|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
To nie znacie tego kawału ???:
Mąż wraca po imprezie w nocy do domu. Cichutko otwiera drzwi, rozbiera się i wślizguje do łóżka, chcąc podlizać się żonie, przytula się do niej czule i pieści... po chwili zaczynają się kochać... och, jak im dobrze... raz tak, raz tak... mąż zdziwiony bo dawno mu tak dobrze z żoną nie było. Po całej akcji, stwierdził, że musi się napić, wstaje idzie do kuchni a tam... żona siedzi przy stole, mąż w szoku: Mąż: - skoro Ty jesteś tutaj, to kto jest tam? Żona: - Mamusia do nas przyjechała, a co? Mąż złapał się za głowę, biegnie do sypialni, zapala śwaiatło i krzyczy: - Mamusia??!! Dlaczego mamusia nie powiedziała, że to mamusia??!! no jak to?? A Teściowa na to (z zadowoloną miną): - Mareczku przecież my ze sobą nie rozmawiamy, to jak miałam ci powiedzieć?
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() a ja nic nie robię i mnie tak łapie, jak skurcze porodowe są gorsze to ja sie wypisuje mężulek właśnie mi przyniósł lody śmietankowe i truskawkowe |
|
|
|
|
#483 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#484 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KLIK, oprócz tego mamy łóżeczko, przewijak i materacyk z Ikei.Cytat:
Cytat:
![]() a ręczniczek mam zielony
|
|
#485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mężulek kochanieńki
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
Ja się poważnie zastanawiałam nad nim, bo składa się jak parasolka i mieściłam go do auta. Zdecydowałam się jednak na Navington Cadet, bo też mieści się do mojego auta, ale wydawał mi się stabilniejszy no i o połowę tańszy.
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam do łóżeczka, dobranoc dziewczynki
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-30 o 23:10 |
|
|
|
|
#489 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2.Ja mam 10 tetr. 4 flanelowe ale mini i 3 pielucho ceratki 3.Jak do mleka to ok, jak do herbatki to trochę duża ale generalnie może być. Ja mam po jednej antykolkowe. 4.Ja kupiłam dwupak na wszelki wypadek jak by sie zgubił. Wiem ze można kupić ale wole mieć na zapas. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#490 |
|
BAN stały
|
Właśnie wszamałam 2 kanapki z serem żółtym, majonezem i pomidorem + pół słoika pieczarek marynowanych, popiłam colą i poprawiłam 3 czekoladkami
A teraz zmykam spać dobranoc
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dopiero co pozbyłam się Andrzejkowych gości ufff... (TŻ to Andrzej) jestem padnięta Rano zakupy, później sprzątanko, w międzyczasie gotowanie zupy na obiad i robienie sałatki dla gości... Jutro jadę na ostatnie (trzecie) USG, oby wszystko było dobrze, trzymajcie kciuki ![]() Mam głupie pytanie odnośnie makijażu w szpitalu Nie jestem tapeciarą, nie nakładam tony mejkapu, ale jednak źle się czuję bez odrobiny podkładu i tuszu na rzęsach - to takie przyzwyczajenie. Myślicie, że lekarze będą krzyczeć? Wiem, wiem... szpital, a nie wybieg dla top model... nikt się tam nie stroi, ale może chociaż tusz do rzęs?
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
Maluszek dzisiaj ciagle mi wciska nóżki gdzie z boku i to cholernie boliiii.....
Pozatym wkurzają mnie te kłucia w pochwie,no ale lekarz powiedział ,ze jak nie piecze nie swędzi to wszystko ok,wydaje mi się ,ze to udziela się jak mam pełny pęcherz albo jak mały kopie w ten pęcherz... Na pocieszenie przyszła paczka z pościelą - bardzo mi się podoba
|
|
|
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziś zjadłam czosnek fioletowy
chyba powoli organizm odrzuca ten pyszny wynalazek ![]() Boże dziewczyny! Odkryłam coś!!!!!!!! dupa małego styka się z żebrem prawym dlatego tak tam mnie boli!!! jeszcze nigdy nie był tak wysoko!!! Masakra normalnie... muszę go przegonić ![]() Cytat:
My z Agawo też mamy Andrzejków w domku Też się źle czuje bez makijażu... maluję zawsze tylko rzęsy, czasem powieki ![]() Cytat:
a wiesz jaki jest dobry czosnek marynowany?????? Filip świętuje Andrzejki!!
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
Idę nunu
DOBRANOC !! DO JUTRA
|
|
#497 |
|
Rozeznanie
|
Agatek śliczny ten Twój Filip
na wizażu będę na bieżąco DOBRANOC
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
O jacie od 15 mnie nie było i 5 stron do nadrobienia
![]() a ja znowu niet spanie
|
#499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi chodzi o te trzy dni po porodzie jak się na oddziale leży. Fajny ten Twój kocórek - imprezowicz. Mój pies objadł się pierników w czekoladzie, ale nie mów nikomu bo psu nie wolno jeść słodkości ![]()
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się, że Filips się Wam podoba ![]() Cytat:
A po porodzie leży się teraz 2 dni- jak jest wszystko ok, bynajmniej u nas w Toruniu A pierniki w czekoladzie są mega katarzynki najlepsze, ale drogie jak cholera ![]() Hehe, wiem wiem, że psu nie wolno
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Widze że Filip króluje na naszym wątku, fajny z niego gość
![]() Ja na porodówkę biorę podkład i kredkę do oczu, bo bez tego ani rusz, jak się nie przydadzą to też dobrze, gorzej jakbym chciała się doprowadzić do "stanu używalności" to lepiej mieć tej kosmetyk w torbie, bo przeciez mało miejsca zajmuje a czasem może naprawde polepszyć samopoczuciePowiedzcie mi jak to jest z tą zgagą? Jak się nie ma zgagi to się łysa dzidzia rodzi? Bo ja sobie tak wymyśliłam że mój dzidziuś będzie miał śliczne czarne włoski.... a zgagi jak nie było tak nie ma i nie wiem czy się cieszyć z tego powodu?? (chyba głupia jestem nie?)
Edytowane przez magdazzz18 Czas edycji: 2011-12-01 o 00:17 |
|
|
|
#502 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rożek tak Śpiwór do wózka nie koca akrylowego nie mam To jest ciężkie do opisania, jest to pewnego rodzaju ból ale bardziej takie mocne uczucie napięcia. W momencie jak brzuch mi skamienieje to czasami aż ciężko oddychać. Jest zalecane wtedy zmienienie pozycji. Jak w tym czasie siedzę to wstaję i spaceruję a jak akurat stoje to siadam PomagaCytat:
Noooo.... czasami musi Ja mam 2xbella 10szt. ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
No może troszeczkę ![]() Mojej to chyba od razu po urodzeniu kucyki bede robić
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-12-01 o 00:31 |
||||||
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Trochę ponaciskałam dupala i się posunęło dziecie z łaski swojej i od razu mi jest lepiej, uff dzięki Ci Panie
Jaka to ulga jest Nie boli i oddycham normalnie uff... ![]() A ja się dziwiłam co mnie tak żebro napier... a jak dotknęłam i poczułam twardą dupkę to myślałam, że se jajca ze mnie robi, jeszcze czegoś takiego nie przeżyłam! Ja chce już, żeby był styczeń ![]() Cytat:
Laska z patologii mi mówiła, że jej położna mówiła, że przy dużym owłosieniu głowy malca niby się ma mega zgagę i ona non stop miała, nic jej nie pomagało Ale ja nie wiem czy w to wierzyć... Ma czy nie ma- i tak 'wypadają' te włoski, a tworzą się nowe... nie przejmuj się tak tym, przecież to nie jest najważniejsze! ![]() Ciesz się, że nie masz narazie (odpukać) zgagi, bo to nie jest przyjemne, pali Cię w gardle
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
DarkLady, MartuNiunia, dziekuje za odpowiedz
Jutro,a raczej dzisiaj sie dowiem, czy mnie przepuscili ![]() Neska, ojej, smutna wiadomosc. Trzymam kciuki, zeby jednak z nerka bylo ok ![]() skad masz takich? daj troche ![]() ja tam swojego z zamknietymi oczami poznam albo poznam, ze to nie moj Agatku, to takie konskie zaloty... Probowalam zwrocic na siebie Twoja uwage ![]() Anabelita, ja tez nie wyobrazam sobie trzech dni bez podkladu. Szczegolnie, ze pewno superekstrarodzinna rodzina tzta bedzie caly czas czatowac w szpitalu ![]() Jezu, moj dzieciak zawsze pcha te syrki (przynajmniej tak mysle,ze to syrki) pod prawe zebra. Siedziec nie moge, pollezec nie moge, jedyne co mu odpowiada to stanie lub lezenie, ze wskazaniem na to drugie, bo tak to brzucho twardnieje. Sprobujcie robic notatki non stop w pozycji lezacej
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-01 o 01:43 |
|
|
|
#505 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Brzuchale! Wstały już???
Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() :rot fl:![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#506 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ooj tam złośliwcu dzisiaj ludzie przychodzą od alarmu to naprawią ![]() Cytat:
dziewczyny już wyjaśniły, mi się wydaje, że wygodniejsza będzie poduszka niż podkładnie książki. Będziemy testować. ale masz listę !! wielkie oczy zrobiłam, bo ciuszków to mam polowę z tego co jest na liście i myślałam, że starczy no i też trochę rzeczy mi brakuje i teraz nie wiem czy kupować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a z obrony masz mieć 5 dasz radę w Lusesito - Luz Mariach się pogubiłam Zresztą ja to Miss Zuzię love ![]() aaa zapomniałam - już ty się kochana nie martw o dopieszczanie tzta z pessarem zresztą może mi go dzisiaj lekarz zdejmie ![]() Cytat:
![]() ja piorę wszystko a co mi tam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja biorę podstawowe kosmetyki do szpitala. Jak byłam ostatnio to też troszkę się podmalowałam, żeby nie być taka blada. Zamierzam wziąć zatem lekki fluid, tusz to rzęs - te dwie rzeczy musowo! i może jeszcze kredkę do oczu wystarczy a zawsze się lepiej będziemy czuć prędzej nie można mieć pomalowanych paznokci i na rekach i na stopach ![]() wstały |
|||||||
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak teraz lezałam na ginekologii, to niewiele dziewczyn się malowało.Hej Hej Mamunie! Muszę wam napisać o moim zamowieniu z allegro - ciekawa jestem jak ta cała akcja się skończy ![]() Zamówiłam w zeszłą środę parę przedmiotów od rodzyneczki tego samego dnia zrobiłam wpłatę i wysłałąm maila z potwierdzeniem kolorów. I tak do wtorku ani kuriera, ani maila, kompletnie zero odzewu. Napisałam jeszcze raz i wczoraj pani oddzwoniła, że np. koca już takiego nie ma, przewijak też inny cholera jjasna u innych sprzedających - też zamowienie w srode - w piątek kurier, zamowienie w piątek, poniedziałek rano paczka, a tutaj bałagan i gdybym się nie upomniała to jeszcze by paczki nie wysłali Ciekawe zresztą co bedzie w tej paczce, czy mimo wszystko jeszcze czegoś nie pomieszają ![]()
|
|
#509 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Hehe szalona jesteś ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#510 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już wczoraj wkleiłam ją do Excela, troszkę obrobiłam i dziś będę kombinować na allegro z zamówieniem ![]() Ze 4 wypłaty pójdą jak nic :/ Ale zaraz sprawdzę z czego mogę póki co zrezygnować ![]() Dziękuję Cytat:
![]() Dawaj do łóżka i się nikim nie przejmuj! Długo już leżysz? Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

O matko, chyba bym celibat wybrała 

Nie jestem lekarzem, ja tylko se tak palnęłam 

no ale pusciła mnie do domu. 

chyba powoli organizm odrzuca ten pyszny wynalazek 
dupa małego styka się z żebrem prawym dlatego tak tam mnie boli!!!
a wiesz jaki jest dobry czosnek marynowany??????

cieszę się, że Filips się Wam podoba