

Dlatego tak dopytuję o to wynagrodzenie, bo miałam wczoraj dziwną rozmowę z szefową- pyta się jak się czuje, ble ble ble...do kiedy mam zwolnienie ja mówię że do 7.12 ale że jak lepiej się poczuję to przyjdę, a ona do mnie ze nie wie czy jest sens bym przychodziuła na dzień czy dwa bo tak to ona mi bedzie musiała płacić, a tak to zus...i ja zdębiałam bo nie wiedziałam czy ona mówi tylko o jednym miesiącu czy o całości ciązy, hmmm nie mam pojęcia:/

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:20   #488
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

hehehe tez je widzialam swietne

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:20   #489
Dasti80
Zakorzenienie

Agata super że wszystko ok a płeć poznałaś??

Andzya sukienka śliczna nie boisz się że brzuszek urośnie do tego czasu??

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:21   #490
8ewus8
Zadomowienie

katka, bo to jest tak, że za pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca, więc jeśli Ty teraz przyszłabyś do pracy na kilka dni i znów poszła na zwolnienie to ona płaci za cały miesiąc a jeśli już teraz byłaś miesiąc i byś wzięła bez przerwy na kolejny to płaci zus i ona nie ponosi żadnych kosztów. A tak to opłaca pracownika, którego de facto nie ma.

U mnie zus wypłacał od razu, bo ja nie byłam już w stosunku pracy (skomplikowana sytuacja)
Stary 2011-11-23, 18:24   #491
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
bardzo ładna napewno ślicznie będziesz wyglądać
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Andzya sukienka śliczna nie boisz się że brzuszek urośnie do tego czasu??
no ona będzie przerabiana dla mnie, zamiast zamka będzie miała wiązanie. Poza tym dopasowana jest tylko na biust, potem już się ładnie rozchodzi. No i myślę, że brzuszek nie urośnie mi aż tak dramatycznie, żeby się zrobił problem, skoro w tej chwili jestem praktycznie płaska

A co do samego ślubu, też się strasznie stresuje. Najbardziej stresuje mnie właśnie sama uroczystość, nie cierpię jak ludzie się na mnie patrzą a ja coś mówię publicznie....
Stary 2011-11-23, 18:27   #492
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
A co do samego ślubu, też się strasznie stresuje. Najbardziej stresuje mnie właśnie sama uroczystość, nie cierpię jak ludzie się na mnie patrzą a ja coś mówię publicznie....
Nawet nie masz pojecia jak bardzo Ci zazdroszcze ze masz ten wielki dzien dopiero przed soba Ciesz sie kazda minuta bo strasznie szybko zleci

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:28   #493
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

no ona będzie przerabiana dla mnie, zamiast zamka będzie miała wiązanie. Poza tym dopasowana jest tylko na biust, potem już się ładnie rozchodzi. No i myślę, że brzuszek nie urośnie mi aż tak dramatycznie, żeby się zrobił problem, skoro w tej chwili jestem praktycznie płaska

No to fajnie nawet jak trochę urośnie to nie będziesz miała problemu
Też się strasznie stresowałam, a tylko cywilny brałam

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:41   #494
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
dziękuję

Nawet nie wiesz jak mnie ten dzien zestresowal.... Kazdy po uroczystoisci w kosciele mnie pytal czy ja plakalam czy co bo mialam glos nieziemski Zalamal mi sie, woglole jak nie moj, pozniej jak na filmiku ogladalam to tak jakbym niektoreych slow mogla wymowic a to wystzko ze strachu
Slubu bardzoo nie chcialam kosielnego, bo nie chcialam tej uroczystosci i szopki, ale nie zaluje bylo wspaniale
a ja jeszcze nie swiadoma, ze cos sie rozwija w moim brzuszku bawilam na calego
Napewno bedzie super, tylko bedziesz musiala sie troszke oszczedzac z tym skakaniem : )
Nie chcialam kiedys slubu ale teraz przyznaje, ze to dla mnie duze przezycie, to jak patrzyl moj tz na mnie pomimo, ze juz pare lat razem jestesmy... jak swietnie sie bawilismy I zdjecia teraz mmilo poogladac, pomimo ze nie mielismy profesjonalnej sesji bo byly upaly i wolelismy jechac w podroz :P Wspomnienia sie licza )

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-11-23 o 18:45
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:43   #495
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
_agata my też samochodem jeździmy, ale teraz sama jestem. Małż mnie przywiózł w niedzielę do babci i nie będzie znowu prawie 1000km robił żeby mnie po tygodniu zabrać. Wybrałam pociąg, bo nie wiem czy z sikaniem wytrzymam
No pewnie, że tak lepiej.

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam dziewczynki podziękować za ostatnie pomoce przeglądarkowo-internetowe Ślicznie dziękuję - bardzo się przydały.

Dlatego tak dopytuję o to wynagrodzenie, bo miałam wczoraj dziwną rozmowę z szefową- pyta się jak się czuje, ble ble ble...do kiedy mam zwolnienie ja mówię że do 7.12 ale że jak lepiej się poczuję to przyjdę, a ona do mnie ze nie wie czy jest sens bym przychodziuła na dzień czy dwa bo tak to ona mi bedzie musiała płacić, a tak to zus...i ja zdębiałam bo nie wiedziałam czy ona mówi tylko o jednym miesiącu czy o całości ciązy, hmmm nie mam pojęcia:/
Za pierwsze 33 dni zwolnienia lekarskiego płaci pracodawca. Od 34 dnia przysługuje Ci zasiłek finansowany przez ZUS. Bez względu na to czy zwolnienie było jednorazowo, czy kilka w roku, to się sumuje.
Powinna się Twoja szefowa doinformować

art. 92 kodeksu pracy:
"Art. 92. § 1. Za czas niezdolności pracownika do pracy wskutek:
1) choroby lub odosobnienia w związku z chorobą zakaźną - trwającej łącznie do 33 dni w
ciągu roku kalendarzowego, a w przypadku pracownika, który ukończył 50 rok życia -
trwającej łącznie do 14 dni w ciągu roku kalendarzowego - pracownik zachowuje prawo do
80 % wynagrodzenia, chyba że obowiązujące u danego pracodawcy przepisy prawa pracy
przewidują wyższe wynagrodzenie z tego tytułu,
2) wypadku w drodze do pracy lub z pracy albo choroby przypadającej w czasie ciąży - w
okresie wskazanym w pkt 1 - pracownik zachowuje prawo do 100 % wynagrodzenia,"

Cytat:
Agata super że wszystko ok a płeć poznałaś??
Nie poznałam bo nie miałam USG. Dopiero po nowym roku

Cytat:
dziękuję

Najważniejsze żeby suknia nie była zbyt ciężka, bo to katorga. Koleżanka w 4. miesiącu brała ślub, a suknię miała wysadzaną jakimiś kamykami. Ze 20 kg ważyła. SUknia, nie koleżanka. Umęczyła się okropnie.

o
Stary 2011-11-23, 18:43   #496
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
matko tylko pół dnia mnie nie było - pół dnia - spacerowałam i chyba nawet się opaliłam na buzi...a potem zrobiło się tak chorobliwie zimno, że musiałam włączyc ogrzewanie w domu, ale dzisiaj zrobiłam kilometrów za cały tydzień

patrze i patrze na te wózki.... no i tylko wzdycham, gdzie tutaj nie pójdę do sklepu to totalna żenada - Timii - czy wiesz gdzie w Dublinie są hurtownie wózków dziecięcych - bo podobno znajomy będzie jechał tam to mógbły nas zabrać na rekonesans...bo tutaj wielka wiocha jest
o hurtowniach to nie slyszalam, tylko o sklepach. jest tez sprzedawca poskich wozkow ale to juz pisalam wiec nie bede sie powtarzac

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
2 dni temu w końcu kupiłam drapaczkę, miałam czuja

Dziewczyny, czy któraś z Was farbowała włosy? Bo ja się cały czas gryzę, czy w ogóle farbować a jeśli, to kiedy najwcześniej.
ja mam ochote pofarbowac zeby troche odswiezyc kolor ale moj gin odradza wiec chyba sie wstrzymam. moje wlosy i tak nigdy nie trzymaja koloru za dlugo - nie wiem od czego to zalezy a jesli chodzi o farbowanie to zdania sa podzielone...

Cytat:
dziękuję

Andzya - suknia po prostu bajeczna, uwielbiam takie - bez zbednych dodatkow, prosta ale z klasa i nie bezowata
kazdy chyba sie strsuje ceremonia, nie slyszalam o takich co by byli totalnie na luzie - pozniej bedziesz sie z tego smiala

wy wcinacie parowki a ja rodzynki i w czekoladzie i mimo ze mnie specjalnie do slodyczy nie ciagnie to jak mam pod reka to zwyczajnie nie moge sie powstrzymac
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:48   #497
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, spacerze i obiedzie. Wyniki mam bardzo dobre, mocz w porządku, i dostałam już skierowanie na glukozę - zrobię w 21. tygodniu. Od razu robię 75 g.

Wciągnęliśmy pizzę na ekstremalnie cienkim cieście, taką lubię najbardziej. Cieniuteńkie ciasto i 2-3 składniki.

I kupiłam te nieszczęsne parówki.

A jaką masz czynnik RH? Jeśli ujemny, a ojciec dziecka dodatni to przeciwciała obowiązkowo
A po porodzie podadzą ci immunoglobulinę anty-D żeby zapobiec ewentualnemu konfliktowi w drugiej ciąży. Możesz jeszcze mieć podaną w 28. tc żeby zwiększyć bezpieczeństwo. Ja będę miała.

Okazuję.
Ale gdyby lista była do lewej to nie byłoby problemu z rozjeżdżaniem
No właśnie ja mam RH dodatni... może na wszelki wypadek mi dała? Nawet nie pytała, czy znam grupę męża.

Na glukozę dostanę w poniedziałek skierowanie, nie wiem na ile glukozy
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:48   #498
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Nie poznałam bo nie miałam USG. Dopiero po nowym roku Jedziemy na jednym wozku, ja tez czekam na usg po nowym roku, max po swietach

Najważniejsze żeby suknia nie była zbyt ciężka, bo to katorga. Koleżanka w 4. miesiącu brała ślub, a suknię miała wysadzaną jakimiś kamykami. Ze 20 kg ważyła. SUknia, nie koleżanka. Umęczyła się okropnie.
Dodam jeszcze, ze ja mialam lekki tren i bylo to nieporozumienie nie dalo sie tanczyc do tylu, ciagle ktos na nia wchodzil i sie strasznie ubrudzila Podarlam ja na koniec obcasem

A ROBIL KTOS wymaz na obecnosc STREPTOCOCCUS AGALACTIAE ?? podobno wazne to jest :P

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-11-23 o 18:50
Stary 2011-11-23, 18:49   #499
aneczka240
Wtajemniczenie

Już po szybkich wizytach
Odebrałam wyniki i z genetykiem umówiona jestem na 29.11 na 19 Wizyta kosztuje 130 zł, ale że ja mam skierowanie od ginki to na NFZ.
Wyniki są dobre Bez wliczania działajacej zastawki jedynie wynik na zespół Downa był powyżej ryzyka podstawowego, na zespół Edwardsa i Patau wyniki poniżej ryzyka statystycznego. Po dodaniu zastawki ryzyko zachorowania na zespół Downa spadło poniżej statystyki, a reszta jeszcze bardziej "odskoczyła" na dobry pułap.
Pojechałam z wynikami do ginki i też jest zadowolona z tego, że jest w porządku wszystko. Dodatkowo wczoraj otrzymała certyfikat z tej kliniki FMF w Londynie, która szerzej zajmuje się badaniem przezierności i tych wszystkich wad z nią związanych. Tak więc na przyszłość nie będę musiała gdziekolwiek więcej jeździć Niskim wynikiem eozynocytów mam się nie przejmować. Pytałam o suplementy dla mam i mogę zacząć brać, ale wtedy muszę odstawić Jodid, więc "wyjem" go do końca i wtedy będę brała inne tabletki. Pytałam też o tą wit. C w czystej postaci i jedną tabletkę dziennie mogę brać na wzmocnienie odporności

Potem pojechaliśmy na zakupy i siedzimy w domku Zaraz chyba jednak pójdziemy spać, bo zmęczeni jesteśmy

DziękujęMy ja i maluch za trzymane kciuki Fajnie mieć w Was wsparcie i usłyszeć dobre słowo

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:52   #500
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Slub 17 grudnia trzymajcie kciuki żeby śnieg był i słoneczko
To w moje urodziny

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Z imieniem pójdzie nam o tyle szybko, że przetrząsnęliśmy już wszystkie możliwe imienniki przy Maksie.
Gdzie szukacie inspiracji co do imion, tylko w internecie czy macie jakieś książki z imionami, nie wiem, żywoty świętych czy coś?

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
rinco, nie pomogę Ci za bardzo Dla mnie ten sklep w Świcie marny... A nieraz przed ciąży marzyłam sobie, jak tam przechodziłam, że kiedyś to się w nim obkupię, a tu ceny kosmiczne, a ubrań takich jak szukałam m.in. do pracy prawie 0!
Fajne spodnie w kantkę kupiłam w Tarnovii - na piętrze jest sklep z odzieżą ciążową, nie były tanie (139 zł), ale w porównaniu do tych które mam z allegro za 49 są fantastyczne, nie gniotą ani nie zjeżdżają. W sklepie z jeansami pytałam też (też w Tarnovii na piętrze), są tam jeansy ciążowe od 119 zł, ale nic nie mierzyłam, to nie wiem jakie.
Ja zdecydowaną większość rzeczy kupiłam jednak na allegro - bluzki, legginsy, spódnicę, a kurktę bombkę jak już kiedyś wspominałam w Carry.
No właśnie też mi się wydawało, że 170zł za dżinsy ciążowe w Świcie, i to wcale nie jakieś rewelacyjne to trochę przegięcie Wkurzyłam się przez to wczoraj i chyba faktycznie poszukam czegoś na necie, bo szkoda mi tyle kasy wydawać na gacie, w których pochodzę parę miesięcy.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:58   #501
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Nawet nie masz pojecia jak bardzo Ci zazdroszcze ze masz ten wielki dzien dopiero przed soba Ciesz sie kazda minuta bo strasznie szybko zleci
tylko, że my nie robimy wesela. Wspólnie ustaliliśmy, że wolimy te pieniądze wydać na jakąś wycieczkę i robimy tylko uroczysty obiad dla najbliższych

Cytat:
No to fajnie nawet jak trochę urośnie to nie będziesz miała problemu
Też się strasznie stresowałam, a tylko cywilny brałam
no właśnie dlatego zapięcie będzie zmienione, żebym mogła sobie dopasować do wielkości brzuszka

Cytat:
Nawet nie wiesz jak mnie ten dzien zestresowal.... Kazdy po uroczystoisci w kosciele mnie pytal czy ja plakalam czy co bo mialam glos nieziemski Zalamal mi sie, woglole jak nie moj, pozniej jak na filmiku ogladalam to tak jakbym niektoreych slow mogla wymowic a to wystzko ze strachu
Slubu bardzoo nie chcialam kosielnego, bo nie chcialam tej uroczystosci i szopki, ale nie zaluje bylo wspaniale
a ja jeszcze nie swiadoma, ze cos sie rozwija w moim brzuszku bawilam na calego
Napewno bedzie super, tylko bedziesz musiala sie troszke oszczedzac z tym skakaniem : )
Nie chcialam kiedys slubu ale teraz przyznaje, ze to dla mnie duze przezycie, to jak patrzyl moj tz na mnie pomimo, ze juz pare lat razem jestesmy... jak swietnie sie bawilismy I zdjecia teraz mmilo poogladac, pomimo ze nie mielismy profesjonalnej sesji bo byly upaly i wolelismy jechac w podroz :P Wspomnienia sie licza )
my mamy ślub kościelny bez wesela. Z obiadem dla najbliższych, w sumie 22 osoby

Cytat:
nie no, spokojnie Suknia ciężka nie jest
Stary 2011-11-23, 19:16   #502
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

To sie nie masz co martwic o tance, rowniez rozwazalam slub bez wesela, teraz duzo osob tak robi Bedzie dobrze )
Stary 2011-11-23, 19:27   #503
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
No właśnie ja mam RH dodatni... może na wszelki wypadek mi dała? Nawet nie pytała, czy znam grupę męża.

Na glukozę dostanę w poniedziałek skierowanie, nie wiem na ile glukozy
Widocznie uznała, że jest taka potrzeba.
Każda kobieta powinna mieć zrobione badanie na przeciwciała, a robi się właściwie tylko u tych z Rh ujemnym. Już chyba kiedyś o tym pisałam... tyle piszę, że już sama nie wiem co.

Cytat:
Dodam jeszcze, ze ja mialam lekki tren i bylo to nieporozumienie nie dalo sie tanczyc do tylu, ciagle ktos na nia wchodzil i sie strasznie ubrudzila Podarlam ja na koniec obcasem

A ROBIL KTOS wymaz na obecnosc STREPTOCOCCUS AGALACTIAE ?? podobno wazne to jest :P
Ja miałam tren ale podpinany, nic się nie podarło. Suknia jak nowa. Sprzedałam kilka miesięcy po ślubie
Zdjęcia są na mailu, gdyby ktoś chciał obejrzeć

Badania nie robiłam, zapytam lekarza na następnej wizycie.

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Już po szybkich wizytach
Odebrałam wyniki i z genetykiem umówiona jestem na 29.11 na 19 Wizyta kosztuje 130 zł, ale że ja mam skierowanie od ginki to na NFZ.
Wyniki są dobre Bez wliczania działajacej zastawki jedynie wynik na zespół Downa był powyżej ryzyka podstawowego, na zespół Edwardsa i Patau wyniki poniżej ryzyka statystycznego. Po dodaniu zastawki ryzyko zachorowania na zespół Downa spadło poniżej statystyki, a reszta jeszcze bardziej "odskoczyła" na dobry pułap.
Pojechałam z wynikami do ginki i też jest zadowolona z tego, że jest w porządku wszystko. Dodatkowo wczoraj otrzymała certyfikat z tej kliniki FMF w Londynie, która szerzej zajmuje się badaniem przezierności i tych wszystkich wad z nią związanych. Tak więc na przyszłość nie będę musiała gdziekolwiek więcej jeździć Niskim wynikiem eozynocytów mam się nie przejmować. Pytałam o suplementy dla mam i mogę zacząć brać, ale wtedy muszę odstawić Jodid, więc "wyjem" go do końca i wtedy będę brała inne tabletki. Pytałam też o tą wit. C w czystej postaci i jedną tabletkę dziennie mogę brać na wzmocnienie odporności

Potem pojechaliśmy na zakupy i siedzimy w domku Zaraz chyba jednak pójdziemy spać, bo zmęczeni jesteśmy

DziękujęMy ja i maluch za trzymane kciuki Fajnie mieć w Was wsparcie i usłyszeć dobre słowo
Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze.

o
Stary 2011-11-23, 19:48   #504
Efijy
Rozeznanie

_agata i aneczka240

To dobrze ze wszytko u Was ok Mam nadzieje że w poniedziałek też po wizycie będę spokojniejsza bo jakoś tradycyjnie im bliżej wizyty tym bardziej się denerwuję chodź staram się nie myśleć o niej za bardzo.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:58   #505
rinco
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy możecie mnie uśmiadomić? Co to znaczy, że wózek jest głęboko spacerowy? I czy jeśli jest 2w1 to zawsze znaczy, że to jest gondola + spacerówka? I czy wtedy do tej spacerówki można wsadzić półroczne dziecko, czy takie dziecko musi mieć taki jakby fotelik do siedzenia jak do samochodu? Bo właśnie przeglądam strony wózkowe i nie mogę się połapać
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:01   #506
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że najlepiej zacząć chodzić w 20-24 tc.
Jeszcze się nie zapisałam, muszę znaleźć taką, żeby miała jak najpóźniej wieczorem zajęcia, żeby mąż zdążył.
ja patrzyłam u mnie można dopiero od 30t trzeba przynieść zaśw. od lekarza że wszystko ok i że było się w poradni przygotowania do porodu albo jakoś tak

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja już wiem od poniedziałku. Zagroziłam lekarzowi, że jak mi nie powie jakiej płci jest dziecko to nie wstanę z fotela. Robił mi usg 10 minut albo i dłużej. Wkładał, wyciągał, kręcił i kręcił, potem robił jednocześnie usg dopochwowe i przez brzuch no i pokazała Wyraźnie było widać, że to dziewczynka
ja chyba muszę tak samo zrobić

Cytat:
wklejam zdjęcie sukienki ze strony salonu
Jak leży na mnie pokażę w piątek .
Ale fotka i tak nie oddaje tego jak pięknie ona wygląda na żywo
piękna i te bolerko

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no mi dzień wesela szybko zleciał nawet dobrze nie pojadłam kawy nie napiłam a torta to dwa gryzy były

Cytat:

nie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Już po szybkich wizytach

no same kolejne dobre wieści a pisałam że będzie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
_agata i aneczka240

To dobrze ze wszytko u Was ok Mam nadzieje że w poniedziałek też po wizycie będę spokojniejsza bo jakoś tradycyjnie im bliżej wizyty tym bardziej się denerwuję chodź staram się nie myśleć o niej za bardzo.
szybko zleci ja ledwo po jednej byłam a teraz już przeszło tydzień minął i odliczam dni do kolejnej

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:01   #507
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=217466 poczytajcie
Stary 2011-11-23, 20:11   #508
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

suknia śliczna - w ogóle dziewczyny gratuluję decyzji -

a tak w ogóle to duży ten ślub?

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie mnie uśmiadomić? Co to znaczy, że wózek jest głęboko spacerowy? I czy jeśli jest 2w1 to zawsze znaczy, że to jest gondola + spacerówka? I czy wtedy do tej spacerówki można wsadzić półroczne dziecko, czy takie dziecko musi mieć taki jakby fotelik do siedzenia jak do samochodu? Bo właśnie przeglądam strony wózkowe i nie mogę się połapać
niekoniecznie musi być gondola plus spacerówka, może być fotelik plus spacerówka, a co do głęboko spacerowego - to mam dziwne wrażnie że po prostu rozkłada sie go na płask

fotelik do siedzenia jak sama piszesz - jest przeznaczony do samochodu - dziecko w wózku do pół roku powinno leżeć na płaskim - najlepiej w gondoli, a nie w foteliku do samochodu bo wtedy cierpi na tym jego kręgosłup
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:14   #509
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
suknia śliczna - w ogóle dziewczyny gratuluję decyzji -

a tak w ogóle to duży ten ślub?
dziękuję
Wesela nie robimy, robimy tylko obiad na około 20 osób
Stary 2011-11-23, 20:15   #510
Tacca
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki!
No... Jestem w szoku! Nowy wątek i już 17 stron... Normalnie zaraz będzie 3 część.... Obstawiam, że jeszcze w tym roku!

Domyślam się, że za ChRL nie doczytam...

U mnie dziś słabszy dzień - muli ciągle i bez przerwy... Normalnie porażka. Ale już JUTRO wizyta!!!

Mam nadzieję, że wszystko dobrze...

Odebraliśmy wyniki grupy krwi męża. ARh+. Ja mam 0Rh-... Trochę mnie to niepokoi...

Mam nadzieję, że od piątku pójdę na zwolnienie. Zwyczajnie nie daję rady. Po pracy już nie jestem w stanie nic zrobić. Tylko padam spać...

Oj... Jak mi dziś ciężko...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości