Kielczanki PO :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 08:12   #4621
izasalamon
Wtajemniczenie

Dot.: Kielczanki PO :)

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Ale wiecie co jest chore...My musimy chodzić do groty solnej i placic za to a matka męża mieszka nad samym morzem, dobre nie? Ehh tesciowe
No to zapowiedzcie się, że na jakiś weekend wpadniecie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a to akurat dobreha ha ha

Musialam sprobowac z tym co mi juz chodzilo po glowie. Jak sie ruszy i pojdzie, to moze i jak nie bede wracac do pracy tylko w domu pracowac.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Podejrzewalam ze on musi miec jakies glebsze przeslanie w tym filmie niz tylko glupkaale faktycznie nie do konca bylam pewna czy dobrym tropem ide
Bardzo dobrze, ja trzymam kciuki, bo wiem jaka to wygoda pracować w domu

A co do filmu - ja wiedziałam, że wszystko dobrze się skończy.
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 08:35   #4622
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
No to zapowiedzcie się, że na jakiś weekend wpadniecie

Bardzo dobrze, ja trzymam kciuki, bo wiem jaka to wygoda pracować w domu

A co do filmu - ja wiedziałam, że wszystko dobrze się skończy.
Wiesz co, w tamtym roku raz bylismy raz u niej, w tym roku bylismy w czerwcu na tydzien... teraz zapraszała nas na świeta ale.... ona nawet nie dzwoni do Kacpra na urodziny, czy na Mikołaja zresztą Ona nigdy nie dzwoni (ze mna raz! rozmawiala przez telefon a znamy sie prawie 10 lat) . A zaproszenie na swieta...mam wrazenie ze to wszystko jest po to zeby "ludzie nie gadali". Moze i bysmy pojechali (bo ona poprostu jest baaaardzo dziwna) ale to co ostatnio zrobila ehhh szkoda gadac Zreszta ona "woli" drugiego syna i jego zone - faworyzowanie na kazdym kroku Duzo mozna by pisac.

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 09:32   #4623
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

hejka

pytania się posypały to wyjazd służbowy study tour też się cieszę tym bardziej że wiele o Maroko słyszałam

Ciastko to dla takich 2 latków też są jakieś atrakcje? fajnie dziwna teściowa

kurde tak chwalicie też bym z chęcią obejrzała
miczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 09:48   #4624
srubka87
Zadomowienie

Miczka - tym bardziej zazdroszczę. Moja szwagierka była w Maroku i bardzo sobie chwaliła, choć na ulicach panuje wszechobecny brud - ponoć. Nie kupuj tylko takich przypraw - pakowanych po 6 lub 8 w jednym dużym opakowaniu, wyglądają super, ale to trociny, które są tylko zabarwione na różne kolory. Własnie dostaliśmy od siostry Tż-a i wszystko wylądowało w koszu.

Ciastko - może i to lepiej, że teściowa jest daleko od Was. Skoro jest specyficzna, to przynjamniej nie miesza między Wami.
Ja też mam chęć na Listy do M

Naskrobałam Wam dłuuugą wiadomosć w klubie.
Stary 2011-12-13, 09:52   #4625
sjoanna
Zakorzenienie

Miczka - znaczy pracujesz w branzy turystycznej?
Fajnie ci! Mega zazdroszcze!
Zrob tone zdjec i zapisuj szczegoly - wszystko nam opowiesz.
Wracasz na same swieta. Ale bedzie szok - temperaturowo-kulturowy.

Eveewe - no to pieknie ze interes sie rozkreca.

Ciastko - Laura wiedziala ze lepsze papu od mamy.
Ale moze niedlugo przestawi sie na wiecej kaszek i zupek i bedziesz mogla zrobic sobie te badania.

U mnie dzisiaj cieplej i slonecznie - bo przestalo padac.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 10:16   #4626
monini2507
Zakorzenienie

Eveewe super że interes się rozkręca trzymam kciuki oby tak dalej szło a nawet lepiej

Miczka jak jest miejsce to mogę się zabrać z Tobą jako Twój opiekun lub ochroniarz

Piękna dziś pogoda słonko ślicznie świeci
Miłego dzionko dziewuszki
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 10:53   #4627
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Sjonna tak opowiem opowiem jak będziecie miały ochotę

Monini ten nadbagaż ale koszty

Srubka dzięki za info właśnie chciałam kupić przyprawy brud jak większość krajów arabskich..tylko nie wiem jak wytrzymam 5 h lotu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 10:57   #4628
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

A moja mała dzisiaj już dużo lepiej. Od wczoraj nie miała temperatury,jeszcze taka trochę osowiała jest i za spokojna,widać,że jej jeszcze to gardełko dokucza,ale widać już mniej,skoro temperatura sie nie pojawia. Mam nadzieję,że uda mi się dziś skończyć "górę" ze sprzątaniem,a jutro dół.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:01   #4629
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Hanolinka dobrze że mała lepiej
Stary 2011-12-13, 13:59   #4630
moniiikaaa89
Rozeznanie

Witajcie! Za wasza namowa idziemy dzisiaj z mężem do kina na Listy do M. .

Poza tym wyskoczyłam dzisiaj na małe zakupy do galerii i powiem Wam, ze w H&M są bardzo fajne ubranka dziecięce przecenione na 20-30 zł, ja kupiłam kilka rzeczy chrześniakowi pod choinke .
moniiikaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:08   #4631
srubka87
Zadomowienie

Miczka - jeśli chcesz kupić przyprawy to tylko w sklepach, w których kupują mieszkańcy. Będą to przyprawy na wagę, ale będziesz miała pewność co tam jest. Nasi znajomi kupują indyjskie przyprawy przez Internet i są bardzo zadowoleni, chyba i ja muszę spróbować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 14:34   #4632
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Srubka
Stary 2011-12-13, 14:57   #4633
kropeczka1984
Rozeznanie

Eve super, że interes pomału rusza

Ciastko byłam kiedyś w grocie solnej i faktycznie jest tak przyjemnie

Co do sprzątania, to u mnie już w sumie po dzisiejszym dniu mało co zostało Mąż spisał się rewelacyjnie, chociaż troszkę musiał sobie ponarzekać

Stwierdziłam, że jednak troszkę później przerobię sypialnie na pokój dla dziecka, więc na razie nie przekładałam ubrań z szaf. Gdybym to dzisiaj robiła, to chyba bym już padła

A w czwartek idę na spotkanie z położna odnośnie porodu Wybrałam p. Kowalczuk. Miała ją któraś z Was? O co mam pytać?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 16:10   #4634
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniiikaaa89 Pokaż wiadomość
Witajcie! Za wasza namowa idziemy dzisiaj z mężem do kina na Listy do M. .

Poza tym wyskoczyłam dzisiaj na małe zakupy do galerii i powiem Wam, ze w H&M są bardzo fajne ubranka dziecięce przecenione na 20-30 zł, ja kupiłam kilka rzeczy chrześniakowi pod choinke .
Oooo ale mamy siłę oddziaływania Żeby się nie okazało, że mąż się wynudzi Ja czekam aż w kinach będzie ekranizacja "Millenium" - z TŻ musimy iść na to koniecznie!!
Stary 2011-12-13, 16:56   #4635
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Witajcie

Wasza siła oddziaływania jest wielka bo i mnie zachciało się iść do kina na ten film Jeszcze zostaje kwestia przekonania męża

Ja właśnie wróciłam od fryzjera i wreszcie wyglądam jak człowiek A od jutra jak już wspominałam czas zacząć świąteczne porządki

eveewe za biznes

miczka84 ale Ci zazdroszczę takiego wyjazdu mam nadzieję że będziemy mogły liczyć na jakieś fotki

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:13   #4636
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Eve super, że interes pomału rusza

Ciastko byłam kiedyś w grocie solnej i faktycznie jest tak przyjemnie

Co do sprzątania, to u mnie już w sumie po dzisiejszym dniu mało co zostało Mąż spisał się rewelacyjnie, chociaż troszkę musiał sobie ponarzekać

Stwierdziłam, że jednak troszkę później przerobię sypialnie na pokój dla dziecka, więc na razie nie przekładałam ubrań z szaf. Gdybym to dzisiaj robiła, to chyba bym już padła

A w czwartek idę na spotkanie z położna odnośnie porodu Wybrałam p. Kowalczuk. Miała ją któraś z Was? O co mam pytać?
Kolezanka przy niej rodzila i byla mega zadowolona, ja z drugim dzieckiem tez chce ja miec. Bardzo fajna babka widzialam ja w akcji na porodwce i z czystym sumieniem polecam.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:22   #4637
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

A ja też polecam p.Małgosię Wirę z Kościuszki,super kobietka!
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:29   #4638
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

Moja przyjaciółka i szwagierka ją miały. Podobno rewelacja Obie zgodnie stwierdziły, że gdyby nie ona to nie dałyby rady A na spotkaniu to ona sama Cię o wszystko wypyta - wiem, bo byłam z przyjaciółką
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:34   #4639
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Oooo ale mamy siłę oddziaływania Żeby się nie okazało, że mąż się wynudzi Ja czekam aż w kinach będzie ekranizacja "Millenium" - z TŻ musimy iść na to koniecznie!!
Ja też nie mogę się doczekać nowej wersji Millenium bo ta co już była to taka kiepska i ci aktorzy Jak czytałam książki to całkiem inaczej ich sobie wyobrażałam Nie wiesz może kiedy ma być w kinach??

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:39   #4640
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
A z jakiego ona jest szpitala?

Powiedzcie mi jak to jest z tymi położnymi? Wybiera się przed porodem? Jaka jest gwarancje, że będzie w szpitalu akurat wtedy gdy będzie się rodzić? Kompletnie nic na ten temat nie wiem
Stary 2011-12-13, 17:49   #4641
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę się doczekać nowej wersji Millenium bo ta co już była to taka kiepska i ci aktorzy Jak czytałam książki to całkiem inaczej ich sobie wyobrażałam Nie wiesz może kiedy ma być w kinach??
My właśnie mamy zamiar obejrzeć szwedzką wersję w najbliższym czasie. Zobaczymy jak to wyszło, bo też czytaliśmy książki i nas wciągneły bardzo. Amerykańska wersja ma być u nas 13 stycznia
Stary 2011-12-13, 18:04   #4642
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi jak to jest z tymi położnymi? Wybiera się przed porodem? Jaka jest gwarancje, że będzie w szpitalu akurat wtedy gdy będzie się rodzić? Kompletnie nic na ten temat nie wiem
Moja szwagierka i przyjaciółka akurat rodziły na Kościuszki, nie wiem czy ona jeszcze gdzies "urzęduje". A gwarancja jest taka, że jak zaczynasz rodzić, to dzwonisz od niej i przychodzi, nawet chyba mieszka gdzieś niedaleko. A i płaci się zawsze "po", możesz nawet fakturę dostać
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:46   #4643
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Alamig szpital na Kosciuszki umozliwia ci odplatna prywatna opieke poloznej przy twoim porodzie. Deklarujesz sie u niej przed porodem, pozniej jak cos sie zaczyna dziac dzwonisz i przyjedzie do Ciebie. Przez caly porod jest przy tobie. Po porodzie placisz jej nalezna kwote, a ona wystawia ci fakture. I akurat ta polozna polecam, ja mialam Wojcicka - tez jest OK, ale mialam pare zastrzezen co do jej zachowania, a pani Kowalczuk super babka, zyczliwa i pomocna. I widzialam jak pracuje, koelzanka w kwietniu bedzie przy jej obecnosci rodzic.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:23   #4644
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
My właśnie mamy zamiar obejrzeć szwedzką wersję w najbliższym czasie. Zobaczymy jak to wyszło, bo też czytaliśmy książki i nas wciągneły bardzo. Amerykańska wersja ma być u nas 13 stycznia
Ja oglądałam tą wersje, ściągnęłam sobie z netu ale to super że 13 stycznia będzie w kinach nowa, na pewno muszę obejrzeć A książki to po nocach czytałam - jedną część czytałam 4 dni

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2011-12-13 o 19:29
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:35   #4645
joaaa83
Rozeznanie

Cytat:
Alamig szpital na Kosciuszki umozliwia ci odplatna prywatna opieke poloznej przy twoim porodzie. Deklarujesz sie u niej przed porodem, pozniej jak cos sie zaczyna dziac dzwonisz i przyjedzie do Ciebie. Przez caly porod jest przy tobie. Po porodzie placisz jej nalezna kwote, a ona wystawia ci fakture. I akurat ta polozna polecam, ja mialam Wojcicka - tez jest OK, ale mialam pare zastrzezen co do jej zachowania, a pani Kowalczuk super babka, zyczliwa i pomocna. I widzialam jak pracuje, koelzanka w kwietniu bedzie przy jej obecnosci rodzic.
Dokładnie tak jak pisze eveewe. Dodam, że dzwoniłam o 2 w nocy.

Ja miałam na Kościuszki panią Kasię, ale nazwiska nie pamiętam, więc może to któraś z wyżej wymienionych. W każdym razie zdecydowanie polecam. Znajome też ją chwaliły.
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:44   #4646
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuj bardzo, właśnie takich informacji szukałam
Stary 2011-12-13, 20:26   #4647
lenka05
Raczkowanie

A tak z czystej ciekawości to ile kosztuje prywatna opieka położnej w szpitalu ?
lenka05 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 20:37   #4648
joaaa83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lenka05 Pokaż wiadomość
A tak z czystej ciekawości to ile kosztuje prywatna opieka położnej w szpitalu ?
Proszę, cennik http://www.szpitalkielecki.com/nasz-...gniarskie.html
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 20:41   #4649
lenka05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joaaa83 Pokaż wiadomość
Dziękuję Nie wpadłam na to, że może być na stronie taka informacja
lenka05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 20:51   #4650
_agata
Zakorzenienie

Ciągle słyszę dookoła, że każdy sobie kupuje opiekę prywatnej położnej.
Zastanawiam się czy ja jakaś dziwna jestem, ale nie zamierzam płacić za coś co mam prawo wymagać w ramach opieki zdrowotnej, za którą płacę grubą kasę co miesiąc. Niedługo dojdzie do tego, że za lekarza w szpitalu trzeba będzie płacić...

Cytat:

Koleżanka, która rodziła w Warszawie, miała umówioną położną, spotkała się z nią kilka razy przed porodem, wszystko pięknie... kiedy zorientowała się, że zaczyna rodzić, dzwoni do położnej, a tu okazuje się, że pani nie może, bo właśnie zeszła z dyżuru w szpitalu i nie może pracować. Mówi, że zadzwoni do koleżanek, i któraś z nich przyjedzie. Okazało się, że obie akurat są na dyżurze, i prywatnej opieki sprawować nie mogą.
I tak z tego całego ustalania urodziła bez pomocy prywatnej położnej.

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Moja szwagierka i przyjaciółka akurat rodziły na Kościuszki, nie wiem czy ona jeszcze gdzies "urzęduje". A gwarancja jest taka, że jak zaczynasz rodzić, to dzwonisz od niej i przychodzi, nawet chyba mieszka gdzieś niedaleko. A i płaci się zawsze "po", możesz nawet fakturę dostać
Dobrze rozumiem, że położna nie musi pracować w tym szpitalu, w którym odbywa się poród?
W Warszawie obecnie to musi być położna z tego szpitala, opiekę opłaca się w kasie szpitala po porodzie, z powodów o których wyżej napisałam.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości