Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 16:40   #2491
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a tak poza tym u mnie dzis chała kiepsko sie czuję wczoraj pisałyście o tych kosciach a mi dziś w nocy chyba jakaś kośc przeskoczyła albo nie wiem co się stało bo przekręcałam sie z boku na bok i tylko usłyszałam jak przeskakuje i poczułam taki przeskok i już sie ruszyc nie mogłam nie mogłam ani zmienić pozycji ani wstać do kibelka bo myślałam że będe drzeć sie z bólu - niech to już się skończy bo jestem już zmęczona - mam dosć czy wy też tak kiepsko sie już czujecie na tej koncówce ??
nad ranem miałam jakieś dziwne skurcze jezdziło mi po jelitach myślałam ze coś sie ruszyło ale nie znowu ucichło i tak se ten mały kurdupel z matką w kulki leci
Monika ja też już na końcówce i dziś marudziłam mężowi, że nic mi nie jest, czuję się bardzo dobrze, tak jak przez całą ciążę, żadnych oznak żeby coś się miało zbliżać, żadnych skórczów (oprócz twardnienia, ale to już mam od 2o-tego któregoś tc), zero jakichkolwiek przepowiadaczy. Eh kto by nam dogodził tak źle i tak niedobrze...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
dziewczyny mam pytanko - do tych co są już na samej koncóweczce jak ja - czy wam tez tak strasznie puchną nogi??
bo mi od kilku dni tak puchną ze mam ogromne baniaki wyglądam jak fiona wcześniej mi puchły ale po całej nocce opuchlizna schodziła a teraz nie pomaga nawet trzymanie nóg w górze ani przespanie całej nocy są przez cąły dzień i noc jak ogromne baniaki kostek nie widać, czy to normalne pod koniec ciąży??
Mi nic Monika nie puchnie
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 16:57   #2492
annyonne
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
annyonne ja też pracowałam w samorządówce, ale miałam umowę na czas określony. Po wyborach samorzadowych przylazł nowy starosta i zarządził redukcje etatów, a mi w tym czasie pechowo kończyła się umowa i tym o to sposobem pożegnałam się z samorządówką, a szkoda... dodatki, nagrody, wczasy pod gruszą, trzynastki, imprezy i szkolenia... żyć nie umierać, nie to co u prywaciarza
To już zależy od miasta... U nas budżetówka jest cacy a samorządówka bee, jak coś spadnie to jakieś resztki po "mieście" a robotę za nich trzeba odwalać, bo z czym nie wiedzą co zrobić to wrzucają do nas... Trzynastki są a i owszem, nagrody raz lub dwa razy w roku też ale na pewno nie tak wysokie jak wszyscy myślą, mojej pensji po 6 latach pracy daleko do średniej krajowej a wczasy pod gruszą w tym roku to oszałamiająca kwota 220 zł. Gdyby nie hipoteka to rzuciłabym tą robotę w diabły...

O naparze z liści malin i wiesiołku też nam mówili na SR.
Napar można spożywać od 36 tc - wzmacnia mięśnie macicy, a wiesiołek od 37 tc 3 x 2 kapsułki dziennie - bdb wpływa na rozwieranie szyjki macicy.

Pearl - gratuluję
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:01   #2493
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
To już zależy od miasta... U nas budżetówka jest cacy a samorządówka bee, jak coś spadnie to jakieś resztki po "mieście" a robotę za nich trzeba odwalać, bo z czym nie wiedzą co zrobić to wrzucają do nas... Trzynastki są a i owszem, nagrody raz lub dwa razy w roku też ale na pewno nie tak wysokie jak wszyscy myślą, mojej pensji po 6 latach pracy daleko do średniej krajowej a wczasy pod gruszą w tym roku to oszałamiająca kwota 220 zł. Gdyby nie hipoteka to rzuciłabym tą robotę w diabły...

O naparze z liści malin i wiesiołku też nam mówili na SR.
Napar można spożywać od 36 tc - wzmacnia mięśnie macicy, a wiesiołek od 37 tc 3 x 2 kapsułki dziennie - bdb wpływa na rozwieranie szyjki macicy.

Pearl - gratuluję
kochana ja tez w budżetówce pracuje

wczasy pod gruszą- jak mowisz- cos koło 200zł było w tym roku
średniej krajowej to ja nawet połowy nie zarabiam...

niby mam umowe na czas nieokreslony i moge wrócic ale bardzo bym chciała nie wracac po macierzynskim tylko zmienic prace... mam nadzieje ze mi sie uda
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:05   #2494
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
A w ogóle jestem ostatnio taka roztrzepana i zakręcona, ze szok. Wczoraj byłam na zakupach w galerii i siusiu mi się zachciało, wchodzę na pewniaka do kibelka a tam... jakiś facet leje do pisuaru Pomyliłam klopy Szkoda, ze nie widziałyście jak szybko się stamtąd ulotniłam

A jaka reakcja tego faceta???? powiedziałaś coś?? Pewnie złapałaś buraka i uciekłaś co???

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:07   #2495
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Na wczorajszej wizycie lekarz powiedział ,że mała ma 2030gr w 32+5t.c. i że to długonogie stworzenie(ciekawe czy zmieści się w 56 ubranka) ,przepływy pomierzył i wszystko ok ,ale okazało się ,że mała ma trochę za mały brzuszek w stosunku do tygodni o 10 dni .Kazał się nie martwić,ale wiadomo,że już się zastanawiam.Ma tak którejś z mamuś tak dzieciątko.Oczywiście mam zakaz dalej chodzenia i moja szyjka teraz mierzy 1 cm i powiedział,że jak by chciał to by już mogł wsadzić palca do szyjki,kurczę czyli co rozwiera mi się bo się nie zapytałam z wrażenia i dopiero później do mnie doszło.Pessar zdejmie mi 5 stycznia jak będę w 36+5 tygodniu i wtedy też odstawiam leki ,więc niedługo po tym mogę się rozpakować
Spokojnie, skoro lekarz karze się nie martwić, to musisz go słuchać

Moje dziecię jest niewymiarowe główka - nóżki o co najmniej 3 tygodnie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pisałam do koleżanki, do której miałam wczoraj jechać i się okazuje, że u jej synka wykryto wadę serca aorta się zwęża i trzeba ją rozszerzyć... jadą niedługo do szpitala do Gdańska na operację.. a Wiktorek ma dopiero 2 tygodnie jeszcze jakąś infekcję załapał straszne to...

Szkoda, że mnie nie może zmolestować w realu kurka
znowu śledzie?? u mnie zostały od wczoraj ale jakoś mi przeszła ochota masakra jakaś ze mną jest
Co do małego -
Co do śledzi - zmolestował mnie przez kom. a śledzi kupiłam aż 2 płaty, więc bardziej na smaka na święta będę robić mega porcję na 2 wigilie + dla nas tylko nie wiem w czym mam to zrobić, bo nie mam tylu misek

Cytat:
PEARL ZDAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrona i praca na 5, na dyplomie średnia ze studiów 4,5!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje kochana!!!!!
Jupppiiii
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
wiecie co za głupote dzisiaj zrobiłam... miałam ugotowane jajko, takie na miękko, ale ze było zimne, a ja lubie ciepłe a chciałam szybko, to włożyłam na chwile do mikrofali... i pech chciał ze zadzwonił w tym czasie tel... i jajko zamiast 20sek podgrzewało sie minute i nagle słysze huk i cała mikrofala w jaju...

_________________________ _______
Ale mam dziś lenia miałam skończyć remement w szafie z ciuchami i oczywiście nie zrobiłam tego
Zaraz wstawiam na gaz rybcię i od razu zrobię budyń, bo już ze 2 dni za mną chodzi

Trochę ogarnęłam rzeczy Tymusia, mam b. mało ciuszków na 56, a niektóre wielkością pasują do 62 już się nie będę sugerowała rozmiarami na metkach
Jak w czwartek będzie w miarę ładnie, to idę znów na łowy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:08   #2496
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kochana ja tez w budżetówce pracuje

wczasy pod gruszą- jak mowisz- cos koło 200zł było w tym roku
średniej krajowej to ja nawet połowy nie zarabiam...

niby mam umowe na czas nieokreslony i moge wrócic ale bardzo bym chciała nie wracac po macierzynskim tylko zmienic prace... mam nadzieje ze mi sie uda
ja tez budzetowka ale naszczescie umowa konczy mi sie z dniem porodui bo bym tam pewnie gdyby nie ciaza do konca zycia za 1000zl zapierdzielala... na wielkanoc mowili ze dadza czesc kasy bo bieda ale reszte dadza na boze narodzenie.. a mi nie dadza bo przed swietami urodze.. zdzierstwo... a u mnie nsawet o wczasach nie mowili.. tylko sie dowiedzialam ze 13 za mc na zwolnieniu nie dostane

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:16   #2497
czubasek20
Zakorzenienie

Słodkie

http://www.youtube.com/watch?v=Q9bXl...eature=related
lecę nadrabiać

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:16   #2498
bambusiek
Zakorzenienie

nie osączyłam dobrze ryby i zrobiła mi się ciapa na patelni

Przynajmniej ziemniaczki i budyń smaczne

Zaraz brat ma mi podrzucić ciepłe placki ziemniaczane i domowy barszczyk

A teraz papa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:19   #2499
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
dziewczynki
hejka mam pytanko czy u was w szpitalach jest możliwość rodzenia na gazie? tzn chodzi o gaz rozweselający, co o tym myślicie? bo u mnie mozna sobie zażyczyć i tak się zastanawiam czy nie skorzystac ponoć mniej stresuj ący poród jest i ból bardziej przytłumiony
U mnie nie ma... Zresztą u mnie to w ogóle nic zmniejszającego ból nie ma

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Kropeczka moje dziecię do 32tc było w poprzek A z ta dużą gulą to moze być pupa, mój szkrab jak sie rozpycha to po prawej jest właśnie duża gula a po lewej jeździ nogami ale ta duża gula to pupa na 100% potwierdzone
To moje dziecię ma wyjątkowo długie nogi, bo od tej dużej guli do małej gulki jest ze 20 cm

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
jesz jaja na miekko? nie wolno ponoć....
Ja też jej Nie mogę się powstrzymać

Co do lampki księżyc z IKEI, to już ją kupiłam i też chodziło mi o przytłumione światło. Szkoda, że jest jasne. Najwyżej kupię żarówki o mniejszej mocy Jakby co, to przy karuzeli jest jeszcze mała lampeczka, więc mogę też jej używać

Kurczę ledwo Was nadrobię i odpiszę a już czuję ból w plecach No i mam na coś ochotę, ale za chiny nie wiem na co
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:24   #2500
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

jesz jaja na miekko? nie wolno ponoć....

Czemu nie wolno ? Nie słyszałam o tym i mialam fazę że prze tydzień tylko jajka na miękko jadlam

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
delikatnie przy schylaniu boli. Ale bardziej, gdy podnoszę nogę, by ubrać but... masakra jakaś

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Pearl gratulacje
Mi już buty mąż zakłada bo za bardzo sie przy tym męcze.

W ogóle to mąż ma z pracy bal karnawałowy 4 lutego i pyta sie mnie dziś czy idziemy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:24   #2501
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziewczynki pomozcie mam wybrac sobie tzn dla Igorka pod choinke skoro jednak decyduje sie na wyjscie przed swietami;p karuzelke (zaznaczam ze musi miec mozliwosc zaxzepienia na lozeczku turyst,), mate edukacyjna noi my chcemy hustawke albo lezaczek albo to i to... tylko jest tyle rodzaji

mozecie cos polecic?? na co zwracac uwage??

Uska ja wczoraj otrzymałam przesylkę z allegro a w niej leżaczek i karuzelka o takie
http://allegro.pl/bright-starts-leza...969575463.html
http://allegro.pl/karuzela-nad-lozec...959643262.html

mąż wieczorkiem je zlożył i oto moje spostrzeżenia:
lezaczek jest naprawdę super bardzo delikatne pastelowe kolorki i pluszowy material bardzo mięciutki i wkładka dla niemowlaczka , bujanie jest bardzo fajne takie delikatne takie inne jak w niehybrydowych leżaczkach - wybrałam go własnie ze względu na te cechy i mam nadzije że dzidzia będzie tez zachwycona jak ja a i ma 10 melodii

karuzelka też super , kolorki wspaniałe , wykonanie porządne i te ułożenie karuzelki pod skosem podobno lepsze niż proste
- podobno te karuzelki są lepsze od FP - są też w kolorkach chłopcowych te karuzelki
-jeśli chodzi o łóżeczko tur to nie wiem czy się da
co do maty to zbytnio nie pomogę- mam dwie ale takie bez pałąków z zabawkami - zabawki są na macie więc bede musiał zakupić cos takiego do tych moich mat http://allegro.pl/chicco-play-gym-du...967844419.html ale dłużej posłuży

Edytowane przez kasiulka99
Czas edycji: 2011-12-09 o 17:34
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:32   #2502
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mi już buty mąż zakłada bo za bardzo sie przy tym męcze.
Też Męża do tego wykorzystuję

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Uska ja wczoraj otrzymałam przesylkę z allegro a w niej leżaczek i karuzelka o takie
http://allegro.pl/bright-starts-leza...969575463.html
http://allegro.pl/karuzela-nad-lozec...959643262.html
Śliczna jest ta karuzelka Pomimo tego, że ja chciałam z elementami czarno-białymi, to gdybym miała mieć córeczkę, to chyba bym się na nią skusiła
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:44   #2503
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Czy wam też tak nogi puchną? Ja mam normalnie stopy jak serdelki i całe nogi opuchnięte
ja póki co nie puchnę i oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Na wczorajszej wizycie lekarz powiedział ,że mała ma 2030gr w 32+5t.c. i że to długonogie stworzenie(ciekawe czy zmieści się w 56 ubranka) ,przepływy pomierzył i wszystko ok ,ale okazało się ,że mała ma trochę za mały brzuszek w stosunku do tygodni o 10 dni .Kazał się nie martwić,ale wiadomo,że już się zastanawiam.Ma tak którejś z mamuś tak dzieciątko.Oczywiście mam zakaz dalej chodzenia i moja szyjka teraz mierzy 1 cm i powiedział,że jak by chciał to by już mogł wsadzić palca do szyjki,kurczę czyli co rozwiera mi się bo się nie zapytałam z wrażenia i dopiero później do mnie doszło.Pessar zdejmie mi 5 stycznia jak będę w 36+5 tygodniu i wtedy też odstawiam leki ,więc niedługo po tym mogę się rozpakować
mój Tuptuś ma dokładnie tak samo brzuszek mniejszy od reszty o jakiś tydzień, ale pani doktor powiedziała że nie należy się tym przejmować wszystko jest w normie

Cytat:

Gratulacje kochana!!!!!
gratulacje kochana
to teraz tylko czas na imprezkę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:49   #2504
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
proszę bardzo:

POLĘDWICZKI W SOSIE PIEPRZOWYM

Składniki
 2 polędwiczki wieprzowe
 2 łyżki masła
 1 łyżka mąki
 1 szklanka białego wina- ja zamiast wina używam rosołu albo kostki rosołowej
 1/2 szklanki wody
 1 łyżka ostrej musztardy (łagodna tez pasuje)
 1 łyżka pieprzu czarnego
 odrobina pieprzu kolorowego
 olej do smażenia
 sól i pieprz do oprószenia mięsa

Krok 1.
Polędwiczki kroję na plastry i każdy lekko rozbijam. Posypuję z obydwu stron solą i pieprzem.

Krok 2.
Na patelnię wlewam olej, podsmażam polędwiczki z obydwu stron, a potem zdejmuję z patelni.

Krok 3.
Dodaję łyżkę masła i mąki i mieszam, następnie wlewam wino-może być rosół warzywny zamiast wina, wodę i dodaję musztardę, pieprz czarny i kolorowy i mieszam.

Krok 4.
Wkładam mięso i duszę na niewielkim ogniu.

Krok 5.
Po około 20 minutach danie będzie gotowe. Podaję na talerz polane sosem, smacznego

do klubiku tez go wrzucę
Brzmi pysznie Muszę sobie zapisać i zrobić w któryś dzień

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Daleko, ale jednak specjalistyczny sprzęt mają najlepszy, więc nie masz czego żalować, jakby co to zawsze ci pomogą. Mój gin mówił mi że Rydygier to raczej tylko jak ciąża przebiega bez powikłań.

Dzięki, co będzie to będzie, gdzieś trza urodzić.
Dziewczynki, tak Was czytam i sobie myślę, że ja nie mam na co narzekać - w moim mieście jest jeden szpital, więc nie mam wyboru, nie muszę się zastanawiać, który lepszy, gdzie bliżej itp.

Jakby mi nie pasowało, musiałabym jechać do innego miasta, co w zimie nie jest chyba najlepszym pomysłem

Cytat:
a my dzisiaj wieczorkiem mamy gości zrobiłam na kolacyjke szaszłyczki drobiowe, do tego podam sosik czosnkowy-juz troche go zjadłam he he mniaaam i sałatka z salat, pomidorków koktajlowych i ogorka plus jakis sosik i do tego upieke bagietki ale będzie wyżera

wiecie co za głupote dzisiaj zrobiłam... miałam ugotowane jajko, takie na miękko, ale ze było zimne, a ja lubie ciepłe a chciałam szybko, to włożyłam na chwile do mikrofali... i pech chciał ze zadzwonił w tym czasie tel... i jajko zamiast 20sek podgrzewało sie minute i nagle słysze huk i cała mikrofala w jaju...
Mniam Takiego szaszłyczka z sosikiem też bym zjadła

Niezły numer z tym wybuchającym jajem

Cytat:
Pear gratulacje

Bylam na wizycie wszystko ok... tylko ze to przeziebiebnie sie rozwija i mam lezec z herbatka;/ wiec z dzisiejszej sesji nici
Ojej, to szkoda, ale zdrówko ważniejsze

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Jestem

Dziękuje za kciukasy
Z maleństwem wszystko oki, nie wiem jak duże bo tu nie mierzą
No i ........dzisiaj przeważyła pipucha Nie na stówę tylko na 80% ale szukała jajców i nie znalazła Za ok 3 tygodnie sie okaże

Po usg pojechałam z koleżanką do mathercare i nie mogłam się powstrzymać.....kupiłam "tron" oponkę dla mojej księżniczki, dla księcia się nie nadaje więc jak coś kogoś obdaruję

To jest fajne jak dziecko zaczyna siadać, bo się wsadza do tej oponki(zdj 1) i sobie może upadać A jak jest ciut starsze i zaczyna siadać samodzielnie to tylko pod plecy się robi oparcie(zdj 2). A takiego noworodka można położyć na samym kwiatku jako taka mata, bo to sie ściąga. No i kupiłam robaczka gryzaczka.....słodki i 2 pary rajtuzek

Mam trochę do nadrobienia, więc lecę

Kasik
, fajne zakupy
Moze Milenka nie sprawi niespodzianki i zostanie jednak Milenką

Cytat:

aaaa i piękny ten żółwik szkoda ze nie do kontaktu ale i tak o nim myślę właśnie czy nie zamówić...
Też mam ochotę na tego żółwia

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

Będę się widziała z położną dzisiaj to mogę jeszcze zapytać, ale pamiętam, że ona wcale nie mówiła, że to przyspiesza poród, tylko przygotowuje właśnie macicę do porodu, nawet kazda dostała opakowanie po zajęciach do zaparzania sobie
no nic w każdym bądź razie zacznę pić, bo jak ma być poród mniej bolesny i ma to dobrze wpłynąć na laktację to myślę, że warto
No pod sam koniec ciąży myślę, że te liście nie zaszkodzą, a jak mogą pomóc, to czemu nie spróbować?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:53   #2505
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny Pearl napisała mi, że baaaardzo dziękuję za kciuki!!! Bardzo jej pomogły Mały wariował strasznie, chyba cieszył się z takiego obrotu sprawy nie wejdzie na razie na kompa, bo poszła świętować! ze soczkiem na czele oczywiście

Mijus
dziś dowiedziałam się, że kot 3-kolorowy nazywa się 'szylkretem' i są to kotki Rodzą się samce ale baardzo rzadko i najczęściej bezpłodne Więc mój młody to chyba jednak 'ona' bo ja tam narazie nie umiem rozróżnić, a mały jest i mylę z jajcunami ciekawi mnie czy Filip miałby zapędy seksualne? Czy raczej nie skoro jest po kastracji? Cieszyłabym się bardzo, jakby była parka

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
widziałam to kiedyś hihi

bambusek ja już nie czaję o co Ci chodziło z tym molestowaniem przez telefon

kasiulka99 fajne rzeczy ale cena- mam nadzieję, że się dorobię takiego, też mi się marzy taki leżaczko-bujaczek

Stary 2011-12-09, 17:55   #2506
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Co do lampki księżyc z IKEI, to już ją kupiłam i też chodziło mi o przytłumione światło. Szkoda, że jest jasne. Najwyżej kupię żarówki o mniejszej mocy Jakby co, to przy karuzeli jest jeszcze mała lampeczka, więc mogę też jej używać
Ja jej jeszcze nie kupiłam, ale też myślałam, że takie bardziej przytłumione światło daje ...
A one są od razu z żarówkami? Czy jakąś sobie tam dołożyłaś?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:09   #2507
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
kasiulka99 fajne rzeczy ale cena- mam nadzieję, że się dorobię takiego, też mi się marzy taki leżaczko-bujaczek
Agatek leżaczek i karuzelka używane w stanie idealnym- wynegocjowałam fajną kwotkę a na szczęście niemowlaczki takich rzeczy nie niszczą - polecam allegro jak kupuję to tylko takie w stanie jak nowe i tu się sprawdziło ani jednej ryski więc po co przepłacać tak jak wam wczesniej pisałam kupujemy sami wszystko więc kombinuję jak mogę

Edytowane przez kasiulka99
Czas edycji: 2011-12-09 o 18:10
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:16   #2508
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje kochana!!!!!
Gratulacje

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
PEAR GRATULACJE !!!!!!

Dzień dobry DŻAGI !!!!
na początek napisze że zamawiałam sobie spodnie dresowe dzis przyszły i są rewelacyjne wiec polecam z czystym sumieniem
http://allegro.pl/rewelacja-spodnie-...933172643.html
http://allegro.pl/spodnie-dresowe-we...941200987.html

a tak poza tym u mnie dzis chała kiepsko sie czuję wczoraj pisałyście o tych kosciach a mi dziś w nocy chyba jakaś kośc przeskoczyła albo nie wiem co się stało bo przekręcałam sie z boku na bok i tylko usłyszałam jak przeskakuje i poczułam taki przeskok i już sie ruszyc nie mogłam nie mogłam ani zmienić pozycji ani wstać do kibelka bo myślałam że będe drzeć sie z bólu - niech to już się skończy bo jestem już zmęczona - mam dosć czy wy też tak kiepsko sie już czujecie na tej koncówce ??
nad ranem miałam jakieś dziwne skurcze jezdziło mi po jelitach myślałam ze coś sie ruszyło ale nie znowu ucichło i tak se ten mały kurdupel z matką w kulki leci
Tak to już jest z tymi naszymi Maluszkami,jeszcze ich niema a już decydują o wszystkim

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
dziewczynki pomozcie mam wybrac sobie tzn dla Igorka pod choinke skoro jednak decyduje sie na wyjscie przed swietami;p karuzelke (zaznaczam ze musi miec mozliwosc zaxzepienia na lozeczku turyst,), mate edukacyjna noi my chcemy hustawke albo lezaczek albo to i to... tylko jest tyle rodzaji

mozecie cos polecic?? na co zwracac uwage??

wśród mloich znajomych godny polecenia jest ten :
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...964858735.html
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:16   #2509
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Agatek leżaczek i karuzelka używane w stanie idealnym- wynegocjowałam fajną kwotkę a na szczęście niemowlaczki takich rzeczy nie niszczą - polecam allegro jak kupuję to tylko takie w stanie jak nowe i tu się sprawdziło ani jednej ryski więc po co przepłacać tak jak wam wczesniej pisałam kupujemy sami wszystko więc kombinuję jak mogę
myślałam, że nowe kupiliście my jeszcze za karuzelę nie zapłaciliśmy i ta babka dzwoniła to musiałam się tłumaczyć i przepraszać, że dopiero we wtorek kasę dostanie ale i tak jutro pojadę do Torunia do wpłatomatu i wpłacę brakujące 70 zł to od razu zapłacę, bo tyle nam brakuje bo oczywiście na mojej wieśniackiej wsi jeszcze się nie dorobiliśmy wpłatomatu ale mamy: Netto, Polo market, a na wiosnę nam wybudują BIEDRONKĘ!!!!!!!! i biedronkę będę miała bliziutko, bo jakieś 3-4 km od domku To może wpłatomat też kiedyś zainstalują...

Stary 2011-12-09, 18:25   #2510
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny Pearl napisała mi, że baaaardzo dziękuję za kciuki!!! Bardzo jej pomogły Mały wariował strasznie, chyba cieszył się z takiego obrotu sprawy nie wejdzie na razie na kompa, bo poszła świętować! ze soczkiem na czele oczywiście
Pewnie, niech świętuje i niech się nam mamuśka odstresuje:p ijemy:Twoje zdrówko Pani Magister Pearl

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
i biedronkę będę miała bliziutko, bo jakieś 3-4 km od domku To może wpłatomat też kiedyś zainstalują...
A to się nie nazywa ściana płaczu

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Ponawiam pytanie: czy któraś wie co z Ciężaróweczką
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:29   #2511
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:

a musze pochwalic mojego tż-ta, wczoraj wrócił z zakupami i przyniósł mi też bukiet ślicznych róż tak bez okazji
Stopka, nie wolno jajek na miękko! Płynne żółtko jest surowe i grozi salmonellą i chyba jakimiś bakteriami tak jak surowe mięsko. Ja bardzo ubolewam nad tym bo uwielbiam płynne żółteczko i tatara

Ale masz kochanego TŻ-a. Ja ledwo wyprosiłam pierścionek na narodziny córci. Kwiatki dostaje tylko na walentynki i czasem na dzień kobiet się zdarzy ale dobre i to

renata,annyonne,neska ja zaczęłam doceniać państwową pracę jak ją starciłam i zatrudniłam się u parszywego prywaciarza (u komornika). Zapierdziel non stop, wyrobienie się z pracą było niemożliwe, trzeba było trzaskać nadgodziny(na szczęście płatne) bo szef - biedak i nie stać go było na zatrudnienie kolejnego pracownika. A jeździ najnowszym terenowym BMW a chatę ma jak pałac. Panie które tam pracują po 10-12lat zarabiają 1200zł netto bez jakiejkolwiek podwyżki. Oczywiście zero dodatkowej kasy. Nawet śniadania spokojnie zjeść nie można bo szef zaraz komentował "tu nie stołówka!" Kanapka w gardle stawała
Z pewnioscią są przedsiębiorcy, którzy dbają o swoich pracowników, nie mówie ze nie, ale ten do którego ja trafiłam to Zresztą już kiedyś o nim pisałam.
Teraz mam umowę do porodu i bardzo się z tego cieszę, bo i tak bym się zwolniła.

Cytat:
oj jak znikła cała strona to nie wiem jak pomóc myślałam, że w polu odpowiedzi wszystko Ci znikło

A GBS to wymaz z pochewki i anusa co by zobaczyć czy aby paciorkowca nie masz będziesz go miała robionego w 34-36 tyg
Dzięki za info
Cytat:

A jaka reakcja tego faceta???? powiedziałaś coś?? Pewnie złapałaś buraka i uciekłaś co???
Nie miałam czasu na szczelenie buraka, tak szybko się stamtąd zawinęłam (nie wiedziałam, ze potrafię tak szybko chodzić) ten lejący facet nawet nie zdążył się odwrócić

A u mnie w Beidronce wielka wyprzedaż bo przenoszą sklep w inne miejsce i chcą się pozbyć towaru - idziemy z TŻ zobaczyć Jak ja lubię wyprzedaże

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:30   #2512
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
A to się nie nazywa ściana płaczu
że co??? lubię to urządzenie, nie powiem, nie trzeba czekać i latać do banku który jest daaaaaleko

ścianę płaczu to ja pamiętam z programu rozrywkowego 'wipeout wymiatacze' i tam te rękawice bokserskie były

Ogórki wywołują nieczyste myśli

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-09 o 18:45
Stary 2011-12-09, 18:50   #2513
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja jej jeszcze nie kupiłam, ale też myślałam, że takie bardziej przytłumione światło daje ...
takie przytłumione światło to daje ta gwiazdka z ikei bo moja koleżanka ma księżyc i gwiazdkę i księżyc mocno świeci a gwiazdka właśnie tak leciutko że taki pół mrok jest
Stary 2011-12-09, 18:56   #2514
uska000
Zadomowienie

nazarlam sie pierogow i grochowki i leze jak biedronka

zazdroszcze Pear tez bym chciala byc juz po obronie;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:57   #2515
Mijus
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje kochana!!!!!
JUPI!!!!!!!!!GRATULACJE dla mgr Pearl

Cytat:

Mijus dziś dowiedziałam się, że kot 3-kolorowy nazywa się 'szylkretem' i są to kotki Rodzą się samce ale baardzo rzadko i najczęściej bezpłodne Więc mój młody to chyba jednak 'ona' bo ja tam narazie nie umiem rozróżnić, a mały jest i mylę z jajcunami ciekawi mnie czy Filip miałby zapędy seksualne? Czy raczej nie skoro jest po kastracji? Cieszyłabym się bardzo, jakby była parka
No więc kolor szylkretowy tak jak piszesz jest zarezerwowany tylko dla kotek Moja kocica to szylkretka Nie mam problemu z rozpoznaniem płci, już u 1 dniowych kociaków wiem czy to ona czy on Ale Twoja z racji na umaszczenie to kocica jak nic
Jeśli chodzi o zapędy Filipa to może je mieć. Mój Simon pomimo tego, że kastrat potrafi "podrywać" Szachrajkę

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-12-09 o 18:59
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:05   #2516
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
No więc kolor szylkretowy tak jak piszesz jest zarezerwowany tylko dla kotek Moja kocica to szylkretka Nie mam problemu z rozpoznaniem płci, już u 1 dniowych kociaków wiem czy to ona czy on Ale Twoja z racji na umaszczenie to kocica jak nic
Jeśli chodzi o zapędy Filipa to może je mieć. Mój Simon pomimo tego, że kastrat potrafi "podrywać" Szachrajkę
też ma 3 kolorki? Widzę biały i jakiś brązowawy, a dalej nic bo małe zdjęcie Fajnie jeśli to kotka
Zapędy to tam se może mieć, i tak nie zapyli
A czy Twój kot - Simon też tak dziwnie miauczy, wściekły jak se myje tego no.. małego?? bo jak mój se myje to warczy tak dziwnie i nie wiem czy go boli bo ma ostry język czy co ponoć filutek u kotów posiada jakieś tam a'la 'kolce' mówiła mi kuzynka męża, bo studiuje weterynarie a połączenie kolczastej maczugi + ostrego języka może być nie miłe... Przyuważyłaś kiedyś??

Cytat:

pierogi

Spoko, obronisz się prędzej czy później

Stary 2011-12-09, 19:17   #2517
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

wśród mloich znajomych godny polecenia jest ten :
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...964858735.html
Ja mam taki tylko w innych kolorach i z czystym sumieniem mogę polecić - wiem jak u chrześniaczki się sprawdzał wibracje chodziły non stop a mała zachwycona

Cytat:

aaaa pierogi i powiedz że jeszcze z serem ale mam smaka

ja też zazdroszczę obrony Pearl ja planuję obronę na czerwiec ale jestem jeszcze w szarej mam tylko plan napisany

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
trzeba dokupić żarówkę ja mam gwiazdeczkę z Ikei i daje tak fajne przyciemnione światełko

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:25   #2518
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
też ma 3 kolorki? Widzę biały i jakiś brązowawy, a dalej nic bo małe zdjęcie Fajnie jeśli to kotka
Zapędy to tam se może mieć, i tak nie zapyli
A czy Twój kot - Simon też tak dziwnie miauczy, wściekły jak se myje tego no.. małego?? bo jak mój se myje to warczy tak dziwnie i nie wiem czy go boli bo ma ostry język czy co ponoć filutek u kotów posiada jakieś tam a'la 'kolce' mówiła mi kuzynka męża, bo studiuje weterynarie a połączenie kolczastej maczugi + ostrego języka może być nie miłe... Przyuważyłaś kiedyś??
Wrzuciłam foto na którym lepiej widać jej kolory
Z tym kolorem szylkretowym to sprawa genów, tutaj jest to fajnie opisane - szylkret Troszkę się tym interesuję, chciałabym kiedyś założyć hodowle kotów....takie moje marzenie na stare lata
Nie zauważyłam żeby przy myciu warczał, ale może taka natura Filipa Koty mają "kolce" na penisach to prawda, uaktywniają się w momencie współżycia, dlatego kotki tak się drą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1982.jpg (75,5 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-12-09 o 19:28
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:31   #2519
magda1804
Rozeznanie

czesc mamusie

ja jutro albo urodze albo z łóżka nie wstane Od 11h do 19h sprzatalam...i jestem padnieta Nawet obiad jadlam w pospiechu. dobrze,ze mialam jeszcze 2 nalesniki dopiero teraz zjadlam wieksza obiado kolacje.
umylam 5 okien, wypralam firanki, ktore pozniej prasowalam. Wyszorowalam duzy dywan, wyczyscilam lozeczko dla malej, odkurzalam, itp.
W jednym z dwóch pokoi mam firanki na całą ściane (prawie 5m długości) z prasowaniem jej byla masakra, ale jeszcze gorzej z zawieszeniem, bo byla za dluga o 40cm i musialam podwijac. Na koniec myslalam ze sie poplacze, bo tak ciezko mi bylo
Na dzis juz koniec

teraz chillout
ide nadrabiac

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:43   #2520
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Wrzuciłam foto na którym lepiej widać jej kolory
Z tym kolorem szylkretowym to sprawa genów, tutaj jest to fajnie opisane - szylkret Troszkę się tym interesuję, chciałabym kiedyś założyć hodowle kotów....takie moje marzenie na stare lata
Nie zauważyłam żeby przy myciu warczał, ale może taka natura Filipa Koty mają "kolce" na penisach to prawda, uaktywniają się w momencie współżycia, dlatego kotki tak się drą
No kochana Ty to walisz prosto z mostu widać No drą się, bo je to boli, bidulki Słuchaj, ale ja ostatnio podglądnęłam mojego, bo warczał sam na siebie, patrze, a on coś długaśnego różowego wyjął więc wiesz stwierdziłam, że ostrym ogonem go chyba boli się śmiejemy wtedy z niego że se boleśnie filutka myje

Ah no i piękna Twoja kotka zakochana jestem w niej- dwa odcienie brązu albo brąz- szary - biel
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc mamusie

ja jutro albo urodze albo z łóżka nie wstane Od 11h do 19h sprzatalam...i jestem padnieta Nawet obiad jadlam w pospiechu. dobrze,ze mialam jeszcze 2 nalesniki dopiero teraz zjadlam wieksza obiado kolacje.
umylam 5 okien, wypralam firanki, ktore pozniej prasowalam. Wyszorowalam duzy dywan, wyczyscilam lozeczko dla malej, odkurzalam, itp.
W jednym z dwóch pokoi mam firanki na całą ściane (prawie 5m długości) z prasowaniem jej byla masakra, ale jeszcze gorzej z zawieszeniem, bo byla za dluga o 40cm i musialam podwijac. Na koniec myslalam ze sie poplacze, bo tak ciezko mi bylo
Na dzis juz koniec

teraz chillout
ide nadrabiac
no kochana... po takim sprzątaniu to ja nie wiem... MAM NADZIEJĘ, ŻE TORBA W RAZIE CO SPAKOWANA????????

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-09 o 19:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości