|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Dziewczyny dzisiaj mi wybaczcie ale ja bez nadrabiania. Czuje sie paskudnie, bola mnie chyba wszystkie miesnie i kosci jakie mam, chyba mnie rozklada na dobre. Poodpisuje tylko to co mniej wiecej chcialam napisac:
Aga ja tam robie wszystko zeby lulek nie ogladal tv, to rzeczywiscie fascynujace bo tam sa swiatelka i migawki ale uwazam ze to szkodliwe i jak sie co chwile oglada to go przesuwam w inna strone zeby nie widzial ![]() Ancia przytul ode mnie mocno Franusia Moonik zgadza sie, kazdy to ma ale jesli ta bakteria dostanie sie gdzies do cewki moczowej to wtedy trzeba leczyc bo ta bakteria zyje sobie ale w tyle..ale to teraz opisalam, moja sis ma prawo mnie teraz palnac w glowke ![]() sisku mam nadz ze problemy karmieniowo-piersiowe Cie w koncu opuszcza, noz ile mozna tak sie meczyc i cierpiec Spray Miki tez pokasluje ale mega rzadko i jak na moje to jest wlasnie przez ta sline, bo ostatnio produkuje jej naprawde w takich ilosciach ze ci chwile go wycieramy. Celtus boskie masz corki! ![]() Acelinko a Ty wszystko ogarniesz, w ogole super mama z Ciebie i nic tylko brac przyklad! Mialam nie nadrabiac ale to silniejsze ode mnie, a teraz ide sie meczyc znowu przy herbacie
|
|
#3092 | ||||||||
|
kosmitka
|
Jejku mój Francisław dzisiaj dużo śpi, co to w nocy będzie.
Cytat:
A mamy i antybiotyk i probiotyk. Cytat:
. W sumie zdarza się to bardzo sporadycznie, no ale jak mojego ściągniętego mleka jest za mało a Franio głodny to chyba lepiej, żeby dostał ile chce, prawda?Biedna Twoja Natalcia, tuli ją ciocia Ania mocno Cytat:
Cytat:
.Widzisz ja mu podręczników z prawa nie czytam, błąd! Cytat:
. Jedynie wie, że jak ma bosą stopę i jest na przewijaku, to od razu uruchamia je i przesuwa się jak żółw, moment i jest za przewijakiem, trzeba być czujnym!Cytat:
Cytat:
Za wagę brawa!! tylko mój się ostał chyba taki chudzinek, faktycznie jakieś mleko mam chude .I u nas też nie mierzą dzieciątek. Cytat:
![]() jak to zrobiłaś??Wczoraj poszalałam w pepco i młody ma 6 nowych bodziaków plus 2 od babci na mikołajki . Brakuje mi teraz jakiś śpiochów, bo z większości powyrastał. Cotka mnie zaraziła chyba tym zakupoholizmem. W środę jadę do miaasta to może zahaczę do Tesco - była któraś, jest coś fajnego??
|
|
|
#3093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lepsze to niz nic ![]() Cytat:
no i jest promo na zabawki z firmy Lamaze, fajne, takie zawieszki są jak moonik pokazywała kiedys , jakies grające różne stworyA jak masz Smyka gdzies na podorędziu to tez jest wyprzedaz - fajne pajace welurkowe sa po 30 zł. kupiłam mlodej dwa a jeszcze dwa dostała od chrzestnej na mikołaja Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-12-09 o 16:56 |
||
|
|
|
#3094 |
|
kosmitka
|
Dzięki Danika, mi najbardziej trzeba śpiochów, bo młody nie ma w czym spać. Po drodze mam reserved kids to też może zdążę oblookać.
Francisław ma jakiś skok, jak nie śpi, to tylko ręce. Oszaleć można. I męczy się z zatwardzeniem, więc go noszę nooo, ręce bolą.
|
|
#3095 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ci dobrze z domowa fryzjerką. Tez musze się w końcu wybrac i się ogarnąc ![]() Cytat:
Powoli przyzwyczajam sutki do laktatora- w razie "w" mam nadzieję, sie nim poratować- oby nie trzeba było ![]() Ta rozmowa z Leonka z Andrzejem rewelka- po prostu padłam Cytat:
![]() Po drugie- dz. za wypowiedź Cytat:
Ręka nie umiem odciagać- ale staram ise juz ćwiczyć coś z laktatorem Będzie dobrze A Franio ogólnie jak się czuje?? Przestańcie się juz tak chwalić nooo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za wyniki z moczu ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój od ok. 13.30
i to sam na łóżku. W szoku jestem bo przeważnie tylko rączki.![]() Cytat:
![]() Będziesz miała bicepsy roku normalnie |
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakosc moim zdaniem bardzo dobra jak za tą cenę ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Archi ty masz Medele tą mini electric no nie? ja nie umialam nia na początku wiele odciągnąc, teraz przystawiam ten lejek tak, ze tak jakby naciskam nim piers od dołu (sutek dotyka lekko górnej części tej rurki od lejka -od dołu cała otoczka jest wciągnięta)....kurcze nie wiem jak to opisać i dociskam na początku mocniej az poleci porządnie mleko (tak z 10ml) potem juz jakos samo zaciąga i wtedy juz pod różnym kątem jade odciągam nawet po 70-80 z jednego cyca (dla mnie duzo )
|
|
|
|
|
#3098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
łączę się w bólu Cytat:
Cytat:
Marzy mi sie tez odrobina odpoczynku od malego, wiec jakby bylo mleczko w butelce to byloby super ![]() Ach i miałam pisać Acelinko- gratuluję kiełka u Natalki Mam nadzieje,ze na razie nie bedzie robila uzytku z niego
|
||||
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zawsze kombinuję . Poza tym mi też pomaga takie "przesuwanie pokarmu" palcami z góry na dół. Byłam dziś u internisty i chyba mam alergię ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() Albo wpadaj do wro udostępnie Ci silniczek do medeli to wypróbujesz ![]() ![]() A ręcznie próbowałaś? |
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proszę nie strasz że nastepny skok.. Melduje kupiłam żel na dziąsełka, nasmarowałam i po kilku minutach mały się uspokoił ![]() już nie długo do kiełka bo czuc już zaostrzenie pod paluszkiem
|
|
|
#3101 | |||
|
kosmitka
|
Dziękuję, Franio poza zatwardzeniem i wrodzonym marudzeniem, które ustaje po wzięciu na ręce i robieniu kmw domu - czuje się świetnie i jest moim aniołkiem
.Mam się bać tej bakterii? Liczyłam na jakieś słówko o niej ![]() Cytat:
Cytat:
Jutro śmigam do szkoły i Francisław zostaje na polu bitwy z babcią. Trzymajcie kciuki za nich oboje .Dobrej nocki ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Małgosia ja Cię nie mogę, zębisko się szykuje, ale mamy dorosłe dzieci .Skok mówisz? Ee póki co lajtowy, daję radę .---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
. Zabić to za mało, jak mówiła moja śląska koleżanka
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze niedawno byli tacy maluścieńcy.Pierw przeczytałam kibelka i nadumałam się ocb- ahhh to czyytanie ze zrozumieniem
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#3104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zwykła E.coli sobie normalnie mieszka w naszych jelitach, a ten szczep 0:44 pojawia sie czasem nieproszony i powoduje własnie biegunke, czasem wymioty itp. nie pisałaś jak duzo jej tam wyszło, ale wiem ze niektórzy zalecają to wypleniać za pomocą samego probiotyku wiec jak macie antybiotyk to na pewno gad szybko zdechnie za Franciszka i babcię ![]() Cytat:
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-12-09 o 20:08 |
|||
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tu już taki duży Staś jest
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie moje dziecko spi
chyba pierwszy raz od powrotu ze szpitala spi o tej porze...juz sie martwie ze ona jakas chora, tak nienormalnie sie od wczoraj zachowuje - najpierw te wrzaski, teraz spi... no nic, skorzystamy z TZem i obejrzymy filma ![]() dobranoc
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
matko Staś się obudzil z przeraźliwym krzykiem
płakal strasznie przy jedzeniu, boli go to dziąsełko chyba tak bardzo... posmarowałam znowu żelem i uspia z pieluszką przy buzi...
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
, ale nie wiem w sumie czy to po skoku czy przed skokiem
|
|
|
|
|
#3109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Uff... wiecie...studia dzienne i mieszkanie w akademiku itp problemy to jakoś już nie dla mnie
za to z drugą koleżanką miałyśmy tematów masę Jej synek mimo, że waży ponad 4kg to taki maleńki się wydawał, spał całe moje odwiedziny, słodziakCytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj i wczoraj wyjątkowo rzadko chciał Może się zmienia, dojrzewa czy coś Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za walkę z laktatorem
|
||||
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Utul bidaczka od cioteczek i ty się trzymaj, bo pewnie jest ciężko |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny tak mruczał jak mu dałam smoka, jak by się żalił. Usnął na szczęście szybko, chyba to zasługa tego żelu "Calgel " się nazywa za jedyne 11zł
|
|
|
#3112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawo za główkę, tak się bałaś matko-wariatko a podnosi się sam do siadania czy przy pomocy Twoich rączek?u mnie mierzą tak jakby na luźno tzn. od główki przez kręgosłup do pupci, a potem przez nóżkę do piętki. I nie trzeba wtedy prostować nóżek i z tego co wiem to tak się często mierzy niemowlaki. Cytat:
się jej coś odmieniło i zamiast jak zwykle zasnąć po kąpieli to się w najlepsze rozbawiła ![]() Cytat:
![]() Małgosiu spokojnej nocki, oby Stasiowi nie bardzo ząbek dokuczał
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
znam to z autopsji - jedna z koleżanek właśnie jest w ciąży, masa tematów, a z drugą jakoś się nie klei. Pisałam Wam zresztą ostatnio.
|
|
|
|
#3114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z nią ogólnie ciężko się gada Kupiła małemu gumową kaczuszkę do kąpieli, taką piszczącą - pierwszy raz w życiu widziałam żeby moje dziecko płakało na widok zabawki![]() Cytat:
Tylko żeby nie było, że teraz nie rozmawiam o niczym innym tylko o dzieciach
|
|||
|
|
|
#3115 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głucho wszędzie, ciemno wszędzie, co to będzie co to będzie W smyku byłam dzisiaj. Faktycznie są wyprzedaże. Dużo fajnych rzeczy. Śpiochy też były w takich 2 pakach. Zgadza się. Eeee to Wy dziewczyny obkupione dzisiaj Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ucieło mi chyba cytat. Ja głupia dzisiaj nie zapytałam skąd ten śluz, ale jak byłam ostatnio to mówiła coś o niewykształconych jelitkach, układzie pokarmowym (czyli stara śpiewka). Stefek nie ma objawów alergii więc nie mam się martwić. Wcześniej Kazała podawać acidolak baby i po tym mu przeszło, ale wczoraj znowu się śluz pojawił i dzisiaj kazała kupić Latopic. Ma podobno pomóc zarówno na śluz jak i delikatną wysypkę. Uciekam Laseczki. Spokojnej nocy
|
|
#3116 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Jestem w końcu
![]() Widzę, że wy już o ząbkach rozmawiacie Przecież dopiero się cieszyłyśmy z kolejnych porodów...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mu powiedziałam, ze na razie no way, ze wystarczy mi jeden wyjec, to potem mówił do Kamci: "Nie płacz, musisz być grzeczna, bo inaczej mamusia nie będzie chciała Ci siostrzyczki zrobić" Cytat:
Cytat:
Ja nie wychodzę od kilku dni Strasznie wieje, pada i w ogóle do d...y pogoda ![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie wiem czy do środy jeszcze aktualne będzie...
|
||||||||
|
|
|
#3117 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero po wyjasnieniu wyżej rozumiem o co chodzi A może się wystraszył nowego dźwięku- te zabawki tak zazwyczaj głośno piszczą i może to dlatego? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-09 o 21:58 |
||||
|
|
|
#3118 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe o której zaśniemy![]() Cytat:
![]() Archi i Calti po jakim czasie od brania antybiotyku było widać jakąś poprawę w piersiach. Bo ja już 3 dni biorę i nic, nadal jedna wielka gruda i cała otoczka czerwona A jutro chrzciny, godzina w kościele i później przyjęcie i rób tu kobieto dobrą minę jak Cię boli
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś współczuję. Myślałam, że ja przechodziłam masakrę zastojową, ale widzę, że u mnie to był pikuś. Oby było lepiej
.
|
|
|
|
#3120 | ||||||
|
Zadomowienie
|
... taa nakarmiłam dziecko i ..wizaz
a tak na poważnie to czekam aż tabletka na ból zęba zacznie działać.Byłam u dentystki, ale nie jestem pewna czy to ten ząb co mi robiła to boli, ból za bardzo promienieje i ciężko go zlokalizować.Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze że lek jest, oby jak najszybciej pomógł. Cytat:
Cytat:
Martusia-oby ten antybiotyk zaczął działać do niedzieli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
akurat między dwoma szkoleniami tż![]() Archi- w sprawie laktacji tylko tyle moge pomóc ![]() Lulka- życze zdrówka kuruj sie mamuśka,a hasło na drugie dziecko pierwsza klasauciekam spać...spokojnej nocy(juz miałam pisac brzuchatki ) mamuski
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

pierwszy raz od nie wiem kiedy nie w pionie
zobaczymy co będzie jak ją położę 
za szybkie rozprawienie się z e colą w pupci
padłam jak to zaobserwowałam
tylko mój się ostał chyba taki chudzinek, faktycznie jakieś mleko mam chude 
ale lepsze to niz nic 

Będzie dobrze 

a jeszcze niedawno byli tacy maluścieńcy.
płakal strasznie przy jedzeniu, boli go to dziąsełko chyba tak bardzo... posmarowałam znowu żelem i uspia z pieluszką przy buzi...
nawet nie był to płacz, a taki wrzask bez łez... Mam nadzieję, że nic się jej nie będzie działo dziś