Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 09:14   #2821
ellika
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
joł

a dziękujemy cioci!

no to boli mniej skoro razem! a mogę z tobą pokrzyczeć???
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAA DZIAŁA!!

Ty tak o mojej synowej.....za laskę na 5!!

nie to tylko moja wada genetyczna tak sądzą siorki

ależ dziękujemy Skarbulku mój

a tak jeszcze się nie witałam, ale ja podobnie jak iustyna zołzowata i jak się okazuje niekulturalna:c mok:

no nie poddałam się i nadgoniłam Was babochny! tak wróciłam od Sir Znachora dostał Żbiczek dwa syropki jeden gorzki jak fiks tereza a drugi z prawoślazu ten jest słodki i kropelki do nochala dokupiłam jeszcze maść majerankową osłuchowo czysty ufff teraz pod wielkim odciąganiu glutów wpuszczeniu kropelek z wielkim "miauczeniem" jak na Żbika przystało nasmarowaniu nochalka maścią młody śpi i nic nie charczyoby tak jak najdłużej!
mówię Znachorowi, że wyrodna matka zaraziła dziecia a ten zawsze lepiej pierwszego kopa dostać od kogoś kogo się kocha niż od obcego(hmmm filozof się mi tu znalazł) ale myślałam, że mu zad ucałuje tak mi się lepiej zrobiło

a ja zaczęłam też sama gotować zupki Żbik je woli bardziej od kupnych

Brumku daj mi namiary na te lekarkę wyślę jej list z pogruszkami

NEROLA DO JASNE CIASNEJ gdzieś ty!! ( hihih to ma do siebie cesarka, że dalej ciasna) hihihihihihihihi wiem głupia jestem Shiry tak mają lecę coś kąsnąć i spać Jacieee to mówisz jajeczniczka

dobranoc niech Wam się przyśnią panny z rogami
No uwielbiam Cię
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witajcie
wczoraj już nie dałam rady napisać, a dzisiaj cały dzień nadrabiam bo co chwilę coś mnie od kompa odrywało
wczorajsze szczepienie jakoś przetrwaliśmy. Hania popłakała chwile, ale po wyjściu z gabinetu szybko usnęła, a jak się obudziła to już było wszystko dobrze. mała waży 6800 już
idą jej zęby jest taka mega marudna i budzi się nocami z płaczem.. już zaliczyliśmy pobudki o 3 i o 5. a uspokoić ją idzie jedynie na rękach więc łaże po mieszkaniu z dzieckiem w ramionach jak za kolkowych czasów...

jutro mamy kolejną wizytę u kardiologa..boję się...
za kardiologa
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Ja prawie codziennie jeżdżę pół godziny na orbitreku a potem seria brzuszków (brzuszki to codziennie) - na razie sama siebie podziwiam, że mi się jeszcze chce (tak jest od ponad miesiąca i mąż mówi, że widać efekty ) a tak się pochwaliłam
gratuluje mobilizacji, ja poprostu chyba jestem leniem, nie bedę szukać wymówek ,chyba już nigdy nie założe bikini
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
To nie jest nosidło egonomiczne tylko klasyczne wisiadło. Niezdrowe dla boder i kręgosłupa. I jaka cena za to to juz tańsze są miękkie ergonomiki.
uuu to dzięki za cynk, nie wiedziałam, myslałam że wszystkie są ergonomiczne to w takim razie cóś innego poszukam

Karolcia czyta ze mną wizaż ....i produkuje kupke

Dobra i dla mnie kopa w dupe bo w domu sajgon
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:44   #2822
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Jak takie noce będą jak pójdę do pracy,
to będę chodzić jak zoombie
Wymyśliła sobie moja dama, że zje najpierw troszeczkę a za 30 min znowu troszeczkę, kiedy mamusia wpada w sen...szlak mnie trafia!
Bo je po 15 min zasypia i za Chiny nie chce zjeść więcej,
za 30 min budzi się ponownie i znowu chce
Do tego wierci się OKROPNIE !
ręce jej trzymam to ona stópkami wywija!
WŁAŚNIE !?
normalne ,że ona stópkę o stópkę trze?
zauważyłam to jakiś czas temu,jak wykminiła, że możę stópkę dotknać,
ale przez te stópki się wierci w nocy

My dzisiaj mamy USG bioderek.
Mgła jest u mnie, a muszę iść do sklepu..

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Monika a czym go inhalujesz, dajesz coś specjalnego ? Czy zwykła woda i np jakieś kropelki. I jaki masz ten inhalator?

Patik mam nadzieję, że Sarcia zuch dziewczyna i szybko z tego wyjdzie.

za kolejne tygodnie, miesiące i wizyty!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:45   #2823
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
J
normalne ,że ona stópkę o stópkę trze?
zauważyłam to jakiś czas temu,jak wykminiła, że możę stópkę dotknać,
ale przez te stópki się wierci w nocy
słonce całkowicie normalne, mój cały czas pociera stópka o stopkę.

za wizytę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:46   #2824
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Zostało coś dla mnie? Okruszki choćby? Albo resztki z niedopitych kieliszków?

Brumku śniłaś mi się. I Twój Tymek. Był taki półtoraroczny, grubiutki i zasnął pod stołem
no ładnie! czlowiek tu grzecznie (moze nie do konca grzecznie bo mąż andrzej i "swietowalismy" andrzejki... z przerwa na karmienie mala w srodku "świetowania" sie obudzila i musialam nakarmic ) śpi a wy tu imprezy że aż dzieci pod stołem zasypiają!!!! ale co tu sie dziwic, brumkowy tymek spi jak zabity cale nocki to i impresssskę (jak to mowi moje dzieci) przegapił...

nadrabiam dalej

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:46   #2825
kalinkap13
Rozeznanie

Witam,

wcz juz nie mialam sil zajrzec na wizac.najpierw pilnowanie caly dzien dwojki dzieciaczkow, w tym pieczenie ciasta i robienie skrzydelek w panierce (pycha), potem angielski, i juz jechali goscie..o 22.30polozylam sie spac.

ktos mi podmienil dziecko,juz jakis miesiac temu,i go oddac nie chce tak jak ladnie spal, do 6,nawet 7, tak teraz to budzi sie na jedzenie o ok3.30, 6 i spimy do 8

Carmela a jak dlugo czekalas na wizyte do dr Trzpis?

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Co do słoiczków to u nas po ziemniaku z dynią, był szpinak z ziemniakami, potem marchewka sama, potem marchewka z ziemniakiem, następnie jabłko, jabłko z marchewką i na koniec zupka jarzynowa.

Zapisałam sobie to, bo kto wie czy tez nie będziemy musieli tam jechać..
musze zapamietac ta kolejnosc chociaz mniej wiecej

polecam neurologa dr Trzpis, ta do ktorej Carmela chodzi...ale ja juz sie do niej nie wdostalam..

Cytat:
ok.6.30 mleko (180 ml wody +6 miarek)
pk. 11 mleko (jw.) albo kaszka (albo kleik ryżowy na mleku z owocami, albo jaglanka)
13.30 obiadek
16 mleko
18. owoce albo soczek
20 mleko

tez musze zapamietac,a najlepiej zapisac

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wizyta u pediatry ok, Dawidek u pani doktor dal popis usmieszkow, gaworzenia i roznych innych "sztuczek", jak lapanie sluchawek etc
wazy 6040g i ma ok 70cm dlugosci

dostal rotarix a pozostale szczepionki za tydzien jesli neurolog nie bedzie miala zastrzezen
chudziutki i dlugi
jesli kciuki potrzebne to zaciskam

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aaaa nie chwaliłam się Wam: 10 grudnia wybywam na noc z domu . Zostawiam Tż z maluchami i jadę na urodziny przyjaciółki. Szczerze, to nie chcę ich samych zostawiać, ale muszę w końcu wyjść z domu. Jadę w sobotę po południu a w niedzielę po południu wracam. Stresuję się tym, że będą sami... Mam lekkie wyrzuty sumienia i chyba za dobrze nie będę się bawić .
zazdroszcze nie miej wyrzutow sumienia, nalezy Ci sie troche odpoczac i poszalec

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mam ciocię w Kartuzach k. Gdańska
no prosze,jaki ten swiat maly
ja mam doslownie 5min do kartuz

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a mi znowu przyszła paczka z bobovity, zdublowana , ciekawe czy z hipp mi przyjdzie, bo przyszły po dwie z bobovita i babilon
ja tez dostalam dwa razy bebilon, a z hippa i nestle nic

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Laski moje i byłam na mieszkanku.
W końcu jestem zadowolona!
To był szybki rzut, nie zdążyłam zrobić fot, za to jutro zrobię, bo mam między 13 a 15 czekać na gostka od neta.
Jest dużo sprzątania, ale co tam.
super!ciesze sie ze Ty sie cieszysz

cdn..

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:55   #2826
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
no i sama zostałam - kurcze wcięło mi cały, dlugi post, już gotowy do wysłania

spróbuję odtworzyć...

dziękuję za kciuki - pomogły

mimo późnej pory Dawid był w świetnym humorze i roztaczał w koło swój urok

kobieta ma super podejście do dzieci, badała, jednocześnie go zabawiała, rozmawiała a Dawid śmiał się jak opętany
konkretne chwyty, obroty, przygięcia etc
a on nie irytował się

powiedziała że psychicznie jest świetny, asymetrię mam ćwiczyć, pokazała mi kilka ułożeń ciała, jak nosić

powiedziała że niedotlenienie widoczne w usg nie jest bardzo duże, że nie jest to niepokojące
nie ma przeciwskazań do szczepienia
kolejna wizyta za 6tygodni

fajna amosferę stworzyła podczas tej wizyty, jak go wzięła na ręce to ucałowała w główkę, miłe to było

chciałam dzisiaj wybrac zdjęcia do wywołania i nie zrobilam nic

zamówiłam albumy dla dziadków w któe te zdjęcia powkładam, oraz ramki - dostaną to w prezencie
dziadkowie nie robia w tym roku prezentów, tylko coś dla Dawida, więc dostana prezenty z nim związane, w kwestii wyboru prezentów mam temat z glowy

nie wiem co tam jeszcze pisałam....

uciekam do klubu na chwilkę i spać

dobrej nocy

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

ale kusicie tym winem
ja kilka miesięcy temu powiedziałam że pewnie w sylwestra dopiero się napiję, takie odległe to sie wydawało, a to przecież już tuż tuż
w sylwestra miałam sie "napić" z moją dobra znajomą, z którą wielokrotnie prowadziłam dysputy do rana przy butelce (czyt. butelkach) wina czy tam czegos... no i musimy to odłozyć - poród będzie miała w lutym
no ale co się odwlecze...
czyli wizyta udana ,bardzo sie ciesze z Dawidek dobrze
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas ostatnio nicki sie zepsuły, Sarenka budzi się na jedzenie, a później nie w głowie jej spanie. Co noc usypiam ją po 1,5h niby śpi kłade do łóżeczka, jeszcze się nie rusza, po czym udaje KUNG FU PANDE i robi swój ulubiony numer- obrót na brzuch... i kwiczy
oj nic nie mow u nas od paru dni tez sajgon
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:57   #2827
kalinkap13
Rozeznanie

przede wswzystkim witam nowe dziewczyny

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zrobilam dzem jablkowy z aromatem ananasowym i wyszedł pyszny!!!!!!!!!!!!!
daj przepis

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Wasze kciuki są nie do przecenienia wczorajsze szczepienie to była bajka Karola się uśmiechała do pielęgniarki nawet przy wkłuciu noc spokojna bez gorączki (karmienie co 2h ale się przyzwyczaiłam )
Nauczyła się przekręcać z plecków na bok i teraz namiętnie to robi
No i wczoraj zaczęła robić coś tak śmiesznego że boki zrywać A mianowicie marszczy nosek jak się śmieje i tak przez niego siąka jak moja mama to zobaczyła to tak się zaczęła śmiać i powiedziała, że ja tak robiłam i to było "nosi nosi" - nie miała ze mną problemu ze smarkaniem - nosi nosi i nosek czysty
Jak znajdę chwilkę to powrzucam parę zdjęć tej mojej zacieszki

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Aha a Karolcia waży już 7 kg i ma 65cm - czyli przybiera 200g/tydz
no pieknie!!
hihi, usmialam sie z 'nosi nosi'

Cytat:

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:57   #2828
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Monika a czym go inhalujesz, dajesz coś specjalnego ? Czy zwykła woda i np jakieś kropelki. I jaki masz ten inhalator?
my jestesmy pod opieka alergologa, dostaje pulmicort i ventolin (czyli salbutamol wziewnie - to w niektorych syropach jest np. eurespal - i budesonit - steryd). malej kilka razy robilam inhalacje tylko z soli fizjologicznej. na moim inhalatorze pisalo ze absolutnie nie robic inhalacji z olejkow eterycznych bo moze zapchac dysze cyz tam cos zapchac. wiec zaden olbast nie wchodzi w rachube. do sterylizacji (raz robilam ) uzywac mam aldesan - płyn do kupienia w aptece lub sklepie medycznym. a inhalator mam taki http://solidna-apteka.pl/sprzet_medy...y_kompresorowy
wiem ze te sa tez dobre:
http://www.ceneo.pl/2748353
http://allegro.pl/inhalator-mrbeetle...967339380.html

wazne przy wyborze inhalatora:
- poziom hałasu - jak najmniejszy
- MMAD (Mass Median Aerodynamic Diameter) - czyli jakie duze czasteczki wypuszcza, im mniejsze tym lepiej, bo trafiaja do oskrzelikow a nie sa wchlaniane w krtani...

kalinka - gotujesz jablka z cukrem, odlewasz sok z ktorego masz kompot bez owocow , miksujesz rozgotowane jabłka, dodajesz cukru do smaku, olejek ananasowy i pektyne jakas (ja uwielbiam dżemix, inne mi nie wychodzą) i wekujesz. ja przykrywam kocykiem słoiki i koniec. zwykle robie gar ok 7l z woda i cukrem, do tego z 5-7 jabłek (1-2 słoiczki po majonezie marmolady z tego wychodzi). olejek kupilam na necie http://allegro.pl/aromat-spozywczy-a...960962042.html i polecam!!!!

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-12-01 o 10:03
Stary 2011-12-01, 10:06   #2829
Shira_83
Zadomowienie

Welcome

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Pamiętam, że Shira pytała jaki niekapek kupiłam, o taki:
http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...929272090.html
bóg zapłać

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

cały post mnie rozłożył, ale ten fragment już szczególnie
staram się

Cytat:
witajcie
wczoraj już nie dałam rady napisać, a dzisiaj cały dzień nadrabiam bo co chwilę coś mnie od kompa odrywało
wczorajsze szczepienie jakoś przetrwaliśmy. Hania popłakała chwile, ale po wyjściu z gabinetu szybko usnęła, a jak się obudziła to już było wszystko dobrze. mała waży 6800 już
idą jej zęby jest taka mega marudna i budzi się nocami z płaczem.. już zaliczyliśmy pobudki o 3 i o 5. a uspokoić ją idzie jedynie na rękach więc łaże po mieszkaniu z dzieckiem w ramionach jak za kolkowych czasów...

nie bój żaby kochana my tu za Was mocno łapki trzymamy

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Nie krzycz, bo ja się boję krzyków

Haha - powiem lekarce, że moja kumpela-przemytniczka jej grozi

P.S. nie jesteś głupia
oj przepraszam zachowałam się jak gówniara nie bój się kochana nie taka Shira straszna jak ją malują tak powiedź tej lekarce, że tam na śląsku to różne elementy się kręcą i nie wiadomo co takiej strzeli do bani jak z pełną torbą leku na bąki po kraju zasuwa

Cytat:
Przeglądam strony sklepów z DDD i już kociokwiku dostaję, mam 6 szkrabów do obdarowania i miałam nadzieję coś fajnego znaleźć...
mężowie się to spodobało http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...skakania2.html
(oczywiście to nie dla całej 6, ewentualnie dla 2)
no muszę to napisać jak zobaczyłam tą krówkę to zaraz pomyślałam o owcy, którą dostał tż na kawalerskim tylko ta owca miała wielką dziurę w wiadomym miejscu( przepraszam krówka słodka no ale musiałam to napisać)

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Shira, Twoje posty czyta się jak dobrą książkę-przez całowanie zada znachora to aż monitor oplułam. No i dużo zdrówka dla Was.

Widzę, że dzisiaj na forum oballowy zawrót głowy- ja czekam na zamówionego przez tż, może jutro Hania będzie go miała w swoich łapkach.
dzięki kochana chyba będę musiał przemyśleć kwestie książki

oball tu oball jak już głupie myśli mam! (chyba kupię)

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

Shirko - Twój humor mnie powala - padłam ze śmiechu

Cytat:
od Zuzy

Moja teściowa jest tak "ciemna", że w życiu by zasad nie ogarnęła. Z ręką na sercu to piszę... ona smsa nie umie odczytać, kompa włączyć...
teściowa twojej córy umie włączyć kompa i jest z tego dumna

Cytat:

Moje Dziecię urządziło wczoraj o 23 bunt, zatytułowany "Jak mnie nie weźmiesz do łóżka Stara Ruro to nie będę spał". Ale nie wzięłam. J

Cytat:
No uwielbiam Cię
mnie?? achhhh jak miło muszę to pokazać mężusiowi niech mu się głupio zrobi

tak nocka lepsza młody był o wiele spokojniejszy zapodałam mu lekarstwa rano a teraz miauczy o mleko więc lecę....

aa Marinko super, że mieszkanko wypasione!
Stary 2011-12-01, 10:09   #2830
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina i nie denerwuje się przy tym? Mam wrażenie, że moja jakby mogła to by te stopy odcięła...

Monika
ten Twój wydaje mi się najlepszy, biedroneczki i pingwinki mnie nie kręcą i jakoś nie wydają się takie solidne.Dzięki Ci za informacje

Miałam pisać.
Oglądałam wczoraj TOP MODEL.
I wiecie co, nie trawiłam Ani, takie dziecko,
ale podobało mi się jak pnie się w góre i Paryż zdecydowanie był jej.
Wyszła z niej taka "suka" jak to jeden z projektantów powiedział.
Hehe...a wkurzyłam się na Michalinę, wiecznie narzeka że ma kompleksy.
Ja je też mam i co ?

Stary 2011-12-01, 10:13   #2831
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!!!!!!
Jesteście kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj pisałam Wam, ze boje się, że czeka nas wizyta u neurologa, bo Dominik nie przekręca się w ogóle. I co........... I dzisiaj się przekręcił z wielką łatwością z brzuszka na plecki: jupi: A do tego polubił leżenie na brzuszku i bardzo wysoka zadziera główkę i raczki przed siebie wystawia:jupi : Ja dzisiaj rano byłam po prostu w szoku!!!

A jesteście kochane dlatego, że to właśnie dzięki Waszym radom polubił leżenie. Jak polecałyście kładzenie zrolowanego ręcznika pod paszki w pozycji na brzuszku to tak tez zaczęłam robić. Ok 2tyg temu. Dalej był krzyk i lament, ale z dnia na dzień jednak podnosił główkę wyżej. Potem nawet z 4min wytrzymywał bez płaczu, ale się siłował. Do tego ćwiczyłam przewroty (tak Scio wg twojego filmiku).
A dzisiaj tak sobie leżeliśmy razem w łóżku i spróbowałam położyć go na brzuszku bez ręcznika. I tak wysoko zadarł główkę , pokołysał się i przekręcił!!! Próbowałam potem tak chyba z 20 razy i za każdym razem bez problemu i krzyku przekręcał się.
Ja wierzę, że to właśnie ten ręcznik pomógł. No i ćwiczenia.

A do tego zaczęłam wierzyć w magię skoków, bo w niedziele kończymy 20tyg, więc wszystko by się zgadzało, nowe umiejętności i aniołek mały w domu.

Pokazałabym Wam filmik ale nie wiem jak go dodać. Przez youtuba?? Ale muszę się zarejestrować?

już dodany filmik w klubie

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

Edytowane przez madzia1k1
Czas edycji: 2011-12-01 o 11:01
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:20   #2832
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

w wielkim skrócie coś o nas
Na imię mam Ola lat 23, córeczka Alicja ur. 5.07. moje pierwsze dziecko (już marze o drugim)
Rośniemy sobie zdrowo, dzisiaj Ala waży już 7kg mierzy coś ok 70cm
Karmimy się UU, powolutku rozszerzając dietę planowałam karmic do skończonych 6mcy, ale chyba nie będzie tak łatwo bo Ala nauczyła sie zasypiac tylko przy UU, im starsza tym bardziej potrafi wymusić!! a co to dalej będzie
Chichra sie w głos, najbardziej z tatusia głupich min (z mamusi tylko wtedy kiedy jej spiewam)

nie da się tych prawie 5mcy streścić w kilku zdaniach, mam nadzieje wkrecić sie w Wasze dyskusje i dzielic sie na bieżąco radościami i troskami, jakie daje mi malenstwo.

Z góry przepraszam za jakies błędy w cytowaniu itd. wdrażam sie
Witaj

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
[/COLOR]która oglada dzisiaj Tap Madl??
Ja oglądałam swoją drogą nie denerwuje Was Michalina? Bo mnie straaasznie i wydaje mi się, że gdyby nie to, że jest hermafrodytą to już by jej nie było w tym programie... a tak się obchodzą z nią jak ze zgniłym jajkiem

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dobranoc niech Wam się przyśnią panny z rogami
Panna z rogami mnie prześladuje już drugą noc... Shiraaa

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
To mnie przeraziłaś,
raz, że ja w domu w rezerwie trzymam bebiko ha
dwa, że Ciebie to chyba straszy...

No z tymi żarówkami to naprawdę aż dziwne.. tak się zastanawiam gdzie dzisiaj strzeli... została kuchnia i drugi pokój tak w ogóle to znowu muszę iść do sklepu po te żarówki.. niedługo kartę stałego klienta dostanę jak tak dalej pójdzie

Cytat:

Cytat:
Eee tam straszy, pewnie stara instalacja .
U mnie w domu też nie ma rogatej baby, no nie może być i już .
Oballa ja chciałam bez grzechotki
A ja jednak myślę, że coś jest na rzeczy.. i u mnie i u Ciebie

Cytat:
Już nie raz dostał z łokcia, z kolana, szturchany był, nawet kiedyś poduszka mu na twarzy wylądowała (czy to nie będzie użyte przeciwko mnie?)
Jego chrapanie wywołuje u mnie agresję [COLOR="Silver"]
Ooo tak... mój Tż jest mistrzem w dziedzinie chrapania.. na plecach, na boku, na brzuchu... ja na początku mówię, żeby się obrócił i nie chrapał, potem szturcham, a na koniec już kopię w tyłek.. kiedyś się rzucał, że go bije .. teraz nic nie mówi i grzecznie się obraca

Cytat:
My dzisiaj mamy wizytę kontrolną u ortopedy.

Cytat:

zrobilam dzem jablkowy z aromatem ananasowym i wyszedł pyszny!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
[I]My dzisiaj mamy USG bioderek.

U nas noc nawet nawet.. Hania spała ładnie.. za to ja coś nie mogłam zasnąć Patrzę rano a tu 5 stron do nadrabiania - myślę ohoooo! się rozpisały mamuśki... a tu imprezka w nocy była ładnie ładnie

Swoją drogą śmieszy mnie ten emot - hahaha od razu mi się przypominają moje imprezki kiedy sama tak wyglądałam

A my dzisiaj mamy drugie szczepienie i proszę o kciuki jakoś boję się bardziej niż przed pierwszym...
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:31   #2833
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Laseczki
Żanetko tak, można do niej dać smoczek TT

Pytanie: Co mogę kupić pod choinkę Dzieciowi w przystępnej cenie ? Coś takiego grającego, od 6 msc ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:40   #2834
Marina1
Zakorzenienie

Zmalowana wejdź do klubu, tam jest mnóstwo propozycji.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:43   #2835
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Heloł

w koncu dotarłam
Cytat:
O nie! I Was dopadło

Telik, a zdradź tajemnicę, czemu tylko jedną sobie napędziłaś ? Bo dla mnie to niewyobrażale Odciągałas z niego w kółko, czy coś?

hihi
ta jedna pierś zawsze troche szaleje
myślęże Jasiowi łatwiej z niej jeść bo generalnie zawsze wiecej z niej wypija
do tego na nocnym karmieniu pomyliłam cyca i gotowe
ale dziś już się w miarę unormowało

Shira i kajool
buziaki dla chorych dzieciaczków, jak tam one się mają lepiej coś?

Cytat:
EMILIE DZISIAJ KOŃCZY 4 MIESIĄCE
jak ten czas leci ![/I]

no.[COLOR="Silver"]
Spóźnione ale szcere buziaki dla Emi

Cytat:
Ja prawie codziennie jeżdżę pół godziny na orbitreku a potem seria brzuszków (brzuszki to codziennie) - na razie sama siebie podziwiam, że mi się jeszcze chce (tak jest od ponad miesiąca i mąż mówi, że widać efekty ) a tak się pochwaliłam
ja też się pochwale że od poniedziałk do piątku ćwiczę brzuszki, pompki i takie tam
na razie efektów brak, ale jestem nieugięta
Cytat:
Teliku, czemu Cię dzisiaj nie było?

.
Dziękuję BRUMECZKU ŻE O MNIE PAMIĘTASZ
BO JA OSTATNIO JAKOŚ MNIEJ ZORGANIZOWANA JESTEM
A I JASIEK WCZORAJ MARUDNY BYŁ I DO PRACY MUSIAŁAM Z NIM NA SPOTKANIE SKOCZYĆ
ALE STRASZNIE SIE ZA WAMI STESKNIŁAM A NAJBARDZIEJ ZA TOBĄ

Cytat:
Sama z Radkiem jadę.
:
zaciskam kciuki

Cytat:

[I]My dzisiaj mamy USG bioderek.
trzymam kciuki za bioderka Emi

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!!!!
Jesteście kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj pisałam Wam, ze boje się, że czeka nas wizyta u neurologa, bo Dominik nie przekręca się w ogóle. I co........... I dzisiaj się przekręcił z wielką łatwością z brzuszka na plecki: jupi:
gratulejszyn dla Domiego

oki to zmykam prasować potem zakupki
życze miłego dnia mamuśki kochane
Stary 2011-12-01, 10:46   #2836
83monia
Zakorzenienie

zmalowana - http://allegro.pl/pianinko-little-ti...964462200.html moje starsze ma pianino i rzępoli aż miło do dziś!!! a takie http://allegro.pl/pianinko-organki-z...943222525.html miala chrzesnica i szał był...i wiem ze to pianinko http://allegro.pl/fisher-price-piani...948355263.html niezle sie sprawdza ale chyba polroczne juz siedzi wiec maly pozytek, bardziej na teraz \

wrzuce to do klubu

Stary 2011-12-01, 10:50   #2837
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
Carmela a jak dlugo czekalas na wizyte do dr Trzpis?
Po urodzeniu w wypisie ze szpitala Sara miała w zaleceniach wizyte u neuro w 2m.ż. i tak sie rejestrowaliśmy, czyli niby miesiąc czekania-ale na nasze życzenie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:51   #2838
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Przeglądam strony sklepów z DDD i już kociokwiku dostaję, mam 6 szkrabów do obdarowania i miałam nadzieję coś fajnego znaleźć..

Cytat:
mąż wrócił wesolutki jak szczygiełek na wiosnę ale na czas zdążył, bo jeszcze parę minut u by miał posłanie za drzwiami
to ja się żegnam na dzisiaj i idę spać. dobranoc.
jaki punktualny

Cytat:
Ja pikolę, przegapiłam mój 1000 post . Brumek w całości poświęcony Tobie .

No to teraz świętuję 1001 mój post! Dziewczyny wstawać, imprezkę robię!
zostało cosik dla mnie karmiłam Młodą o tej porze, mogłam włączyć kompa i świętować z Wami. noo

Cytat:
Sama z Radkiem jadę.
Jak sobie pomyślę,
że mam się pytać czy nas bez kolejki weźmie to coś mi się dzieje...
I te wredne spojrzenia niektórych ludzi...
do tego rozebrać Radke ze spiworka, z nosidełkiem i torbą
Nie ma za bardzo gdzie...
Wiem, że dam sobie radę ale no coś mi się dzieje!
dasz radę. Logistycznie trudne do ogarnięcia, zawsze drugie ręce są pomocne do podania pieluchy czy torby itp..
Kciuki za wizytę

Cytat:
zapomnialam powiedziec: wczoraj bylam w multikinie na filmie (listy do m - nie lubie takich) za ten bilet co w gazecie dziecko był. fajnie bo same maluszki, cichutko, przyciemnione swiatlo, przewijak i maty na sali. fajnie ze jest taka mozliwosc dla mamusiek. bylam z szefowa i jeszcze jedna kolezanka, karmilysmy na seansie, mala zasnela mi na rękach... super! jak bedzie cos fajniejsdzego to tez idziemy!!!
w lublinie nie ma multikina, szkoda...poszłabym na taki seans z dzieciakiem. Lubię kino a nie byłam już hohoho.

Cytat:
.. mama pyta co chcesz córeczko, a ja na to "PISIAĆ.... PISIAKIEM!"
rozwaliła mnie ta historia. Dyrektora pewnie też

Cytat:
no ładnie! czlowiek tu grzecznie (moze nie do konca grzecznie bo mąż andrzej i "swietowalismy" andrzejki... z przerwa na karmienie mala w srodku "świetowania" sie obudzila i musialam nakarmic ) śpi a wy tu imprezy że aż dzieci pod stołem zasypiają!!!! ale co tu sie dziwic, brumkowy tymek spi jak zabity cale nocki to i impresssskę (jak to mowi moje dzieci) przegapił...

nadrabiam dalej

To dziecko Wam podpadło.

Po łebkach nadrobiłam.
Nocne marki brumek i iustyna jak zwykle Szalone.

Zanetaa mam nadzieję że Sara sobie z tym poradzi, narazie marne efekty, nadal kaszel mokry odrywający..

Noc w miare jak na Sarę. Przed 12 smok, przed 1 papu, przed 4 smok, przed 6 papu, przed 7 smok do 8 spanie
Co ja piszę noc w miarę!! Od 2 dni śpię u niej w pokoju na tapczanie i podoba mi się, bo nie muszę kursować kilometrów na smoka z sypialni.

Nataszka podzielam Twoje zdanie co do Michaliny Top model nie oglądałam,a le rzucił mi się odcinek uwagi na tvn z nią w roli głównej.
Gdyby nie jej "inność" już dawno by ją AŁT.
Tak samo ze Szpakiem. Próbują nauczyć narodu tolerancji poprzez promowanie takich osób, wkurza mnie to.
Stary 2011-12-01, 10:52   #2839
dziubek79
Zakorzenienie

bry

padam na pysk, matko myślałam , że z lidla nie dojdę do domu bo taka słaba jeszcze jestem

ja dziś mega nie wyspana , za bardzo poimprezowałam tu wczoraj a raczej dzisiaj

no to konkrety:

i

wybierać która co potrzebuje

Szymuś przekręca sie w końcu z plecków na brzuszke dzisiaj zaczął a ja się poryczałam ze wzruszenia
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:52   #2840
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!
U nas ostatnio nicki sie zepsuły, Sarenka budzi się na jedzenie, a później nie w głowie jej spanie. Co noc usypiam ją po 1,5h niby śpi kłade do łóżeczka, jeszcze się nie rusza, po czym udaje KUNG FU PANDE i robi swój ulubiony numer- obrót na brzuch... i kwiczy
Kung Fu panda mówisz ?

Cytat:

Carmela u na jest to samo. Jak ją kłade do łóżeczka to buch na brzuch i kwiczy. Ale wczoraj ją uziemiłam poduszką i kocem z obu stron i usnęła. Bosh jaka jestem kreatywna

Mam dla Ciebie wish liste zakupową. Daj znać jak bedziesz na gg
No właśnie Dominik kręci się tylko w jedną stronę, więc podkładam mu tam poduszkę Nie ma lekko

No i dałam słoiczek. Smakowało chyba Bo nie pluł
Nawet filmik nagraliśmy, bo moje Dziecię jeszcze nie zna podstaw savoir vivre i nie wie, że z pełną buzią się nie gada
W klubie zdjęcia

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:54   #2841
CookieMonsters
Rozeznanie

Dobry
Dzięki za rady
juz od jakiegoś czasu układam Zuze na pleckach w ciagu dnia, turlam ja,podtykam zabawki i cwicze to co teorytycznie powinna juz umiec. I ona lubi te cwiczenia, ale jak lezy sama, to w ogóle nie stara sie nawet ruszyc tylko nogi do gory podciaga... odkryłam nawet, ze bez ubrania i pieluchy ma większe chęci, wiec klade ja tylko w koszulce, ale to i tak mało co daje, hah.. dam jej jeszcze troche czasu, tu i tak nie ma sensu isc do lekarza, pojde juz w białymstoku

za kolejne tygodnie, miesiace i umiejetnosci
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:58   #2842
meszsares
Zadomowienie

hej Mamusie, raczej Was nie nadrobie

ale jedno chcialam napisac mamom karmiacym piersia teskniacym za winkiem, a nawet grzancem:
otoz jest teraz w sprzedazy sok Hortexu z serii Zimowe Smaki o nazwie Grzaniec Owocowy
PYYYYYYYCHAAAA autentycznie smakuje jak grzane wino!!!
Nakupilam tego cala szafke (byl w tesco w promocji)
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:04   #2843
Zmalowana
Zakorzenienie

Problem z moim dzieckiem i zabawkami polega na tym, że nie wszystko mu się podoba. Przyrząd gimnastyczny leży i zbiera kurz, to samo z huśtawką. Nic mu nie kupie jak sie wkurze i tyle :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:16   #2844
agadus
Wtajemniczenie

cześc dziewczynki
u nas noc, nawet może być, Nati teraz śpi, ale sąsiad wymienia drzwi, i kuja całą futrynę, szum, huk zwariować można,
Boże dziewczyny, do której Wy pisłayście, i widzę, że imprezka mnie ominęła, wiecie co głupio sie przyznać, ale ja mam jeszcze szampana z ostatniego sylwestra i to otwarty, tzn, korek ma, ale tak stoi sobie pół butelki, muszę go wywalić
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
pomalowałam paznokcie
jejku zanka o 2 nad ranem??Kochana spać nie mogłaś??
Cytat:
muszę wziąć przykład z Ciebie
Cytat:
S
trzymam
Cytat:

Moje Dziecię urządziło wczoraj o 23 bunt, zatytułowany "Jak mnie nie weźmiesz do łóżka Stara Ruro to nie będę spał".
Boże oplułam monitor
Cytat:

trzymam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:24   #2845
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Żeby dwie strony przez noc naprodukować.....
Kurka...czegoś mi nie zacytowało

iustyna, nie ma mowy żebym za Ciebie ćwiczyła, mimo że Cię lubię Za siebie ledwo się biorę

A no produkowałayśmy, bo impreza była . No dobra, to nie ćwicz, nie obrażę się .

Cytat:
Zostało coś dla mnie? Okruszki choćby? Albo resztki z niedopitych kieliszków?
Z zołzą chcesz imprezować? Zapraszam część piła mleko więc trochę czegoś mocniejszego zostało Przesłać kabelkami?

Cytat:
Zanim Was dalej ponadrabiam to
Emi i Zuzka za kolejne miesięcznice : roza:

Wasze kciuki są nie do przecenienia wczorajsze szczepienie to była bajka Karola się uśmiechała do pielęgniarki nawet przy wkłuciu noc spokojna bez gorączki (karmienie co 2h ale się przyzwyczaiłam )
od Zuziaka i brawa za udaną wizytę

Cytat:
Co noc usypiam ją po 1,5h niby śpi kłade do łóżeczka, jeszcze się nie rusza, po czym udaje KUNG FU PANDE i robi swój ulubiony numer- obrót na brzuch... i kwiczy

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
wcz juz nie mialam sil zajrzec na wizac.najpierw pilnowanie caly dzien dwojki dzieciaczkow, w tym pieczenie ciasta i robienie skrzydelek w panierce (pycha), potem angielski, i juz jechali goscie..o 22.30polozylam sie spac.
Ja to Cię podziwiam z tą dwójką maluchów, tak jak Bellę.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Panna z rogami mnie prześladuje już drugą noc... Shiraaa
No z tymi żarówkami to naprawdę aż dziwne.. tak się zastanawiam gdzie dzisiaj strzeli... została kuchnia i drugi pokój tak w ogóle to znowu muszę iść do sklepu po te żarówki.. niedługo kartę stałego klienta dostanę jak tak dalej pójdzie
A ja jednak myślę, że coś jest na rzeczy.. i u mnie i u Ciebie
U nas noc nawet nawet.. Hania spała ładnie.. za to ja coś nie mogłam zasnąć Patrzę rano a tu 5 stron do nadrabiania - myślę ohoooo! się rozpisały mamuśki... a tu imprezka w nocy była ładnie ładnie
Nic nie ma na rzeczy! Proszę mnie tu nie straszyć! Wczoraj po imprezie padłam jak... Nawet mi rogate baby nie przeszkadzały

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
zostało cosik dla mnie karmiłam Młodą o tej porze, mogłam włączyć kompa i świętować z Wami. noo
A wołałam żebyście wstawały, bo impreza jest . Zostało, zostało wpadnij na zlewki z Jaciową i Aanią

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
padam na pysk, matko myślałam , że z lidla nie dojdę do domu bo taka słaba jeszcze jestem

Szymuś przekręca sie w końcu z plecków na brzuszke dzisiaj zaczął a ja się poryczałam ze wzruszenia
Nooo to koleżanka wczorajsza jeszcze . Tak to jest jak mamuśki po nocach szaleją. Brawa dla Szymka

Dobry - ja wyspana! Jakim cudem, to nie wiem. Wiecie jaki ja jestem głupek? Nawet jak się wczoraj położyłam, to włączyłam komę i wizaż. O 2.00 w nocy! To już jest uzależnienie . Odwyk mi się należy.

Zgasił ktoś wczoraj światło, czy całą noc się paliło?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:27   #2846
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

dziewczyny które mają aspirator CLEANOZ na baterie .... jesteście zadowolone? ja chyba za tępa jestem i tego użyć nie potrafię, albo to w ogóle katarku nie ściąga ..... kupiłam wczoraj zwykłą fridę i ciągnę sama ten katar małemu

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:27   #2847
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Nataszka podzielam Twoje zdanie co do Michaliny Top model nie oglądałam,a le rzucił mi się odcinek uwagi na tvn z nią w roli głównej.
Gdyby nie jej "inność" już dawno by ją AŁT.
Tak samo ze Szpakiem. Próbują nauczyć narodu tolerancji poprzez promowanie takich osób, wkurza mnie to.
Mnie wkurza to,ze wiecznie narzeka ze ma kompleksy,
ale podoba mi sie otwartnosc na cos o czym sie malo mowi i mało toleruje w Polsce.
Kiedy pojawił się Szpak to od razu, że cieć, idiota itd. a mnie sie podobało, że jest inny,ale nie podobała mi się krytyka wobec niego. Osobiście nie ubrałabym się jak on, ale doceniam to że nie boi się pokazać, że ma inny styl życia.Kiedy byłam jakiś czas w Danii,dużo było takich osób i byli normalni, a u nas w Polsce to są ludzie "nienormalni" bo dziwak...może i dziwak,a dla niego jest dziwakiem ten który siedzi w domu pierdzi w fotel i czeka na kolejny serial - nie obrażając nikogo.
Michalina - doceniam, że potrafiła się otworzyć,bo to z czym ona jest związana to jest problem wielu ludzi którzy o tym nie mówią. Nie jej wina, że urodziła się obojniakiem i że czuła się lepiej w skórze dziewczyny...życzę jej jak najlepiej, ale drażniące jest to, że w każdym odcinku opowiada jak jest jej źle.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Problem z moim dzieckiem i zabawkami polega na tym, że nie wszystko mu się podoba. Przyrząd gimnastyczny leży i zbiera kurz, to samo z huśtawką. Nic mu nie kupie jak sie wkurze i tyle :/
To kup coś prostego i nie wymyślatego.

Stary 2011-12-01, 11:30   #2848
agadus
Wtajemniczenie

a i mam pytanie chcę kupić prześcieradło na gumkach frotte na alle , polecicie jakiegoś allegrowicza??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:31   #2849
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Przepraszam, ale od wczoraj mam bardzo mało czasu, może później uda mi się Was nadrobić.

Brumku, Kajool, Agadus paczuszki poszły do Was dzisiaj rano
dziekuje daj dane na pw

Cytat:
Aż podfrunęłąm do góry z tej dumy Tylko mi pod piżamkę nie zaglądać jak tak fruwam

Jutro będzie głowa boleć Aleś nagadała, zołzo

Własnie zobaczyłam, Editko, że w połowie 15 tyg, czyli u nas akurat, zaczyna się skok, który trwa ... 4 tyg :d Żegnajcie pogodne dni

Wiedziałam, że dobrze mówię Mi też polać, co Justyna?
nie wiedzialam, ze czarownice przestawily sie na mopy, myslalam bardziej o odkurzaczach :P

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zacytowalam kilka postów poprzez "wielocytuj" i na końcu zrobiłam "odpowiedź" i się nie pokazały te zaznaczone posty:/ moge prosić o krótką instrukcję jak się wielocytuje?

U nas druga nocka w oddzielnych pokoikach. Dojrzałam do tej decyzji by Ala zamieszkała w końcu w swoich 4ścianach nie powiem chyba wszytskim to wyszło na dobre, Ala ładniej przesypia nocki a u nas w sypialni zapanował porządek
Idę nakarmić głodomorka a później tu wróce ćwiczyć cytowanie Waszych wypowiedzi
po zaznaczeniu wielocytuj, klikaj cytuj nie odpowiedz

Cytat:
Marina i nie denerwuje się przy tym? Mam wrażenie, że moja jakby mogła to by te stopy odcięła...

Monika
ten Twój wydaje mi się najlepszy, biedroneczki i pingwinki mnie nie kręcą i jakoś nie wydają się takie solidne.Dzięki Ci za informacje

Miałam pisać.
Oglądałam wczoraj TOP MODEL.
I wiecie co, nie trawiłam Ani, takie dziecko,
ale podobało mi się jak pnie się w góre i Paryż zdecydowanie był jej.
Wyszła z niej taka "suka" jak to jeden z projektantów powiedział.
Hehe...a wkurzyłam się na Michalinę, wiecznie narzeka że ma kompleksy.
Ja je też mam i co ?
ja wlasnie polubilam anie po paryzu

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Heloł

w koncu dotarłam

hihi
ta jedna pierś zawsze troche szaleje
myślęże Jasiowi łatwiej z niej jeść bo generalnie zawsze wiecej z niej wypija
do tego na nocnym karmieniu pomyliłam cyca i gotowe
ale dziś już się w miarę unormowało

Shira i kajool
buziaki dla chorych dzieciaczków, jak tam one się mają lepiej coś?

Spóźnione ale szcere buziaki dla Emi

ja też się pochwale że od poniedziałk do piątku ćwiczę brzuszki, pompki i takie tam
na razie efektów brak, ale jestem nieugięta
Dziękuję BRUMECZKU ŻE O MNIE PAMIĘTASZ
BO JA OSTATNIO JAKOŚ MNIEJ ZORGANIZOWANA JESTEM
A I JASIEK WCZORAJ MARUDNY BYŁ I DO PRACY MUSIAŁAM Z NIM NA SPOTKANIE SKOCZYĆ
ALE STRASZNIE SIE ZA WAMI STESKNIŁAM A NAJBARDZIEJ ZA TOBĄ

zaciskam kciuki

trzymam kciuki za bioderka Emi

gratulejszyn dla Domiego

oki to zmykam prasować potem zakupki
życze miłego dnia mamuśki kochane
noc lepiej ale teraz marudny jak nie wiem co

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
bry

no to konkrety:

i

wybierać która co potrzebuje

kaca mamy po wczorajszym?? :P

witam was dzisiaj.Moj syn daje mi popalic wlasnie. Lezec nie, siedziec nie, nosic nie. LAAAAA
Stary 2011-12-01, 11:33   #2850
83monia
Zakorzenienie

jacieeee - a co do Starej Rury... kolejna anegdotka! mieszkalam za studenta w bursie (dzieciaki z lo tez tam mieszkaly) i mielismy wychowawce panią Różę... troche upierdliwą... kiedyś ona wchodzi do meskiego pokoju, gdzie ewidentnie hałas był. jak weszla to cicho... wiec do czego by sie tu przywalić... o, jakas scierka lezy na podłodze! wiec rzecze: "powieś tą szmatę na rurze (domyslnie: od grzejnika)!". i w tym momencie dostala nia w twarz ta pani Róża (rurza...)

zaneta - cos długi i pusty podpis masz... nie za duzo enterów?

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-12-01 o 11:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości