|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Cytat:
za kardiologa Cytat:
gratuluje mobilizacji, ja poprostu chyba jestem leniem, nie bedę szukać wymówek ,chyba już nigdy nie założe bikini Cytat:
to w takim razie cóś innego poszukamKarolcia czyta ze mną wizaż ....i produkuje kupke ![]() Dobra i dla mnie kopa w dupe bo w domu sajgon
|
||||
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Jak takie noce będą jak pójdę do pracy,
to będę chodzić jak zoombie Wymyśliła sobie moja dama, że zje najpierw troszeczkę a za 30 min znowu troszeczkę, kiedy mamusia wpada w sen...szlak mnie trafia! Bo je po 15 min zasypia i za Chiny nie chce zjeść więcej, za 30 min budzi się ponownie i znowu chce ![]() Do tego wierci się OKROPNIE ! ręce jej trzymam to ona stópkami wywija! WŁAŚNIE !? normalne ,że ona stópkę o stópkę trze? zauważyłam to jakiś czas temu,jak wykminiła, że możę stópkę dotknać, ale przez te stópki się wierci w nocy ![]() My dzisiaj mamy USG bioderek. Mgła jest u mnie, a muszę iść do sklepu.. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Monika a czym go inhalujesz, dajesz coś specjalnego ? Czy zwykła woda i np jakieś kropelki. I jaki masz ten inhalator? Patik mam nadzieję, że Sarcia zuch dziewczyna i szybko z tego wyjdzie. za kolejne tygodnie, miesiące i wizyty!
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala w srodku "świetowania" sie obudzila i musialam nakarmic ) śpi a wy tu imprezy że aż dzieci pod stołem zasypiają!!!! ale co tu sie dziwic, brumkowy tymek spi jak zabity cale nocki to i impresssskę (jak to mowi moje dzieci) przegapił...nadrabiam dalej |
|
|
|
|
#2825 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam,
wcz juz nie mialam sil zajrzec na wizac.najpierw pilnowanie caly dzien dwojki dzieciaczkow, w tym pieczenie ciasta i robienie skrzydelek w panierce (pycha), potem angielski, i juz jechali goscie..o 22.30polozylam sie spac. ktos mi podmienil dziecko,juz jakis miesiac temu,i go oddac nie chce ![]() tak jak ladnie spal, do 6,nawet 7, tak teraz to budzi sie na jedzenie o ok3.30, 6 i spimy do 8![]() Carmela a jak dlugo czekalas na wizyte do dr Trzpis? Cytat:
chociaz mniej wiecej![]() polecam neurologa dr Trzpis, ta do ktorej Carmela chodzi...ale ja juz sie do niej nie wdostalam.. Cytat:
Cytat:
![]() jesli kciuki potrzebne to zaciskam ![]() Cytat:
nie miej wyrzutow sumienia, nalezy Ci sie troche odpoczac i poszalec no prosze,jaki ten swiat maly ![]() ja mam doslownie 5min do kartuz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cdn.. |
||||||
|
|
|
#2826 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2827 | |||
|
Rozeznanie
|
przede wswzystkim witam nowe dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hihi, usmialam sie z 'nosi nosi' ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) uzywac mam aldesan - płyn do kupienia w aptece lub sklepie medycznym. a inhalator mam taki http://solidna-apteka.pl/sprzet_medy...y_kompresorowy wiem ze te sa tez dobre: http://www.ceneo.pl/2748353 http://allegro.pl/inhalator-mrbeetle...967339380.html wazne przy wyborze inhalatora: - poziom hałasu - jak najmniejszy - MMAD (Mass Median Aerodynamic Diameter) - czyli jakie duze czasteczki wypuszcza, im mniejsze tym lepiej, bo trafiaja do oskrzelikow a nie sa wchlaniane w krtani... kalinka - gotujesz jablka z cukrem, odlewasz sok z ktorego masz kompot bez owocow , miksujesz rozgotowane jabłka, dodajesz cukru do smaku, olejek ananasowy i pektyne jakas (ja uwielbiam dżemix, inne mi nie wychodzą) i wekujesz. ja przykrywam kocykiem słoiki i koniec. zwykle robie gar ok 7l z woda i cukrem, do tego z 5-7 jabłek (1-2 słoiczki po majonezie marmolady z tego wychodzi). olejek kupilam na necie http://allegro.pl/aromat-spozywczy-a...960962042.html i polecam!!!!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-12-01 o 10:03 |
|
|
|
|
#2829 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Welcome
Cytat:
staram sięCytat:
Cytat:
przepraszam zachowałam się jak gówniara nie bój się kochana nie taka Shira straszna jak ją malują![]() Cytat:
no muszę to napisać jak zobaczyłam tą krówkę to zaraz pomyślałam o owcy, którą dostał tż na kawalerskim tylko ta owca miała wielką dziurę w wiadomym miejscu( przepraszam krówka słodka no ale musiałam to napisać)Cytat:
chyba będę musiał przemyśleć kwestie książki![]() oball tu oball jak już głupie myśli mam! (chyba kupię )![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie?? achhhh jak miło muszę to pokazać mężusiowi niech mu się głupio zrobi ![]() tak nocka lepsza młody był o wiele spokojniejszy zapodałam mu lekarstwa rano a teraz miauczy o mleko więc lecę.... aa Marinko super, że mieszkanko wypasione!
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Marina i nie denerwuje się przy tym? Mam wrażenie, że moja jakby mogła to by te stopy odcięła...
Monika ten Twój wydaje mi się najlepszy, biedroneczki i pingwinki mnie nie kręcą i jakoś nie wydają się takie solidne.Dzięki Ci za informacje ![]() Miałam pisać. Oglądałam wczoraj TOP MODEL. I wiecie co, nie trawiłam Ani, takie dziecko, ale podobało mi się jak pnie się w góre i Paryż zdecydowanie był jej. Wyszła z niej taka "suka" jak to jeden z projektantów powiedział. Hehe...a wkurzyłam się na Michalinę, wiecznie narzeka że ma kompleksy. Ja je też mam i co ? |
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!!!!!
Jesteście kochane!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj pisałam Wam, ze boje się, że czeka nas wizyta u neurologa, bo Dominik nie przekręca się w ogóle. I co........... I dzisiaj się przekręcił z wielką łatwością z brzuszka na plecki A jesteście kochane dlatego, że to właśnie dzięki Waszym radom polubił leżenie. Jak polecałyście kładzenie zrolowanego ręcznika pod paszki w pozycji na brzuszku to tak tez zaczęłam robić. Ok 2tyg temu. Dalej był krzyk i lament, ale z dnia na dzień jednak podnosił główkę wyżej. Potem nawet z 4min wytrzymywał bez płaczu, ale się siłował. Do tego ćwiczyłam przewroty (tak Scio wg twojego filmiku). A dzisiaj tak sobie leżeliśmy razem w łóżku i spróbowałam położyć go na brzuszku bez ręcznika. I tak wysoko zadarł główkę , pokołysał się i przekręcił!!! Próbowałam potem tak chyba z 20 razy i za każdym razem bez problemu i krzyku przekręcał się. Ja wierzę, że to właśnie ten ręcznik pomógł. No i ćwiczenia. A do tego zaczęłam wierzyć w magię skoków, bo w niedziele kończymy 20tyg, więc wszystko by się zgadzało, nowe umiejętności i aniołek mały w domu. Pokazałabym Wam filmik ale nie wiem jak go dodać. Przez youtuba?? Ale muszę się zarejestrować? już dodany filmik w klubie
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2011-12-01 o 11:01 |
|
|
|
#2832 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja oglądałam swoją drogą nie denerwuje Was Michalina? Bo mnie straaasznie i wydaje mi się, że gdyby nie to, że jest hermafrodytą to już by jej nie było w tym programie... a tak się obchodzą z nią jak ze zgniłym jajkiemPanna z rogami mnie prześladuje już drugą noc... Shiraaa Cytat:
tak w ogóle to znowu muszę iść do sklepu po te żarówki.. niedługo kartę stałego klienta dostanę jak tak dalej pójdzie![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja na początku mówię, żeby się obrócił i nie chrapał, potem szturcham, a na koniec już kopię w tyłek.. kiedyś się rzucał, że go bije .. teraz nic nie mówi i grzecznie się obraca![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas noc nawet nawet.. Hania spała ładnie.. za to ja coś nie mogłam zasnąć ładnie ładnieSwoją drogą śmieszy mnie ten emot - hahaha od razu mi się przypominają moje imprezki kiedy sama tak wyglądałam ![]() A my dzisiaj mamy drugie szczepienie i proszę o kciuki jakoś boję się bardziej niż przed pierwszym...
|
|||||
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
![]() Żanetko tak, można do niej dać smoczek TT ![]() Pytanie: Co mogę kupić pod choinkę Dzieciowi w przystępnej cenie ? Coś takiego grającego, od 6 msc ?
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana wejdź do klubu, tam jest mnóstwo propozycji.
|
|
|
|
#2835 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
w koncu dotarłam Cytat:
ta jedna pierś zawsze troche szaleje myślęże Jasiowi łatwiej z niej jeść bo generalnie zawsze wiecej z niej wypija do tego na nocnym karmieniu pomyliłam cyca i gotowe ale dziś już się w miarę unormowało ![]() Shira i kajool Cytat:
Cytat:
na razie efektów brak, ale jestem nieugięta ![]() BO JA OSTATNIO JAKOŚ MNIEJ ZORGANIZOWANA JESTEM A I JASIEK WCZORAJ MARUDNY BYŁ I DO PRACY MUSIAŁAM Z NIM NA SPOTKANIE SKOCZYĆ ALE STRASZNIE SIE ZA WAMI STESKNIŁAM A NAJBARDZIEJ ZA TOBĄ ![]() zaciskam kciuki trzymam kciuki za bioderka Emi Cytat:
![]() ![]() oki to zmykam prasować potem zakupki życze miłego dnia mamuśki kochane
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana - http://allegro.pl/pianinko-little-ti...964462200.html moje starsze ma pianino i rzępoli aż miło do dziś!!! a takie http://allegro.pl/pianinko-organki-z...943222525.html miala chrzesnica i szał był...i wiem ze to pianinko http://allegro.pl/fisher-price-piani...948355263.html niezle sie sprawdza ale chyba polroczne juz siedzi wiec maly pozytek, bardziej na teraz \
wrzuce to do klubu |
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Po urodzeniu w wypisie ze szpitala Sara miała w zaleceniach wizyte u neuro w 2m.ż. i tak sie rejestrowaliśmy, czyli niby miesiąc czekania-ale na nasze życzenie.
|
|
|
|
#2838 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
karmiłam Młodą o tej porze, mogłam włączyć kompa i świętować z Wami. nooCytat:
Kciuki za wizytę Cytat:
Cytat:
To dziecko Wam podpadło. Po łebkach nadrobiłam. Nocne marki brumek i iustyna jak zwykle Szalone.Zanetaa mam nadzieję że Sara sobie z tym poradzi, narazie marne efekty, nadal kaszel mokry odrywający.. Noc w miare jak na Sarę. Przed 12 smok, przed 1 papu, przed 4 smok, przed 6 papu, przed 7 smok do 8 spanie ![]() Co ja piszę noc w miarę!! Od 2 dni śpię u niej w pokoju na tapczanie i podoba mi się, bo nie muszę kursować kilometrów na smoka z sypialni. ![]() Nataszka podzielam Twoje zdanie co do Michaliny Top model nie oglądałam,a le rzucił mi się odcinek uwagi na tvn z nią w roli głównej. Gdyby nie jej "inność" już dawno by ją AŁT. Tak samo ze Szpakiem. Próbują nauczyć narodu tolerancji poprzez promowanie takich osób, wkurza mnie to.
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() padam na pysk, matko myślałam , że z lidla nie dojdę do domu bo taka słaba jeszcze jestem ![]() ja dziś mega nie wyspana , za bardzo poimprezowałam tu wczoraj a raczej dzisiaj ![]() no to konkrety: ![]() i ![]() wybierać która co potrzebuje ![]() Szymuś przekręca sie w końcu z plecków na brzuszke
|
|
|
|
#2840 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma lekko ![]() No i dałam słoiczek. Smakowało chyba Bo nie pluł ![]() Nawet filmik nagraliśmy, bo moje Dziecię jeszcze nie zna podstaw savoir vivre i nie wie, że z pełną buzią się nie gada W klubie zdjęcia
|
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
Dobry
![]() Dzięki za rady juz od jakiegoś czasu układam Zuze na pleckach w ciagu dnia, turlam ja,podtykam zabawki i cwicze to co teorytycznie powinna juz umiec. I ona lubi te cwiczenia, ale jak lezy sama, to w ogóle nie stara sie nawet ruszyc ![]() ![]() za kolejne tygodnie, miesiace i umiejetnosci |
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamusie, raczej Was nie nadrobie
ale jedno chcialam napisac mamom karmiacym piersia teskniacym za winkiem, a nawet grzancem: otoz jest teraz w sprzedazy sok Hortexu z serii Zimowe Smaki o nazwie Grzaniec Owocowy PYYYYYYYCHAAAA autentycznie smakuje jak grzane wino!!! Nakupilam tego cala szafke (byl w tesco w promocji)
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Problem z moim dzieckiem i zabawkami polega na tym, że nie wszystko mu się podoba. Przyrząd gimnastyczny leży i zbiera kurz, to samo z huśtawką. Nic mu nie kupie jak sie wkurze i tyle :/
|
#2844 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczynki
u nas noc, nawet może być, Nati teraz śpi, ale sąsiad wymienia drzwi, i kuja całą futrynę, szum, huk zwariować można, Boże dziewczyny, do której Wy pisłayście, i widzę, że imprezka mnie ominęła, wiecie co głupio sie przyznać, ale ja mam jeszcze szampana z ostatniego sylwestra i to otwarty, tzn, korek ma, ale tak stoi sobie pół butelki, muszę go wywalić ![]() jejku zanka o 2 nad ranem??Kochana spać nie mogłaś?? ![]() Cytat:
trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2845 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No dobra, to nie ćwicz, nie obrażę się Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj po imprezie padłam jak... Nawet mi rogate baby nie przeszkadzały![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Tak to jest jak mamuśki po nocach szaleją. Brawa dla Szymka ![]() Dobry - ja wyspana! Jakim cudem, to nie wiem. Wiecie jaki ja jestem głupek? Nawet jak się wczoraj położyłam, to włączyłam komę i wizaż. O 2.00 w nocy! To już jest uzależnienie Zgasił ktoś wczoraj światło, czy całą noc się paliło?
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które mają aspirator CLEANOZ na baterie .... jesteście zadowolone? ja chyba za tępa jestem i tego użyć nie potrafię, albo to w ogóle katarku nie ściąga ..... kupiłam wczoraj zwykłą fridę i ciągnę sama ten katar małemu
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podoba mi sie otwartnosc na cos o czym sie malo mowi i mało toleruje w Polsce. Kiedy pojawił się Szpak to od razu, że cieć, idiota itd. a mnie sie podobało, że jest inny,ale nie podobała mi się krytyka wobec niego. Osobiście nie ubrałabym się jak on, ale doceniam to że nie boi się pokazać, że ma inny styl życia.Kiedy byłam jakiś czas w Danii,dużo było takich osób i byli normalni, a u nas w Polsce to są ludzie "nienormalni" bo dziwak...może i dziwak,a dla niego jest dziwakiem ten który siedzi w domu pierdzi w fotel i czeka na kolejny serial - nie obrażając nikogo. Michalina - doceniam, że potrafiła się otworzyć,bo to z czym ona jest związana to jest problem wielu ludzi którzy o tym nie mówią. Nie jej wina, że urodziła się obojniakiem i że czuła się lepiej w skórze dziewczyny...życzę jej jak najlepiej, ale drażniące jest to, że w każdym odcinku opowiada jak jest jej źle. To kup coś prostego i nie wymyślatego. |
|
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
a i mam pytanie chcę kupić prześcieradło na gumkach frotte na alle , polecicie jakiegoś allegrowicza??
|
|
|
|
#2849 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj dane na pwCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam was dzisiaj.Moj syn daje mi popalic wlasnie. Lezec nie, siedziec nie, nosic nie. LAAAAA
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
jacieeee - a co do Starej Rury... kolejna anegdotka! mieszkalam za studenta w bursie (dzieciaki z lo tez tam mieszkaly) i mielismy wychowawce panią Różę... troche upierdliwą... kiedyś ona wchodzi do meskiego pokoju, gdzie ewidentnie hałas był. jak weszla to cicho... wiec do czego by sie tu przywalić... o, jakas scierka lezy na podłodze! wiec rzecze: "powieś tą szmatę na rurze (domyslnie: od grzejnika)!". i w tym momencie dostala nia w twarz ta pani Róża (rurza...)
![]() zaneta - cos długi i pusty podpis masz... nie za duzo enterów? Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-12-01 o 11:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

DZIAŁA!!
Ty tak o mojej synowej.....
za laskę na 5!!
:c mok:
za kardiologa
gratuluje mobilizacji, ja poprostu chyba jestem leniem, nie bedę szukać wymówek ,chyba już nigdy nie założe bikini
to juz tańsze są miękkie ergonomiki.

, ciekawe czy z hipp mi przyjdzie, bo przyszły po dwie z bobovita i babilon

staram się
przepraszam zachowałam się jak gówniara

hahaha od razu mi się przypominają moje imprezki kiedy sama tak wyglądałam

zębole