|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
to będziemy stresować się razem, my też szczepienie 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
martunia z wędlina drobiową bardzo uważaj jest wysokoprzetworzona, naładowana konserwantami, lepiej jej unikać. podobnie jak pieczywa typu chałki, słodkie bułki dużo mleka w nich
OMG to co ja mam jeść, sam dżem żadnych wędlin nie mogę? czy są jakieś mało przetworzone?? Możesz coś polecić??? A tak poza tym to może rzeczywiście Zuzi te wędliny wiele złego zrobiły że tak ta buzia nie polepsza się w ogóle![]() [/QUOTE] ale coś namieszałam
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-12-13 o 16:32 |
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
gorzej jak więcej osób wpadnie na taki sam pomysł :d
Cytat:
ja kiedyś zrobiłam sama szynke, ale ze świnki to normalnie masakra taka dobra była i nie psuła się tak jak te kupne Moje dziecko zasnęło po dosyć długim spaniu na spacerku, niemożliwe!
|
|
|
|
|
#3334 | ||||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
), więc chyba tego jedzenia można więcej .A czemu barszczyku też nie? Myślisz, ż buraczki mogą poszkodzić? A śledzie? Cytat:
Ja to już nie liczę i nie wiem, ile Franio ma tygodni, teraz tylko miesiące obczajam, ale jakoś chyba 16 lub 17 już ma .Też z kapuchy rezygnujesz? A barszcz, śledzie, sałatki? Cytat:
Cytat:
Z koopą radzę sprawdzić. U nas prawie w normie po tym antybiotyku. Cytat:
Nie mogę nawet o tym myśleć. Nie myślę. Nie wiem, jak dam radę, słyszę kolędę to beczę, dobrze, że nikt nie widzi. Z tymi nerwami w ciąży to mamy podobnie, I Franek nerwus i krzykacz. Z pomocą mamy jednak jakoś ogarniam, bez nikogo to sobie nie wyobrażam, więc współczuję tej ciągłej zmiany Archi, to g łupie, ale czy myślałaś o mm chociaż na próbę na 1 dzień/noc. Głupie, bo wiem, że walczyłaś o laktację i wiem, że jak przerwiesz karmienie, to masz problemy z piersią. Ale może to na Piotrulę zadziała . Mówiłaś o tym lekarzowi? tzn o usposobieniu/płaczliwości Piotruli? Są takie czopki homeopatyczne viburcol, często są polecane dzieciątkom niespokojnym.Nie wiem, co mogłabym jeszcze Ci podpowiedzieć, przytulam mocno! Cytat:
Przerąbane masz z tym jedzeniem. Cytat:
Cytat:
Słuchajcie mam pytanko, jutro muszę skoczyć do pracy i nie będzie mnie z 6h, zanim dojadę i wrócę, bo to kawał drogi. Nie mam ściągniętego tyle mleka, w sumie mam trochę zostawione na sobotę jak będę w szkole. Obliczyłam, że wypadną 2 karmienia i planuję dać (tzn. mama da) małemu mm. Myślicie, że mu nic nie będzie ? Bo jakoś okropnie się z tym czuję. Dalej nadrabiam.
|
|
|
#3335 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Mnie się nikt o zdanie nt prezentu nie pytał . ![]() Ale byłam i jestem zadowolona. Cytat:
A chodzisz do tego pediatry ze szkoły rodzenia czy innego? Eeee mój też śpi, ale przy suszarce. Pytałam Ciebie co to za mocznica czy jakoś tak na wigilię, bo pierwszy raz słyszałam takie określenie. ![]() Moonik czytałam dzisiaj dla Frania kpk, kopnął książkę i tyle tego było. Myślisz, że go znudziła?
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
O tak acelinka, mądrze prawi. Dobra domowa szynka nie jest zła
![]() Albo pieczone mięsko z przyprawami na kanapkę. Złgodniałam ![]() Posprzątałam, poprasowałam , tzn zostało mi kilka tetrówek, więc zagoniłam tż ahhh jak mu do twarzy z tym żelazkiem Mały nadal śpi już ponad 2 godziny
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
od godziny lulałam Piotrusia, teraz odłożyłam- 3majcie kciuki by pospał
ost. wybitne mu to nie idzie i jedzenie też Jedynie na rączkach- jak jest babcia to luzzz, a sama to wymiękam. Cotka- a jakie kropelki masz dawać??? Grubo się zastanawiam czy w pią. nie iść z małym do lek bo te zielone kupy ze śluzem i kwaśnym zapachem totalnie mi sie nie widzą. Zwłaszcza,że jak ida pierdziochy to sie wybudza ze snu- czyli mniej wiecej pobudka co 30-40 min ![]() Ech- nie pamiętam co miałam poodpisywac bo z małym na rękach nie miałam jak cytatów zaznaczać- nie byłam zalogowana |
|
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic Frankowi nie będzie na pewno od jednorazowego mm ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3339 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
chichrał się na głos dobre kilka minut ale za to ja aż się spociłam od tych wygłupów![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tż to![]() Cytat:
Cytat:
![]() A no spory Ja usiłuję go jeszcze przetrzymać w łóżku, ale ostatnio się wścieka i zaczyna pokrzykiwać na pół domu![]() Cytat:
![]() Noo pięknie ![]() Cytat:
![]() Cześć Idę szukać jakich cytatów mi zabrakło
|
||||||
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kwaśnego zapachu to akurat podobno na piersi może tak być. Gorzej ten śluz i kolor ... Jak kropelki nie pomogą to będę szła na prywatna wizytę. Jakoś zawsze mam niedosyt i niepewność po wizytach u mnie w przychodni ![]() Natka super. Mi się nie udało. Jedynie mama umie Filipa doprowadzić do głośnego śmiechu z zaciąganiem- gilgotaniem. Wkurza mnie to, że mi nie wychodzi, ale grunt, że już można posłuchać takich cudności jak śmiech własnego dziecka Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-13 o 17:08 |
|
|
|
|
#3341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne że mu nic nie będzie ![]() Cytat:
![]() hmm.. to taki jakby deser robi się z namoczonego piernika i całego mnóstwa bakalii, czekolady, suszonych owoców, zależy kto co lubi trudno mi określić czy to zupa czy bardziej coś gęstego bo naprawde ile ludzi tyle smaków moczki u nas to każdy je "swoją" ja od mojej mamy a tż od swojej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odnalazłam
![]() Cytat:
A urodził się w terminie czy po? Bo może to skok?Pytasz pewnie o moczkę To takie coś (deser ) co się robi z rozmoczonych pierników, z bakaliami i np kompotem agrestowym - w każdej rodzinie inny przepis![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3343 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hah, ja tak samo właśnie
ok. pół godz potrzebuję, żeby siebie, małą i psa wyszykować na spacer ![]() Cytat:
![]() no witamy ![]() Cytat:
nieźle Cię urządzili ![]() a z tym szpitalem to jak to Ci "sfabrykowali" kartę? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a z barszczykiem może chodzić o ocet/kwasek/cytrynę zależy czy jakoś dokwaszają. Bo same buraczki to przecież nawet polecane po porodzie i przy karmieniu, żeby poprawić krew Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz, że mi nie pokazało Twojej poprzedniej wiadomości..dopiero w cytatach ją zobaczyłam ![]() a czemu musicie wrócić do siebie? nie możecie jeszcze u mamy posiedzieć?
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to 20 stresujemy sie razem. Od początku zresztą wiEkosc rzeczy w podobnym terminie
|
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gilgotki nie działają na Szymka, bardziej lubi lekko się wystraszyć![]() Cytat:
a makówki robicie na mleku czy na wodzie?
|
||
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gilgotki ją denerwująmarchewke? ostro ![]() na mleku oczywiście, nie wyobrażam sobie na wodzie, jakoś dziwnie ![]() a jaką zupe Wy jecie Natko? Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-13 o 17:43 |
|
|
|
|
#3348 | ||
|
KWC
|
Moonik już to napisała, ale powtórzę ją - za mocno dokręcone nakrętki i wtedy rzeczywiście wciąga te Aventowe.
Cytat:
Cytat:
I widze zmiana avatarka Fajny.Uważajcie z tym podrzucaniem, podobno łatwo o odklejenie siatkówki oka u dziecka. |
||
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czemu Cię nie chcieli naciąć
|
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec Ł udalo sie wczesniej wejsc do lekarza i okazalo sie ze ma jakiegos wirusa ukladu pokarmowego, podobno to teraz jest jakas masakra i mnostwo ludzi to ma, babka powiedziala ze wczoraj miala pacjenta ktory jej zwymiotowal w gabinecie bo nie zdazyl. Masakra.
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym współczuję
|
|
|
|
|
#3352 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
hej, my już po bioderkach, dziękujemy za kciuki
Magdulec, witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
weź popisz na forach odradzając ten szpital i lekarzy, zrób czarny PRCytat:
jak Agatka ze mną by była ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i ws kupek wizyta u pedi nie zaszkodzi.Cytat:
szynkę tak samo robię, schab najrzadziej piekę bo suchy bywa. smacznegoucięło mi cytaty no!!!!! Miss "kciuki: za bioderka
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-12-13 o 18:25 |
||||||||||
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Cotka
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby Ł. przeszło i nie na was czasem
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra na kanapkę jest też pieczona łopatka. Posypuje się przyprawami i piecze
![]() albo jest taka jakaś maszynka, do której się wrzuca rózne mięsa i gotuje taką domową szynkę. Też dobre. |
|
|
|
#3357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważamy, to tak delikatnie no właśnie też się nad tym zastanawiałam, przecież teraz raczej chcą nacinać, widocznie dziwna położna była Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowa dla Ł ![]() Cytat:
Nati śpi, a tatuś gdzie? jeszcze w pracy |
|||
|
|
|
#3358 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga. Nadrobiłam
![]() Stefcio dziękuje za słowa podziwu dotyczące jego teżyzny fizycznej ![]() Cytat:
[QUOTE=spray;31030418]Haha, przewijam Eryka, bo strzelił koope i pytam się go 'no i co zrobiłeś?' A on jak się nie rozedrze : "KAAAAAAAAAAAŁ" Fajnie wyszło, zupełnie przypadkiem /QUOTE] hehehe padłam. Słodziak Indygo pediatra pierwsza klasa za bioderka.Cytat:
Kochana strasznie Ci współczuję...Mnie się to w głowie nie mieści jak mogli dopuscić do czego takiego! A Tż to trzeba chyba na ziemię sprowadzić ![]() Cytat:
Cytat:
Rączkami wymachuje..., nogami kopie...smoczek wypluje i szał, a po chwili go zasysa i usypia i za chwilę znowu wypluwa i tak ileś razy zanim uśnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stefcio dziękuje za komplement Nic Franciszkowi nie będzie. Duży, mądry chłopczyk to zrozumie Zresztą mu będzie wszystko jedno, byleby brzusio był pełny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Uważajcie żebyście się nie pozarażali ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() To jest smutne, że żeby zarobić jakieś pieniądze i w miarę godnie żyć trzeba zapierniczać od rana do nocy... Jeszcze żeby ktoś chcial to docenić...Trzeba wierzyć że przyjdą lepsze czasy
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z barszczem nie będe szaleć ze względu na kwasek/ocet, ale trochę dziubnę. oby nie
|
|
|
|
|
#3360 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze przerąbane z tą praca, masakra tyle godzin, niestety pracodawca ma gdzies nasze zycie rodzinne ![]() Cytat:
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-12-13 o 21:31 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

bo ja mam się wkurzać na tych wszystkich ludzi ktorzy chodzą jak święte krowy po tym sklepie to wrrr a potem jeszcze w korku stać żeby z parkingu wyjechać to ja dziękuje 
żadnych wędlin nie mogę? czy są jakieś mało przetworzone?? Możesz coś polecić??? A tak poza tym to może rzeczywiście Zuzi te wędliny wiele złego zrobiły że tak ta buzia nie polepsza się w ogóle

), więc chyba tego jedzenia można więcej
Jeszcze tylko 5 tygodni do końca skoku
Ja to już nie liczę i nie wiem, ile Franio ma tygodni, teraz tylko miesiące obczajam, ale jakoś chyba 16 lub 17 już ma 

. 

- moze to tylko takie humorki![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)