|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
fajny nie?? ciekawi mnie kto to, ale nie mam jak sprawdzić
![]() Cytat:
wolę mężczyzn A jak urodzę córkę?????? to będę jej wbijać na banie od 1 dnia życia, że ma być delikatna i wyrozumiała dla kobiet!!
|
|
#3122 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
ja mam od wczoraj takie coś ze góra brzucha pod samymi cycami mi jakoś drętwieje że nie mam czucia jakby, nie wiem co to ma być a jutro czeka mnie maraton po sklepach po prezenty gwiazdkowe troche ich jest do zrobienia a na niektóre nawet pomysłu nie mam mam nadzieje ze po takim chodzeniu nie urodze
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
ide spac mam nadzieje ze szybko zasne i jutro juz bedzie ok
![]() dobranoc
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc ![]() Cytat:
Co do płakania bez powodu. Moja ostatnia taka akcja miała miejsce po historii z materacem najpierw się smiałam z głupoty teściowej a potem ryczałam bez powodu. Mina tzta bezcenna
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie kręgosłup nasuwa... juz dawno tak nie bolał....
a co do tego płaczu to bidne nasze chłopy ale chociaz troszke mogą z nami ppocierpieć
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam do wyrka, zmolestowac męża
![]() Dobranoc brzuchatki
|
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
takiej to dobrze...
ja słomiana wdowa jestem do soboty z rana z reszta i tak o molestowaniu to moge sobie posnić![]() ale też idę to samotnego zimnego łóżeczka...
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w ogóle dzień myślenia mam dzisiaj ![]() Nie wiem jakie w końcu te kosmetyki - Hipp czy Nivea? A jeszcze większy problem mam z chusteczkami nawilżanymi..Pampers, Nivea, Huggies ![]() I jeszcze potrzebuję przepisu na sałatkę z selera konserwowego, ale bez ananasa , a na necie wszystkie z ananasem (też mam wymagania, nie? ) Może któraś zna taki przepis? Chodzi za mną ten seler od dawna i normalnie zaraz sama wymyślę sałatkę A tak w ogóle to chyba mam zgagę (ale nie wiem na pewno) Ech, to się pożaliłam .... Dobranoc tym, które idą spać, ja czekam na TZta
|
|
|
#3129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- ja do mojego pas mówię "kotuś" Uwielbia się miziać, rano wskakuje do łóżka trąca mnie delikatnie łapeczką i wydaje dzwięki podobne do miałczenia (mój pies prawie wcale nie szczeka) w ten sposób mnie budzi i czeka na pieszczoty A aportowanie to mu średnio wychodzi Najlepsze jest to, ze niebardzo lubi mięso, kotleciki odpadają, woli surową marchewkę, ogórka kiszonego, banana, pomidora, kapustę, wszelkie cytrusy, no taki pies-jarosz Nooo chyba, że poczęstuję go kiełbachą wędzoną, to oczywiście nie pogardzi![]() Cytat:
![]() ------ A jeśli chodzi o maść na sutki to jednak Maltan wybieram bo cena przystępna
|
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
witam wieczorkiem
![]() Ja dzisiaj znowu cały dzień poza domem. Korzystam puki jeszcze moge ![]() Pojechałam z tżtem do Dublina, bo miał tam szkolenie i połaziłam sobie w tym czasie po sklepach. Kupiłam dwa pajace dla Milenki, jeden się nada w razie gdyby sie Maksiu okazał bo jest pomarańczowy. Drugi różowy(zazwyczaj sie wystrzegam tego koloru) ale nie mogłam się oprzeć temu misiowiMrożę już ugotowane, bo i tak na Wigilię odsmażamy. W zeszłym roku posłuchałam kolegów z pracy i mroziłam surowe, było to wygodne bo mamy zamrażalnik wielkości pokoju w robocie a tam je robiłam i mroziłam. Super powrzucałam do woreczków, ale we Wigilię i tak musiałam je ugotować wcześniej a później odsmażyć bo kilka dni przed Wigilia ugotowałam sobie kilka i strasznie długo trwało gotowanie a farsz sie zrobił paparapa. U nas wszyscy lubią smażone pierogi wiec nie ma problemu, tylko je rozmroże w dniu Wigilii i chwilę podsmażę. Jedna mamusia pisała coś o tylko podgotowaniu, ja osobiście nigdy tak nie robiłam zawsze gotuję do końca ![]() Znowu się chwalę
|
#3131 |
|
Raczkowanie
|
po wizycie.
Dzisiaj było krótko i na temat, ale po raz pierwszy nie miałam usg i tak mi jakoś przykro było przez chwilkę, ale potem pomyślałam, że za każdym razem miałam a ostatnio już wszystko było sprawdzone. Serce,kręgosłup i reszta narządów... a po co małego tyle prześwietlać. Na kolejną wizytę idę 10 stycznia i mi mówiła już ,że wtedy sprawdzimy ile mały waży itp. Dzisiaj tylko badanie ginekologiczne i spr. szyjki. mam 3,5 cm długość szyjki ( miesiąc temu było 4,0) więc jeśli patrzeć 0,5 na miesiąc to chyba ok teraz jestem w 29 tygodniu.Pytałam o ten żel Dianatal. Powiedziała mi, że osobiście nie miała z nim do czynienia. Z tego co wiem sama rodziła 3 dzieci. Mówiła mi ,że popyta położne w szpitalu na Polnej w Poznaniu bo tam pracuje ,czy już stosowały itp. Jeśli zdecyduje się na kupno to powinnam mieć też swoją położną która będzie pilnować aby to w odpowiednim czasie podać itp. bo jeśli z marszu będzie jakaś położna, może mi nie podać bo stwierdzi ,że nie podawała nigdy lub będzie za późno... sama już nie wiem, ponieważ nie mam pewności do końca gdzie będę rodzić. Jeśli będę w domu to pojadę do Gostynia i tam mam położną, a jeśli akurat będę w Poznaniu bo nigdy nie wiadomo kiedy poród nadejdzie a tutaj studiuje i mam lekarza przecież, to nie będę już miała swojej położnej tylko taka jaka będzie w szpitalu.... i bądź tu mądry.... Moja pani ginekolog mówiła mi też, że niektóre położne smarują główkę dziecka jak jest już "namacalna" tym żelem co używa się do USG.. i też podobno o wiele lepiej. Przeraża mnie myśl o cięciu krocza i moje postanowienie to ćwiczyć mięśnie Kegla i masować srom- może chociaż to pomoże.... będę się starać jak mogę aby chociaż troszkę mieć "pomaciągane" ![]() a teraz uciekam... dobranoc |
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mmmmm... aż sama nabrałam ochoty na takie cudo
|
|
#3133 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
a ja przed chwilką wróciłam z Tesco kupiłam sobie ostatnie rzeczy do torby typu kosmetyki Cytat:
i łóżeczko bez niego takie puste i zimne ![]() także nie jesteś sama - damy radę kochana już tak blisko weekendziku Cytat:
a chusteczki huggiesy bo były w promocji 4 opakowania chyba za 12 zł to grzech byłoby nie kupić Cytat:
|
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
agawooo znalazłam taką sałatkę na necie (bez ananasa)
![]()
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam spać bo jutro muszę mega wcześnie wstać
![]() badanie krwi, moczu, hiv i jakieś jeszcze jedno.
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agawoo a dlaczego bez ananasa? Nie lubisz??
Jadłam mega sałatkę właśnie z ananasem, którego nie czuć:- 30 dag szynki konserwowej (kroimy w kostkę) - puszka- dwie kukurydzy konserwowej - 1 duży słoik selera we wiórkach - puszka ananasów (kroimy w kostkę) - troszkę majonezu Jest MEGAŚNA!!!!!! Cytat:
ogórka kiszonego, banana??? szok!! Cytat:
a do kobitki miałam iść na usg, ale się okazało, że ona nie umie i wtedy mnie pokierowała do Dr. Maleńczyka- od tamtej pory jestem mu wierna czubasek20 nie ma to jak facet, nie? chłopa na lewo nie bardzo, to chociaż gin pomaca
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pisałam o tych pierogach ![]() W sumie to podgotowanie to tak jakby normalne ugotowanie - bo zawsze je podkradam jak mama robi i są normalnie ugotowane - tylko mama je łowi od razu po wypłynięciu na wierzch, a normalnie trzymalaby chwileczkę dłużej A surowe mrożone bleeeeee A te ugotowane można albo na wodę jeszcze raz, albo właśnie odsmażyć
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhh zapomniałam dodać najważniejszego!
Wiecie co moja teściowa odwaliła?? Odniosłam do kuchni na stół pusty słoik po ogórkach kiszonych i co teściowa z nim zrobiła?? Schowała go do lodówki!! To jest dopiero blondynka z prawdziwego zdarzenia! "myślałam, że jest pusty" mało wody, nie widać ogóra, ale nie, lepiej wstawić do lodówki, ale z niej polewam dziś A kiedyś w lato spadła jej marynarka przy naszej bramie, a ona: "ale świnia jakaś rzuciła nam coś pod bramę!!" a ja mówię "noo i coś duuużego" a ona szybko się podniosła, zczaiła się, że nie ma swojej marynarki i poleciała po nią
|
#3139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzięki za podsunięcie pomysłu z serem żołtym, też wykorzystam Cytat:
A te Huggiesy też chciałam, ale u mnie w Tesco już nie było w pierwszym dniu ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Ale ten groszek i fasola mogą stanowic mieszankę wybuchową Chyba jutro zrobię jakąś kombinację z tym selerem ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny, ja dobrze widzę??? Pies je banany, ogórki i cytrusy??
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pokrój drobno, żeby się zczaiła :admin mój szawgier na praktykach robił tą sałatkę, a jak wniósł ją do domu i od tamtej pory na imprezy czy święta zawsze ją zrobimy i ma ogromne wzięcie ![]() Troszkę majonezu, żeby się wszystko fajnie 'złączyło' no i oczywiście sól i pieprz jeszcze jakiś ewenement!!! jutro zamawiam łóżeczko Idę smarować brzuch po raz 4, bo mnie znowu swędzi oszaleć można!!! ![]() Dobranoc dzieciaki
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-13 o 23:28 |
|
|
|
|
#3141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
haha, no jakieś to poczęcie było, ale czy niepokalane...
Kurde, dziewczyny, wy już torby pakujecie w 33-34tc... ja jeszcze nie mam spakowanej ![]() Mała stopka ja w 31-32tc miałam szyjkę 28mm ale lekarz mówił, że jest ok, tyle że rozwarcia nie było. Wczoraj mi nie powiedział ile ma. Cytat:
Cytat:
![]() masz tam jakąś położną? opłacasz ją? Cytat:
dobranoc Cytat:
nie wiesz czy masz czy nie masz? czy nie wiesz czy to co masz to zgaga ja na obiad robię jutro pomidorówkę, zachciało nam się zupy ![]() A co do chusteczek, mam 4 paczki Huggisów i 4 paczki Pampers Sensitive... Zmykam spać, dobranoc |
||||
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
heeehh... no ja też na początku byłam w szoku jak ogóry kiszone wsuwał, teraz to już mnie niczym nie zadziwi. W sumie to nie ma takiego warzywa i owocu którego by nie zjadł
Taki mój mały dziwoląg
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
LASECZKI MAM PYTANKO bo ja od 2 dni słysze dziwne bulgotanie na środku brzucha nie umiem określić tych dzwięków dokładnie ale słychać takie bulgotanie burczenie jak by w jelitach przelewanie się wody??? ma któraś z was coś podobnego bo nie wiem czy to normalne???
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- a co sie stało z zośką??obraziła sie na nas? bo widze ze na innym forum sie udziela a do nas nie zagląda
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale obstawiam, że tak, bo jakieś takie dziwne nieznane uczucie, więc co to może być?? Niezły zapas chusteczek A my przerobiliśmy milion łóżeczek, i w końcu stanęło na tym Też zmykam spać
|
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pierwsza z rana ![]() :bo unce:Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3146 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Ja dziś też nie śpie od 5
Cytat:
za 34tc i kciuki za wizytę.
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
Idę nadrabiać Was, bo po wczorajszej wizycie i szaleństwach nie miałam już siły nawet czytać
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:chyba pierwszy raz mi się zdarzyło ![]() Cytat:
Muszę coś zjeść ![]() parówki i kakao na śniadanie
|
||
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
ja znowu muszę się pożalić wczoraj się zalałam łzami bo ojciec powiedział że na żadne "podpisanie kontraktu" się nie wybiera ;/ w sobotę biorę cywilny przykro mi bardzo że nie chce iść ;( powiedział że my to chyba w Boga nie wierzymy że kościelnego nie bierzemy.... ehhhhh na serio to przykre
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

?? no wiesz co Agatku!!!
wolę mężczyzn
to będę jej wbijać na banie od 1 dnia życia, że ma być delikatna i wyrozumiała dla kobiet!! 
masarnia 
i jeszcze raz na noc, tak mnie swędzi... chyba rozstępy chcą się zrobić!

najpierw się smiałam z głupoty teściowej a potem ryczałam bez powodu. Mina tzta bezcenna

- ja do mojego pas mówię "kotuś"

Jadłam mega sałatkę właśnie z ananasem, którego nie czuć: