|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1982 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
bez was to już w ogóle nie miałabym do kogo geby otworzyć
![]() pochwalę sie ale aktualnie właśnie zaczęłam porządkowac te szafki i wszedzie leżą rzeczy, które muszę przejrzeć więc mam bajzel ale jak się odgruzuję to napykam teraz odpoczywam bo nie mam siły już Cytat:
dawno nie robiłam na śniadanko płatków z mlekiem
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
A ja robie ciacho jeżyk prosto od delecty
jadł to ktos? dobre?
|
|
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
nie jadłam ale już mam chęć
![]() przez ciebie wpędzę się w ciastoholizm...
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mojej mamy mikser z blenderem, a dla teściowej elektryczną maszynkę do mięsa (dla teściowej też miał być mikser, bo się jej zepsuł niedawno, ale teść nas ubiegł i już jej kupił
) ...
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1987 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i ja pędzę na pierwszą stronę zeby dopisać miasto, a tam co?........nie ma Cię na liście Szybciutko dane ta priv Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za premię ![]() AgaMili z ta zasypką to całkiem możliwe
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
heeej
![]() a ja sobie jeszcze troszkę pospałam, bo znowu nocka do ale mam dobra wiadomość: MAMY MIESZKANIE!! se se se se se ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz mnie czeka porządkowanie starego mieszkania, pakowanie, w międzyczasie pranie i sprzątanie oj już myślimy z tztem ze ledwo się przeprowadzimy a urodzę ![]() póki co muszę się zbierać i jechać po pudła do ikei i jeszcze zatankować po drodze ![]() ale cieszę się jak dzika bo będziemy mieli mieszkanko większe, doposażone ( zrobiłam listę rzeczy do kupienia przez właściciela i o dziwo wszystko zaakceptował ![]() tylko przeprowadzka mnie przeraża ![]() no i żeby nie było tak pięknie to właścicielka naszego obecnego mieszkania robi problemy.. no ale cóż.. za dobrze byśmy mieli ![]() gratuluję Wam rozpoczętych tygodni ![]() ![]() klask i:Zuziu jak tak Cię czytałam to masz już syndrom wicia gniazda ![]() ja mam lenia póki co niesamowitego, a jak pomyślę ile mam do zrobienia to nic tylko włazić pod kołdrę z powrotem ![]() uska nie dziwię się, że masz dość, ale 13 zleci ja z bicza strzelił i w ogóle to plotkujecie od rana tak, że potem nadrabiania jest tyle, że ![]()
|
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Brzuchacze
Zostaly mi dwa dni do obrony. Zaczynam miec mega stracha Do tego nic a nic nie wchodzi mi do lba, bo caly czas albo mysle o czyms innym, albo Nietoperek kopie lub sie wypina i to jest taaakie absorbujace... Nie wiem, czy w ogole bede potrafila tam gebe otworzyc i powiedziec cos z sensem. Kamciurka, o masz Ci los. Bidulko, takie nerwy w ciazy A co do spotkania, to co sie odwlecze,to nie uciecze. Damy rade jeszcze (Chociaz wczoraj zakrecilam dla Ciebie wlosy i sie nawet umalowalam, bo mialam nadzieje na randkie )Uska, trzymaj sie tam dzielnie. Juz niedlugo Bambusiek, kolorek mebelkow super A co do golenia tzta, to faktycznie troche krotko... Tez bym sie dygala ![]() Widze, ze rozgorzala tu jakas dyskusja o suszarkach ))Ja tam biore, kosmetyki tez i jak tylko bede miala sile, to chcialabym i sobie humor poprawic, i ludzi na korytarzach nie straszyc
|
#1990 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko się nie przemęczaj z tymi pudłami i pakowaniem![]() a tak w ogóle to Cześć Mamuśki!!
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikotynko, ale ekstra wiadomosc !!!! Super, ze sie Wam udalo !!!! Teraz to dopiero bedziesz wila gniazdko!!! Tylko ostroznie tam, zeby Mala za szybko na swiat nie przyszla
A wlasnie, przypomnialo mi sie, ze mialam Cie o cos zapytac. Czy mozna w ciazy i podczas karmienia stosowac ten krem?
|
#1992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Lucy pisała, że robili jej badania, spojenie łonowe trochę 'rozjechane' ale w normie na razie, musi tylko tego pilnować, bo jeszcze trochę czasu jej zostało. No i przyzwyczaić się do bólu. Potrzymają ja jeszcze do jutra i idzie do domu ![]() Kamciurka dobrze, że tż lepiej się czuje kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() Cytat:
staram się wpuszczać jednym a wypuszczać drugim uchem... chociaż czasem aż mnie korci żeby coś odpowiedzieć... Cytat:
![]() syrki i girki to stopy dla mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam ostatnio więcej siły to sprzątam i ogarniam, chociaż od rana jak się wzięłam to teraz mnie tak zmogło, że muszę się przespać. |
||||
|
|
|
#1993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- nikotynka gratuluje mieszkania
|
|
|
|
|
#1994 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kremów z wit A się powinno unikać ![]() dzięki za gratki oby się teraz spokojnie przeprowadzić ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Nikotynka-gratuluje mieszkanka!!! ja dzisiaj piore, mama mi okna umyła... (mnie nie pozwoliła to juz sie nic nie odzywałam )piore rzeczy małego, które dostałam wczoraj i przedwczoraj... chyba z 4 pralki tego... dobrze ze inne rzeczy poprałam juz wczesniej i wyprasowałam dawno bo tak bym teraz do stycznia od żelazka nie odeszła
|
|
|
|
#1996 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"jest ocenieniem wszystkich kobiet jako że niby nie mają co lepszego do roboty, a z tymi siłami to nie wiesz jak bedzie u każdej z osobna. Dlatego właśnie powstają spory bo uważam ze jak najbardziej należy wyrażać swoje zdanie, ale też trzeba patrzeć co się pisze bo można kogoś urazić. Nie wiem czy tak do końca wiesz o co mi chodzi.......ale przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedź to może zrozumiesz.A bardziej nerwowo się nie robi
|
|
#1997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w superpharmie jest promocja na wszytskie vivhy -30% i chcialam kupic sobie cos mocniejszego na nieprzespane noce (mam straszny problem z worami i cieniami-nic mi nie pomaga ), ale babka w sklepie mi odradzila, bo w ciazy i podczas karmienia niby nie wolno...no niby jest tam kofeina, ale ile? tez myslalam,ze krzywdy nie zrobi... z przeprowadzka rzeczywiscie uwazaj na siebie... wiem, ile ja sie narobilam ostatnio, a wlasciwie zadnych swoich rzeczy nie przenosilam bylo mega duzo sprzatania, ukladania, porzadkowania i jeszcze ta chec, zeby miec juz wszytsko ladnie gotowe - bardzo latwo o przemeczenie uwazaj, kochana Cytat:
Gdybym uslyszala taki tekst od ciotki, to bym odpowiedziala "ooo, wzajemnie, z tym ze u mnie to ciaza, a cioci chyba zimowa dieta sluzy"
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-07 o 13:44 |
||
|
|
|
#1998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nikotynka - super wiadomość, nic tylko urządzać nowe gniazdko. Gratuluję ogromnie! Tylko pamiętaj bez szaleństw, na brzuszek trzeba uważać!
|
|
#1999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to teraz powoli i ostrożnie zacznij z pakowaniem, żebyś się nie rozłożyła przed przeprowadzką trzymam kciuki, żebyście dali radę ze wszystkimDomyślam się że właścicielka obecnego łatwo was nie chce wypuścić i pewnie kaucja itp. itd.... tak czuję, że mam syndrom wicia i denerwuję się że tak mało mogę zrobić ![]() Cytat:
jest jedno mega pyszne, moja koleżanka jest w nim specjalistką i robi na wszelkie okazje bo wszyscy sobie je życzą na deser
|
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ostatnio fazę na płatki kukurydziane albo musli
![]() Super
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Sandra, dawno się nie odzywała
i Likas jest chyba tez w szpitalu.... |
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam taką fazę przez..... KILKA MIESIĘCY
odkąd jestem na zwol nie jadam codziennie więc mi się zatęskniło
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale by się ciotka wtedy czymś pewnie zadusiła i trzeba by było szukać sukienek czarnych - na pogrzeb z tego wszystkiego pewnie No, nie mogę się przestać śmiać, dzięki!!!
|
|
#2005 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie wstaję od lapka i idę wstawic pranie i przejrzec papiery w jednej szafce ( mam ich ze 4, zacznę powoli )a z oknami nie szalej :P dobrze, że mama pomogła Cytat:
kofeina jest tez w kawie, coli, kakao, czekoladzie itd a jakos jemy.. ja bym nie przesadzała.. także jak złapiesz to spokojnie możesz kupic, bo też droga przenikania kremu jest ograniczona i jeżeli nakładasz przecież niewielkie ilości pod oczy, to skłądniki kremu dochodzą do skory właściwej, do tkanki podskórnej już się nawet nie przedostają a tym bardziej nie szkodzą dzidziusiowi kosmetyki mocniejsze, gabinetowe czy lecznicze na receptę to co innego ale krem pod oczy vichy? oj już ja bym się z tą aptekarką pokłociła Kochana ja nie będę nic przenosić, tylko chce popakować wszystko w pudła i poukładać sobie a dźwigać bedzie małżonek i pewnie wynajmiemy ciężarówkę jakąś, żeby na jeden raz objechała, 2 chłopków, żeby nam pownosili wszystko i gotowe - taki jest plan Cytat:
mam tydzień a to też jest sporo czasu Cytat:
ogarnę mieszkanie :P a właścicielka no tak, nie mozemy ostatniego miesiąca zapłacić z kaucji no po prostu tyle kasy.... a jeszcze swieta beda u nas i masakra finansowa sie szykuje ![]() mam nadzieje, ze z naszym obecnym mieszkaniem pojdzie dosc gładko, oddajemy jej je całe wymalowane ( 2 miesace temu ), wysprzatane ( jak sie wprowadzilismy to zastalismy ładny syf ) wiec mam nadzieje, ze do niczego sie nie przyczepi i ze szybko rozliczy nam kaucje ale po rozmowie wczorajszej to juz nie jestem pewna ![]() dobra ide ogarniac papiery bo usiasc z wami to i pol dnia schodzi :P a potem nic nie mam zrobione w domu
|
||||
|
|
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
n1kotynka Jak już babka tak gadać zaczyna to kaucji nie będzie chciała oddać. Za dużo razy już tak nam chcieli zrobić. Niby, że musi sprawdzić czy mieszkanie w takim samym stani8e, a potem wymyśli, że musi poczekać czy jej nie przyjdzie jakiś rachunek do zapłaty za dotychczasowych lokatorów itd... A może spróbuj jej pokazać wszystkie kwitki z zapłaconych rachunków i wtedy niech za ostatni iesiąc weźmie sobie z kaucji? Albo po prostu jakiego rachunku nie zapłaćcie na wysokość kaucji dokładnie? No tak jakoś żeby Wam te pieniądze nie przepadły, bo bez sensu :/
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Nikotynka bardzo sie ciesze ze macie mieszkanie
![]() Nie przekladam cesarki bo juz nie mam sily;/ juz bym chciala 20
|
#2008 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ja platki albo musli jem caly czas od samego poczatku ciazy
bywaja tylko pojedyncze dni, ze robie sobie przerwe, a tak to codziennie wlasnie przed chwila tez zjadlam jogurcik z dosypka musli - pycha Cytat:
Z tym ze ja w wieku 25 lat mam wory i cienie jak u 60-letniej kobiety... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no bo co nam beda biedna Inutil denerwowac??? ![]() Cytat:
chociaz w sumie czesto spotykalam sie z tym, ze te babki w aptekach miaja jakies przestarzale informacje no, ale "moja" pani kosmetolog mnie przekonala, tak wiec mam nadzieje, ze jak bede w superpharmie po obronie, to jeszcze beda w promocji i sobie zakupie Cytat:
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-07 o 14:19 |
||||
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boi się, że coś kręcicie bez sensu współczuje wam opłat bo duuuża sumka wam odejdzie na to wszystko a jak z pośrednikiem? jakie sa teraz ceny? opłata = miesięcznej opłacie za mieszkanie my tylko jedno mieszkanie wynajęliśmy przez pośrednika ale tylko dlatego że tak było zamieszczone w necie (znegocjowałam na pół czynszu z całego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

w sferze marzeń 58
jadł to ktos? dobre?

dopiero po porodzie w czasie do 72h podaje sie zastrzyk. Ja w pierwszej ciazy bedac w Anglii z tego co pamietam mialam 2 zastrzyki w ciazy i jeden po porodzie, zobaczymy co teraz bedzie, tu w Polsce.
za premię

klask i:
Do tego nic a nic nie wchodzi mi do lba, bo caly czas albo mysle o czyms innym, albo Nietoperek kopie lub sie wypina i to jest taaakie absorbujace... Nie wiem, czy w ogole bede potrafila tam gebe otworzyc i powiedziec cos z sensem.

całą noc wymiotowałam a na koniec mnie szczyściło ;/
kofeina jest tez w kawie, coli, kakao, czekoladzie itd a jakos jemy.. ja bym nie przesadzała.. także jak złapiesz to spokojnie możesz kupic, bo też droga przenikania kremu jest ograniczona i jeżeli nakładasz przecież niewielkie ilości pod oczy, to skłądniki kremu dochodzą do skory właściwej, do tkanki podskórnej już się nawet nie przedostają a tym bardziej nie szkodzą dzidziusiowi