Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 00:14   #3361
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Przyszłam do domu i co? Nadal syf, od dwóch tyg nic nie ruszone Wykrzyczałam co miałam wykrzyczeć, że 10 dni do świąt a jest syf!!!! Nikomu to nie przeszkadza! I tak jest od dłuższego czasu, prośby, groźby nic nie robią, A. ile może im mówić? teściowa: "będzie posprzątane" taa na święta za 10 dni, a na ten czas niech będzie syf przecież, bo im to nie przeszkadza przecież! Teściowa skuliła ogon, wstawiła zmywarkę i o... Tak się mną przejmują! super mam rodzinkę kij, najwyżej szybciej urodzę, ale sama to zrobię, mam ich w dupie już...
Ch.j mnie strzelił i sama posprzątałam kotom- mają nas.rane poza kuwetą, miski brudne, obleśne, a w miejscu jedzenia jeszcze tylko nas.rać i narz.ygać i byłby full serwis!!!!!!! Odpocznę i idę dalej robić. Ciekawe jakie jutro wymyśli teściowa alibi, chyba czas jej wygarnąć od A do Z.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
To na kogo on to wysłal? Na siebie? Dlaczego nie na Ciebie od razu??
ja nie chciałam, jemu się spieszyło, nie porozmawialiśmy na ten temat, zrobił po swojemu, za co dziś dostał niezłe opr ode mnie... pali się jaśnie paniczowi chciał moje dane, ale potem napisał: "już nie che twoich danych, zrobiłem na siebie" no i efekty widać, w gorącej wodzie kąpany, naiwny fagas

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
mi póki co całe szczęście renni na zgagę od razu pomaga i oby tak zostało już do końca
na mnie też działa i proszę o to samo co Ty!!!
no taaaaak ale wtedy jestem na minusie o 15 złotych i 20 groszy!

edit. myślałam, że szwagier się wziął za dalsze sprzątanie, a ten se teraz tosty robi na to ma czas i ochotę, szkoda, że nie jest taki skory do sprzątania... brak mi słów... idę spać, nie chcę go widzieć na oczy

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-15 o 00:35
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:53   #3362
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Witam ponownie juz jako mama 10 miesiecznego Stasia
chcialam sie podzielic wrazeniami. Niedawno wybralam sie na kurs fotografowania swojego maluszka robilismy mnostwo zdjec szkrabkow i nauczylismy sie robic zdjecia manualem bylo kozacko. Polecam Mamom, ktore maja wolna chwile i tym, ktore chca robic przepiekne zdjecia swoim dzieciom. Zainteresowanym moge przeslac pare moich zdjec z sesji, podczas ktorej sama sie uczylam )

http://www.kursfotografii.com/warszt...owania-dzieci/

Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm)
Ann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:03   #3363
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamuski!
Cytat:
Kamciurka, pamiętam, że mnie mama też tak goniłą ...
Nie nawidziłam się uczyć Jak musiałam, to się uczyłam, a ona mnie i tak zawsze pytała czy wszystko umiem, czy aby na pewno się nauczyłam (też tego nie nawidziłam) ...
Nom i do tego jeszcze też miałam zawsze bałagan w szafkach i upychałam w nie kanapki, których w szkole nie zjadałam
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:03   #3364
annyonne
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie

Gratuluję wczorajszych wizyt i zakupów

A co sądzicie o takiej karuzelce: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=169&next=1
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:21   #3365
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

Też bym chciała takimi starymi gratami pojeździć

no wiesz? nie wstydziłabyś się takim graciorem starym po ulicach śmigać? wszyscy by sie na Ciebie patrzyli z podziwem i zazdrością
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
wtedy był brak kasy
napisałam do niego na allegro, ale on miał jeszcze jedną swoją stronkę nie?? Podasz mi? Jak masz zapisaną? Bo ja przepiłam
oż ty pijaczynorzeczy dla dziecka przepijaćwstydziłab yś się!
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
jestem padnięta wymęczyłam dziś mój organizm na maxa wysprzątałam całą chate na błysk, pomyłam okna, porozwieszałam pranie, teraz dopiero co wyszłam z wanny po pół godzinnym relaksie brzuchol troche boli ale to dlatego ze ja już ledwo siedze w wannie już sie ledwo w niej mieszcze mimo że siedze z rozkraczonymi nogami to tak już uciskam brzuchol bo jest ogromny

aha kupiłam pościel do łózeczka wybraliśmy z tż taką
http://allegro.pl/super-okazja-14cz-...965601154.html
kremowo białą
a łózeczko u nas będzie stać dopiero wtedy w pokoiku jak pokoik będzie skończony bo jeszcze jest wszytsko w toku

dziś byli rodzic ei mam przywiozła mi już zrobiony bigosik, groch z kapustą,ryby do usmażenia tak żebym już coś miała na święta - kochana jest
ja dorobie tylko śledzika pod pierzynką i zrobie galarcik, tż kupi jakąś kiełbache i cos do jedzonka będzie strasznie się ciesze ze mam z głowy kilka rzeczy do robienia

dzwoniłam dziś do lekarza i na pt mam wizytę w szoku był że jeszcze nie urodziłam (chociaż czasami dziś po mojej gimnastyce mogę zacząć w nocy rodzić)
jak u niego będe muszę go zapytać o te opuchnięte nogi czy to normalne bo rodzice jak mnie zobaczyli to myślałam że mama na miejscu zawału dostanie stwierdziła ze to nie jest normalna opuchlizna jej zdaniem cos jest nie tak - ale to sie okaże w pt bo może w moim przypadku to normalne

http://allegro.pl/kamizelka-dziewcze...955431496.html
http://allegro.pl/kamizelka-dziewcze...996074205.html
http://allegro.pl/bolerko-dziewczece...955433558.html

mojej bratanicy już na gwiazdkę kupiułam 2 takie sweterki i jedno bolerko dzis kurier je przywiózł są przeeeeeeeeeeeeeśliczne małe cudeńka dałam je mamie by już wzieła pod choinkę zapakowała i położyła a jedno niech teraz już da do noszenia bo niewiem co z gwiazdką tzn nie wiem gdzie będe spędzac wigilie więc niech sobie już prezencik dla mojej kochanej niusi leży i czeka

sobie na święta kupiłam taką sukienkę (ale zamawiałam długą)http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...986334276.html ale jeżeli faktycznie tego 24 wyląduje na porodówce to nawet w święta z niej nie skorzystam noo ale najwyżej na sylwka będzie i jak by co będzie sobie w szafie czekac na kolejną okazje np chrzest małego już będe miec spokoj z kreacją

kurcze pierwszy raz od bardzo dawna o tej godzinie jestem zmęczona tak mam cały czas problem bo męcze sie do 2-3 nie moge zasnać a tu po dzisiejszym dniu i wielkim sprzątaniu wkońcu jestem zmęczona wcześniej
oooo Moniczka ale poszalałaś
zakupki super!!
codziennie czekam na info że już rodzisz albo urodziłaś naszym znajomym urodziła się dzisiaj o 5.55 córeczkamiała termin na święta
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

Monia na przyspieszenie porodu trzeba wypić 3 łyżki oleju rycynowego!!! rada mojej położnej pijesz i następnego dnia rodzisz
hm hm chybabym sie bała sama sobie wywoływac poród a to z tego względu że jakby mnie juz bolało tobym sobie pluła w brode że sama chciałam
Cytat:
mam to samo fakt potwierdzam pod koniec ciązy jest jeszcze gorzej piecze jak cholera męczy przez cały dzień a ja to mam aż tak ze w nocy budzę się własnymi wymiocinami już 2 razy mi sie tak zdarzyło ze się obudziłam z tego powodu podczas snu czuję jak podchodzi mi do gardła budze sie i już to mam w przełyku taki mam nacisk na żołądek że cały czas mam zgage prawie 24h no i cały czas mi sie unosi do gardła wszystko czasami mi sie juz chce płakac z tej bezradności i bezsilnosci bo nic nie moge na to poradzic jestem non stop na reenie raz pomoze raz nie czasami przejdzie na dłużej czasami tylko na chwile
straszne to co piszesz...mam nadzieje ze mnie ominie...b.rzadko mam zgage...ale z moim szczęściem...też nie miałam cały czas tych rozstępów okropnych a teraz co 5na spodzie cycków(chociaż nie urosły teraz nic a jak rosły jak szalone to nic sie nie robiło- i zrozum tu coś człowieku)
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Nadrobiłam... Tyle naskrobałyście, że nie cytuję, sił mi brak i oczka się zamykają...

Zamelduję tylko, że u lekarza ok. Szyjka twarda, zamknięta, wydłużyła się z 24 na 27 mm czyli jednym słowem robimy postępy Tylko niestety nadal nakaz leżenia, usiąść mogę sobie tylko od czasu do czasu - jak widać nie można mieć wszystkiego Najważniejsze, że jest lepiej i nie było pomysłów bym wróciła do szpitala. Kolejna wizyta za tydzień w czwartek. Aha Konrad bez zmian od połowy ciąży ułożony główką do dołu, pełna gotowość do wyruszenia na podbój świata

Dobranoc laseczki...
ale pozytywna wizyta
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuski!

Nom i do tego jeszcze też miałam zawsze bałagan w szafkach i upychałam w nie kanapki, których w szkole nie zjadałam

Cytat:
Przyszłam do domu i co? Nadal syf, od dwóch tyg nic nie ruszone Wykrzyczałam co miałam wykrzyczeć, że 10 dni do świąt a jest syf!!!! Nikomu to nie przeszkadza! I tak jest od dłuższego czasu, prośby, groźby nic nie robią, A. ile może im mówić? teściowa: "będzie posprzątane" taa na święta za 10 dni, a na ten czas niech będzie syf przecież, bo im to nie przeszkadza przecież! Teściowa skuliła ogon, wstawiła zmywarkę i o... Tak się mną przejmują! super mam rodzinkę kij, najwyżej szybciej urodzę, ale sama to zrobię, mam ich w dupie już...
Ch.j mnie strzelił i sama posprzątałam kotom- mają nas.rane poza kuwetą, miski brudne, obleśne, a w miejscu jedzenia jeszcze tylko nas.rać i narz.ygać i byłby full serwis!!!!!!! Odpocznę i idę dalej robić. Ciekawe jakie jutro wymyśli teściowa alibi, chyba czas jej wygarnąć od A do Z.

ja nie chciałam, jemu się spieszyło, nie porozmawialiśmy na ten temat, zrobił po swojemu, za co dziś dostał niezłe opr ode mnie... pali się jaśnie paniczowi chciał moje dane, ale potem napisał: "już nie che twoich danych, zrobiłem na siebie" no i efekty widać, w gorącej wodzie kąpany, naiwny fagas

zostaw kochana nie przemęczaj się
Cytat:
Dzień dobry Mamusie

A co sądzicie o takiej karuzelce: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=169&next=1
opinie super i ładna jest więc czemu nie?

dzien dobry mamusie
wstałyśmy i zjadłyśmy i teraz Lilka ma czkawkea w ogóle to sie popłakałam jak pisałam z mężem na gg bo zaczęłam myśleć o porodzie jakas panika mnie ogarnia i się boje strasznie tego bólu i tego że coś będzie nie tak -niech boli byleby Lileczka wyszła cała i zdrowa

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:29   #3366
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj w CH na małych przedświątecznych zakupach.... Powiem Wam, że nie dla mnie już takie chodzenie :/ co chwila musiałam siadać na ławeczce i odpoczywać....

Ale nie wiem czemu, w dziale dzieciowym w H&M, gdzie było sporo promocji, stałam chyba z pół godziny

Upolowałam troszkę ciuszków po 5 i 10zł
A w esotiqu kupiłam koszulę do karmienia za 19zł

czapeczka to ta sama, którą parę dni wcześniej dorwałam za 4zł w lumpie. Ale ta jest na roz.62 (najmniejszy). Kolory są trochę oszukane, bo robiłam fotki w sztucznym świetle :/
Lucyza zakupy.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
wyslalam tzta do apteki bo zdycham...

masakra jakas churlam az mnie brzuch boli.. a juz tylko maly katarek byl...
Uska może powinnaś iść do lekarza z tym przeziębieniem, tym bardziej, że niedługo cc
Stary 2011-12-15, 09:32   #3367
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie mamuśki!
Mnie tydzień już choroba trzyma i nie chce odejść ... bleeh.

Leże w łóżku jeszcze
miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:42   #3368
mala_stopka
Zadomowienie

witam

Cytat:
i znowu mnie chorobsko rozlozylo. ide do lozeczka.
zdróweczka kochana

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ponoć to czy kwalifikujesz sie zewnątrzoponowego decyduje anestezjolog... Mnie dyskwalifikuje to, że ja nie wyleżę 12 h bez ruchu na plecach Niestety... Ogólne znieczulenie ma wiele minusów: ja i dzidzi bedziemy senni, boje sie o pokarm, i te wymioty ehhh Ale trudno ważne aby dzidziuś tylko urodził się zdrowy
hmm a dlaczego przy zewnątrzoponowym trzeba leżec 12h na plecach??
ja też nie wyleże... i tez mam problemy z kręgosłupem...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ale jestem happy... dostałam kaskę na święta z pracy i to nawet fajna sumka zważywszy, że nie miałam nic dostać

Nie będziemy musieli sępić na świąteczne zakupy
super

Cytat:
Jak byłam dziś u rodziców i u babci to jej mówiłam, że dziś zamawiam łóżeczko, a ona co??? "jeszcze nie! mam czas! Po urodzeniu kupię!" za 2 tyg będę rodzić a ta mi truje, że mam przeczekać, że potem będę szybko oddawać 'bo w radiu maryja mówili'

Cytat:
byłam dzisiaj w CH na małych przedświątecznych zakupach.... Powiem Wam, że nie dla mnie już takie chodzenie co chwila musiałam siadać na ławeczce i odpoczywać....

Ale nie wiem czemu, w dziale dzieciowym w H&M, gdzie było sporo promocji, stałam chyba z pół godziny

czapeczka to ta sama, którą parę dni wcześniej dorwałam za 4zł w lumpie. Ale ta jest na roz.62 (najmniejszy). Kolory są trochę oszukane, bo robiłam fotki w sztucznym świetle
super zakupki ja też chciałam się wybrać w tym tyg wlasnie do h&m na wyprzedaż ale bo musze leżeć...

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, cała rodzinka przyjedzie do nas na święta . Dzisiaj mi to mama oświadczyła. To będzie jakieś dziesięć osób, plus my z tżtem. Oczywiście mnie nikt o zdanie nie pytał No co, przecież jak zacznę rodzić w połowie wigilii to się nic nie stanie! Na pewno będę się supermegaextra czuć na dwóch pokoikach przepełnionych! A o gotowaniu to już nie wspomnę.

no chyba powariowali
postaw się i powiedz, że ty nie masz siły na gości...

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Ale mama wrociła i czuje sie dobrze. Wyjasniło sie wszystko, ze tezyczka wziela sie od tarczycy, a dokładniej po przebytej radioterapii( bo w marcu mama miała usuwanego guza piersi ) zrobila jej sie niedoczynnosc tarczycy, i to jakos mialo wpływ. Plus do tego wysiłek fizyczny + stres i tak zareagował organizm. Teraz musi raz w tygodniu robic sobie badania na poziom potasu i wapnia i zajac sie ta tarczyca.
Ehh jak nie urok to sraczka ona w tym roku juz naprawde wyczerpała limit lekarzy i chorób

No i jeszcze 3 dni i bedzie mój tż tez juz za nim tesknie
fajnie, ze juz wiadomo co jest duuuzo zdróweczka dla mamy

Cytat:
o rety...

Cytat:
jestem padnięta wymęczyłam dziś mój organizm na maxa wysprzątałam całą chate na błysk, pomyłam okna, porozwieszałam pranie, teraz dopiero co wyszłam z wanny po pół godzinnym relaksie brzuchol troche boli ale to dlatego ze ja już ledwo siedze w wannie już sie ledwo w niej mieszcze mimo że siedze z rozkraczonymi nogami to tak już uciskam brzuchol bo jest ogromny

kremowo białą
a łózeczko u nas będzie stać dopiero wtedy w pokoiku jak pokoik będzie skończony bo jeszcze jest wszytsko w toku

dziś byli rodzic ei mam przywiozła mi już zrobiony bigosik, groch z kapustą,ryby do usmażenia tak żebym już coś miała na święta - kochana jest
ja dorobie tylko śledzika pod pierzynką i zrobie galarcik, tż kupi jakąś kiełbache i cos do jedzonka będzie strasznie się ciesze ze mam z głowy kilka rzeczy do robienia

dzwoniłam dziś do lekarza i na pt mam wizytę w szoku był że jeszcze nie urodziłam (chociaż czasami dziś po mojej gimnastyce mogę zacząć w nocy rodzić)
jak u niego będe muszę go zapytać o te opuchnięte nogi czy to normalne bo rodzice jak mnie zobaczyli to myślałam że mama na miejscu zawału dostanie stwierdziła ze to nie jest normalna opuchlizna jej zdaniem cos jest nie tak - ale to sie okaże w pt bo może w moim przypadku to normalne

mojej bratanicy już na gwiazdkę kupiułam 2 takie sweterki i jedno bolerko dzis kurier je przywiózł są przeeeeeeeeeeeeeśliczne małe cudeńka dałam je mamie by już wzieła pod choinkę zapakowała i położyła a jedno niech teraz już da do noszenia bo niewiem co z gwiazdką tzn nie wiem gdzie będe spędzac wigilie więc niech sobie już prezencik dla mojej kochanej niusi leży i czeka

sobie na święta kupiłam taką sukienkę (ale zamawiałam długą)http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...986334276.html ale jeżeli faktycznie tego 24 wyląduje na porodówce to nawet w święta z niej nie skorzystam noo ale najwyżej na sylwka będzie i jak by co będzie sobie w szafie czekac na kolejną okazje np chrzest małego już będe miec spokoj z kreacją

kurcze pierwszy raz od bardzo dawna o tej godzinie jestem zmęczona tak mam cały czas problem bo męcze sie do 2-3 nie moge zasnać a tu po dzisiejszym dniu i wielkim sprzątaniu wkońcu jestem zmęczona wcześniej
no nieźle zaszalałaś i ze sprzataniem i z zakupkami
pościel śliczna i ciuszki też

Cytat:
Nadrobiłam... Tyle naskrobałyście, że nie cytuję, sił mi brak i oczka się zamykają...

Zamelduję tylko, że u lekarza ok. Szyjka twarda, zamknięta, wydłużyła się z 24 na 27 mm czyli jednym słowem robimy postępy Tylko niestety nadal nakaz leżenia, usiąść mogę sobie tylko od czasu do czasu - jak widać nie można mieć wszystkiego Najważniejsze, że jest lepiej i nie było pomysłów bym wróciła do szpitala. Kolejna wizyta za tydzień w czwartek. Aha Konrad bez zmian od połowy ciąży ułożony główką do dołu, pełna gotowość do wyruszenia na podbój świata

Dobranoc laseczki...
no to super

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

a pochwalę się Wam co wczoraj wylicytowałam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1983535502
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:43   #3369
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień doberek

Ja jeszcze w wyrku, ale nie spię bo tato mnie obudził tel Pyta kiedy kurier po paczki przyjedzie
Wczoraj właśnie dostałam maila ze dzisiaj, najdalej w piątek przyjedzie. oby to w miarę szybko poszło

Wszystkim chorym mamusiom zdrówka życzę
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:46   #3370
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Powinny być jakieś nagrody za nadrobienie Was!
Po tym jak mnie już lekarz uspokoił przedwczoraj to dwie nocki mam za sobą, powiem, przespane I nie mam kłopotów takich z uśnięciem, potem z budzeniem się co chwilkę na przekręcenie (samo sie przekręca juz odruchowo), do wc idę raz w nocy i coś tam nad ranem, nie budzę się co chwilę żeby sprawdzić czy nie mam pod sobą mokro. Oj, psychicznie mnie tak uspokoił, że dziś jadę na SR wkońcu. Zaraz zadzwonię i spytam czy mogę się dopisać
Na 16:00
I pojadę autem sama, bo mój będzie jeszcze w pracy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:47   #3371
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam!!

Coś mam duużo do nadrobienia hehe, ale ostatnio zajęta byłam, musiałam doprowadzić mieszkanko po moim pobycie w spzitalu, do tego zakupy, no i organizowanie świątecznych prezentów dla dzieci masakra byłam w TESCO przedwczoraj i na same zabawki + słodycze dla 5 dzieci + prezent urodzinowy dla jednego z nich jeszcze wydałam prawie 300zł:mdl eje:a już starałam się wybierać te tańsze jednak... w tym roku rezygnujemy z prezentów dla dorosłych i obdarowywania siebie, zaraz w styczniu trzeba odebrać wózek (600zł), a w lutym już będzie mała, więc nie stać nas na to po prostu... jeszcze moja mama ma 27grudnia urodziny także jeszcze jej muszę coś zakupić.. normalnie masakra skąd na to brać wszystko?? powiedziałam TŻ, że ma przekazać bratu, że ma zakaz rozmnażania się bo kurde najwięcej dzieciaków ma z czego dla 2 TŻ jest chrzestnym - żeby było lepiej...

Wgl ... najlepsza jest moja bratowa, była w pon u mojej mamy i się pyta... "a co z tą wigilią" moja mama oczywiście w szoku no bo, że niby jak to co? a ta wyskakuje, że oni są zaproszeni do jej mamusi na 18 więc "gdyby mama zrobiła wcześniej to moglibyśmy być tu i tu" no i co... moja mama jak zawsze sama będzie szykować wszystko na tyle osób, bo oni to sobie przyjadą na gotowe, potem wytrą gęby i pójdą do mamuśki... nie wspominając, że zakupy świąteczne też musi zrobić sama, bo kto się dołoży (tzn... ja mam zamiar, ale o nich mówię), nie wspominając, że se sama je musi przynieść do domu, bo przecież nie oni...także super... najlepiej wprosić się na gotowe i nie martwić niczym. Tym bardziej, że przez ostatnie 4 lata nie odzywali się do nas ani do mojej mamy bo żonie mojego brata odwaliło na pkt. że dzieci mieć nie może... teraz adoptowali i normalnie się wszędzie ciśnie... do dupy by mojej mamie wlazła jak by mogła...tak jakby nigdy nic się nie stało... a dla mnie to takie sztuczne, ja już nie potrafię przejść do porządku dziennego, jest mi ona obojętna, nie żywię do niej żadnych uczuć - ani ta "tak" ani na "nie" i co przy wigilijnym stole mamy udawać zaje**stą kochającą się rodzinkę?? paranoja jakaś...

No to się wypisałam... :P hehe tak z rana mnie naszło.... aaa co do TESCO to jakie tam piękne ciuuuuuszki są dla bobasków!! - ceny mniej piękne, ale no żal nie kupić... jednak się powstrzymałam bo po 1 mam tego tyle, że dla 3jaczków starczy, a po 2gie - funduszu brak!!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-12-15 o 10:02
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:48   #3372
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Jajks!
Suwak mi pokazał 35 tc, a ja tylko tak z głupa sobie w niego kliknęłam

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:51   #3373
likas
Raczkowanie

Cześć nadrobiłam
więc wynik wizyty u p. doktor następujący:
najlepsze sa materace piankowe, nawet te najtańsze, argumenty:
1. wiele pokoleń sie na takich wychowało i maja mniej problemów z kręgoslupem niż teraz
2. sa najbardziej higieniczne - dla dzieci przesikujacych pieluchy, poleciła ceratkę przepuszczającą powietrze pod prześcieradło
3. są najtańsze i nie szkoda ich wyrzucić i kupić następny

Gryka w materacach to tylko moda i to u nas co dla mnie trochę tłumaczy dlaczego np. w Ikea dla maluchów są właśnie piankowe.

chciałam taki kupić ale w zasadzie jedyna moja szansa była wczoraj i okazało się, że taki to najtrudniej kupić w sklepie. chciałam taki troszeczkę grubszy, a tu tylko takie po 5 cm masakrycznie cienkie. Oczywiście patrzyli na mnie conajmniej jak na wyrodna matkę, co nie chce ich najlepszych, najświetniejszych materacy gryka-pianka-kokos z atestami (taa notabene atesty są na tkaniny), efekt jest taki, że kupiłam taki: http://dino.sklep.pl/nowy/fiki-miki-...8-p-11653.html
może nie jest to spełnienie moich marzeń ale jest gruby i ma zdejmowany pokrowiec.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:01   #3374
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ja będę miała materac gryka pinka kokos. U mnie w rodzinie też mają i wszystko jest w porządku

zapomniałam się pochwalić, że wczoraj jak mąż wrócił do domku to mnie bardzo zaskoczył

Dostałam 3 czerwono - żółte róże pytam co to za okazja, a on: "taka, że Cię bardzo kocham" cudowny

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:05   #3375
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Dobranoc laseczki...
Annyonne za wizyte
Stary 2011-12-15, 10:09   #3376
uska000
Zadomowienie

wstalam i troszke lepiej... ale dzis caly dzien w lozeczku

kurcze mi tez brzuch nic nie opadl.. boje sie ze mi za szybko malego wyjma;/

co do sposobow na porod na mycie podlogi na czworaka dziala albo chodzenie na czworaka i to ma dibry wplyw na lozysko

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:13   #3377
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
A teraz relacja z mojej wizyty u lekarza. W sumie to nic nowego oprócz tego że Dorotka waży już 2080 g szok miesiąc temu ważyła 1 kg wszystko jest ok, szyjka twarda długa i powiedział mi że skoro przy pierwszym porodzie szyjka mi się nie rozwarła to raczej teraz też tak będzie. Poza tym byłam w pracy na wigilii i najadłam się różnych pyszności. Później jeszcze skoczyłam na miasto i kupiłam jakieś tam drobne prezenty dla teściów i dla męża nie mam jeszcze nic dla córki ale faktycznie latanie po sklepach w moim stanie to już nie lada wyczyn i na pewno nie przyjemność tylko przymus :/ Aha i wpadłam do mojej przyjaciółki po mój przewijak który miała ode mnie pożyczony. I powiem Wam że normalnie się wkurzyłam bo po 1. mi by było wstyd taki zniszczony przewijak oddawać po 2. ona go pożyczyła swojej szwagierce jeszcze bez mojej wiedzy czego nie rozumiem bo ta szwagierka jest mega nadziana i nie wiem czemu im było szkoda wydać 40 zł na nowy przewijak no ale mąż od tej mojej przyjaciółki jest mega skąpy a to rodzina więc pewnie dlatego. Kupię pokrowiec może jakoś się go jeszcze da używać a jak nie to kupię nowy trudno :/ ale wkurzyłam się i obiecałam sobie że już nigdy nikomu nic nie pożyczę ewentualnie odsprzedam
A teraz zmykam spać DOBRANOC
Dph to wielkoludek z tej Twojej córci, ponad kilo w m-c nieźle. Ja na miejscu Twojej przyjaciółki to ze wstydu bym spłonęła.
Stary 2011-12-15, 10:16   #3378
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Dph to wielkoludek z tej Twojej córci, ponad kilo w m-c nieźle. Ja na miejscu Twojej przyjaciółki to ze wstydu bym spłonęła.
no ja też :/ ja wszystko rozumiem bo wiadomo że to się niszczy ale chyba lepiej bym się czuła jakby mi powiedziała że mi go nie odda bo się zniszczył a nie taki cały popękany oddawać ah trudno nie ważne...
A mała faktycznie sporo przybrała a ja mam 31 tydzień a ona już 2 kg no ale ja też już mam 15 kg na +

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2011-12-15 o 10:18
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:16   #3379
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
/
Piękne zakupy
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość

I do tego widzę że fajna cena na taki wózek.
Cena fajna( w klubie widziałaś ile płaciłam ?) . Dałam 1384zł(3w1) w tym śpiwór, parasolka, wszystkie akcesoria i mata edukacyjna gratis. Oczywiście jeszcze przesyłka do Ie(w końcu wyliczyli mi 75e) ale to i tak taniej jak bym miała kupować w Ie. Z resztą tu mi się żadne niepodobają

Twój wózio też bardzo ładny

Cytat:
Kasik kurcze niefajnie z tym kurierem... a nie mogą nadać przesyłki jako expresowej? dpd tak ma napewno. Nie dziwię się, że się stresujesz
No niestey nie da rady. Gabarytu nie można tak przesłać(nie mogłam zmniejszyć paczki bo to wózek). A DPD sprawdziłam jako jednego z pierwszych. Babka od nich mi powiedziała ża oni w ogóle nie przewożą gabarytów w usłudze międzynarodowej
Cytat:
A tak w ogóle, cała rodzinka przyjedzie do nas na święta . Dzisiaj mi to mama oświadczyła. To będzie jakieś dziesięć osób, plus my z tżtem. Oczywiście mnie nikt o zdanie nie pytał No co, przecież jak zacznę rodzić w połowie wigilii to się nic nie stanie! Na pewno będę się supermegaextra czuć na dwóch pokoikach przepełnionych! A o gotowaniu to już nie wspomnę.

współczuję
Cytat:
Osz cholerka....takie duze dziecie
Stary 2011-12-15, 10:31   #3380
snesha
Rozeznanie

Hej. Wczoraj byłam na wizycie - Młody ma 1820 g. Ale powiem że zaskoczyła mnie opinia mojej dr dot nacinania krocza. Ona uważa, że lepiej naciąć, chociaż oczywiste jest, że okres poporodowy przechodzi się gorzej - ale krocze boli do 2 tyg. Natomiast po pierwsze poród bez nacięcia trwa nieco dłużej i wymaga większego wysiłku fizycznego, a po drugie zaobserwowała, że u kobiet które rodziły bez nacięcia cyt.: "pochwa jest bardziej rozciągnięta i tak już zostaje" Jeżeli jest nacięte, to tkanki nie ulegają takiemu rozciągnięciu, a poza tym sama blizna działa "ściągająco".:confuse d:
Nie wspominam o ryzyku pęknięcia bo to już wszyscy wiedzą.
Powiem szczerze że nie wiem sama co o tym myśleć - nigdy nie patrzyłam na to z tej strony. Co myślicie?

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Cena fajna( w klubie widziałaś ile płaciłam ?) . Dałam 1384zł(3w1) w tym śpiwór, parasolka, wszystkie akcesoria i mata edukacyjna gratis. Oczywiście jeszcze przesyłka do Ie(w końcu wyliczyli mi 75e) ale to i tak taniej jak bym miała kupować w Ie. Z resztą tu mi się żadne niepodobają
Nie w klubie, wlazłam po prostu na jakąś stronkę internetową żeby go lepiej pooglądać.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:37   #3381
*Agatek*
Zakorzenienie

Nie no trzymajcie mnie bo coś rozwalę

Mój durny mąż nie wysłał mi faktury na maila i nie mam czym ja się okazać - paczka na mnie- jakieś tel kom i trzeba ... hasło męża:
"ni myślałem, że będą chcieli" aaaaaaaa!!!!!!!!!! On to w ogóle nie myśli ostatnimi czasy, trzymajcie mnie!!!!!

A jego paczkę wczorajszą odesłali... 'bo oni mają takie procedury, i nie mogą trzymać czegoś komórkowego na magazynie' a to były tylko nr. tel... ale mu dziś pojadę jak tylko zadzwoni

Cytat:

Ponoć lepsza jest z tiny love klik, bo liście się ruszają a zwierzątka obracają o 360 stopni, tak, że mają kontakt wzrokowy z dzieckiem Ja taką kupiłam używaną, ale jeszcze nie dotarła wrr Poczytaj sobie opinie tych dwóch karuzel i wybierz najdogodniejszą dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

oż ty pijaczynorzeczy dla dziecka przepijaćwstydziłab yś się!
ojj tam bezalkoholowym...
Cytat:
zostaw kochana nie przemęczaj się
nie mam siły na nich

Cytat:
wstałyśmy i zjadłyśmy i teraz Lilka ma czkawkea w ogóle to sie popłakałam jak pisałam z mężem na gg bo zaczęłam myśleć o porodzie jakas panika mnie ogarnia i się boje strasznie tego bólu i tego że coś będzie nie tak -niech boli byleby Lileczka wyszła cała i zdrowa
Moje też ma czykawkę, ale częściej jak się czegoś napiję rano, po południu i kiedy zasypiam, full serwis
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Jajks!
Suwak mi pokazał 35 tc, a ja tylko tak z głupa sobie w niego kliknęłam

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-15 o 10:46
Stary 2011-12-15, 10:37   #3382
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy super łowy!! a kszula śliczna bardzo mi sie podoba!!
Bambusiek to juz masz pościel w łóżeczku i wszystko?bo mnie korci ale sie boje ze sie zakurzy...jeszcze miesiac i tydzien do terminu...
Nie no, wszystko w workach leży, tak jak kupiłam
Mąż dostanie misję ubrania jak będziemy w szpitalu, tzn. prześcieradło i ochraniacz

Cytat:
Jak byłam dziś u rodziców i u babci to jej mówiłam, że dziś zamawiam łóżeczko, a ona co??? "jeszcze nie! mam czas! Po urodzeniu kupię!" za 2 tyg będę rodzić a ta mi truje, że mam przeczekać, że potem będę szybko oddawać 'bo w radiu maryja mówili'

Cytat:
A mój widocznie ma gitary dla ozdoby
Z tych 4 na bieżąco używana jest tylko jedna, reszta wisi i się kurzy

Cytat:
słuchajcie jaja z moją wanienką z allegro ciąg dalszy! wczoraj dostałam maila od allegro, że sprzedający wystąpił o zwrot prowizji z uzasadnieniem, ze towar przed wysyłką został skradziony szybko napisałam wyjasnienia do allegro, ze paczka do mnie doszła! dałam sprzedawcy neutrala i teraz czekam na rozwój wydarzen
ale masakra

Cytat:
kurcze, ale Cię urządzili, przecież powinnaś odpoczywać, a nie organizować święta
U mnie od razu było mówione, że przyjdę na gotowe i do jednych i drugich rodziców, ew. jeśli będę się czuła na siłach, to mogę coś przygotować. Męża będę miała już w piątek cały dzień w domu, to będzie mi pomagał

Cytat:
Aha i wpadłam do mojej przyjaciółki po mój przewijak który miała ode mnie pożyczony. I powiem Wam że normalnie się wkurzyłam bo po 1. mi by było wstyd taki zniszczony przewijak oddawać po 2. ona go pożyczyła swojej szwagierce jeszcze bez mojej wiedzy czego nie rozumiem bo ta szwagierka jest mega nadziana i nie wiem czemu im było szkoda wydać 40 zł na nowy przewijak no ale mąż od tej mojej przyjaciółki jest mega skąpy a to rodzina więc pewnie dlatego. Kupię pokrowiec może jakoś się go jeszcze da używać a jak nie to kupię nowy trudno :/ ale wkurzyłam się i obiecałam sobie że już nigdy nikomu nic nie pożyczę ewentualnie odsprzedam
Dlatego nie lubię pożyczać komuś/od kogoś jak już to odkupuję/odsprzedaję/oddaję.

Został mi do nadrobienia jeszcze dzisiejszy dzionek, zaraz wracam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:42   #3383
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Wczoraj byłam na wizycie - Młody ma 1820 g. Ale powiem że zaskoczyła mnie opinia mojej dr dot nacinania krocza. Ona uważa, że lepiej naciąć, chociaż oczywiste jest, że okres poporodowy przechodzi się gorzej - ale krocze boli do 2 tyg. Natomiast po pierwsze poród bez nacięcia trwa nieco dłużej i wymaga większego wysiłku fizycznego, a po drugie zaobserwowała, że u kobiet które rodziły bez nacięcia cyt.: "pochwa jest bardziej rozciągnięta i tak już zostaje" Jeżeli jest nacięte, to tkanki nie ulegają takiemu rozciągnięciu, a poza tym sama blizna działa "ściągająco".:confuse d:
Powiem szczerze że nie wiem sama co o tym myśleć - nigdy nie patrzyłam na to z tej strony. Co myślicie?
Dobrze mówisz, dobrze jest jak natną krocze niż jeśli się 'pęknie' bo gorzej się goi... także niech tam mnie ciachną- i tak tego nie czuć, bo jest to podczas skurczu i parcia zazwyczaj, wszystko wtedy jedno takiej kobiecie chyba

Ale moja koleżanka mówiła coś, że jej nie nacinali w moim szpitalu, ale nie wiem czy nie chciała czy coś, powiedziała ' ze juz tego nie robia' oby to była tylko bzdura, bo ja wręcz chcę...

Stary 2011-12-15, 10:43   #3384
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Monia na przyspieszenie porodu trzeba wypić 3 łyżki oleju rycynowego!!! rada mojej położnej pijesz i następnego dnia rodzisz
Kiedyś piłam olej z wiesiołka na cerę i już w życiu żadnego oleju z własnej woli nie wypiję

Cytat:
Kochana, ale nie wiem, czy dostaniesz taką samą koszulę
ta, którą kupiłam jest z zeszłej kolekcji, koleżanka przyniosła mi ją z zaplecza...

może zapytaj, czy mają takie jeszcze na sklepie...
E to u mnie raczej nie będą mieli, bo ten sklep otwarli dopiero w sierpniu, więc poprzednich kolekcji raczej nie mają. Ale jak już i tak będę, to podejdę tam i zapytam

Cytat:
Ładna i ma intensywne kolory, więc myślę, że będzie ok

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć nadrobiłam
więc wynik wizyty u p. doktor następujący:
najlepsze sa materace piankowe, nawet te najtańsze, argumenty:
1. wiele pokoleń sie na takich wychowało i maja mniej problemów z kręgoslupem niż teraz
2. sa najbardziej higieniczne - dla dzieci przesikujacych pieluchy, poleciła ceratkę przepuszczającą powietrze pod prześcieradło
3. są najtańsze i nie szkoda ich wyrzucić i kupić następny

Gryka w materacach to tylko moda i to u nas co dla mnie trochę tłumaczy dlaczego np. w Ikea dla maluchów są właśnie piankowe.

chciałam taki kupić ale w zasadzie jedyna moja szansa była wczoraj i okazało się, że taki to najtrudniej kupić w sklepie. chciałam taki troszeczkę grubszy, a tu tylko takie po 5 cm masakrycznie cienkie. Oczywiście patrzyli na mnie conajmniej jak na wyrodna matkę, co nie chce ich najlepszych, najświetniejszych materacy gryka-pianka-kokos z atestami (taa notabene atesty są na tkaniny), efekt jest taki, że kupiłam taki: http://dino.sklep.pl/nowy/fiki-miki-...8-p-11653.html
może nie jest to spełnienie moich marzeń ale jest gruby i ma zdejmowany pokrowiec.
Też już gdzieś czytałam, że jednak najlepszy jest piankowy i jak się odkształci, to po prostu go wymienić. No i zastanawiam się nad nim, ale też boję się, że wyjdę na wyrodną matkę

Cytat:
no ja też :/ ja wszystko rozumiem bo wiadomo że to się niszczy ale chyba lepiej bym się czuła jakby mi powiedziała że mi go nie odda bo się zniszczył a nie taki cały popękany oddawać ah trudno nie ważne...
Z drugiej strony patrząc, to pożyczając trzeba się liczyć z tym, że może to zostać zniszczone. Koleżanka powinna albo odkupić nowy przewijak (czego pewnie nie uczyni, bo równie dobrze mogła sobie po prostu kupić od razu nowy), albo zrekompensować stratę w inny sposób i np. kupić coś w zamian jako prezent. Moja siostra deklarowała się, że pożyczy mi sporo rzeczy, ale stwierdziłam, że np. pościeli nie będę od niej brała, bo wiadomo, że to się pierze i niszczy. Wolałam kupić nową niż potem jej odkupować.

Cytat:

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Dla mnie to nawet logiczne. Zresztą ja się nie wzbraniam przed nacięciem, a skoro to ma być lepsze, to mogą ciąć do woli
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:45   #3385
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić, że wczoraj jak mąż wrócił do domku to mnie bardzo zaskoczył

Dostałam 3 czerwono - żółte róże pytam co to za okazja, a on: "taka, że Cię bardzo kocham" cudowny
dla męzula, spisał się na medal

Cytat:
Powiem szczerze że nie wiem sama co o tym myśleć - nigdy nie patrzyłam na to z tej strony. Co myślicie?[COLOR="Silver"]
jesli chodzi o te 2 tyg, ze niby boli...hmmm mnie bolało duuuużo dłużej, a nawet jak juz się zagoiło to potem jeszcze jakiś rok po porodzie czułam dyskomfort przy zbliżeniu i mnie troche bolało na szczęście przeszło, a naprawdę męczyło mnie to, no bo ile można!! ponoc jakis nerw miałam "zostawiony" na wierzchu i dlatego ciągle bolało
hmm a co do reszty że jak bez nacięcia to bardziej rozciagnięta to ja się nie znam, ale brzmi dość logicznie...

właśnie pochłonęłam bułkę ze schabowym z obiadu jakos tak musiałam się namięsować
Stary 2011-12-15, 10:52   #3386
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Kobita mnie widziala przez kurtke to co ona tam wie mi sie wlasnie wydaje ze mi sie dopiero uniosl do góry ten brzuch bo zgage mam jak sie kłade spac i oddycha sie kiepsko, i ciezko siedziec i w ogole
Mnie kiedys zobaczyła kumpela i mówi OOooooo ale ty już masz nisko brzuch, jak do porodu!!!! Opierd.....am ją zeby nie wygadywała takich żeczy . Ja dopiero wtedy zaczynałam 7 miesiąc i mówię jej e mi się brzuch popiero co podnosi do góry i do porodu mam 12 tygodni, więc sory.

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

A nie możesz tego przesłać autobusem? Tzn. chyba jakiś kursuje z Polski do tej miejscowości gdzie mieszkasz. Płacisz kierowcy 100zł czy troszkę więcej zależnie od wielkości i odbierasz na miejscu.
Musiała bym mieć kogos zaufanego, ja wysyłam 2 paczki po 30kg i o kwocie ok 2,5tysiące. U kuriera mam gwarancję i ubezpieczenie.
Juz trudno...jest jak jest
Cytat:
Dzień dobry Mamusie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
oooooooooooo ja też tak chcę
Super męzuś
Stary 2011-12-15, 10:53   #3387
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień doberek

Przybyłam tylko sie przywitać, potem nadrobie
Uciekam myc okna

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:58   #3388
bambusiek
Zakorzenienie

No i jestem na bieżąco

Teraz ładnie: Dzień dobry

Poleciałam z rana do lumpka, ciuchów masa, ludzi ciut mniej niż zwykle
Małemu kupiłam kilka fajnych ciuszków, sobie kilka bluzek, bo te co mam są już przykrótkie i fajną torbę płócienną na lato za 3 zł

No i to, po co szłam, czyli materiał do owinięcia wiadra z choinką

Mały szleje, zresztą pół nocy wariował, mnie bok nawałał, dopiero nad ranem przestał

A przed chwilą zjadłam banana i co... cały wrócił do natury masakra jaki mam teraz żołądek czuły - ciągle mnie mdli, nie mam apetytu, a jak już się najem, to potem pół dnia czuję to w żołądku i ustach

Czyżby powrót do sucharków mnie czekał
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:59   #3389
mala_stopka
Zadomowienie

Czubasek jak to myć okna?? chcesz wcześniej urodzić czy jak???
Stary 2011-12-15, 11:00   #3390
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Wczoraj myslalam,ze urodze, naprawde od rana tak zle sie czulam, bylo mi niedobrze, zimno i chcialo mi sie spac. Pozniej wyszlam troche na spacer i bylo lepiej, ale zaczely sie jakies male skurcze, ciagniecie brzucha w dol i tak przez caly wieczor. Przeszlo jak sie polozylam. Przez ostatnie dni w ogole mialam bol jak na okres i ruchy malej nie sa juz tak energiczne. Zobaczymy co powie gin jutro, bo mam wizyte i ostatnie usg
ja też myślałam że coś się dzieje ale wieczorem zostało tylko ciśnięcie głowy i ból ty.łka od ciągłego leżenia

Cytat:
nie moge umre na zawal... kolezanka tzta dodala na nk zdjecie jak lezy u gina a on jej usg robi... no szkoda ze na samolocie nie dala
super, uwielbiam takich ludzi

Cytat:

oj moja miłość to mesio cls, ale też nieosiagalny

hyhy jestem
nie urodziłam
sprzątam i pakuję się. Oczywiscie robota mnie przerasta, tz musial wyjechac na delegacje wiec zostalam ze wszystkim sama
dzisiaj sie tak orobiłam, ze mam dość, musialam sie położyć i usnęłam
poza tym nadrabiam was od rana!
byle do piątku mąż pomoże

w ogóle jutro odbieram klucze do mieszkania
hi hi mój to BMW x6 tżtowi się nie podoba

daj znać jak odbierzesz klucze, mam nadzieję że właściciel wyposażył we wszystkie dodatkowe rzeczy na które się umówiliście

a babiszon się odzywał do was w sprawie starego mieszkania

Cytat:

Ale mama wrociła i czuje sie dobrze. Wyjasniło sie wszystko, ze tezyczka wziela sie od tarczycy, a dokładniej po przebytej radioterapii( bo w marcu mama miała usuwanego guza piersi ) zrobila jej sie niedoczynnosc tarczycy, i to jakos mialo wpływ. Plus do tego wysiłek fizyczny + stres i tak zareagował organizm. Teraz musi raz w tygodniu robic sobie badania na poziom potasu i wapnia i zajac sie ta tarczyca.
Ehh jak nie urok to sraczka ona w tym roku juz naprawde wyczerpała limit lekarzy i chorób
dużo zdrówka dla mamy, dobrze że już wyszła

Cytat:
W ogole jestem niespełnionym farmaceutą
neska a może zamiast doktoratu byś sobie podyplomówkę walnęła? to się zawsze przydaje
mi 2
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
albo w labie kryminalistycznym
mi 2 mi 2
ale mam z wami wspólnego

Cytat:

kremowo białą

ojeju kolejny dzień z akcji wywoływania przez zapierd.ziel w domu i nic
to temu twojemu synusiowi chyba dobrze w brzuszku że mu się nie śpieszy czyżby czekał na śnieg

Cytat:
jak nie zaczne rodzić po zdjęciu pessara to zamierzam sobie chlapnąć w nowym roku
ja zastanawiam sie czy w ogóle wychodzić na dwór w sylwestra co by dziecka nie wystraszyć petardami i sztucznymi ogniami
Cytat:
mam nadzieję, że włożyłaś rękawiczki bo w ciązy nie zalecają sprzątać bez nich kocich kuwet
Cytat:
na wizażu jest taki watek o tym i tam dziewczyny są wyjątkowo anty przeciw rutynowemu nacinaniu
w sumie, gdyby miało mi to ułatwic poród i nie popękałabym przy tym w pięćdziesięciu miejscach to chyba wolałabym coś takiego
podobno lepiej mieć nacięcie niż popękać
ale nigdy tego nie przeżyłam więc powtarzam tylko to co usłyszałam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości