Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 20:40   #2941
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
mniej więcej...
kurde no, ja teraz się trzęsę, Fili chyba też

czym się tu nakręcać przecież cię nie dopadną
koniec świata już tyle razy przepowiadali i nie było jeszcze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:41   #2942
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
chodzi o zakon Illuminatów tak ?
tak.

idę się położyć, może się odprężę.
Stary 2011-12-12, 20:41   #2943
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Neska fajnie, ze ta babeczka Was przeposcila ja czuje sie dyskryminowana, bo nawet pare dnie temu mialam sytuacje, ze ludzie normalnie pchaja sie przede mnie, a ja wkurzam sie, bo to ze mam maly brzuch nie znaczy ze jest mi lekko! jednak te 2,5kg tam nosze

wlasnie w ciazy te nasze nogi jakies "okragle" sie robia ja mam o tyle dobrze, ze jestem wysoka, przy 174cm wzrostu to tego nie widac
no mnie sie pierwszy raz własnie zdrarzyło, ze ktoś przepuścił... hehe nieźle biorąc pod uwagę że to koniec 8.miesiąca Dobrze, ze chociaż raz

a co do nóg to ja ogólnie mam nienadaające się do niczego
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:42   #2944
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
ło
Całość opiera sie na tym, że gwiazdy zostają "wciągnięte" do sekty... nie potrafię tego wytłumaczyć. Illuminaci rządzą nimi, chcą doprowadzić do zagłady ludzkości... Nie wiem czy jest to prawdą, ale podobno sprzedają duszę diabłu... Katy Perry o tym mówiła, ale linku aktualnie nie mam .
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ech mama tez mi gada, zebym się spakowała ;D
moze w tym tyg się zbiorę

a co do chodzenia bez stanika to ja nienawidzę..... niet niet i niet

twierdza szyfrów to była czy jakos tak.... przeczytałam kilka jego ksiażek i juz nie pamietam co w której było

A nie ,, Anioły i Demony''?

edit.
Sprawdziłam , jednak w ,, Anioły i Demony''

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-12-12 o 20:46
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:42   #2945
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Melduję się po weekendzie, jakiś taki zakręcony był i ani siły pisanie nie miałam tylko Was podczytywałam.
Jestem zła na siebie że wszystko tak na ostatnią chwilę robię, niby mam już wszystko kupione ale dużo rzeczy jest jeszcze w Pl i miałam problem z kurierem, tzn za duża paczka i nie każdy taką przewozi, zmniejszyć się nie da bo wózek jest duży. Wyszło na to że pójdzie w dwóch paczkach ale zamiast 50 euro zapłacę 85euro, no trudno......oby na czas przyszła. Jutro rodzice to dokładnie popakują i w środę kurier zabierze. Do Świąt powinna być.

Jedno mie cieszy że mam już zrobione pierogi na Wigilię, ja zawsze robię wcześniej i mrożę W sobotę robiłam z kapuchą i grzybami a wczoraj ruskie

No i z ulga mogę powiedzieć że mój dupny problem powoli zanika Bardzo mi pomogły okłady z kory dębu. Mijus dziękuję kochana. U nas są takie kropelki gotowe do rozcieńczania i są super

Dzisiaj się wybrałam z koleżankami na zakupy i kawkę w costa (pralinkowe latte jest przepyszne) i kupiłam Milence komplecik. Czaiłam już sie kiedyś na niego bo z 18e był przeceniony na 12e ale nie kupiłam. A dzisiaj kosztował 7 euro, to sie nie mogłam powstrzymać
Sztruksy, bluzeczka i sweterek, rozmiar wzięłam od 3-6 miesięcy

Ide poczytać co tam u was bo dzisiejszy dzień mam zaległy......

Wrzucam foto kompleciku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080224.jpg (158,9 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-12-12 o 20:43
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:49   #2946
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj jak bylismy z TZ w sklepie to jedna kobitka PRZEPUŚCIŁA NAS w kolejce DO KASY!!!!!!!!!!!!!!!! szok!!!
stanęlismy za nią, ona się odwróciła, spojrzała na brzuch i mówi "proszę przejść przede mnie" a TZ na to "na prawdę?????? " a ona że "oczywiście" no to łądnie jej podziękowaliśmy hehe ale w szoku bylismy oboje bo sie to zdarzyło pierwszy raz
No proszę, mi się coś takiego jeszcze nie przytrafiło Barawa dla babeczki Przynajmniej jedna normalna

Cytat:

to dopiero jest wystający pępek. Znajomi mówią że ich ten pepek przeraża
Nooo właśnie widziałam Twój brzusio i pępęk w klubiku. Ja mam Wielki Rów Mariański
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
bardzo możliwe
nawet nie wyobrażacie sobie ile ja miałam "przygód" z tzw. zboczeńcami w pociągu, na PKP i nawet na ulicy. jak byłam średniej szkole to non stop spotykałam świrusów, którzy się przede mną obnażali i se konia walili bleeechhh coś okropnego
ja nie mam wystającego pępka <jeszcze> i bardzo mnie to cieszy zawsze uważałam, że wystający pępek jest obrzydliwy
Ja też miałam kilka takich spotkań. Kiedyś jak z koleżankami rano do szkoły szłam to gonił nas jeden koleś z kominiarką na twarzy i z fajfusem wystającym z rozporka bleeeeeee....

Coś TY? Mi się podoba taki wystający pępuch bo to takie bardzo ciążowe

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:55   #2947
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość

Dziewczyny dziś to myślałam, że się poleje ze śmiechu, z samej siebie.Poszłam się szykować do gina ogolić giry i psioche, i stwierdzam ,że mam lustrzyce hahahaha problem z ogoleniem się. Zawołałam męża , żeby mi lusterko przyniósł. A ten cwany podglądacz drzwi nie zamknął od łazienki i luka i się śmieje ze mnie. hahaha Czy Wy też macie lustrzyce???
Mam ,mam lustrzyce ,ale ostatnio prosiłam męża żeby mi je trzymał bo jedną ręką nie umiem się tam wydepilować
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:58   #2948
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Melduję się po weekendzie, jakiś taki zakręcony był i ani siły pisanie nie miałam tylko Was podczytywałam.
Jestem zła na siebie że wszystko tak na ostatnią chwilę robię, niby mam już wszystko kupione ale dużo rzeczy jest jeszcze w Pl i miałam problem z kurierem, tzn za duża paczka i nie każdy taką przewozi, zmniejszyć się nie da bo wózek jest duży. Wyszło na to że pójdzie w dwóch paczkach ale zamiast 50 euro zapłacę 85euro, no trudno......oby na czas przyszła. Jutro rodzice to dokładnie popakują i w środę kurier zabierze. Do Świąt powinna być.

Jedno mie cieszy że mam już zrobione pierogi na Wigilię, ja zawsze robię wcześniej i mrożę W sobotę robiłam z kapuchą i grzybami a wczoraj ruskie

No i z ulga mogę powiedzieć że mój dupny problem powoli zanika Bardzo mi pomogły okłady z kory dębu. Mijus dziękuję kochana. U nas są takie kropelki gotowe do rozcieńczania i są super

Dzisiaj się wybrałam z koleżankami na zakupy i kawkę w costa (pralinkowe latte jest przepyszne) i kupiłam Milence komplecik. Czaiłam już sie kiedyś na niego bo z 18e był przeceniony na 12e ale nie kupiłam. A dzisiaj kosztował 7 euro, to sie nie mogłam powstrzymać

Wrzucam foto kompleciku

komplecik piekny

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
No proszę, mi się coś takiego jeszcze nie przytrafiło Barawa dla babeczki Przynajmniej jedna normalna

Nooo właśnie widziałam Twój brzusio i pępęk w klubiku. Ja mam Wielki Rów Mariański

Ja też miałam kilka takich spotkań. Kiedyś jak z koleżankami rano do szkoły szłam to gonił nas jeden koleś z kominiarką na twarzy i z fajfusem wystającym z rozporka bleeeeeee....

Coś TY? Mi się podoba taki wystający pępuch bo to takie bardzo ciążowe
Ja przed ciążą miałam taki Rówww ze szok a od 4 miesiąca mi wywaliło . Jak znajdę zdj sprzed ciąży to pokaże.

Stary 2011-12-12, 21:01   #2949
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamuśki

Wrzucam foto kompleciku
super, że kora pomogła
a komplecik piękny
u nas otworzyli dziś cofee heaven na osiedlu więc ide jutro na jakąś smakową świąteczną kawkę
ach jakbym zjadła takich i takich pierożków, zrobiłaś mi smaka a mam tylko czekoladę na pocieszenie mikołajową jeszcze

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mam ,mam lustrzyce ,ale ostatnio prosiłam męża żeby mi je trzymał bo jedną ręką nie umiem się tam wydepilować
ja na szczęście mogę radzić sobie sama bo stojąc w wannie mogę lusterko postawić na blacie który jest dołączony do wanny i patrzeć się co robię, co prawda na odległość kilkudziesięciu cm ale zawsze coś i nogę mogę jeszcze na brzeg wanny postawić w tej pozycji

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:05   #2950
uska000
Zadomowienie

znowu sie dziwnie czuje.. klade sie spac.. niech juz bedzie 20 bo sie wykoncze...

branoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:20   #2951
*Agatek*
Zakorzenienie

kasikzaki pięknee!!!!!

uska jeszcze tyci tyci!

a my z młodym sluchamy mozarta... coś tam lekko się przekręca i nie wiem czy mu odpowiada czy nie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:26   #2952
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
zauwazylam,ze Moni nie ma od paru dni, czyzby...

odbiegajac od tematow ciazowych
zobaczcie co znalazlam na temat nowej tap madl: http://www.plotek.pl/plotek/1,111485...a_widzow_.html
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Miss Zuzia wiem, ze to jest ogromna roznica, ale moze akurat podczas połogu bedzie potrzebna taka mama, np zebys sie mogła wyspać po cięzkiej nocy, albo jakis obiad ugotuje czy nawet zeby wyjsc sama na spacer. Moze warto znalesc te dobre strony

Moja mama do dzis wspomina jak tesciowa jej zaraz po urodzeniu mojego brata sie zzwaliła na pare tygodni. I na poczatku moze fajnie ale jak juz ja sie urodziłam to ją pogonili razem z tata i nie pozwolili przyjezdzać No ale sie nie dziwie, bo babcia jest specyficzna, i musi byc tak jak ona chce

Monika widze Cie pisz jak się czujesz

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

A ja wlasnie mam te pizamy z takimi topami na ramkach wiec łatwo wyciagnąc cyca chyba nawet szybciej niz z tymi guziczkami Albo najwyzej kupie sobie jakas porzadna pizame typowo do karmienia, ale do mojego szpitala jest nakaz koszuli. Tam nawet zabraniaja majtki miec ubrane, bo maja się rany wietrzyć No ale sobie nie wyobrazam jak te śledzie - mega wielkie podpaski bez majtek zamocować
jestem, jestem , jeszcze się kulam niestety
nie piszę nic tylko was podczytuję bo co mam pisać ??? najgorszy okres przechodzę teraz wiec co mam wam pisac i narzekać jak to się zle czuję??
najgorszy jest ból nóg mam tak opuchnięte że nie mogę zgiąć nawet palcy i strasznie boli/szczypie mnie w kostkach skóra, tak mam opuchnięte że się odznaczają krechy w zgięciu mam wrazenie jak by krew mi do nich nie dopływała takei uczucie drętwienia mam
brzuch ciąży coraz gorzej mi sie poruszac ciężko wstaje sie z łózka chce mi sie ryczeć bo już jestem mega wykończona tą koncówką ciązy a tak wszystko się teraz wlecze
już nie wiem co ze sobą zrobić chodzę sprzątam piore kombinuje na rózne sposoby by przyśpieszyc ten poród już mnie nawet wzieła ochota na bzykanie i w któryś dzień naprawde zmolestuje mojego tż może to pomoże bo teraz już nei mam sie czego obawiać więc możemy zaszaleć

pościel kupiłam , wygrałam fajny sweter rozpinany za 1,25 i super narzutkę za 10zł do tego kupiłam sobie już sukienkę na święta żeby w razie co mieć by móc wyglądać jak człowiek choć nie wiem nawet czy ja załoze na święta bo jak tak maluch będzie się ociągać to nie bardzo
wkurza mnie to bo chciała bym coś porobić na święta mimo że wigilie będziemy spędzać albo na górze u mamy tż lub u moich rodziców ale jednak coś trzeba zrobić by było w lodówce na te kilka dni do jedzenia dużo nie będe wymyślać ale niewiem kiedy za to się zabrac bo jak bym teraz urodziła to po wyjściu ze szpitala ze spokojem bym to sobie poszykowała atak to nie wiem kiedy zaczne rodzic i czy bedzie pozniej czas na to ehhh jestem teraz w takiej kropce, wszystko mnie wkurza rozdrażnion achodze nie dosypiam spać chodzę dopiero o 3 w nocy o 5 pobudka na sikanie potem kolejna o 8 chodze potem przymulona nie wyspana
no i tak mi płynie dzień za dniem troche leże i sobie wyszywam daje nogom odpocząć bo to co się z nimi teraz pod koniec dzieje to jest wielka masakra banie wielkie baniaki!!!!
no i tyle u mnie.....
Stary 2011-12-12, 21:36   #2953
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć, ze to nie tylko u mnie jest wklęsły
No nie tylko, bo u mnie też i mam nadzieję, że taki zostanie

Cytat:

twierdza szyfrów to była czy jakos tak.... przeczytałam kilka jego ksiażek i juz nie pamietam co w której było
Nie kochana, w "Aniołach i Demonach"
Wiem, bo czytałam tylko dwie (jeszcze "kod.." oczywiście) i jeszcze do tego sprawdziłam teraz, bo mam tą książkę
Edit: o widzę, że Czubasek już sprawdziła

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-12 o 21:37
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:37   #2954
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
kombinuje na rózne sposoby by przyśpieszyc ten poród już mnie nawet wzieła ochota na bzykanie i w któryś dzień naprawde zmolestuje mojego tż może to pomoże bo teraz już nei mam sie czego obawiać więc możemy zaszaleć
....
Ponoć najlepszy sposób na wykurzenie maluszka. Zaszalej, bo potem połóg i znowu trzeba będzie czekać
A tak poważnie to ... no słów brak, bo jednak chciałoby sie Ciebie pocieszyć, ale jak???
Każdą czeka to samo

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:42   #2955
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Ponoć najlepszy sposób na wykurzenie maluszka. Zaszalej, bo potem połóg i znowu trzeba będzie czekać
A tak poważnie to ... no słów brak, bo jednak chciałoby sie Ciebie pocieszyć, ale jak???
Każdą czeka to samo

no niby każda to samo czeka ale ja wam nie życze tego byście przez takie męki na końcu przechodziły oby wam to lżej mineło
Stary 2011-12-12, 21:44   #2956
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No nie tylko, bo u mnie też i mam nadzieję, że taki zostanie

Nie kochana, w "Aniołach i Demonach"
Wiem, bo czytałam tylko dwie (jeszcze "kod.." oczywiście) i jeszcze do tego sprawdziłam teraz, bo mam tą książkę
Edit: o widzę, że Czubasek już sprawdziła
oj tam oj tam blisko byłam
Stary 2011-12-12, 21:44   #2957
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki

Wrzucam foto kompleciku
Kasik, komplecik śliczny
Fajnie, że już masz pierogi zrobione MOja mama zawsze robi albo w wigilię albo najdalej dzień przed

A przesyłką sięnie martw, na pewno dojdzie na czas, chociaż teraz wszędzie trąbią, że są opóźnienia

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
super, że kora pomogła
a komplecik piękny
u nas otworzyli dziś cofee heaven na osiedlu więc ide jutro na jakąś smakową świąteczną kawkę
ach jakbym zjadła takich i takich pierożków, zrobiłaś mi smaka a mam tylko czekoladę na pocieszenie mikołajową jeszcze
Ale mi narobiłaś smaka na Coffee Heavena
Oczywiście u mnie w mieście nie ma takich rarytasów
Ale znalazłam spieniacz do mleka w szufladzie, więc jutro strzelę sobie latte domowej roboty z przyprawkami

Cytat:
nie piszę nic tylko was podczytuję bo co mam pisać ??? najgorszy okres przechodzę teraz wiec co mam wam pisac i narzekać jak to się zle czuję??
najgorszy jest ból nóg mam tak opuchnięte że nie mogę zgiąć nawet palcy i strasznie boli/szczypie mnie w kostkach skóra, tak mam opuchnięte że się odznaczają krechy w zgięciu mam wrazenie jak by krew mi do nich nie dopływała takei uczucie drętwienia mam
brzuch ciąży coraz gorzej mi sie poruszac ciężko wstaje sie z łózka chce mi sie ryczeć bo już jestem mega wykończona tą koncówką ciązy a tak wszystko się teraz wlecze
już nie wiem co ze sobą zrobić chodzę sprzątam piore kombinuje na rózne sposoby by przyśpieszyc ten poród już mnie nawet wzieła ochota na bzykanie i w któryś dzień naprawde zmolestuje mojego tż może to pomoże bo teraz już nei mam sie czego obawiać więc możemy zaszaleć

pościel kupiłam , wygrałam fajny sweter rozpinany za 1,25 i super narzutkę za 10zł do tego kupiłam sobie już sukienkę na święta żeby w razie co mieć by móc wyglądać jak człowiek choć nie wiem nawet czy ja załoze na święta bo jak tak maluch będzie się ociągać to nie bardzo
wkurza mnie to bo chciała bym coś porobić na święta mimo że wigilie będziemy spędzać albo na górze u mamy tż lub u moich rodziców ale jednak coś trzeba zrobić by było w lodówce na te kilka dni do jedzenia dużo nie będe wymyślać ale niewiem kiedy za to się zabrac bo jak bym teraz urodziła to po wyjściu ze szpitala ze spokojem bym to sobie poszykowała atak to nie wiem kiedy zaczne rodzic i czy bedzie pozniej czas na to ehhh jestem teraz w takiej kropce, wszystko mnie wkurza rozdrażnion achodze nie dosypiam spać chodzę dopiero o 3 w nocy o 5 pobudka na sikanie potem kolejna o 8 chodze potem przymulona nie wyspana
no i tak mi płynie dzień za dniem troche leże i sobie wyszywam daje nogom odpocząć bo to co się z nimi teraz pod koniec dzieje to jest wielka masakra banie wielkie baniaki!!!!
no i tyle u mnie.....
Monia, przykro mi, że tak się męczysz w tej końcówce Ale już niedługo

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-12 o 21:50
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:47   #2958
magdazzz18
Zadomowienie

Miss Zuzia jestem w 37tc i właśnie za każdym razem jak miałam wizytę u ginka to mi robił tylko USG A badanie to chyba było to Gbs tylko z pochwy, niektóre z was chyba tez miały tylko z pochwy no nie?
Anabellita ja tez mam jeszcze wklęsły pępek
Bybella trzymam za murzynka
Monnika9 3maj się i pomyśl że już niedługo...
Stary 2011-12-12, 21:48   #2959
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Nikotynko, o kurcze, masakra z tym babsztylem. Dlatego wlasnie lubie miec zawsze wszystko czarno na bialym - albo na pismie, albo na mailu, bo wtedy nie ma opcji, ze sie nie przyzna. Kurcze, trzymam kciuki, zeby przestala robic problemy.
W ogole co za łachudra, zeby kobiecie w tak zaawansowanej ciazy takie problemy robic? Nie rozumie, ze potrzebujesz spokoju i czasu na uwicie gniazdka dla Malenstwa??? Oby jej mezowi nie chcial stanac !!!
dzieeki
a do ślubu ból przejdzie
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Nikotynko, wspolczuje sytuacji z mama i tesciowka.
Ja zeby uniknac takich problemow, stwierdzilam, ze najpierw pobedzie ze mna Mama (uwielbiam ja i wiem, ze jej obecnosc bedzie blogoslawienstwem, nie problemem), a jak Mama bedzie musiala wrocic do domu, opiekowac sie dziadkiem, to wtedy juz mamy z przyjaciolka w planach,ze ona bierze urlop i przyjezdza na tydzien-dwa - zeby tylko moja tesciowa nie miala pretekstu do przesiadywania u nas "bo trzeba Malgosi pomoc"
Taka obolala i wymeczona moge byc wobec niej nieobliczalna, wiec wole nie ryzykowac...

Jade po formalne zaswiadczenie, ze jestem w ciazy...
a pozniej do szkoly rodzenia
moje pierwsze zajecia - czuje dreszczyk podniecenia
ja już mówię, ze od pomocy mam męża!
a po co takie formalne zaświadczenie? do slubu?
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nikotynka, to nie jest śmieszne
Ja bym się na takie coś chyba nie zgodziła (tzn. w ej chwili jesem w prawie identycznej sytuacji jak ty - ale ja mieszkam z mamą,więc innego wyjścia nie mam). Przecież jej nie wykwateruję z jej własnego mieszkania ... i tak pokój musi zmienić
tz będzie negocjował od tego jest
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kurcze mam nadzieje ze to nie rozstepiory...z musteli nie bylo na juz istniejace rozstepy wiec wzielam z pharmacerisa dostalam jeszcze jakis super krem w prezencie(w wiekszej ilosci niz ten na rozstepy a za darmo)współczuje takiej ilosci! chociaz pewnie juz tak nie panikujesz jak ja dzisiaj z rana. stwierdzialam ze spie dzisiaj na golasa i zobacze czy to nie po koszulce(bo rano miałam ja cała podwiniętą wlasnie pod biustem i moze to przez nia a nie rozstepy
ale fajnie smoczurowi tez bym sie wybrala

te wasze mamy oszalaly chyba wiadomo ze po porodzie to bedziesz chciala odpoczac a nie myslec o swiezych babciach...moze przyjda po rozum do glowya z tymi biletami świetny pomysl

smaruje sie na mokro oliwka codziennie(czasami 2 razy dziennie)i na sucho
smaruj smaruj ale niestety jak mają wyjść to i tak cholery wyjdą
a z mamami... damy rade
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
potem napisz, co napisałaś w komentarzu!!

Tydzień do porodu i nie spakowana?!!!!!!!!!!! :ba cik::tasacz ek: Pomiędzy jednym a drugim skurczem się chcesz pakować?? a masz:
wiecej sie nie dało?
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
t
btw pamiętasz z SR czy potrzebujemy takich rzeczy jak pampersy, chusteczki mokre, jakieś kremiki ito z kosmetyków dla dzieci bo na tej zielonej kartce nie ma tego a notatki gdzieś wsadziłam więc tylko tą zieloną kartką info się posługuję teraz
teoretycznie powinny kosmetyki byc w szpitalu, ale jakies podstawowe wezmę, i pieluchy i chusteczki też biorę
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Ale mysle, ze tez nie powinnysmy sie tak bronic przed ich pomoca, bo napewno jest bardzo ciezko. Jedna moja znajoma urodzila miesaiac temu i sama sie przyznała, ze tak jak broniła sie przed mama/ tesciowa tak wkoncu zadzwonila zeby ktos przyjchal jej pomoc bo nie daje rady. Psychicznie miala dołki i stresy ze sobie nie poradzą, mąz tez sie bał, do tego połóg, nieprzespane noce itd.
kochana ale co innego kiedy mama jest kilka godz nawet codziennie a co innego kiedy non stop patrzy ci na rece i nie masz nawet chwili dla siebie bo jest gosciem i musisz sie nia zajac
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Przeglądam koszule na allegro i zastanawiam się nad jedną taką:
http://moda.allegro.pl/muzzy-bawelni...tml#tabsAnchor
Ma któraś z Was ją?
ja mam nawet dwie i bardzo fajne sa
Cytat:
Zresztą ja się bardziej obawiam okresu po porodzie niż samego porodu. Ode mnie z rodziny nikt mi się nie wpakuje w tydzień po porodzie z odwiedzinami ale rodzinka Tzta najprawdopodobniej tak a wtedy będzie istny cyrk.
ja zapowiedziałam mężowi, ze na poczatku zadnych odwiedzin! w zimie duzo ludzi choruje, dzidziuś nie ma odporności i to nie jest czas na show. jak podrośnie to zapraszam, ale do takiego malenstwa nie bede wpuszczac.
Cytat:

A powiedzcie czy wszystkie macie wystające pępki

Ja mam cały czas dziurkę
mi się jeszcze bardziej schował

i tyle cytowania zaznaczyłam, ze mi dalsza czesc ucieło

kurde wyszedł mi pan H. Kasik ratuj - jakie leki stosowałas?
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:49   #2960
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Miss Zuzia jestem w 37tc i właśnie za każdym razem jak miałam wizytę u ginka to mi robił tylko USG A badanie to chyba było to Gbs tylko z pochwy, niektóre z was chyba tez miały tylko z pochwy no nie?
Anabellita ja tez mam jeszcze wklęsły pępek
Bybella trzymam za murzynka
Monnika9 3maj się i pomyśl że już niedługo...
ja miałam i z pochwy i z odbytu...
no i z pochwy wyszedł mi gbs ujemny a z odbytu dodatni niestety
Stary 2011-12-12, 21:53   #2961
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
wiecej sie nie dało?
niet

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:54   #2962
kasikzaki
Zadomowienie

Przeczytałam

Pępek
mam nadal płaski i wątpię że mi jeszcze wyskoczy bo to już niecałe 3 tyg zostały Wygląda troche dziwnie bo dziurka jest bardzo malutka i widać jego koniec i ma taką czerwona obwolótkę z rozciągnięcia ale nie popękał

Ciuszki do szpitala normalnie bym wzieła na 62 ale dostałam też 2 pary body na 56 i pajaca to wezmę na wszelki wypadek.
A dla siebie to spodnie ciążowe żeby było wygodnie i sweterek, tyle

Co do oczekiwanie na dostawę od rp to ja czekałam 4 dni robocze.
Stary 2011-12-12, 22:02   #2963
ultraradiola
Wtajemniczenie

cześć brzusie

dziś znów mam bóle kości łonowej i ciężko mi nawet leżeć - ogólnie jakoś dziwnie się dzisiaj czuje tylko bym spała, chęci brak itd ...

Cytat:
Spokojnie, nic mi nie wiadomo, że to źle
Ja się o pępek pytam bo widziałam w Klubie fotki brzuchalków i własciwie wszystkie były z wystającym pępuchem no i się zaczęłam zastanawiać czy to tylko u mnie jest inaczej. W ogóle wydaje mi się, ze jak na 31tydz. to mam mały brzuch. Na szczęscie dzidzia dobrze przybiera na wadze.
ja tez jak na swój 34 tydzień mam mały brzusio a siedzi tam już ponad 2 kg mój klocuszek pewnie ukrywa się gdzieś w biodrach i w tyłeczku

Cytat:
Dobry wieczór mamuśki
Siedzę sobie wygodnie w foteliku, popijam kakao i sobie was podczytuję
aaa nie rób smaka na kakao tak bym wypiła a już nie mam bo ostatnio z tz na śniadanko resztkę wypiliśmy

za to idę obrać sobie pomarańczkę i zjem brzoskwinie z puszki

Cytat:
A powiedzcie czy wszystkie macie wystające pępki
Ja mam cały czas dziurkę
ja nie mam ani wystającego pępuszka ani tej kreski myślałam ze tylko ja tak mam ale jest nas więcej ciekawe od czego to zależy

Cytat:
Lustrzyca jest wtedy jak facet musi użyć lustra, żeby zobaczyć czy jego ptaszek nie zdechł. Zwykle dzieje się tak od nadmiaru piwa i golonki
W naszym przypadku to nazywa się lustrzycą ZAAWANSOWANĄ bo też potrzebujemy lusterka
to ja mogę się dopisać do tego klubu tylko że w wersji ciążowej

Cytat:
no niby każda to samo czeka ale ja wam nie życze tego byście przez takie męki na końcu przechodziły oby wam to lżej mineło
kochana tyci tyci zostało do końca jeszcze troszeczkę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-12-12 o 22:04
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 22:03   #2964
Mijus
Rozeznanie

Cytat:

Bardzo się cieszę że Ci pomogło Ja też mam narazie spokój, więc uffff....
Stary 2011-12-12, 22:05   #2965
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

no i tyle u mnie.....
Monia wiem że się meczysz ale pomyśl o tej radości jak Michaś pojawi sie na świecie

Cytat:
dzieeki
a do ślubu ból przejdzie

ja już mówię, ze od pomocy mam męża!
a po co takie formalne zaświadczenie? do slubu?

tz będzie negocjował od tego jest

smaruj smaruj ale niestety jak mają wyjść to i tak cholery wyjdą
a z mamami... damy rade

wiecej sie nie dało?

teoretycznie powinny kosmetyki byc w szpitalu, ale jakies podstawowe wezmę, i pieluchy i chusteczki też biorę

kochana ale co innego kiedy mama jest kilka godz nawet codziennie a co innego kiedy non stop patrzy ci na rece i nie masz nawet chwili dla siebie bo jest gosciem i musisz sie nia zajac

ja mam nawet dwie i bardzo fajne sa

ja zapowiedziałam mężowi, ze na poczatku zadnych odwiedzin! w zimie duzo ludzi choruje, dzidziuś nie ma odporności i to nie jest czas na show. jak podrośnie to zapraszam, ale do takiego malenstwa nie bede wpuszczac.

mi się jeszcze bardziej schował

i tyle cytowania zaznaczyłam, ze mi dalsza czesc ucieło

chyba bym musiała zamknąc na klucz

Stary 2011-12-12, 22:09   #2966
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję

Lekarz w Pl polecił mi hemorektal w czopkach i aesculan w kremie. Kupiłąm obydwa i teraz jak problem się pojawił to czopki nie pomogły w ogóle a ten krem to tak sobie. Z tym ze jak rok temu walczyłąm z Panem H to Hemorektal pomógł , tylko teraz nie, nie wiem dlaczego.

Tutaj lekarz przepisał mi scheriproct i zaczęłam stosować w zeszły poniedziałek ale i od razu nie widziałąm poprawy a od czwartku zaczełam robić 4 razy dziennie okłady z kory dębu i już w piątek wieczorem zauważyłam poprawę. Pisałam dzisiaj że kropelki kupiłam
http://www.herbalremedies.com/oak1mlvial.html
Nie mam 100% pewności co mi tak dokładnie pomogło ale stawiam na te okłady bo po nich czułam ulgę. Na chwilę obecną pan H zmiejszył obiętość o połowę i nie jest taki nabrzmiały i wrażliwy na dotyk. Da sie żyć

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-12-12 o 22:11
Stary 2011-12-12, 22:21   #2967
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
niet
mam tydzien ! 7 dni ! to mnóstwo czasu na spakowanie się
Cytat:
Monia wiem że się meczysz ale pomyśl o tej radości jak Michaś pojawi sie na świecie

chyba bym musiała zamknąc na klucz
i jeszcze barykadę zastawić jak trzeba będzie to się zrobi
Cytat:
Współczuję

Lekarz w Pl polecił mi hemorektal w czopkach i aesculan w kremie. Kupiłąm obydwa i teraz jak problem się pojawił to czopki nie pomogły w ogóle a ten krem to tak sobie. Z tym ze jak rok temu walczyłąm z Panem H to Hemorektal pomógł , tylko teraz nie, nie wiem dlaczego.

Tutaj lekarz przepisał mi scheriproct i zaczęłam stosować w zeszły poniedziałek ale i od razu nie widziałąm poprawy a od czwartku zaczełam robić 4 razy dziennie okłady z kory dębu i już w piątek wieczorem zauważyłam poprawę. Pisałam dzisiaj że kropelki kupiłam
http://www.herbalremedies.com/oak1mlvial.html
Nie mam 100% pewności co mi tak dokładnie pomogło ale stawiam na te okłady bo po nich czułam ulgę. Na chwilę obecną pan H zmiejszył obiętość o połowę i nie jest taki nabrzmiały i wrażliwy na dotyk. Da sie żyć
no niestety... i mnie dopadlo przynajmniej nie jestes sama
dzięki za leki, jutro wyślę tzta do apteki po czopki i po korę dębu. napewno bedzie w aptekach bo sama taka sprzedawałam

aaa ciuszki do szpitala biorę na 56
Stary 2011-12-12, 22:27   #2968
czubasek20
Zakorzenienie

A ja mam żylak na sromie który mnie okropnie męczy. Przed chwilą przy braniu dopochwowego sie poryczałam . Już sobie rady z nim nie mogę dać

idę spać, bo przez to mam jakiś doł :/
Dobranoc

Stary 2011-12-12, 22:33   #2969
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Może po prostu coś zostało podrażnione przy pobieraniu wymazu i stąd ten zabarwiony ślub?

To dawaj te zdjęcia

To jak Ty się mieścisz do zwykłych ciuchów??? Ja w bluzki się jeszcze zmieszczę, ale Wojtuś już nie
tez tak mysle odnosnie tego sluzu

Cytat:
czesc brzuchatki

ja niestety jeszcze nie urodzilam, tak wiec porzadki wcale nie pomogly ale...mam wrazenie, ze brzusio opadł jesli to prawda to obstawiam, ze w ciagu 2tyg urodze w tym tyg biore sie za kolejne porzadki, w zanadrzu mam jeszcze plan zakupu herabatki z lisci malin (zobaczymy czy podzila), a w czw wizyta u gina, wiec zobaczymy co powie

magdazzz18 a jaki wymaz mialas pobierany? moze to plamienie to od tego badania? dlaczego nie zapytalas gina gdy bylas u niego? skoro ten sluz "wyszedl" samoistnie to obstawiam czop ja wlasnie taki mialam i nie chce Cie straszyc, ale dwa dni pozniej byl porod poczytaj troche na temat tego czopu, w google widzialam nawet zdjecia tego czopu- nie polecam ogladania przed lub tym bardziej w czasie jedzenia, bo
opadł już?to nic tylko czekać
Cytat:
Mówisz i masz
super sie prezentuje
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
bardzo możliwe
nawet nie wyobrażacie sobie ile ja miałam "przygód" z tzw. zboczeńcami w pociągu, na PKP i nawet na ulicy. jak byłam średniej szkole to non stop spotykałam świrusów, którzy się przede mną obnażali i se konia walili bleeechhh coś okropnego

ja nie mam wystającego pępka <jeszcze> i bardzo mnie to cieszy zawsze uważałam, że wystający pępek jest obrzydliwy

trzymajcie kciuki, bo pierwszy raz w życiu piekłam ciasto, teraz czekam aż ostygnie żeby spróbować. mam nadzieje, że murzynek będzie zjadliwy
i jk ciacho?
mi sie wystajace podobajatakie ciazowe sa! ale bez brzusia to wole wklesłe najlepiej z dziurką
do mnie i mojej kolezanki kiedys facet podszedl w miescie i konspiracyjnym szeptem zaproponował nam układ nie do odrzucenia"pokaże wam penisa za 10zł"

Cytat:

to dopiero jest wystający pępek. Znajomi mówią że ich ten pepek przeraża
fajny pepuszek
Cytat:
zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj jak bylismy z TZ w sklepie to jedna kobitka PRZEPUŚCIŁA NAS w kolejce DO KASY!!!!!!!!!!!!!!!! szok!!!
stanęlismy za nią, ona się odwróciła, spojrzała na brzuch i mówi "proszę przejść przede mnie" a TZ na to "na prawdę?????? " a ona że "oczywiście" no to łądnie jej podziękowaliśmy hehe ale w szoku bylismy oboje bo sie to zdarzyło pierwszy raz

super w sklepie jeszcze mnie nikt nie przepuscił także gratulacje-dostapiliscie zaszczytu niespotykanego prawie w naszym kraju
za to w tramwaju mi 2razy juz ustapili
Cytat:

Wrzucam foto kompleciku
sliczny komplecik

Cytat:
kochana cierpliwosci dużo życzę i jak najszybszego rozwiazaniabiedulko musisz sie strasznie meczyc...

Haniulka jutro ci zdjecie kompleciku wstawie bo mi cos komórka sie nie chce z kompem polaczyc
ide sie polozyc dobrej nocki brzuchatki

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 22:51   #2970
n1kotynka
Zadomowienie

ja już też mykam spać

dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości