|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() Hehehe Ty podrapana, a ja z prawie limem pod okiem Jak mi Berbeć zasunął piętką w oko A Tylko wycałowac stópki chcialam po kapieli
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2073 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Wy już macie termin? Cytat:
Jak nie wstrzelę się godzinowo porą karmienia z porą kąpieli, to go max godzinkę przetrzymam. W efekcie w kapieli utnie sobie jeszcze drzemkę, a po wyjęciu jest jeden wielki wrzask Karmię go zawinętego w ręczniki. A potem na wpółśpiąco kremuje, ubieram, odbijam i kładę spać. Efekty rożne. ![]() Cytat:
to musi cudnie wyglądać. A skoku współczuję A jak nie to może zeskanujesz? ![]() Cytat:
![]() Kurde... ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Kung fu karate mistrz
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Duużo siły życzę
Cytat:
Na głodnego nie lubię go kąpać chociaż alarm zaczyna się jak za długo grzebię się z ubieraniem bo kąpać to on się może godzinami
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka dzieki...
Malgos nie jest az tak zle ale jest dzisiaj mega marudna i nie wiem o co kaman.... Malo spala w ciagu dnia... a tz-a jeszcze nie ma i chyba nici z kapieli bo jak sie znowu rozryczy to koniec.... smutno mi....
|
#2077 |
|
KWC
|
Hej,
przepraszam, że się ostatnio w ogóle nie udzielam, ale raz zeżarło mi cytaty i się wkurzyłam i rzuciłam laptopa w cholerę, a wczoraj net mi padł akurat jak zaczęłam płodzić jakąś dłuższą wypowiedź Co do spania w jednym łóżku z dzieckiem - odkąd Eryk mi się zadławił to cały czas śpi koło mnie. |
|
|
|
#2078 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przytulaj ją dużo i staraj się być cierpliwa. Czasami ciężko, ale da radę. Ale czemu się smucisz? ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Swoją drogą, to powinni coś zrobić z tym cytowaniem bo strasznie ucina cytaty...to jest mega irytujące.
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzis w ogole zrobiłam na odwrót bo głodzilla zjadł o 19 30 o 20 go wykapałam , posiedział chwile z nami pospiewałam mu i patrze a on odpływa, własnei go wsadziłam do łożeczka i czekamy na efekt jak zasnie to bedzi emega sukces bo on codziennie zasypia po 22, wiec trzymajta kciuki moze usnie dzis wczesniej na razie jest cisza i z pokoju dolatuje dzwiek pozytywki
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
taaaaaaaaa to sie rozmarzylam, lezy w lozeczkui oczy jak piec złoty a jak go niosłam to nawet nie steknoł
na razie nei płacze wiec mam nadzieje ze sobie poleży i zaśnie na razie czekamy co to bedzie hehe jak zam zycie to bedzie tam lezał, czasem nas przez stekanie albo mały krzyk przywoła a zasnie po 22 -ja nie wiem co on z tym spaniem w tych godzinach
|
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zasypia normalnie, jak cisza nocna ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Ja się odmeldowuje. Dziś samotna nocka, więc póki Kwilonek śpi, to i ja skorzystam. Dobranoc pchły na noc
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorowo
Od razu z góry przepraszam, ale nie dam rady was dziś pocytować i w nocy też się często budzi, usnąć nie chce, załamać się można![]() I jakos ostatnio brakuje mi cierpliwości, zaczynam co raz częściej się denerwować na Adasi, chyba zaczne pić meliskę, bo jakos nie wyrabiam ![]() Dobra, nie smęcę więcej, i tak to nic nie da, muszę sie wziąć w garść i trzymać się myśli, że mu to niedługo przejdzie Tylko jak![]() ![]() Caltea, Małgosia1983 gratki za udane chrzciny ![]() Natka wiesz, za co![]() Dziewczyny współczuję skoków żeby szybko sobie poszłyWidzę, że temat spania z dzieckiem. Ja przez pierwszy miesiąc odkładałam Adasia do łóżeczka, potem przez około 1-1,5 spał z nami, tylko na swojej podusi i pod swoim kocykiem, ale od jakiś 2 tyg odkładam go do wózka spać ( w łóżeczku nie chce) i jakoś w miarę śpi, ale ostatnio postanowiłam spróbować go odkładać do łóżeczka, zobaczymy jak wyjdzie ![]() Adaś też robi bąble ze sliny, śmiesznie to nire raz wygląda ![]() Mamuśki mam pytanie, czy jak wasze dzieciaczki ssą paluszki/piąstki to zdarzyło się tak, że sobie na tyle głęboko dzieciaczek wsadził paluszki, że zaczęło go aż cofać Bo mojego to muszę ostatnio pilnować, bo aż ulewa po tym jak za głęboko sobie paluszki wsadzi![]() A dziś to juz przeszedł sam siebie, bo prawie przez godz jadł cycka, usnął to go odkładam do wózka a on po chwili z zamkniętymi oczami zaczął wpychać sobie obie piąstki na raz do buzi, jakby miesiąc nie jadł, a jak mu rączki zabrałam bo sie rozryczał i koniec ze spania ![]() Chętnie bym z wami posiedziała, ale chyba pójdę spać, bo jak będzie taka noc jak poprzednia to wolę sie wcześniej spać położyć Dobranocka
|
#2084 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
, ostatnio się zastanawiałam, czy nie podaje dla Franka jakiegoś leku na uspokojenie czy coś.Cytat:
Cytat:
Nom moje jedzenie (pomidory, kakao, czekolada, więcej grzechów nie pamiętam) plus witaminy femibion,w nich jest żelazo i ono moze zabarwiać kupki na zielono. Odstawiam wszystko i obserwuję. Cytat:
Uff co nadrobię to wy znów coś pewnie naskrobałyście nooo.
|
|
|
#2085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymek po kąpieli aktywny był tylko zaraz po urodzeniu w szpitaluCytat:
Cytat:
Cytat:
Też go teraz bardziej pilnuję z tymi łapkami.Dobranoc |
||||
|
|
|
#2086 | |||
|
kosmitka
|
nie Czemu ?
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mu nie zabieram, czasem tylko podtykam smoka, z różnym skutkiem. A co do meliski - polecam, dobra jest też na laktację. I też nie zawsze mam cierpliwośc, wtedy oddaję Frania dla taty, ochłonę i cierpliwość wraca. ![]() I tej cierpliwości Ci dużo życzę, nie wiem tylko skąd jej nabrać.
|
|
|
#2087 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka udało mi sie nadrobić
ale zaraz zmykam spać, mam nadzieje że dziś nocka będzie lepsza, mały niby śpi, ale ciężko mu się oddycha przez te glutki w nosku, Muszę jutro doktora popytać co mu może pomócCytat:
i dam znać co mi tam lekarz powie, mam nadzieje że zaszczepi małegoA Cytat:
Dziewczyny a jak wrócicie ze spaceru i dziecię sobie śpi to je przekladacie do łózeczka czy zostawiacie w wózku? bo ja przekładam bo się boję że się mały przegrzeje Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() [ ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Asiu a ile płacicie za szczepienia?? bierzecie pneumokoki lub rotawirusy?? bo my jednak zdecydowaliśmy się na bezpłatne, ale dodatkowo chce pneumokoki, ale cena mnie powaliła 3oo zł za jedną dawke ![]() A do mnie jutro wpadają koleżanki z pracy mam nadzieje, że mały nie będzie bardzo marudny i da ciociom się nacieszyć także dzionek szybko zleci![]() Wogóle lubię takie dni gdzie coś się dzieje, ktoś nas odwiedzi lub gdzieś wyjdziemy, bo mężuś do 17 tej pracuje to nam się strasznie dłuży dobra to sobie popisałam, a teraz zmykam spać\\ kolorowych
|
|
|
#2088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...i nawet kawy porannej nie moglam wypic....Cytat:
ja jej nie przekladam ...zostaje na zewnatrz w wozku,,,,chociaz jakos zawsze wyczuwa ze sie zbilzamy do domku i w progu juz ma oczy otwarte.... ![]() a moj tz teraz pozno przychodzi do domku i dlatego mi smutno...no ale ktos musi pracowac... ![]() jutro ide do kolezanki...to jakos dzionek zleci.... Uciekam spac...mam nadzieje, ze maluszki dadza sie wszystkim mamusiom wyspac....
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh, sorry,że tak o sobie, ale piszę jedną ręką i jestem tak poirytowana wszystkim, że to już wyczyn. A filip śpi na cycku, jeszcze gdyby jadł, ale on śpi. Jak odczepiam to wrzask |
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
widze że mam troche do nadrabiania, to się biore i szybciutko rachu ciachu czytam ![]() dzisiaj wstałam skoro świt, bo mam mnóóóóóstwoooo roboty do szkoły i chce zrobić jak najwięcej póki natalka śpi, a potem oddelegowuje ją do babci, bo babcia ostatnio chora była i się stęskniła za wnusią w ogóle dzisiaj rano mnie olśniło że przecież jade w sobote i niedziele na zajęcia i musze mleko zbiorowac w zamrażalniku, dobrze że dziś sobie przypomniałam a nie np. w czwartek a tak w ogóle to jestem chora |
|
|
|
#2091 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wkładamy fotelik do wózka sklepowego, najlepsze są w realu i carrefourze bo można nasz fotelik włożyć tak bokiem i się super blokuje, biedronkowe sie nie sprawdzają wtedy wkładam fotelik do środka wózka i mam miejsca na zakupy tyle co nic Cytat:
super że podróż taka udana buziaczki dla Was ![]() ![]() Cytat:
tylko szkoda że czasu na to brakujeCytat:
![]() pewnie muszą się oswoić Ty to jesteś mama na 1,5 etatu a nie na jeden ![]() ja też azalie biore, jak się po niej czujesz? Bo ja się naczytałam strasznych rzeczy ale w sumie iprócz dużej ilości śluzu to wszystko w normie ![]() Cytat:
tak ![]() Cytat:
![]() ja też ![]() Cytat:
![]() Znów będe miała kilometrowego posta Ale jeszcze musze Wam napisać, że w niedziele chrzestna niuni i jej mama dopatrzyły się u niuni białego dziąsełka u góry, a wiecie co to oznacza .. aż się boje gryzaczek poszedł w ruch i zobaczymy co z tego będzie ah, natka dzięki za pomysł z zabraniem leżaczka bardzo się sprawdził i teraz chyba wszędzie będziemy go z sobą wozić
|
|||||||
|
|
|
#2092 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój smoka nie chce niestety . No niby wiem, że to nie jest oznaka głodu, ale wczopraj to wyglądał tak śmiesznie z tymi rączkami, jakbym go głodziła przez tydzieńJa też jak już nie wyrabiam to oddaję tz, ale najgorzej jak go nie ma prawie cały dzień w domu, to wieczorem padam na pyszczek Jakoś ostatnio może i cierpliwość bym miała ale słabo fizycznie się czuję, jakoś nie mam już siły nosić go cały dzień przez ten kręgosłup, A Adaś lżejszy nie będzie![]() Cytat:
![]() Monia przytulam , ja też nie lubię jak tz ma 2 zmianę wtedy nie ma go prawie cały dzień i tez mi smutno jak wychodzi i sama siedzę z AdsasiemCytat:
![]() Chociaż ja na nogach dziś od 6.00 Zazdroszczę,że możesz Natalkę zostawić u mamy. Ja też bym chciałą, chociaż na godz Adasia oddelegować, (nawet teściowej ) i zająć się chwilkę sobą czy pobyć sam na sam z tz![]() O widzisz twoja mama to mądra kobieta, jak chora to nie odwiedzała wnuczki, a moja teściowa, w zeszłym tyg zaoferowała się że przyjdzie do mnie i mi pomoże bawić Adasia( a tz miał 2 zmianę), no i się zgodziłam ucieszona że chwilkę mi ręce odpoczną. Ona przychodzi chora, zakatarzona, kaszle , niby chodziła w maseczce cały czas, ale wiedziała, że dopiero co mu katar przeszedł i na drugi dzień mieliśmy szczepienie i jeszcze poszłam do łazienki, wracam, a ona Adasia trzyma na rękach i kaszle, to jej mówię, że go wezmę, bo kaszle a nona mówi, że odwraca głowę w drugą stronę jak kaszle, no myślałam, że się wścieknęAcelinko życzę dużo zdrówka A mamusie powiedzcie mi jak wy robicie, że wasze dzieciaczki siedzą same w bujaczkach, leżą na macie, czy w łózeczku? Wtedy je zabawiacie czy same się sobą zajmują? Bo ja bym chciała żeb chociaż 5 min sam poleżał w bujaczju bo na rękach spokojny, to go odkładam do bujaczka i za sekundę jest taki ryk, że go w całym bloku słychać, to samo w macie czy łóżeczku![]() Adaś jakimś cudem jeszcze teraz przysnął, to sobie szybko zrobie śniadanko, bo potem nie wiem kiedy bym miała czas ![]() Edit: chyba nie podjem, bo już się wybudza
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ze wsi.
Mały od 1.46 stwierdził,ze sen jest bez sensu.. kinał dopiero pol godz temu. To ja szybko sniadanko, lekarstwa i sie melduje cobyscie sie nie martwily. Dziękuje wszytskim za słowa wsparcia. Tusia- Ty to juz w ogole mnie powaliłaś dobra duszo Cytat:
ale był najwiekszy do tej pory W niedziele umowilam sie z moja gin na pon rano- dostalam kolejna porcje antyb. Jak cos to bede robila posiew z mleka i antybiogram. Chociaz teorię juz mam co do przyczyny... moje nerwy niestety Ost. wkurzylam sie na TZ i doslownie po 15 min juz czulam grudki, a potem wielka twarda kula Moja gin jakos to wyczula, normalnie jest moja psychoterapeutka Az nei umiem powtorzyc co mowila o macierzynstwie i dzieciach. Jedyne co mi utkwilo,ze mam byc jak kobieta z Peru zdać sie na instynkt i bedzie dobrze. A i spiewac kolysanki bo uspakaja i mnie i dziecko i ze nawet w tych prymitywnych kulturach maja podobna linie melodyczna. Ona duzo jezdzi/czyta wlasnie nie tylko o leczeniu ale i o psychologicznym podejsciu do sprawy i wlasnie jak to jest/bylo u ludow pierwotnych. Zaskoczyla mnie ta wiedza totalnie!Mowila tez ze w SR taki nacisk klada na to ze facet ma byc przy porodzie- ze jak juz jest to czuje sie spelniony, a tak naprawde najwieksza jazda zaczyna sie przeciez potem, a on umywa rąsie bo przeciez mial byc przy porodzie, stanac na wysokosci zadania- i stanął to co my teraz chcemy? Długo gadałysmy. Nawet kasy nie wziela. A teraz co do odp. mojej kochanej Calti To walnęłam elaborat. Idę spać. Moze mi się uda. A potem liczę na to, ze dam rady tu zajrzeć i ponadrabiać. |
|
|
|
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też miałam wstać o 6, a nawet o 5,40 z tz ale nie dałam rady i nastawiłams sobie budzik na 7, co było zbędne bo natalka mnie obudziła zjadła i spała a teraz się obudziła i się cieszy w sypialni, a wyrodna matka na wizażu! ![]() co za teściówka co do leżaczka to mnie się wydaje że tylko dodatkowo doczepiona zabawczka natalcie na bujaczku trzyma mata ją nie bardzo kręci, na chwileczke i dosyć ![]() Cytat:
![]() co za kobieta, no prawdziwy anioł cieszę się że zastój pokonany, oby tak zostało ![]() Dziewczyny na gardło moge tantum verde, tak?
|
||
|
|
|
#2095 |
|
kosmitka
|
Acelinko, to ile Ty ściągasz, że od wtorku dasz radę zgromadzić zapasy? Bo ja dziennie 50 ml po wieczornym karmieniu. Nie wiem, czy próbować więcej, tzn częściej w ciągu dnia.
Archi
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana ja ściągam tak: po 1. rano jak tż wstaje do pracy, jako że natalka śpi nie raz całą nocke to cycorki są meeega i wtedy nawet po 100-150 z jednego ściągam. Nawet jak Nati się też obudzi to tylko z jednego wypija i też nie do końca bo zasypia szybko a po 2. jak Natalka zasypia ok. 20 a ja ide spać później to też jeszcze coś tam odciągne, ale to zależy ile wypije przed snem ![]() A dziś od rana karmie prawy cycoriem i lewy pełny, ale to odciągne zaraz i będzie na wyprawe natalci do babci, a jak braknie to mm i już
|
|
|
|
|
#2097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak żabka zasnie w bujaczku(o ile zasnie
) to go tam zostawiam, wibracje caly czas chodza a on sobie odpoczywa![]() Natus no on juz ma ponad 2 miesiace, bedzie jakies 9 tyg Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba przez to przejsc oaza spokoju, dasz rade ![]() Cytat:
moje dziecko mnie leje..
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-11-29 o 09:09 |
||||
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry słonecznie
Zanim nadrobię zadam z rana ciężkie pytanie ![]() Co może być oznaką jak od około tygodnia 40% kupy jest zielonej, a reszta normalna żołta? Czy to powod do zmartwienia, czy zgłosić się do lekarza?
|
#2099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
po drugie-super ze masz taka fajna gin, rewelacja
|
|
|
#2100 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() moja biedaka dzis kwękała przez sen od drugiej w nocy, a od 4 juz było marudzenie na maxa, tylko przy cycu przysypiała...takze jestem lekko padnięta a ta wcięła flache, walneła mega kupsko i spi teraz juz 0,5 h wiec pewnie zaraz promocja sie skonczy- ale sniadanie zjadłam ![]() piekna pogoda wiec jak sie obudzi i wsunie znowu mleczko to pojdziemy na spacerek jakis dłuzszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
fajnie, ze mama ci chetnie pomaga moja tez taka kochana jestCytat:
![]() dobrze, ze zastój minął, a nerwy na pewno mają wpływ na to widze ze tez mialas ciekawą nockę...oby ci sie udało odespać troche ja sie nawet nie kładłam jużCytat:
fajnie...ja wczoraj po 6h niekarmienia odciągnęłam 80ml bo juz mnei bolało a dziecię postanowiło spać...ale i tak jestem pod wrazeniem ze pomimo dokarmiania mm w sumie od początku nadal mam pokarm a mała nadal chce i umie ssać ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
podobno po Nanie zielone kupy to norma bo ma duzo zelaza |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

ech i podrapałam mame po policzku pieknie wbiła w niego swoje paznokcie i ja mam teraz piekne dwie czerwone linie

Fajnie, że macie już to za sobą 
Jak nie wstrzelę się godzinowo porą karmienia z porą kąpieli, to go max godzinkę przetrzymam. W efekcie w kapieli utnie sobie jeszcze drzemkę, a po wyjęciu jest jeden wielki wrzask
no i niestety skok u nas trwa dalej, spać nie, na rączkach nie, tylko przy cycku co najwyżej także masakra

i w nocy też się często budzi, usnąć nie chce, załamać się można

żeby szybko sobie poszły

Poza tym duużo więcej gaworzy, piszczy, łapie różne rzeczy i usiłuje do buzi włożyć, no i pojawiły się te słynne bąble ze śliny
klask i: