Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 15:34   #3331
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To źle mi termin wyznaczyli i idziem za tydzień dopiero
to będziemy stresować się razem, my też szczepienie 20

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a na większe to chyba pojade w weekend do tesco, ale w nocy bo ja mam się wkurzać na tych wszystkich ludzi ktorzy chodzą jak święte krowy po tym sklepie to wrrr a potem jeszcze w korku stać żeby z parkingu wyjechać to ja dziękuje
mam identyczny plan

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 16:28   #3332
martunia_199
Zakorzenienie

martunia z wędlina drobiową bardzo uważaj jest wysokoprzetworzona, naładowana konserwantami, lepiej jej unikać. podobnie jak pieczywa typu chałki, słodkie bułki dużo mleka w nich

OMG to co ja mam jeść, sam dżem żadnych wędlin nie mogę? czy są jakieś mało przetworzone?? Możesz coś polecić??? A tak poza tym to może rzeczywiście Zuzi te wędliny wiele złego zrobiły że tak ta buzia nie polepsza się w ogóle
[/QUOTE]

ale coś namieszałam

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-12-13 o 16:32
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 16:39   #3333
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

mam identyczny plan
gorzej jak więcej osób wpadnie na taki sam pomysł :d
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

OMG to co ja mam jeść, sam dżem żadnych wędlin nie mogę? czy są jakieś mało przetworzone?? Możesz coś polecić??? A tak poza tym to może rzeczywiście Zuzi te wędliny wiele złego zrobiły że tak ta buzia nie polepsza się w ogóle
może poszukaj na necie przepisów na dobre zapeklowanie mięska i sama sobie piecz ja kiedyś zrobiłam sama szynke, ale ze świnki to normalnie masakra taka dobra była i nie psuła się tak jak te kupne

Moje dziecko zasnęło po dosyć długim spaniu na spacerku, niemożliwe!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 16:45   #3334
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Ancia ja nie mam TT ale z dr Browna i Aventową tez się tak dzieje jak mam za mocno zakręconą- trzeba troszkę słabiej zakręcić i nie będzie się wsysać
OO dzięki za poradę, spróbujemy i tak .

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ancia, zdaje mi się, że w najnowszym mamo to ja są porady co jeść w święta. Nie mogę teraz znaleźć tej gazety, ale na 99% to tam było.
Nie mam, ale poszukam, dziękuję .
Cytat:
bigos, kapucha w każdym rodzaju - odpada
z grzybami i barszczem też raczej będę uwarzać, więc zostaje mi tylko karp

Super prezenty dostał Franuś, goście b. pomysłowi
Właśnie zastanawiałam się nad kapustą czy bigosem oraz pierogami, ale w snumie nie wiem. Franiowi będzie leciał już 5 miesiąc (), więc chyba tego jedzenia można więcej .
A czemu barszczyku też nie? Myślisz, ż buraczki mogą poszkodzić? A śledzie?
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
U nas nocki były znośne, nawet jedna zdarzyła się przespana całkowicie a teraz jakaś masakra Jeszcze tylko 5 tygodni do końca skoku

Ja wiem, że nie mogę pomarańczy i mandarynek, a reszta chyba będzie ok A no i na pewno z kapusty zrezygnuję
Myślisz, że to ten słynny skok? Oby! Ja to już nie liczę i nie wiem, ile Franio ma tygodni, teraz tylko miesiące obczajam, ale jakoś chyba 16 lub 17 już ma .
Też z kapuchy rezygnujesz? A barszcz, śledzie, sałatki?
Cytat:
Ancia - jeszcze co do butelek TT - ja nie mam, bo kolezanka mi odradzała, bo się smoczki wciągają własnie i dziecko się wnerwia.
Ooo no widzisz, może coś w tym jest. Nie wiem czy jest sens kupować inne, bo u nas te butle są tylko okazyjnie używane.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
2.Moze i duzy facet ale zachowuje sie ja goowniarz
3.Zazdroszcze ze wasi faceci wstaja w nocy do dziecka ja mam ciagla, nieustajaca zmiane

Tez sie zastanawiam czy do lek nie isc- maly marudzi, budza go pierdziochy, koopa kwasna i zielona ze sluzem. A ja mam znow dola do tego wracam do domu i znow sama
Oj gooowniarz . Mój wstaje, robię mu scenę i wstaje, czasem sam ma nocny dyżur, jak wracam ze szkoły.
Z koopą radzę sprawdzić. U nas prawie w normie po tym antybiotyku.
Cytat:
Chociaz bez Babci ciezko. Mam astrasznie przezywa, ma totalna nie chec do robienia czegokolwiek, aja nie umiem za bardzo bo ja slaba kuchara i zawsze jako pomagier robiłam, a teraz brak głownego dyrygenta

Nie mogę nawet o tym myśleć. Nie myślę.
Nie wiem, jak dam radę, słyszę kolędę to beczę, dobrze, że nikt nie widzi.

Z tymi nerwami w ciąży to mamy podobnie, I Franek nerwus i krzykacz. Z pomocą mamy jednak jakoś ogarniam, bez nikogo to sobie nie wyobrażam, więc współczuję tej ciągłej zmiany .

Archi, to g łupie, ale czy myślałaś o mm chociaż na próbę na 1 dzień/noc. Głupie, bo wiem, że walczyłaś o laktację i wiem, że jak przerwiesz karmienie, to masz problemy z piersią. Ale może to na Piotrulę zadziała. Mówiłaś o tym lekarzowi? tzn o usposobieniu/płaczliwości Piotruli? Są takie czopki homeopatyczne viburcol, często są polecane dzieciątkom niespokojnym.
Nie wiem, co mogłabym jeszcze Ci podpowiedzieć, przytulam mocno!
Cytat:
Stosowałam - nie pomogła tzn. pomogła na jakiś czas a potem wyszła ze zdwojoną siłą. Jem tylko dżem, wędlinę tylko drobiową i nic więcej. Na obiad ziemniaki, marchewka, buraczki i gotowane mięso. Oprócz tego jabłka, chrupki kukurydziane i paluszki.
Nic smażonego? Ja paluszków nie jem.
Przerąbane masz z tym jedzeniem.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
dzięki że pytasz
marudny jest, je na śpiocha dalej, koleżanka mnie wczoraj pocieszyła że tak z tydzień pomarudzi przy jedzeniu, a potem jeszcze ze 2-3 tygodnie i będzie ząbek 2-3 tygodnie się pytam ? OMG ale przecież bedzie go dalej boleć i bedzie marudny!
ale wytrwam i dam rade
Wytwrasz mamuśka!!! Oby było tylko lepiej.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A jak nie działa internet, to zajmujemy się trenowaniem główki leżąc na brzuszku

Oto przed treningiem i po
Woooow, Stefek jest przepiękny . A jakie ma włoski cudne!!!

Słuchajcie mam pytanko, jutro muszę skoczyć do pracy i nie będzie mnie z 6h, zanim dojadę i wrócę, bo to kawał drogi. Nie mam ściągniętego tyle mleka, w sumie mam trochę zostawione na sobotę jak będę w szkole. Obliczyłam, że wypadną 2 karmienia i planuję dać (tzn. mama da) małemu mm. Myślicie, że mu nic nie będzie ? Bo jakoś okropnie się z tym czuję.

Dalej nadrabiam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 16:53   #3335
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
nieeee, moja Agatka pije w tej butelce od początku i nic takiego miejsca nie miało. tak się robi ze smoczkiem dynamicznym LOVI
To nie wiem, może mój Franek za mocno wciąąąąga .
Mnie się nikt o zdanie nt prezentu nie pytał .

Ale byłam i jestem zadowolona.
Cytat:
Wiecie co, dotarłam do przychodni. Nie dość, że baba mi się wpierdzieliła do kolejki. To źle mi termin wyznaczyli i idziem za tydzień dopiero z jednej strony ufff, z drugiej - znowu stres.
Poza tym mały przykimał sobie na badaniu, jak go oglądały babki. Niezły ubaw miała lekarka, aż wołała asystentkę. Ta go w różne strony obraca, ogląda, a ten łapki na boki i śpi twardo
Pytałam o śluz w kupie i mamy kupić kropeki i tydzień dawać 3 dziennie. I z tym bekaniem mi nic nie poradziła, jedynie żeby odbijać

aaaa. i pokazałam buziaka Filipowego i stwierdziła, że to raczej potówki a nie wysypka tylko jakoś jej średnio ufam, bop wszystko tak bez przekonania mówiła
Niezły jest Filip z tym spaniem,a Ty narzekałaś, że śpi tylko przy cycu, widzę nieścisłości.
A chodzisz do tego pediatry ze szkoły rodzenia czy innego?
Cytat:
Moje dziecko zasnęło po dosyć długim spaniu na spacerku, niemożliwe!
Eeee mój też śpi, ale przy suszarce. Pytałam Ciebie co to za mocznica czy jakoś tak na wigilię, bo pierwszy raz słyszałam takie określenie.

Moonik czytałam dzisiaj dla Frania kpk, kopnął książkę i tyle tego było. Myślisz, że go znudziła?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 16:54   #3336
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

O tak acelinka, mądrze prawi. Dobra domowa szynka nie jest zła
Albo pieczone mięsko z przyprawami na kanapkę. Złgodniałam

Posprzątałam, poprasowałam , tzn zostało mi kilka tetrówek, więc zagoniłam tż ahhh jak mu do twarzy z tym żelazkiem
Mały nadal śpi już ponad 2 godziny zawinięty w kocyki , przy otwartym oknie, to taki pseudo spacerek

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 16:55   #3337
archinta
Zakorzenienie

od godziny lulałam Piotrusia, teraz odłożyłam- 3majcie kciuki by pospał ost. wybitne mu to nie idzie i jedzenie też Jedynie na rączkach- jak jest babcia to luzzz, a sama to wymiękam.

Cotka
- a jakie kropelki masz dawać???
Grubo się zastanawiam czy w pią. nie iść z małym do lek bo te zielone kupy ze śluzem i kwaśnym zapachem totalnie mi sie nie widzą. Zwłaszcza,że jak ida pierdziochy to sie wybudza ze snu- czyli mniej wiecej pobudka co 30-40 min

Ech- nie pamiętam co miałam poodpisywac bo z małym na rękach nie miałam jak cytatów zaznaczać- nie byłam zalogowana
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:04   #3338
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Nie mam, ale poszukam, dziękuję .

Właśnie zastanawiałam się nad kapustą czy bigosem oraz pierogami, ale w snumie nie wiem. Franiowi będzie leciał już 5 miesiąc (), więc chyba tego jedzenia można więcej .

Myślisz, że to ten słynny skok? Oby! Ja to już nie liczę i nie wiem, ile Franio ma tygodni, teraz tylko miesiące obczajam, ale jakoś chyba 16 lub 17 już ma .

Ooo no widzisz, może coś w tym jest. Nie wiem czy jest sens kupować inne, bo u nas te butle są tylko okazyjnie używane.

Oj gooowniarz . Mój wstaje, robię mu scenę i wstaje, czasem sam ma nocny dyżur, jak wracam ze szkoły.
Z koopą radzę sprawdzić. U nas prawie w normie po tym antybiotyku.

Z tymi nerwami w ciąży to mamy podobnie, I Franek nerwus i krzykacz. Z pomocą mamy jednak jakoś ogarniam, bez nikogo to sobie nie wyobrażam, więc współczuję tej ciągłej zmiany .

Archi, to g łupie, ale czy myślałaś o mm chociaż na próbę na 1 dzień/noc. Głupie, bo wiem, że walczyłaś o laktację i wiem, że jak przerwiesz karmienie, to masz problemy z piersią. Ale może to na Piotrulę zadziała. Mówiłaś o tym lekarzowi? tzn o usposobieniu/płaczliwości Piotruli? Są takie czopki homeopatyczne viburcol, często są polecane dzieciątkom niespokojnym.

Słuchajcie mam pytanko, jutro muszę skoczyć do pracy i nie będzie mnie z 6h, zanim dojadę i wrócę, bo to kawał drogi. Nie mam ściągniętego tyle mleka, w sumie mam trochę zostawione na sobotę jak będę w szkole. Obliczyłam, że wypadną 2 karmienia i planuję dać (tzn. mama da) małemu mm. Myślicie, że mu nic nie będzie ? Bo jakoś okropnie się z tym czuję.

Dalej nadrabiam.
Nie jem smażonego bo od tego Zuzię brzuszek boli, próbowałam kilka razy ale kończyło się to wielkim płaczem i prężeniem. A czemu paluszków nie jesz??? Nie lubisz czy nie zdrowe dla maleństwa??

Nic Frankowi nie będzie na pewno od jednorazowego mm

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:

Posprzątałam, poprasowałam , tzn zostało mi kilka tetrówek, więc zagoniłam tż ahhh jak mu do twarzy z tym żelazkiem
Mały nadal śpi już ponad 2 godziny zawinięty w kocyki , przy otwartym oknie, to taki pseudo spacerek
Jakiś konkretny przepis na to mięsko na kanapkę

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-12-13, 17:05   #3339
19natka88
Zakorzenienie

doprowadziłam moje dziecko do histerycznego śmiechu chichrał się na głos dobre kilka minut ale za to ja aż się spociłam od tych wygłupów

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
praktyczny prezent

Bardzo

oby ten skok nie trwał 5 tygodni - moze to tylko takie humorki

Oby, bo nawet mu się dzisiaj spanie w dzień porąbało i spał 2 x 30minut

moja gadzina nadal wydziera paszcze przed spaniem, ale juz od dwóch dni udało mi sie ją jakoś ugłaskać. W dzien zaśnie sama w wózeczku - także chyba wraca moja grzeczna córeczka
U nas już prawie fajnie było, bez płaczu wielkiego, było ale się zmyło

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny kilka razy wchodziłam i zaczynałam od nadrabiania, zanim skończyłam czytać był alarm i nigdy nie mogłam się odezwać więc dziś zaczynam od tego co u nas a potem jak dam radę poczytam co u was

Dawno cię nie było

A tym czasem przepraszam ale znów muszę iść ściągać, jedno dobre że po 2 miesiącach walki o laktację od 20ml dziennie doszłam do ok 450ml więc mamy karmienie pół mm pół moje
Ładnie A tż to

Cytat:
Wiecie jaka jest kaloryczność waszego mleka?? ja jak sciągnę i odstawię do lodówki to jakoś tak mało tego tłuszczyku pływa, mam wrażenie że jest "light" ;/
U mnie "śmietanki" tak sobie ale butelki po mleku są bardzo tłuste

Cytat:
Haha, przewijam Eryka, bo strzelił koope i pytam się go 'no i co zrobiłeś?' A on jak się nie rozedrze : "KAAAAAAAAAAAŁ"
Fajnie wyszło, zupełnie przypadkiem
Udany jest

Cytat:
Natka bo Szymek to duży chłopak już
Mój Stefcio też wstaje o 6-7
A no spory Ja usiłuję go jeszcze przetrzymać w łóżku, ale ostatnio się wścieka i zaczyna pokrzykiwać na pół domu

Cytat:
ja też w Wigilie pięknie było

Oj tak

co do laktacji to podejrzewam że tak właśnie jest że jest dostosowała do potrzeb natalci, a w tą niedziele to po prostu dziecko miało nerwa straszliwego i dlatego wolała butle no zobaczymy co się będzie działo dalej

Ja tam myślę, że będzie ok

ja układma na górze wzorki jakieś z migdałów, rodzynek, orzechów gwiazdy nie gwiazdy i mam z tym ubaw bo gwiazdki to mi zawsze krzywe wychodzą
ee to muszę spróbować w tym roku

Cytat:
Oto przed treningiem i po
Noo pięknie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
O masakra, kolejny skok, oby szybko sobie poszedl podjedziemy dzisiaj do apteki i kupimy, dzieki
my w tym roku tez pewnie dwie wigilie jak co roku, tyle ze w tym roku wszyscy beda u nas wiec musze mnostwo rzeczy pogotowac
Nie ma za co Uu to nie zazdroszczę ilości pracy i rzeczy do zrobienia - chyba że goście tez przywożą prowiant?

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
hejka!
Cześć

Idę szukać jakich cytatów mi zabrakło

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:06   #3340
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
od godziny lulałam Piotrusia, teraz odłożyłam- 3majcie kciuki by pospał ost. wybitne mu to nie idzie i jedzenie też Jedynie na rączkach- jak jest babcia to luzzz, a sama to wymiękam.

Cotka
Grubo się zastanawiam czy w pią. nie iść z małym do lek bo te zielone kupy ze śluzem i kwaśnym zapachem totalnie mi sie nie widzą. Zwłaszcza,że jak ida pierdziochy to sie wybudza ze snu- czyli mniej wiecej pobudka co 30-40 min

Ech- nie pamiętam co miałam poodpisywac bo z małym na rękach nie miałam jak cytatów zaznaczać- nie byłam zalogowana
Dicoflor. O ile dobrze doczytałam.
Co do kwaśnego zapachu to akurat podobno na piersi może tak być. Gorzej ten śluz i kolor ... Jak kropelki nie pomogą to będę szła na prywatna wizytę. Jakoś zawsze mam niedosyt i niepewność po wizytach u mnie w przychodni

Natka super. Mi się nie udało. Jedynie mama umie Filipa doprowadzić do głośnego śmiechu z zaciąganiem- gilgotaniem. Wkurza mnie to, że mi nie wychodzi, ale grunt, że już można posłuchać takich cudności jak śmiech własnego dziecka

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-12-13 o 17:08
Stary 2011-12-13, 17:10   #3341
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Boziuś jakie ja mam szczęście że jedzenie nie robi na Natalce żadnego wrażenia

jasne że mu nic nie będzie
Cytat:
Eeee mój też śpi, ale przy suszarce. Pytałam Ciebie co to za mocznica czy jakoś tak na wigilię, bo pierwszy raz słyszałam takie określenie.
moczka?
hmm.. to taki jakby deser robi się z namoczonego piernika i całego mnóstwa bakalii, czekolady, suszonych owoców, zależy kto co lubi trudno mi określić czy to zupa czy bardziej coś gęstego bo naprawde ile ludzi tyle smaków moczki u nas to każdy je "swoją" ja od mojej mamy a tż od swojej
Cytat:

hhehhe mnie to się tż wdaje seksowny z żelazkiem w reku i przy tej desce
Stary 2011-12-13, 17:14   #3342
19natka88
Zakorzenienie

Odnalazłam

Cytat:
Napisane przez Thaya Pokaż wiadomość
buziak od Filipka

mój jutro kończy 10 tygodni i mam wrażenie jakby się 'cofał' z tym spaniem od paru dni tak jak zwykle spał od 19 do 4 a potem do 7.30 teraz śpi od 19 do ok 22 potem się budzi o 3 potem o 6 potem o 7.30 i dalej chce spać i o 8.30 dopiero wstaje, nie wiem co jest: confused:
Dziękować Ee to ładnie Ci spał - u mnie tak pięknie nie było A urodził się w terminie czy po? Bo może to skok?

Cytat:
Acelinko co to moczanka czy jak Ty to nazwałaś?
Pytasz pewnie o moczkę To takie coś (deser) co się robi z rozmoczonych pierników, z bakaliami i np kompotem agrestowym - w każdej rodzinie inny przepis

Cytat:

Franio starszy od Szymka o 2 tygodnie więc leci mu 17tydzień No tak mi to na skok wygląda

U nas barszczu nie ma, tylko zupa z ryb Wszystko inne normalnie Jak zawsze

Na pewno nic mu nie będzie W niedzielę, jak się tak źle czułam Szymon też dostał butlę.

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-13, 17:20   #3343
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie - 5 minut ja bym nawet młodej ubrać nie zdążyła
hah, ja tak samo właśnie ok. pół godz potrzebuję, żeby siebie, małą i psa wyszykować na spacer

Cytat:
dziś byłam w przychodni naszej państwowej po receptęna bebilon pepti, byłam bez małej i wyobraźcie sobie, ze pediatra była tak chora, ze szok - kaszel, katar. no jakbym z dzieckiem przyszła to
uhmm mądra baba nie ma co

Cytat:
No wez, ja tam Ci dziekuje za uspokajanie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
hejka!

czy moge niesmiało do Waszego grona dolczyc
no witamy

Cytat:
No tymbardziej że prosiłam o to jak miałam zacząć przeć, ech brak słów a tym bardziej że nic nawet w sądzie nie wywalcze bo kartę pobytu w szpitalu "fabrykowali"
matulu ale Ci się przytrafiło nieźle Cię urządzili
a z tym szpitalem to jak to Ci "sfabrykowali" kartę?

Cytat:
My po spacerku zrobiłyśmy małe zakupy, jakieś bakalie i inne rzeczy które można kupić wcześniej, tak powolutku będziemy sobie z Natalką do domu na wózku zakupy przywozić a na większe to chyba pojade w weekend do tesco, ale w nocy bo ja mam się wkurzać na tych wszystkich ludzi ktorzy chodzą jak święte krowy po tym sklepie to wrrr a potem jeszcze w korku stać żeby z parkingu wyjechać to ja dziękuje
ja mam też taki plan

Cytat:

Słuchajcie mam pytanko, jutro muszę skoczyć do pracy i nie będzie mnie z 6h, zanim dojadę i wrócę, bo to kawał drogi. Nie mam ściągniętego tyle mleka, w sumie mam trochę zostawione na sobotę jak będę w szkole. Obliczyłam, że wypadną 2 karmienia i planuję dać (tzn. mama da) małemu mm. Myślicie, że mu nic nie będzie ? Bo jakoś okropnie się z tym czuję
moja opinia Ci pewnie niewiele pomoże, bo ja nie mam żadnych wyrzutów, że karmię mm, ale moim zdaniem nic się Franiowi nie stanie, chyba lepiej, żeby zjadł mm niż miał głodować?

a z barszczykiem może chodzić o ocet/kwasek/cytrynę zależy czy jakoś dokwaszają. Bo same buraczki to przecież nawet polecane po porodzie i przy karmieniu, żeby poprawić krew

Cytat:
Moonik czytałam dzisiaj dla Frania kpk, kopnął książkę i tyle tego było. Myślisz, że go znudziła?
tak, myślę, że mogło mu się nie spodobać

Cytat:
i jak Piotruś, śpi choć trochę?
wiesz, że mi nie pokazało Twojej poprzedniej wiadomości..dopiero w cytatach ją zobaczyłam
a czemu musicie wrócić do siebie? nie możecie jeszcze u mamy posiedzieć?

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:24   #3344
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kwaśnego zapachu to akurat podobno na piersi może tak być. Gorzej ten śluz i kolor ... Jak kropelki nie pomogą to będę szła na prywatna wizytę. Jakoś zawsze mam niedosyt i niepewność po wizytach u mnie w przychodni

Natka super. Mi się nie udało. Jedynie mama umie Filipa doprowadzić do głośnego śmiechu z zaciąganiem- gilgotaniem. Wkurza mnie to, że mi nie wychodzi, ale grunt, że już można posłuchać takich cudności jak śmiech własnego dziecka
Ja też podawałam dicoflor kropelki i w sumie teraz już nie ma śluzu w kupach

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-12-13, 17:24   #3345
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
to będziemy stresować się razem, my też szczepienie 20

mam identyczny plan
Zeby sie nie oikazal,o, ze wszyscy majas taki plan

No to 20 stresujemy sie razem. Od początku zresztą wiEkosc rzeczy w podobnym terminie

Wymianka.
Stary 2011-12-13, 17:34   #3346
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Mojej mamie się też przedtem udawało no i właśnie zaczęłam robić tak jak ona Gilgotki nie działają na Szymka, bardziej lubi lekko się wystraszyć

Cytat:
B
moczka?
hmm.. to taki jakby deser robi się z namoczonego piernika i całego mnóstwa bakalii, czekolady, suszonych owoców, zależy kto co lubi trudno mi określić czy to zupa czy bardziej coś gęstego bo naprawde ile ludzi tyle smaków moczki u nas to każdy je "swoją" ja od mojej mamy a tż od swojej
Jedni nawet marchewkę dodają a makówki robicie na mleku czy na wodzie?

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-13, 17:41   #3347
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej mamie się też przedtem udawało no i właśnie zaczęłam robić tak jak ona Gilgotki nie działają na Szymka, bardziej lubi lekko się wystraszyć

Jedni nawet marchewkę dodają a makówki robicie na mleku czy na wodzie?
a natalke najbardziej rozśmiesza smaolocik, podrzucanie jej itp gilgotki ją denerwują

marchewke? ostro
na mleku oczywiście, nie wyobrażam sobie na wodzie, jakoś dziwnie

a jaką zupe Wy jecie Natko?

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-12-13 o 17:43
Stary 2011-12-13, 17:52   #3348
spray
KWC

Cytat:

Te aventowe tez sie wciagaja, albo Miki tak masakruje smoczule
Moonik już to napisała, ale powtórzę ją - za mocno dokręcone nakrętki i wtedy rzeczywiście wciąga te Aventowe.

Cytat:

aha dziś byłam w przychodni naszej państwowej po receptęna bebilon pepti, byłam bez małej i wyobraźcie sobie, ze pediatra była tak chora, ze szok - kaszel, katar. no jakbym z dzieckiem przyszła to
Jezu, co za debilna kobita, w takim stanie do malenkich dzieci?! I to jeszcze pediatra

Cytat:
Kochana mnie wcale nie nacieli choć prosiłam pękłam bardzo mocno. Gin nie potrafi powiedzieć czy to jest źle zszyte/ nie doszyte/ czy pęknięte potem. Będzie szyte jeszcze raz ale najpierw musi rana odczekać 3 miesiące bo teraz jeszcze źle to wygląda i gin nie chce ryzykować zakażenia organizmu
Ojej, u mnie się paprało tylko kilka tygodni, teraz już ok, ale mniej więcej wiem jak się męczysz. STRASZNIE Ci współczuję.

I widze zmiana avatarka Fajny.

Cytat:
a natalke najbardziej rozśmiesza smaolocik, podrzucanie jej itp gilgotki ją denerwują
Uważajcie z tym podrzucaniem, podobno łatwo o odklejenie siatkówki oka u dziecka.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:08   #3349
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana mnie wcale nie nacieli choć prosiłam pękłam bardzo mocno. Gin nie potrafi powiedzieć czy to jest źle zszyte/ nie doszyte/ czy pęknięte potem. Będzie szyte jeszcze raz ale najpierw musi rana odczekać 3 miesiące bo teraz jeszcze źle to wygląda i gin nie chce ryzykować zakażenia organizmu

Ciężko wyczuć albo źle szyte albo od wysiłku po wyjściu, dźwiganie ciężkich rzeczy albo wizyta w toalecie "na dwójeczce" teraz czekamy do lutego aż się dobrze wygoi i gin powie co dalej. Samo życie
o kurka
ciekawe czemu Cię nie chcieli naciąć

Wymianka.
Stary 2011-12-13, 18:18   #3350
lullaby_ml
Zakorzenienie

Wiec Ł udalo sie wczesniej wejsc do lekarza i okazalo sie ze ma jakiegos wirusa ukladu pokarmowego, podobno to teraz jest jakas masakra i mnostwo ludzi to ma, babka powiedziala ze wczoraj miala pacjenta ktory jej zwymiotowal w gabinecie bo nie zdazyl. Masakra.
Stary 2011-12-13, 18:21   #3351
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec Ł udalo sie wczesniej wejsc do lekarza i okazalo sie ze ma jakiegos wirusa ukladu pokarmowego, podobno to teraz jest jakas masakra i mnostwo ludzi to ma, babka powiedziala ze wczoraj miala pacjenta ktory jej zwymiotowal w gabinecie bo nie zdazyl. Masakra.
Brrrr

A poza tym współczuję

Wymianka.
Stary 2011-12-13, 18:24   #3352
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

hej, my już po bioderkach, dziękujemy za kciuki . wszystko super . mamy postępować jak dotąd - nosić na żabkę, kłaść na brzuszku, kontrola 7-8 miesiąc.

Magdulec, witaj

Cytat:
my też w piątek

Indygo ta lekarka faktycznie babsko jakies nieodpowiedzialne...dziec iaki zaraża tylko
no to

Cytat:
Ciężko wyczuć albo źle szyte albo od wysiłku po wyjściu, dźwiganie ciężkich rzeczy albo wizyta w toalecie "na dwójeczce" teraz czekamy do lutego aż się dobrze wygoi i gin powie co dalej. Samo życie
oj bidulko, to faktycznie cię załatwili , a co do fabrykowania kart weź popisz na forach odradzając ten szpital i lekarzy, zrób czarny PR

Cytat:
Indygo za bioderka a babka mega niepowazna, ja nie wiem skad sie biora tacy ludzie.
dziękuję a jeszcze w tej przychodni mnie wkurzają bo z łaską pozwalają bez dziecka po receptę przyjść. normalnie bym ją jak Agatka ze mną by była

Cytat:
Indygo za bioderka my idziemy w czwartek

Uciekam znów do laktatora, trzymajcie się cieplutko mamuśki i maluszki

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

No tymbardziej że prosiłam o to jak miałam zacząć przeć, ech brak słów a tym bardziej że nic nawet w sądzie nie wywalcze bo kartę pobytu w szpitalu "fabrykowali"

Cytat:
O kurde ja się bałam tego pęknięcia. Moja ciocia po takim pęknięciu miała wychodzący pęcherz albo coś podobnego, ale mam nadzieję że to coś innego niż u Ciebie i szybko będzie ok

ooo, hej śmiało dołączaj !

Wiecie co, dotarłam do przychodni. Nie dość, że baba mi się wpierdzieliła do kolejki. To źle mi termin wyznaczyli i idziem za tydzień dopiero z jednej strony ufff, z drugiej - znowu stres.
Poza tym mały przykimał sobie na badaniu, jak go oglądały babki. Niezły ubaw miała lekarka, aż wołała asystentkę. Ta go w różne strony obraca, ogląda, a ten łapki na boki i śpi twardo
Pytałam o śluz w kupie i mamy kupić kropeki i tydzień dawać 3 dziennie. I z tym bekaniem mi nic nie poradziła, jedynie żeby odbijać

aaaa. i pokazałam buziaka Filipowego i stwierdziła, że to raczej potówki a nie wysypka tylko jakoś jej średnio ufam, bop wszystko tak bez przekonania mówiła
niezły jest ja też prywatnie chodzę z większym problemem do przychodni po to co muszę.

Cytat:
o jaaa, to jest co robić

My po spacerku zrobiłyśmy małe zakupy, jakieś bakalie i inne rzeczy które można kupić wcześniej, tak powolutku będziemy sobie z Natalką do domu na wózku zakupy przywozić a na większe to chyba pojade w weekend do tesco, ale w nocy bo ja mam się wkurzać na tych wszystkich ludzi ktorzy chodzą jak święte krowy po tym sklepie to wrrr a potem jeszcze w korku stać żeby z parkingu wyjechać to ja dziękuje

A teraz idziemy do kuchni ugotować tatusiowi jakiś obiad
smacznego

Cytat:
ja sobie piekłam mięsa karkówkę, schab, szynkę - o niebo lepsze, trwalsze no i pyszne. jak coś to daj znać podam ci przepisik

Cytat:

ja też miałam nerwów trochę, różne historie życiowe i z małżem, a mala jakos specjalnie nerwowa nie jekst - ja myślę, ze maluchy nam swoje usposobienia i charakterki pokazują

Dalej nadrabiam.
nic nie będzie, przeżyje na MM, nasze dzieci żyją

Cytat:

Cotka

jak Agatka była taka mega niespokojna podawałam jej sab simplex, 15 kropelek co 4 godziny. faktycznie w miarę się unormowało i jest o niebo lepiej. spróbuj możeno i ws kupek wizyta u pedi nie zaszkodzi.

Cytat:
Nie jem smażonego bo od tego Zuzię brzuszek boli, próbowałam kilka razy ale kończyło się to wielkim płaczem i prężeniem. A czemu paluszków nie jesz??? Nie lubisz czy nie zdrowe dla maleństwa??

Nic Frankowi nie będzie na pewno od jednorazowego mm

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Jakiś konkretny przepis na to mięsko na kanapkę
no to tak: KARKÓWKA (kawałek 1,2-1,5 kg) . musisz ja najpierw na minimum dzień zapeklować, czyli zamaczasz w wodzie z przyprawami, ale uwaga nie mieszankami czyli np nie jakieś marynaty z torebki. nacierasz solą porządnie, pieprzem, jakimiś ziolami, papryką. do wody nasyp sporo soli ( nawet 3 łyżki, pieprzu, pokrój ząbek czosnku, kminek), możesz mieso delikatnie natrzeć musztardą. po 1 dniu wyjmujesz mięso, myjesz pod bieżącą wodą. ja piekę w rękawie do pieczenia ( jest soczysta). taki kawałek piekę w 220 stp 2 godziny, maksymalnie 2:15. potem wyciągasz z rękawa zawijasz w folię aluminiową, to się fajnie zbije, nie rozleci i pychota na kanapki. aha, tak ogólnie to jeszcze czosnkiem nadziewam, ale przy karmieniu piersią odradzam szynkę tak samo robię, schab najrzadziej piekę bo suchy bywa. smacznego

ucięło mi cytaty no!!!!! Miss "kciuki: za bioderka

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-12-13 o 18:25
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:26   #3353
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzieki Cotka ciesze sie tylko ze tż co chwile nie wymiotuje, dostal jakies tabsy i zwolnienie do czwartku i podobno przejdzie wiec tego sie trzymam.
Stary 2011-12-13, 18:41   #3354
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
hej, my już po bioderkach, dziękujemy za kciuki . wszystko super . mamy postępować jak dotąd - nosić na żabkę, kłaść na brzuszku, kontrola 7-8 miesiąc.

Magdulec, witaj

no to

oj bidulko, to faktycznie cię załatwili , a co do fabrykowania kart weź popisz na forach odradzając ten szpital i lekarzy, zrób czarny PR

dziękuję a jeszcze w tej przychodni mnie wkurzają bo z łaską pozwalają bez dziecka po receptę przyjść. normalnie bym ją jak Agatka ze mną by była

niezły jest ja też prywatnie chodzę z większym problemem do przychodni po to co muszę.

smacznego

ja sobie piekłam mięsa karkówkę, schab, szynkę - o niebo lepsze, trwalsze no i pyszne. jak coś to daj znać podam ci przepisik

nic nie będzie, przeżyje na MM, nasze dzieci żyją

jak Agatka była taka mega niespokojna podawałam jej sab simplex, 15 kropelek co 4 godziny. faktycznie w miarę się unormowało i jest o niebo lepiej. spróbuj możeno i ws kupek wizyta u pedi nie zaszkodzi.

no to tak: KARKÓWKA (kawałek 1,2-1,5 kg) . musisz ja najpierw na minimum dzień zapeklować, czyli zamaczasz w wodzie z przyprawami, ale uwaga nie mieszankami czyli np nie jakieś marynaty z torebki. nacierasz solą porządnie, pieprzem, jakimiś ziolami, papryką. do wody nasyp sporo soli ( nawet 3 łyżki, pieprzu, pokrój ząbek czosnku, kminek), możesz mieso delikatnie natrzeć musztardą. po 1 dniu wyjmujesz mięso, myjesz pod bieżącą wodą. ja piekę w rękawie do pieczenia ( jest soczysta). taki kawałek piekę w 220 stp 2 godziny, maksymalnie 2:15. potem wyciągasz z rękawa zawijasz w folię aluminiową, to się fajnie zbije, nie rozleci i pychota na kanapki. aha, tak ogólnie to jeszcze czosnkiem nadziewam, ale przy karmieniu piersią odradzam szynkę tak samo robię, schab najrzadziej piekę bo suchy bywa. smacznego

ucięło mi cytaty no!!!!! Miss "kciuki: za bioderka
Dzięki wielkie jak tylko zacznę karmić od nowa piersią to sobie upiekę takie mięsko

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-12-13, 18:55   #3355
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Dzieki Cotka ciesze sie tylko ze tż co chwile nie wymiotuje, dostal jakies tabsy i zwolnienie do czwartku i podobno przejdzie wiec tego sie trzymam.

oby Ł. przeszło i nie na was czasem

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:59   #3356
cotynato
Zakorzenienie

Dobra na kanapkę jest też pieczona łopatka. Posypuje się przyprawami i piecze
albo jest taka jakaś maszynka, do której się wrzuca rózne mięsa i gotuje taką domową szynkę. Też dobre.

Wymianka.
Stary 2011-12-13, 20:21   #3357
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Uważajcie z tym podrzucaniem, podobno łatwo o odklejenie siatkówki oka u dziecka.

uważamy, to tak delikatnie
Cytat:
o kurka
ciekawe czemu Cię nie chcieli naciąć
no właśnie też się nad tym zastanawiałam, przecież teraz raczej chcą nacinać, widocznie dziwna położna była
Cytat:
ojej, masakra.
szybkiego powrotu do zdrowa dla Ł
Cytat:
no to superancko!

Nati śpi, a tatuś gdzie? jeszcze w pracy
Stary 2011-12-13, 20:28   #3358
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Uwaga. Nadrobiłam

Stefcio dziękuje za słowa podziwu dotyczące jego teżyzny fizycznej

Cytat:
Wow jak to zrobiłaś że taka poprawa??? Może ja też tak potrenuję bo moja Zuzia to główkę dźwigała jak miała miesiąc a teraz leniuszek z niej i nie chce jej się główki podnosić
Obczailam, że jak mu zsunę łokcie/rączki tak bardziej jakby pod spód, to on automatycznie wyżej podnosi główkę. Wygląda jakby się na nich troszkę podpierał

[QUOTE=spray;31030418]Haha, przewijam Eryka, bo strzelił koope i pytam się go 'no i co zrobiłeś?' A on jak się nie rozedrze : "KAAAAAAAAAAAŁ"
Fajnie wyszło, zupełnie przypadkiem /QUOTE]
hehehe padłam. Słodziak

Indygo pediatra pierwsza klasa za bioderka.

Cytat:
Jak to sfabrykowali????
Kochana strasznie Ci współczuję...Mnie się to w głowie nie mieści jak mogli dopuscić do czego takiego! A Tż to trzeba chyba na ziemię sprowadzić

Cytat:
O kurde ja się bałam tego pęknięcia. Moja ciocia po takim pęknięciu miała wychodzący pęcherz albo coś podobnego, ale mam nadzieję że to coś innego niż u Ciebie i szybko będzie ok

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A mój mały też już dobre kilka dni strasznie niespokojnie śpi, wogóle cieżko go uśpić, a jak już uśnie to co chwile kwęka, przeciąga sie, lata nóżkami i rączkami, nie wiem o co cho
Dokładnie to samo co u nas. W nocy jakoś śpi, ale drzemki w ciągu dnia to horror. Glową rzuca w jedną i w drugą stronę i to tak szybko Rączkami wymachuje..., nogami kopie...smoczek wypluje i szał, a po chwili go zasysa i usypia i za chwilę znowu wypluwa i tak ileś razy zanim uśnie.

Cytat:
bo ja mam się wkurzać na tych wszystkich ludzi ktorzy chodzą jak święte krowy po tym sklepie to wrrr a potem jeszcze w korku stać żeby z parkingu wyjechać to ja dziękuje
Najbardziej w świętach nie lubie tej gonitwy, tłumu ludzi i kredytów świątecznych, które ludzie biorą żeby przejeść

Cytat:

Myślicie, że mu nic nie będzie ? Bo jakoś okropnie się z tym czuję.

Stefcio dziękuje za komplement
Nic Franciszkowi nie będzie. Duży, mądry chłopczyk to zrozumie Zresztą mu będzie wszystko jedno, byleby brzusio był pełny

Cytat:
doprowadziłam moje dziecko do histerycznego śmiechu chichrał się na głos dobre kilka minut ale za to ja aż się spociłam od tych wygłupów
A co robiłas?

Cytat:
Pytasz pewnie o moczkę To takie coś (deser) co się robi z rozmoczonych pierników, z bakaliami i np kompotem agrestowym - w każdej rodzinie inny przepis
Nie znoszę moczki. Fuj fuj fuj

Cytat:
Takie paskudztwo....
Uważajcie żebyście się nie pozarażali A Ł. szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
no właśnie też się nad tym zastanawiałam, przecież teraz raczej chcą nacinać, widocznie dziwna położna była

Dziwna? Porąbana jakaś sadystka
To jest smutne, że żeby zarobić jakieś pieniądze i w miarę godnie żyć trzeba zapierniczać od rana do nocy... Jeszcze żeby ktoś chcial to docenić...Trzeba wierzyć że przyjdą lepsze czasy
Stary 2011-12-13, 20:32   #3359
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak zareaguje Franio na kapuchę. Acelinka je i jest ok. Ja się będe bała. Nie chce mieć nie daj Bóg rewolucji i płaczu w święta. Może spróbuj zjeść trochę przed św żebyś zobaczyła jak będzie PO.
A z barszczem nie będe szaleć ze względu na kwasek/ocet, ale trochę dziubnę.

Cytat:
Zeby sie nie oikazal,o, ze wszyscy majas taki plan
oby nie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:23   #3360
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
a
Archi mi położna też polecała czopki Viburcol, one są właśnie na takie niespokojne stany
Cytat:
ojej współczuję, oby szybko przeszło
Cytat:

kurcze przerąbane z tą praca, masakra tyle godzin, niestety pracodawca ma gdzies nasze zycie rodzinne
Cytat:

Dokładnie to samo co u nas. W nocy jakoś śpi, ale drzemki w ciągu dnia to horror. Glową rzuca w jedną i w drugą stronę i to tak szybko Rączkami wymachuje..., nogami kopie...smoczek wypluje i szał, a po chwili go zasysa i usypia i za chwilę znowu wypluwa i tak ileś razy zanim uśnie.
tak dokładnie tak samo

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-12-13 o 21:31
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości