|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
a serial faktycznie irytujący ![]() Cytat:
i każde z tych imion mi obrzydziła
|
||
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
U nas na szczęście nikt się nie wcinał w kwestię imienia
zaakceptowano Tymusia bez żadnych pytań![]() Mąż na męskim spotkaniu, miałam zamiar spożytkować ten czas na prasowanie, ale nie chce mi się, a poza tym większość ciuszków jeszcze wilgotna jest ![]() idę robić śledzie mam nadzieję, że wyjdą takie pyszne jak mamie
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
ja już się teraz nie odzywam jak jest mowa o imieniu
![]() a teściowa cały czas mówi, że ma byc Małgorzata. Z całą sympatią do tego imienia, mamy bliską kuzynkę w rodzinie już Gosię i chciałabym inne imię a tym bardziej nie takie wybierane przez mamusię ![]() Już złośliwie odpowiadam, że ona miała okazję nazwać sama swoje dziecko i teraz moja kolej! i ze ja się jej nie wtrącałam jak wybierała imię swojego syna
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja siedze i myśle co by tu wykombinować by za długo w tym szpitalu nie leżeć i nie czekać Bóg wie na co??
dzis trochę posprzątałam ale dosłownie udało mi sie pozamiatać tylko podłogi i je umyć bo tak sie rozleniwiłam od tego leżenia ze sie szybko męcze ![]() może jakis szybki numerek z tż w niedziele jeszcze przed wyjazdem poniedziałkowym do szpitala?? hmmm nie mam odwagi myć okien chciałabym żeby to było expresowo jadę w poniedziałek za 2-3 dni odchodzą mi wody -rodzę - leże 2 max 3 dni i wychodzę do domu fajnie by było ale znając moje szczęście będe leżeć pewnie znowu tydzień i nic kolejny tydzień -nadal nic i pewnie z 3 tyg jeszcze poleże
|
#1085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny czym macie zamiar przemywać pępuszek? |
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
ale macie przeboje
U nas najwiecej do powiedzenia w kwestii imienia mojego dziecka miala kuzynka, byl żal i poruszenie ze jak to, jakim prawem niby ma byc Lena![]() Ale my od poczatku mielismy sprecyzowane imiona. Mial byc Leon, ale nie wyszedl, wiec mąz wyszukal Lenke i tak zostalo chyba nawet sie nie zastanawialismy nad innymi![]() nikotynka ja mam male cycuchy, to mi wsumie tam wiele nie ma co trzymac ale to itak po porodzie, to moze mi sie jeszcze gust zmieni |
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
jak dobrze że nam sie nikt nie wtrąca w wybór imienia
moja mama kilka imion proponowała ale ja mówie że nie, niepodoba mi sie ona tylko zapyta dlaczego - takie ładne fajne imię- ale nie narzuca sie tylko rzuca luźne propozycje i za to kocham moich rodziców są bardzo chętni do pomocy czy to teraz podczas naszego remontu mamy mówić śmiało jak byśmy na coś potrzebowali jak by była potrzebna jakaś pomoc itpwiem że po porodzie mama też mi będzie pomagac bo pewnei kilka dni będe musiała u nich pomieszkać dopoki remont nie zostanie tu skonczony więc wiem ze będzie obok będzie pomagac ale nie będzie sie wtrącać dlaczego tak a nie tak?
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() znowu miałam dużo nadrabiania ![]() Pearl gratulacje ślubu jak mi się strasznie te literki podobają nad łóżeczkiem ![]() kolejny wieczór z zgagą
|
#1089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja koleżanka która mieszka w IE pisała mi ze tam tylko wodą się przemywa i pępuszek pięknie się goił jej córeczce więc też wodą będe przemywać
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam spac lasunie
prosze grzecznie tu, cobym jutro wieczorem nie miala duzo do nadrabiania ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- a ja na pepuszek kupie octenisept ;> a literki tez obowiazkowo bedziemy miec |
|
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w tych stanikach materiał jest ok, ale są jakoś tak uszyte, że fiszbiny w ogóle nie trzymają biustu nie wiem jak to opisać, ale w staniku jak masz fiszbiny to między miskami one ładnie przylegają do mostka i trzymają cycki z ryzach i przy ruszaniu się biust ma podparcie w staniku a w tych alles mama one są jakoś dziwnie umiejscowione, że odstają całkowicie od mostka i mi nawet przeszkadzały w noszeniu a wymierzyłam się dokładnie, zamowiłam swój rozmiar i obydwa staniki leżą niestety... wolałam kupić lepszy w sklepie i czuję cały czas, że biust w nim dobrze leży i wszystko jest na swoim miejscu a w tamtych to już lepiej jakbym w ogole stanika nie nosiła ;/
|
||
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze powiem wam ze im bliżej poniedziałku to ja już coraz bardziej chce by sie już wszystko ruszyło chcę mieć to już za sobą dzis mówiłam tż że chce by to sie juz skonczyło a on zdziwiony patrzy na mnie - ale co? (myślał ze chodzi mi o remont) a ja sie śmieje i pokazuję na brzuch TO!!!! TO sie może już gmerać na świat
a nie się wyleguje mały leniuszek i mame męczy bo matka ma już problem ze skulnieciem sie z wyra ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- no i zauważyłam ze chyba zaczynam mieć syndrom wicia gniazda bo najchętniej całą chate bym wysprzątała wszysciutenko bym pomyła przetarła itp itd
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
ale nadal oddycha mi się cięzko mam problemy z odychaniem i ze spaniem więc jak narazie nie zauważyłam u siebie żadnych zmian z tym oddechem tak jak wszędzie piszą i mówią ze przed porodem dziecko się obniża i odczuć można różnice w oddychaniu ze niby łatwiej
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- zawsze mozesz zapytać w szpitalu położnej lub położnej która będzie do ciebie przychodzic do domu po porodzie
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
gazikami nasączonymi alkoholem
|
#1097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze nie wiem Ide coś zjeść bo się z mężem dogadałam i leżakujemy oglądając Z archiwum X. |
|||
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Tym, co zalecą w szpitalu
![]() Wiecie co zrobiłam... wyjałowiłam śledzie solone... nie są słone, na szczęście smak śledzia jest wg instrukcji mamy miałam je moczyć 3 godziny i co godzinę zmieniać wodę... a chyba trochę godziny pomyliłamMam nadzieję, że małżon się nie skapnie ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Wzięła mnie ochota na herbę z miodem i cytryną... a potem będę biegać do wc
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano zmieni wodę, w południe obiad i są pyszne ja jak kiedyś robiłam śledzie, to co pół godziny zmieniałam wodę i chyba moczyłam z 4-5 h. Dawno nie robiłam, aa i moje pierwsze śledzie w życiu posoliłam!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-02 o 22:40 |
|
|
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
My zawsze na wieczór robimy dzbanek herbaty z cytryną bo ja w nocy budzę się na piciu a potem na siku :d błędne kolo
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam nadzieję, że przejdą resztą i jutro będą dobre ![]() To ma być moje przyniesione na obydwie wigilie "danie" rybne w tym roku, więc najwyżej spróbuję jeszcze raz ![]() Gaziki kupię wcześniej tak czy inaczej. Poczekam, chyba, że wcześniej uda mi się spotkać z tą znajomą położną, to zapytam co poleca
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak, wstałam o 11 i teraz mi się nie chce spać
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
nareszcie nadrobiłam tylko jeden dzień mnie nie było a tu 12 stron
![]() aż boję się pomyśleć co będzie jak wejde tu w niedziele. Dlatego wprowadzam zakaz, każda ma po 3 posty częstsze pisanie grozi użyciem przeze mnie![]() a tak na poważnie to gratuluje wszystkim zaczętych tyg, udanych wizyt i BŁAGAM NIE PISZCIE JUTRO ZA DUŻO Zmykam spać, jak mówi mój Tz "buziaki w susiaki" i do niedzieli |
|
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam gaziki jałowe nasączone 70% alkoholem izopropylenowym. Firma Leko
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Informuje że Tz wrócił do łask i mogę sie zastanawiać nad zrezygnowaniem z pasa cnoty
nawet się pogodziliśmy ''seksownie'' ![]() idę na archiwum x a potem lulać jeśli kruszynka pozwoli bo się rozbrykała i cały brzuch mam falujący i gdzie nie gdzie wystawia swoje syrki dobranoc
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-02 o 23:25 |
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze jej powiedziałaś, miała swoje dzieci, mogła ponazywać je jak chciała. A to jest Twoje, i jak Ci się podoba Kinga, Natalia czy Julia to daj i już. Buziaczki, do jutra dziewczynki ![]() Oczywiście TZ już śpi, a ja niekoniecznie śpiąca, ale idę do łóżeczka, papa
|
|
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze jak jest oczyszczona atmosfera w domku, cieszę się bardzo pamiętam za czasów dzieciaka, że był serial i leciał od czasu do czasu, a ten dzisiejszy to co to było, bo w sumie trwało 2 h- i tak nie oglądałam ![]() Cytat:
uwielbiam ryby A jak odstoją jeszcze z 2-3 h to w ogóle rewelka
|
|
#1110 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No tak, wiedzialam, ze jak tylko pojde na spacer, to pozaluje tego widzac ilosc stron do nadrobienia
![]() Cytat:
cywilny sprawy nie zalatwia, ze tak powiem, i dalej pozostane grzesznica czyli jeszcze czasu a czasu ![]() Co do tego prezentu od dziadka... A nie mozesz tego sprzedac i kupic za to czegos wlasnego w miescie, w ktorym obecnie mieszkacie? Cytat:
ojej...tak piszesz,ze az sama zaczynam w to wierzyc,ze moze faktycznie bedzie ladnie kurcze...a mialam ubrac tylko cos chociaz troche strojniejszego od dresow ja jakos nie traktuje tego slubu po "slubowemu" - ot, idziemy podpisac papiery, zeby miec formalnosci z glowyslub bedzie pozniej ![]() Cytat:
Jeju...bukiet tez trzeba miec? My nawet nie chcemy obraczek ![]() Cytat:
Cytat:
a co do grudnia... pamietacie,jak tydzien temu wyladowalam u chrzestnej na noc i nawet nie mialam sily opisywac, dlaczego sie tak pozarlam z tztem??? oczywiscie cholerni tesciowie sie wpier****w nasz slub zalatwilam termin na 30 grudnia w usc na targowku, to im tam niby za daleko bylo i koniecznie chcieli w swojej dzielnicy... moim Rodzicom pasowalo dojechac z Mazur, a oni nie mogli dojechac do drugiej dzielnicy w Wawie... no i tesc zalatwil, na 23 grudnia - porabalo go totalnie... moja Mama zadzwonili, ze maja do przygotowania Wigilie na kilkanascie osob i nie bedzie mogla wszystkiego zostawic i jechac 250 km w jedna i druga strone na to tesc, ze moze w takim razie tylko Tato przyjechac no co za skurczybyk!! ja powiedzialam, ze ta data odpada, a on stwierdzil, ze musi byc ta data, bo on specjalnie zalatwial to z burmistrzem i jak on teraz w oczach tego burmistrza bedzie wygladalmyslalam, ze mnie cos strzeli kazalam powiedziec tztowi, ze 23 grudnia slubu nie chcemy i tyle i wtedy tesciowie sie wielce oburzyli i obrazili, a tz przy okazji wyladowal sie na mnie za to... jednak pozniej przyznal, ze powiedzial kilka slow za duzo ze zlosci na tesciow i na drugi dzien poszedl z nimi gadac i powiedzial, co o tym wszystkim mysli - ze sie niepotrzebnie wtracili, narobili problemow, ze sie im dziwi, ze tak beznadziejnie sie zachowali i ze mi bylo bardzo przykro,kiedy powiedzieli, ze moze nie byc moich rodzicow,ale slub musi sie odbyc... no i podobno sie zamkneli wtedy i nawet nie skomentowali, czyli doszlo chyba do nich, jak beznadziejnie sie zachowali, ale nie mieli na tyle odwagi cywilnej, zeby sie przyznac do bledu no czy co ludzie sa normalni???? od tego momentu ich nie widzialam i w ogole nie chce mi sie do nich isc i patrzec na te geby ja nie wiem, jak rozwiazemy sprawe swiat... Cytat:
dziekuje kochana, ale mowie Ci,ze dla mnie to zadne przezycie... ciesze sie, ze bede z Rodzicami i Siostrami, wkurzam sie, ze tesciowie i rodzenstwo tzta tam beda, no i dobrze, ze omina nas nieprzyjemnosci biurokracyjne... to wszystko slub, taki prawdziwy,ktory bedzie sie dla mnie liczyl,to bedzie slub koscielny
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-03 o 00:49 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

a jak wszystko bym pooddawała to bym pewnie z niczym nie została
mówię, że nie, bo teraz jest na to moda, poza tym Maja to nasz chomik 

ale to itak po porodzie, to moze mi sie jeszcze gust zmieni 

prosze grzecznie tu, cobym jutro wieczorem nie miala duzo do nadrabiania 
A już takie fajne imię dla niego w zastępstwie wymyśliłam - Heniek 

pamiętam za czasów dzieciaka, że był serial i leciał od czasu do czasu, a ten dzisiejszy to co to było, bo w sumie trwało 2 h- i tak nie oglądałam 
Zobaczysz że będziesz wspominać ten dzień jako jeden z tych najpiękniejszych w Twoim życiu