|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() Tylko Pearl się wyróżnia z tłumu ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
ja to samo koleżanko mam, ja to samo.. za głupotę trzeba płacić trzeba było się już smarować przed poczęciem dziecka 2x dziennie
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
bo mnie zaczyna nosić a mąz wraca z pracy o 22 i pewnie padnie od razu do łóżka a ja biedna bedę sie przekręcać z boku n a bokCytat:
|
||
|
|
|
#1803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do tego okłady i można sobie ulżyć![]() Ach....nie życzę nikomu tych dolegliwości! Dziewczyny które nie mają tego cholerstwa pilnujcie się żeby się go nie nabawić
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taaa, on jeszcze miał mi dziś syrki ogolić. Najwyżej na spiocha wezme
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie syrki=stopy
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
spadłam z krzesła u mnie stopy = kulfony. Syrki to całe nogi |
|
|
|
#1809 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś po kosmetyki dla dzidziola i te wszystkie apteczne rzeczy i chyba mam wszystko już
Jeszcze tylko muszę uprać dwa rożki i koniec ![]() uff a myślałam, ze dziś skonam w tej galerii... musiałam też kupić mikołajkowy prezent dla tżta, za to klapnięcie nocne ![]() więc zakupy mam już z głowy dla lubiących Esotiq dziś jest promocja - gdy kupi się szlafrok to drugi za 1zł, to samo z piżamą Cytat:
a wiesz, twoją mam na umowie w razie jakby moja z jakiś tam przyczyn nie mogła - ciekawe czy będziesz mieć moją mam pytanko z racji twojego zawodu- czy kwasy migdałowe (na twarz) w ciąży są bezpieczne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gotuję z kg ziemniaków, odstawiam do ostygnięcia, dodaję kostkę sera (250), koniecznie i ugotowane ziemniaki i ser przez praskę ze 2 razy trzeba, do tego jajko, sól, pieprz i mąkę (mąki na oko tak aby ładnie się zaczęły formować i nie kleiły zbytnio do rąk bo będzie ciężko wałkować i będą za rzadkie - pewnie z pół szklanki albo i więcej, zalezy też od ziemniaków czy są rzadkie czy nie). Robimy wałeczki na stolnicy posypanej mąką, uklepujemy je, kroimy romby i wrzucamy na osoloną gotującą wodę Cytat:
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-12-06 o 14:54 |
||||||
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
czubasek mój tż czasem mówi 'gdzie te sryty??'
![]() "ciąża z zaskoczenia" o 15.00 na TLC idę
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
oglądałam to parę razy ale rzygać mi się za przeproszeniem chciało jak widziałam te rekonstrukcje zdarzeń, że dziecko kobieta wy.srała za przeproszeniem jak klocka do kibla - no sory ale mi się to nie mieści we łbie
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje zamknięcia wyprawki ![]() klaski : to jest powód do oblewania
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
No nie za bardzo bo mama chciała przylecieć jak juz się wnuś urodzi, a że pracuje to na długo nie przyleci max dwa tygodnie, musi też opiekować się babcią. Poza tym ja mam trochę "inną" sytuację rodzinną, a brakuje mi takich prawdziwych, tradycyjnych, polskich świąt z całym tym klimatem. W UK niestety nigdy tego czułam.
|
|
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi do zamknięcia wyprawki jeszcze pozostało ho ho i więcej.
Widziałam, że ktoś pisał o suszarce do włosów do szpitala, no dajcie żesz spokój.. wątpię żeby po porodzie, kiedy kobieta jest zmęczona , wyczerpana i z niej cieknie chciała jeszcze włosy suszyć
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za wyprawkę - oblewam na leżąco herbatką jestem bez sił a na dziś jeszcze zaplanowałam: - przejrzenie zawartości 5 wielkich toreb które mamy na pawlaczu, czy do wyrzucenia, oddania czy co... - wyjęcie wszystkich pudełek z butami moimi i tż i wywalenie części w których nie chodzimy już, zbieram się do tego 2 lata - przejrzenie dwóch szafek bo jedna z nich musi byc dla dzidziola bo komoda i 1 szafeczka w słupku mu nie wystarczą, już ledwo mieszczę jego rzeczy a już po 15ej
|
|
|
#1816 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie, to z Pl mi mama będzie musiała wysłać ale to potrwa niestety.U mnie też całe nogi to syrki albo giry ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja lezałam to dziewczyny miały suszarki i ja tez wezmę. Właśnie wtedy gdy dojde troche do siebie pierwsze co to pewnie bede chciała sie odświeżyć.
|
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
Odświeżyć i owszem , ale nie suszyć włosów, jakbym już poważnie nie miała co robić na oddziale . Mi tam nie przeszkadza chodzenie w mokrych i ani nie mam zamiaru pakować suszarki.
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy mają bardzo długie włosy i lepiej wysuszyć niż potem pluc sobie w brodę że się zaziębiło :p
zresztą suszenie nie zajmuje dużo czasu a suszarka dużo miejsca w torbie a nawet jeśli to przecież tz moze podwieśc i potem zabrac. |
|
|
|
#1820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama przylatuje dzień przed albo w samą Wigilię i zostaje do 8mego stycznia, mam nadzieje że do tego czasu urodzę i bedzie mogła zobaczyć dzieciątko. Niestety nie może przylecieć później ze względu na pracę ale przynajmniej w Święta będzie a tato raczej nie przyleci bo nawał roboty na koniec roku ma ![]() Cytat:
1. mam olbrzymią 2.jak cos to mi tż przywiezie ![]() Wszystko zależy od tego czy pojadę na wywołanie porodu, bo wtedy umyję głowę przed szpitalem. Jasli zaś złapią mnie skurcze a włosy bedą takie sobie to wtedy najwyżej mi przywiezie właśnie jak będzie potrzeba
|
|
#1821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem osoby które są otyłe, ale tam przedstawiają (dopiero 2 odcinki widziałam)same szczupłe laski, to gdzie one maja tego dzieciaka?!! u mnie nie było widać do 7 miesiąca, że jestem w ciąży- a jedna laska urodziła właśnie w 7- wcześniaka, także to jestem w stanie zrozumieć, że brzuszka nie miała, ale żeby nie czuć ruchów?! ![]() Cytat:
umyję, rozczeszę, robią się loki i nie czeszę ich do następnego mycia, bo miałabym szopę na szczęście nie kołtunią mi się ani nic
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-06 o 15:32 |
|||
|
|
|
#1822 |
|
Rozeznanie
|
Ha ha ha
Ja właśnie dorwałam depilator i z nogami będę miała spokój na 2 tygodnie, jak nie dłużej Wybieram się dziś na basen i przymierzyłam kostium jednoczęściowy Tak mi się naciągnął na brzuchu, że prawie pipki nie zasłaniał![]() Na szczęście 2-częściowy ujdzie ![]() Dziewuszki czy Wy macie jakieś problemy z cerą? Nigdy nie miałam większych problemów z facjatą, a tu 2 tyg. temu wyskoczyło mi jakieś gówno na brodzie i z jednej strony pod policzkiem. Takie dziwne krostki, pryszcze, do tego potrafi się łuszczyć...nie wiem co to Wyglądam jak trol! Nic nowego nie jadłam, żadnych nowych kosmetyków
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2011-12-06 o 15:38 |
|
|
|
#1823 |
|
Rozeznanie
|
wy się męczycie z panem H. a ja mam żylak sromu
![]() ma któraś jeszcze taką atrakcję? gin mnie pocieszył, że one na szczęście po porodzie same się wchłaniają. |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeeeeeeeesc
TZ odebrał mi wyniki buuuuuuuuuuu mam gbs dodatni (tzn w pochwie ujemny ale w odbycie dodatni cholera jasna... w czwartek wizyta to zobacze co gin powie bo od razu mi antybiogram zrobili....wrażliwy na sporo antybiotyków wiec moze sie pozbedereszta wyników nawet w miare (mocz i morfologia) a co do pielęgnacji chłopców to juz zgłupiałam... jak bedzie u mnie moja kolezanka połozna to jej zapytam... |
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy o czymś takim nie słyszałam
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co racja to racja, ja odkad pamietam smaruje sie oliwka, w ciazy zastapilam johnsona w zelu, babydremem i poki co zaden rozstep sie nie pojawil i miejmy nadzieje, ze w juz nigdzie sie nie ujawi przez najblizszy miesiac, ewentualnie na cyckach przezyje, ale od brzucha i pupy niech trzymaja sie z daleka
|
|
#1828 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Byliśmy chwilę u brata TZta z Mikołajem, potem TZta odwiozłam do pracy, teściową do domu i wróciłam ![]() Nadrobiłam Was i biorę się za prasowanie ![]() Jeszcze mam górę rzeczy Tzta do wyprasowania, a jutro pranie kolejnych ubranek dzieciowych :/ Muszę jakiś plan zrobić na najbliższe tygodnie, bo mnie święta zastaną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdzam ze wymieniam męża na lepszy model
http://www.youtube.com/watch?v=s2UYj...eature=related |
|
|
|
#1830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą jeszcze nie rodziłaś więc nie wiesz co ty tam na oddziale będziesz robić ![]() niektórzy nie wyobrażają sobie nie suszyć włosów - ja ich rozumiem, nigdy z mokrymi nie chodzę bo mam taki typ włosów że mi stają na wszystkie strony. Myślę, że po porodzie jak będe się myć to tż będzie gdzieś obok i nawet jeśli ja nie będę mieć siły to on mi pomoże i je wysuszy. Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

ja to samo koleżanko mam, ja to samo.. za głupotę trzeba płacić
trzeba było się już smarować przed poczęciem dziecka 2x dziennie 
ale ma kaloryferek

bo mnie zaczyna nosić a mąz wraca z pracy o 22 i pewnie padnie od razu do łóżka a ja biedna bedę sie przekręcać z boku n a bok
A wychodzi na to ze to jest różnica
do tego okłady i można sobie ulżyć
Gabrysia - 09.02.2012 

klaski : to jest powód do oblewania
Jak nie, to z Pl mi mama będzie musiała wysłać ale to potrwa niestety.

Tak mi się naciągnął na brzuchu, że prawie pipki nie zasłaniał
nigdy o czymś takim nie słyszałam