|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
De Karo moja ma zawsze drzemkę, po jedzeniu. Jak nie zaśnie w trakcie jedzenia, to drzemka 30-40 min nie raz więcej po 1-1,5h od jedzenia. Czasem jej się zapomni o drzemce,ale w nocy i tak się budzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mame we wtorek zaczela bolec piers o czym dowiedzialam sie od taty dzis przez telefon. A przeciez ona tak duzo Antosia nosila i nic mi nie powiedziala... Tez ma isc w pon do lekarza, mam nadzieje, ze to nic powaznego... Dziekuje Ci za ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | ||||||
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() U nas dziś kolejny aktywny i wypełniony po brzegi dzień, więc Tymek po kąpieli padł jak nieżywy ![]() ![]() Piwnooka - sto lat dziecino!!! Ale żebyś zawsze czuła się na 30! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4175 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A powiedz, jak dzieci wytrzymały bez cibie a Ty bez nich? Pewnie nie było Wam łatwo ![]() Cytat:
![]() A powiedz, co się z tym pokarmem dzieje, że myślisz że się końćzy? Tak z dnia na dzień? Malwinka się nie najadała? A co to za kwękanie? Co się dzieje? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() OMG! ![]() No ale co się dziwić, skoro przy porodzie był taki duży, a wiadomo że waga już podwojona. Zresztą Ty jesteś bardzo wysoka, więc trudno żebyś miała kurdupelka ![]() A czym Ci podpadł, łobuz jeden? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są takie osoby,które się boją zrobić krok do przodu. Mam nadzieję, że nic poważnego nie będzie ani u taty, ani u mamy. Na pewno nic nie będzie poważnego!!! Moja mamę też pierś boli, oczywiście myśli że to jest to najgorsze, odkąd stała się babcią to zaczyna widzieć choroby same,mimo że ma dopiero 43 lata ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
he he znam to... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4179 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam sie nad wczesniejszym wprowadzeniem sloiczkow Malwince. Myslicie, ze jej nie zaszkodze, gdy podam jakas nowosc w 4 miesiacu? W sumie nadal jest na piersi, ale chcialabym cos wprowadzic, bo boje sie, ze sie nie najada.
Kiedy podaje sie pierwsze jogurty typu Danonek? Pytam, bo szwagierka daje corce - ma 7 miesiecy, ale mnie sie wydaje, ze to za wczesnie. Moze sie myle? W koncu zlozylam wniosek o becikowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę, że mogłaś to tak przeżyć płacząco -szczęśliwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na mame jestem zla, ze mi nie powiedziala jak tu byli, przeciez nie dalabym jej sie tyle zajmowac dzieciakami, a jeszcze bym ja zawiozla od razu na badania. Tam u nich to nie wiadomo ile bedzie musiala czekac, jeszcze teraz koniec roku ehhh... nie dosc, ze sie czlowiek dziecmi martwi, to jeszcze rodzicami... ide spac, zeby nie smecic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korciło mnie i koniec. Spróbowała i się nic nie stało. Ale doczekałam do 4 miesiąca,mimo że teoretycznie powinnam poczekać do 5-6, mnie się nie chciało i widzę po Emilie, że chce czegoś innego. Jak Ja jadłam śniadanie,obiad czy kolację ona zjadała mnie wzrokiem.... Myślę, że rozszerzenie diety to mamusiowa intuicja, mi ona mówi, że mogę już zacząć podawać nowe smaki Emi. Mam koleżankę która dała swojemu synowi w wieku 6 MIESIĘCY kluski i roladę - nie wiem jak to zrobiła, ale ponoć podała. Danonki - nigdy ich nie podam Emilie.Taki mały pojemniczek ma 2 ŁYŻKI cukru - kiedyś był reportaż w "wiem co jem" na ten temat i szczena mi opadła.Będę się starała jak już wprowadzać jogurty naturalne z owocami, płatkami owsianymi itd, dżemami. A kiedy to będzie nie wiem. ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Pewnie, nie chciała Cię zamartwiać no i wnukiem chciała się zaopiekować. Najważniejsze, że są świadomi że coś ich boli i chcą iść do lekarza. Naprawdę jest to ważne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Kurcze ale nam się dzieciaki pochorowały na wątku.. duuużo zdrówka dla wszytskich
![]() ![]() My na szczęście (tfu tfu) wszyscy zdrowi. blondynka witaj w domu ![]() A powiedz mi jak to wykruli u Ciebie? byłaś na jakiś badaniach, czy źle się poczułaś?? Cytat:
Najlepiej zwykły jogurt naturalny zmiksowany z owocami,lub są takie specjalne jogurty dla dzieci. aaaaa miałam napisać, że tż zadowolony po rozmowie, zaprosili go od razu do drugiego etapu i teraz mają dzwonić w ciągu tygodnia.... Bardzo bym chciała żeby go przyjęli bo praca fajna, rozwojowa i z perspektywami .
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to doskonale!! Cieszę, się że Tż pnie się w górę ![]() Jak dostanie pracę to pierwsza wypłata idzie dla Nas za kciuki ![]() ![]() czuje, że ją dostanie! Dokładnie naturalne jogurty najlepsze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() i niech mróz w końcu przyjdzie i wymrozi te paskudztwa |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
oglądacie konkurs Miss Polonia?
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- You You to dalej trzymam mocno kciuki za Twojego Tż ![]()
#4188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i oczywiście ciągle zapominam piwnooka wszystkiego naj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() smaruję Dentinoxem Nie wszędzie, ogólnie w PL chyba nie jest tak źle ![]() Cytat:
Na pewno będzie dobrze ![]() ![]() a to pierwsze -> ![]() :przytula: oby było wszystko dobrze! ![]() Cytat:
![]() spadam bo mi TŻ zaśnie :P dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Brumku a gdybym to ja wiedziała co to za kwęki i po co
![]() DaKaro Danonki to syf tak jak dziewczyny mówią. Lepszy jog naturalny + owoce. Zapomniałam co miałam napisać ![]() You ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widze, ze nie tylko Malwinka nie lubi spac w dzien. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i zapomniałam się pochwalić będę testować butelkę babyono ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-09 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | ||||
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi dot. żelu na dziąsełka
![]() Cytat:
![]() Ospę się kupuje, nie jest obowiązkowa. Cytat:
Cytat:
Vaniliowa, nie martw się, na pewno Wam pomogą i główka będzie piękna oraz kształtna! ![]() Cytat:
![]() Dobranoc! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam z Nestle jogurty brzoskwiniowe po 6 m-cu, ale jeszcze nie dawałam, poczekam jeszcze te 4 dni.
Dziewczynki a na mieszkaniu jest rewelacyjnie ( ale mi Igor kaszle w tle ![]() Naprawdę, nie mogę się doczekać, jak ustawię w dużym pokoju choinkę, bo aż chce się coś robić i sprzątać nawet ![]() jutro M. poszuka kabel od aparatu to wrzucę jak wrócę z uczelni. Mieszkanie jest na 2 piętrze, czyli fajnie, bo niewysoko. Udało nam się w końcu coś. Igor nawet sam śpi w łóżeczku, a ja mogę zarzucić nogę na M. i nie bać się, że przygniotę małego. Jeśli chodzi o Rogiego, nic się nie zmieniło. Dalej mnie nie oszczędza, a ja czasem myślę oddać go komuś na jakieś 3 miesiące na przechowanie ![]() Ręce, ręce i jeszcze raz ręce to jego cel... A ja padam, uwierzcie mi kochane, padam na ryj dosłownie. Ale nic, jakoś daję radę. Podziwiam wszystkie, które myślą o drugim dziecku...Ja sobie nie wyobrażam. I już widzę siebie oczami przyszłości, jak Igor ma te 6 lat, sam się bawi, sam sobą zajmuje, a ja czytam w spokoju gazetę, albo w spokoju jem śniadanie... ahh, rozmarzyłam się.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-09 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie pamiętam co to jest telewizor ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4196 |
Zadomowienie
|
Youyou brawa dla meza
![]() No wlasnie, Danonki smakuja dzieciom, bo mnostwo cukru zawieraja. A jak to jest z wprowadzaniem mleka i przetworow mlecznych dzieciom? |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na wizażu był jakiś konkurs? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TELIK - wracaj stamtąd, gdzie jesteś ![]()
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudownie się czyta dobre wieści od Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.