|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
ja wiem ale i tak uwielbiam :P
Gratuluje dla Adasia z okazji 6 miesiecy. Nie zacytowalo mi wczesniej
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
|
|
|
|
#4953 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
joł kochane baby
Cytat:
![]() a możemy się pobawić w poligamię? Cytat:
![]() coś niesamowitego kiedy nam te pół roku zleciało????Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() -dla Zuzanny Żbik śpi właśnie 40 minut zostało mi 5 minut na klub aaa ja mam wrażenie, że Żbik to "przeskakuje" ze skoku na skok hahhahaha kocham go!! tego śliniaka jednego
|
|
#4954 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Moje dziecię pobiło dziś swój rekord, spała do 10!!!! Wczoraj wieczorem od 19 do 21 - co sie nigdy nie zdarzyło, już się bałam że nocka będzie przechlapana, ale zasneła około 22, jedzonko około 3, pobudka o 5, ale zgapiłam patent od Żanety ![]() Dziękuję za oklaski obiadkowe dla Zosi! Brawa dla Adaśka! Jeju, ile nadrabiania... Cytat:
|
|
|
|
|
#4955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powoli nadrabiam.... |
|||
|
|
|
#4957 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie i dlatego ich nie kupiję, ale byłam ciekawa jaki macie przewpis,
|
|
|
|
#4958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak zrobiłam ten test (a zrobiłam tak w sumie dla żartu, nawet nie przypuszczałam, że mogę być w ciąży, bo to był nasz pierwszy raz odkąd postanowiliśmy się starać o dziecko), to wyszłam z łązienki i mówię do męża" Czy można być trochę w ciąży, bo mam bladą kreseczkę?". A on się tylko zaśmiał znad komputera i tyle. Dopiero po kilku godzinach wczytalam się w instrukcję i tam był napisane że nawet najbledsza kreska już świadczy o ciąży ![]() Cytat:
![]() Cookie - wielkie brawa dla Zuzanny, że się w końcu zdecydowała na ten obrót ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Telik - jak po rozmowie z pracownikiem????
|
|
#4959 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakos dziwnie mi z TYM, biorąc pod uwage datę ostatniego cyklu, to przeszedł dokladnie rok później niż miał w grudniu ub roku ![]() jest gdzieś intrukcja jak masować? czy "na wyczucie" to robić? Cytat:
choinka sztuczna, mam ogrzewanie podłogowe na całości i boję się, że prawdziwa szybko obeschnie, zresztą cena prawdziwych świerków dochodziła do 170zl!! i to ściętych, bez możliwości wsadzenia sztuczną mam bardzo gęstą, wygląda jak żywa, na pewno się pochwalę jak już ją rozłożę ![]() idę dalej nadrabiać
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Kolinko, ja masuję tak jak nas uczyła fizjoterapeutka na szkole rodzenia.
Kiedyś (kilka wątków temu) wstawiałam pdf-y z tymi masażami. Ale generalnie to jest oparte o masaż shantala, więc na pewno gdzieś w necie znajdziesz
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka, coś mi się pocenie z witaminą D kojarzy, tylko nie pamietam czy nadmiar czy niedobór...
Cookie, współczuję nocy ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
O znalazłam te pdf-y
Tu są: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=246
|
#4963 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo my tez do 10 pociągneliśmy dzisiaj spał od ok. 23:00 z przerwą na karmienie o 5:00 (akurat dzisiaj się obudził) nadrabiam dalej... ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#4964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czy używam tapatalka czy przeglądarki niestety wyrzuca mnie czekam aż wymyślą stabilniejszą apilikację Cytat:
Carmela ja pisałam w klubie w wątku prezentowym No to wieeeeeeeelki buziolek dla Adasia rano dzwoniłam do firmy czy już przyjechał okazało się że coś mu wypadło wiec kolejny dzień wszystko się zaczeło przedłużać wiec wziełam numer do niego żeby porozmawiać z nim osobiście (i tak pisemna prośba z banku już do niego została wysłana wiec i tak by sie dowiedział o kasie) no i dzwonie wyjaśniłam o co chodzi powiedziałam że odsyłając mi pieniądze skrócimy czas całego zamieszania- że takie są zalecenia banku zaczełam mu wyjaśniać że to duża kasa i że to pieniądze Jasia z Chrztu a on na to że kwota nie ma znaczenia i że oczywiście odda dziś lub jutro jak wróci z pracy (wiem że jest w delegacji w innym mieście) odczułam ulgę taką małą całkowicie odetchne gdy odzyskam środki ale i tak dziękuję wam za kciukasy, chyba zaczynają działąć uffff to się rozpisałam aha zapomniałam dodać że Jas ma płukanie kanalików 10 stycznia
|
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na kawkę bardzo chętnie! Jeśli chcecie po ,,domowemu " to zapraszam do mnie, tylko, że mały mój chory i ma antybiotyk, to raczej chyba bez dzieciaczków, by się nie pozarażały ![]() Albo możemy poczekać aż wyzdrowieje i z dzieciaczkami Albo może jak kiedyś za dobrych czasów w ,,dwóch mostach" ? Ja bym bardzo chciała! Moje ostatnie ,,towarzyskie" wyjście było bardzo dawno... A i ja ubieram małemu do spania bawełnianego pajaca pod spodem nic, no i kołderka na niego, jak zimniej to lekki kocyk polarowy. Ustałam, obiad, pozmywana podłoga w kuchni, a Igor śpi. Uff, chociaż się już rusza, nie, proszę, niech pośpi jeszcze... A ja uwielbiam parówki, najbardziej Berlinki, w ogóle lubię wszystko co niezdrowe - pizzę, chickenburgery ( toleruję tylko kurczaka ), tortille, FRYTKI...Oj tak, śmieciowe jedzenie to to co kocham ![]() ![]() I kawę też. Teliku bardzo się cieszę, że wszytko się wyjaśniło. Nie pisałam wcześniej, bo mam sklerozę, ale myślałam o tej Twojej sprawie dzisiaj. bardzo się cieszę!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-15 o 15:18 |
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetko kalafior chyba od 6 miesiąca można.
Słoneczko moja Agata śpi w pajacu, albo rampersie (z długim rękawem i bez stópek, skarpet nie zakładam) i albo w śpiworku albo z nami pod kołdrą. Telik Ja kawy nie pije w ogóle. Okazjonalnie w kawiarnach jakieś latte czy cappuccino
|
|
|
|
#4969 |
|
Rozeznanie
|
Dziekujemy, kochane jesteście
powiem więcej, nauczyła się od razu jak z brzucha wrócic na plecy ![]() a ja właśnie jem śniadanie
|
|
|
|
#4970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sympatycznie wygladaja te proówy też takie kiedyś zrobie, a blog to naszego Brumka? Cytat:
A co do marchewki z ryżem, a zupki jarzynowej... dla mnie to identyczny smak. |
||
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dlatego mam takie podejście, ponieważ u mnie nigdy nie było prawdziwej...u ciotki jak była to tylko jeden wieli syf i taka łysa. Wiem że to zależy od rodzaju, no ale lepszy rodzaj większa kasa, a nie każdego stać co roku kupić choinkę za 170zł ![]() Pochwal pochwal! Ile ma metrów? Cytat:
Od razu pomyślałam o starcyh ziemniakach dla świń które wujek mój im przygotowywał tzn nie starych tylko chyba skórki..Nie wiem może nie miała dnia na dynie w każdym bądź razie zobaczę co dalej..![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
a Ja pomyślałam że groszek wyeliminuje. Dam marchewkę+ ziemniak+ kalafior + koperek. Zrobię papkę - mus. Osobiście robię taka zupę jarzynową + zielony groszek i sam wywar warzywny bez mięsa + koperek
|
|||
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a stronke znam od dawna ![]() Jestem dobrą synową. Kupiłam teściowej kawałek placka na urodziny, bo jej męzulo-srulo ma to w
|
|
|
|
|
#4974 |
|
Zadomowienie
|
Telik, dobrze, że facet zwróci kasę, oby zdania nie zmienił
![]() I za Jasiowe oczy!!!
|
|
|
|
#4975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marinka kupiłaś choinkę? Powoli nadrabiuam i cytuję, co mi sie uda, a teraz musze uciekac |
||
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4977 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla ZuziakaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ech... Dominik się zepsuł bo: - dostał ciemieniuchy (a nigdzie nie mogę kupić kremu z AA - zrobił już dziś 7 koop (jedna mega i reszta takie ubogie, no ale martwię się) - po powrocie na Bebilon 1 znowu ulewa dalej jak widzi - chyba źle trawi to mleko bo znowu pojawiły się białe grudki Macie jakieś rady, na to wszystko?
|
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() wreszcie wrociliśmy najpierw nadrobię a potem napiszę ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za endo! ![]() ![]() Cytat:
![]() I za szczepienie :kciukI: ![]() Cytat:
![]() :przytula:
|
|
|
#4979 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wielkie brawa!
![]() Cytat:
![]() a ja się nie tknę.... I parówki i panga, to dwie rzeczy których w życiu dziecku nie dam ![]() Cytat:
![]() powoli pewnie tak, ale bez szału Dziś nic ![]() ![]() ![]() Ja tak dwie-trzy to standardowo Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakieś uczulenie? Chyba nie pomogę... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

wyjdziesz za mnie?
Faktycznie zaszaleliście
A te dla siebie to jakie? Tylko Jaś, czy Wy i Jaś, czy tylko Wy? A taki 120x80 to musi być czad 

nie przegadasz! 

zębole