![]() |
#4621 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kielczanki PO :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do filmu - ja wiedziałam, że wszystko dobrze się skończy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Rozeznanie
|
Wiesz co, w tamtym roku raz bylismy raz u niej, w tym roku bylismy w czerwcu na tydzien... teraz zapraszała nas na świeta ale.... ona nawet nie dzwoni do Kacpra na urodziny, czy na Mikołaja zresztą Ona nigdy nie dzwoni (ze mna raz! rozmawiala przez telefon a znamy sie prawie 10 lat) . A zaproszenie na swieta...mam wrazenie ze to wszystko jest po to zeby "ludzie nie gadali". Moze i bysmy pojechali (bo ona poprostu jest baaaardzo dziwna) ale to co ostatnio zrobila ehhh szkoda gadac Zreszta ona "woli" drugiego syna i jego zone - faworyzowanie na kazdym kroku Duzo mozna by pisac.
#4623 |
Wtajemniczenie
|
hejka
pytania się posypały ![]() ![]() ![]() Ciastko to dla takich 2 latków też są jakieś atrakcje? fajnie ![]() ![]() kurde tak chwalicie też bym z chęcią obejrzała ![]()
#4624 |
Zadomowienie
|
Miczka - tym bardziej zazdroszczę. Moja szwagierka była w Maroku i bardzo sobie chwaliła, choć na ulicach panuje wszechobecny brud - ponoć. Nie kupuj tylko takich przypraw - pakowanych po 6 lub 8 w jednym dużym opakowaniu, wyglądają super, ale to trociny, które są tylko zabarwione na różne kolory. Własnie dostaliśmy od siostry Tż-a i wszystko wylądowało w koszu.
Ciastko - może i to lepiej, że teściowa jest daleko od Was. Skoro jest specyficzna, to przynjamniej nie miesza między Wami. Ja też mam chęć na Listy do M ![]() Naskrobałam Wam dłuuugą wiadomosć w klubie.
#4625 |
Zakorzenienie
|
Miczka - znaczy pracujesz w branzy turystycznej?
Fajnie ci! Mega zazdroszcze! ![]() Zrob tone zdjec i zapisuj szczegoly - wszystko nam opowiesz. ![]() ![]() Wracasz na same swieta. Ale bedzie szok - temperaturowo-kulturowy. ![]() Eveewe - no to pieknie ze interes sie rozkreca. ![]() Ciastko - Laura wiedziala ze lepsze papu od mamy. ![]() Ale moze niedlugo przestawi sie na wiecej kaszek i zupek i bedziesz mogla zrobic sobie te badania. ![]() U mnie dzisiaj cieplej i slonecznie - bo przestalo padac. ![]()
#4626 |
Zakorzenienie
|
Eveewe super że interes się rozkręca trzymam kciuki oby tak dalej szło a nawet lepiej
![]() Miczka jak jest miejsce to mogę się zabrać z Tobą jako Twój opiekun lub ochroniarz ![]() Piękna dziś pogoda słonko ślicznie świeci ![]() Miłego dzionko dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Wtajemniczenie
|
Sjonna tak
![]() ![]() ![]() Monini ten nadbagaż ale koszty ![]() ![]() Srubka dzięki za info ![]() ![]() ![]()
#4628 |
Konto usunięte
|
A moja mała dzisiaj już dużo lepiej. Od wczoraj nie miała temperatury,jeszcze taka trochę osowiała jest i za spokojna,widać,że jej jeszcze to gardełko dokucza,ale widać już mniej,skoro temperatura sie nie pojawia. Mam nadzieję,że uda mi się dziś skończyć "górę" ze sprzątaniem,a jutro dół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Wtajemniczenie
|
Hanolinka dobrze że mała lepiej
![]()
#4630 |
Rozeznanie
|
Witajcie! Za wasza namowa idziemy dzisiaj z mężem do kina na Listy do M.
![]() Poza tym wyskoczyłam dzisiaj na małe zakupy do galerii i powiem Wam, ze w H&M są bardzo fajne ubranka dziecięce przecenione na 20-30 zł, ja kupiłam kilka rzeczy chrześniakowi pod choinke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
Miczka - jeśli chcesz kupić przyprawy to tylko w sklepach, w których kupują mieszkańcy. Będą to przyprawy na wagę, ale będziesz miała pewność co tam jest. Nasi znajomi kupują indyjskie przyprawy przez Internet i są bardzo zadowoleni, chyba i ja muszę spróbować.
#4632 |
Wtajemniczenie
|
Srubka
![]()
#4633 |
Rozeznanie
|
Eve super, że interes pomału rusza
![]() Ciastko byłam kiedyś w grocie solnej i faktycznie jest tak przyjemnie ![]() Co do sprzątania, to u mnie już w sumie po dzisiejszym dniu mało co zostało ![]() ![]() Stwierdziłam, że jednak troszkę później przerobię sypialnie na pokój dla dziecka, więc na razie nie przekładałam ubrań z szaf. Gdybym to dzisiaj robiła, to chyba bym już padła ![]() A w czwartek idę na spotkanie z położna odnośnie porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wasza siła oddziaływania jest wielka bo i mnie zachciało się iść do kina na ten film ![]() ![]() Ja właśnie wróciłam od fryzjera i wreszcie wyglądam jak człowiek ![]() ![]() eveewe ![]() miczka84 ale Ci zazdroszczę takiego wyjazdu ![]() ![]() ![]()
#4636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Konto usunięte
|
A ja też polecam p.Małgosię Wirę z Kościuszki,super kobietka!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedzcie mi jak to jest z tymi położnymi? Wybiera się przed porodem? Jaka jest gwarancje, że będzie w szpitalu akurat wtedy gdy będzie się rodzić? Kompletnie nic na ten temat nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Alamig szpital na Kosciuszki umozliwia ci odplatna prywatna opieke poloznej przy twoim porodzie. Deklarujesz sie u niej przed porodem, pozniej jak cos sie zaczyna dziac dzwonisz i przyjedzie do Ciebie. Przez caly porod jest przy tobie. Po porodzie placisz jej nalezna kwote, a ona wystawia ci fakture. I akurat ta polozna polecam, ja mialam Wojcicka - tez jest OK, ale mialam pare zastrzezen co do jej zachowania, a pani Kowalczuk super babka, zyczliwa i pomocna. I widzialam jak pracuje, koelzanka w kwietniu bedzie przy jej obecnosci rodzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2011-12-13 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam na Kościuszki panią Kasię, ale nazwiska nie pamiętam, więc może to któraś z wyżej wymienionych. W każdym razie zdecydowanie polecam. Znajome też ją chwaliły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Raczkowanie
|
A tak z czystej ciekawości to ile kosztuje prywatna opieka położnej w szpitalu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||
Zakorzenienie
|
Ciągle słyszę dookoła, że każdy sobie kupuje opiekę prywatnej położnej.
Zastanawiam się czy ja jakaś dziwna jestem, ale nie zamierzam płacić za coś co mam prawo wymagać w ramach opieki zdrowotnej, za którą płacę grubą kasę co miesiąc. Niedługo dojdzie do tego, że za lekarza w szpitalu trzeba będzie płacić... ![]() Cytat:
I tak z tego całego ustalania urodziła bez pomocy prywatnej położnej. ![]() Cytat:
W Warszawie obecnie to musi być położna z tego szpitala, opiekę opłaca się w kasie szpitala po porodzie, z powodów o których wyżej napisałam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.