|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby
dobra dziewczyneczki, ja się żegnam powolutku, bo na 5 do pracy
A nie chce mi się tak strasznie, że aż nie umiem tego opisać Wrócę pewnie dopiero po 23, więc będę jutro, bo mam wolne Miłego wieczorku Wam życzę |
|
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
w pracy taka bryndza, że szok
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łeeee, a ja przyszlam bo se pomyslalam, ze dawno z Netali nie pisalam, a teraz jej nie ma
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Blue no to nieciekawie masz z tą pracą
![]() A ja dziś miałam gości, kuzyn z żoną i dziećmi przyjechał - córeczka 2 latka, i miesięczny synek - zaprosili nas na chrzest będzie w 2 Dzień Świąt, ale chyba nie pójdziemy, ja nie mam kasy na prezent, a Łukasz pewnie nie zostawi Taty w pierwsze Święta bez Mamy Moja siostra za chrzestną będzie więc ona z mężem jadą, a moi rodzice pojadą z Małym później bo msza będzie akurat wtedy gdy Mały śpi - coś koło 12.Trzymałam dzidzię na rękach słodki jest Idę umyć włosy i zrobić listę bo jutro jadę kupić sobie kurtkę "mikołajkową" i jeszcze jakies drobne zakupy
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Blue- jak tak czytam, to masakra! Praca w Wigilię.... a kto to w wigilie tam do Was przyjdzie?? Ludzie domów nie mają? Każdy powinien wtedy w domu z rodzina siedzieć, a nie się szlajać... no ja nie mówię - mój przyszły zawód raczej nie zapewnia mi wolnych Wigilii, no ale!! Ludzie powinni zacząć rozróżniać co jest potrzebne, a co zbędne, a nie liczyć się jedynie z zyskami dla korporacji! Wyobraźcie sobie, że fakultet, który miał dziś trwać 2h 15 min odbył się w 15 min - gościu przyszedł i powiedział, że kto nie chce słuchać, niech podjedzie, podbije tym osobom obecności i mogą wyjść i... wszyscy zerwali się z miejsc :P nie został nikt Ha! To są dopiero nudy i to z katedry mikrobiologii!! Grrr Ja mam na jutro naukę z farmakologii ... W ogóle powiem Wam, że jak nie nosiłam pierścionków to tego nie zauważałam, ale teraz patrzę akurat palec serdeczny prawej ręki mi non stop puchnie w stawie międzypaliczkowym bliższym, tak, że w sumie pierścionka nie raz nie umiem zdjąć, a to wszystko dlatego, że w szkole grałam w siatkówkę i dwukrotnie go złamałam! ... może powinnam nosić na lewej ręce...
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Calipso jesli puchnie ci palec to przeloz na druga reke...
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
no ale obrączkę na lewej nosić? A mi nie przeszkadza nawet jak puchnie. Jak nie umiem zdjąć idę umyć zimną wodą, po chwili mi schodzi. Bo to nawet nie kwestia ze cały palec puchnie, tylko sam staw, a jak już przecisnę przez tą kostyrę, to później mi na paliczku już lata .
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- btw. Narzeczony zrobił mi wczoraj "niespodziewankę" = zamówił obrączki u jubilera - te co wybraliśmy tydzień temu
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Niektorzy nosza na lewej. Przeciez to tylko kwestia wygody
![]() Data juz zaklepana?
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
taaa. data już dawno zaklepana razem z salą- patrz na początku wątku = 3.08 2013. Wiem, że to jeszcze sporo czasu, ale woleliśmy kupić teraz za 1000zł obrączki niż później płacić x więcej - złoto idzie ciągle baardzo w górę - z resztą od nowego roku ma wszystko podrożeć (benzyna 6zł!), a tak jak wcześniej pisałam- już teraz od lipca mój pierścionek zaręczynowy podrożał o 250zł!
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Marlena - nie zachciało Ci się małego baby? ![]() a co do sylwestra - moja Mama i ja chcemy zaprosić Mamę TŻ i jego Siostrę do nas - wiadomo- żałoba, to nigdzie bawić się nie pójdziemy.
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja wiem,ze mowilas, ze macie wybrana date ale nie wiedzialam, ze to juz zaklepane tak na bank
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
calipso w Uk ludzie nie obchodza wigilii, dla nich wazny jest 1dzien swiat
no ale nawet w Pl na dobra sprawe wiekszosc sklepow jest pootwieranych a co dopiero mowic o swieckiej Anglii a angoli nie obchodzi to, ze Ty masz Wigilie i chcialoby sie ja spedzic rodzinnie... smutne, ale prawdziwe, przezyte na wlasnej skorze... takze blue wspolczuje takiego grafiku;(moze odbijecie sobie na drugi dzien chociaz...a my dzis mielismy problem z ... autem... rozladowal sie akumulator od mrozu i T. musial jechac naszym polskim na letnich oponach... grrr... ale taki staroc, a odpalil bez problemu, a auto paruletnie nie dalo rady na 15 stopniowym mrozie... ech... technika... no i tak oprocz, to sie chyba dzis nie witalam wiec: HEEELOOOŁŁŁŁ;d;d;d |
|
|
|
#3282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w najbliższym czasie bałabym się że znowu poronię ![]() Tzn. dzieci są kochane i słodkie, ale nie chcę na razie
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Santom czeeeeesc
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Woooow, suwaczki mi sie udalo wkleic
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
ala czeeeeeeesccccc;D;D;D
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- a w ogole mikolaj u nas byl kapcie nam przyniosl moje sa nawet fajne, cieple, ale Tomka... chyba mikolaj w gusta nie trafil;D;D;D |
|
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Netali mam takie pytanko, czemu mnie nie ma w liście na 1 stronie ?
![]() Zamknęłam sobie przez przypadek okno z wątkiem, wchodzę na wątek od nowa i tak sobie czytam po kolei i mnie nie ma
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Gaja jak mi się miło patrzy na twoje zaproszenia jejku calipso poka obrączki teraz mam więcej czasu bo mam wolne wiec bede czesciej
|
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
ale się cieszę na jutrzejsze wolne, idę coś kupić moim maluchom na mikołajki (pracuję w pasażu), chrześnicy coś i bratankowi M.
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Siemano lachony
![]() Kochana oknem nie trzeba ,tam jest chyba z 10 par drzwi co kilka metrow dookola sali.A poza tym ala ,gajka takich gosci co bede siedziec non stop w lazience to nie chce ![]() ![]() ![]() Cytat:
?? jak swiniak jest drozszy zywy ,a co dopiero zrobic z niego wyroby i jeszcze za robocizne ,Jakby to moj tz powiedzial,za te pieniadze to kolo wiejskiego stolu to on tylko stal![]() ![]() Cytat:
![]() .Aaaaa a ona ma menagerke Cytat:
Cytat:
Ej ale ,ze co???? netali bo ja nic nie wiem ![]() i hate you ![]() [QUOTE=netali;30897181]Serio? mnie od 18stki się wydaje, że z roku na rok tylko zmarszczek przybywa ![]() [QUOTE] Smutna piona buuuu ![]() Pojechalam wieczorem z tz kupic cos dla jego dzieciakow chrzesniakow na mikolaja az 3 ich ma.Malej 8 miesiecznej kupilismy takiego milutkiego rozowego pluszowego krolika z wywalonymi zebami,8 latkowi puzzle ferrarii,no i jeszcze pelno slodyczy dla tego 8 latka i dla 13 latki.A i jeszcze mamusi tez zrobil paczke na mikolaja ze slodyczami kawa i herbata ![]() A w ogole sie z nim w tym sklepie poklocilam ,bo sie nie zna na kupowaniu prezentow.Tej malej chcial kupic kolejnaaaa platikowa zabawke ,ktorych juz ma 736538
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-12-05 o 21:45 |
||||
|
|
|
#3291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam w szoku lekkim że coś takiego kupił, że nie poszedł na łatwiznę i nie kupił pierwszego z brzegu miśka i jeszcze powiedział że pomyślał że to będzie "rozwijające koordynację wzrokowo-ruchową" - chyba jednak coś zapamiętał z tych naszych studiów
Edytowane przez 1988Marlena Czas edycji: 2011-12-05 o 22:33 |
|
|
|
|
#3292 | |||||
|
Zadomowienie
|
siemano
![]() Cytat:
Oczywiście, że inwentaryzacje to pierdółki i na nic się nie zdadzą! Owszem, takie rzeczy to robiłam na studiach i byłam hepi. Teraz o kant d*py z taką robotą. Jestem zarejestrowana w UP, a żeby podjąć jakąkolwiek pracę muszę się wyrejestrować z UP. Sory, ale na tyle durna nie jestem żeby iść do roboty na jedną noc na inwentaryzację, wyrejestrować się z UP na jeden weekend, a potem z poniedziałku stać 5h w kolejce do ponownej rejestracji... no way. Zresztą nikt mnie nie weźmie do roboty na jeden dzień, bo moje wynagrodzenie byłoby mniejsze niż ubezpieczenie zdrowotne, które pracodawca musiałby zapłacić. Wyśmialiby mnie prosto w twarz i wcale nie dziwię się. Dlatego chcą studentów, bo ubezpieczenie jest zapłacone. A wyrejestrować się i łapać 10 dorywczych jednodniowych robót w różnych miejscach nie ma mowy. Nie zgodzę się na pracę bez ubezpieczenia. Nawet do ginekologa nie mogłabym iść, nie mówiąc o innych chorobach czy wypadkach. Łatwo się gada mając status studenta i ubezpieczenie.Dlatego chcę pracować co weekend w jednej firmie, bo zapłacą mi ubezpieczenie. Cytat:
Cytat:
Para Młoda jest odseparowana od gości, goście siedzą jakby w salce obok, nie podba mi się toCytat:
![]() Cytat:
i jeszcze na Tobie się to odbijasuper sen
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze kupuje "moim" dzieciakom tego typu zabawki albo puzzle ,gry planszowe ,teraz kompletuje juz prezenty dla bratanicy i bratanka ,bo przyjada na swieta ,wiec gwiazdkowo -urodzinowe dostana i np. chrzesnicy kupilam ksiazke sztuka rysowania czy jakos tak jest pokazane krok po kroku na cos narysowac ,ksiazka gruba ,czytelna kolorowa ,a ona ma zdolnosci plastyczne takze bedzie mega zadowolona mysle i druga o origami no bo w sumie nie wiem jakie zabawki sa dla 10 latki ,no i obowiazkowwo jakiegos ciucha ,bo od malego zawsze sie z ciuchow cieszyla
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-12-05 o 23:55 |
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w ten mikołajkowy dzień słodkim mikołajem
ja mam dziś jeden wykład na uczelni i wracam do domu ale jak patrzę za okno a ten deszcz to nie chce mi się wychodzićMiłego dnia Wam życzę i do później
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
hoł hoł hoł
wszystkiego dobrego od Mikołaja
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
A Mikołaj do J. przyszedł wczoraj. Dostał krówki i bałwanka na badylu, który wylądował w kwiatku. Do mnie nie przyszedł dlatego idę dziś do biedry po dywaniki łazienkowe, o!Ruda, aż przecie ja na śmierć zapomniałaś, żeś ty w tym Pupie. Racja, racja. ![]() Blue, co za cizia zabić to za mało!Kornelka, dziękuję ![]() Kinia, wyrobi się. Daj go do mnie na przeszkolenie - w zabawkach jestem mistrzem ![]() Koordynacja wzrokowo-ruchowa to moje ulubione pojęcie, zaraz obok "zabawka sensoryczna" i "zestaw fabularny" |
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() u mnie był Mikołaj u tżta tak samo jutro mam rozmowę , a w pracy ogolnie beznajdzieja..ju mi sie plakac chce a pracuje dopiero 12 minut![]() clay dzien dzis..a masakra bedzie od piateku bo pracuje piatek,sob,niedz, pon szkolenie,wtorek i sroda- wszystko po 11,5 ![]() kinia ale u nas na pewno całego świniaka na tym wiejskim stole nie będzie chyba, że sami kupimy bo mój dziadek coś mówił , że może kupić od takiego jednego co mieszka tam gdzie oni mają 'ranczo' ![]() 25 listopada zamwilam na allegro barwiniki i zapłaciłam, nic nie dosżło. pisze do faceta a on, że 28 zostały wysłane... :/ awiza żadnego nie było,listonosza nie było
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-12-06 o 09:17 |
|
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj byłam na uroczystym zapaleniu choinki w centrum naszego miasta, była orkiestra,fajerwerki,zaby tkowe samochody,mikołaje.... coś wspaniałego
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- do mnie priorytet po 2 tygodniach doszedł |
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nic nie dostalam od Mikołaja buuu
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
to był właśnie priorytet..nie wiem może dojdzie..ostatnio z mazur szedł list do tżta 2 dni - zwykły a priorytety z reguły zawsze 2 -3 dni idą. przynajmniej ja tak dostaje, a dość często coś zamawiam:/
zamówiliśmy auto do ślubu !!! Mercedes CLS wklejam fotki i to słuchajcie za 350 zł , góra może być 100zł więcje- ale to cena za całą usługę dotychcczas mercedesy to za minimum 500zł znajwydawałam w Warszawie, apre razy nawet za tysiaka
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-12-06 o 10:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

A nie chce mi się tak strasznie, że aż nie umiem tego opisać 

będzie w 2 Dzień Świąt, ale chyba nie pójdziemy, ja nie mam kasy na prezent, a Łukasz pewnie nie zostawi Taty w pierwsze Święta bez Mamy
słodki jest

byłam w szoku lekkim że coś takiego kupił, że nie poszedł na łatwiznę i nie kupił pierwszego z brzegu miśka
Oczywiście, że inwentaryzacje to pierdółki i na nic się nie zdadzą! Owszem, takie rzeczy to robiłam na studiach i byłam hepi. Teraz o kant d*py z taką robotą. Jestem zarejestrowana w UP, a żeby podjąć jakąkolwiek pracę muszę się wyrejestrować z UP. Sory, ale na tyle durna nie jestem żeby iść do roboty na jedną noc na inwentaryzację, wyrejestrować się z UP na jeden weekend, a potem z poniedziałku stać 5h w kolejce do ponownej rejestracji... no way. Zresztą nikt mnie nie weźmie do roboty na jeden dzień, bo moje wynagrodzenie byłoby mniejsze niż ubezpieczenie zdrowotne, które pracodawca musiałby zapłacić. Wyśmialiby mnie prosto w twarz i wcale nie dziwię się. Dlatego chcą studentów, bo ubezpieczenie jest zapłacone. A wyrejestrować się i łapać 10 dorywczych jednodniowych robót w różnych miejscach nie ma mowy. Nie zgodzę się na pracę bez ubezpieczenia. Nawet do ginekologa nie mogłabym iść, nie mówiąc o innych chorobach czy wypadkach. Łatwo się gada mając status studenta i ubezpieczenie.
Para Młoda jest odseparowana od gości, goście siedzą jakby w salce obok, nie podba mi się to