|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Darusia teraz juz maa jakby mniej podobna do starszej. Widać że się podzieliły między rodziców, jedna za ojcem a starsza za mamą.
Mi wczoraj w sklepie pani chwalila jakich mam przystojnych syneczków i jacy do mnie podobni. To się śmiałam że oczy mają za mną to do mnie podobni, niestety czasami charakterek za teściową Na kogoś trzeba zwalić![]() Ostatnio bardzo schudłam, w krótkim czasie, więc jak twarz schudła to i te oczy większe wyglądają, pewnie dlatego to podobieństwo moje i chłopaków większe. Powinny mi dzisiaj przyjść zapasy do przedłużania rzęs, to i sobie humorek poprawię, jak jakas chętna to zapraszam Teraz tylko koleżankom robię, bo one bardziej wyrozumiałe że młody biega i broi. Ale i tak już się kilka uzbierało na przyszły tydzień.Libra dostalaś kurtkę? bo ja jeszcze nie, ale kilka dni temu miałam info o wysyłce z niemiec więc może przed wekendem się uda
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz na diecie....mam nadzieje ze beda efekty,bo na wiosne chce byc piękna na chrzciny
po 1 bede chrzestna a po 2 bedziemy tez organizowac malutkiej chrzciny,takze chce byc o polowe mniejsza!MUSZE!Orientujecie sie czy podczas pologu moge na silownie chodzic? ale czas zapiernicza jutro malutek juz 2 tygodnie bedzie mial
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia możesz ale ćwiczenia lekkie z dużą ilością powturzeń, czyli takie na chudnięcie a nie na budowanie masy. Tylko moim zdaniem powinnaś jeszcze odczekac bo to jeszcze za wcześnie, choć żeby te 4 tyg minęły
Ja wcześniej ćwiczełam sobie w domu, takie lekkie. Ja ostatnio stresów mam sporo, a to się u mnie kończy totalnym brakiem apetytu Jem ale tylko te podstawowe posiłki, a tak to co jakiś czas podjadałam. I porcje mam mniejsze, bo mnie mdli. U mnie nerwy to najlepsza dieta
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
mam tak samo, ale stresy cholera zniknely
wszystko sie poukladalo po naszej mysli wiec dieta byc musi.Tez sie zastanawialam, bo mimo ze ja nie czuje sie jakbym rodzila, juz w dniu porodu nie czulam sie jak po porodzie, tylko jakby mnie polozyli w szpitalu i dziecko dali odgornie przyznane,to jednak troche sie obawiam tej silownii. Nie chce mi sie czekac,no ale ....niech bedzie
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, tak jeszcze się zastanawiam, a jak to nie angina tylko 3 dniówka??? bo on ma normalnie apetyt w sumie, radosny jest cały czas, tylko ta gorączka
sama nie wiem przy anginie to chyba bardziej apatyczny by był i nie jadłby nie??
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
bao moja ciekala jak oszalala z angina, tyle ze sie meczyla kataren zapchanym nosem itd.
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3848 |
|
Rozeznanie
|
Ja u mojej tak koło maja podejrzewałam trzydniówkę, bo też miała wysoką gorączkę, lekarka niby widziała zaczerwienione gardło, ale też Ola ani nie kaszlała, ani kataru nie miała. Ale po 3 dniach zamiast krostek wyszedł katar
![]() Potem, jak juz miała naprawdę trzydniówkę, to też czekałam na katar i kaszel, dopiero krostki mnie uspokoiły. Tak więc czekaj, jak na razie nic nie ma, to za 3 (w zasadzie teraz za 2) dni zobaczysz co za dziadostwo do Kubusia przypałętało. W ogóle to zdrówka dla młodzieńca |
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(wcześniej napisałam zbyt chaotycznie) |
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic czekanie mi pozostaje oby ta gorączka przeszła....drugi dzień mu te czopki podaję....dobrze, że zbijają chociaż
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Bao ja tez bym nie kombinowala, musiala cos zobaczyc ze zastrzyki przepisala.
Oby jak najszybciej przeszlo
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
darusia, super babeczki z całej waszej trójeczki, a diabeł oliwkowy wymiata
aga, fantastyczne nocnikowe wieści . Gratulejszyni kolek nie ma! choinka jest- no żyć nie umierać ![]() Cytat:
U nas też tylko w najbliższej rodzinie się daje Cytat:
Cytat:
Lenka też jak jej zeszła gorączka przy anginie pogodna była, właściwie jak z II-gą dawkę antybiotyku dostała to już niemal "do siebie" wróciła Oby szybko przesło i zastrzyki szybko skończyły --- ostatni hit nasz wczorajszy <jestem w łazience, mała przyłazi do mnie. Bawi się jakimiś pudełeczkami ja na kibelku. Wstaję,ubieram się, myję ręce. -zrobiłaś kupę-tata dumny! Miałam się chwalić, że młoda od 2 dni wstaje ok 7.00. Wczoraj byłam na piwku z koleżankami, wróciłam przed 1, to mała postanowiła powitać (niekoniecznie radośnie) dzień o 5.00
|
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam. Ja znów na szybko...
żyć nie umierać. Cytat:
![]() Moja ostatnio chodzi i wszystkich pyta: "i co hm?" <w sensie- co u ciebie? >Ogólnie codziennie nowe słówka. Dziś "domek" (buduje z klocków) i "balon "- dostała na ulicy od świętego mikołaja I tak już sobie ladnie słowa łączy. Już sobie można z nią pogadać.Nie robiłyśmy fotek Mój tz to ryba. Straszny romantyk. i wszystko musi mieć poukładane, zawsze ma wszystko zaplanowane już na najbliższe 5 lat i nie daj Boże coś pójdzie nie po jego myśli...ja też rak witaj w gronie uparciuchów ![]() ![]() Cytat:
Nas mała na każdym kroku zadziwia. zastanawiamy się czasem skąd ona wie takie rzeczy. Np. ostatnio tz wrócił z zakupów i ściemnia mi, że jakoś mu sie zesmyknęła z palca obrączka i nie mógł jej znaleźć. na co leci Wercia i krzyczy "tata, nie!! palec, tu" i pokazuje na jego obrączkę... skubana. Skąd ona wie, ze to obrączka. A druga sprawa, ze ona takie rzeczy wyłapuje bawiąc się. Wtedy układała klocki, a jak usłyszała tż to wstała i pobiegła pokazać mu obrączkę mała mądrala
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-12-15 o 13:55 |
||
|
|
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że już pożeganała pampersy, moja Zosia chyba nie szybko;/a Adrianek boski, mały słodziak ![]() Cytat:
Cytat:
a ja byłam na zakupach w h&mie- lipa jak nie wiem, mało co przecenione. Kupiłam jej śliczną sukienke na poprawiny wesela wygląda w niej ślicznie![]() dzinsową kamizelke, sukienke taką fajną granatową Ana kupiłam sobie w końcu tą koszule body i Zosi tą koszulo-tunike co ma twoja Nina. Tak mi się wydaje że to jest ta
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
evitka- moja jak tylko wychodze z ubikacji to woła "kupa, o fujjjj"
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Asia widze że wszystkie raki uparciuchy
mój tż też ryba
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
rozpisalam sie wczesniej ale poszlam do Adrianka i Karinka szpieg mi zamknela strone
dziewczyny ja przez ostatni miesiac codziennie do Karinki przy przebieraniu kupy mowilam,ze moglaby juz do nocnika robic bo te jejkupy to juz nie dozniesienia sa jeden dzien byl taki,ze sikala w getry ale i tak jak sie zesikala w majty to i tak sadzalam ja na nocnik .nastepnego dnia juz tylko posikiwala,a reszta do nocniczka. wazne jest aby pomimo tego iz zesika sie w majtki toitak posadzic na nocnik i mowic,ze tu trzeba siusiu robic. Karinka nie lubi jak sie jej przypomina .bo jak jej prypominalam to ta ze zloscia kiwala i mowila,ze ,,nieeeee,, a po minucie sik w majty.a jak jej przestalam mowic to zaczela mnie wolac i sikac w nocnik. jedynie rano jej kilka razy mowilam po sciagnieciu pampersa,ze musi wolac siusiu i do nocniczka robic bo nie ma pampersa mam nadzieje,ze pomoga Wam choc troche te moje wypociny ![]() ASIULEK ja tylko jeden dzien mialam taki tragiczny i byo duzo zasikanych getrow.przeczytaj to co napislam wyzej.ja mysle,ze najpierw trzeba przygotowac psychicznie malucha. PLMADZIA ja sie pisze na rzeski ![]() TYLKOOLIWKA oj ja tez sie zabieralam do tego ja pies do jeza na sama mysl juz mi sie odechciewalo...ale te nasze dzieci sa bardzo madre wiec szybko zalapia ta trudna czynnosc jaka jest siusianie do nocniczka![]() POP moja jeszcze ani razu nie powiedziala mi ,,ze mnie kocha,, a buzi daje tylko jak chce cukierka albo zabawke...a tak to bezczelnie mowi mi ,,nieeee,, i sie krzywi SARA mi sie w tym roku wogole ta kolekcja z h&m nie podoba moj znak zodiaku to baran chyba najfajniejszy
|
#3859 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj cały dzień byłysmy poza domem. Miałam trochę spraw do załatwienia i Zosia jechała do babci a właściwie do dzieci, którymi się zajmuje . Szaleństwo zabawowe na całego, dzieciaki mają tyle zabawek że oszaleć można a największym hitem był BALON , Zosia się praktycznie przykleiła do niego i oddać nie chciała . Nauczyła się jeszcze ładniej krzyczeć bo dzieci dość głosne są, włazić na parapety i takie tam podobne szaleństwa. Cytat:
Z prezentów to kalendarze ze zdjęciami dzieciaków, zdjęcia osobne w ramkach, ciasteczka a'la pierniczki, serwetki szydełkowe i haftowane (przypomniałyście mi że potrafię to robić ). Takie coś z niczego a miłe dla oka (tak myslę). Na szczęście u nas daje się prezenty tylko w najbliższej rodzinie, czyli my rodzicom.Cytat:
Ja niestety należe do nadopiekuńczych rodziców lub opiekunów i nie wyobrażam sobie żeby dziecko poszło do kogoś obcego do domu bez wcześniejszego zapoznania go. Nie wyobrażam sobie że dziecko gdzieś się pałęta po nocy a ja nie wiem gdzie Cytat:
Cytat:
Zastrzyki bolesne ale skuteczniejsze zwłaszcza przy wymiotujących dzieciach no i anginie (ciężko coś przez gardło przechodzi). Zosia jak narazie dostawała tylko Nurofen i Ibufen. To była szybka akcja. Wszelkie krople o ile się da dodaję do mleka albo do picia, wolę jednak żeby dostała osobno a później popić wodą. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez nie byłabym szczęśliwa obudzona o 5
|
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie od dawno nic nie kupuje w h&mie bo nic mi się nie podoba;/ dla Zosi podobało mi się jeszcze kilka rzeczy, np sweterek turkusowy kupiłam jej tą sukienke na wesele tzn na poprawiny wesela![]() http://allegro.pl/hm-nowosc-sukienec...977111650.html a sobie koszule w stradivariusie- dużo fajnych rzeczy było ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ja od teściowej dostałam kilka szydełkowych serwetek i jedną taką dużą serwetę na ławę, są prześliczne
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-12-15 o 14:36 |
||
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam dzisiaj do Opola do h&m.drogi będzie to dla mnie wyjazd. Byłam z babcia i Oliwka. Wyjeżdżając z parkingu wie bałam w inny samochód. Mój rozwalilam i tamten tez. Zdenerwowalam się nasiebie okropnie. To pierwsza mój pierwszy raz. Nie wiedziałam co rorbic. Nie chciałam wzywać policji na szczęście tamta dziewczyna w ktora wjechalam nie upirala się przy tym. Ja zdenerwowana dziecko placzace w samochodzie i do tego jeszcze babcia dobra rada. Zadzwoniłam do pani ktora mnie ubiezpieczala i pod jej dyktando napisałam oświadczenie ze to moja wina.
Ciśnienia swojego nawet dzisaj nie chce mierzyć bo pewnie mam 200/100 .Tak to jest jak baba w ciąży prowadzi samochód. Dobrze ze to przy małej prędkości i nic nikomu się nie stało tylko samochody rozwalone. Tyle lat prowadzę a to moje pierwsze zdarzenie tego typu.
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Pop
najważniejsze że Wam się nic nie stało, a samochód się zrobi.
|
|
#3863 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ach no widzisz a ja przeczytałam wodnik , ryby jakoś nie znam facetów z pod ryb , jednego ,mój szwagier to ryby , śmigło mu się nie raz konkretnie zrywa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A prezenty bardzo fajne, ja tez planowałam zrobić, chciałam uszyć lalki tildy skrzaty bożonarodzeniowe ,ale niestety nie wyrobiłam się ,zrobiłam tylko jednego dla Mika Zawsze robię własnoręcznie kartki świąteczne wyszywane ale w tym roku nawet tego nie zrobiłam doba za krótka moża na wielkanoc już zacznę ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
izz, ja do masy dawałam mniej więcej 1/4 szkl.soli i mąki i ok.1/8 szkl.wody, ale potem jeszcze dolewałam troszkę do odpowiedniej konsystencji. Ciągle tą samą masą się bawimy-po zabawie robię jedną kulę, wkładam ją do pudełeczka, zamykam i czeka na następną zabawę. Na necie są różne modyfikacje, z olejami, klejem do tapet, są tez przepisy na coś typu ciastolina. --- ** <Judytka-koleżanka- płacze> -judysia, w ogóle nie płać **- lenusiu dasz dziewczynce ‘cześć’ - nie, nie dam, zajęta
|
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do SZymka to ja mam taką nadzieję ![]() ![]() Cytat:
A chociaż zakupy fajne ? ![]() ![]() Co do ciastolin to mogę wam polecić coś znacznie fajniejszego niż ciastolina . dziś babka przyniosła wybawiłam sie za wszystkie czasy ![]() ![]() Ma konsystencję pianki , zwierzaczki robią się same . może się potem nimi bawić , mogą stać na półce bo pianka nie wysycha . cistolina może się schować . ![]() http://allegro.pl/piankolina-moon-do...985729284.html
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Ech z tel cos nie tak kliknelam i wszystko znaklo
![]() P0P wypij meliske jutro bedzie lepiej. Moze zmien ubezpieczyciela puki masz znizki ![]() Libra ja wzielam rozmiar mniejszy. A rece mam dlugasne zobacze jak dojdzie ![]() jutro pierwszy raz od 4dni bede mogla pobiegac. Bo tz praktycznie nie widuje a dzisiaj mam szanse z nim piqko wypic ![]() Ania u mnue to jest tak ze musze erykowi konkretne zadania w sprzataniu pokazywac i jest w miare ok. Ale erwinek to pomaga wiecej i sam sue pilnuje taku kazdy inny. Pocieszam sie tym ze za kilkanascie lat inne beda sie tym balaganem martwic a nie ja.Ta pianka wyglada z opisu zachecajaco
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale trzeba to jakos znieść. Monika dacie radę
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - dużym byłam. I ja osobiście nawet nie poczułam tego uderzenia. Pikacze nie zadzialaly bo ja nie z miejsca porkingowego a już z parkingu wyjezdalam i wlaczalam się do ruchu. I nie wiem jak ja mogłam tego samochodu nie widząc. Przodem prawa strona w jego bok. U mnie cały zderzak do wymiany a w tamtym na pewno drzwi i malowanie nadkola. No ślepą jestem i tyle
Dusiaczku- masz racje czym tu się martwić. Ubezpieczyciel zapłaci i to sporo. Mnie po prostu denerwuje moja slepota.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-12-15 o 21:44 |
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P0P najwazniejsze że nikomu nic sie nie stało
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Na kogoś trzeba zwalić
Teraz tylko koleżankom robię, bo one bardziej wyrozumiałe że młody biega i broi. Ale i tak już się kilka uzbierało na przyszły tydzień.

po 1 bede chrzestna a po 2 bedziemy tez organizowac malutkiej chrzciny,takze chce byc o polowe mniejsza!MUSZE!
sama nie wiem

mały płacze jak mu tylko pieluszkę chcę zmienić
żyć nie umierać. 
. Przeważnie około 21 go przeganiam, bo Eryka do kapania wyganiam, a wczoraj miałam poślizg spory. Dziwne troche no nie
najważniejsze że Wam się nic nie stało, a samochód się zrobi.