Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-26, 20:48   #1921
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
o takie o
Kobieto - Ty jesteś chodzący ideał! Zdolna, pracowita, zakochana w synku!

minio STO LAT!!

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
[
Acelinko, Aga, Asik dzięki za Wasze wypowiedzi o ubieraniu na zakupy widać reszta nie jeździ
a jeszcze mi powiedzcie - fotelik wpinacie w stelaż od wózka?czy wkładacie do wózków marketowych?
My bierzemy w samochód gondolę i przekładam Amelkę w samochodzie z fotelika do gondoli.

Cassandra witamy, witamy Twoja córa o 4 dni starsza od mojej Amelki
A czemu miałaś cc? Jakieś komplikacje były?

A my po imieninach teścia - achy, ochy aż mnie od nich głowa boli. Mała też płakała po powrocie. Jednak goście nie są małemu dziecku potrzebni do szczęścia. Męża bratowa jest w 9 tc i już widać jej brzuszek Ja takiego nie miałam nawet w 15 tc

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 20:52   #1922
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mąż zabrał małego na spacer to ja szybko obiadek na jutro bo będą goście, sprztanko i takie tam. Ale tu tez musiałam zajrzeć- mam nadzieję,ze zdąże poodpisywac poki wroca

Sisku- a TO dla Ciebie

ale co - odparzenie czy po prostu?? My sie codziennie wietrzymy

i jak tam, lepiej już? A uspokoiła się?

ale burak a co kur..miałaś dziecku knebel do buzi wcisnąć?????????????????? ????
dawaj adres

no no no, fiu fiu fiu
I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Pomysłowa Małgosia! Super
No właśnie nie wiem czy odparzenie. Takie lekko czerwone było.\
A jak odparzenia wyglądają?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka

Moge do Was dołączyc?
Kiedys juz napisałam kilka postów ale było to na poczatku ciążyPewnie nie pamietacie.
Jestem mama wrześniową. Moja córeczka Blanka urodziła sie 15 wrzesnia przez CC.
Witam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 21:04   #1923
stokrotka_
Zadomowienie

Hej mamuski

Uzaleznienie wygralo
mam juz polska karte aktywna...i jakis pakiet neta w telefonie.wiec od jutra nadrabiam

Poki co melduje,ze u nas ok.lot mimo,ze opozniony minal spokojnie.Sara nie plakala nic. Ludzie mi pomagali przy wejsciu i wyjsciu z bagazami i wozkiem.
teraz juz cieszymy sie rodzinka.Sara sie pomalu klimatyzuje,ja kompletuje wyprawke hehe a babcia krzyczy ze laze po mrozie z cienko ubranym dzieckiem ale Sara rozkochala w sobie rodzinke...chociaz zachowuje dystans z bujaczka albo moich rak

Calujemy was mocno....
ps.nawet nie wiedzialam,ze az tak bede tesknila za wami

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 21:15   #1924
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
ale wietrzycie w pieluszce?? bo wietrzenie to na golaska raczej
Rozbroiłaś mnie
Na golaska offffffff kors

Miałam już tu nie wchodzić- trzeba iść spać. Jutro goście- psióła przyjeżdża syncia zobaczyć Obiadek to tylko dlatego dziś machałam

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A to właśnie jest początek odparzenia- zaczerwieniona skórka.
Nam się nawet robiła taka malinowa i małe nadżerki- widać wtedy zmacerowaną skórę.

Stokrotka
- super, ze podróż sie udała

Cześć Cassandra- to teraz wbijaj do nas częściej!!!

Kurde- coś ciągle mnie kuje w tej piersi Mam schiza noooooooooo

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-11-26 o 21:24
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 21:34   #1925
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Monik ja wpinam fotelik w stelaż bo tak mi lepiej, dwa razy chyba do koszyka z zakupami małego władowalismy ale to były szybkie zakupy w kaflandzie jak jest dłuzsza wyprawa to zawsze stelaż
czy gondola

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
tak gerber jest zwykły, jedna pani dr mowiła, że to może być skaza i dała bebilon pepti, druga mowiła, że też możliwe, ale powiedziala, że jak małej nie służy to żeby zostać przy gerberze bo ta skaza malo widoczna, a ostatnia pani dr stwierdziła, że ona nic nie widzi i może wczesniej na buźce krostki b yły od czegoś innego
heh, nieźle, jedna mówi tak, druga tak, bądź mądry no a jak Kaja teraz?

Cytat:
Hejka

Moge do Was dołączyc?
Kiedys juz napisałam kilka postów ale było to na poczatku ciążyPewnie nie pamietacie.
witaj

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
spotkałam się z takim myśleniem...potem "choduje' się takie życiowe niedorajdy..Bo wciąż przy mamusi...Może za mocno powiedziałam ale wiecie o co chodzi
wiecie
i powodzenia jutro! żeby Stefcio był grzeczny

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
My bierzemy w samochód gondolę i przekładam Amelkę w samochodzie z fotelika do gondoli.
nam się na razie nie zmieści gondolka do bagażnika, bo mamy przejściowo fiata500 więc pewnie pojedziemy z fotelikiem wpiętym w stelaż, uff jakoś to będzie, przeżywam jak mrówka okres

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Poki co melduje,ze u nas ok.lot mimo,ze opozniony minal spokojnie.Sara nie plakala nic. Ludzie mi pomagali przy wejsciu i wyjsciu z bagazami i wozkiem
no to super, że już na miejscu jesteście

Cytat:
Rozbroiłaś mnie
Na golaska offffffff kors
ejj no bo Cotka napisała, że w tetrówce wietrzy

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 21:42   #1926
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Calujemy was mocno....
hhihi wizaż uzależnia mi się już po nocach śnicie wszystkie moje kochane
A co do Was - cieszę się, że lot minął spokojnie i znaleźli się dobrzy ludzie, którzy Wam pomogli z bagażami. Podziwiam Cię za wyprawę, bo to jednak wymaga dużej organizacji Wypoczywajcie i cieszcie się rodzinną atmosferą

Cytat:

nam się na razie nie zmieści gondolka do bagażnika, bo mamy przejściowo fiata500 więc pewnie pojedziemy z fotelikiem wpiętym w stelaż, uff jakoś to będzie, przeżywam jak mrówka okres

dacie radę

Stary 2011-11-26, 22:29   #1927
cotynato
Zakorzenienie

A mój dzisiaj przyniósł różyczkę. Skromnie, ale zawsze coś

Wymianka.
Stary 2011-11-26, 22:34   #1928
19natka88
Zakorzenienie

Hejka My już z imprezki w domu (żeby nie było to szliśmy na 15.00) Całkiem nieźle było,ale myślałam, że mi cycki eksplodują - 8h przerwy było i uwaga...z jednej piersi odciągnęłam 180ml

Cytat:
jak Amelia była mniejsza to po każdej wizycie na bujaku i włączeniu wibry była kuupa. A teraz już to na nią tak nie działa.
Heh na Szymka nadal działa

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
to my już skoczyłyśmy a co do teściowej "uwielbiam to", albo gadanie jak malutka płacze - głodna jest, jeść jej daj....
Taa albo "na pewno go brzuszek boli"

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ojej co się dzieje z tymi naszymi dzieciaczkami Natalka też w środe i wczoraj zasnęła właśnie ok. 23. Ale za to dzisiaj jeszcze śpi, obudziła się na cyca o 5.20 a potem o 9.30 i dalej kimonko

dzisiaj Szymek już się naprawił i ponoć poszedł spać o 19.00

jak goście u nas noszą to mówie zawsze "noście, noście jak się Natalce spodoba to potem będe po Was dzwonić"

mówię tak samo

Mówisz leżaczek braliście? Bo my jutro jedziemy na urodziny do chrześniaczki tż i tam bedzie dużo ludzi, trójka dzieciaków małych i się zastanawiam co z tą naszą Natalcią, tak zawsze jest ją gdzie położyć na łóżku czy coś, a tutaj na dole będzie pełno gości a u góry bawialnia dzieci, w foteliku samochodowym niewygodnie, to chyba leżaczek byłby dobrym rozwiązaniem
fajnie się sprawdził

Relacja z jedzenia jabłuszka rewelacja

Cytat:
Dzisiaj w nocy Stef się tak wydzierał, że mi sąsiad z góry zaczął pukać...Musiałam uspokoić i dziecko i Tż który chciał iść i mu wpier....
Jeny już tydzień ten skok trwa...

Współczuję Szymon jak narazie oszczędza głosik w nocy

Mój też...

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Napiszę na szybko. Byliśmy wczoraj na szczepieniu, Adaś wyzdrowiał, także na szczęście nie trzeba było przekładać szczepienia. Ale wiecie co mój synio waży już....6.720, tak średnio przybywa go 1 kg na miesiąc, a startował z wagi 2.890 , mam nadzieje, że teraz po tym 3 m trochę przystopuje, bo inaczej mi ręce odpadną

pięknie rośnie

Natka współczuję skoku, trzymam , żeby jak najszybciej minął i zazdroszczę wyjścia na imprezę Baw się dobrze
Nie dziękuję A zazdrościć nie było czego Tż wrócił z bukietem kwiatów i kosmetykami, takimi jak chciałam kupić, uwierzyć, jestem w szoku, kochany jest
o muszę kończyć bo dobre szybko się kończy Adasiek się wybudza

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 22:37   #1929
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana na razie sie tak udaje ze autko mam cały czas meza dogaduje sie z kolegami a na kawe to moze w czwartek? mój męża wyjeżdża na wigilie z pracy i od czwartku do soboty rano go ni ebedzie, na piatek juz skołowałam koleżanki ale na czwartek zadnych planów nie mam
jeszcze wchodza w gre dni poniedziałek i środa ale to tak mniej wiecej do 14 bo potem maz przed wyjazde synem sie musi nacieszyc
Mi pasuje każdy dzień, więc się zdzwonimy - ale czwartek jak najbardziej. Nie będziesz się goniła - ja do 18 sama bo tż w pracy Szkoda, że mój jedzie w poniedzialek do Gdańska, a nie tak jak Twój S. w czwartek bo byście z Marcelim mogli u nas zamieszkać

Cytat:
Dziekuje za przywitanie

Jestem mamą dwojki wspaniałych dzieci.
Blanka jest aniołkiem. Troche Was podczytywałam i wiem, ze tylko nieliczne z Was wysypiaja sie w nocy wiec nie wiem czy mam pisac, ze moja myszka tez daje mi pospac
Usypia sama ok 20-21 i spi do 7-8 z jedna, czasami dwoma przewami na mleko.
Jest bardzo pogodnym dzieckiem, nie dokuczaja jej kolki.
Płacze tylko jak jest głodna.Codziennie rano budzi mnie pieknym usmiechem od ucha do ucha.

Chwilowo nie pokaze małej bo mam zdjecia na drugim kompie a teraz pisze z lapcia TŻ-ta.
Łeeee to Ty doświadczona mauśka jesteś A w jakim wieku jest syn? I zazdroszczę spokojnego aniołka w domu

Cytat:
A my po imieninach teścia - achy, ochy aż mnie od nich głowa boli. Mała też płakała po powrocie. Jednak goście nie są małemu dziecku potrzebni do szczęścia. Męża bratowa jest w 9 tc i już widać jej brzuszek Ja takiego nie miałam nawet w 15 tc
A jak tam z "z rączki do rączki"?
Stefek też odreagowuje takie atrakcje. A w trakcie imprezy grzeczna była? Spała?

Cytat:
Hej mamuski
Łelkom hołm
Ale odważna z Ciebie mamuśka toż to wielka wyprawa była!
Ciesz się pobytem w Polandii i bliskimi I oczywiście wpadaj do nas

Cytat:
i powodzenia jutro! żeby Stefcio był grzeczny

Nie dziękujemy Okazało się, że najpierw jest msza na 16, a potem chrzest więc troszkę nam się wydłuży...Ale co tam. Będzie jak będzie.

Wogóle podczas nauk, ksiądz mówi o tym, że będzie odprawiony egzorcyzm prosty, ale że mamy sie nie przejmować, że to nie jest tak, że dziecko jest opętane...na co ja pod nosem, że moje jest..od poniedziałku...a ksiądz do mnie "slucham" No to mu mówie, że moje chyba jest bo mi ryczy od poniedziałku... Coś zaczął opowiadać o egzorcyzmach i że płacz przy tym to pikuś..Wcale mnie nie uspokoił

A tymczasem zmykam bo mamy wieczor z Tż Życzcie nam powodzenia
Stary 2011-11-26, 22:39   #1930
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej wieczorowo ciężkie popołudnie za mną, imieniny u teścia:/
Cytat:
Dzisiaj w nocy Stef się tak wydzierał, że mi sąsiad z góry zaczął pukać...Musiałam uspokoić i dziecko i Tż który chciał iść i mu wpier....
Jeny już tydzień ten skok trwa...
co za patafianale się wkurzyłam nokurde co on myśli, że się pstryknie i dziecko się ucisza grrr
Cytat:
Napiszę na szybko. Byliśmy wczoraj na szczepieniu, Adaś wyzdrowiał, także na szczęście nie trzeba było przekładać szczepienia. Ale wiecie co mój synio waży już....6.720, tak średnio przybywa go 1 kg na miesiąc, a startował z wagi 2.890 , mam nadzieje, że teraz po tym 3 m trochę przystopuje, bo inaczej mi ręce odpadną
Pytałam mojej lekarki od kiedy można dawać jabłuszko czy marchewkę i powiedziała, że najlepiej nie dawać nic oprócz cycka do skończenia 6 miesiąca, trochę mi humor sie popsuł bo myślałam, że od Nowego Roku zacznę wprowadzać nowe dania, a tu lipa
Ale nie wiem czy wytrzymam do końca lutego, może troszkę wcześniej zacznę dawać, tak z miesiąc
Ale Adasiek dużyi jak szybko przybrał

A
Tż wrócił z bukietem kwiatów i kosmetykami, takimi jak chciałam kupić, uwierzyć, jestem w szoku, kochany jest
o muszę kończyć bo dobre szybko się kończy Adasiek się wybudza
wszystkiego naj z okazji urodzin, spełnienia wszystkich marzen i samych radosnych dni spędzonych z synkiem i Tż

Cytat:
Hejka

Moge do Was dołączyc?
hejkam zapraszamy i czekamy na zdjęcia i napisanie czegoś o sobie
Cytat:
Khy aż mnie od nich głowa boli. Mała też płakała po powrocie. Jednak goście nie są małemu dziecku potrzebni do szczęścia. Męża bratowa jest w 9 tc i już widać jej brzuszek Ja takiego nie miałam nawet w 15 tc
u nas też kiepsko po tych całych imieninach ech, masakra pełno ludzi, hałas nieziemski, jeden gada przez drugiego i choć mały zasnął to za chwilę już płacze, marudzi bo mu to przeszkadzało
Synek wybujany przez ciotki i babcie ale i tak mu było najlepiej u mamusi
I teściowa to Skarb, ale te jej ciągle zaglądanie przez plecy czy mały ma oczka otwarte czy śpi
Cytat:
Hej mamuski

Uzaleznienie wygralo
mam juz polska karte aktywna...i jakis pakiet neta w telefonie.wiec od jutra nadrabiam

Poki co melduje,ze u nas ok.lot mimo,ze opozniony minal spokojnie.Sara nie plakala nic. Ludzie mi pomagali przy wejsciu i wyjsciu z bagazami i wozkiem.
teraz juz cieszymy sie rodzinka.Sara sie pomalu klimatyzuje,ja kompletuje wyprawke hehe a babcia krzyczy ze laze po mrozie z cienko ubranym dzieckiem ale Sara rozkochala w sobie rodzinke...chociaz zachowuje dystans z bujaczka albo moich rak

Calujemy was mocno....
hej Stokrotko super, że lot minął bez problemu i malutka nie płakałasuper że juz jesteś z rodzinka, ciesz się przebywaniem z nimi

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 22:41   #1931
cotynato
Zakorzenienie

My z tż dzisiaj po długim czasie oglądamy wspólnie film ;D Co prawda z małym podpiętym pod cyca, ale zawsze coś.

Idę bo moje dziecię ma minkę pt " mamus nooo, wrzuciłbym coś na dziąsełko" i już stęka.
Więc kończę walkę z klawiaturą, która raz działa, raz nie..

aaa. Natka zazdroszczę 180ml. Ja tyle z 2 nie potrafię.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-26 o 22:43
Stary 2011-11-26, 22:42   #1932
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi pasuje każdy dzień, więc się zdzwonimy - ale czwartek jak najbardziej. Nie będziesz się goniła - ja do 18 sama bo tż w pracy Szkoda, że mój jedzie w poniedzialek do Gdańska, a nie tak jak Twój S. w czwartek bo byście z Marcelim mogli u nas zamieszkać

Łeeee to Ty doświadczona mauśka jesteś A w jakim wieku jest syn? I zazdroszczę spokojnego aniołka w domu

Stefek też odreagowuje takie atrakcje. A w trakcie imprezy grzeczna była? Spała?

Łelkom hołm
Ale odważna z Ciebie mamuśka toż to wielka wyprawa była!
Ciesz się pobytem w Polandii i bliskimi I oczywiście wpadaj do nas

Nie dziękujemy Okazało się, że najpierw jest msza na 16, a potem chrzest więc troszkę nam się wydłuży...Ale co tam. Będzie jak będzie.

Wogóle podczas nauk, ksiądz mówi o tym, że będzie odprawiony egzorcyzm prosty, ale że mamy sie nie przejmować, że to nie jest tak, że dziecko jest opętane...na co ja pod nosem, że moje jest..od poniedziałku...a ksiądz do mnie "slucham" No to mu mówie, że moje chyba jest bo mi ryczy od poniedziałku... Coś zaczął opowiadać o egzorcyzmach i że płacz przy tym to pikuś..Wcale mnie nie uspokoił

powodzenia

dobra ja też mykam, kolorowych Mamuśki i przespanej nocki

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-11-26 o 22:44
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 22:43   #1933
aa2
Zakorzenienie

Monik ja pisałam o wyprawach do sklepu czyli dokładni etak jak napisałam zawsze jest fotelik na stelażu a dłuższa wyprawa to miałam na mysli ze nie takie wejscie po jedna rzecz m tylko np wieksze zakupy gdzie schodzi nam około pół godz albo dłuzej hehehe
no a gondola to zawsze na spacerki, do sklepu nigdy jej nie zabieram bo zbedn bagaz skoro jest funkcja wpiecia fotelika

Małgos albo Ty u mnie hehe, moze kiedys chłopaki wyjada w jednym czasie to se odbijemy hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 22:48   #1934
19natka88
Zakorzenienie

Minio wszystkiego najlepszego

Cytat:
My z tż dzisiaj po długim czasie oglądamy wspólnie film ;D Co prawda z małym podpiętym pod cyca, ale zawsze coś.

Idę bo moje dziecię ma minkę pt " mamus nooo, wrzuciłbym coś na dziąsełko" i już stęka.

Cotuś ale to było po 8h przerwy, normalnie tyle nie ściągam

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 23:03   #1935
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
no to ładnei śpi w nocy mój na razie żeby nie zapeszyc spi tez ładnie, zasypia około 22 (teraz w sumie około 23 bo drzemie w okolicach 20) budzi sie czasem około 2,3 lub 4 w nocy zalezy jak szybko przypomni sobie o jedzeniu no i potem to juz rano tak około 6-7 czasem zdzrzy sie 8 rano wszytko zalezy o której w nocy na jedzenie wstanie
Czyli tez sie wysypiasz

Z takimi maluszkami to jeszcze roznie bywa. Przez jakis czas moga pieknie spac w nocy ale tez moze im sie odmienic musimy byc gotowe na wszystko

Cytat:

Mialam pierwsza cesarke. W naszym szpitalu jest taka zasada, ze jesli okres pomiedzy jedna cesarka a druga jest krótki ( w moim przypadku były 2 lata) jest wskazanie do drugiej cesarki. Oczywiscie na zyczenie pacjentki mozna rodzic naturalnie. Ja nie chciałam. Pierwsze cc zniosłam bardzo dobrze, drugie zreszta też

Cytat:
Witam

Cytat:
Cześć Cassandra- to teraz wbijaj do nas częściej!!!

Kurde- coś ciągle mnie kuje w tej piersi Mam schiza noooooooooo

Postaram sie choc nie obiecuje. Przy dwojce dzieci jest co robic mam czas tylko wieczorem jak juz spia, a czesto zaraz tez usypiam

Czytałam o Twoich problemach z zastojami Szczerze wspólczuje.

Cytat:
witaj

Chciałabym jeszcze cos napisac odnosnie rozszerzania diety naszych maluszków. Nie pomyslcie, ze sie wymądrzam ale juz to wszystko przeszłam i moge cos doradzic jesli bedziecie chciały.

Widziałam, ze jedna z Was juz zaczełam rozszerzac diete bo tak zlecił lekarz. Nie wiem co to za lekarz, moze mu sie cos pomyliło.
Diete rozszerza sie po 4 miesiącua nie po 3-cim u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym.
A jesli mama karmi piersia to najlepszym pokarmem do 6 miesiaca jest mleko mamy.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hejka My już z imprezki w domu (żeby nie było to szliśmy na 15.00) Całkiem nieźle było,ale myślałam, że mi cycki eksplodują - 8h przerwy było i uwaga...z jednej piersi odciągnęłam 180ml
Przyznam, ze zazdroszcze

Tez bym tak chciała. U mnie laktacja prawie całkiem upadła, po całej nocy sciagam z dwoch 60 ml. Ale i tak sie ciesze, ze juz prawie 2,5 mesiaca mała dostaje moje mleczko (duzo tego nie jest ale zawsze cos). Kuby w ogóle nie karmiłam, nie miałam mleka.

Cytat:
Kuba 20 grudnia skonczy 2, 5 roczku.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejkam zapraszamy i czekamy na zdjęcia i napisanie czegoś o sobie

Mam na imie Beata i pochodze z małego miasteczka w lubelskim.
Wiecej info jest w moim profilu, jak ktos bedzie zainteresowany to zapraszam

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 23:19   #1936
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Minio no to sto lat

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

ja własnie zapowiedziałam meżowi, ze jak juz całkiem przestane karmić małą piersią (co juz pewnie na dniach nastapi) to ma mnie zabrać na smieciowe jedzonko do macdonalda bo ja juz 6 miesiecy nic niezdrowego nie jadłam

Zazdraszczam bardzo tego śmieciowego jedzenia, ja jeszcze napewno będę karmić 3 miechy, do 3 miesiąca, więc takie jedzenie odpada, ale jak przestanę karmić, to też już zapowiedziałam mężowi, że ma mnie zabrać na naszego ulubionego kebaba

Cytat:

Acelinko, Aga, Asik dzięki za Wasze wypowiedzi o ubieraniu na zakupy widać reszta nie jeździ
a jeszcze mi powiedzcie - fotelik wpinacie w stelaż od wózka?czy wkładacie do wózków marketowych?
My jak jedziemy samochodem to bierzemy tylko fotelik i wkładamy do wózków mark, a jak na piechotkę to normalnie wózkiem

ano co lekarz to inaczej, ale dzięki Twojej wiadomości się uspokoiłam, że w takim razie może z naszą nie jest tak źle

no to masz co dźwigać
oj mam, mam szczególnie, że teraz tylko rączki wchodzą w grę, i prawie cały dzień już nie śpi, może z 1,5 godz przez cały dzień a rąk i kręgosłupa nie czuję
i wszystkiego najlepszego

Cytat:
Hejka

Moge do Was dołączyc?
Witaj
Jak masz czas i ochotę to wpadaj do nas częściej

Cytat:
Wreszcie dotarliśmy do domu...
Stefek pod skrzydlami babci, a my zakupy Potem nauki przed jutrzejszymi chrzcinami i tak od 14 zeszło do 19 Jeeenyyy jak ja się wytęskniłam za moim okruszkiem
a u nas nie było czegoś takiego jak nauki przed chrzcinami na czym to polegalo?
Trzymam za jutrzejszą imprezę, żeby się wszystko udało

Marceli grzeczny śpioszek to mu karuzela wystarczy
Sama tam chciałam pójść i mu wygarnąć, ale miałam już tak dosyć, że kolejne wrzaski nie były mi potrzebne. Olałam temat.
Najlepsze jest to, że mieszka tam jakaś panna z dwoma gościami i nieraz urządzali takie libacje, że sąsiedzi z bloku naprzeciwko wzywali policje
To sami imprezują a awanturują się o płacz dziecka, brak słów
Sto lat! Mnóstwa zdrowia, Miłości i pomyślności! Spełnienia marzeń i pociechy z Adasia

Cytat:
witamy i jasne ze wbijaj do nas w kupie raźniej chwal si ejak tam sobie radzisz no i pochwal sie ksiezniczka

Minio burak ze mnie zapomina co pisze wiec juz sie poprawiam i:
:roza:sto lat sto lat duzo zdrówka miłości i oczywiscie spełnienia wszelkich marzeń

Cytat:

minio STO LAT!!

Adaś też nie lubi takich imprez i też odchorowuje zawsze A bratowa w pierwszej ciąży? Bo podobno w następnych szybciej brzuszek widać. U mnie to i w 20 tyg nie było nic prawie widać

Cytat:
Hej mamuski

Uzaleznienie wygralo

Calujemy was mocno....
Hej Stokrotka
Fajnie, że lot był spokojny i Sara była grzeczniutka A co do dystansu to pewnie jeszcze parę dni i się do nowych osób przyzwyczai

Ale dziś miałam ciężki dzień Adaś prawie cały dzień nie spał, marudził, płakał i najgorsze, że ciągle na rękach, dobrze, że tz jest bo bym chyba nie dała rady i musiała po mame czy teściową zadzwonić
Myślałam, że po kąpieli i cycku szybko padnie i spędzimy z tz spokojnie wieczór, ale nie, najpierw nie chciał w ogóle mojego cycka jeść, usnąć też nie, jakoś w końcu coś pociągnął i usnął koło 21.30, ciekawe ile pośpi i czy będzie chciał podziwiać świat o 3 nad ranem oby nie
Siedzimy z tz, oglądamy walke Pudziana i popijam sobie karmi urodzinowe, ale trzeba by się położyć spać, bo będę nieprzytomna w nocy
Dobranoc

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 09:56   #1937
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry, u nas dzisiaj tak wieje jakby to góry były i halny sie zadomowił

Cytat:
wow poszalałaś kobieto , niedługo ci dopłaty do mleka dadzą szczerze zazdroszczę takiej produkcji

Cytat:

było na biesiadę pójść jak Natka

Cytat:
Czyli tez sie wysypiasz

Z takimi maluszkami to jeszcze roznie bywa. Przez jakis czas moga pieknie spac w nocy ale tez moze im sie odmienic musimy byc gotowe na wszystko

Chciałabym jeszcze cos napisac odnosnie rozszerzania diety naszych maluszków. Nie pomyslcie, ze sie wymądrzam ale juz to wszystko przeszłam i moge cos doradzic jesli bedziecie chciały.

Widziałam, ze jedna z Was juz zaczełam rozszerzac diete bo tak zlecił lekarz. Nie wiem co to za lekarz, moze mu sie cos pomyliło.
Diete rozszerza sie po 4 miesiącua nie po 3-cim u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym.
A jesli mama karmi piersia to najlepszym pokarmem do 6 miesiaca jest mleko mamy.

no właśnie mi się też tak wydaje, nawet po tym wszytskim co poczytałam, a poza tym na słoiczkach piszą po 4 miesiącu, a nie w 4 miesiącu.

mam na imie Beata i pochodze z małego miasteczka w lubelskim.
Wiecej info jest w moim profilu, jak ktos bedzie zainteresowany to zapraszam
witaj krajanko a jak daleko od lublina i w którą stronę?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 10:02   #1938
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry niedzielnie

Cytat:
co za patafianale się wkurzyłam nokurde co on myśli, że się pstryknie i dziecko się ucisza grrr
Martuś ja już nie chcę się wkurzać...

Cytat:
powodzenia

Cytat:
Małgos albo Ty u mnie hehe, moze kiedys chłopaki wyjada w jednym czasie to se odbijemy hehe
Albo przynajmniej długi babski wieczór z mega ilością ploteczek
Stary 2011-11-27, 10:03   #1939
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Etam :P lubie takie rzeczy, ślubne swoje też robiłam , ksiegę gości, zawieszki na wódeczkę, dekorację sali, poprostu to lubię ktoś mi kiedyś zasugerował że powinnam się zająć organizacjami wesel bo kilku osobom pomgałam w sprawach technicznych

Cytat:
Taka czerwona podrażniona skóra, miejscowo oczywiście.
Cytat:
wow super! Też bym się chciała

Cytat:
jak tam wieczór

Cytat:

hhaha mój też taką zbita minę robi , a najlepsze jak go kładę już na poduszce do karmienia to przyjmuje pozycję "startową" tzn, położoy na plecach przekręca się na boczek i otwiera buziaka do cyca

a co do dziąsełek, mój bąbel dziś mnie pokąsał, nie wiem jak to zrobił,ale aż mnie sutek boli

Cytat:

Zazdraszczam bardzo tego śmieciowego jedzenia, ja jeszcze napewno będę karmić 3 miechy, do 3 miesiąca, więc takie jedzenie odpada, ale jak przestanę karmić, to też już zapowiedziałam mężowi, że ma mnie zabrać na naszego ulubionego kebaba

Witaj
Jak masz czas i ochotę to wpadaj do nas częściej

Adaś też nie lubi takich imprez i też odchorowuje zawsze A bratowa w pierwszej ciąży? Bo podobno w następnych szybciej brzuszek widać. U mnie to i w 20 tyg nie było nic prawie widać

Hej Stokrotka
Fajnie, że lot był spokojny i Sara była grzeczniutka A co do dystansu to pewnie jeszcze parę dni i się do nowych osób przyzwyczai

Ale dziś miałam ciężki dzień Adaś prawie cały dzień nie spał, marudził, płakał i najgorsze, że ciągle na rękach, dobrze, że tz jest bo bym chyba nie dała rady i musiała po mame czy teściową zadzwonić
Myślałam, że po kąpieli i cycku szybko padnie i spędzimy z tz spokojnie wieczór, ale nie, najpierw nie chciał w ogóle mojego cycka jeść, usnąć też nie, jakoś w końcu coś pociągnął i usnął koło 21.30, ciekawe ile pośpi i czy będzie chciał podziwiać świat o 3 nad ranem oby nie
Siedzimy z tz, oglądamy walke Pudziana i popijam sobie karmi urodzinowe, ale trzeba by się położyć spać, bo będę nieprzytomna w nocy
Dobranoc

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 10:16   #1940
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Indygo u nas też wieje, jakby chciało łby pourywać...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Etam :P lubie takie rzeczy, ślubne swoje też robiłam , ksiegę gości, zawieszki na wódeczkę, dekorację sali, poprostu to lubię ktoś mi kiedyś zasugerował że powinnam się zająć organizacjami wesel bo kilku osobom pomgałam w sprawach technicznych
Właśnie o tym pomyślałam A bukiety, albo strojenie auta umiałabyś robić?
Wieczór... udany udany...nie powiem Skończyliśmy, to co zaczęliśmy rano

Patrzę na śpiącego Kwilonka i zastanawiam się jak mu paznokcie wyszorować bo wygląda jakby w ziemi grzebał A dziś te chrzciny... Trochę wstyd jakbym go nie kąpała czy coś
Stary 2011-11-27, 10:33   #1941
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
brat męża dostał na 5 min i Amelka tylko u mamusi i tatusia. Teściowa mnie wkur bo zaczęła swoje mądrości wygłaszać, że mała nie umie trzymać głowy w lewo! Nosz kur....! Dzieci do 4 mies zazwyczaj lubią patrzeć w prawo. W dzień przekręcam jej głowę, ale wieczorem jak jest marudna to nie będe z nią walczyć żeby jeszcze bardziej płakała i się wkurzała. Trzeba było A. nosić na rękach bo odłożona płakała (tak co dzień wyglądają u nas wieczory), a teściowa na to: niech popłacze, bo ona nie słyszała jej płaczu. Taaa.... Nosz mnie wnerwiła na maxa. Pojechaliśmt o 17 a po 19 już wracaliśmy.

Cytat:

Mialam pierwsza cesarke. W naszym szpitalu jest taka zasada, ze jesli okres pomiedzy jedna cesarka a druga jest krótki ( w moim przypadku były 2 lata) jest wskazanie do drugiej cesarki. Oczywiscie na zyczenie pacjentki mozna rodzic naturalnie. Ja nie chciałam. Pierwsze cc zniosłam bardzo dobrze, drugie zreszta też
a to dobrze, że wszystko ok i cc tylko ze względu na zasady szpitalne
Co do diety maluszka - uważam podobnie

Cytat:
:
A bratowa w pierwszej ciąży? Bo podobno w następnych szybciej brzuszek widać. U mnie to i w 20 tyg nie było nic prawie widać
w pierwszej ciąży, w szoku byłam Tym bardziej, że ona nie jest drobnej budowy.

A jak teście powiedzieli, że znów będą dziadkami to wszyscy myśleli, że to ja znów jestem w ciąży I powiem Wam, że po przemyśleniach jakbym była to byłoby fajnie
Cytat:
i jest myśl na biznes!!

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-11-27 o 10:36
Stary 2011-11-27, 10:41   #1942
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
brat męża dostał na 5 min i Amelka tylko u mamusi i tatusia. Teściowa mnie wkur bo zaczęła swoje mądrości wygłaszać, że mała nie umie trzymać głowy w lewo! Nosz kur....! Dzieci do 4 mies zazwyczaj lubią patrzeć w prawo. W dzień przekręcam jej głowę, ale wieczorem jak jest marudna to nie będe z nią walczyć żeby jeszcze bardziej płakała i się wkurzała. Trzeba było A. nosić na rękach bo odłożona płakała (tak co dzień wyglądają u nas wieczory), a teściowa na to: niech popłacze, bo ona nie słyszała jej płaczu. Taaa.... Nosz mnie wnerwiła na maxa. Pojechaliśmt o 17 a po 19 już wracaliśmy.
Mnie też te mądrości wkurzają bo czasem wychodzi tak jakbym nie troszczyła się o własne dziecko. Tak np. jak byliśmy u teściowej i Kwilonek dostał czkawki, to teściowa odrazu 'dajcie mu herbatki' na co ja, że herbatka mu nie pomaga i nawet jak ma czkawkę to nie bedzie chcial pić...poprostu musi mu przejść..to lamentowała 5 minut nad nim z tekstami "ale cię męczą, herbatki nie dadzą, biedne dziecko" w końcu nie wytrzymałam i mówie do Tż, że ma mu dać tej herbaty bo mnie szlag trafi. No i podał mu. Stefek zgrabnie wypluwał smoczka i odwracał głowę...na co teściowa 'a P. (tż) zawsze przechodziło'
Brak słów...I my też max na 2h tam jeździmy
Stary 2011-11-27, 11:22   #1943
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Mój w lewo

Wymianka.
Stary 2011-11-27, 12:03   #1944
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Mój w lewo
mój tez

dzien doberek

mi na szczescie nikt na razie dobrych rad nie dawał, no sory jedna kolezanka mi sie wymadrzała to potem mój maz mówi ze przemadrzała i mądrosci wygłaszała i teraz nie chce do tych znajomych jezdzic ani nic hehe mówi ze ich ni elubi

mamusie co karmia mm i dopajają herbatka ile wasze dzieci tak w ciagu dnia tej herbatki pija? bo ten mój nicpon ewidentnie ni echce jej po prostu pic dzis udało mu sie niecałe 20 ml dac i na razie nei chce
Stary 2011-11-27, 12:04   #1945
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Mój w lewo
edit. źle napisałam, chodziło o to, że dzieci mają swój ulubiony "kierunek patrzenia"

A wy jakoś ćwiczycie patrzenie w drugą stronę?

Stary 2011-11-27, 12:13   #1946
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
edit. źle napisałam, chodziło o to, że dzieci mają swój ulubiony "kierunek patrzenia"

Podkładam mu zwinęty ręczniczek w rulon po lewej stronie i odwraca wtedy główkę w prawo
Stary 2011-11-27, 12:24   #1947
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama go coś męczy my jak na razie nie.

Wymianka.
Stary 2011-11-27, 12:28   #1948
danika
Zakorzenienie

dzien dobry niedzielnie

Cytat:
Hejka

Moge do Was dołączyc?
witaj

Cytat:
A gdzie Agnyska?
własnie...moze napiszemy do niej?

Cytat:

współczuje...zdecydowanie goscie nie są potrzebni, moja po chrzcinach to była tak umęczona, ze lezała w wózeczku, smok jej wypadł to patrzyła na niego i nawet nie miala siły kwękac zeby jej dać

Cytat:

ja tez mam stracha...pierwszy wypad do supermarketu tez jeszcze przed nami

Cytat:
o maj god...ja bym tyle odciągnęła pewnie w dwa dni jak całą noc nie karmie to z jednego cycka max 90-100 uciągne

Cytat:
Indygo u nas też wieje, jakby chciało łby pourywać...

Patrzę na śpiącego Kwilonka i zastanawiam się jak mu paznokcie wyszorować bo wygląda jakby w ziemi grzebał A dziś te chrzciny... Trochę wstyd jakbym go nie kąpała czy coś
moja tez taki brudasek jest smieje sie z niej ze wygląda jakby w polu robiła

Cytat:
Mnie też te mądrości wkurzają bo czasem wychodzi tak jakbym nie troszczyła się o własne dziecko. Tak np. jak byliśmy u teściowej i Kwilonek dostał czkawki, to teściowa odrazu 'dajcie mu herbatki' na co ja, że herbatka mu nie pomaga i nawet jak ma czkawkę to nie bedzie chcial pić...poprostu musi mu przejść..to lamentowała 5 minut nad nim z tekstami "ale cię męczą, herbatki nie dadzą, biedne dziecko" w końcu nie wytrzymałam i mówie do Tż, że ma mu dać tej herbaty bo mnie szlag trafi. No i podał mu. Stefek zgrabnie wypluwał smoczka i odwracał głowę...na co teściowa 'a P. (tż) zawsze przechodziło'
jak ja tego pogrubionego nienawidze.... a moja mama tez ma kuku na tle herbatki, i tesciowa tez,...ja nie wiem, chyba jak my bylismy mali to herbatka była lekiem na wszystko

Cytat:
mamusie co karmia mm i dopajają herbatka ile wasze dzieci tak w ciagu dnia tej herbatki pija? bo ten mój nicpon ewidentnie ni echce jej po prostu pic dzis udało mu sie niecałe 20 ml dac i na razie nei chce
jak wleje w nią 50 ml to wszystko, ale musi byc bardzo godna zeby sie troche napiła nim sie skapnie ze to nie mleczko
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:34   #1949
aa2
Zakorzenienie

Danika ja na glodnego to nawet nie podaje herbatki bo mały terrorysta sie wscieka jak nie wiem i ryczy hehe wiec trzeba od razu mleko ta herbatke tak co jakis czas próbuje mu dawac zeby sie przyzwyczajał ale co z tego bedzie to nie wiem, moze po miesiacu prób sie nauczy i mu zasmakuje
Stary 2011-11-27, 13:01   #1950
mooonik
Zakorzenienie

Dzień dbry!

Juliś dzis odkryła ze ma rękę- przybliżała i oddalała sobie ją do twarzy,oczy się robiły takie wielkie, aż w końcu nie wycelowała dobrze i pacnęła sobie w oko
teraz tatuś karmi, zjemy rosół i idziemy na spacer bo pogoda dziś super

Cytat:
Monik ja pisałam o wyprawach do sklepu czyli dokładni etak jak napisałam zawsze jest fotelik na stelażu a dłuższa wyprawa to miałam na mysli ze nie takie wejscie po jedna rzecz m tylko np wieksze zakupy gdzie schodzi nam około pół godz albo dłuzej hehehe
no a gondola to zawsze na spacerki, do sklepu nigdy jej nie zabieram bo zbedn bagaz skoro jest funkcja wpiecia fotelika
no to wyszło jak czytam uważnie
gdzieś źle zrozumiałam z tymi dużymi i małymi wyjściami

Cytat:
moja też ma pazury takie brudne

Cytat:
moja do tej pory może ze 3 razy wypiła całą herbatkę przez cały dzień, tak to jak wypije 50 to jest dobrze, czasem udaje że pije i ciumka, ciumka tego smoka ja podnoszę butlę a tam ledwo 5ml upite
jak nie chce pić to przecież nie zmusisz a oszukać moja też się nie da- czasem się dorwie do tej herbatki i dopóki nie kapnie się, że to nie mleko to tak łapczywie ciągnie, a za chwilę zacznie tym pluć na mnie

Cytat:

moja chyba nie ma ulubionej strony, przynajmniej nie zauważyłam, jakoś w każdą stronę patrzy albo na wprost trzyma. A ćwiczyć można zabawką -przekładać z jednej strony na drugą, zeby obracała główką

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja tez mam stracha...pierwszy wypad do supermarketu tez jeszcze przed nami
niby taka banalna czynność, a jak przychodzi co do czego to się okazuje skomplikowaną operacją logistyczną

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości