|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Kobieto - Ty jesteś chodzący ideał! Zdolna, pracowita, zakochana w synku!
![]() minio STO LAT!! Cytat:
Cassandra witamy, witamy ![]() A czemu miałaś cc? Jakieś komplikacje były? A my po imieninach teścia - achy, ochy aż mnie od nich głowa boli. Mała też płakała po powrocie. Jednak goście nie są małemu dziecku potrzebni do szczęścia. Męża bratowa jest w 9 tc i już widać jej brzuszek Ja takiego nie miałam nawet w 15 tc
|
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak odparzenia wyglądają? Cytat:
|
||
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski
Uzaleznienie wygralo ![]() mam juz polska karte aktywna...i jakis pakiet neta w telefonie.wiec od jutra nadrabiam Poki co melduje,ze u nas ok.lot mimo,ze opozniony minal spokojnie.Sara nie plakala nic. Ludzie mi pomagali przy wejsciu i wyjsciu z bagazami i wozkiem. teraz juz cieszymy sie rodzinka.Sara sie pomalu klimatyzuje,ja kompletuje wyprawke hehe a babcia krzyczy ze laze po mrozie z cienko ubranym dzieckiem ale Sara rozkochala w sobie rodzinke...chociaz zachowuje dystans z bujaczka albo moich rak ![]() Calujemy was mocno.... ps.nawet nie wiedzialam,ze az tak bede tesknila za wami
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Rozbroiłaś mnie
Na golaska ![]() Miałam już tu nie wchodzić- trzeba iść spać. Jutro goście- psióła przyjeżdża syncia zobaczyć Obiadek to tylko dlatego dziś machałam ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Nam się nawet robiła taka malinowa i małe nadżerki- widać wtedy zmacerowaną skórę. Stokrotka- super, ze podróż sie udała ![]() Cześć Cassandra- to teraz wbijaj do nas częściej!!! Kurde- coś ciągle mnie kuje w tej piersi Mam schiza noooooooooo
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-11-26 o 21:24 |
|
|
|
|
#1925 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no a jak Kaja teraz? Cytat:
Cytat:
![]() i powodzenia jutro! żeby Stefcio był grzeczny Cytat:
![]() Cytat:
![]() ejj no
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Was - cieszę się, że lot minął spokojnie i znaleźli się dobrzy ludzie, którzy Wam pomogli z bagażami. Podziwiam Cię za wyprawę, bo to jednak wymaga dużej organizacji Cytat:
dacie radę |
||
|
|
|
#1928 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
(żeby nie było to szliśmy na 15.00) Całkiem nieźle było,ale myślałam, że mi cycki eksplodują - 8h przerwy było i uwaga...z jednej piersi odciągnęłam 180ml Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Relacja z jedzenia jabłuszka rewelacja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#1929 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że mój jedzie w poniedzialek do Gdańska, a nie tak jak Twój S. w czwartek bo byście z Marcelim mogli u nas zamieszkać Cytat:
A w jakim wieku jest syn? I zazdroszczę spokojnego aniołka w domu Cytat:
Stefek też odreagowuje takie atrakcje. A w trakcie imprezy grzeczna była? Spała? Łelkom hołm Ale odważna z Ciebie mamuśka toż to wielka wyprawa była! Ciesz się pobytem w Polandii i bliskimi ![]() Cytat:
Wogóle podczas nauk, ksiądz mówi o tym, że będzie odprawiony egzorcyzm prosty, ale że mamy sie nie przejmować, że to nie jest tak, że dziecko jest opętane...na co ja pod nosem, że moje jest..od poniedziałku...a ksiądz do mnie "slucham" No to mu mówie, że moje chyba jest bo mi ryczy od poniedziałku... Coś zaczął opowiadać o egzorcyzmach i że płacz przy tym to pikuś..Wcale mnie nie uspokoił ![]() A tymczasem zmykam bo mamy wieczor z Tż Życzcie nam powodzenia
|
|
#1930 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej wieczorowo
ciężkie popołudnie za mną, imieniny u teścia:/Cytat:
ale się wkurzyłam no kurde co on myśli, że się pstryknie i dziecko się ucisza grrrCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Synek wybujany przez ciotki i babcie ale i tak mu było najlepiej u mamusi ![]() I teściowa to Skarb, ale te jej ciągle zaglądanie przez plecy czy mały ma oczka otwarte czy śpi ![]() Cytat:
super że juz jesteś z rodzinka, ciesz się przebywaniem z nimi
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
My z tż dzisiaj po długim czasie oglądamy wspólnie film ;D Co prawda z małym podpiętym pod cyca, ale zawsze coś.
Idę bo moje dziecię ma minkę pt " mamus nooo, wrzuciłbym coś na dziąsełko" i już stęka. Więc kończę walkę z klawiaturą, która raz działa, raz nie.. aaa. Natka zazdroszczę 180ml. Ja tyle z 2 nie potrafię. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-26 o 22:43 |
|
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobra ja też mykam, kolorowych Mamuśki i przespanej nocki
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-11-26 o 22:44 |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Monik ja pisałam o wyprawach do sklepu czyli dokładni etak jak napisałam zawsze jest fotelik na stelażu
a dłuższa wyprawa to miałam na mysli ze nie takie wejscie po jedna rzecz m tylko np wieksze zakupy gdzie schodzi nam około pół godz albo dłuzej hehehe![]() no a gondola to zawsze na spacerki, do sklepu nigdy jej nie zabieram bo zbedn bagaz skoro jest funkcja wpiecia fotelika ![]() Małgos albo Ty u mnie hehe, moze kiedys chłopaki wyjada w jednym czasie to se odbijemy hehe |
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Minio wszystkiego najlepszego
Cytat:
|
|
|
|
|
#1935 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z takimi maluszkami to jeszcze roznie bywa. Przez jakis czas moga pieknie spac w nocy ale tez moze im sie odmienic musimy byc gotowe na wszystko ![]() Cytat:
Mialam pierwsza cesarke. W naszym szpitalu jest taka zasada, ze jesli okres pomiedzy jedna cesarka a druga jest krótki ( w moim przypadku były 2 lata) jest wskazanie do drugiej cesarki. Oczywiscie na zyczenie pacjentki mozna rodzic naturalnie. Ja nie chciałam. Pierwsze cc zniosłam bardzo dobrze, drugie zreszta też Cytat:
Postaram sie choc nie obiecuje. Przy dwojce dzieci jest co robic mam czas tylko wieczorem jak juz spia, a czesto zaraz tez usypiam![]() Czytałam o Twoich problemach z zastojami Szczerze wspólczuje. *** Chciałabym jeszcze cos napisac odnosnie rozszerzania diety naszych maluszków. Nie pomyslcie, ze sie wymądrzam ale juz to wszystko przeszłam i moge cos doradzic jesli bedziecie chciały. Widziałam, ze jedna z Was juz zaczełam rozszerzac diete bo tak zlecił lekarz. Nie wiem co to za lekarz, moze mu sie cos pomyliło. ![]() Diete rozszerza sie po 4 miesiącua nie po 3-cim u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym. A jesli mama karmi piersia to najlepszym pokarmem do 6 miesiaca jest mleko mamy. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() Tez bym tak chciała. U mnie laktacja prawie całkiem upadła, po całej nocy sciagam z dwoch 60 ml. Ale i tak sie ciesze, ze juz prawie 2,5 mesiaca mała dostaje moje mleczko (duzo tego nie jest ale zawsze cos). Kuby w ogóle nie karmiłam, nie miałam mleka. Cytat:
Cytat:
Mam na imie Beata i pochodze z małego miasteczka w lubelskim. Wiecej info jest w moim profilu, jak ktos bedzie zainteresowany to zapraszam
|
|
|
#1936 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdraszczam bardzo tego śmieciowego jedzenia, ja jeszcze napewno będę karmić 3 miechy, do 3 miesiąca, więc takie jedzenie odpada, ale jak przestanę karmić, to też już zapowiedziałam mężowi, że ma mnie zabrać na naszego ulubionego kebaba ![]() Cytat:
Cytat:
Jak masz czas i ochotę to wpadaj do nas częściej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A bratowa w pierwszej ciąży? Bo podobno w następnych szybciej brzuszek widać. U mnie to i w 20 tyg nie było nic prawie widać![]() Cytat:
Fajnie, że lot był spokojny i Sara była grzeczniutka Ale dziś miałam ciężki dzień , dobrze, że tz jest bo bym chyba nie dała rady i musiała po mame czy teściową zadzwonić![]() Myślałam, że po kąpieli i cycku szybko padnie i spędzimy z tz spokojnie wieczór, ale nie, najpierw nie chciał w ogóle mojego cycka jeść, usnąć też nie, jakoś w końcu coś pociągnął i usnął koło 21.30, ciekawe ile pośpi i czy będzie chciał podziwiać świat o 3 nad ranem oby nie![]() Siedzimy z tz, oglądamy walke Pudziana i popijam sobie karmi urodzinowe, ale trzeba by się położyć spać, bo będę nieprzytomna w nocy ![]() Dobranoc
|
|
#1937 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry, u nas dzisiaj tak wieje jakby to góry były i halny sie zadomowił
![]() Cytat:
poszalałaś kobieto , niedługo ci dopłaty do mleka dadzą szczerze zazdroszczę takiej produkcji Cytat:
Cytat:
|
|
#1938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry niedzielnie
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1939 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś mi kiedyś zasugerował że powinnam się zająć organizacjami wesel bo kilku osobom pomgałam w sprawach technicznych ![]() Cytat:
wow super! Też bym się chciała jak tam wieczór ![]() Cytat:
a co do dziąsełek, mój bąbel dziś mnie pokąsał, nie wiem jak to zrobił,ale aż mnie sutek boli Cytat:
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Indygo u nas też wieje, jakby chciało łby pourywać...
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
A bukiety, albo strojenie auta umiałabyś robić? ![]() Wieczór... udany udany...nie powiem Skończyliśmy, to co zaczęliśmy rano![]() Patrzę na śpiącego Kwilonka i zastanawiam się jak mu paznokcie wyszorować bo wygląda jakby w ziemi grzebał A dziś te chrzciny... Trochę wstyd jakbym go nie kąpała czy coś
|
|
#1941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do diety maluszka - uważam podobnie Cytat:
A jak teście powiedzieli, że znów będą dziadkami to wszyscy myśleli, że to ja znów jestem w ciąży I powiem Wam, że po przemyśleniach jakbym była to byłoby fajnie ![]() Cytat:
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-27 o 10:36 |
||||
|
|
|
#1942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brak słów...I my też max na 2h tam jeździmy
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
mój tez
![]() dzien doberek ![]() mi na szczescie nikt na razie dobrych rad nie dawał, no sory jedna kolezanka mi sie wymadrzała to potem mój maz mówi ze przemadrzała i mądrosci wygłaszała i teraz nie chce do tych znajomych jezdzic ani nic hehe mówi ze ich ni elubi ![]() mamusie co karmia mm i dopajają herbatka ile wasze dzieci tak w ciagu dnia tej herbatki pija? bo ten mój nicpon ewidentnie ni echce jej po prostu pic dzis udało mu sie niecałe 20 ml dac i na razie nei chce |
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
edit. źle napisałam, chodziło o to, że dzieci mają swój ulubiony "kierunek patrzenia"
A wy jakoś ćwiczycie patrzenie w drugą stronę? |
|
|
|
#1946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jak na razie nie.
|
|
|
|
|
#1948 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry niedzielnie
![]() Cytat:
![]() własnie...moze napiszemy do niej? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak całą noc nie karmie to z jednego cycka max 90-100 uciągne ![]() Cytat:
smieje sie z niej ze wygląda jakby w polu robiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Danika ja na glodnego to nawet nie podaje herbatki bo mały terrorysta sie wscieka jak nie wiem i ryczy hehe wiec trzeba od razu mleko
ta herbatke tak co jakis czas próbuje mu dawac zeby sie przyzwyczajał ale co z tego bedzie to nie wiem, moze po miesiacu prób sie nauczy i mu zasmakuje
|
|
|
|
#1950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dbry!
![]() Juliś dzis odkryła ze ma rękę- przybliżała i oddalała sobie ją do twarzy,oczy się robiły takie wielkie, aż w końcu nie wycelowała dobrze i pacnęła sobie w oko teraz tatuś karmi, zjemy rosół i idziemy na spacer bo pogoda dziś super ![]() Cytat:
no to wyszło jak czytam uważnie ![]() gdzieś źle zrozumiałam z tymi dużymi i małymi wyjściami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak nie chce pić to przecież nie zmusisz a oszukać moja też się nie da- czasem się dorwie do tej herbatki i dopóki nie kapnie się, że to nie mleko to tak łapczywie ciągnie, a za chwilę zacznie tym pluć na mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

widać reszta nie jeździ 

a co kur..miałaś dziecku knebel do buzi wcisnąć?????????????????? ????

Mam schiza noooooooooo

, trochę mi humor sie popsuł bo myślałam, że od Nowego Roku zacznę wprowadzać nowe dania, a tu lipa

no to wyszło jak czytam uważnie