|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Cytat:
nic strasznego, wielkie, zadbane sale, dziwne narzędzia, szafki, pod łóżkiem podłożony wielki worek foliowy, co by nie ubabrać podłogi ![]() chociaż jedna się zainteresowała o dzieciach w brzuszku, potem poza, dobre rady są, jakie badania itp itd, ciekawe ogólnie Hmm, a na oparzenia nie wiem, wiem, że jak się jest spalonym po słońcu- solarce, to pomaga zimna maślanka na gorącą, czerwoną skórę ![]() to weź odpal męża na jeden dzionek!!!!
|
|
#1442 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
to jak taki termin to 5styczen jest swietna data![]() ja mam pełno różnych ciuszków głównie dlatego że je dostałam no i pare kupiłam...lubie jak dzidzia fajnie wygląda ![]() Cytat:
ja cie tule mocnoooCytat:
moja córcia tez bedzie ubierana w sukieneczki i spodenki i bluzy oczywiscie w domu tylko w pajacyki bodziki kaftaniki Cytat:
![]() Cytat:
i coraz gorzej mi sie oddycha wrrr macie na to jakies sposoby?uzywam soli fizjologicznej morskiej do nosa ale to chwilowa pomoc![]() Cytat:
Cytat:
![]() zdrówka dla Mili Cytat:
my wrócilismy od moich dziadków i oglądaliśmy druga czesc władcy pierścienia w wersii full hd(testujemy nowy telewizor )Cytat:
w ogóle sa dziewczyny które ani nie mogą sie miziac ani jeść słodkości? bo współczuje z całego serca -ja chociaz słodyczami nadrabiam ![]() dostalismy kolejne 2 pudła ciuszków mamy chyba z 10 kompletów poscieli a tetrówek mam chyba z 60 a chciałam od tej kuzynki karuzelke lezaczek chuste i podgrzewacz do butelek to tego zapomniala włożyć (nie mówiłam co chce zeby nie było tylko sama pytała i miała sobie zapisać) dostalam za to ciuszków do roczku te posciele i kolderki i poduszeczki butelki kolejne, wkladki laktacyjne i piekna nieużywana koszulke do karmienia (firmy Alles- jest boskaide jutro na badanka bo we wtorek wizyta u gina -musze porobic projekty do szkoly wiec sie nie bede udzielać(mm nadzieje ze mi sie to uda )dobrej nocki
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja mykam spać, dobranoc
|
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh a ja czytam was dziś ostatni dzień teraz znowu was pewnie za jakiś tydzień lub 2 poczytam jedynie kontakt tel będe z wami mieć więc napewno będe pisać co u mnie i pytać się co u was.
trzymajcie mi się wszystkie grzecznie w dwu paku jak najdłużej
|
#1445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranoc |
|
|
|
|
#1447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :brzy dal: zobaczymy na jak długo ![]() Branoc ![]() Cytat:
![]() Uciekam spać, papa
|
|||
|
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika daj znać co i jak przez telefon bo my tu pewnie bardzo ciekawe będziemy
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
taak ostatnio się z mężem widziałam 8.11, a seksiłam miesiąc temu Ale coś tak czuję (chyba), że chcą niespodziankę zrobić i przyjechać przed świętami/w święta... mówi, że dostanę tofifi w tym roku, ale nie chce powiedzieć kiedy będzie, mówi: 'zobaczysz'
|
#1450 | |
|
Rozeznanie
|
WITAM! czyżbym pierwsza dziś z rana
Noo nie licząc tych piszących zaraz po północy ![]() Ale leje.... wrrr nie chce się wychodzić nawet, ale muszę małego zaprowadzić do przedszkola... po południu idziemy kupić mu nowy butki, bo kur***wa jakiś kretyn pod blokiem rozbił butelki i moje dziecko w to wlazło, no i niestety podeszwa od buta przebita na wylot!! gdyby nie wkładka w bucie miał by to szkło w nodze!!! ludzie to debile!! I tym sposobem musimy dziś butki zakupić bo do tych wlewa się woda... a tak mógłby w nich chodzić aż spadnie śnieg... no i zaś portfel lżejszy o kilkadziesiąt złotych.. nie wspomnę, że jutro mikołaj... a my mamy do obdarowania:- naszego bąka - prawie 3 letniego chrześniaka TŻ - 5 miesięcznego chrześniaka TŻ - prawie 6 letnią córkę szwagra... nie wspomnę o 3 letnim synku mojego brata... ale "na szczęście' mieszkają daleko i widzimy się dopiero w wigilię.. no ale to i tak bo ten mały zaraz potem 25 ma urodziny... także ja nie wiem ale w tym grudniu to chyba cała wypłata TŻ na prezenty pójdzie noo dobra... lecę z młodym do przedszkola, będę później tylko błagam... nie 5 stron!! ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
A może na mikołaja chce niespodziewajkę zrobić To by wychodziło, że jutro
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja muszę iść się zrobić na bóstwo bo jadę zaraz do lekarza na wymaz, może zajrzy głębiej jak tam się sprawy mają ![]() Mmonika trzymam kciuki Agatku ja bym chciała ten katalog, zaraz Ci maila na priv napiszę
|
|
|
|
#1452 |
|
Rozeznanie
|
hej!
Ja już po śniadanku - dzisiaj zrobiłam sobie kaszę manną bananowo- kakaową i piję kawę. Wczoraj urodzinowa imprezka się udała, a tort mojego wykonania był pyszny - stwierdzili, że zostałam od wczoraj cukiernikiem rodzinnym ![]() U mnie też pada od wczoraj, bez przerwy. Buu... Miłego dnia ![]() Dwa miesiące zostało do terminu porodu wyznaczonego przez lekarza !
|
#1453 |
|
Rozeznanie
|
KOLEJNA POŚCIEL
Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale już kupiłam. Jest tam jakaś plama na poszewce, ale jakoś tak mam cichą nadzieję, że uda mi się ją usunąć czymś. Chciałabym już dziś skończyć kompletować rzeczy dla dzidzi od rp77, co by jeszcze w tym tygodniu paczkę dostać
|
#1454 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet sie nie przyznawaj już ponad 2miesiące celibatu z tego wynika tylko tyle ze bede gruba![]() Cytat:
![]() a co do prezentów to zawsze grudzien taki jest...a tu jeszcze w tym roku dochodzi koncówka wyprawki dla dzidzi- także się spłukamy do końca wczesnie rano jest przeczytałam że ten "mały" który ma dostac prezenty na mikołaja ma 25urodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie piszcie za dużo w te kilka dni bo nie nadrobie później.... biore sie za projekty bo kiedys trzeba ![]() buzial
|
|
#1455 | ||||
|
Zadomowienie
|
no właśnie odbijało mi się potem wieczorem i się mega źle czułam w nocy
ale to nie prze tort tylko zgaga powróciła Cytat:
za wizytę, mnie golenie czeka ale to już tz musi przystąpić do akcji bo już mogę nie dać rady swoją drogą jakies podrażnienia mi się porobiły na lini bikini i nie wiem od czego ![]() a z porodówką w moim szpitalu jest zakaz oglądania wiec się nie stresuję na zapas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() oj przestań się mazac, co mają powiedzieć te które mają zakaz już kilka miesięcy! ty miesiąc a ja to ze 3 juz się męczę Cytat:
AgaMili zdrówka dla małej a ja miałam koszmarną noc, wstawałam co chwilę, jak nie na siku to zgaga.. i jak usnęłam o 23 tak od 2 co chwila coś eh zaraz może jeszcze usnę na chwilę bo nieprzytomna jestem
|
||||
|
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i zaraz zmykam, bo maminkę do lekarza trza zawieźć, a taka pogoda super, ze aż się chce wychodzić
![]() Cytat:
nic się nie wyspałam, o 2 się obudziłam a właściwie mały wiercioch mnie obudził i nie dawał spokoju <pomyśleć że niedawno się martwiłam czy wszystko ok, bo mało go czułam > i potem już spałam z przerwami, także oczy mam dzisiaj malutkie
|
|
|
#1457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. dziękuję - przyda się ![]() 3. Ta noc to chyba wszędzie taka koszmarna. Jak tylko usnęłam to zaczął mnie ganiać psychopata stary, biegł za mną, bo chciał mi brzuch nożem albo czymś, żeby dzidzię zabić, a ja z takim ogroomnym brzuchem uciekałam i biegłam, biegłam i jak już byłam prawie pod domem cała popłakana to na szczęście się obudziłam. I cała noc z głowy, bo nie mogłam o tym zapomnieć A to wszystko dlatego, że te durne seriale mój TŻ ogląda i ja przy nich zasypiam A jak poszłam po tym śnie do łazienki w nocy to się oglądałam za siebie czy przypadkiem może drzwi nie były zamknięte i się nikt nie wśliznął do szafy czy korytarza i nie czeka aż mój do pracy rano wyjdzie i sama zostanę
|
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie by roznioso, wiec podziwiam a co do snow to mi przez cala ciaze jakies absurdalne rzeczy sie snia
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo w nocy człowiek szafy sprawdza czy się nic nie czai w środku albo ze dwa dni temu prawie lesbijką zostałam - i to taką prawdziwą! :/
|
|
#1460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzień Dobry! U nas dziś nie pada ale wieje tak że masakra. Moja córka wogóle coś zaczyna kaszleć i ma katar. Na razie u lekarza nie byłam bo mam nadzieję że jej przejdzie ale nie wiem czy dziś po południu nie polecę do lekarza z nią. Oczywiście prywatnie i zaś o 70 zł uboższa i wolę dać tą kasę prywatnie a przynajmniej mam pewność że ją wyleczą. Po za tym to ten dzień jakiś ponury i smutny
|
|
#1461 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety, ludzie to debile nieraz :/ to trzymam kciuki,zebyscie jak najpredzej naprawili, bo autko sie Wam przyda Cytat:
![]() Agatek,ja tez zawsze robie na patelni. Do tego wrzucam obrana cebulke, zeby nabraly ladniejszego kolorku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() musi sie przyzwyczaic - ja mam prawie samych kolegow Haniula, Dph, to teraz Wasze dzieci beda mialy znamiona w tych miejsach, w ktorych sie oparzylyscie ![]() Cytat:
po ciazy wszystko ma wrocic do normy podobno... i kto tu chce leciec na dwa baty :P Cytat:
![]() dzien dobry, tak w ogole moj maly plywajacy astronauta przed chwila mnie obudzil, chociaz cala noc nie spalam, musialam zjesc platki, a ten jak zwykle za szybko zajadal, bo teraz ma czkawke
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
WITAM WITAM PO WEEKENDZIE
zostawić Was na 2 dni już 11 stron do nadrobienia.... ![]() jakoś u nas dzisiaj szaro buro i ponuro.... nic mi się nie chce... lece nadrabiać ![]() miłego dnia ciążowniki |
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() powoli szykuję się do wyjścia, bo o 10:40 mam wizytę u gina. Nie mogę się doczekać, by podejrzeć Maluszka ![]() MMonika
|
|
|
|
#1464 | |||
|
Rozeznanie
|
Jeeeeju co to się dzieje...ledwo do domu doszłam!! Oberwanie chmury - deszcz, trochę gradu i wichura taka, że mój parasol nie wytrzymał i się zgiął ... nie wspominając, że musiałam go gonić
super to musiało wyglądać - jak "rusałka biegająca w porannej rosie" (czyt. zmokły hipopotam goniący swój parasol w jakiejś porannej apokalipsie deszczowej ), wszystko mokre - właśnie suszę...Ale mówią, że jak "Barbary po wodzie to Boże Narodzenie po lodzie" to już w ogóle nie wiem, chyba na łyżwach na tą wigilię dojdę do mamy... bo niby jak mam patrzeć pod nogi żeby się nie poślizgnąć jak ja swoich nóg/stóp nie widzę?? ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Bardzo ładna ta pościel ja kiedyś kupiłam też coś z plamką i zrobiłam to jakimś tym "genialnym środkiem" typu Vanisch czy coś takiego co teraz produkują na plamy (nawet na kolorowych rzeczach) a jeśli to bawełna to już w ogóle można gorąco wyprać i zejdzie także spoko pewnie jej się pozbędziesz a pościel super i cena też ok, za nową dałabyś pewnie ok 120zł---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
nooo... bo ja to też tak napisałam bez żadnego znaku ani nic... że to "25" to data :P ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Lucy1111 ![]() MMonika
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki !!
Mam pytanko do wszystkich tych mamus, które kupiły używane wózki, w jaki sposób je pierzecie, odswiezacie?? Zuzia kupiłam x landera xa w zestawie z fotelikiem maxi cosi cabrio ale jestem dzis senna, nic mi się nie chce, a musze wziać się za ten wózek
|
#1466 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
torby jeszcze nie spakowałam - do lutego zdążę... po za tym na razie pakuję tę samą torbę na środę do szpitala... więc będę mogła ją spakować na poród dopiero jak wrócę... mam nadzieję, że szybko!
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
zycze wszystkim takiego tancerzyka
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_CjPT...eature=related juz wiem,kto wygra you can dance za kilkanasie lat
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-05 o 10:24 |
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- dziewczyny, podpowiedzcie mi o co mam pytac na wizycie u doktora? Bo ja z reguły nie mam do niego jakis pytan, i nieraz jak sam ma małomówny dzien wychodze jakaś hmm niedoinformowana:confused : o stan szyjki? o wielkośc malucha? co jeszcze ?! |
|
|
|
|
#1469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to widziałyście: http://www.youtube.com/watch?v=_CjPT...eature=related
|
|
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo on tylko w weekendy może zjeżdżać, a tak to pracuje od pon-pt ![]() Cytat:
3?? ![]() oj tylko jedna nooooooooc, nic nie znacząca! Inutil zaraz wyśle
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-05 o 10:20 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

Pewnie synek mi jAKIEŚ ORGANY TAM UPYCHA...
za wizyte!
o dzieciach w brzuszku, potem poza, dobre rady są, jakie badania itp itd, ciekawe ogólnie 

taak
ostatnio się z mężem widziałam 8.11, a seksiłam miesiąc temu

oj tylko jedna nooooooooc, nic nie znacząca!