|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
hej lasunie
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia i otuchy martwie się, bo jak szyjka zaczęła się skracać to boję się, że poród zacznie się wcześniej, a najbardziej to boję sie tego, że zanim dojade do szpitala to mała wejdzie w kanał rodny i wtedy nici z cesarki, a jest ustawiona głową do góry i niebezpiecznie jest tak rodzić,a pierwszy poród miałam dość szybki bo 2:15h, no i jeszcze ta mała ilośc wód też mnie niepokoi.... planowane cięcie mam mieć ok. 4-7 stycznia, jeszcze dokładnie nie mam terminu, bo ginka jeszcze nie ma rozpiski dyżurów ze szpitala.... no ale zwalniam tempo i już cała rodzina została poruszona przez tż-ta i tak: on wozi Ige do przedszkola, teściowie ją odbierają albo zabierają ją do siebie po przedszkolu i potem męzul ją odbiera, albo przywożą od razu do mnie, teściowa juz się zapowiedziała, ze dzisiaj mi przyniesie obiadek, świeży chlebek i co tam jeszcze potrzebuje, a tata będzie mnie woził na wizyty, zebym juz nie męczyła się za kółkiem, no i siostra też mówi, ze jest w gotowości i jak coś to mam dzwonić, kochani są, aż się pobeczałam... Cytat:
wiem, że to różnie bywa, Monia też ma duże rozwarcie i nadal jest w dwupaku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wlasnie co z Zośką?? ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
trzymaj się kochana |
|||||
|
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
. Mam w domu podkłady, ale małe 60x60 może dodatkowo zakładać majty do spania i upychać w nie te mega wielkie podpaski? Wogóle zawsze w nocy jak się budzę na siusiu to mam takie wrażenie, że mnie zaraz odejdą . TZ też panikuje żebym już coś z tym zrobiła, boi się że go podmoczę którejś nocy .
|
|
|
|
|
#3153 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
Cytat:
![]() Cytat:
. troche nie mam poczucia czasu, wydaje mi się , że do świąt jeszcze tyyyyle zostało, a to tak mało, tak czas leci....mmm pyszne wyszło, jestem z siebie dumna, wczoraj goście na urodzinach się zajadali ![]() mój gin, nawiasem mówiąc twój ulubieniec , przyjmuje nawet od 7 do 23, potem się dziwić, że czasami ledwo widzi na oczy![]() Cytat:
ja już dawno nie miałam takiego ![]() dzisiaj wcześnie wstałam, bo na pobranie krwi i siuśki zanieść, jestem w szoku, ze przeżyłam to chyba myśl , ze to dla synusia mi pomaga to przetrwać, bo tak zawsze prawie mdlałam![]() i dzisiaj znów szkoła rodz. ![]() a ogólnie to czuję się do d.. bo w ogóle nie śpię w nocy, tak mi rwa kulszowa dokucza, nie wiem czy od tego tez mnie już kolana bolą czy reumatyzm już mam? normalnie nie mogę wyleżeć
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Może ceratka a na to podkład jeszcze?
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Cześć a ja już po śniadanku
![]() Jadę dziś do Łodzi z Alą do lekarza i w powrotnej drodze kupimy materacyk dla malucha, więc będę miała prawie wszystko I chyba Wam nie pisałam, że Ala kiedyś stwierdziła że Małgosi to ona już nie chce chce Natalkę i jakoś wpadło nam w ucho i zarazie jest to wersja ustalona Idę na jeszcze jedną mandarynkę |
|
|
|
#3156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() dla Sandry i Amelki.
|
||
|
|
|
#3157 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uważaj na siebie ![]() Cytat:
u mnie moja córka się uparła na Dorotkę i nie ma przebacz nic innego wogóle nie wchodzi w grę
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zadzwonili z pracy czy przyjadę 20 na wigilie
![]() W sumie się cieszę, mam nadzieje, że załatwi |
|
|
|
#3159 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
kolejny słoneczny dzień, aż chce się... spać znów jak codzień problem z zaśnięciem, potem w nocy wierciłam się a nad ranem już prawy bok biodra mnie nawalał i przekręcałam się z jednego na drugi a od 8 rano mały zaczął się rozpychać po żebrach tak że mnie bolało i du.pa ze spania ![]() jak myślicie czy należą mi się bony świąteczne jeśli jestem na zwolnieniu lek ![]() i czy mogą wydać je mężowi ![]() Cytat:
u mnie w domu zawsze mroziło się JUŻ UGOTOWANE - nigdy nie rozgotowały się na ciapę ![]() Cytat:
Cytat:
chyba sobie kupię dodtakowo w razie czego skoro to tylko 5złCytat:
ja wybrałam Penatena i Hipp chusteczki mam Pampersa sensitive i Huggies po paczce bo nie wiem czy będą ok i dziecko będzie zadowolone ja zawsze jadłam z ananasem, serem żółtym, kukurydzą, szynką plus zioła, jog nat i łyżka majonezu Cytat:
zośka ostatnio pisała do nas o suszarce a jeszcze wcześniej o swojej mamie więc może to przez naszą opinię w tych dwóch kwestiach przestała się tu udzielać Cytat:
do sob jeszcze parę dni, może porozmawiaj z nim jeszcze raz jutro czy w pt że to jest jedyny ślub jaki możecie wziąć i lepiej taki niż konkubinat
|
|
|
#3160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3161 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tylko mięśnie Kegla ćwiczę, bo nie wymagają ode mnie żadnego wysiłku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też dostałam, tyle, że musiałam podpisac jakiś świstek, ze je odebrałam, ale wystarczyło, ze upoważniłam koleżanke do odebrania bonów za mnie, ona mi je przywiozła, podpisałam papierek i finito sprawa załatwiona
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Inutil
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Agawoo śliczne to łóżeczko, ale z żyrafą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co mi dzisiaj ginka powie, chciałabym aby już było po wizycie ale gdzie tam do 17.... Kosmetyki dla Konradka kupiłam z Nivea jak mu nie będą odpowiadać to ja zużyję No może z wyjątkiem kremu na odparzenia Kasikzaki - śliczne pajace, szczególnie ten pomarańczowy Ale mi smaka na sałatkę zrobiłyście, chyba muszę męża zmolestować jak z pracy wróci.... Cytat:
------ Dobry dzień ![]() A ja poprawiłam sobie z rana humor zamawiając na all firany i mają przyjść najpóźniej w piątek
|
|
#3165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas od wczoraj popaduje śnieg, a dzisiaj sie nawet utrzymuje bo mały przymrozek......jej to dość rzadkie w Irlandii wiec pewnie będzie znowu panika na drogach. Tutaj nie ma opon zimowych, więc wyobraźcie sobie jak wygląda ich jazda Dzisiaj planuje dzień lenistwa, tylko jakiś obiadek i tyle....jeszcze muszę wymyślić co ![]() Acha.... Milenka sie cieszy ze podobają Wam sie jej ciuszki
|
#3167 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wczoraj lekarza spytałam czy mogę na SR pochodzić to się zgodził ![]() Cytat:
![]() Ale wiecie - dobry bajer to połowa sukcesu ![]() Cytat:
Wtedy dawaj linię całą i heja ![]() Może nawet nasze dzieci spotkają się na jednym uniwerku w takim razie ![]() Cytat:
|
|
#3168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęmi też teściówka wszystkie okna pomyła i się tak jasno zrobiło |
||
|
|
|
#3169 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
do tego na koniec czekolada i zestaw dropsów-tabletekostatnio non stop mi sie chce spać i strasznie sie mecze samym tym ze juz wstaje i mi niedobrze pol dnia...tez tak macie -zastanawiam sie czy moja "galopujaca anemia" mnie tak nie urządza![]() Cytat:
Cytat:
dobry wybór-Maltan jest super a ja caly czas do gina kobiety i jestem bardzo zadowolona Cytat:
ale jakos tak pustoCytat:
![]() Cytat:
![]() moja szyjka ma 30mm tzn miala jak bylam w szpitalu -moja ginka twierdzi ze jest ok bo sie nie skraca tylko caly czas taka sama jest -to chyba o to chodzi ![]() Cytat:
wlasnie nie wiem zoska sie na nas chyba obrazila ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-12-14 o 11:00 |
|
|
|
|
#3171 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra mi poleciła tantum rosa i defakto od niej dostane bo jej zostało po poprzednim porodzie. Ona używała i jest bardzo zadowolona a była szyta przy każdym porodzie i nic nie mówiła ze ja piekło, wrecz zachwalała ![]() Bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() i oby ciśnienie nie rosło ![]() Cytat:
|
|
#3172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zadzwoniłam w tej sprawie, a babka mi powiedziała żebym napisała maila że mąż odbierze i wystarczy to jako upowaznienie a patrze w outlooka a tam mail od innej babeczki z kadr że planują mi wysłać poleconym za potwierdzeniem odbioru no ale skoro mój mąż i tak zwol lek musi zawieźć to weźmie już dziś ![]() Cytat:
a na gwiazdkę zażyczyłam sobie toster poza tym w przyszłym roku to raczej cytrusów trzeba będzie unikać ![]() mi się odbija tylko, zwłaszcza jak leżę na lewym boku w ogóle mam dziś dzień narzekania
|
|
|
#3173 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzieeeeeeeeeń doooooobry
![]() Cytat:
jak już miałaś to nie musisz powtarzaćkurczę dzisiaj trafiłam na jakąś kiepską babkę od pobierania krwi do teraz mnie ręka boli i siniak lekki mi się już robi ![]() po pobieraniu poszłam do apteki po wszystkie maści itp i zostawiłam tam troszkę kasy na szczęście już chyba wszystko mam
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Choroba nic mi nie przechodzi, dalej leże w łóżku. Pojechałam wczoraj na szkołę rodzenia, ale nie chciało mi się tam siedzieć i urwałam się. Siadłam z dala od babeczek żeby je nie zarazić ![]() Dostałam dzisiaj paczkę z allegro, zostało kupić już tylko pampersy i dodatkowa pościel. Nie chciało mi sie biegać za resztą rzeczy po kilku sklepach to u niego kupiłam matę do wanienki, chusteczki nawilżające,pieluchy flanelowe (miałam dwie grube, a teraz dokupiłam cieńsze), fajny ręcznik, taki milusi w dotyku, żeby niunia miała dwa : http://allegro.pl/okrycie-kapielowe1...966301892.html, folię przeciwdeszczową(pasuje na mój wózek idealnie), podkłady, skarpetki, myjki. Zamówiłam w niedzielę, a dziś rano kurier już u mnie był Dostałam też kokardkę czerwoną do wózka od nich ![]() Mama moja kupiła już wyprawkę dla niuni na wyjście ze szpitala ![]() A ja od wczoraj puchnę w nogach - masakra, nie wiem czy zgłosić się do lekarza z tym, bo wizyta dopiero 27 grudnia. miłego dnia
|
#3175 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że cieżko Ci będzie to zignorować, bo to wsumie jedna z najważniejszych osób w Twoim życiu i napewno chciałabyś żeby był z Tobą w tym dniu. Ale, przepraszam, że to napiszę, nie obraź się: czy on się okazał taki do końca swięty? Pamiętam co pisałaś kilka m-cy temu...---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
dla rodzinki za pełną mobilizację.---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3176 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() więc to różnie jest i najlepiej swojego prowadzącego bądź kogoś ze szpitala gdzie rodzisz spytać Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też mam wizytę 27.12 - ostatnią
|
|
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj jak zwykle pojechaliśmy spóźnieni na wizytę. Oczywiście nic się nie stało, do doktor jeszcze nie przyjmował. Jakaś godzinka poślizgu z jego strony była. Wlazłam jako pierwsza (tylko i wyłącznie dzięki znajomości mojej matki z panią w rejestracji)
![]() Nie opowiadałam jak się zapomniałam umówić na kolejną wizytę, bo się tak przejęłam tym leżeniem i skracaniem szyjki hheehe. No to zadzwoniłam parę dni potem do przychodni się spytać na którą godzinę mam tego 13stego, a tam mi pani mówi, że nie ma mnie na liście i juz jest tak pełna, ze mnie nie wciśnie. Po chwili pyta czy to córka Krysi I takim sposobem przerzuciła mnie na początek To wlazłam pierwsza... Przytyłam przez te dwa ostatnie tygodnie 1,5kg :/ Cholera dobiję do 20kg na plusie jak tak dalej będzie szło, a wszystko na to wskazuje :/ Krew super, grupa krwi na plusie Mocz też gitara, aż sobie przyklaskam hiihiWchodzę do pana doktora. On się kazał położyć na leżance gdzie się usg robi. Pierwszy raz nie musiałam włazić na kozła ![]() I mówi, że sobie pobierzemy... na tego paciorkowca. A ja taaaaaaaaaaakieeeeeeee wielkie gały na niego. Bo jak sie cholera oczytałam Was, że krew, ze boli i ten patyk do I mi ten patyczek w przedsionek tylko tak ciuń, ciuń, ciuń Hehee, a facet jest jak dąb chcę Wam powiedzieć Poza tym szyjka przestała się tak na maksa skracać, ale jest miękka - mówił. Dał dalej noSpę Forte i asmag forte po jednej 3 razy dziennie. Na recepcie wypisał trochę inaczej, ale jak mu się przyznałam, że sobie pomyliłam wcześniejsze branie tabletek, bo zamiast 3x2 i 3x1 to ja brałam 3x1 i 2x1 i to na odwrót w dodatku z tego stresu (nie spisałam z recepty jak tam było) to mi zmienił ![]() Kolejną wizytę mam na 2 stycznia. Śmiałam się, ze jak zdążę wytrzeźwieć to może się pojawię A i pozwolił się troszkę poruszać, ale "nie biegać po sklepach, tylko prowadzić bardzo oszczędny tryb życia" ![]() Pozwolił tez na szkołę rodzenia pójść I termin zostaje jaki był - już nie wcześniejszy Nie wiem co tam jeszcze go wypytałam, ale ogień był krzyżowy jak mi się gęba otworzyła cała w pytajnikach Po wizycie na sklepy - no bo okazja była połazić hehe. Samych spożywczych to pół samochodu No tak jakoś wyszło...Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę
|
#3178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja się biorę dzisiaj za porządki kolejne ![]() Już zrobiłam rewizję w dokumentach (miałam sporo papierów porozrzucanych to tu, to tam, a teraz upchnęłam do własciwych segregatorów ) Jeszcze pomyślę, za co tu by się wziąć dziś, może za kuchnię ![]() Cytat:
Agacia, przykre takie zachowanie ojca ![]() Kontrakt czy nie kontrakt, o dla Was ważny dzień i ojciec powinien być wtedy z córką - bez względu na to czy akceptuje taki ślub czy nie. Czy wy w ogóle mozecie wziąć kościelny (nie pamiętam jak u TZta sytuacja) ?? Cytat:
Leż i odpoczywaj Cytat:
Cytat:
I kolejny głos za mrożeniem ugotowanych pierogów No z taką jak w załączniku (tylko na łożeczku wygląda ładniej) - bo tu tylko taki szkic-kolorowanka Cytat:
Jutro jadę na zakupy, więc będę kombinować
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja juz 2 pranka zrobilam zjadlam paroweczki i teraz robie muffinki
|
#3180 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę.Zazdraszczam że przy Twojej dolegliwosci dajesz radę. U nas posucha od września, bo pan H nie pozwala......po ostatnim razie mam uraz. Ooo narobiłaś mi smaka Mam jakieś udko w zamrażalniku to zrobię a na drugie coś bez mięsa.....moze placki ziemniaczane.....hmm...je szcze nie wymyśliłam![]() Cytat:
![]() A co do Zośki, to historia sie powtarza, już raz tak było że sie obraziła i do nas nie zaglądała.......przestała m się przejmować. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

leż teraz jak tylko możesz najwięcej ...i sie nie denerwuj
moge cie jedynie pocieszyć że moja mama latała ze mna w ciązy z rozwarciem lekkim(wtedy nie było takich rygorów) i mnie przenosiła o tydzień
bedzie dobrze
bo jest pomarańczowy. Drugi różowy(zazwyczaj sie wystrzegam tego koloru) ale nie mogłam się oprzeć temu misiowi

wczoraj się zalałam łzami bo ojciec powiedział że na żadne "podpisanie kontraktu" się nie wybiera ;/ w sobotę biorę cywilny przykro mi bardzo że nie chce iść ;( powiedział że my to chyba w Boga nie wierzymy że kościelnego nie bierzemy.... ehhhhh na serio to przykre
. TZ też panikuje żebym już coś z tym zrobiła, boi się że go podmoczę którejś nocy

za murzynka 

(też mam wymagania, nie? ) Może któraś zna taki przepis? Chodzi za mną ten seler od dawna i normalnie zaraz sama wymyślę sałatkę

do tego na koniec czekolada i zestaw dropsów-tabletek