Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 10:51   #1741
Anulka_86
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
dobry
jakoś nadrobiłam was dziewuchy

spoko, ja też mam, na pupie i biodrach ślad po nastoletnich czasach, a teraz na cyckach mi się zrobiły załamka normalnie
Ja mam cale pośladki z okresu jak szybko rosłam. Czuję jak przejadę ręką. Są nie tak widoczne bo takie białe jak rozciągnę skórę.
A teraz jeszcze nic mi się nie zrobiło
Ale to 7 miesiąc więc wiesz... jeszcze jest czas.
Ja postawiłam na oliwkę. Słyszałam od 3 znajomych i to szczupłych dziewczyn, że stosowały od początku ciąży i nie mają ani jednego rozstępu. Ja się smaruje cała bo należę do tych co mają suchą skórę od początku ciąży.
Na początku Johnson, ale zostawiała plamy, potem bambino i też... a teraz stosuje już chyba 3 butelkę z HIPP i jestem zadowolona...
Zobaczymy jak będzie na końcu ciąży.

Miłego dzionka Wam życzę, ja uciekam na uczelnie.

A co do słomianych wdów to ja też się zaliczam bo męża mam tylko w weekendy, a w tygodniu jestem sama z Hubertem ( ale w brzuchu ) w Poznaniu.

I jeszcze mi się przypomniało - wczoraj tyle z Was miało kiepski humorek.
Ja się do nich też zaliczam, nie wiem czy to pogoda czy coś... ale wszystko mnie bolało, najchętniej bym spala itp. po prostu dzień bleeeee
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:56   #1742
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Ja mam cale pośladki z okresu jak szybko rosłam. Czuję jak przejadę ręką. Są nie tak widoczne bo takie białe jak rozciągnę skórę.
Ja postawiłam na oliwkę. Słyszałam od 3 znajomych i to szczupłych dziewczyn, że stosowały od początku ciąży i nie mają ani jednego rozstępu. Ja się smaruje cała bo należę do tych co mają suchą skórę od początku ciąży.
Na początku Johnson, ale zostawiała plamy, potem bambino i też... a teraz stosuje już chyba 3 butelkę z HIPP i jestem zadowolona...
Zobaczymy jak będzie na końcu ciąży.

A co do słomianych wdów to ja też się zaliczam bo męża mam tylko w weekendy, a w tygodniu jestem sama z Hubertem ( ale w brzuchu ) w Poznaniu.

Ja się do nich też zaliczam, nie wiem czy to pogoda czy coś... ale wszystko mnie bolało, najchętniej bym spala itp. po prostu dzień bleeeee

To Hipp nie zostawia plam? na ubrankach małego mam pełno plam z pierwszego okresu jego życia, córki postanowiłam nie smarować oliwką ;p ale jeśli któraś jest bezplamowa... to byłoby to lepsze rozwiązanie w sumie
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:13   #1743
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam.... Dziś ostatni poranek w domciu... jutro 7:30 muszę być w szpitalu buuu... tak nie chcę...

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Oj ja mam tylko 'delikatny balsam nawilżający' czy coś takiego z nivei 500 ml i chciałam smarować po kąpieli co 2 dzień, a tak to niczym jakby nie miał dzieciaczek żadnych odparzeń... chyba 1 dzień jak będzie sucha pupa nic się nie stanie co??
A na odparzenia mam bepanthen maść- też na sutki, żeby nie bolały i je podleczyć w razie gdyby na początku były poszarpane (super działa) Agamili też polecała no i sudocrem 15 gram dają sami w szpitalu w 'niebieskim pudełku'- wiem, że jest super wydajny, ale i tak chciałabym spróbować linomag jakieś mniejsze opakowanie, bo jest równie dobry
Jak laski mówiły- nie smarować, gdy pupa jest zdrowa, bo dzieciaczek się przyzwyczaja
Przyzwyczaja, dlatego ja smarowałam syneczka 2-3 różnymi na zmianę, nie za każdym razem tym samym ... ale smarowałam zawsze- najczęściej po kupce, nawet jak pupa była zdrowa bo "lepiej zapobiegać niż leczyć" , tak też czytałam, że kremy na odparzenia tworzą delikatną warstwę ochronną na skórze dziecka, która zapobiega pojawianiu się odparzeń... a wiadomo, że odparzenia mają dzieci nie tylko dla tego, że za rzadko pieluszki się zmienia tylko pupa malucha (jak i cała skóra) są wrażliwe a kupka i siku są kwaśne i ostre więc szybko podrażniają... , więc moim zdaniem lepiej smarować żeby dzidzia nie miała odparzenia niż czekać aż się pojawią - ciężko je wyleczyć i do tego strasznie dzidzie to potem boli...

A ja na pupę będę stosowała:

Babydream krem przeciw odparzeniom (z Rossmana - miałam dla synka i był super!)
HIPP - krem na odparzenia
Sudocrem
Alnatan
Bepanthen

nie wszystkie na raz, ale też nie tylko jeden ciągle

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984
Dziewczyny jaki rozmiar koszuli ciążowej zamawiacie?
To zależy czy typowo ciążową czy normalną ja odzież ciążową kupuję taki rozmiar jak nosiłam przed ciążą czyli M/38, a koszule kupiłam do karmienia taką: http://allegro.pl/5kolorow-bocian-ko...915789129.html
Zamówiłam rozmiar L (czyli jeden większy niż noszę - choć na aukcji jest to niby L/XL) i przymierzałam ją - jest dobra na mnie teraz z brzuszkiem i to tak jak powinna być - czyli wcale się nie opina, więc po porodzie też będzie taka "luźniejsza" ale ja tak wolę, to w końcu ma być wygodne i do spania, nie chcę przecież świecić tyłkiem z pod obcisłej mini koszulki

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Już dziewczyny kiedyś pisały, że lepiej nie, bo dzidek przywyknie do tego i trzeba będzie dzień w dzień smarować- a po co- jeśli będzie wszystko ok? Agamili poleciła zasypkę, więc może u Ciebie też się sprawdzi??

Właśnie UWAGA CO DO ZASYPEK! czytałam kilka dni temu w takiej gazecie zdrowotnej co ją w aptece się czasem dostaje, że nie powinno się stosować zasypek u dziewczynek głownie chodzi o połączenie zasypka + krem, bo zasypka lubi się wtedy na pupie zbrylić a powstałe w ten sposób kuleczki dostają się do cewki moczowej i tworzą podrażnienia lub nawet zapalenia... zresztą połączenie zasypki + krem nie jest dobre w rzadnym wypadku, ale podkreślali, że najbardziej chodzi o dziewczynki, bo mają "łatwiejsze dojście" no i krótszą cewkę moczową

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
własnie na necie przeczytałam ze napletek dopiero mozna odsunac u rocznego dziecka
Ha ! i co do tego też szkoły są różne!, co lekarz to inaczej radzi mi pani doktor na 1 wizycie pokazała i powiedziała, że przy kąpieli powinnam lekko tą skórkę ściągać, ale nie na chama tylko delikatnie i przy okazji umyć to co tam czasem się nazbiera.. no i tak robiliśmy, na bodajże bilansie 2 latka lekarka sprawdzała mu jajeczka (czy nie uciekają) i przy okazji siusiaka też i wszystko było ok. A teraz byłam na bilansie 4 latka więc pani doktor tylko pytała jak tam siusiak żeby już małego nie stresować i powiedziała mi, że teraz wchodzi nowa moda na jakąś tam szkołę skandynawską czy jakąś, gdzie twierdzą lekarze, że skórka ma prawno nie schodzić chłopcu nawet do 17 roku życia!! także przypuszczam, że te które z was będą miały chłopców to co lekarz to inaczej wam będzie radził

Zaś szwagierka nigdy synkowi nic z siusiakiem nie robiła (niedługo będzie miał 3 lata) i teraz jest problem - skórka mu w ogólne nie schodzi, a jak robi siku to siusiak aż puchnie (bo mocz wpada właśnie pod tą skórkę) byłą u chirurga i czeka go zabieg pod znieczuleniem ogólnym właśnie na tego siusiaka
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-12-06 o 11:07
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:18   #1744
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Witam.... Dziś ostatni poranek w domciu... jutro 7:30 muszę być w szpitalu buuu... tak nie chcę...

Przyzwyczaja, dlatego ja smarowałam syneczka 2-3 różnymi na zmianę, nie za każdym razem tym samym ... ale smarowałam zawsze- najczęściej po kupce, nawet jak pupa była zdrowa bo "lepiej zapobiegać niż leczyć" , tak też czytałam, że kremy na odparzenia tworzą delikatną warstwę ochronną na skórze dziecka, która zapobiega pojawianiu się odparzeń... a wiadomo, że odparzenia mają dzieci nie tylko dla tego, że za rzadko pieluszki się zmienia tylko pupa malucha (jak i cała skóra) są wrażliwe a kupka i siku są kwaśne i ostre więc szybko podrażniają... , więc moim zdaniem lepiej smarować żeby dzidzia nie miała odparzenia niż czekać aż się pojawią - ciężko je wyleczyć i do tego strasznie dzidzie to potem boli...

Sudocrem
Alnatan
Bepanthen

To zależy czy typowo ciążową czy normalną ja odzież ciążową kupuję taki rozmiar jak nosiłam przed ciążą czyli M/38, a koszule kupiłam do karmienia taką: http://allegro.pl/5kolorow-bocian-ko...915789129.html
Zamówiłam rozmiar L (czyli jeden większy niż noszę - choć na aukcji jest to niby L/XL) i przymierzałam ją - jest dobra na mnie teraz z brzuszkiem i to tak jak powinna być - czyli wcale się nie opina, więc po porodzie też będzie taka "luźniejsza" ale ja tak wolę, to w końcu ma być wygodne i do spania, nie chcę przecież świecić tyłkiem z pod obcisłej mini koszulki

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Właśnie UWAGA CO DO ZASYPEK! czytałam kilka dni temu w takiej gazecie zdrowotnej co ją w aptece się czasem dostaje, że nie powinno się stosować zasypek u dziewczynek głownie chodzi o połączenie zasypka + krem, bo zasypka lubi się wtedy na pupie zbrylić a powstałe w ten sposób kuleczki dostają się do cewki moczowej i tworzą podrażnienia lub nawet zapalenia... zresztą połączenie zasypki + krem nie jest dobre w rzadnym wypadku, ale podkreślali, że najbardziej chodzi o dziewczynki, bo mają "łatwiejsze dojście" no i krótszą cewkę moczową
Hej, nie martw się, w szpitalu długo Cię nie będą trzymać
co do kremów to ja tez chce mieć
hippa ( uwielbiam zapach ich oliwki, i chyba kupię cała linię pielęgnacyjną)
alantan ( bo można też na sutki stosować)
linomag ( znajoma używała i byla zadowolona)
być może babydream

nie wiem jak z zasypką czy bedę używać czy nie pewnie jak by się pojawiły jakieś problemy, to poproszę położną o radę

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:24   #1745
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

nie mam zielonego pojęcia spytaj w aptece przy odbiorze
Dzwoniłam do apteki i mam iść do nich zrezygnować z tego zamówienia i dopiero później złożyć nowe zamówienie. Dziwne, ale cóż. Teraz zastanawiam się jaki krem na pupcię wybrać...

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Jakie majtki wziąć lepiej:

TE
czy
TE ???
Najlepsze siateczkowe

Cytat:

Sudocrem
Alnatan
Bepanthen

A ten Hipp to taki przeciw odparzeniom jest czy już na odparzenia tak jak Sudocrem?
Dzięki za odpowiedź odnośnie koszuli

A ja przed chwilą wypiłam sobie cappucino Zrobiłam sobie maszynką z Ikei za chyba 5 zł Pycha!!!! Do tego czekolada od Mikołaja i chyba do Świąt odpuszczam sobie słodycze

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
alantan ( bo można też na sutki stosować)
To w końcu Alantan czy Bepanthen można na sutki stosować? Kojarzę, że po Bepanthenie nie trzeba myć sutków przed karmieniem a teraz czytam w opisie tej maści, że trzeba... Zgłupiałam
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:31   #1746
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A ten Hipp to taki przeciw odparzeniom jest czy już na odparzenia tak jak Sudocrem?
Tu jest dokładnie opisany:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...parzeniom.html

To jest krem PRZECIW odparzeniom więc taki do smarowania przy zmianie pieluchy

Ja zamawiam właśnie całą linię kosmetyków HIPP - stosowałam je dla synka i byłam zadowolona - no i ten zapach . Więc u nas HIPP będzie:

1. Płyn do kąpieli
2. Szampon do włosków
3. Mleczko nawilżające
4. Krem na wiatr i niepogodę
5. Krem przeciw odparzeniom

I wszystkie zamówione na allegro oryginalne niemieckie te w PL też są dobre, ale jednak niemieckie kosmetyki zawsze się różniły w sensie, że na plus

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
To w końcu Alantan czy Bepanthen można na sutki stosować? Kojarzę, że po Bepanthenie nie trzeba myć sutków przed karmieniem a teraz czytam w opisie tej maści, że trzeba... Zgłupiałam
Ja stosowałam Bepanthen na sutki, Alantan też chyba można, w każdym razie musisz patrzeć bo i Bepanthen i Alnatan są w 2 wersjach
KREM i MAŚĆ

MAŚĆ http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-masc-30g.html

KREM http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-krem-30g.html

Alantan:

KREM http://www.alantan.pl/Alantan-leki/A...-Plus-krem.php

MAŚĆ http://www.alantan.pl/Alantan-leki/A...-Plus-masc.php

MAŚĆ http://www.alantan.pl/Alantan-leki/A...antan-masc.php

Lece do sklepu bo muszę dzieciaką paczki porobić a czekałam od 9 na faceta od gazu i dupa nie ma go a nie mam już czasu... idę
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:42   #1747
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Dzwoniłam do apteki i mam iść do nich zrezygnować z tego zamówienia i dopiero później złożyć nowe zamówienie. Dziwne, ale cóż. Teraz zastanawiam się jaki krem na pupcię wybrać...

Najlepsze siateczkowe

A ja przed chwilą wypiłam sobie cappucino Zrobiłam sobie maszynką z Ikei za chyba 5 zł Pycha!!!! Do tego czekolada od Mikołaja i chyba do Świąt odpuszczam sobie słodycze

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

chyba i jedan i drugi można na sutki ( czytalam w jakiejś dzieciowej gazetce) ale z tego co wiem to alantan o połowę tańszy -

Stary 2011-12-06, 11:44   #1748
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

Sudocrem
Alnatan
Bepanthen

Ha ! i co do tego też szkoły są różne!, co lekarz to inaczej radzi mi pani doktor na 1 wizycie pokazała i powiedziała, że przy kąpieli powinnam lekko tą skórkę ściągać, ale nie na chama tylko delikatnie i przy okazji umyć to co tam czasem się nazbiera.. no i tak robiliśmy, na bodajże bilansie 2 latka lekarka sprawdzała mu jajeczka (czy nie uciekają) i przy okazji siusiaka też i wszystko było ok. A teraz byłam na bilansie 4 latka więc pani doktor tylko pytała jak tam siusiak żeby już małego nie stresować i powiedziała mi, że teraz wchodzi nowa moda na jakąś tam szkołę skandynawską czy jakąś, gdzie twierdzą lekarze, że skórka ma prawno nie schodzić chłopcu nawet do 17 roku życia!! także przypuszczam, że te które z was będą miały chłopców to co lekarz to inaczej wam będzie radził

Zaś szwagierka nigdy synkowi nic z siusiakiem nie robiła (niedługo będzie miał 3 lata) i teraz jest problem - skórka mu w ogólne nie schodzi, a jak robi siku to siusiak aż puchnie (bo mocz wpada właśnie pod tą skórkę) byłą u chirurga i czeka go zabieg pod znieczuleniem ogólnym właśnie na tego siusiaka
I bądź tu mądry. Każdy mówi co innego, ciekawe co u nas na SR będą o tym mówić...
Stary 2011-12-06, 11:51   #1749
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a mi się dzisiaj śniło, że Tomek Jacyków namawiał mnie żebym zgoliła wlosy na głowie bo to teraz największy krzyk mody, no a po porodzie jaka wygoda
Oj też mam głupie sny, ale bardzo realistyczne. A jeśli chodzi o włosy to czy pakujecie do torby suszarkę do włosów
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:56   #1750
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
To ja też kupuję po jednym opakowaniu

Jak to co tu jeść? Wszystko - skoro i tak wiadomo, że zgaga będzie, to co za różnica?

A może zbyt wielu tych specyfików używałaś? Mi żona kuzyna doradziła, żeby stosować jeden jedyny i nie zmieniać. Sama mówiła, że zmieniła w czasie tygodniowego pobytu w szpitalu na inny, bo jej się skończył tamten, którego stosowała i rozstępów na brzuchu nabawiła się okropnych

Jakie zabiegi? Można to usunąć nie chirurgicznie?
oj nie nie
to nie jest tak, że jak używasz za dużo kosmetyków to masz rozstepy

a zabiegów jest sporo
- głeboki peeling chemiczny z tca
- mezoterapia
- mikrodermabrazja
- laser
- prądy

Cytat:
ojej, współczuje, faktycznie zostaje Ci pozbyć sie ich później, teraz na szczęście dermatologia nam sprzyja.

tak pozostając przy problemach skórnych mamusiek, to niektóre dziewczyny piszą, że popsuła im się cera, jakieś krostki itd, a u mnie na odwrót. Miałam pewne problemy z trądzikiem, skóra lekko tłusta, a teraz zero pryszczy, no, ale skóra w niektórych miejscach wysuszona na wiór, jakies suche skórki przy nosie- jakoś nie wiem jak się za to zabrać, zeby tą suszę zlikwidować, nawet moja kosmetyczka stwierdziła, ze to kompletna rewolucja
rozstępów całkowicie jest się ciężko pozbyt, na pewno można je dośc mocno zminimalizować i na to liczę p porodzie zobaczymy

a co do skóry to ja bym zrobiła peeling enzymatyczny i zainwestowała w dobre serum+krem - mnie taka mieszanka zawsze ratuje
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
jezuuuuu dziś w nocy strzeliłam w policzek mojego tżta
obudziłam się gdy usłyszałam plaśnięcie

a wszystko przez moją zaje.fajną nockę - same koszmarne sny śniło mi się m.in. że jakiś typ zebrał pokaźnych rozmiarów teczkę ze szkalującymi mnie rzeczami, ja ją znalazłam i on mnie nakrył więc ja go po mordzie no i przez sen użyłam se na tżcie
dobrze, że nie miał żadnego zaczerwienienia rano jak szedł do pracy

Ponadto pot się ze mnie lał, piłam morze wody, non stop budziłam się tak o i też na siku, przewracałam się sapiąc jak lokomotywa z boku na bok. Boże kiedy ja się wyśpię

ja mam dwie paczki tych pierwszych nam na SR mówili że lepiej jednorazowe, a i nie żadne z plastiku czy innych nieprzewiewnych mat. Muszą być siateczkowe bawełniane
wiem, że nie powinnam, wybacz, ale uśmiałam się jak to przeczytałam
mam nadzieje ze tz nie był na Ciebie zły
u nas się kilka razy zdarzyła odwrotna syutacja i to ja oberwałam niechcący w nocy ależ byłam wściekła wtedy

swoją drogą czemu te sny ciążowe są takie realistyczne
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Ja takie coś zrobiłam kilka nocek temu aż małżowi pękło naczynko w jednym oku
Ale wg mojego snu zrobiłam to w samoobronie
no następna
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a mi się dzisiaj śniło, że Tomek Jacyków namawiał mnie żebym zgoliła wlosy na głowie bo to teraz największy krzyk mody, no a po porodzie jaka wygoda

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
I bądź tu mądry. Każdy mówi co innego, ciekawe co u nas na SR będą o tym mówić...
wypytasz o wszystko, spokojnie

a ja miałam mieć spotkanie z położną dzisiaj, już cała gotowa się zbieram do wyjścia a ta mi dzwoni, że pędzi do porodu
jestem z nią umówiona na piątek w szpitalu to obczaję to nowe skrzydło przynajmniej
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:06   #1751
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cześć dziewczyny ! Jejku tempo wpisywania postów jest zabójcze. Weszłam na "liście spadają...." a tu nowy wątek już jest i to 59 strona. Widzę ze zostałam wpisana na listę mamuś zaginionych, więc już jestem Ze mną i z maluszkiem odpukać wszystko wporządeczku, teraz więcej będę w domku to może uda mi się nabierząco być z Wami Termin mam na początek lutego i nie mamy dla naszego Słoneczko jeszcze nic. Postaram się nadrobić starsze posty, bo tam skarbnica wiedzy ale będę też pytała bo tu mamusie takie otrzaskane że ho ho, a mnie póki co wszystko przerasta
Idę robić obiadek bo dzisiaj zapiekanka brokułowa a potem siądę i będę powolutku nadrabiać
Buziaki dla wszystkich przyszłych mamuś
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:09   #1752
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Aha, znowu wyszła mi opryszczka W tym samym miejscu co ostatnio i przedostatnio Wścieknę się chyba
.
Ja już też miałam ze 3 razy,stosowałam na to antivir w ciązy można

Cytat:
od razu obczaję chusteczki do pupci z Biedrony, bo słyszałam, że dobre

Potem zrobię obiad i będzie malowanko, więc pewnie wyjdę z domu, żeby nie wdychać jeszcze nie mam pomysłu gdzie, ale zapewne do mamy
Moja siostra używa dla synka i jest zadowolona z tych chusteczek,tyle,ze na początku używała nivea chyba.Ja zamierzam na początek używać huggiesów a później spróbuje te z biedronki.Jak ja lubie zapach farby ,benzyny i rozpuszczalników,ach mogła bym się stachnąć

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Oj też mam głupie sny, ale bardzo realistyczne. A jeśli chodzi o włosy to czy pakujecie do torby suszarkę do włosów
Nie pakuje,umyje głowę przed wyjazdem do szpitala jak się da,a najwyżej jak będę potrzebowała to powiem żeby przywiózł

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Co do zasypek słyszałam ,ze dla dziewczynek można używac tylko na pupę nie na pimpuchę i że bardzo dobra jest mąka ziemniaczana
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:09   #1753
aga__tka
Zakorzenienie

Ad napletek: mnie i położna i lekarka (inna przychodnia) mówiły, żeby delikatnie odciągać, żeby nie zarosło... a nie żeby koniecznie mocno zeszło... Nowa szkoła mówi żeby nie ruszać i jedna moja koleżanka tak robiła, ale słyszałam też o przypadku operacyjnym, więc ja bym wolała jednak odciągać kolejnym dzieciom...
Mój synek miał wg mojej lekarki za słabo odciągnięte w wieku 6msc (więc pewnie jakbyśmy w ogóle nie robili to by było jeszcze gorzej) i wysłała nas do chirurga, który naciągnął trochę mocniej i kazał codziennie delikatnie, żeby nie uszkodzić - bo mniej więcej zacytuję:
Tam się zbiera brud, tak jak w zagłębieniu pupy - jak się troszkę nie rozsunie pośladków to się pupa nie domyje... z siusiakiem podobnie, dziecko trzeba nauczyć że się myje od małego (leciutko naciągnąć i lekko opłukać - nic nie trzeć, nic nie naciągać na siłę). Ale najgorsze co można zrobić to naderwać... Koniec mniej więcej wypowiedzi
Potem się zaparłam i szukałam jeszcze w necie informacji, ale mniej forumowych a bardziej medycznych - i znalazłam
Jakiś znany lekarz wypowiadał się na konferencji - cały filmik był, mniej więcej takie wnioski:
- siusiak to nie tabu
- trzeba delikatnie naciągać żeby nie zarosło, a nie żeby odciągnąć napletek - dziecka NIE MOŻE to boleć...
- NIE Odciągać - do 2 lat to jest norma że jest zasłonięte, tam pod spodem jest taka maź i ona jest przylepiona i tak ma być - nie zmywa się tego
- jak zarośnie, to źle bardzo, bo choć zabieg pod znieczuleniem (z reguły bez...) to potem bardzo boli dziecko przez tydzień i się może wdać zakażenie, bo tam przecież blisko do moczu itp...
- podobnie jak się naderwie, to też bardzo źle, albo nawet gorzej, bo może krzywo się zrosnąć i wtedy może się znów skończyć operacją... może też wdać się zakażenie, dlatego nie powinno się pozwolić położnym ani lekarzom na stosowanie tej praktyki (spotyka się ją jeszcze niestety), poza tym źle zrośnięte może utrudniać stosunki seksualne w wieku dorosłym - cośtam z nerwami uszkodzonymi
- nie szorować, tylko delikatnie płukać
- nie pozwolić nikomu zrobić dziecku krzywdy - naderwać, albo za mocno naciągnąć (szczególnie trochę starszemu) - bo może to (ból)spowodować problemy z higieną oraz psychiczne związane z seksualnością w późniejszym czasie

To tyle co pamiętam - znalazłam filmik 1,5 roku temu na jakimś portalu medycznym, niestety nie zapisałam linka, więc nie mogę się podzielić - ale może któraś jeszcze znajdzie...
Stary 2011-12-06, 12:14   #1754
pearpearl
Wtajemniczenie

Agatku, ja Ciebie zawsze, wiec czasem jak dostaniesz, to tak z milosci. A tych slodkosci mi nie wysylaj, bo ja mam zakaz i dlatego mi tak ciezko je ogladac

Boro, oj chwalisz, chwalisz i to jak chwalisz !!! No, ale jak sie nalezy, to co nie chwalic??? I w takim razie rzeczywiscie nie pozyczaj go Agatkowi, bo ten zboczuch jeszcze gotowa nie oddac

Cytat:
jezuuuuu dziś w nocy strzeliłam w policzek mojego tżta
obudziłam się gdy usłyszałam plaśnięcie
Dziewczyny wychodza z zalozenia, ze dobrze tak trzepnac tzta na zapas...
No,ale faktycznie sie nameczylas w nocy

Mnie z kolei strasznie bola plecy. Nie mam tutaj swojego weza (poduszki-kojca), do tego lozko nie nalezy do najwygodniejszych i bardzo to czuje
Cytat:
moja mama się śmieje, że facet to na wejście powinien dostać ochrzan, za nic. Bo mają łatwiej i tyle
o wlasnie

Lasencje
, ale super wiadomosc tz mi wczoraj przekazal. W tym szpitalu, w ktorym chcemy rodzic, zz jest za darmo !!!!!!! Bylam przygotowana, ze trzeba bedzie wybulic 700 zl, a tu taka niespodzianka!

Kamciurko
, daj znac, czy dzisiaj Tobie pasuje Bo ja od jutra nie wychylam sie z domu do obrony. Chyba ze jeszcze wtedy w piatek, ale to tak dobrze po poludniu.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:15   #1755
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
biorę taką małą składaną
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Co do zasypek słyszałam ,ze dla dziewczynek można używac tylko na pupę nie na pimpuchę i że bardzo dobra jest mąka ziemniaczana
nam też polecali mąkę ziemniaczaną
Stary 2011-12-06, 12:20   #1756
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ! Jejku tempo wpisywania postów jest zabójcze. Weszłam na "liście spadają...." a tu nowy wątek już jest i to 59 strona. Widzę ze zostałam wpisana na listę mamuś zaginionych, więc już jestem Ze mną i z maluszkiem odpukać wszystko wporządeczku, teraz więcej będę w domku to może uda mi się nabierząco być z Wami Termin mam na początek lutego i nie mamy dla naszego Słoneczko jeszcze nic. Postaram się nadrobić starsze posty, bo tam skarbnica wiedzy ale będę też pytała bo tu mamusie takie otrzaskane że ho ho, a mnie póki co wszystko przerasta
Idę robić obiadek bo dzisiaj zapiekanka brokułowa a potem siądę i będę powolutku nadrabiać
Buziaki dla wszystkich przyszłych mamuś

To się jednak już zacznij zbierać, potem jest ciężko - duży brzuchol, albo obrzęki (mało jest takich co chętnie latają po sklepach) a zawsze może coś wyskoczyć i wszystko będzie kupować facet - a to różnie wychodzi ;P - wiem z doświadczenia

Co do odparzeń to z synkiem leczyliśmy odparzenia po szpitalu... potem już nie miał - najlepiej działa chyba likwidacja chusteczek i przejście na wodę z watką (mniejszy ból dla dziecka przy myciu, no i nie ma niczego co by mogło uczulać, jeśli odparzenie wynika z uczulenia) + sudokrem i dopiero potem sprawdzaliśmy chusteczki, jak się wyleczył - najpierw używaliśmy tych delikatniejszych, potem jakie podpadły na promocji
a na stałe nie stosowałam kremów - jak się szybko przebiera, to nie ma kiedy się odparzyć przez całe 2 lata miał tylko po szpitalu odparzenia i może max 3 razy dodatkowo... i kilka razy leciutko zaróżowione - wtedy dawałam kremik dodatkowo oczywiście i przy następnym przebieraniu już śladu nie było...

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2011-12-06 o 12:22
Stary 2011-12-06, 12:20   #1757
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
oj nie nie
to nie jest tak, że jak używasz za dużo kosmetyków to masz rozstepy

a zabiegów jest sporo
- głeboki peeling chemiczny z tca
- mezoterapia
- mikrodermabrazja
- laser
- prądy

rozstępów całkowicie jest się ciężko pozbyt, na pewno można je dośc mocno zminimalizować i na to liczę p porodzie zobaczymy

a co do skóry to ja bym zrobiła peeling enzymatyczny i zainwestowała w dobre serum+krem - mnie taka mieszanka zawsze ratuje

wiem, że nie powinnam, wybacz, ale uśmiałam się jak to przeczytałam
mam nadzieje ze tz nie był na Ciebie zły
u nas się kilka razy zdarzyła odwrotna syutacja i to ja oberwałam niechcący w nocy ależ byłam wściekła wtedy

swoją drogą czemu te sny ciążowe są takie realistyczne

no następna

wypytasz o wszystko, spokojnie

a ja miałam mieć spotkanie z położną dzisiaj, już cała gotowa się zbieram do wyjścia a ta mi dzwoni, że pędzi do porodu
jestem z nią umówiona na piątek w szpitalu to obczaję to nowe skrzydło przynajmniej
Na pewno uda się pozbyć tych wstrętnych krech, sama też mam stare z czasów nastoletnich, teraz odpukać spokój. Ale kosmetyczka mówiła mi ze mikro działa cuda( nie wiem jak inne metody, ale ja ogólnie jestem zwolenniczką głębokiego złuszczania - rok temu chodziłam na kwasy + mikro na twarz, i efekty spektakularne)
peelingu enzymatycznego nie mam ale sobie chyba cienko kwasy nałożę - krem zamówiłam sobie wczoraj na allegro, a serum tez mam, więc dziś wieczorem zaczynam akcję naprawczą - za rady

nowe skrzydło pewnie super ekstra zazdraszczam, jak sobie myślę o moim szpitalu, to mnie skręca, ale z drugiej strony mam blisko, no i mój lekarz jest tam na miejscu...

Stary 2011-12-06, 12:30   #1758
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Heloł

spałam dzisiaj całą noc
może to dzięki syropowi, który sobie wczoraj na zgagę kupiłam

Dzisiaj muszę skończyć prasowanie, zostało mi naprawdę niewiele...

buuu, ja jakby słomiana

ser, pomidor i szczypiorem

ja mam te z BabyOno, ale nie wiem które lepsze

kciuki za wizytę

Mam nadzieję, że misie będą się tak samo na żywo prezentowały

hahaha, dostał na wyrost

moja mama się śmieje, że facet to na wejście powinien dostać ochrzan, za nic. Bo mają łatwiej i tyle
poczekam az do Ciebie przyjdzie i wtey zdecyduje daj znać jakie są
MissZuzia no pięknie! męża z plaskacza bići to za to że jest
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
d

spoko, ja też mam, na pupie i biodrach ślad po nastoletnich czasach, a teraz na cyckach mi się zrobiły załamka normalnie

u mojego niuńka może tak być, skoro tak wcześnie na usg było widać, sam lekarz stwierdził, że ma niezły sprzęt wiadomo - po ojcu
ja mam rozstepiory na biodrach- ale żeby je mieć musiałam 11kilo zrzucić w ciągu2miesięcy(miałam angine i nie mogłam jeść a mój lekarz faszerował mnie homeopatia która na mnie w ogóle nie działała)
teraz póki co nie mam ani pół rozstępa(tfu tfu odpukać)

powiem ci że dziecko ma takie ogromne klejnoty że aż sama byłam zdziwniona jak zobaczyłam u synka koleżanki! i pytałam czy to takie normalne bo one taaakie wielgaśne były
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak będzie na końcu ciąży
.

ja się smaruję oliwką n mokro a później anyrozstępiaczem na sucho jeszcze-ale to ponoć genetyczne wszystko jest

Cytat:
ja pakuję

jestem po wizytacji- wszystko piękne długie i zamknięte ale mam jeszcze 2 tyg leżeć (jestem prze happy bo to niedługo) a później niech się dzieje co chceprzytyłam kolejne 2kgginka pochwaliła mój brzuś bezrozstepowy i miękki

no i pytałam o GBSa(ginka to moja była sąsiadka świetna babka i kiedyś mówiłam do niej ciociu- więc na bank by na mnie nie oszczedzała ani nie życzyła mi źle) powiedziała że była teraz na konferencji na ten temat też i jak wyjdzie nam paciorkowiec to i tak antybiotyk go nie zwalczy przy porodzie- statystyki są takie same(dla bez leczenia antybiotykiem jak i z leczeniem) i bez sensu sie stresowac i faszerować - jest tak samo jak z cytomegalia- co z tego że wiesz że ja masz jak leczyć jej nie można- bo nie ma lekarstwa jeszcze- a tylko się stresujesz

a co do pępków to też pytałam - nic nie stosować/kupować chyba że coś się będzie działo to wtedy ocinesept albo te leko gaziki albo coś innego to się zdecyduje wtedy- położna przyjdzie i powie jeśli już

to tyle co się dowiedziałam mam nadzieje ze cos pomogłamuziaki

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:34   #1759
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień dobry
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:37   #1760
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno uda się pozbyć tych wstrętnych krech, sama też mam stare z czasów nastoletnich, teraz odpukać spokój. Ale kosmetyczka mówiła mi ze mikro działa cuda( nie wiem jak inne metody, ale ja ogólnie jestem zwolenniczką głębokiego złuszczania - rok temu chodziłam na kwasy + mikro na twarz, i efekty spektakularne)
peelingu enzymatycznego nie mam ale sobie chyba cienko kwasy nałożę - krem zamówiłam sobie wczoraj na allegro, a serum tez mam, więc dziś wieczorem zaczynam akcję naprawczą - za rady

nowe skrzydło pewnie super ekstra zazdraszczam, jak sobie myślę o moim szpitalu, to mnie skręca, ale z drugiej strony mam blisko, no i mój lekarz jest tam na miejscu...
sama mikrodermabrazja na rozstepy bedzie za słaba

jesli postanowilas sobie kwasy robic to delikatnie zebyś przebarwień nie dostała migdałowym najlepiej, broń Boże glikolowym
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
poczekam az do Ciebie przyjdzie i wtey zdecyduje daj znać jakie są
MissZuzia no pięknie! męża z plaskacza bići to za to że jest

ja mam rozstepiory na biodrach- ale żeby je mieć musiałam 11kilo zrzucić w ciągu2miesięcy(miałam angine i nie mogłam jeść a mój lekarz faszerował mnie homeopatia która na mnie w ogóle nie działała)
teraz póki co nie mam ani pół rozstępa(tfu tfu odpukać)

powiem ci że dziecko ma takie ogromne klejnoty że aż sama byłam zdziwniona jak zobaczyłam u synka koleżanki! i pytałam czy to takie normalne bo one taaakie wielgaśne były

ja się smaruję oliwką n mokro a później anyrozstępiaczem na sucho jeszcze-ale to ponoć genetyczne wszystko jest

ja pakuję

jestem po wizytacji- wszystko piękne długie i zamknięte ale mam jeszcze 2 tyg leżeć (jestem prze happy bo to niedługo) a później niech się dzieje co chceprzytyłam kolejne 2kgginka pochwaliła mój brzuś bezrozstepowy i miękki

no i pytałam o GBSa(ginka to moja była sąsiadka świetna babka i kiedyś mówiłam do niej ciociu- więc na bank by na mnie nie oszczedzała ani nie życzyła mi źle) powiedziała że była teraz na konferencji na ten temat też i jak wyjdzie nam paciorkowiec to i tak antybiotyk go nie zwalczy przy porodzie- statystyki są takie same(dla bez leczenia antybiotykiem jak i z leczeniem) i bez sensu sie stresowac i faszerować - jest tak samo jak z cytomegalia- co z tego że wiesz że ja masz jak leczyć jej nie można- bo nie ma lekarstwa jeszcze- a tylko się stresujesz

a co do pępków to też pytałam - nic nie stosować/kupować chyba że coś się będzie działo to wtedy ocinesept albo te leko gaziki albo coś innego to się zdecyduje wtedy- położna przyjdzie i powie jeśli już

to tyle co się dowiedziałam mam nadzieje ze cos pomogłamuziaki
super, że wizyta ok

a mi położna pępek radziła tak czy siak psikac octeniseptem co człowiek to inna teoria
Stary 2011-12-06, 12:43   #1761
czubasek20
Zakorzenienie

Tyle stron do nadrobienia a jeden dzień mnie nie było bo skończyła nam sie umowa ale juz jestem

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:48   #1762
pearpearl
Wtajemniczenie

Nikotynko, a jak z mikrodermabrazja i kwasami przy karmieniu, mozna?

Stary 2011-12-06, 12:49   #1763
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
taak ostatnio się z mężem widziałam 8.11, a seksiłam miesiąc temu ja już zapomniałam co to jest

Ale coś tak czuję (chyba), że chcą niespodziankę zrobić i przyjechać przed świętami/w święta... mówi, że dostanę tofifi w tym roku, ale nie chce powiedzieć kiedy będzie, mówi: 'zobaczysz'
Mój Tz po takiej przerwie powiedziałby że ma doczynienia z dziewicą

Cytat:
trzymamy kciuki!!

nawet sie nie przyznawajja na szczescie słodycze moge ale co z tego jak mam ochote na cos wiecejjuż ponad 2miesiące celibatuz tego wynika tylko tyle ze bede gruba
2 miesiące

Cytat:
no właśnie odbijało mi się potem wieczorem i się mega źle czułam w nocy ale to nie prze tort tylko zgaga powróciła

ja jak się oparzę to od razu zimna woda/ okład

za wizytę, mnie golenie czeka ale to już tz musi przystąpić do akcji bo już mogę nie dać rady swoją drogą jakies podrażnienia mi się porobiły na lini bikini i nie wiem od czego

a z porodówką w moim szpitalu jest zakaz oglądania wiec się nie stresuję na zapas

oj przestań się mazac, co mają powiedzieć te które mają zakaz już kilka miesięcy! ty miesiąc a ja to ze 3 juz się męczę

powodzenia w kompletowaniu wyprawki

AgaMili zdrówka dla małej

a ja miałam koszmarną noc, wstawałam co chwilę, jak nie na siku to zgaga.. i jak usnęłam o 23 tak od 2 co chwila coś i się przemęczyłam do 6 i potem się już tz do pracy szykował...
eh zaraz może jeszcze usnę na chwilę bo nieprzytomna jestem
3 miesiące
No ja ostatnio miałam problem nogi ogolić a co dopiero inne okolice. Jak powiedzialam Tz ze bedzie mi musiał pomóc jeśli nie chce spać z gorylem to się zaczął śmiac ze rozpala ognisko a ja przez nie sobie poskacze

Cytat:
1. 7 miesięcy

podziwiam

Stary 2011-12-06, 12:50   #1764
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
7 miesiecy?o jaaa
mnie by roznioso, wiec podziwiam
a co do snow to mi przez cala ciaze jakies absurdalne rzeczy sie snia i na dodatek zawsze sa mega realistyczne
Mi ostatnio snił sie trójkąt. Jak Tz pytał z kim to powiedziałam że wiem ze faceci mieli owłosione klaty bo tyle pamietałam z ich wyglądu

Cytat:
tylko patrzeć jak się po połogu rzucą na siebie... oj będzie się działo... oj będzie!!!

My to w po pierwszej ciąży też mieliśmy dużą przerwę, ale nie ze względu na zakaz ale z problemów natury logistycznej bo TŻ wtedy wyjeżdżał do pracy..więc... wytrzymaliśmy chyba tylko jakieś nie całe 4 tygodnie zamiast 6 w połogu , ale na szczęście ja już zdążyłam wtedy się "wyczyścić" i nic nie leciało ze mnie :P .... choć to podobno też nic w porównaniu z tym co mi gin mówił, że u niego w szpitalu położna przyłapała kobietę jakoś na 2-3 dzień po porodzie z mężem w WC :P to dopiero musieli być spragnieni
2-3 dzień po porodzie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej laskki

z rana troche lepiej, ale dalej nie chce mi sie z lozka wyjsc;(
mam problem co kupic do malej lazienki na kosmetyki malego i inne ☠☠☠☠☠☠☠y;/

wy mowicie o 1 mc czy 7 a moj tzt od kiedy jesrtem w ciazy raz sie skusil.. ale sie boi i nie chce wiecej.. ale mowi ze jak sie sklonczy polog to beda wiory lecuec
mój bał się na poczatku ale odkąd pani doktor mu przetłumaczyła że nie puka małej to się uspokoił :p

Stary 2011-12-06, 12:55   #1765
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Nikotynko, a jak z mikrodermabrazja i kwasami przy karmieniu, mozna?
mikro spokojnie, kwasów mocniejszych bym się bała ze wgledu na burze hormonalną i możliwość przebarwień. ale kilka tygodni po porodzie spokojnie
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
2 miesiące
3 miesiące
No ja ostatnio miałam problem nogi ogolić a co dopiero inne okolice. Jak powiedzialam Tz ze bedzie mi musiał pomóc jeśli nie chce spać z gorylem to się zaczął śmiac ze rozpala ognisko a ja przez nie sobie poskacze
nooo jak zakaz to zakaz

a co do goryla to
Cytat:
Mi ostatnio snił sie trójkąt. Jak Tz pytał z kim to powiedziałam że wiem ze faceci mieli owłosione klaty bo tyle pamietałam z ich wyglądu

mój bał się na poczatku ale odkąd pani doktor mu przetłumaczyła że nie puka małej to się uspokoił :p

do mojego to nie przemawia, ale mamy juz tak długo post, że odliczamy dni do zdjęcia pessara az powiedziałam tztowi wczoraj zeby sobie urlop zaplanował
Stary 2011-12-06, 13:01   #1766
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Renata za wizytę. No i weź tu bądź człowieku mądry i pisz wiersze jak nawet każdy lekarz co innego mówi.
A ja dziś się przyłączam do tych zdołowanych. Listonosz właśnie przyniósł mi opłatek od mamy. Eh kolejne święta zdala od rodziny...
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 13:01   #1767
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie majtki wziąć lepiej:

TE
czy
TE ???
Ja mam seni- wielorazowe
Cytat:
a nam w szkole rodzenia odradzali zasypki
A niby czemu? I czym w takim razie smarować? Niczym?

Rozstępy masz na kolanach?? mi na brzuchu brakuje, ale go smaruję od początku, a z dupą i cycami to od czasu do czasu, albo w ogóle bo stwierdziłam "toć mi już nic nie urośnie" i co? pod cycami już mam
Cytat:
ja już za 2 tygodnie zamierzam ostro działać
Faajniee
Cytat:
Chodzi Ci o tą Bawarię?
Ostatnio wyczaiłam takie w tesco i wybrałam wersję jabłkową - gazowane pićko o smaku jabłkowym, ale jakie pyyyszne
Hmm a te piwko z tesco ma 0,00% też? w PL na takie nie mogę trafić
A te piwo, które mam nazywa się: "KARLSQUELL MALZ"
Cytat:
a wszystko przez moją zaje.fajną nockę - same koszmarne sny
śniło mi się m.in. że jakiś typ zebrał pokaźnych rozmiarów teczkę ze szkalującymi mnie rzeczami, ja ją znalazłam i on mnie nakrył więc ja go po mordzie no i przez sen użyłam se na tżcie
dobrze, że nie miał żadnego zaczerwienienia rano jak szedł do pracy
a tż się nie obudził??

Ty, wiesz, że ja też miałam dzisiaj mnóstwo głupich snów?? szok, śniło mi się, że miałam duchy w domu i mnie podnosiły do góry i jeździłam po suficie na szczęście mam dar wychodzenia ze snu, także oczy mi się same otworzyły kiedy miałam dość musiałam troszkę odczekać przed ponownym zaśnięciem, co by nie wrócić do ostatniego snu
Cytat:
no tak, rozumiem, no ale taki krem się pewnie woolno wsiąka, a dziecko nie może mieć chyba wilgotno, co? Po przetarciu chusteczką nawilżającą trzeba potem na sucho, bo jak nie, to ja nie wiem czy się wsiąknie ja bym chciała coś takiego, gdzie szybko wsiąknie i nie będę czekać i obziębiać pupci

Cytat:
Hmm... A kto praktykuje krem + zasypkę? moim zdaniem albo to, albo to, żeby nie mieszać i nie komplikować, hm?? Nie wiem co myśleć
Cytat:
Bepanthen mam i jest napisane, że trzeba obmyć sutki przed karmieniem, bo to w końcu maść, czyli oleiste takie a sutki świecą wtedy jak psu jajca

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 13:02   #1768
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:

co do golenia, to ja zatrudnilam do tego tzta i bardzo ladnie mu poszlo
ale smiesznie tak... golil mnie, jakby golil siebie na buzi - komicznie to wygladalo
Cytat:
mikro spokojnie, kwasów mocniejszych bym się bała ze wgledu na burze hormonalną i możliwość przebarwień. ale kilka tygodni po porodzie spokojnie
dziekuje za odpowiedz, Pani Kosmetolog
Cytat:
Napisane przez NIkotynko
do mojego to nie przemawia, ale mamy juz tak długo post, że odliczamy dni do zdjęcia pessara az powiedziałam tztowi wczoraj zeby sobie urlop zaplanował
ale sie bedzie dzialo!!!
tylko wiory beda sie sypac

Stary 2011-12-06, 13:03   #1769
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:

nooo jak zakaz to zakaz

a co do goryla to

dzięki za rady odnośnie kwasu migdałowego, własnie taki mam zamiar zapodać

ale nie szalejcie zanadto po zdjęciu tego pessara, coby wam się Bobo nie wystraszylo, i Tatuska nie ugryzło

----
Dziewczynki szukałam w klubie ale nie widziałam Przepis na kluski z ziemniaków i białego sera,
poratujcie, bo mam ogromną ochotę, a nigdy nie robiłam i nie chce cudować

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-12-06 o 13:14
Stary 2011-12-06, 13:07   #1770
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
A niby czemu? I czym w takim razie smarować? Niczym?

Rozstępy masz na kolanach?? mi na brzuchu brakuje, ale go smaruję od początku, a z dupą i cycami to od czasu do czasu, albo w ogóle bo stwierdziłam "toć mi już nic nie urośnie" i co? pod cycami już mam
albo kremem albo zamiast zasypki mąką ziemniaczaną

no właśnie mam pod kolanami a cycochy mi urosły do 80H i pół rozstepu na nich nie mam
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
co do golenia, to ja zatrudnilam do tego tzta i bardzo ladnie mu poszlo
ale smiesznie tak... golil mnie, jakby golil siebie na buzi - komicznie to wygladalo

dziekuje za odpowiedz, Pani Kosmetolog

ale sie bedzie dzialo!!!
tylko wiory beda sie sypac
no własnie mój musi przystąpić do akcji golenie ale boję się ze mnie pozacina

nie ma za co

oj bedzie się działo tacy wyposzczeni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości