|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
hejka mamuśki
u mnie dziś z☠☠☠any dzień ;(wpierw nie mogłam zasnąć udało sie dopiero 3:30 po czym o 5:20 obudziły mnie silne skurcze były nieregularne ale bardzo mocne krążyłam po pokoju bo jak chodziłam tro przechodziło ale co sie położyłam to bolało już chciałam tż budzić i jechać do szpitala położyłam sie jeszcze na chwilkę i usnełam skurcze mineły obudziłam sie dopiero o 11 mieliśmy dziś z tż jechać do auchanu po kilka dupereli ale oczywiście nie mogłam go wpier dobudzic a potem doprosić by się ubrął i żebysmy jechali w końcu tak mi podniósł ciśnienie że sie pokłociliśmy była ostra wojna powiedział mi dużo przykrych słó ale najbardziej zabolało to jak powiedział ze mam się spakować i wypie....rdalać do moich rodziców bo on ma mnie już dosć - tylko dlatego że powiedziałam z edziś jest ostatni dzień na załatwienie wszystkich spraw bo w poniedziałek już nie będzie czasu jest mi cholernie przykro wyć mi się chce nie rozumiem jego zachowania??
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() A ja ...jak zobaczyłam ile mam do czytania... szok. może uda mi się nadrobić. Dzisiaj rano byłam na uczelni - już ostatni raz betonowałam ( do pracy mgr) dzisiaj zabrałam męża i troszkę mi pomógł. Teraz czeka na nagrodę za pomoc... ja nie wiem, faceci zaraz muszą mieć coś wynagrodzone.... Teraz wysłałam go do fryzjera bo już wygląda jak małpka powoli i znowu się licytuje że jak wróci to chociaż pół godzinki idzie spać. Jak dziecko !!!!! A wczoraj byłam w Auchanie bo była promocja na zabawki 20 % i chcieliśmy trochę pokupować na gwiazdkę dla dzieciaków z rodziny.. Karol- mój mąz nie miał humoru i mnie strasznie denerwował wyszło na to ,że chodzilismy swoimi ścieżkami po sklepie. Ja oczywiście byłam w dziale dziecięcym i kupiłam naszemu Hubercikowi bluzę polarową i bodziaka z Kubusiem Puchatkiem, bluza 12.99 a bodziak 19,90 a przy kasie okazała się, że dzisiaj jest promocja 50 % na odzież dziecięcą i damską... i zapłaciłam 6,49 i 9,90 ![]() oczywiście musiałam się wrócić po jeszcze kilka rzeczy,ale wiecie jak to jest jak czas goni bo sklep zamykają... Cieszę się z dziecięcych rzeczy, ale żal mi bo widziałam ładną koszulkę dla mnie -akurat do szpitala by była i 19.90 kosztowały ,tylko że wisiały wysoko i mimo mojego 174 ciężko mi było znaleźć rozmiar...a widziała tylko l i xl. jak miałbym więcej czasu i nieobrażonego męża o nie wiadomo co to miałabym koszulkę za 9,90 a tak??? dupa... Muszę stwierdzić ,że warto czasem pojechać jak jest taka promocja bo można fajne rzeczy kupić. Nawet czasem większe ,ale za taką cenę to naprawdę warto. I kupiłam też piersze pieluszki. Mała paczuszka za 16,49 Huggisów Newborn te z wycięciem na pępek. Chyba też dobra cena. Sztuk 27 w paczce jest. |
|
|
|
|
#1173 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potówki-nie mam pojecia odparzenia- podobno rewelacyjny jest krem baby cream, na SR babka mówiła o nim firma Weleda, ja mam zamiar poczatkowo normalnym z nivei smarować(takim na odparzenia)a jak cos wyjdzie to wtey ten bay/sudocream/linomag mam w zapasie u nas w szpitalu daja pampersy a w domu bede miala pampersy najmniejsze i chusteczki tez pampers Cytat:
ale córcie zostaw![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() serio chcesz juz wtedy rodzic?my mamy podobny termin(mój19styczeń).ja sie łudze ze tak 27stycznia urodze(siedzi mi w głowie 29- nie wiem czemu )tez słyszałam ze jakość huggisów pozostawia wiele do życzenia- nie mam zamiaru ich w ogóle kupować Cytat:
![]() ![]() mój brat urodzony jest 5 stycznia(termin miał na 19(tak jak moja córcia) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
8miesiąca!!my juz mamy chrzestnych wybranych sale tez wybrana a termin najprawdopodobniej w wielkanoc ![]() Cytat:
znajdziesz lepszejsza
|
|
#1174 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ostatnio tesciowa nam dala barszcz i krokiety, ale stwierdzilam, ze tego nie tkne, bo to od niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do tesciow to wiem i nie wiem wiem,ze sa okropni nie wiem, jak oni tak moga ![]() Anulka, trzeba bylo brac L
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-03 o 14:51 |
|||
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ja bym go zostawila i się wyniosła póki nie przemyśli.....
Na odparzenia mam alantan i jeszcze jeden w sprayu preparat...zapomniałam jak sie nazywa ![]() na pleśniawki- nie mam pojęcia...ale tak jak Agatek pisze, czytałam tez ze dobrze jest przemywac buzię od środka gzikiem nasączonym wodą...moze to zapobiega... na wysypke czytałam ze u takiego maleńkiego maluszka to najlepiej do lekarza...pieluchy mam happy bella na poczatek (dostałam wiec wybrzydzac nie bede) a chusteczki nivea bo w promocji kupowałam po 4 zł.... |
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gaza nasączona zwykłą wodą- gdzieś czytałam ![]() Hihi, no od 5 stycznia już nie zamierzam leżeć plackiem, tylko więcej ruchu, bo mi tego brak strasznie, a teraz mi zależy, żeby jak najwięcej dzieciaczek przybrał w grudniu, a co będzie to ma być, ważne, żeby tylko nie wysłali znów do szpitala
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
moje koleżanki./znajome czy dziewczyny w rodzinie jak zblizał sie termin porodu to.... myły okna, podłogę na kolanach, chodziły po schodach i brały ciepłe kąpiele (chyba nie gorące bo to ryzyko) no i seksik
![]() wszystko własnie po to, zeby bez sensu w szpitalu nie leżakowac.... |
|
|
|
#1179 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla takiej teściowej Szkoda, że mieszka tak daleko od Was, na pewno miałabyś w niej wsparcie Cytat:
Renata, Ultra to jeszcze nie ma źle, bo jak zamówi imię "Wiktor", i wyjdzie dziewczynka, to nazwie ją Wiktoria i domówi dwie literki ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
), tylko omów to najpierw z Tztem, żebyście się w Swięta nie pokłócili, jak np. obieca swoim rodzicom, że u nich zanocujecie, albo przyjdziecie w pierwszy dzień swiąt ![]() Na obiad zrobiłam w końcu naleśniki serkiem i pieczarkami ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Wodą chyba? Cytat:
Natalia, ja się jeszcze nie zastanawiam, zapytam położną albo w szpitalu jeszcze jak będę. Na odparzenia kupiłam Sudokrem, ale zamierzam stosować tylko w razie wyższej konieczności. A na potówki czy pleśniawki kupię to, co poleci lekarz czy położna, tych rzeczy nie brakuje w aptece, więc jak trzeba będzie to kupię i już. Pieluszki chcę Pampersa, chusteczki też, ale czekam na jakąś dobrą promocję małych paczek, bo nie chcę 78 sztuk Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() takze glowa do gory, miejmy nadzieje, ze dzidzie dadza nam tyle sily, ze pozniej juz bedzie tylko latwiej, a chlopy moze zmadrzeja
|
|
#1181 | ||||
|
Zadomowienie
|
Helloł
Cytat:
Cytat:
a co do teściów to o matko jak to przeczytałam to padłam... Cytat:
fotki ze smyka wkleję jutro ![]() aa i mieszkanie się wyjaśni w środę ![]() Cytat:
a Karina fajna tylko jakie zdrobnienie? ![]() podziel się
|
||||
|
|
|
#1182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za złapanie dobrej okazji
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
a tak w ogóle to zakochałam się
http://www.amko.com.pl/przytulanka-s...6-id-2354.aspx i w tej karuzeli: http://www.amko.com.pl/karuzela-sydn...5-id-2353.aspx |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki dalej trzymam za mieszkanie ![]() Ja ozmiaru 68 też jeszcze nie kupuję, bo nawt nie mam gdzie trzymać Jeden został, mogę wysłać, ale nie wiem, czy się najesz jednym
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
Agawoo, wstepnie rozmawialam i wstepnie sie zgadza... Tylko chyba ten nocny wyjazd mu sie nie podoba. Ale NA BANK w takiej sytuacji nie bedziemy spedzac tam pierwszego dnia swiat. Brrrrrr. Juz i tak bedzie to moja najsmutniejsza wigilia, pierwsza bez mojej Rodzinki
Jeszcze z tymi ludzmi...Spac tez tam nie bedziemy, bo nie zapominaj, ze tesciowie mieszkaja w tej samej malej dzielnicy,takze "wszyscy sa na miejscu i blisko siebie"... ![]() ![]() Nikotynko, kciukasy za mieszkanie!!! Daj znac w srode. Monika, ja tez bym sie spakowala i wyjechala. W ogole to masakra... Faceci to dupki
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj byle do środy, nie chcę zapeszać ![]() ja się jakoś boję, ze mam mało ubranek, w ogóle nie kupowałam bluz, sweterków czy spodni tylko raczej pajace bo wydają mi się wygodniejsze dla takiego małego dzidziolka. I tak na 56 mam dosłownie po 3 pary bodziaków, kaftaników czy pajacy, na 62 mam trochę więcej tak po ok 6 szt i się waham czy kupować jeszcze sweterki, spodenki jakieś czy rajstopki czy odpuscic taki maluszek to prawie cały czas w domu siedzi i wydaje mi się, że w pajacykach będzie jej najwygodniej ale może się mylę? ![]() hmmm jednym się nie najem muszę coś zrobić do jedzenia
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
hej brzusie i mamusie
Cytat:
a ja się pochwalę, Mąż kupił właśnie wózek dla Laurki
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-12-03 o 16:48 |
|
|
|
|
#1188 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głównie w śmietanie/jogurcie. Wczoraj zrobiłam skropione cytryną, na to sparzona cebulka i majonez. Jeszcze ich nie jadłam ale mąż twierdzi, że wyszły bdb Cytat:
Bo kwiatki, to na pewno nie są konieczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I że kiedyś wszystko się prało razem i jakoś nie było tyle uczuleń, alergii itp., a teraz to głównie polityka marketingowa producentów ![]() Ja kupiłam płyn do prania, ale nie dzidziusiowy, tylko sensitive koleżanka z 3 dzieci powiedziała, że ona takie z początku stosowała i żadnemu nic nie było![]() Cytat:
Jeszcze jak mówię na kiedy termin, to wielkie oczy, bo myśleli, że na wiosnę ![]() Cytat:
Cytat:
a dla Ciebie_________________________ _ Hi ![]() Młody szaleje w brzuchu, mąż ogląda skoki tzn. śpi i budzi się jak komentator podnosi głos Na obiad pomidorówka, potem małż zrobił 20kilka kotletów z kuraka ![]() Miałam prasować, ale jakoś nie mam weny ![]() Jedyne co, to posprzątałam trochę w domku i w końcu wymyłam okno z kuchni na werandę tzn. tylko do wysokości twarzy, resztę małżon
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale macie przeboje choć u nas wigilia też się ciekawie zapowiada, ale to jeszcze małż musi z mamą pogadać co do planów. Jak będzie w nowym mieszkaniu to lux ale jak w naszym malutkim to może być sajgon ![]() Pear ale muszę przyznać, że z teściami to zrównałaś się z Klaurencją obydwie macie teściów bezkonkurencyjnych
|
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na swój jeszcze czekam, ma być za tydzień Zuzia a jak Twoj wózek? masz jakieś wieści?? Cytat:
no i super wygodne, bo mają zamek na całej długości ![]() aaaa nie pochwaliłam się: 36 tydzień skończony !! i jesteśmy od dziś w 9 miesiącu |
||
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
witam... kurde od wczoraj tyle na dziobałyście, że ciężko nadrobić to.
Byłam wczoraj u Gina i tak średnio ciekawie... tzn. z małą wszystko ok, ale niepokoją go moje skurcze, zawroty głowy i to omdlenie ostatnie... :/ dlatego też 7.12 idę do szpitala.... mam skierowanie już, buuuu myślałam, że mnie to nie spotka.. powiedział, że jeśli wyniki będą dobre to góra 2-3 dni i do domu, zamówił konsultację już, kardiologa czy coś żeby stwierdzić czy to nie od serca.. przy okazji porządnie podglądnie małą, zwarzy zmierzy... ee jakoś nie mam weny prze to.. nie chce do szpitala takie dołujące one są ;(
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie i miesiąceU nas jutro 32tc ![]() A ciuszki takie mam, bo jak trafiałam fajne w lumpku, to brałam ![]() Zresztą portki i bluzy będą pewnie do bawełnianych pajaców, a sporo mam welurowych/polarkowych
|
|
#1194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
leżałam w szpitalu z dziweczyną w 23 tc która MUSI lezeć w tym szpitalu do porodu z powodu słabej szyjki i kilku innych komplikacji...
|
|
#1195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
polarkowe/ welurowe pajace mam 4, mam też 6 pajacy takich ciepłych, ale bawełnianych i reszta to cienkie bawełniane a ja nie chodziłam po lumpkach bo nie umiem tam kupować ;/ jakoś nie mam cierpliwości jutro wkraczasz w 8 miesiąc gratulacje
|
||
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zmykam
mąż mnie wyciąga do galerii handlowej na lans
|
#1197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nic nie wyjdzie i szybko mnie puszczą spowrotem..
|
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikotynka, ja uważam, że ubieranie takiego malucha w bluzy czy sweterki to przesada i widzimisię rodziców. Żeby dzidziuś "ładnie i modnie" wyglądał. Ja jakam stara to nie cierpię leżeć w bluzkach, bo mi się to podwija, zwija itp. Takiemu dzidziolkowi też nie będzie wygodnie w spodenkach i sweterkach (a jak jeszcze widzę bluzę z kapturem w rozmiarze 56 to aż mi słabo ). Takiemu maleństwu najlepiej w śpioszkach, czy pajacykach, a jak wychodzisz na zewnątrz to kombinezonik. Jak jest większe, to prędzej jakieś spodenki czy kurteczkę/bluzę, ale na noworodka to ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Ja w zeszłym roku byłam na wilgilii u TZta i też mi było dziwnie, że nie w domu :/ Potem przyjechaliśmy do mamy (bo u niej mieszkamy), ale to i tak nie było o samo :/ ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Ale niech sprawdzą od czego te omdlenia i osłabienie.Trzymam kciuki, żey badania wyszły ok i żebyś szybko wróciła do domku
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-03 o 17:46 |
|||
|
|
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamierzałam sweterki, spodenki i sukieneczki kupowac od rozmiaru 68 ![]() no i nie wiem czy mi wystarczy to co mam czy szaleć jeszcze z zakupami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

;(

ale córcie zostaw
)
8miesiąca!!
znajdziesz lepszejsza
i piszą, że waży już 2,5kg a mój dwa i pół tygodnia temu ważył 2,3 

gaza nasączona zwykłą wodą- gdzieś czytałam

A na wysypkę/potówki nie mam pojęcia
podziel się 

i jesteśmy od dziś w 9 miesiącu