|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Kup sobie ranigast - można stosować u kobiet w ciąży - polecam
|
|
|
|
#2642 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cholera to wie co bedzie.. z drugiej strony moge za 10 dni miec już małą po drugiej stronie brzuszka ![]() z jajkiem genialna sprawa, ale obawiam sie, ze tz sie nie bedzie chcial w to bawic, tylko uniesie sie honorem, zaplaci i trzasnie drzwami oby Twoje przewidywania sie nie sprawdzily, choc poki co, to co wczesniej pisałaś sie sprawdziło akurat - sypialnia jest pomalowana w taki fiolet pastelowy z wlascicielem ( tym jej bratankiem) nie mamy kontaktu, mamy tylko jego angielski adres wszystko zawsze było zalatwiane przez nia kurde ciezka sytuacja, a w ogole ona chce zebysmy sie wyprowadzili jak mowilismy w przyszly weekend a placili jej za caly grudzien kiedy mieszkanie bedzie stalo puste nosz kuzwa czuje sie taka bezradna w tym wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() magda ale się nasptrzątałaś !!! za dużo !!! ciekawe czy będziesz się zbierać na porodówke ![]() pear super, że tak sie udało z obroną eh cały dzień mam dzisiaj wciąż do ( przepraszam, ze was tym zameczam, ale nie wiem co robic a nie chce krowie placic caly czas )i tez nie ma babsko skrupułów wiedząc, że jestem tuż przed porodem
|
|||||||
|
|
|
#2643 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze nie piekne na miss ale ladne![]() Cytat:
u mnie na szczescie wszyscy sie wywiazuja z umów póki coCytat:
Cytat:
dziekuje!! nigdy nie potrzebowalam czegos takiego to pewnie stad nie wiem- ciekawe czy u nas takie cos istnieje w ogole![]() Cytat:
Cytat:
widzialam ze dziewczyny ci juz doradzily milion sposoów na taką p*zde daj jej popalić![]() Cytat:
kciuki za zdrowie mamy- bardzo mocno zaciskam!! Cytat:
hormony kochana włacz sobie jakis film fajny albo iz sie polóż zobaczysz bedzie lepiejCytat:
bleee dobrze ze nie chodzea ja padłam!! obudzilam sie ok4 z bólem biodra i nie moglam juz zasnac krecilam sie strasznie i wstałam o 7...no i pojechalam na zakupy-zeby spedzic troche milo i aktywnie moje 6h dozwolonej aktywnosci- kupiłam delfinka do wanienki, przewijak taki twardy , termometr do pokoju(z tym pomiarem wilgoci)i do wanienki i ceratke pod moje d*psko na nasz materac zeby go nie zniszczyc jak mi wody odejda no i kupiłyśmy śliczny komplecik na wyjscie ze szpitala dla Lileczki-boski-jak znajde w necie to wam pokaze
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
A bo się zdenerwowałam na to babsko kurcze... Impulsywna jestem i nic na to nie poradzę, a jeszcze jak trzeba leżeć to mi się to kumuluje i nie ma ujścia
Lepiej mieć chociaż satysfakcję z tego, że samemu się nie ucierpiało w boju Jak chce sobie babiszon zagarnąć kaucję to niech ją chociaż dobrze potem wyda na remont 'pojajeczny'
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Nikotynko pismo dlatego pocztą żebyś miała potwierdzenie odbioru. Może spojrzeć na nadawcę to fakt, tyle że mało kto to robi
, w tym byłaby nadzieja. Albo że w domu jej nie będzie i odbierze awizo na poczcie a to podpisujesz zwykle przed otrzymaniem listu.Generalnie to poradź się najlepiej jakiegoś radcy prawnego czy prawnika co pracują w gratisie. W Łodzi taką możliwość oferuje centrum służby rodzinie, nie wiem czy w innych miastach też. Czy dłużej zwlekacie tym gorzej, bo ostatecznie przecież pisma z tego miesiąca też może nie przyjąć, a wtedy i tak będziecie płacić za styczeń. Ciężka sytuacja, ale myślę że uda wam się ją rozwiązać. Tylko musicie podjąć jakieś działania, bo widać że kobieta coś kombinuje. |
|
|
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
pogadam z męzem jak tylko wróci i będziemy szukać prawnika ;/
dzieki za rady, tyle ze z tym pismem moze byc tak, ze wyslemy jej list i w nim wypowiedzenie z data listopadowa a ona to podwazy ze jest wyslane w grudniu i sie nie liczy... ja jestem naiwna i caly czas licze ze uda sie to jakos rozwiazac, ale macie wszystkie racje, ze trzeba miec plan B i przygotowac sie na to ze bedzie chciala znowu jakis numer wykrecic. a kaucji pewnie nie dostaniemy i 4 tysiace pojda sie pasc
|
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
http://www.modne-dziecko.pl/dres-pol...-miesiecy.html taki tylko zielona bluza
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Podważyć może, ale warto próbować. Zawsze masz już wypowiedzenie na ten miesiąc wysłane jakby co.
Sporo kasy, ale na razie się nie denerwuj, może jeszcze kobiecie rozum wróci i się wszystko ułoży. |
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam ospę rok temu w czerwcu ![]() Wstałam przed chwila bo strasznie bolały mnie plecy i musiałam sie połozyc. A teraz jest tak samo jak nie gorzej, nie moge się poruszac bo tak mnie napierdziela w dole pleców :/ |
|
|
|
|
#2650 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i mi powiedział, że spokojnie kobitko sama możesz jajeczko wybełtać, rozsmarować na ścianie, potem pociągnąć pędzlem unigruntem delikatnie (dziala jak bezbarwny lakier do paznokci) a potem tylko farbą ciachnąć na ten sam kolor. Możesz to zrobić w kuchni, łazience, pokoju - no gdzie Ci się żywnie podoba. Efekt gwarantowany, a uwierz mi, że 4tys jej nie wystarczą, żeby się tego pozbyć ![]() Chcialam też powiedzieć, ze bardzo Ci współczuję tej całej sytuacji, bo wiem jak to jest mieć problemy z wynajmowanym mieszkaniem. Też jakiegoś takiego pecha miałam do ludzi i to mnie nauczyło, że lepiej dmuchać na zimne i być zawsze o krok do przodu. \poza tym mój tż też zwykle unosił się honorem i zostawiał sprawę nie po mojej myśli, więc nauczyłam się sama o swoje walczyć, a teraz sobie nie wyobrażam, żeby on odpuścił. Co prawda na pewno by zapłacił, ale swoje tez by pokazał Cytat:
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuchy! Sprzątam dziś od rana, a teraz chwilowa przerwa na podczytanie
No właśnie dla mnie ściana płaczu to bankomat, który myślałam Agatek nazywa wpłatomatem :brz ydal: |
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Nikotynko mój małż mówi ,że jak nie chcecie wy iśc do skarbówki to dla niego nie problem i on to sprawdzi i zgłosi tylko musiała bys podać dane tego babsztyla np.na maila.Też się tym wkurzył jak mu opowiedziałam wasza sytuację
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuski!!
wróciłam z uczelni, nadrobiłam, ale po łebkch ;-( ponawiam apel o klikanie by napełniać miski schroniskowym zwierzakom. Mozecie wybrac sobie inne pieski. http://tablica.pl/oferta/tofik-ze-sc...ni-IDxJRw.html jutro tez uczelnia- obowiazkowe zajecia, takie ze sprawdzaniem obecnosci mam o 8.00 2 nieobowiazkowe wyklady potem o 13.30, nieobowiazkowy i o 17.00. I nie wiem, chyba nie dam rady isc na wszystkie zajecia!? chyba po pierwszych zajeciach wpadne do domu i pojade znowu na 13, jak uwazacie??
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
Mi też 10 i ostatnia dziewczyna.
|
|
|
|
#2655 |
|
Rozeznanie
|
"Ale żeś mamo puściła zefira" - tekst wzięty dosłownie sprzed minuty z serialu rodzinka. pl
"Teraz osiądzie na meblach" - dodaje Ludwik hahahaaha
|
#2656 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak sie wkurze to jej z tuzin jajek sama rozsmaruje po scianach nie lubie takich akcji, staram sie byc w porzadku co do innych i tego samego oczekuje a nie lecenia w niepowiem co sprawa wyjasni sie w przyszlym tygodniu, jak bedziemy zdawac mieszkanie i jak wtedy bedzie robic problemy to nie oddam kluczy i zrobię akcje jajko - unigrunt i zgłoszę to do skarbowki ! staram sie byc spokojna zawsze w takich sprawach ale jak ktos jest tak nieuczciwy to trzeba mu dac popalic, zeby zapamietal! macie racje, nie mozna ciagle sie usmiechac i mowic ze pada... jak chce wojny to jeszcze bedzie ja miala ![]() ![]() ![]() ale kochane jestescie buziaki dla Was za pomoc Cytat:
super wygodna sprawa ja teraz jestem na dziekance z mozliwoscia realizacji sesji tez polecam Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki w takim razie, choć w głębi mam nadzieję, że jednak wszystko będzie ok. Ale bądź o krok przed nią! ![]() ![]() ![]() tak, zefira
|
|
#2658 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zajmuje mi to kilka sekund w sumie. Generalnie metoda skuteczna, ale są wyjątki jak mój Simon który w życiu nie połknie tabletki, próbowałam kiedyś w 3 osoby mu podać, skończyło się tym, że przegryzł mi kciuk na wylot Próbowałam rozpuszczać tabletkę, podać preparat w maści, ale to tylko nie potrzebne męczenie kota. Dlatego on dostaje preparat na kark a Szachraja tabletkę![]() Koty powinno się odrobaczać co 3 miesiące i pilnować żeby nie miały pcheł bo pchły=tasiemiec ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój wybranek to Cykor
|
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
Niech Wam to poprawi wszystkim humory!!!
Zawsze płacze ze śmiechu jak to oglądam
|
#2660 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na karuzelki jeszcze nie patrzyłam, tym bardziej na maty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jem 8-10, ale i tak więcej od tżta te twoje 30 to pewnie mini uszka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sytuacji z wynajmem i tym babolem współczuję, nas nigdy nikt tak nie wykiwał ja bym jeśli nie dogadacie się z nią do 15ego (że płacicie za pół) oddała jej klucze ostatniego dnia grudnia i to jeszcze najlepiej umówicie się z nią jak najpóźniej w sylwestra (i tak nie pobalujecie ) - może ona ma jakieś plany sylwestrowe ps. odebraliśmy wózek dużo zdrowia dla mamy
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-12-10 o 16:10 |
|||||||
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
ide do k.
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Nikotynka... ehh, macie na sam koniec teraz nerwów wrr
![]() Pearl hihi, spokój nareszcie teraz ostro zabieraj się za wyprawkę Uska misiaku ![]() Haniula dobrze, że z mamą lepiej- oby tak dalej i coś żeby zaradzili! Bo oszaleć można Będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() Ja się modlę, żeby na mojej pipidówie zrobili chociaż jeden, bo jak mam się wybierać do kerfura 5 km autem, zamiast np. dwóch-3 to mi się nie chce
|
|
#2664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przegryzł palec?????? masakrioza!!!!!!!!!!!! nieźle musiał być wkurzony... chyba będę miała problem z Filipem, bo kastracji zmężniał, zrobił się taki byczQ ja co zawsze potrafiłam go ujarzmić- nie daję rady, szarpie się niemiłosiernie- to po kastracji... panicznie się boi jak mu ktoś na chama chce coś zrobić No ale spróbuję tak jak mówisz. Mi pani weterynarz mówiła, że koty odrobaczać co pół roku w necie pisze, że co 3 miesiące Zrobiłam im zabawkę z kartonu- wycięłam dziury, w różnych miejscach i mają zabawę co nie miara... kochają kartoniki kotki Cytat:
Ale fajna rzecz, nie powiem ![]() Cytat:
pialiśmy ze śmiechu
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Haniula dużo zdrowia dla mamy jest w Juraszu? Nikotynka normalnie baba jak z horroru Agatek my nie mamy pieca kaflowego tylko centralne a piec kupilismy nowy w zeszlym roku taki z komputerem i podajnikiem tak ze wrecz sie bijemy o to kto idzie palic
Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2011-12-10 o 17:43 |
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
n1kotynka taka kasa to wg mnie bardzo duzo i jest o co walczyć!
dziewczyny ze zgaga współczuję z całego serca wlasnie mialam dzisiaj pierwszy raz taka porzadna-bleee okropieństwo
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
Mamy kaloryfery normalnie w każdym pomieszczeniu a w piwnicy mamy piec taki do palenia co jest podłączony do tych kaloryferów rurkami i jak się woda w piecu nagrzeje to idzie tymi rurkami do grzejników i jest ciepło
mamy też piec gazowy ale rachunki po 1000zł co miesiąc nas zjadały i kupilismy taki na węgiel i drzewo piec i jest dużo taniej.
|
|
|
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
witam po 4 dniach nieobecności, nie wiem czy ktoś zauważył
ale przegięłyście nooo 29 stron <!!!> w życiu nie nadrobię , także nie wiem co tu się dzieje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

rano zaslabła, dostała drgawek na całym ciele i zaczęła sztywniec i wymiotować a była sama w domu, w ostatniej chwili zadzwoniła do taty. Pogotowie przyjechało i okazało sie ze to atak tężyczki utajonej, czyli silny niedobor wapnia i potasu.....

wszystko zawsze było zalatwiane przez nia 
Mam nadzieję, że uda sie tę sprawę jednak rozwiązać 
u mnie na szczescie wszyscy sie wywiazuja z umów póki co
hormony kochana włacz sobie jakis film fajny albo iz sie polóż zobaczysz bedzie lepiej

masakra! Nie mam kasy na takie bajery, jeszcze jak mam płacić co pół roku sama to o nie
1 raz odrobaczałam go w styczniu po kastracji i zjadł z mięsem, a teraz niet
Gabrysia - 09.02.2012
Nawet obiad jadlam w pospiechu. dobrze,ze mialam jeszcze 2 nalesniki
pialiśmy ze śmiechu