Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-10, 23:11   #3121
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
jakby chociaż połowę tej ceny kosztowało, za to można kupić trochę rzeczy dla dzidzi..
No wlasnie, bardzo to drogie...
Moze lepiej sobie cwiczyc miesnie tak jak ktoras z dziewczyn pisala, poprzez masowanie (nie wiem czy to evelajna byla)
A zastanawiam sie jeszcze czy sa jakies p/wskazania do stosowania tego rodzaju wynalazkow?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 23:13   #3122
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
jakby chociaż połowę tej ceny kosztowało, za to można kupić trochę rzeczy dla dzidzi..
Otóż to. A za uzywanym nie ma co patrzeć nawet

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 23:20   #3123
koniakonia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, wróciliśmy było milusio , psiapsióła co prawda padła usypiając Synka ( pierwszy tydzień w pracy po macierzyńskim , więc doskonale to rozumiem) ale za to pogadaliśmy sobie z Jej TŻ .Nina grzeczna w gościach , więc bardzo fajnie wieczór minął.
No i była ......................... ....sałatka tak ,że trochę wszamałam .
A i dostaliśmy kiełbaskę własnej roboty na śniadanko, kolega robił sam, taką lubię, wiem co tam w środku jest .

Buciki fajne, ja muszę też sobie jakieś sprawić, ale jakoś ta zima nie przychodzi i tak odkładam odkładam ....pójdę w jakieś lekko traperowate z zamkiem po boku, bo sznurowanie odpada na końcu , teraz też tego nie lubię, bo mnie spojenie napiernicza jak klękam i wstaje.
Balbinka przykro mi, że tak się wali wszystko , znam to uczucie , pozostaje mieć nadzieję, że wszystko się dobrze skończy .

Karuzelę mamy Rainforest z FP i jesteśmy zadowoleni, do teraz sam panel z muzyką jest używany do zasypiania.Mała sama go obsługuję
A ja jak słyszę jedną z tych melodyjek to odpływam też ....od razu przypominają mi się te nocki z serii nieprzespanych .

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Tynka nie wiem czy dobrze zrozumiałam , ale chyba półśpioszki i kaftaniki nie będą za wygodne , lepiej do półśpioszków body, bo kaftanik będzie się wysuwał , a jak kaftanik to śpioszki i będzie wygodniej
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 23:25   #3124
Roksape
Zadomowienie

Bardzo ładne kozaczki Aguśkaa szkoda, że jak ja byłam na zakupach w deichmanie to nie było zbytnio wyboru w takich. Za to mam takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...e-buty-damskie Troszkę wysokie ale zakładam je głównie tylko na szybkie wyjścia ( do samochodu, załatwic coś szybko i do domu ) mam jeszcze zeszłoroczne kozaki na niskim także jak coś spokojnie je odłożę. A przyznam szczerze, że lubie buty na płaskim do tych z początku nie mogłam się przyzwyczaić a teraz naprawdę super się w nich chodzi ( o dziwo)

No i karolca Twoje buty też są super Napewno wygodne i można w nich latać i latać hehe

Z tymi ćwiczeniami to ciekawe. Ja też się teraz wezmę za to, tak bym chciała obyć się bez nacięcia, tak latać zaraz po porodzie ( marzenie) Ale ten balonik to niestety nie na moją kieszeń. Za tyle to ja dziecku wyprawkę zrobię i jeszcze jak się okaże, że to 2 chłopiec nie córka to wydatek mi się zmniejszy.

Co do tego to właśnie ostatnio dostałam paczkę z maleńkimi chłopięcymi ubrankami od kuzynki męża z USA. Niektóre są takie fajne, muszę zrobić zdjęcia i wam pokazać :P

Co do karuzelki to ja muszę pogrzebać bo widzę, że w każdej półce jest inna część od karuzeli. Jak się uda złożyć to będzie tamta, jak nie to coś kupię
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 23:27   #3125
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Oj wspolczuje tego lezenia
Jak czesto Ci twardnieje brzuszek mimo lekow?
Super ze z synkiem wszystko dobrze
Dzięki,
Zdarza się jeszcze parę razy dziennie. Nie wiem czy ta moja pani doktor nie jest zbyt przewrażliwiona...no ale lepiej dmuchać na zimne

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Wczoraj rano pisałam to była 82 strona a teraz już prawie 100

Wybrałam się wczoraj po te wyniki, pierw posiedziałam z mamą w sklepie potem poszłam kupić ten chleb i po wyniki. Tam spotkałam teściów, a że teściowa musiała czekać na lekarza to teść postanowił odwieźć do domu. Tam pod przychodnią jakiś starszy facet poprosił abyśmy podrzucili go pod dom bo ciężko mu się chodzi (i to był błąd). Gdy on już wyszedł i zawracaliśmy aby jechać do dom to mieliśmy stłuczkę z busem. Trafiłam do szpitala na obserwację. Wyszłam dziś popołudniu.
Ale strachu się najadłam. Z nerwów to tak się trzęsłam. Bałam się że stracę mojego maluszka. Tym bardziej że po tym wypadku przez długi czas go nie czułam, żeby się ruszałNa szczęście wszystko w porządku łożysko nie odkleiło mi się.
Synuś rusza się normalnie serduszko mu bije.Nie ma żadnych uszczerbków. Wszystkie kości w porządku.
Długość szyjki 3,4 cm.
Według OM termin mam na 20.04.2012 a wg USG 10.04.2012
Dobrze, że z Maleństwem wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
A my startujemy w 28 tydzień czyli 7 miesiąc wow
Ciesze się bardzo ale jednocześnie wiem że to będą najcięższe miesiące, dosłownie i pod względem dolegliwości itp.
Byle do przodu

A u was też takie słoneczko jak w Krakowie?
wow, Ty już tak daleko! ale ten czas leci!

Ja wczoraj urwałam się z domu na urodziny taty. Robił imprezę w knajpie... najadłam się tak, że wyglądałam pod koniec imprezy na 8 miesiąc co najmniej! Imprezę zrobił jak wesele...z muzyką i dj-em. Niestety przesiedziałam cały czas przy stole... ciężko było wujkom wytłumaczyć, że ja "nie powinnam chodzić a co dopiero tańczyć"

Jutro mnie czekają urodziny babci od mojego męża...znowu wyżerka
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 23:36   #3126
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia super ze byla salatka

Roksape ja musialam wysoko schowac moja karuzele bo moj Filip dlugo lubial sie nia bawic, nawet teraz jakbym mu zostawila to by wlaczal, wciskal ruszal te maskotki z niej, a schowalam, zeby jednak nie zepsul, zeby jeszcze dzidzia skorzystala.
A model karuzeli mam chyba bardzo dobry, bo to co maly z nia robil ciagnal te miski i wogole i nic sie z nia nie stalo

karo_z moj doktor tez na tym punkcie jest przewrazliwiony, ale dzieki niemu donosilam pierwszego synka i dzieki temu ze teraz zabepieczyl mnie lekami, szyjka mi sie dalej nie skraca Wiec jestem mu bardzo bardzo wdzieczna.
A impreze mialas fajna, ale przynajmniej sie najadlas
SZYMONEK

Stary 2011-12-10, 23:57   #3127
ivonka7
Rozeznanie

Hej! My mieliśmy dzisiaj wieczorek na krakowskim Kazimierzu, trochę się zintegrowaliśmy ze znajomymi których nie wodziliśmy bardzo dawno temu.
Zrobiliśmy sobie fotkę przed wyjściem-wrzuciłam wam na maila. Brzuszek już naprawdę spory., jeszcze przy moim wzroście i wadze nie ma się gdzie schować dzidzia.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Kasy pierwszeństwa w markecie to mit jak nie wiem co
Jak tylko z mężem podeszliśmy do takiej kasy, wszyscy wzrok w drugą stronę i nikt nie widział, że podeszła kobieta w ciąży.
A brzuszek dzisiaj mocno zaznaczony!
Małej też nie spodobało się, że muszę tyle stać, bo zaczęła kopać...

Na obiedzie byliśmy u mamy. Potem siostra dostała kilka porządnych kopniaków i się popłakała

Kupiłam mrożone truskawki. Drogo wychodzi kupować mrożonki, ale jesli nie mogę mieć świezych, to chociaż takimi się zadowolę
Karolca ja normalnie podchodzę do osoby która jeszcze nie wyłożyła zakupów na taśmę i pytam się czy mogę skorzystać z kasy dla osób uprzywilejowanych. Jeszcze nikt nie odmówił Trzeba być asertywnym bo brzuszek nie maleje a ludzi trzeba uczyć kultury(to moje nauczycielskie zboczenie jak widać), za nami też będą babeczki w ciąży może dzięki nam ktoś im kiedyś ustąpi.
W autobusach jestem wręcz szokowana ustępowaniem miejsca, jest to po pierwsze bardzo miłe a po drugie -bezpieczne-bo nie zdecydowałabym się na stanie w autobusie czy tramwaju.Chociaż jeżdżę na codzień autkiem, więc nie jest to częste.
Ostatnio byłam w jednej z galerii handlowych i poszłam do toalety-pech chciał że była kolejka a jakaś pani do mnie- "o Pani to chyba nie może czekać, proszę iść do kabiny "

No nic :P

Dobrej nocki mamuśki
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 23:58   #3128
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karo to sie poimprezujesz teraz
w kasach z pierwszeństwem trzeba prosić a jak nie to sie pchać na maxa bo inaczej sie niestety nie da

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-11 o 00:00
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 00:57   #3129
anagat
Zadomowienie

Mam już 9 slajdów

Kawa wypita, noc przede mną

Jak mi brzuch nie urośnie, to żadnych przywilejów nie będę miała, bo nic po mnie nie widać

Jakbym w pracy nie powiedziała, to do tej pory by nie wiedzieli

Idę po mleko i dalej do roboty
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 01:22   #3130
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Mam już 9 slajdów

Kawa wypita, noc przede mną

Jak mi brzuch nie urośnie, to żadnych przywilejów nie będę miała, bo nic po mnie nie widać

Jakbym w pracy nie powiedziała, to do tej pory by nie wiedzieli

Idę po mleko i dalej do roboty
Kobieto pracująca...
Ty męczysz prezentację, ja sprzatałam wzięlo mnie na noc aż mąż spojrzał na mnie bardzo dziwnie.
Posprzątałam pół mieszkania, zrobiłam truskawki w śmietanie i rozpływam się
Gdyby nie późna pora, zrobiłabym koktajl, ale blender trochę hałasu robi, więc mam truskawki gniecione
Może te mrożone nie smakują dokładnie jak świeże, ale może być tego mi się chciało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-11, 03:50   #3131
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Kobieto pracująca...
Ty męczysz prezentację, ja sprzatałam wzięlo mnie na noc aż mąż spojrzał na mnie bardzo dziwnie.
Posprzątałam pół mieszkania, zrobiłam truskawki w śmietanie i rozpływam się
Gdyby nie późna pora, zrobiłabym koktajl, ale blender trochę hałasu robi, więc mam truskawki gniecione
Może te mrożone nie smakują dokładnie jak świeże, ale może być tego mi się chciało
hehe

Zawiesza mi się Power point;/ grrrr

---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ----------

TO chyba skończyłam.. Ciekawe ile jutro ten mój głąbiasty szef mi każe poprawiać..wrrr
Stary 2011-12-11, 05:54   #3132
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

TO chyba skończyłam.. Ciekawe ile jutro ten mój głąbiasty szef mi każe poprawiać..wrrr
Może nic

Ja zawiozłam męża do pracy i chyba dalej wskoczę do łóżka
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 08:00   #3133
emigra
Zakorzenienie

07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 08:36   #3134
koniakonia
Zakorzenienie

to tak na dzień dobry...

czekamy z Niną na śniadanko....Tatuś rządzi w kuchni

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
Stary 2011-12-11, 10:12   #3135
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć!
Jakoś nie mam nastroju na nadrabianie wszystkiego... Po prostu mam doła okropnego. Ja nie wiem cholera jasna czy ten świat już całkiem się uwziął,czy co! Co chwilke coś sie dziać musi. Właśnie się dowiedziałam,że wczoraj wieczorem chrzestny mojego Tomka momentalnie stracił wzrok. godzine później na izbie przyjeć stracił przytomność i nerki przestały pracować. Wzięli go na intensywną terapię,porobili badania i śmigłowcem do końskich do szpitala go przewieźli. Tam okazało się że ma dwa krwiaki w obu półkulach. Więc stamtąd wzięli go przetransportowali do kielc na neurochirurgie. i własnie jest w trakcie operacji. ale lekarze od razu powiedzieli że tu potrzebny jest cud bo jeśliby miał przeżyć to i tak będzie roślinką, bo wzroku ani czucia w rękach czy nogach nie odzyska... A on ma 44lata czyli nie aż tak dużo... i na domiar złego mój znajomy ze szkoły (równolatek) popełnił samobójstwo-z okna skoczył. Podobno odstawił bez konsultacji leki na depresję ( chorował już jakiś czas) i dlatego. Dziś był jego pogrzeb... maskara ja już tego wszystkiego nie ogarniam. Tak to wszystko jest fajnie pięknie a tu bach za chwilkę sie wszystko pieprzyć zaczyna....
na domiar złego u nas drugi "cichy" dzień... Tak go chwaliłam i zapeszyłam.... od wczoraj więc praktycznie cały czas tylko becze. ledwo oczy otwieram bo tak zapuchnięta jestem... A tak w ogóle święta się zapowiadają do niczego także widzę że zakończenie roku będzie fatalne...
sorki za moje żale ale musiałam się komuś wygadać....

Nie martw się... to strasznie smutne.. ale niestety na takie sytuacje nikt z nas nie ma wpływu Musimy po prostu wierzyc że wszystko się ułoży i naprawi

Mała koniecznie porozmawiaj z TŻ, albo napisz list jak pisała Aguśka.. Bo inaczej się zamęczysz! TRzeba tę sytuację jak najszybciej wyjaśnic Kochana, na spokojnie pogadac, wytłumaczyc swoje, posłuchac wersji drugiej strony. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Kasy pierwszeństwa w markecie to mit jak nie wiem co
Jak tylko z mężem podeszliśmy do takiej kasy, wszyscy wzrok w drugą stronę i nikt nie widział, że podeszła kobieta w ciąży.
A brzuszek dzisiaj mocno zaznaczony!
Małej też nie spodobało się, że muszę tyle stać, bo zaczęła kopać...

Na obiedzie byliśmy u mamy. Potem siostra dostała kilka porządnych kopniaków i się popłakała

Kupiłam mrożone truskawki. Drogo wychodzi kupować mrożonki, ale jesli nie mogę mieć świezych, to chociaż takimi się zadowolę
Ostatnio byłam w markecie z mężem, poszliśmy do kasy pierwszeństwa - rzeczywiście w kolejce większośc kobiet z dziecmi, albo w ciązy, ale przed nami para z ooogrooomnymi zakupami (a my mieliśmy tylko 2 rzeczy).
.. Mąż poprosił czy mogą nas przepuścic bo żona w ciąży no i mamy mało rzeczy - oni oczywiście się zgodzili, a po chwili do nas..
"Powinny byc tu specjalne kasy pierszeństwa, może tam szybciej zostaniecie obsłużeni"..
A my "No właśnie stoimy w kolejce do niej.."
Uśmiali się, bo dopiero wtedy spojrzeli na napis "Kasa pierwszeństwa" i stwierdzili, że w sumie to oni tu "bezprawnie" stoją!

Wczoraj byłam u koleżanki która ma 2 miesięczną córcie i powiem Wam że tak sobie pomyślałam,że strasznie chciałabym żeby był już kwiecień- żeby Nasze Maleństwo było już z nami))

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-12-11 o 10:16
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 10:35   #3136
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wczoraj maluszek miał dzień leniuszka przez co panikowałam (pisałam Wam o tym - a raczej zawracałam głowę ) a dzisiaj już od 5 szaleje

Czyli pewnie usłyszał jak mówiłam wczoraj że mam zamiar leniuchować i postanowił wziąść przykład z mamusi

Za niedługo idę brać się za rolady na obiad

Miłego dnia

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ostatnio byłam w markecie z mężem, poszliśmy do kasy pierwszeństwa - rzeczywiście w kolejce większośc kobiet z dziecmi, albo w ciązy, ale przed nami para z ooogrooomnymi zakupami (a my mieliśmy tylko 2 rzeczy).
.. Mąż poprosił czy mogą nas przepuścic bo żona w ciąży no i mamy mało rzeczy - oni oczywiście się zgodzili, a po chwili do nas..
"Powinny byc tu specjalne kasy pierszeństwa, może tam szybciej zostaniecie obsłużeni"..
A my "No właśnie stoimy w kolejce do niej.."
Uśmiali się, bo dopiero wtedy spojrzeli na napis "Kasa pierwszeństwa" i stwierdzili, że w sumie to oni tu "bezprawnie" stoją!
Czyli widać jak niektórzy nie czytają kartek , informacji przy kasach itp. My wczoraj byliśmy a sklepie i jedne drzwi nie otwierały się i wielka żółta kartka z napisem "Przepraszamy awaria" widać ją było z daleka a niektórzy ludzie podchodzili i stali kilka sekund uderzając w drzwi z pytaniem "dlaczego one się nie chcą otworzyć?"
Swoją drogą dobrze że trafiliście na fajną parę bo niektórzy mając wielkie zakupy widząc że za nimi stoi ktoś z 1-2 rzeczami to nie puszczą mówiąc "my byliśmy pierwsi"
Stary 2011-12-11, 10:45   #3137
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Czyli widać jak niektórzy nie czytają kartek , informacji przy kasach itp. My wczoraj byliśmy a sklepie i jedne drzwi nie otwierały się i wielka żółta kartka z napisem "Przepraszamy awaria" widać ją było z daleka a niektórzy ludzie podchodzili i stali kilka sekund uderzając w drzwi z pytaniem "dlaczego one się nie chcą otworzyć?"
Swoją drogą dobrze że trafiliście na fajną parę bo niektórzy mając wielkie zakupy widząc że za nimi stoi ktoś z 1-2 rzeczami to nie puszczą mówiąc "my byliśmy pierwsi"
Pamietam jak kiedys starszy pan przede mna w kolejce widzac ze mam jedna rzecz w reku chcial mnie przepuscic, pytajac czy sie spiesze i czy nie chce stanac przed nim (sam nie mial wielu rzeczy). Od tamtej pory sama puszczam ludzi, ktorzy maja kilka rzeczy, kiedy ja np rozpakowuje wozek i wiem ze bedzie ten ktos musial dluzej poczekac przeze mnie. Obojetnie czy to osoba w ciazy, starsza czy mloda dziewczyna
Ale faktem jest niestety, ze ludzie widzac brzuchatke odwracaja po prostu wzrok bo w koncu ciaza to nie choroba wiec moze sobie postac... To takie wrecz zlosliwe moim zdaniem. Jak raz czy drugi bedzie sie swiadkiem jak ciezarna mdleje to moze ktos zrozumie ze w tym stanie dluzszy postoj w zatloczonym markecie jest niewskazany....

Zjadlam wlasnie drugie sniadanko i pofarbowalam wlosy jakos slabo mi odrosty zlapalo - szok. No ale moze hormony szaleja wazne ze nie sa rude po 13 jedziemy do tesciowej na obiadek a potem idziemy na Weihnachtsmarkt na crepes z nutella
Juleczka mi sie dzisiaj wypycha slodko - upodobala sobie lewa okolice podzebrowa
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 10:58   #3138
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Ja dzis w nocy nie moglam spac, bo prawie cala noc dzidź mi urzadzal potancowke w brzuszku
Co chwila sie budzilam, a duzy dzidź co ma 2,5 roku tez przyszedl, chcial sie polozyc kolo mnie a ze maz nie spal, postanowil byc konsekwentny i zaprowadzil malego spowrotem do lozka, na co maly zszokowany i zawiedziony, plakusial, ale dal sie udobruchac. Maz ladnie Filipkowi wytlumaczyl, ze ma swoje lozko i tam ma spac. Wkoncu zasnal.
Ale odbil sobie nad ranem, przyszedl do nas a nam juz sie go nie chcialo odprowadzac wiec tak polezelismy znow w 6 osob rano na lozku: ja, dzidzia, krecik, slonik, Filip i maz
SZYMONEK

Stary 2011-12-11, 11:32   #3139
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry.Ja dopiero po sniadanku.Zjadlam trzy kanapki z chleba slonecznikowego z pyszna szyneczka oraz miseczke warzyw:pomidor,papryka,og orek.Postanowilam zdrowiej sie odzywiac,bo ostatnio ciagle w biegu zjadam co pod reka.
Moja Wiki ma rozwolnienie od wczoraj wieczor,ale tak to nic wiecej jej nie jest.Biedna.Zastanawiam sie czy jutro poslac ja do szkoly.
Milej niedzieli.
Stary 2011-12-11, 11:45   #3140
88natka
Zadomowienie

ja w końcu mam wolne i dopiero wstałam zjadłam jajecznicę z "szybeczka". A dziś ja się stresuję bo dzidzia się od wczoraj wieczora nie rusza, a w nocy zawsze mnie kopała, nawet śniadanko nie pomogło. Mam nadzieję że za chwilkę się obudzi i znów zacznie kopać po pęcherzu Miłego weekendu Kochane, ja dziś na obiad robię pieczonego schaba z ziemniaczkami i ogórek z pomidorem w śmietance

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 12:11   #3141
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki
IVONKA slicznie wygladasz!!
my wczoraj mielismy ciekawy dosc dzien, rano Tz zajmowal sie psem, pojechal z nim do parku, troche ogarnelismy domek, zmywarka nam padla (ale cale szczescie szef pokryje koszty naprawy, bo wlasciciel domu i szef to ta sama firma), wiec zmywalam recznie na 3 tury...ile my tylko we dwoje codziennie mozemy nabrudzic naczyn to szok.
pozniej pojechalismy z psem do miasta obok na market i kupilismy mu super wielkie kosci a sobie troche smakolykow (ciasto itd.) a tam swiateczny nastroj i sympatycznie, nasz Ivor zaczepial ludzi a ludzie jego i bylo smiesznie.
pozniej pojechalismy do znajomych, z kolezanka sie podzielilysmy gotowaniem na swieta, jakie to ciekawe jakie sa roznice w swiatecznym stole w domach. u niej np. nie ma karpia i nie wie co to jest cwikla z chrzanem....te Swieta beda ciekawe

w tym tygodniu juz chcemy przystroic dom z zewnatrz.
musze jeszcze isc do pracy dzis na 2 godziny bo jutr polowanie

do pozniej, milej niedzielki Wam zycze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 12:12   #3142
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Hej
Ja dziś miałam pobudkę o 7 rano - młody w brzuchu lepszy od budzika
Ale został brutalnie przeze mnie zignorowany - odwróciłam się na drugi bok, Tż przyłożył rękę do brzucha i zasnęłam znowu
A teraz dalej harcuje - żelki wcinam, widać on też haribo-żerny będzie
Stary 2011-12-11, 12:26   #3143
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Hej
Ja dziś miałam pobudkę o 7 rano - młody w brzuchu lepszy od budzika
Ale został brutalnie przeze mnie zignorowany - odwróciłam się na drugi bok, Tż przyłożył rękę do brzucha i zasnęłam znowu
A teraz dalej harcuje - żelki wcinam, widać on też haribo-żerny będzie
ładnie będzie memlał cycuszki przy karmieniu , jak żelki
Stary 2011-12-11, 12:30   #3144
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ładnie będzie memlał cycuszki przy karmieniu , jak żelki
Oby nie, bo zabolało mnie na samą myśl
Stary 2011-12-11, 13:15   #3145
karolca
Zakorzenienie

Hej
Nie mogłam dziś spać w nocy. Malutka była tak aktywna, że nie mogłam znaleźć sobie miejsca, potem czułam coś na styl skurczów, ale bezboleśnie. Pewnie zaczęły się próby przed porodem, w końcu to już ten czas

Dziś wpadną znajomi, mąż urządził akcję "sprzątanie" No ale pokazał się z lepszej strony Co mnie bardzo cieszy!

Jesli chodzi o tę moją kasę pierwszeństwa wczoraj... Ci co nie mieli wyłożonych zakupów na taśmie sami zrezygnowali ze stania w tej kolejce, ale małżeństwo przed nami (wyłożyli zakupy jak podeszliśmy)... koło 50 lat mieli... tak aroganckiego zachowania nie widziałam. Ona zmierzyła mnie od góry do dołu i odwróciła się na pięcie Gdyby nie to, że byłam zmęczona, zwróciłabym jej uwagę. Ale.. to było wczoraj

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-11, 13:54   #3146
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Hej dziewczyny
ja od rana nie miałam neta... Ale widzę, że u Was też niedzielnie mój bobasek z rana tylko pofikał i znów mu się chyba nie chce. Mam zamiar dziś poćwiczyć na piłce to może troszkę ją rozruszam jutro USG oczywiście już przeżywam!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 14:18   #3147
anagat
Zadomowienie

Mój fika jak zawsze
Jak kładłam się o 3 w nocy to też fikał.. Coś irlandzkie powietrze go pobudza..
Może jak tatuś wróci to się trochę uspokoi??
Na razie to jak gadam z mężem, to jeszcze bardziej fika.
A mąż wraca we wtorek 20 ego.. nad ranem powinien być w domu.. Wreeeessszcie!!!

U mnie dziś JASNOŚĆ.. aż nie mogę uwierzyć. Nie ma wiatru, nie ma gradu, nie ma nawet wielu chmur.. WOW!!!

Wysłałam prezentację i czekam .. Nie wiem co mogłabym w niej zmienić jeszcze..
Stary 2011-12-11, 14:34   #3148
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Mój fika jak zawsze
Jak kładłam się o 3 w nocy to też fikał.. Coś irlandzkie powietrze go pobudza..
Może jak tatuś wróci to się trochę uspokoi??
Na razie to jak gadam z mężem, to jeszcze bardziej fika.
A mąż wraca we wtorek 20 ego.. nad ranem powinien być w domu.. Wreeeessszcie!!!

U mnie dziś JASNOŚĆ.. aż nie mogę uwierzyć. Nie ma wiatru, nie ma gradu, nie ma nawet wielu chmur.. WOW!!!

Wysłałam prezentację i czekam .. Nie wiem co mogłabym w niej zmienić jeszcze..
za prezentację w PL też piękna pogoda - przynajmniej w stolicy a mój dzieć przyzwyczaił się, że zawsze przed spaniem tak w godzinach 21-23.00 piszę z TŻ na gg i wtedy fika chyba czuje podświadomie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 14:41   #3149
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Witam,

u mnie niedziela spokojna

dzidzia fika od rana i czuję ruchy od trzech dni dość wyraźnie więc bardzo się cieszę
Jutro w końcu wizyta u lekarza i mam nadzieję,że dostanę termin na USG oby jak najszybciej.

Jutro dam znać jak było u lekarza a tymczasem dalej lecę nadrabiać wątek
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 14:42   #3150
karolca
Zakorzenienie

konia, są jakieś wieści o córce koleżanki? Miałam pytać wczoraj, ale gdzieś mi umknęło.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości