Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 21:31   #2791
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Wrrrróciłam na chwilkę
Taaa jeździłam, ale Tż mi zabrał
Za to dostałam hula hop

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

i to już lepiej nie będzie - coś w stylu prezent dla dziecka, ale i ja się pobawię
No no. Cieszy się jak gupi

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
moja córunia wybrała sie do spania a miała byc kąpana...niech śpi matka skorzysta i wskoczy na wizaż

Małgosia ja nie moge sie brac do jedzenia jak czytam twoje posty bo sie kiedys smiertelnie zadławie ze śmiechu z tymi "kamieniami" dałaś czadu

tez mamy te butle ale młodej nie spasowały, pokochała dr Browna
w avencie założyłam jej smoczek "2" ale nic z tego bo sie dławi, wracamy do jedynki
no i znowu sie uśmiałam chciałabym was oboje poznać osobiście - strasznie mi sie podobacie
Weź bo pomyslę, że jestem jakaś pierd.... nięta
Oj mój też ciągnie z dr browna. Aventu nie tyka...Miał momenty, że pił z niej herbatę, ale już mu przeszło Musze się zebrać i kupić mniejszą dr browna na herbatkę i wodę.
Zapraszamy w odwiedziny. Fajnie będzie. Pojeździmy beemwu, pokręcimy hula hopem

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nam promotor podał 3 pytania i nic nie wspominał o innych Stressa mam

Oby

Ja się bronię starym systemem czyli tylko z pracy mam pytania

Ehh no to już nie wiem na co się nastawić

Kochamy teściowe

Aaaa mam totalną pustkę w głowie, niby to formalność ale kurde i tak mam stressss
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
zrób tak, zrób i zdecydujnajlepiej dla Malutkiej.

przyznaj się uciekłaś "beemką" poszaleć

jak starym to luuuzik
edit: zaznaczyłam i zapomniałam odpisać
Natka kciukasy za jutro. Biala bluzka, uśmiech, pierś do przodu i dasz radę!
Indygo domyślam się, że to tylko niektóre z cennych porad Tak sobie myślę, że ja to wcale najgorzej nie mam z teściową. Sama się do nas nie odzywa i mam święty spokój

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-12-06 o 21:37
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:35   #2792
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Heh, widzę, że wiele mam piersiowych to przerabia. U mnie nie ma bóli brzuszka i innych takich więc trwam przy piersi z wiszącym Fiśkiem, ale już samo spanie praktycznie tylko przy cycu doprowadza mnie do szału . Może po prostu dokarmiaj. Czyli trochę cyca, trochę butli- każdy zadowolony?

niezły !
No właśnie dokarmiałam do tej pory raz dziennie i mimo tego problemy z brzuszkiem są nadal. Miałam w planie przez 1-2 dni karmić tylko mm żeby sprawdzić jak się będzie brzuszek Zuzi miał ale jednak stwierdziłam że moje piersi nie wytrzymają takiej przerwy (nie wiem czy z marudnym dzieckiem będę miała czas na odciąganie laktatorem a nie chcę się nabawić jakiegoś zapalenia) i będę karmić piersią a jak będzie brzuszek bolał to zrobię mm tak jak dzisiaj i może to pomoże a może już jutro będzie oki i problemy brzuszkowe miną same

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:40   #2793
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

informacja z ostatniej chwili - w lublinie pada snieg a myślałam, ze zima o nas zapomni

niech ktoś za mnie podejmie decyzję i zakupi to łóżeczko turystyczne ( znaczy mój fader płaci ), bo mnie coś trafia za duży wybór

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-12-06 o 21:42
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 22:47   #2794
Thaya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

Thaya - nawet nie chcę myśleć jak bardzo się martwiłaś... Biedny Filipek.
Z tym, że szczepić jednak trzeba, nie wiadomo co by się mogło potem stać gdyby ze szczepień zrezygnować
Kurcze, że też w Niemczech takie 6w1 jest bezpłatne a u nas NFZ na wszystko sępi.
pod tym względem tu jest super, jedynie płatne są rotawirusy i z nich żeśmy zrezygnowali, a pediatra potem zadzwoniła, że trzeba się zapisać do jakiegoś klubu lekarza czy tam coś nie zrozumiałam jej za bardzo:P i że ona nas zapisze i że to też wtedy te rotawirusy będą za darmo. I teraz już sama nie wiem czy szczepić na nie po tych wczorajszych perypetiach.. hmm...

a no i wszystkie lekarstwa, maści, witaminy dla dzieci też tutaj za free

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Moge sie na szybko pochwalic ze moja kochana Olivia wlasnie mnie swiadomie dotykala po twarzy i miala taki slodki usmieszek przy tym ale uczucie
jejuuuuu jakie to musi być cudowne kochana niunia jestem ciekawa kiedy Filipek się mną zainteresuje hehe

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Wiesz co- mój mały kończy 2 m-ce za 4 dni i śmiem twierdzić,ze będzie więcej ważył od Twojego Jaką mieliście wagę początkową??

Przejść ze szczepieniami współczuję

początkowa waga to 3380 i 51 cm więc był dość grubiutki przez to że krótki :P po mamusi hehe,mój wzrost modelki-162

a Twój synek ile ważył?

ogólnie to myślę, że jest okej tylko moja pediatra strasznie się uparła że niby dziecko powinno maksymalnie 1 kg w miesiąc przybierać, ale skoro widzi że on normalnie wygląda, po prostu jakiś taki ciężki jest, może ma ciężkie kości czy coś hehe to zamiast dać spokój to już drugi raz mi truje o tym, w ogóle dziwna jest i dlatego dziś mąż zadzwonił do lekarza do którego on chodził jak tu mieszkał kiedy mały był, żeśmy go w necie odszukali i zmieniamy lekarza

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
No właśnie dokarmiałam do tej pory raz dziennie i mimo tego problemy z brzuszkiem są nadal. Miałam w planie przez 1-2 dni karmić tylko mm żeby sprawdzić jak się będzie brzuszek Zuzi miał ale jednak stwierdziłam że moje piersi nie wytrzymają takiej przerwy (nie wiem czy z marudnym dzieckiem będę miała czas na odciąganie laktatorem a nie chcę się nabawić jakiegoś zapalenia) i będę karmić piersią a jak będzie brzuszek bolał to zrobię mm tak jak dzisiaj i może to pomoże a może już jutro będzie oki i problemy brzuszkowe miną same
oby minęły same ale jeśli nie i chciałabyś przejść na mm ale nie definitywnie i mieć te piersi w alternatywie to jeśli mogę coś poradzić na swoim przykładzie to dawać jej stopniowo więcej mm a mniej piersi, aż do takiego momentu żeby ci się produkcja zmniejszyła do takiego stopnia, że kiedy nie będą opróżniane dopiero przez jakieś 10 godzin to będzie czuć że są twarde i pełne i wtedy raz na te 10 godzin jej dać aby produkcja nie zanikła. I jak doprowadzisz do takiego stanu to wtedy zawsze możesz w ciągu dnia dać na chwilkę pierś do popicia zamiast dopajania przy mm (bo przecież na początku z piersi mleczko jest bardzo wodniste) plus te 2 razy na dobę ją przystawić albo odciągnąć. I jak zachowasz laktację ale w małej ilości to jeśli za jakiś czas zatęsknisz za karmieniem piersią, albo będziesz chciała sprawdzić czy może coś się zmieniło i już ją brzuszek po piersi boleć nie będzie to wystarczy że przez 2-3 dni będziesz ją dużo przystawiała albo co 2 godz odciągała trochę i laktacja wróci pełną parą
Stary 2011-12-06, 22:56   #2795
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Melduje się po wizycie u ginki. Mam zapalenie piersi, zapisała mi antybiotyk na 7 dni i do tego okłady 3 razy dziennie z altacetu. Powinno przejśćdo tego coś tam na dole nie do końca teges więc dostała clortimazol dopochwowo, jedną tabletkę.
A wogóle stwierdziła, że bardzo ładnie wyglądam i się u niej zważyłam 56kg czyli 1.5 mniej niż przed ciążą

Lulka co za teściowa:pala :to tak jest do czasu że jest wszystko oki, ale jak się zbierze to póxniej trudno nie wybuchnąć. Moja też jest niby cudowna, ale czasami ma swoje "za uszami"
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Hej maminki
Wpadłam tylko na chwile donieść, że jesteśmy dzisiaj po wizycie u ortopedy. Ogólnie wszystko ok, tylko lewe bioderko trochę mniej rozwinięte więc mamy zakładać dodatkową pieluchę flanelową. Nie wiem jeszcze jak to w praktyce rozwiązać, tzn w jaki sposób mocować, jak mam ja kłaść spać, skoro zawsze na boczku -teraz z szeroko rozstawionymi nóżkami to chyba ciężko będzie? Może coś podpowiecie?
Pytał też czy kładziemy Niunię na brzuszku- jak powiedziałam, ze tak ale tylko trochę bo się denerwuje to powiedział że się przyzwyczai, a kłaść kazał jak najczęściej.
Generalnie pan dr średnio rozmowny, w ogóle złapaliśmy go w drzwiach bo już chciał wychodzić do domu mimo że na godzinę byliśmy umówieni
Madziu ja kupiłam taką kieszonkę do pieluszkowania i na ubranko to zakładałam. A wogóle to jak coś nie tak z bioderkami to nie powinno się na boczku dziecka kłaść. albo na brzuszku albo na pleckach, przynajmniej tak mówi mój pediatra
http://allegro.pl/pieluchowanie-piel...878814311.html

Cytat:
A ja chyba przejdę ostatecznie na butelkę moje dziecko po wypiciu butli już sobie drugą drzemkę ucina, dodam jeszcze że sama usnęła teraz leżąc na kanapie a po godzinnym wiszeniu na piersi śpi tylko na rękach, odłożona od razu się budzi. Do tego dochodzi ten okropny zwijający ją ból brzuszka, wysypka na buzi.... czy potrzeba więcej powodów aby bez wyrzutów sumienia przejść na mm Mama mnie już od dawna przekonuje do butelki a ja jakoś nie mogę podjąć sama tej decyzji, liczę że ktoś zrobi to za mnie a mianowicie najlepiej jakby to mąż powiedział że mam zacząć karmić mm jakoś mi tak szkoda, mimo tych wszystkich przebojów związanych z karmieniem, odstawiać Zuzinkę od cycuszka, ona go tak uwielbia jak się do niego dossie

Nie wiem co robić
Kochana nie miej żadnych wyrzutów, Jeśli czujesz że to dobre posunięcie i małej brzuszek przejdzie to tak zróbna pewno jej tym nie skrzywdzisz
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
ło
Tż wrócił z prezentem dla Stefka. BMW x6 zdalnie sterowany. To nic, że 6+ Cyt: "będę trzymał w kartonie to się nie zniszczy" i...cyt: "tylko chwilę pojeżdze"

Uciekam.
Dobrej nocy

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 22:57   #2796
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze. Tylko spróbuj wyjść też sama. To ważne
Zosia-samosia. Skąd to znam. Archi a czy istnieje możliwość żeby Twoja mama przyjechała do Ciebie? Tak żebyś miała możliwość spotkania się z koleżanką, kimkolwiek żeby pogadać, zdystansować się... Powiem Ci, że bardzo dużo na Ciebie spadło...zamiast cieszyć się w pełni macierzyństwem walczysz z karmieniem, dietą i piersiami. Zawsze coś... Od początku. Czy myslałaś o przejściu na mm? Traktowałabyś to jako porażkę?
No własnie brakowało mi tego słowa Zosia- Samosia
Z tym przejściem na mm myślałam i to wiadomo niełatwa decyzja, skoro laktacja jest. Ale póki co nie odważę się na ten krok gdy moje piersi takie zastojowe są. Dokarmianie tez odpada teraz bo moje piersiaki nie wytrzymają dłuższej przerwy niż 3h. Musze wyjść z nimi na prostą i wtedy zobaczę. Póki co walczę by nie wdało sie jakies większe zapalenie po prostu. Wy myślicie,ze ja tak o laktację walczę, a ja bardziej o zdrowie swoje po prostu
I tak jak pisałam wcześniej szkoda mi przechodzić w sezonie większej zachorowalności na mm.
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Dzizas, przyjechala to oczywiscie od razu mi wziela lulka z reki, pozniej kazala mi rozpakowac to co mu przywiozla i kazala powiesic w bujaczku mikolajka ktorym sie wcale nie interesuje pozniej Miki zaczal grymasic bo byl juz glodny wiec mu zrobilam papu, przynioslam na co ona mi rzuca pieluszka tetrowa i kaze mi owinac butelke bo on nie bedzie teraz jadl, wiec ja powiedzialam ze bedzie i koniec; pozniej Mikil zjadl i plakusial bo sie zakrztusil a ona go tak zaczela tak mocno klepac po pleckach ze myslalam ze sama ja zaraz klepne ale w glowe potem stwierdzila ze za malo mu dajemy jesc i jest nerwowy i glodny wiec powiedzialam jej ze dostaje wg zalecen pediatry i ze na nastepnej wizycie chcemy zapytac czy mozemu mu dawac wiecej to zapytala kiedy jedziemy.. potem powiedziala ze ma zimne stopki na co ja jej ze nie ma, a ona mu sciaga skarpetki i mu masuje nozki bo ma zimne..no cycki mi opadly. a pozniej siedzi z nim i mowi:"no widzisz sloneczko moje kochane, jak bedziesz wiekszy to babcia nauczy Cie pokazywac mamusi paluszek" tey no w☠☠☠☠ilam sie nie na zarty teraz.
No ja bym Cie nie powstrzymywała tylko podała coś ciężkiego co by kogoś w potylice z gracją pyknąć
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Hej maminki
Wpadłam tylko na chwile donieść, że jesteśmy dzisiaj po wizycie u ortopedy. Ogólnie wszystko ok, tylko lewe bioderko trochę mniej rozwinięte więc mamy zakładać dodatkową pieluchę flanelową. Nie wiem jeszcze jak to w praktyce rozwiązać, tzn w jaki sposób mocować, jak mam ja kłaść spać, skoro zawsze na boczku -teraz z szeroko rozstawionymi nóżkami to chyba ciężko będzie? Może coś podpowiecie?
Pytał też czy kładziemy Niunię na brzuszku- jak powiedziałam, ze tak ale tylko trochę bo się denerwuje to powiedział że się przyzwyczai, a kłaść kazał jak najczęściej.
Generalnie pan dr średnio rozmowny, w ogóle złapaliśmy go w drzwiach bo już chciał wychodzić do domu mimo że na godzinę byliśmy umówieni
Super,że u orto cakiem oki wyszło
Cytat:
A ja chyba przejdę ostatecznie na butelkę moje dziecko po wypiciu butli już sobie drugą drzemkę ucina, dodam jeszcze że sama usnęła teraz leżąc na kanapie a po godzinnym wiszeniu na piersi śpi tylko na rękach, odłożona od razu się budzi. Do tego dochodzi ten okropny zwijający ją ból brzuszka, wysypka na buzi.... czy potrzeba więcej powodów aby bez wyrzutów sumienia przejść na mm Mama mnie już od dawna przekonuje do butelki a ja jakoś nie mogę podjąć sama tej decyzji, liczę że ktoś zrobi to za mnie a mianowicie najlepiej jakby to mąż powiedział że mam zacząć karmić mm jakoś mi tak szkoda, mimo tych wszystkich przebojów związanych z karmieniem, odstawiać Zuzinkę od cycuszka, ona go tak uwielbia jak się do niego dossie

Nie wiem co robić
Ech
Ja powiem tak- każdy powód jest dobry , który uczyni Cię szczęśliwszą. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
Ja tak jak pisałam wyżej tez sie zastanawiam nad mm. Jak piersi się naprawią to spróbuje podokarmiać i zobaczymy jaki efekt- czy mały bedzie dłuzej spal, czy bedzie mniej marudny. Jak tak to rozwiazanie bedzie jedno
Z pewnoscia i ja odzyje. Nie bede tak uwiazana do dziecka,ze nie wspomnę,ze bede mogla zrezygnowac z mojej wspanialej diety "chleb z powietrzem"

Cytat:
moja córunia wybrała sie do spania a miała byc kąpana...niech śpi matka skorzysta i wskoczy na wizaż
hihi- swieta jej sie pomyliły- Mikołajki z Dniem dziecka
Cytat:
Aaaa mam totalną pustkę w głowie, niby to formalność ale kurde i tak mam stressss

Nieustające kciuki 3mamy!!!
A jutro daj jak najszybciej znać
Cytat:
informacja z ostatniej chwili - w lublinie pada snieg a myślałam, ze zima o nas zapomni

niech ktoś za mnie podejmie decyzję i zakupi to łóżeczko turystyczne ( znaczy mój fader płaci ), bo mnie coś trafia za duży wybór
no to nieźle!!!

No z łózeczkiem to masakra- ja w sumie nie pamietam co konkretnie sklonilo mnie do tego wyboru
Cytat:
Napisane przez Thaya Pokaż wiadomość
a no i wszystkie lekarstwa, maści, witaminy dla dzieci też tutaj za free
Nie za dobrze Wam????
Cytat:
początkowa waga to 3380 i 51 cm więc był dość grubiutki przez to że krótki :P po mamusi hehe,mój wzrost modelki-162

a Twój synek ile ważył?
Mój maluch urodził się 3660g i 53 cm, czyli tez mały krępy i niewywrotny , ale waga wypisowa ze szpitala to 3370g.
Dziś ważyłam sie z małym na wadze łazienkowej i wychodzi mi ok 6500g

A mamusia taka sama modelka jak Ty - 162
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 23:15   #2797
Thaya
Raczkowanie

Cytat:
Wiadomo a ja zaraz nie wiem co zrobie mamie tzta....normalnie ja zaraz........ : pala::b rzydal:
wybacz że się śmieje ale mi już tylko to pozostało dosłownie jakbyś pisała o babci mojego męża którą codziennie mam ochotę..:pala :

a najgorsze że ona mieszka jakieś 15min piechotą od nas!

ja już z nią nie wyrabiam...

1) uważa że jak dziecko płacze to trzeba je zostawić 'niech się wypłacze'
była u nas i zajmowała się fifkiem a ja poszłam wziąć prysznic, jak zakręciłam wodę słyszę jego płacz a w zasadzie ryk, lecę w ręczniku a on w leżaczku drze się aż siny jest a ona nad nim 'cichooo mój królewiczu cichooo' zamiast wziąć na ręce i nie wiem od ilu minut to trwało

2) każe mi pić bawarkę na laktacje chociaż jej mówię, że mam wystarczającą ilość mleka a i tak przecież butlą karmię a do tego lekarz kazał odstawić nabiał bo całe policzki w wysypce były od tej jej bawarki co mi wciskała jak u niej byłam zawsze a ona dobrze dobrze, po czym za parę dni dzwoni i znów smęci że bawerkę pić bo blablabla

3) jak jestem z nim na spacerze robi pretensję że jej nie odwiedzamy bo ona tak tęskni za 'jej królewiczem' , a jej tłumaczę że jeśli on zaśnie na spacerze to nie będę go budzić żeby do niej wejść bo wtedy będzie marudził i co to za spacer

4) wie że mały śpi na brzuszku i mówi że będzie miał podłużną buzie!! to nic że cały dzień bawi się na pleckach, w wózku też na pleckach...

5) dzwoni codziennie z jakimiś pierdołami, a jak nie odbieram to potem ma wyrzuty obraża się mówi mężowi czemu my telefonów nie odbieramy od niej to jej tłumaczymy setny raz że jeśli karmię małego, przewijam, noszę itd nie będę go zostawiała żeby tel odebrać (bo stacjonarny mamy w salonie na kablu) to nie wyobrażam sobie małego zostawić na przewijaku albo przerwać karmienie żeby odebrać po to żeby mi powiedziała że np lepiej z małym nie wychodzić bo dziś zimno (czyli 10 stopni!!!) albo zapytać się czy już obiad zrobiłam dla jej wnuczka- czyli mojego męża bo on głody pewnie z pracy wróci

6) jak on śpi to go głaszcze, gada do niego głośno "mmmmmm mmmmmm mmmmmmm jak ty słodko śpisz mmm' a on rączki w górę cały zawsze drgnie!

7) jak jestem u nich i go karmię piersią to idę do sypialni żeby mieć spokój a ona idzie za mną patrzy się i cały czas głaszcze go po głowie i coś tam mruczy pod nosem jakieś melodyjki, masakraaaaa:mur ::mur :

i tak bym mogła wymieniać i wymieniać :P dobrze że teściowa się w nią nie wdała ufffffff
Stary 2011-12-06, 23:25   #2798
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Pytanie znowu
Pisałyście o tym, że wasze dzieci ulewają śliną. Nie kojarzę dokładnie jak to leciało, więc spytam teraz dokładniej.
Od dwóch dni mały leżąc na ręce taty- tak jakby na brzuszku , wypuszcza z buzi b. duże ilości śliny. Wczoraj z małym serkiem a dzisiaj samą ślinę ale sporo. To jest ulewanie? Takie coś mamy 2 raz.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 23:34   #2799
Thaya
Raczkowanie

Cytat:

Nie za dobrze Wam????

Mój maluch urodził się 3660g i 53 cm, czyli tez mały krępy i niewywrotny , ale waga wypisowa ze szpitala to 3370g.

A mamusia taka sama modelka jak Ty - 162
no pod tym względem nie narzekam hihi tylko ciągle u lekarza coś tam wymyślam jakieś pierdułki i ciągle do apteki te recepty tylko daje i się cieszę jak mam siatkę pełną a nawet portfela nie wyjmę

mój to w szpitalu jako jedyne dziecko nic nie stracił a w ogóle mleka nie miałam tylko parę kropel tej pomarańczowej siary i mega tłusta była widocznie.

6500 no to ładnie ciekawe jak nam się kiedyś odwdzięczą że musiałyśmy dźwigać takie klocki haha a cm ile ma?

haha to się musimy na casting do kolejnej edycji top model zgłosić

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Pytanie znowu
Pisałyście o tym, że wasze dzieci ulewają śliną. Nie kojarzę dokładnie jak to leciało, więc spytam teraz dokładniej.
Od dwóch dni mały leżąc na ręce taty- tak jakby na brzuszku , wypuszcza z buzi b. duże ilości śliny. Wczoraj z małym serkiem a dzisiaj samą ślinę ale sporo. To jest ulewanie? Takie coś mamy 2 raz.

mój tak bardzo często robi, albo sama ślinka mu pocieknie, albo trochę twarożku w tym. Mi się wydaje że to może jak już mleczko jest prawie strawione tak jest bo jak nie jest strawione to wtedy normalne mleczko wyleci jak się cofnie, a skoro to jest twarożek to już musi być jakiś czas po jedzeniu
Stary 2011-12-07, 00:28   #2800
aa2
Zakorzenienie

heja mamusinki
my po mikołaju i wizycie u chirurga za chwile napisze co tam u nas najpierw poodpisuje jak pamietam

Archi kochana pewnei do tej pory juz zdazyla C i złosc przejsc ale i tak przytulam, no i popieram wpisy ze jak masz tylko mozliwośc to korzystaj i odpocznij jak tylko sie da

kochane mamy zastanawiajace sie czy przejsc na mm ja strasznei lubiłam jak mały ciumkał piers ale jak widziałam ze jest głodny i krzyczał to przestałam go meczyc i tez przeszlam całkiem na mm, do dzis mi szkoda troszke ale nie ma tego zlego co by na dobre nei wyszło i karmienie mm to nie takie zło jak trabia doookoła zwolennicy tylko i wyłacznie piersi

Cytat:
Mikusiowe aguuuuuuuu dla cioci i Bartusia
co do poloznej-zgadzam sie z indygo w 100%, polozne maja ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie karmienia cycem, przesada i nie uwazam zeby przy mm nie bylo bliskosci, jak Miki je to ja go caluje po czolku, mowie do niego i przytulam druga reka, wiec helołłłłł
oo dokładnei ja caluje jeszcze w nosek i te jego cudna poliki, a ten jego kochany wzrok jak sie wgapia we mnie to normalnie no i jescze dodatkowo tatus moze nakarmic co tez jest superowe i ma mozliwosc nawiazanai bliskości

Cytat:
A Ł wyjezdza 13 grudnia do wawy i nie bedzie go 3 dni
pakuj sie z Mikkim i wpadaj do nas

Cytat:
Dziekowac i jak tam ciasteczka?

A to mikołajkowy usmiech dla cioteczek
aaaaaaa cudowny usmiech i cudowny mały facecik :
Cytat:
Wiadomo a ja zaraz nie wiem co zrobie

[/COLOR]Przysiegam ze sie powstrzymuje ale zaraz bedzie ciezko, matko kochana lula uspokoj sie, uspokoj sie...

ej no gdzie jestescie kiedy was potrzebuje? Niech mnie ktos powstrzyma

masakra -trzeba było zadzwonic zeby sobie popsioczyc teściową zamknełabym w komórce i wyrzuciła klucz

eeeeeeeeeeeeeejjjjjjjj miałam wiecej cytatów i gdzie są???

Małgos 1983 uchachałam sie z BMW nawet męzulowi przeczytałam na co on: a mi sie dziwisz

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

no a teraz co tam u nas
u chirurga babka powiedziała ze pepuszek juz ladnei ale trzeba jeszcze zakleic i za tydzien kontrola no i oczywiscie naciaganie skórki na pisiorku, dzis tak mocniej małemu pociagła i widze faktycznie ze cos sie ruszyło no ale nadal trzeba, moze pojawic sie ciut krwi itd ale mam nadzieje ze jak teraz to załatwimy to potem problemu nie bedzie (jak mi opowiadała kolezanka jak jej synus miał w 18 miesiacy to stwierdziłam ze naciągam i dbam o to bo tego co ona to bym nie przeżyła)

potem skoczylismy z malutkiem do Tesco po prezenty no i zobaczyc jakie ciuszki wpromocji hehe oczywiscie zakupiłam mu bluzeczkę
no a potem pojechalismy na mikołaja było super , mimo ze full ludzi to maly był zarabisty i wcale nei płakał, no dobra troszeczke ale to jak juz chciał spac wtedy pituliłam go do cycusiów i sobie w całym tym zgiełku drzemał hehe, w domku bylismy po 22 bo musielismy jeszcze tatusia po pracy zgarnac(zabrałam auto przez wizyte u chirurga i maz nie miałby jak wrócić) myslałam ze mały jakos odczuje to ze w godz od 20 do 22 nie był w domku ale luzzzzzzzzzzz przyjechalismy dostał butle i od razu zasnoł-no w końcu jego godzina codzienei zasypia około 22-23 słodziak mój kochany teraz spi słodko
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 00:32   #2801
aa2
Zakorzenienie

no i fota z mikołajem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mikołajki.jpg (72,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mikołajki 2.jpg (95,3 KB, 42 załadowań)
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 08:24   #2802
Thaya
Raczkowanie

hej mamuśki
jak tam nocka minęła??
Mały leży od 20 min obok mnie i sobie coś gada do szafki nocnej i ssie piąstkę a ja czekając na dzień dobry tvn zaglądam tu do Was ale widzę, że od wczoraj cicho jeszcze, pewnie jeszcze śpicie :P:P

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

no a teraz co tam u nas
u chirurga babka powiedziała ze pepuszek juz ladnei ale trzeba jeszcze zakleic i za tydzien kontrola no i oczywiscie naciaganie skórki na pisiorku, dzis tak mocniej małemu pociagła i widze faktycznie ze cos sie ruszyło no ale nadal trzeba, moze pojawic sie ciut krwi itd ale mam nadzieje ze jak teraz to załatwimy to potem problemu nie bedzie (jak mi opowiadała kolezanka jak jej synus miał w 18 miesiacy to stwierdziłam ze naciągam i dbam o to bo tego co ona to bym nie przeżyła)

potem skoczylismy z malutkiem do Tesco po prezenty no i zobaczyc jakie ciuszki wpromocji hehe oczywiscie zakupiłam mu bluzeczkę
no a potem pojechalismy na mikołaja było super , mimo ze full ludzi to maly był zarabisty i wcale nei płakał, no dobra troszeczke ale to jak juz chciał spac wtedy pituliłam go do cycusiów i sobie w całym tym zgiełku drzemał hehe, w domku bylismy po 22 bo musielismy jeszcze tatusia po pracy zgarnac(zabrałam auto przez wizyte u chirurga i maz nie miałby jak wrócić) myslałam ze mały jakos odczuje to ze w godz od 20 do 22 nie był w domku ale luzzzzzzzzzzz przyjechalismy dostał butle i od razu zasnoł-no w końcu jego godzina codzienei zasypia około 22-23 słodziak mój kochany teraz spi słodko

a to już trzeba tą skórkę naciągać na pisiorku?? jejku bo ja jeszcze nic z tym nie robię

hehe ale Marcelek będzie miał pamiątkę, pierwsze zdjęcie z mikołajem

śliczne fotki,ma takie słodkie policzki
Stary 2011-12-07, 08:51   #2803
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
No własnie brakowało mi tego słowa Zosia- Samosia
Z tym przejściem na mm myślałam i to wiadomo niełatwa decyzja, skoro laktacja jest. Ale póki co nie odważę się na ten krok gdy moje piersi takie zastojowe są. Dokarmianie tez odpada teraz bo moje piersiaki nie wytrzymają dłuższej przerwy niż 3h. Musze wyjść z nimi na prostą i wtedy zobaczę. Póki co walczę by nie wdało sie jakies większe zapalenie po prostu. Wy myślicie,ze ja tak o laktację walczę, a ja bardziej o zdrowie swoje po prostu
I tak jak pisałam wcześniej szkoda mi przechodzić w sezonie większej zachorowalności na mm.
I nie ma w tym nic dziwnego, że dbasz o swoje zdrowie. Nie widzę w tym nic złego, to nie powód do wstydu.
Kochana teraz Cię rozumiem i życzę z całego serca żeby wszystko się unormowało i wyleczyło

Wykasowałam sobie cyt., ale pamiętam
Cotka Stefkowi zdarzyło się kilka razy, że wyciekła mu duża ilość śliny i raz z niestrawionym mlekiem, własnie takim serkiem. Ja pomyślałam, że to w związku ze wzmożoną pracą ślinianek

Asia super ta fotka z Mikołajem. A na drugim ma ekstra bluzkę
Stary 2011-12-07, 08:57   #2804
kapka
Zadomowienie

hello zima na wsi drzewa wyglądają bajecznie
Wczoraj dzwonie do TZ-ta akurat był w Zakopcu i mówił, że śniegu praktycznie nie ma, więc stwierdziłam głośno,że skoro tam nie ma to u nas tez długo nie będzie. A tu dzisiaj ZONK

Aa2-Marcelino śliczny a jaki spokojny u Mikołaja .
Super, ze wizyta u lekarza była udana!
Lulka- ja bym nauczyła Mikiego pukać sie po czole jak babcia coś głupiego powiea niech baba ma za swoje :p
Magłosia-ładnie narobiłaś z tymi ciasteczkami znając swoje umiejętności kulinarne to zrobiłabym tak samo...
hehe Twój TŻ wymiata z prezentem...cwana bestia wiedział co sobie/synkowi kupić

Natka-najpierw a potem stawiasz:pij emy:

Mucka- zaglądaj do nas częściej

Któraś z mam pisała, że musi ćwiczyć godzine dziennie z dzieckiem na brzuszku a malec chce leżeć tylko 5 minut.
Ze starszą córcia miałam podobny problem, bo była w tej kwestii dość leniwa i kładłam ją sobie na brzuchu i na piersiach tak,ze musiała podnosić głowę by na mnie spojrzeć- i tak z nią ćwiczyłam.

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:04   #2805
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie znowu
Jak dla mnie to nie ulewanie tylko puszczanie baniek ze śliny, a że czasem z serkiem to po prostu mleczko się delikatnie ulewa, oto takie moje skromne zdanie

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi odnośnie mm. Miałam przejść na dwudniowy test z samym mm ale nie wytrzymałam i dzisiaj jak na razie Zuzia tylko na cycu i zobaczymy czy bóle będą dalej, jak się pojawi ból to od razu robię butelkę. Taki oto mam plan na dzień dzisiejszy, oby poskutkował. No i jeszcze muszę się uporać z wysypką na buźce.

Lulla mam pytanie- jak Twój Miki przeszedł na bebilon pepti to od razu mu wysypka zeszła???? U nas ciągle jest i jeżeli tylko po bebilonie ma zejść to przchodzimy na mm bo już nie mogę patrzeć na jej szorstką i wysuszoną na maksa buzię

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:30   #2806
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
pakuj sie z Mikkim i wpadaj do nas
no a teraz co tam u nas

Czyli jest szansa ze za tydz Marcelek bedzie juz bez plasterka? Asik a ja nie naciagam fifulka, wytlumacz mi jak chlopu po co to sie robi i w jakim celu bo teorie sa rozne i sprzeczne a chce uslyszec od Ciebie
Co do przyjazdu..

Cytat:
no i fota z mikołajem
Jejku ale bym go wycalowala i wysciskala mocniutko! jest rozkoszny a bluzus mamy podobne, tylko Miki ma taka czerwona z reniferkami i mikolajem

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Wczoraj dzwonie do TZ-ta akurat był w Zakopcu i mówił, że śniegu praktycznie nie ma, więc stwierdziłam głośno,że skoro tam nie ma to u nas tez długo nie będzie. A tu dzisiaj ZONK

Aa2-Marcelino śliczny a jaki spokojny u Mikołaja .
Super, ze wizyta u lekarza była udana!
Lulka- ja bym nauczyła Mikiego pukać sie po czole jak babcia coś głupiego powiea niech baba ma za swoje :p
Magłosia-ładnie narobiłaś z tymi ciasteczkami znając swoje umiejętności kulinarne to zrobiłabym tak samo...
hehe Twój TŻ wymiata z prezentem...cwana bestia wiedział co sobie/synkowi kupić

Natka-najpierw a potem stawiasz

Któraś z mam pisała, że musi ćwiczyć godzine dziennie z dzieckiem na brzuszku a malec chce leżeć tylko 5 minut.
Ze starszą córcia miałam podobny problem, bo była w tej kwestii dość leniwa i kładłam ją sobie na brzuchu i na piersiach tak,ze musiała podnosić głowę by na mnie spojrzeć- i tak z nią ćwiczyłam.
Cytat:
Jak dla mnie to nie ulewanie tylko puszczanie baniek ze śliny, a że czasem z serkiem to po prostu mleczko się delikatnie ulewa, oto takie moje skromne zdanie

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi odnośnie mm. Miałam przejść na dwudniowy test z samym mm ale nie wytrzymałam i dzisiaj jak na razie Zuzia tylko na cycu i zobaczymy czy bóle będą dalej, jak się pojawi ból to od razu robię butelkę. Taki oto mam plan na dzień dzisiejszy, oby poskutkował. No i jeszcze muszę się uporać z wysypką na buźce.

Lulla mam pytanie- jak Twój Miki przeszedł na bebilon pepti to od razu mu wysypka zeszła???? U nas ciągle jest i jeżeli tylko po bebilonie ma zejść to przchodzimy na mm bo już nie mogę patrzeć na jej szorstką i wysuszoną na maksa buzię
Kiedys naucze, a co! zanim przeszlismy na pepti zaczelismy stosowac Vitelle do kapielki, to ma takie dzialanie jak allerco czy krochmal, nie trzeba po kapieli oliwkowac skory ani niczym kremowac bo to cos zawiera oliwe z oliwek i zostawia na skorce taka fajna powloke, super to jest i polecam bo Mikul mial takie łuski juz zaschniete; Vitella jest wlasnie na takie stany alergiczne skorne, czy atopowe zapalenie skorki, i gdzies tydz pozniej zaczelismy pic pepti
Stary 2011-12-07, 09:57   #2807
MalgosiaM8
Zakorzenienie

[QUOTE=Martusiaaa21;309242 51]A wogóle stwierdziła, że bardzo ładnie wyglądam i się u niej zważyłam 56kg czyli 1.5 mniej niż przed ciążą
/QUOTE]
ja też juz waże mniej o 2 kg niż przed ciążą, jeszcze z 1,5 i dobije do wagi z przed ślubu mały ciągnie ze mnie ile się da....
szkoda ze przez to wypadają mi tak włosy.. około 1/3 już mi wypadła... ciekawe ile jeszcze....
a do tego zęby mnie bolą dziąsła, jak mocniej zagryzę zęby to aż idzie mi ból do korzenia... czy mogę brać wapń jakiś samodzielnie ? Czy coś ? Wizyta u pediatry dopiero za miesiąc, a do tej pory wolę zareagować...

Cytat:
też miałam mysli przejścia na mm... ale wywalczyliśmy i jest ok mnie jakoś to specjalnie nie męczy, mały się najda, w piersi już nie cieknie , produkują tyle ile potrzeba. Na dzień dzisiejszy jestem zadowolona z karmienia piersią, mały też
Tak jak piszesz musisz wyjść z nim na prostą a będzie dobrze trzymam za to kciuki

Cytat:
7) jak jestem u nich i go karmię piersią to idę do sypialni żeby mieć spokój a ona idzie za mną patrzy się i cały czas głaszcze go po głowie i coś tam mruczy pod nosem jakieś melodyjki, masakraaaaa:mur ::mur :
moja teściowa tak robi... stoi i patrzy jak karmie małego cyckiem... i jeszcze komentuje, albo nachyli i patrzy... noo ja nie wiem co w tym takiego ciekawego.. bo dla mnie to nie jest nic przyjemnego.
A i jak się tak patrzy i mówi do małego to oczywiście mały puszcza cycka a ona z tekstem " czemu niniu nie chcesz jeść, cycuś nie dobry?" no mam ochotę wyjść z małym i nie wracać

Cytat:
Pytanie znowu
może nie ulewają, a toczą ślinę
Stasiek ma śliniak na codzień , boo ta slina mu leci i leci, a jak go noszę przed sobą, to i mnie obślini czasem się nawet zakrztusi nadmiarem..
może ślinianki zaczynają pracować pełną parą ?
Ja się boję zęba bo już widać gdzie on będzie...

Cytat:
no a teraz co tam u nas
kciuki za pępuszek
a czemu tą skórkę trzeba naciągąć ? Czy każdy powinien to robić, czy są jakieś medyczne wskazania ?

Cytat:
no i fota z mikołajem
ojej urocze zdjęcie!!!!

Cytat:
tak ja kładę Staska często bo ma z tego radochę jak się patrzy w buzię mamy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:08   #2808
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry a u nas piękne słoneczko jak na razie
Mały dziś spał 7godz ciągiem i później jeszcze 4 wstał o 7:30 i koniec spania teraz walczy w koszyczku, macha nóżkami rączkami i do tego sobie gada ciekawe czy zasnie
Cytat:
no i fota z mikołajem
Asiu Marcelek wymiata, przesłodziutki i jak pięknie pozuje z Mikołajkiem
za pępuszek, a co się z nim działo bo chyba przeoczyłam

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
[
ja też juz waże mniej o 2 kg niż przed ciążą, jeszcze z 1,5 i dobije do wagi z przed ślubu mały ciągnie ze mnie ile się da....
szkoda ze przez to wypadają mi tak włosy.. około 1/3 już mi wypadła... ciekawe ile jeszcze....
a do tego zęby mnie bolą dziąsła, jak mocniej zagryzę zęby to aż idzie mi ból do korzenia... czy mogę brać wapń jakiś samodzielnie ? Czy coś ? Wizyta u pediatry dopiero za miesiąc, a do tej pory wolę zareagować...

no to piekna wagaa co do wypadania włosów i bólu zębów to to sa chyba "skutki uboczne" karmienia piersią, niestety nie wiem czy można wapno brać. A może zadzwoń do pediatry i zapytaj

też miałam mysli przejścia na mm... ale wywalczyliśmy i jest ok mnie jakoś to specjalnie nie męczy, mały się najda, w piersi już nie cieknie , produkują tyle ile potrzeba. Na dzień dzisiejszy jestem zadowolona z karmienia piersią, mały też
Tak jak piszesz musisz wyjść z nim na prostą a będzie dobrze trzymam za to kciuki

moja teściowa tak robi... stoi i patrzy jak karmie małego cyckiem... i jeszcze komentuje, albo nachyli i patrzy... noo ja nie wiem co w tym takiego ciekawego.. bo dla mnie to nie jest nic przyjemnego.
A i jak się tak patrzy i mówi do małego to oczywiście mały puszcza cycka a ona z tekstem " czemu niniu nie chcesz jeść, cycuś nie dobry?" no mam ochotę wyjść z małym i nie wracać

o matko masakra, ja też tego nie rozumiem, moja tak samo robiła, jak karmiłam jeszcze piersią, siedziała obok mnie i się cały czas patrzyła
Stasiek ma śliniak na codzień , boo ta slina mu leci i leci, a jak go noszę przed sobą, to i mnie obślini czasem się nawet zakrztusi nadmiarem..

Małgosiu już się ząbki zbliżają, o masakrajak ten czas leci, dopiero co rodziłyśmy a za chwile ząbkowanie nas czeka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:29   #2809
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

19natka88- jestem na wsi zabitej dechami , wiec nie bardzo gdzie jest iść. Z resztą jestem tak zmęczona, ze zakopałabym się do wyrka. Ale spac też nie mogę gdy wiem ,ze on tam obok marudkuje, smuta się i cierpi i takie błędne koło ]
witam w klubie...kurde nawet kilku drzew tu nie mam a wietrzycho tak chula po polu że nie mam gdzie z tym moim dzieckiem się ustawić bo z każdej strony przeciągi czekam na mróz i prawdziwą zimę może wtedy będziemy mogły wyjść na dłużej niż 15 minut

natka za obronę dzisiejszą

Cytat:
A to mikołajkowy usmiech dla cioteczek
spóźnione życzenia imieninowe dla naszego Mikołajka

Cytat:
Najlepszego Mikuś! CIotka stawia flaszkę

Cytat:
Wiadomo a ja zaraz nie wiem co zrobie mamie tzta....normalnie ja zaraz.......
czasem jednak dobrze być sama na wiosce z dala od rodziny choć radzenie sobie ze wszystkim samemu mnie już wykańcza...nie wiem co gorsze

Cytat:

Tż wrócił z prezentem dla Stefka. BMW x6 zdalnie sterowany.
tatuś chyba też chce się pobawić

Cytat:

kochana ja tez sie dalej gryze :/ po kazdym epizodzie rzucania sie przy piersi jakbym jej krzywde robiła postanawiam ze "od jutra tylko butla" ale sie łamie i nadal z nią walcze...chociaz teraz czesto odciągam i daje jej z butli bo mi szkoda jej i swoich nerwów na to szarpanie sie.

u mnie TZ juz od miesiaca powtarza ze przechodzimy na butle ale jakoś ciągle nie przeszlismy

ale juz zdecydowałam ze karmimy sie do świąt i koniec.
heh jak bym czytała o sobie

Cytat:
Heh, widzę, że wiele mam piersiowych to przerabia. U mnie nie ma bóli brzuszka i innych takich więc trwam przy piersi z wiszącym Fiśkiem, ale już samo spanie praktycznie tylko przy cycu doprowadza mnie do szału
też to przerabiamy
gdyby mała mi nie chlustała mm za każdym razem gdy chce dokarmić to pewnie już bym się poddała z cyckami ale niestety moje mleczko małej służy jak na razie więc trwamy ...

Cytat:

Ja powiem tak- każdy powód jest dobry , który uczyni Cię szczęśliwszą. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
Ja tak jak pisałam wyżej tez sie zastanawiam nad mm. Jak piersi się naprawią to spróbuje podokarmiać i zobaczymy jaki efekt- czy mały bedzie dłuzej spal, czy bedzie mniej marudny. Jak tak to rozwiazanie bedzie jedno
Z pewnoscia i ja odzyje. Nie bede tak uwiazana do dziecka,ze nie wspomnę,ze bede mogla zrezygnowac z mojej wspanialej diety "chleb z powietrzem"
co do pierwszego podkreślonego też o tym myślę tym bardziej że pogoda nas nie rozpieszcza

co do drugiego
na szczęście im mi się bardziej zbiera na płacz tym moja Haniulka szerzej się uśmiecha i gada "a guuuu" ostatnio...zawsze wtedy gdy mam ochotę wszystko w cholerę rzucić i wyjść ...eh chyba wyczuwa że przegina i trzeba mamusie udobruchać na chwilę wystarczy że tatuś mamie dokłada na każdym kroku

BordAna brak słów na to co się wokół Ciebie dzieje współczuje trzymajcie się dzielnie z Leonkiem
Stary 2011-12-07, 10:38   #2810
Caltea
Zadomowienie

Kochane , bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi w sprawie kanapy. No cóż, są skrajne, ale cieszę się, że jest też kilka na plus. Zamówiliśmy wczoraj narożnik skórzany, z jasnej skórki, który dziś z samego rana malż wymienił na brązowy. To się nazywa zdecydowanie. Trochę boję się, że zaciemnię nasz pokój, ale jednak beż byłby beżem najwyżej przez parę miesięcy. Już widzę te plamy z marchewki i ketchupu... Sam narożnik jest na tyle delikatny w formie, że nawet ciemny kolor nie robi go przytlaczającym. Dokupimy najwyżej jakieś kolorowe pufy i będzie O.K. Żeby nam się dobrze na nim spało kupilismy od razu 3 cm lateksowy podklad, a w zasadzie nakładkę na materac. Wyrówna wszelkie ewent. nierówności i mam nadzieję zwiększy komfort spania.

Daniko

Cytat:
Odpoczywaj odpoczywaj póki czas. Robota nie zając, nie ucieknie
A wczoraj, to jakoś tak poprostu nie miałam ochoty na pogaduchy Nie żeby się coś stało, ot tak poprostu, ale dziekuję, że zapytałaś

Thaya, my Ci pomożemy troszkę osłodzić tę niemiecką samotność . Filipek. Moje dziecię też ssie piąstki, niezależnie od stanu najedzenia, też charczy (lekarz stwierdził wiotkość krtani, choc dałabym głowę uciąć, że to jakiś nieuzewnętrzniający się katar), też kocha mamine ręce i najlepiej zasypia na spacerze. Karmię tylko piersią, choc czasem mam wrażenie, że nic w nich nie mam, ale Leoś ssie, więc pewnie coś mu leci. Odzywaj się jak najczęściej

Indygo, Kapka maluszki bossskie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Czytałam, czytałam i za cholerę nie wiem o co Ci chodzi , przetłumacz mi proszę, bo jakieś mam zaćmienie umysłowe .

Kupiliśmy z FP rainforest, też się obawiałam, czy nie za późno, bo w sumie Franuś ma skończone 3 miesiące, ale co najmniej te 2 jeszcze skorzysta, a potem sprzedam. Kupiłam używaną.
O Ciebie, koleżanko. Obrażasz sama siebie

Ta karuzelka tez mi sie podobała
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:39   #2811
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas słoneczko. Mam nadzieję, że chociaż na święta spadnie śnieg
Mój wogóle nie lubi na brzuchu. Noszę go w pionie jest okej, usiądę i oprę się i już wierzga nóżkami, nieraz mi z bańki przywalił i płacz. Wstaję jest okej

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

witam w klubie...kurde nawet kilku drzew tu nie mam a wietrzycho tak chula po polu że nie mam gdzie z tym moim dzieckiem się ustawić bo z każdej strony przeciągi czekam na mróz i prawdziwą zimę może wtedy będziemy mogły wyjść na dłużej niż 15 minut

co do drugiego
na szczęście im mi się bardziej zbiera na płacz tym moja Haniulka szerzej się uśmiecha i gada "a guuuu" ostatnio...zawsze wtedy gdy mam ochotę wszystko w cholerę rzucić i wyjść ...eh chyba wyczuwa że przegina i trzeba mamusie udobruchać na chwilę wystarczy że tatuś mamie dokłada na każdym kroku
Heloł
Szkoda, że lasu nie masz w pobliżu...ja ostatnio tylko po lesie śmigałam bo tak nie wieje.
Ale masz mądrą tą Haniulkę. W ogóle będę o niej mówić Hanutka, taki mały orzeszek
Stary 2011-12-07, 10:43   #2812
lullaby_ml
Zakorzenienie

Malgosiu a ja przeczytalam najpierw ze macie chanuke i tak sobie mysle kurcze jaka chanuke przeciez jestescie katolikami
Stary 2011-12-07, 10:44   #2813
anciaahk
kosmitka

Nie mogę was nadrobić

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:52   #2814
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
U nas słoneczko. Mam nadzieję, że chociaż na święta spadnie śnieg
Mój wogóle nie lubi na brzuchu. Noszę go w pionie jest okej, usiądę i oprę się i już wierzga nóżkami, nieraz mi z bańki przywalił i płacz. Wstaję jest okej

Heloł
Szkoda, że lasu nie masz w pobliżu...ja ostatnio tylko po lesie śmigałam bo tak nie wieje.
Ale masz mądrą tą Haniulkę. W ogóle będę o niej mówić Hanutka, taki mały orzeszek
hej Małgoś Hanutka bardzo ładnie moja też tylko w pionie teraz np śpi bo jest w chuście w kieszonce w pionie od godziny ale już się wierci bo czas na jedzonko

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Malgosiu a ja przeczytalam najpierw ze macie chanuke i tak sobie mysle kurcze jaka chanuke przeciez jestescie katolikami

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

ja na mojego orzeszka mówię ostatnio pumpernikiel albo kartofelek...sama nie wiem dlaczego ale jakoś tak mi pasuje jak patrzę na te pucułki

ooo u nas też jakieś słonko zaczyna się przebijać...ale dalej wieje ostro
Stary 2011-12-07, 10:52   #2815
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
Za to dostałam hula hop

o prosze jaki praktyczny prezent

Zapraszamy w odwiedziny. Fajnie będzie. Pojeździmy beemwu, pokręcimy hula hopem
daleko nie ma w pszczynie swego czasu bywałam często to do ciebie juz rzut beretem

Cytat:
u nas tez nasypało troche i zimno. Ale słonce swieci wiec mysle ze bedzie ładny dzien

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie u ginki. Mam zapalenie piersi, zapisała mi antybiotyk na 7 dni i do tego okłady 3 razy dziennie z altacetu. Powinno przejśćdo tego coś tam na dole nie do końca teges więc dostała clortimazol dopochwowo, jedną tabletkę.
A wogóle stwierdziła, że bardzo ładnie wyglądam i się u niej zważyłam 56kg czyli 1.5 mniej niż przed ciążą
oby szybko przeszło i brawo za wagę

Cytat:

biedaku....a nie masz torbieli w piersiach? bo podobno własnie przy torbielach lubią sie robic zastoje...ja mam w prawej piersi "hodowle" jak to moja pani dr mówi, ale mam chyba na tyle mało mleka ze nic sie nie podziało

hihi- swieta jej sie pomyliły- Mikołajki z Dniem dziecka

i tak ją nie ominęła kąpiel - tyle że dopiero o 21

duzy Piotrulek...az sie zważe z moją ksieżniczką

Cytat:
moja tak miała jeden dzien, ale to takie naprawde ulewanie było - jak sobie pluje ślinką to jest tego mniej. Przeszło samo, nie wiem co to było

Cytat:
Mały leży od 20 min obok mnie i sobie coś gada do szafki nocnej i ssie piąstkę a ja czekając na dzień dobry tvn zaglądam tu do Was ale widzę, że od wczoraj cicho jeszcze, pewnie jeszcze śpicie :P:P
my sie juz od 7 rano nosimy na rączkach bo chyba brzuszek boli...teraz spi mała na brzuszku ale wierci sie strasznie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

ja mam 4 mniej niz przed ciążą - czyli niewiele wiecej niz przed maturą

wapn możesz brać, tylko sie zapytaj w aptece jaki preparat mozna przy karmieniu. Ja biore 500 mg na dzien bo duzo dokarmiam, ale pediatra pwoiedziała ze przy samym cycu to nawet 1000mg mozna

Cytat:
dzień dobry a u nas piękne słoneczko jak na razie
Mały dziś spał 7godz ciągiem i później jeszcze 4 wstał o 7:30 i koniec spania teraz walczy w koszyczku, macha nóżkami rączkami i do tego sobie gada ciekawe czy zasnie
wow super
u nas tez dzis super, usneła o 22, wstała na cyca o 3.30 i obudzilismy sie wszyscy o 6.55 (a mąż na 7 do pracy )
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:54   #2816
lullaby_ml
Zakorzenienie

Probuje dziergac to etui i szalu dostaje
Stary 2011-12-07, 11:01   #2817
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Kupiliśmy wczoraj Fiśkowi pluszako-grzechotkę i chyba mu się mocno spodobała. W sklepie większość czasu wpatrywał się w zadek konika a teraz szarpie go za uszy i łapie za nóżki. Fajny wydatek Załączam zdjęcia z kolegą ( o i widać brudek no coż )
Ale sie polubili

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
a! i pokażę Wam mojego żółwika
Ale słodzinka

Cytat:
I pytanie do mam nie z miasta: Jak będziecie wychodzić z maluchami zimą jak zasypie?? Wózkiem??
Raczej tak, u nas odśnieżają. W razie czego wsadzę małego w chustę, albo w najgorszym razie chociaż na chwilkę na rękach. Ale ostatnio wysiada mi kręgosłup, więc nie wiem czy dam radę go nosić

Cytat:

Aaaa powiedźcie mi jakiej emulsji do kąpieli używacie?
Ja mam jeszcze oilatum soft, a w następnej kolejności Hippa

Cytat:
Hej Dziś nie było tak pięknie ale nie mogę narzekać Moje dziecko nauczyło się "mówić" neee i dii I kończymy dzisiaj 3 miesiące
oj jak ten czas leci

Cytat:
ja wiedziałam że tak będzie!! Synek zachorował w swoje święto-2 miesiące! mąż jest chory, do minimum ograniczyliśmy jego kontakty z Filipkiem, ale zaraził go dobrze że akurat dziś mamy tą kontrolną wizytę...

Mały kaszle, kicha, tak jakby krztusił się katarem, no masakra tak mi go szkoda już wczoraj coś podejrzewałam bo w ogóle apetytu nie miał. A dziś zamiast 120 wypił 30ml mleczka o 7 i więcej nie chce

I aż płakać mi się chce bo do tego jest taki dzielny i pogodny,leży na macie i między kaszlem a kichaniem gada do zabaweczek i się uśmiecha, mój bohater!

miłego dnia życzę i dużo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków co są przeziębione!!
Oj to dużo zdrówka dla synka i cierpliwości dla mamusi

Cytat:
Acelinka/Caltea a stosując Azalie jak jest z okresem? Jest w takich samych odstępach jak przed ciążą? A miałyście jakieś krwawienia od tej Azalii? Bo niby może się jakieś krwawienie pojawić
Ja myślę, że okres nie przyjdzie, bo jesz tabletki bez przerwy, dopóki karmisz piersią. Jestem w trakcie 1 op. i plamień póki co nie ma

Cytat:
a w sylwestra obchodzimy z małżonem 10 lat bycia razem
O to też sie poznaliście w Sylwestra? My też, ale teraz będziemy obchodzić 19 rocznicę poznania (na 18 zafundowaliśmy sobie Leośka)

Wczoraj wreszcie ważyłam moje dziecko. Miesiąc temu Leoś ważył 5150 a teraz 5820. Przybrał prawie 700g i lekarka obliczyła, że właśnie tyle powinien przybierać miesięcznie. Z jakiegoś przelicznika wyszło jej, że biorąc pod uwagę najniższą wagę po porodzie, L. powinien teraz ważyć 5200. Chciała nam ograniczyć mm, ale jak się dowiedziała, że mały jest tylko na piersi, to zrezygnowała z ograniczeń. Acha i obwód główki na prawie 2,5 miesiąca to u nas 39cm (przyrost o 4 cm od porodu). A za 2 tyg. szczepienie, to znowu porównam wagę.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:04   #2818
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

witam zaśnieżonego lublina, śnieg dalej pada - a ja na spacer chciałam
melduję, ze my już po szczepieniu - na razie OKI. Agatka nie raz przy butli bardziej się rzuca i płacze niż po ukłuciu. aha, wazy 5200 czyli 300gr w 13 dni przybrała oby w ciągu dnia po szczepieniu bylo bez problemów

Cytat:

a kiedy Mucka była, nie zauważyłam

Cytat:

Agatce wysypka zginęła w zasadzie po definitywnym przejściu na bebilon pepti

[QUOTE=MalgosiaM8;30927062]
Cytat:
/QUOTE]

gdy jeszcze karmiłam piersią, pediatra kazała mi brać 'calcium gluconicum" 3x1, ok 8 zl kosztuje. można brać karmiąc.

super, ze tak się unormowało

kciuki za pępuszek
a czemu tą skórkę trzeba naciągąć ? Czy każdy powinien to robić, czy są jakieś medyczne wskazania ?

ojej urocze zdjęcie!!!!

Thaya twoja babcia pobiła upierdliwością moją

Aa2 - Marcello jako "santas little helper" wydaję się być wyluzowany u Mikołaja w ramionach

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:04   #2819
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Caltea, widzisz jak ładnie rośnie a ty się bałaś, że chudy brzuszek.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-12-07 o 11:11
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:09   #2820
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

O to też sie poznaliście w Sylwestra? My też, ale teraz będziemy obchodzić 19 rocznicę poznania (na 18 zafundowaliśmy sobie Leośka)

poznaliśmy sie juz dawno, bo ja w liceum siedziałam w jednej ławce z siostrą męża ale zaczęlismy sie spotykać w sylwestra właśnie 10 lat temu
fajny prezencik macie

Wczoraj wreszcie ważyłam moje dziecko. Miesiąc temu Leoś ważył 5150 a teraz 5820. Przybrał prawie 700g i lekarka obliczyła, że właśnie tyle powinien przybierać miesięcznie. Z jakiegoś przelicznika wyszło jej, że biorąc pod uwagę najniższą wagę po porodzie, L. powinien teraz ważyć 5200. Chciała nam ograniczyć mm, ale jak się dowiedziała, że mały jest tylko na piersi, to zrezygnowała z ograniczeń. Acha i obwód główki na prawie 2,5 miesiąca to u nas 39cm (przyrost o 4 cm od porodu). A za 2 tyg. szczepienie, to znowu porównam wagę.
no i widzisz jaki duzy facet z niego niepotrzebnie sie martwiłas
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości