|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
|
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Laski bylam w szkole jestem padnieta a tu tyle stron???
![]() dostalam 4 z kola ![]() Haniula prasuje i tez z 2 stron ![]() Monia bardzo mi przykro z powodu zachowania tzta;/
|
#1234 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą dziś chciałam sie pakować bo mnie zdenerwował jak powiedział że wyglądam w tej tunice co założyłam grubo, ale to akurat szaleństwo hormonów i potem sie z tego śmialiśmy oboje ![]() Cytat:
ale tylko czasami, jak im kabelki z mózgu nie stykają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dziś jest wielka impreza ze 20 osób sie zjechało . Oczywiście pytam sie tzta z jakiej okazji. A on '' U G. i P. każdy powód jest dobry żeby sie napić i pośmiać" więc siedzą i oglądają płytę z wesela.
|
|||||
|
|
|
#1235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a trzeba poważnie prasowac z dwóch stron? nie wystarczy z z jednej? ![]() Cytat:
![]() wow ile ludzi a ja siedzę sama, mąż pojechał na imieniny do mamy do krakowa i pochwalił się przed rodziną, że będzie Marysia jednak a teściowa się znowu skrzywiła co prawda mąż mnie uspokaja ze to nasza decyzja ale niech ta się już opamięta
|
||
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co byś miała siłę to przetrzymać i dać mu popalić ![]() ] |
|
|
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no ja w święta leże jeszcze bo termin na 14 luty więc jeszcze troche sie potoczę ![]() zawsze tak z koleżankami mówiłyśmy jak nas faceci wkurz**li ![]() Cytat:
Ja czekam na wyniki Lotka, trzymajcie kciuki, moze wygram. Tak wiem, moja naiwność nie zna granic ![]() |
||
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
nikotynka ja czytalam ze dobrze prasować z 2 stron zeby wyparzyc te bakterie
i na poczatku bede tak prasować, a pozniej to juz z jednej albo i wcale jak nie bedzie potrzeby, bo przy tej ilosci jaką mam to sie zamacham z tym żelazkiem
|
|
|
|
#1240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aa i kciuki za totka Cytat:
poza tym niektórych się nie da z dwóch stron prasować. Takie przy ciele jak kaftaniki czy body to jeszcze ale pajace tez? a co z wełnianymi sweterkami? a kombinezon? a w jakiej temp prałaś bo ja w 40 stopniach
|
||
|
|
|
#1241 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,mówiłam mu też o tych kłóciach ale stwierdził,że skoro nie czuzję pieczenia i drapania to zapalenia niema.W końcu od poniedziałku to 35 tydzień więc może organizm się naprawdę przygotowuje
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie Barbara to na pewno nie będzie się krzywić. A może ona właśnie czeka żeby takie imię zaproponować ?
jejku wy już pierzecie, prasujecie a ja jestem daleko w tyle, dopiero wyprawkę kompletuje.. |
|
|
|
#1243 |
|
Rozeznanie
|
no ,może trochę wcześnie ,ale ja wiem jaka zemnie panikara i wolę byc gotowa.16 grudnia odstawiam fenoterol i wtedy pewnie zacznę się bac,chociaz termin mam na 10 stycznia
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj wiesz ja to skompletowałam wszystko w expresowym tempie bo bałam się, że urodzę a teraz jak jestem już w miarę ogarnięta to cisza i spokój i mam do nowego roku wytrzymać ![]() Cytat:
myślałam, że mi lekarz każe przestać brać jak byłam przedwczoraj a tu mam kolejne opakowanie.. ja już nie rozumiem bo dzisiaj skończyłam 36 tydzień to za 2 tygodnie już mam ciążę donoszoną i po co cały czas fenoterol i luteina jeszcze? no ale zażywam grzecznie póki co i tak jak będziemy się przeprowadzać to się wystarczająco namęczę |
||
|
|
|
#1245 | ||||||
|
Zadomowienie
|
wybraliśmy się o 19ej na spacer po lody
![]() to super niespodzianka ![]() niee i nie zamierzam Cytat:
![]() Cytat:
ja zamawiałam ze stronki smyka, jestem zadowolona bo szybko przeslali i nawet uzbierało mi się na darmową dostawę więc spoko dam znać, o ile powiedzą coś konkretnego Cytat:
Cytat:
nuda jak sto dwa jak się jest w zaawansowanej ciąży, nie ma co robić i tylko net/tv/ksiązka przez caly tydzień i w weekend jeszcze samemu...u mnie spacery jeszcze wchodzą w grę Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1246 |
|
Rozeznanie
|
Jakby tak wnuni dać na imię Barbara...
hihihiAle jedna wizja, która mi się kojarzy z Barbarą to LELUM POLELUM i git majonez ![]() :brzyda l: - uprzedzam, że wrażliwe uszy nie dadzą rady
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sprawdziłam konto i muszę przedyskutować kolejne zakupy z małżonkiem ano nuda dlatego siedzę na wizazu i ogladam własnie american pie wesele z braku laku :P ide sobie kolację zrobić ![]() Zuziu chciałabym urodzić po świetach bo jak urodzę przed to na bank będę miała mamy w domu i tak łatwo nie dadzą się przekonać żeby przyjechać później ![]() Cytat:
![]() jakoś nie chcę dawać córci imienia takiego jakie już ktoś ma w bliskiej rodzinie.. jest tyle ładnych imion i napewno coś wybierzemy
|
||
|
|
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi to wszyscy znajomi tak 'przepowiadają', że na święta na święta tak fajnie i w ogóle i mnie to wkurza bo chcę urodzić w styczniu, każdy mądry tak pierdz.ieli i wnerwiam się więc nie dziwię ci się, ale po odstawieniu leków to różnie może być chyba ja nie biorę fenoterolu więc mnie Aleks z zaskoczenia weźmie ![]() ![]() dobranoc wszystkim
|
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Monia to straszne jak Twój tż Cię traktuje, coś mi sie kojaży ze to nie pierwszy raz wyjechał do Ciebie z takim tekstem? Bądź twarda
Skarpetek nie prasuję, nawet mi to do głowy nie przyszło. przecież i tak wszystkiego nie da sie wyprasować jak np. misiowe śpiworki. Ja generalnie prasuję rzeczy dzidziola dlatego że lubię mieć wyprasowane żeby ładnie wyglądało, a nie żeby pozabijać zarazki bo nie jedno dziecko znam które bez prasowania nie miało uczuleń. Nie jestem za tym żeby chować dziecko zbyt sterylnie Dzisiejszy dzień to było totalne lenistwo, nic nie zrobiliśmy aż sie normalnie zmęczyłam tym i mam ochotę coś posprzątać
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie będzie do szału doprowadzać dzwonienie: "urodziłaś już???????" Cytat:
Perpetia, Perpetii
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() co do skarpetek to ja nie prasuję aż tak sterylna nie będę ) i chyba bym szału dostała Cytat:
ja też prasuję z dwóch stron ale to chyba z mojego takiego nawyku ja jasne używane prałam na 90 stopni nic się nie stało z ubrankami wręcz nawet kolor się ożywił i wybieliły , nowe kolorowe na 40 stopni a resztę na 60 stopniu Was też dzisiaj taki paskudny wiatr
|
|
#1252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perpetua Ildefonsa De la Fons. Cytat:
Ja mam w planie do końca grudnia wyrobić się z wyprawka a w styczniu kupic rzeczy dla siebie ![]() Nie wygrałam w lotka Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-03 o 23:12 |
||
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne imię ![]() Zmykam spać, dobranoc
|
|
#1254 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wypiorę wszystko z praniem wstępnym i dodatkowym płukaniem no i przeprasuję tak, żeby nie było wymięte ![]() Cytat:
a imię hehe Gościrada Cytat:
![]() ja prałam w 40 stopniach, bo się bałam o aplikacje na ubrankach, pieluchy wypiorę w 60 stopniach Cytat:
oj szansa na trafienie w totka to 1:13 000 000
|
|||||
|
|
|
#1255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
większość jest po córeczce siostry w takich neutralnych kolorkach co do prania to ja w wysokich temperaturach prałam tylko raczej takie "gładkie" rzeczy albo wyszywane
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro policze ile mam par ale sporooo ![]() no mam nadzieje że zdąze, w ogóle to 15 mam wizyte i musze się tak w razie co zacząć pakować bo przez te plamienia i bóle to nie wiem czy mnie puści do domu czy zostawi. Kiedyś może trafię ![]() Uciekam spać. Siedziałam z nimi na dole ale zaczeli temat Kościoła a raczej księzy więc juz jest grubo i śmiesznie Dobranoc
|
|
|
|
|
#1257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no piękne, a co nie podoba się? Jedna ze szpitala chciała tak nazwać swoją córcię tośmy ją wszystkie wyśmiały, że chce dziecku krzywdę zrobić... I tak nazwała Dobrusia- Dobrosława ![]() dzwonią????? osz to małpy rozumiem, że się nie mogą doczekać, ale i tak dzieciaczek sobie SAM WYBIERZE odpowiednią porę, a nie jak nam się podoba nie lubię natarczywości Mam nadzieję, że mój dzieciok będzie tak miły i uprzejmy, że sam będzie wiedział, że do 15.01 ma wyjść chociaż nie... bo jego starzy są uparci jak osły to on też może będzie taki i nie wyjdzie Cytat:
![]() No to zaczynam 34 tydzień 4-6 tyg do końca!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-04 o 00:38 |
||
|
|
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatek, gratulacje !
Czubasek, zapomnialam postawic Uska, gratulacje za 4 ![]() Cos sie dusze...nie moge spac, masakra Tz zly, ze zamiast usnac z nim (na telefonie), wolalam posiedziec ze znajomymi. Pewnie. 8 miesiecy siedzialam w domu i z nikim sie nie spotykalam, ale jak juz sie spotkam, to trzeba sie obrazic, prawda? Jak on idzie sie nachlac z kumplami, to wtedy ja mam zrozumiec... ech, dzisiaj mu na bank kabelki sie nie postykaly ![]() Dziewczyny, myslicie, ze moge isc na basen? 2 dni temu skonczylam 12 dniowa kuracje infekcji dowcipnej. Wzielabym tamponik... jak myslicie? ![]() Dobranoc
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
![]() jak tu cicho;p ja juz rosol ugotowalam, zimniole obrane rybka przyprawiona, babeczki upieczone ![]() co do prasowania to ja tylko tak 1 pranie odstawilam potem to skarpetek napewno nie a reszzte jak mi sie bedzie chcialo tylko body caly czas ;p o mowicie o Pani Basi mojej kumpeli spotkalam ja we Wro kiedys;p;p Pear ja bym nie szla... za duzo ryzyko.. tzn wybierz co wolisz basen czy slodyczki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

i inne rzeczy też prasujesz z dwóch stron? ja jeszcze nie prasowałam, póki co robię pranie

;(
i jesteśmy od dziś w 9 miesiącu 

a ja siedzę sama, mąż pojechał na imieniny do mamy do krakowa
i pochwalił się przed rodziną, że będzie Marysia jednak a teściowa się znowu skrzywiła

co byś miała siłę to przetrzymać i dać mu popalić 

ja się trzymam słów lekarza, że za 2 tygodnie dalej będę w ciąży i zwolniłam trochę z przygotowaniami :P