|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Kurcze - odebrałam wyniki i czerwone krwinki i hemoglobina lekko poniżej normy :/
Macie może jakieś domowe sposoby na podniesienie RBC i HGB ????
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
chyba trzeba jeść to co ma dużo żelaza http://www.zdrowie-kondycja.com.pl/dieta-przy-anemii/ |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sposobow? herbatka roiboos, buraczki, platki owsiane, pomarancze, mieso wolowe ![]() A kiedys przy anemii podawano ludziom jablko, w ktorym lezal zardzewialy gwozdz... ma to swoje uzasadnienie, tylko na dzien dzisiejszy obawialabym sie troche o higiene (tzn sklad stopu metali uzytego do produkcji) takiego gwozdzia ![]()
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() Zaraz Was nadrabiam, ale najpierw napisze, ze mialam bardzo intensywny dzien od samego rana teraz dopiero usiadlam, bola mnie tak plecy, ze nie wiem czy rusze sie na sikanie w nocy, czy wstane czy nie i chyba maz mi dzis bedzie musial pieluchy zalozyc Rano bylam zrobic zakupy, malemu drobnostke na mikolaja kupic, potem mama przyszla z dzieciaczkami brata i mialam tu huragan Cala trojka szalala ja gotowalam obiad, potem upieklam placki. Dzieciaczki sie zajadaly, potem ciagle biegaly po domu, dopiero co ogarnelam chalupe po ich zabawach![]() Potem przyszedl tesc z prezentem, potem babcia moja i moj tato. Wiec gosci trzeba bylo ladnie ugoscic. ![]() Filip dostal mnostwo prezentow, byl pod takim wrazeniem, ze nie mogl zasnac, jeszcze teraz nie spi, musze co chwila do niego chodzic, bo mnie wola ciagle
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan, jeszcze chcialam podziekowac za ten przepis na pieczonego kurczaka... dzis zrobilam i maz do tej pory zachwala jaki pyszny wyszedl
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja przed chwila wróciłam od gina, rodzice moi i M już wiedzą więc teraz wasza kolej - będzie chłopak
Jestem w mega szoku, ale dostałam zdjęcie z siusiaczkiem na potwierdzenie. Wszystkie różówe i kwatuszkowe ciuszki musze pochować i zmienić podejście do zawartości brzuszka, ale bardzo się cieszę, że wszystko jest ok. Waży 400 gr, ale gin mi nie powiedział ile mierzy 19.12 idę na połówkowe z prawdziwego zdarzenia, więc tam się pewnie więcej dowiem.
|
|
|
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i czekamy na resztę wieści po połówkowym ciekawe czy moja córcia mi niespodzianki takiej nie zrobi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() synka rzecz jasna ![]() Ja mam wizytę jutro dopiero o 19.30, moj dokotorek operuje jutro i musiał mi przesunąc wizytę. Aguśkano to intensywny dzień za Tobą teraz nogi do góry i odpoczywaj ![]() Ja Małą nauczyłam chodzić spać parę dni temu o 19.15 i mam teraz dlugie wolne wieczory.Już nie mamy drzemki w dzień , ale ta wersja mi odpowiada. Dzisiaj Babcia stwierdziła,że mam Niny nie dawać wcześniej do przedszkola, bo Ona dwa ogarnie ( roczne i 3 letnie) i znów mam zagwozdkę. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Ale raczej to niemożliwe
|
||
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem też, że na RMUA widnieje data odprowadzenia składki... u mnie są one baaardzo różne. Póki mogę, posluguję się legitymacją, bo jakbym miała czekać na druki, to nigdy bym ich na czas nie miała.
|
|
#2081 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dodatkowo podwyższone MID% i MCHC Wiem, że tragedii jeszcze nie ma ale chcę uniknąć dalszego spadku. Akurat mam siatę pomarańczy ![]() Jutro poszukam jeszcze soku z buraczków i zaserwuję sobie wołowinę A sposób z jabłkiem nieprawdopodobny Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podczas pierwszej ciazy HGB mialam w okolicach 9 ... i zadne specyfiki zelazowe mi nie pomagaly (potem sie dopiero okazalo, ze niedoczynnosc tarczycy mogla byc przyczyna)a buraczki to ty lepiej sobie pojedz cale... zazwyczaj w sokach jest niewiele tego, co tak naprawde jest potrzebne ![]() A z tymi jablkami, to coz... musieli sobie jakos ludzie radzic... zreszta to jest najprostsza chemia... tlenki zelaza (rdza) rozpuszczaja sie w kwasie jablkowym przechodzac w jony zelaza, ktore sa wlasnie wykorzystywane i przyswajane przez organizm... zreszta przy braniu zelaza jest wrecz zalecane przyjmowanie kwasow, np picie soku pomaranczowego ![]()
|
|
#2083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
no ja dopiero usiadłam mam dla Was późne ale za to szczere najlepsze życzenia w dniu Św. Mikołaja i smakołyk w załączniku![]() Cytat:
dziadek się przebrał, że też go po głosie nie poznała to nie wiem wypiłam kawkę, zjadłam tonę słodkiego ...i wróciłam do domu po strój kąpielowy...bo mała wymyśliła sobie basen i takim sposobem pojechaliśmy wszyscy na basen pierwszy basem w ciąży posiedziałam w wannie z masażami, popływałam i powyginałam się w wodzie fajowo było! ale byłam bez kolacji i wróciłam o 21:00 mega głodna... zjadłam...potem znowu zjadłam...i zaraz też może coś zjem i czekam na Małża Mam bieliznę mikołajową ale nie ma siły na ![]() Cytat:
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-12-06 o 22:07 |
||
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Hej ! Witam po dłuuuugim, ciężkim dniu
Nie było dużo do nadrabiania chyba jednak sprzątanie przed świętami to nie tylko u mnie ( przynajmniej tak mi się wydaje :p ) Aguśkaa bardzo Ci dziękuję za radę odnośnie spania Flowerbombka gratuluję synka ![]() Uff... Ja dzisiaj umyłam 4 okna ( zostały jeszcze 2 u mnie w pokoju, ale to pewnie poczeka bo byc może będę zmieniać kolorek )oczywiście wszystkie kurze, pajęczyny, których wcześniej nie było widać wszystko to sama pomyłam, posprzątałam, firanki poprane i powieszone. Jestem zadowolona ale też i tak się zmęczyłam, że chyba mi troszkę nogi spuchły. A akurat synek dziś krócej spał więc nawet nie miałam kiedy spokojnie usiąść odpocząć, tylko jeszcze musiałam się bawić. Uroki macierzyństwa No ale nic trudno.Jestem taka wyczerpana, że chyba zaraz pójdę spać ;p
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego nie był ruszany. i dopiero pod koniec stycznia albo na początku lutego się za niego weźmiemy, bo póki co mam dość remontów, więc trzeba na chwilę odpocząć i spokojnie zebrać fundusze ![]() Za to popatrzeć sobie można za pomysłami Cytat:
gratulacje synusia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też posługuję się legitymacją, TŻ mi załatwia podbicie jak jedzie zawieźć L4, bo powiem szczerze,że pokazywania RMUA w małym mieście z kwotą dochodu nie jest za fajne. |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pracodawca przekazuje (lub kadry, księgowość... zalezy kto sie tym zajmuje). Ale nigdy mnie to nie interesowała na tyle abym aż tak w to wnikać Ważne, że jest potwierdzenie odprowadzenia składki, bo jeśli nie, to
|
|
#2088 |
|
Rozeznanie
|
Czy wy też macie uczucie że tracicie oddech leżąc? to na plecach to na boku.. czuję jak bym się podduszała i brakowało mi powietrza i muszę wstawać.. to chyba od tego że dziecko naciska na przeponę..
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie placi to wpadnie Karolca i zrobi i będą RMUA zlotymi literami haftować ![]() Raczej nie ma opcji ,żeby dali takie coś do ręki pracownikowi z fałszywymi danymi, bo prędzej czy później NFZ po kasiorkę by się zgłosił i by się sprawa rypła...chociaż historia zna takie przypadki,że córka jest starsza od matki ![]() Z Bydgoszczy daleko nie masz do Poznania to w razie co Cię na rozpierduszkę do siebie zaproszę,aczkolwiek mój pracodawca jest wzorowy pod względem tych spraw, musi i to mnie cieszy.oooo i tym się podeprzemy w razie co http://www.zus.pl/files%5CCo%20to%20...ZUS%20RMUA.pdf Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-06 o 22:42 |
|
|
|
|
#2090 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam
![]() Filip wkoncu zasnal, glaskany przeze mnie po rece ![]() Cytat:
![]() To dretwienie palcow i dloni mi sie nie podoba. Moze powiedz o tym lekarzowi? A nie mialas nigdy problemow tego typu? Bo objawy takie jak dretwienie palcow rak i dloni to moze cos sugerowac. ![]() Pieknie ciuszki i brzus jaki szpiczasty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super! Pochwal sie pozniej zdjeciami ![]() Cytat:
Bo troche obnizone wartosci moga byc. Cytat:
)Cytat:
A co do spania, to moj Filip tez okolo 19, 20 jest kapany, bo juz wtedy jest zmeczony, ale dzis wyjatkowo tak pozno. Z drzemek dziennych zrezygnowal okolo pol roku temu, z poczatku ciezko bylo nam sie przestawic, ale teraz juz sie przyzwyczailismy. No i przynajmniej wczesniej pada na pyszczek ![]() Cytat:
![]() No a basenu zazdroszcze, musisz byc bardzo zrelaksowana ![]() Odnosnie bielizny, to ladnie bedziesz kusic meza Cytat:
Ale masz juz troche z glowy ![]() Mi tez spuchly nogi po dzisiejszym intensywnym dniu
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-06 o 22:43 |
|||||||||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz... znam historię koleżanki, której pracodawca dawał RMUA a przez dwa lata nie opłacił ani jednej składki. Pracownicy dowiedzieli się o wszystkich przekrętach rok po upadku zakładu pracy jak pan szef zwiał do UK. Ale ja wiem, że wystarczy tylko jeden telefon z pytaniem o to, czy składki są opłacone w terminie. Aguśka I mam go tylko "do przodu". Taka piłeczka
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Nina to sobie drzemki robila o 16 np. do 18 , bo spałyśmy do 9 ....no to potem szła sobie spać o 22 lub 23 , ale że nadchodzi Siostra to zmiany były konieczne, bo o 20 to chcę ogarniać Maleństwo kąpielowo to byłoby wskazane by Duża już spała. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
....wtedy byl czas legitymacji,poszlam do zusu , ale się okazało,że jest ok.Ale to był taki kolo ,że dostałam świadectwo pracy od niego , ktore mialo w sobie takie znaczki ( uśmieszki w wordzie robione).
|
||
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie ponad tydzień jakoś, nie wiem jak ja to wszystko nadrobię ![]() Gratuluje kolejnych poznanych płci My dzisiaj z mężem kupiliśmy wózek przynajmniej jedna duża rzecz z głowy... Teraz zaczynam intensywne rozglądanie się za łóżeczkiem, komodą lub przewijakiem i szafą, a dalszej kolejności akcesoria i ubranka![]() A wy kupujecie taki osobny przewijak tego typu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/ czy tylko jakąś nadstawkę na komodę czy łóżeczko?? |
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.1000rad.pl/wp-content/upl...9dny-mebel.jpg
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam coś takiego, z racji nie za dużej ilości miejsca to takie rozwiązanie było u nas najlepsze, w komodzie do dzisiaj są rzeczy Niny, przewijak ściągnięty jest git.Teraz trzeba Ninę przeprowadzić do dorosłej szafy i wpakować tam ciuszki Kurdupelka
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
jak ta Pani z avatara
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam coś takiego http://nokautimg1.pl/p-88-c6-88c6687...ari-zyrafa.jpg , z racji nie za dużej ilości miejsca to takie rozwiązanie było u nas najlepsze, w komodzie do dzisiaj są rzeczy Niny, przewijak ściągnięty jest git.Teraz trzeba Ninę przeprowadzić do dorosłej szafy i wpakować tam ciuszki Kurdupelka ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- ale ona już w 9 miesiącu chyba jest
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jeszcze przede mną
![]() Cytat:
Tak. Tak będę wyglądała w 9. miesiącu
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a Twoja mala to piekne pory spanka miala Filip to chociaz szedl spac o 12 i spal do 14,15, wiec o 20 i tak juz byl spiacy. Jednak dzien trzeba bylo dopasowac do jego spanka. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- chodzilo mi o ksztalt a wogole to karolca jest podobna do tej dziewczyny z avatarka ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- uciekam spac bo padam papapapa ![]()
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i idzie z niej zmyć fiolet od pępka ![]() Pamiętajcie ,te Które będą używać fioletu,że wyciągania tego zakraplacza=zabezpieczeni a przed nagłym wyciekiem czy jak to się zwie nie jest dobrym pomysłem oj nie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Jestem w mega szoku, ale dostałam zdjęcie z siusiaczkiem na potwierdzenie. Wszystkie różówe i kwatuszkowe ciuszki musze pochować i zmienić podejście do zawartości brzuszka, ale bardzo się cieszę, że wszystko jest ok. Waży 400 gr, ale gin mi nie powiedział ile mierzy 

... i zadne specyfiki zelazowe mi nie pomagaly (potem sie dopiero okazalo, ze niedoczynnosc tarczycy mogla byc przyczyna)