![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXV
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Konto usunięte
|
Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2011-11-29 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;30792126]Cze Wam ::hi[/QUOTE]
Cze Ci! ![]() --- Spadam, nara, dozo, cześć! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
taaaa...męska logika ![]() moj do dzic jak chce sobie uciac drzemke po obiedzie to mowi ze teraz ja posprzątam a on popilnuje dziecka ![]() na co nawet dziecko rechocze i mówi-to ja ci przyniose kocyk ![]() Cytat:
gris ![]() Cytat:
chyba ze maturzysta ![]() "bohater waha sie jaki ruch wykonac-czy isc w przód, prawo czy w lewo...i tak stojac nieruchomo cofa sie do tyłu " ![]()
![]() |
#3967 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
fogle to zapomniałam się pochwalić że dziś o 6.40 rano przy kawie rozwiązywałam skąplikowane zagadnienia matematyki stosowanej
![]() ![]() ale to chyba logiczne, przecież nie grudnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. a teraz? już jest później ![]() 3. żeby tylko nie było na mnie jak coś nie wyjdzie ![]() ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faceci mają dziwne podejścia no niektórych tematów, serio ![]() Cytat:
![]() ![]() ja bym się nie domyśliła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. no niestety. Cytat:
![]() ![]() 2. ano nie, są różne podróby ale żadne nie rozjaśniają. Flo, ciuchy i insze rzeczy dla tej pani to aktualne? Będę robić paczkę jeśli tak. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | ||
Panaroja
|
Cytat:
![]() I do tego nick jako żywo nie pasujący do osoby nie umiejącej posługiwać się językiem pisanym w stopniu podstawowym ![]() Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2011-11-29 o 13:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Nindżopesz
|
Uff, spróbuję
![]() Primo - w nawale podobnych cv wybierałabym albo przystojnych facetów albo chociaż ciekawe hobby. Tzn. najpierw selekcja pod kątem doświadczenia i umiejętności a potem ci, którzy mnie zaintrygują. Secudno - jeśli szukałabym pracowników ambitnych, dynamicznych, lubiących wyzwania (jak to teraz wszyscy szukają) to nietypowe hobby byłoby bardziej przekonywujące. Z drugiej strony, nie chciałabym pracowników zbyt ą i ę ![]() Także do nudnej pracy lepiej pasują "nudne" osoby bo ile czasu taki zwolennik skoków ze spadochronem i mongolskiej poezji wytrzyma wklepując dane? |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() postawiłam sie na miejscu rekrutera/pracodawcy - i mając kilka faktycznie identycznych i potencjalnie równie nadających sie kandydatów na short-liście - owe zainteresowania to jedyny strzępek informacji cokolwiek mówiący rekrutującemu o danym kandydacie pozostaje kwestia interpretacji ![]() takiego co napisał w cv książki/literatura, film, muzyka - można odebrać jako kogoś kto wychodzi z założenia (jakże mylnego jak się okazuje) że do danej pracy nie ma znaczenia czym się prywatnie zajmuje tudzież pasjonuje ( czyli po co w ogóle umieścił) wiem! nie umieszczać nic ! a to by było "nietypowe" zagranie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- ad.1 no też właśnie się obawiam nawrotu, wszak moda czerpie ostatnio tylko z przeszłych inspiracji - nie pamiętam aby wówczas spotkało się to ze sprzeciwem tudzież odrazą? 2. ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-11-29 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
imho CV powinno być WYSIWYG - what you see is what you get
a nie jakieś gierki psychologiczne, ile można jeszcze wydedukować o kandydacie i jak przechytrzyć rekrutera, by myślał tak jak chcemy.... zwłaszcza na mniej ambitne stanowiska ![]() ale rynek pracy wygląda jak wygląda... smutne to ![]()
#3976 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() ufff, czyli ze mną wszystko dobrze ![]() i w dodatku znalazłam rozwiązanie zanim wypiłam kawę ![]() Cytat:
![]() hmm, to może trzeba celować z hobby pod kątem danej pracy ![]() ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Zakorzenienie
|
cv jak cv, ale listy motywacyjne...
![]() Cytat:
![]() |
#3979 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 |
Wpisz tu zomzing
|
te cytaciki to tak raczej z ubiegania się o stanowiska, gdzie list motywacyjny do niczego niepotrzebien, powinno wystarczyć CV i ogląd osobisty kandydata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
Kochani, nie nadrabialam jeszcze Baru i nie wiem, czy wiecie, że w niedzielę i wczoraj byłam z Guciem w szpitalu, dziś nas wypuścili
![]() ![]() ![]() Gucio jest po 5ciu kroplówkach, które strasznie Mu się podobały, do tego stopnia, że wyjęty z łóżeczka wołał "dzie moja lufka???" a jak wchodziła pielęgniarka do pokoju, to mowił z przekonaniem "Pani da lufkę". Najgorsze, że mimo to, ze na oddział mama albo ktoś musi być z dzieckiem, to miejsc do spania nie ma, tak więc pierwsza noc nie przespana, druga już na materacu przywiezionym przez Wojtka. Gucio niesamowicie dzielny, nigdy tego nie zapomnę... Miał grypę żołądkową, a do szpitala przyjęla Go pani doktor, którą od okularów po buty obrzygał- co prawda wodą ale efekt i tak spektakularny, pani była pod wrażeniem i wypisując skierowanie mamrotała "niesamowite, niesamowite"
#3983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
1 stycznia na sylwka?
![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Wam czy eksperyment się powiódł ![]() Cytat:
![]() kolejny trynd choć myślałam że to poniekąd w celu wyeliminowania nazw związanych z płcią, żeby uniknąć dyskryminacji - ale nie mam pewności czy to po temu tak się stanęło ![]() np. zamiast sekretarka to "specjalista do spraw obsługi sekretariatu" ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- ehhh, no wiele już duskusji ło tem toczono, na wizji, na łamach prasy - no ale realia rynku, wymogi zwyciężają choć wysłać takie cv bez zdjęcia - kolejna intrygująca cecha ![]() Justyno - ten Twój Gucio ma charakter po Tobie co nie? choć moze po Was, ale reasumując tfardy gość i super chuopak - dobrze ze już dobrze ![]() ucałuj go od "nieznajomej" rejczelki ![]() Betty - ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-11-29 o 15:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Wpisz tu zomzing
|
w pewnych kręgach zwyczajna praktyka, aczkolwiek na różnych małych mikich zawsze jest "cv ze zdjęciem i list motywacyjny", nawet na asystenta asystenta asystenta do spraw obsługi szafki na buty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie na mocno wyspecjalizowane stanowisko gdzie liczy sie wyłącznie doświadczenie i jest ono bezdyskusyjne, mówi samo za siebie, gdzie potrzebny fachowiec bez względu na aparycję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() aczkolwiek uważam, że aparycja jest ogólnie przeceniana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
![]() mój przyjaciel o mniej niż przeciętnej aparycji jest znakomitym "sprzedawcą marzęń" w branży finansowej, doradca czy juz potem to jakiś wyższy szczebel w ich hierarchii ale zaczynał od "kup pan cegłę " czyli zainwestuj u nas ( fundusze itepe, pełno tego teraz) no i na dzień dobry teoretycznie wybierają "profesjonalnie wyglądających" doradców - natomiast jego osobowość jest tak niesamowita, ze ludzie lgną do niego i oddali by mu własną matkę za fundusz, medżik kolo ![]() wysyłając cv ze zdjęciem nie otrzymał żadnej posady, ba nawet na rozmowę się nie dostał wszedł do firmy na chama, odezwał sie i już został ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-11-29 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.