Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 08:29   #3841
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Darusia teraz juz maa jakby mniej podobna do starszej. Widać że się podzieliły między rodziców, jedna za ojcem a starsza za mamą.

Mi wczoraj w sklepie pani chwalila jakich mam przystojnych syneczków i jacy do mnie podobni. To się śmiałam że oczy mają za mną to do mnie podobni, niestety czasami charakterek za teściowąNa kogoś trzeba zwalić
Ostatnio bardzo schudłam, w krótkim czasie, więc jak twarz schudła to i te oczy większe wyglądają, pewnie dlatego to podobieństwo moje i chłopaków większe.

Powinny mi dzisiaj przyjść zapasy do przedłużania rzęs, to i sobie humorek poprawię, jak jakas chętna to zapraszam Teraz tylko koleżankom robię, bo one bardziej wyrozumiałe że młody biega i broi. Ale i tak już się kilka uzbierało na przyszły tydzień.

Libra dostalaś kurtkę? bo ja jeszcze nie, ale kilka dni temu miałam info o wysyłce z niemiec więc może przed wekendem się uda

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:37   #3842
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez juz na diecie....mam nadzieje ze beda efekty,bo na wiosne chce byc piękna na chrzciny po 1 bede chrzestna a po 2 bedziemy tez organizowac malutkiej chrzciny,takze chce byc o polowe mniejsza!MUSZE!

Orientujecie sie czy podczas pologu moge na silownie chodzic?
ale czas zapiernicza jutro malutek juz 2 tygodnie bedzie mial
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:37   #3843
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia możesz ale ćwiczenia lekkie z dużą ilością powturzeń, czyli takie na chudnięcie a nie na budowanie masy. Tylko moim zdaniem powinnaś jeszcze odczekac bo to jeszcze za wcześnie, choć żeby te 4 tyg minęły Ja wcześniej ćwiczełam sobie w domu, takie lekkie.

Ja ostatnio stresów mam sporo, a to się u mnie kończy totalnym brakiem apetytu Jem ale tylko te podstawowe posiłki, a tak to co jakiś czas podjadałam. I porcje mam mniejsze, bo mnie mdli. U mnie nerwy to najlepsza dieta

Stary 2011-12-15, 11:09   #3844
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mam tak samo, ale stresy cholera zniknely wszystko sie poukladalo po naszej mysli wiec dieta byc musi.

Tez sie zastanawialam, bo mimo ze ja nie czuje sie jakbym rodzila, juz w dniu porodu nie czulam sie jak po porodzie, tylko jakby mnie polozyli w szpitalu i dziecko dali odgornie przyznane,to jednak troche sie obawiam tej silownii.
Nie chce mi sie czekac,no ale ....niech bedzie
A.Camus
Stary 2011-12-15, 11:49   #3845
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

wiecie co, tak jeszcze się zastanawiam, a jak to nie angina tylko 3 dniówka??? bo on ma normalnie apetyt w sumie, radosny jest cały czas, tylko ta gorączka sama nie wiem przy anginie to chyba bardziej apatyczny by był i nie jadłby nie??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:00   #3846
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bao moja ciekala jak oszalala z angina, tyle ze sie meczyla kataren zapchanym nosem itd.
A.Camus
Stary 2011-12-15, 12:19   #3847
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
bao moja ciekala jak oszalala z angina, tyle ze sie meczyla kataren zapchanym nosem itd.
no właśnie on nie ma już kataru ani kaszlu NIC

Stary 2011-12-15, 12:41   #3848
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no właśnie on nie ma już kataru ani kaszlu NIC
Ja u mojej tak koło maja podejrzewałam trzydniówkę, bo też miała wysoką gorączkę, lekarka niby widziała zaczerwienione gardło, ale też Ola ani nie kaszlała, ani kataru nie miała. Ale po 3 dniach zamiast krostek wyszedł katar

Potem, jak juz miała naprawdę trzydniówkę, to też czekałam na katar i kaszel, dopiero krostki mnie uspokoiły.

Tak więc czekaj, jak na razie nic nie ma, to za 3 (w zasadzie teraz za 2) dni zobaczysz co za dziadostwo do Kubusia przypałętało.

W ogóle to zdrówka dla młodzieńca

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:48   #3849
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ja u mojej tak koło maja podejrzewałam trzydniówkę, bo też miała wysoką gorączkę, lekarka niby widziała zaczerwienione gardło, ale też Ola ani nie kaszlała, ani kataru nie miała. Ale po 3 dniach zamiast krostek wyszedł katar

Potem, jak juz miała naprawdę trzydniówkę, to też czekałam na katar i kaszel, dopiero krostki mnie uspokoiły.

Tak więc czekaj, jak na razie nic nie ma, to za 3 (w zasadzie teraz za 2) dni zobaczysz co za dziadostwo do Kubusia przypałętało.

W ogóle to zdrówka dla młodzieńca
tylko on te zastrzyki ma chyba sobie w łeb strzelę, jak sie okaże, że to 3 dniówka i zastrzyki niepotrzebnie brane

Stary 2011-12-15, 13:06   #3850
catro
Rozeznanie

Cytat:
tylko on te zastrzyki ma chyba sobie w łeb strzelę, jak sie okaże, że to 3 dniówka i zastrzyki niepotrzebnie brane
No właśnie chyba raczej nie trzydniówka - skoro lekarka coś tam widziała, to ja bym jej zaufała. U mojej też była jakaś tam infekcja gardła (już nie pamiętam co konkretnie), która przez pierwsze 3 dni objawiała się wyłącznie gorączką i też myślałam, że lekarka źle zdiagnozowała Olę, i że z gardłem wszystko ok, skoro nie ma kaszlu, ale się okazało, że kaszel się zaczął później.
(wcześniej napisałam zbyt chaotycznie)

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:13   #3851
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
No właśnie chyba raczej nie trzydniówka - skoro lekarka coś tam widziała, to ja bym jej zaufała. U mojej też była jakaś tam infekcja gardła (już nie pamiętam co konkretnie), która przez pierwsze 3 dni objawiała się wyłącznie gorączką i też myślałam, że lekarka źle zdiagnozowała Olę, i że z gardłem wszystko ok, skoro nie ma kaszlu, ale się okazało, że kaszel się zaczął później.
(wcześniej napisałam zbyt chaotycznie)
Kubuś miał kaszel w zeszłym tyg. i katar też no nic czekanie mi pozostaje oby ta gorączka przeszła....drugi dzień mu te czopki podaję....dobrze, że zbijają chociaż

Stary 2011-12-15, 13:34   #3852
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao ja tez bym nie kombinowala, musiala cos zobaczyc ze zastrzyki przepisala.
Oby jak najszybciej przeszlo
A.Camus
Stary 2011-12-15, 13:35   #3853
evitka21
Zakorzenienie

darusia, super babeczki z całej waszej trójeczki, a diabeł oliwkowy wymiata

aga
, fantastyczne nocnikowe wieści , ale musisz być dumna . Gratulejszyn
i kolek nie ma! choinka jest- no żyć nie umierać

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
a no zrozumiałam że się interesujesz , ogólnie bliźniak to raczej bezkonfliktowy znak z kazdym się dogada ,za to wodniki to troche uparciuchy, indywidualiści , mają poczucie humoru , myślę że powinniście sie dobrze uzupełniać

My to nie mamy problemu że nasze dzieci dostaną takie same prezenty pod choinkę bo dostaną tylko od nas haha
Nie ma w naszej rodzinie obdarowywania wszystkich w koło, dla mnie to bardzo pasuje.
libra, ja bliźniak, ale stary RYBA, nie wodnik
U nas też tylko w najbliższej rodzinie się daje

Cytat:
śpicie jeszcze?? my po zastrzyku już dawno mały płacze jak mu tylko pieluszkę chcę zmienić pielęgniarki super to robią, najdelikatniej jak się da....ale płacz jest ogromnya mnie serce pęka
boziu, bozi jak mi przykro i szkoda kubulinka

Cytat:
wiecie co, tak jeszcze się zastanawiam, a jak to nie angina tylko 3 dniówka??? bo on ma normalnie apetyt w sumie, radosny jest cały czas, tylko ta gorączka sama nie wiem przy anginie to chyba bardziej apatyczny by był i nie jadłby nie??
wiesz, co angina charakterystyczna jest przed to jak wygląda gardło-są czopy albo jakiś tam białawy nalot, to pewnie jak lekarka zobaczyła coś co jej wskazywało.
Lenka też jak jej zeszła gorączka przy anginie pogodna była, właściwie jak z II-gą dawkę antybiotyku dostała to już niemal "do siebie" wróciła
Oby szybko przesło i zastrzyki szybko skończyły

---
ostatni hit nasz wczorajszy

<jestem w łazience, mała przyłazi do mnie. Bawi się jakimiś pudełeczkami ja na kibelku. Wstaję,ubieram się, myję ręce.
-zrobiłaś kupę-tata dumny!

Miałam się chwalić, że młoda od 2 dni wstaje ok 7.00.
Wczoraj byłam na piwku z koleżankami, wróciłam przed 1, to mała postanowiła powitać (niekoniecznie radośnie) dzień o 5.00

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:53   #3854
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam. Ja znów na szybko... Dziś już po dentyscie, zrobione dwa obiady (na dziś i jutro), obiadek dla Werci, poodkurzane, umyte podłogi, 3 prania już się suszą, zakupy zrobione... a na 15 do pracy żyć nie umierać.

Cytat:

minka co do "nie mam"

mojej sie spodobalo odwrotnie "ma nie"
i np:
co tam masz?
O-dzie?
No w raczkach
O-Ma nie nic
Heh dobra jest
Moja ostatnio chodzi i wszystkich pyta: "i co hm?" <w sensie- co u ciebie? >

Ogólnie codziennie nowe słówka. Dziś "domek" (buduje z klocków) i "balon "- dostała na ulicy od świętego mikołaja I tak już sobie ladnie słowa łączy. Już sobie można z nią pogadać.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

A gdzie zdjęcia ze spotkania??
Nie robiłyśmy fotek

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
mój malutki jest rybka a ja nie znam żadnej rybki
Mój tz to ryba. Straszny romantyk. i wszystko musi mieć poukładane, zawsze ma wszystko zaplanowane już na najbliższe 5 lat i nie daj Boże coś pójdzie nie po jego myśli...

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Ja rak- uparciuch
ja też rak witaj w gronie uparciuchów

Cytat:
a tu troche nas
piękne zdjecia. A Oliwka ma za☠☠☠iaszczy uśmiech

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
.
napisze troszke co u nas.
Karinka pozegnala pampersy
od soboty nie zakladam jej wogole pampersika.tylko na noc.na dzienna drzemke tez nie zakladam i jak jej sie chce to budzi sie i robi na nocniczek.
od wczoraj nie zesikala sie ani razu w spodenki.majtek jej jeszcze nie zakladam a to tylko ze wzgledu na to,ze sama sciaga getry,siada na nocnik i wogole mnie nie wola...wiec aby jej bylo latwiej to gania w samych getrach
jejku nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze sama bez mojej pomocy zalatwi sie.przynosi mi tylko nocniczek abym oproznila.

zazdroszczę pożegnania pieluch. Moja siada na nocniku w rzeczach. Na golasa raczej nie chce a nawet jak usiądzie to nic nie wyciśnie z siebie takze też czekam do lata bo teraz w chałupie zimno i nie chce jej puszczać na golasa a przebieranie co chwila mi się nie usmiecha

Nas mała na każdym kroku zadziwia. zastanawiamy się czasem skąd ona wie takie rzeczy. Np. ostatnio tz wrócił z zakupów i ściemnia mi, że jakoś mu sie zesmyknęła z palca obrączka i nie mógł jej znaleźć. na co leci Wercia i krzyczy "tata, nie!! palec, tu" i pokazuje na jego obrączkę... skubana. Skąd ona wie, ze to obrączka. A druga sprawa, ze ona takie rzeczy wyłapuje bawiąc się. Wtedy układała klocki, a jak usłyszała tż to wstała i pobiegła pokazać mu obrączkę mała mądrala

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-12-15 o 13:55
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:54   #3855
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

napisze troszke co u nas.
od soboty nie zakladam jej wogole pampersika.tylko na noc.na dzienna drzemke tez nie zakladam i jak jej sie chce to budzi sie i robi na nocniczek.
od wczoraj nie zesikala sie ani razu w spodenki.majtek jej jeszcze nie zakladam a to tylko ze wzgledu na to,ze sama sciaga getry,siada na nocnik i wogole mnie nie wola...wiec aby jej bylo latwiej to gania w samych getrach
jejku nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze sama bez mojej pomocy zalatwi sie.przynosi mi tylko nocniczek abym oproznila.

my juz choinke od ponad tygodnia mamy ubrana.Karinka ubierala razem ze mna,wiec szczegolnie mi sie podoba
bigosik tez juz mam...a reszte niestety kupimy gotowe...

Adrian juz kolek od kilku tygodni nie ma wiec jest super
zaczal sie pieknie usmiechac

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

MLODA a Tobie to uklony bije...zdjecia sa przepiekne:lo ve: czy to z sesji czy z imprez.nigdy na patrzec sie nie moge.sa przecudne
widziałam zdjęcia jak Karinka ubiera choinke super że już pożeganała pampersy, moja Zosia chyba nie szybko;/
a Adrianek boski, mały słodziak

Cytat:
śpicie jeszcze?? my po zastrzyku już dawno mały płacze jak mu tylko pieluszkę chcę zmienić pielęgniarki super to robią, najdelikatniej jak się da....ale płacz jest ogromnya mnie serce pęka
biedactwo

Cytat:
ja tez juz na diecie....mam nadzieje ze beda efekty,bo na wiosne chce byc piękna na chrzciny po 1 bede chrzestna a po 2 bedziemy tez organizowac malutkiej chrzciny,takze chce byc o polowe mniejsza!MUSZE!

mój lekarz zawsze mówił że podczas połogu nie bardzo, lepiej poczakać.

a ja byłam na zakupach w h&mie- lipa jak nie wiem, mało co przecenione. Kupiłam jej śliczną sukienke na poprawiny wesela wygląda w niej ślicznie
dzinsową kamizelke, sukienke taką fajną granatową

Ana kupiłam sobie w końcu tą koszule body i Zosi tą koszulo-tunike co ma twoja Nina. Tak mi się wydaje że to jest ta

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:56   #3856
ASIULEK_23
Zakorzenienie

evitka- moja jak tylko wychodze z ubikacji to woła "kupa, o fujjjj"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:57   #3857
sara 85
Zakorzenienie

Asia widze że wszystkie raki uparciuchy mój tż też ryba

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-12-15, 14:24   #3858
agnieszka09
Wtajemniczenie

rozpisalam sie wczesniej ale poszlam do Adrianka i Karinka szpieg mi zamknela strone

dziewczyny ja przez ostatni miesiac codziennie do Karinki przy przebieraniu kupy mowilam,ze moglaby juz do nocnika robic bo te jejkupy to juz nie dozniesienia sa czasami bralam ja na kibelek...ale nic nie robila.

jeden dzien byl taki,ze sikala w getry ale i tak jak sie zesikala w majty to i tak sadzalam ja na nocnik .nastepnego dnia juz tylko posikiwala,a reszta do nocniczka.
wazne jest aby pomimo tego iz zesika sie w majtki toitak posadzic na nocnik i mowic,ze tu trzeba siusiu robic.
Karinka nie lubi jak sie jej przypomina .bo jak jej prypominalam to ta ze zloscia kiwala i mowila,ze ,,nieeeee,, a po minucie sik w majty.a jak jej przestalam mowic to zaczela mnie wolac i sikac w nocnik.
jedynie rano jej kilka razy mowilam po sciagnieciu pampersa,ze musi wolac siusiu i do nocniczka robic bo nie ma pampersa
mam nadzieje,ze pomoga Wam choc troche te moje wypociny

ASIULEK ja tylko jeden dzien mialam taki tragiczny i byo duzo zasikanych getrow.przeczytaj to co napislam wyzej.ja mysle,ze najpierw trzeba przygotowac psychicznie malucha.

PLMADZIA ja sie pisze na rzeskimarza mi sie takie ladne krzaki

TYLKOOLIWKA oj ja tez sie zabieralam do tego ja pies do jeza na sama mysl juz mi sie odechciewalo...ale te nasze dzieci sa bardzo madre wiec szybko zalapia ta trudna czynnosc jaka jest siusianie do nocniczka

POP moja jeszcze ani razu nie powiedziala mi ,,ze mnie kocha,, a buzi daje tylko jak chce cukierka albo zabawke...a tak to bezczelnie mowi mi ,,nieeee,, i sie krzywi

SARA mi sie w tym roku wogole ta kolekcja z h&m nie podoba te kolory mi sie nie podobaja ...za to od 1.5 roku wzwyz sa ladne ciuchy.te kolorki takie zywe

moj znak zodiaku to baranchyba najfajniejszy

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:29   #3859
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej
Wczoraj cały dzień byłysmy poza domem. Miałam trochę spraw do załatwienia i Zosia jechała do babci a właściwie do dzieci, którymi się zajmuje. Szaleństwo zabawowe na całego, dzieciaki mają tyle zabawek że oszaleć można a największym hitem był BALON, Zosia się praktycznie przykleiła do niego i oddać nie chciała. Nauczyła się jeszcze ładniej krzyczeć bo dzieci dość głosne są, włazić na parapety i takie tam podobne szaleństwa.

Cytat:
A to mozna ciastolinę na sztuki kupić? gdzie to kupujecie w sklepach zabawkowych?

A co tam za prezenty robisz?

Mój Miko się straszny zbój robi ,zaczyna bić i nie wiem z kąd to wziął , u nikogo nie widział takiego czegoś , ja udaję że płączę i on się zaraz leci przytulić ale co tu zrobić ,jak go oduczyć czy samo przejdzie czy tak zostanie ,nie mam ochoty być wzywana do przedszkola co tydzień
Ciastoline można kupić bez żadnych przyrządów w zestawach po kilka sztuk i możesz dać np jedną do zabawy a resztę schować. Ostatnio były takie w realu chyba 5 szt. W Smyku też są smiki same pudełeczka. Myślę że do cieciowego sklepu tez można zajrzeć, można też szukać w marketach, jak Ci wygodniej przy okazji zakupów.

Z prezentów to kalendarze ze zdjęciami dzieciaków, zdjęcia osobne w ramkach, ciasteczka a'la pierniczki, serwetki szydełkowe i haftowane (przypomniałyście mi że potrafię to robić). Takie coś z niczego a miłe dla oka (tak myslę). Na szczęście u nas daje się prezenty tylko w najbliższej rodzinie, czyli my rodzicom.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
I mam taki problem z Eryka kolegą. Chłopiec ma tyle co Eryk czyli 7 lat. Przychodzi do nas od razu po szkole, czasami nawet jak jeszcze Eryka nie ma, to już siedzi i czeka. Potem siedzą na kompie w sypialni i grają na zmiane. Ale np wczoraj wziełam Eryka do lekcji, a ten tak siedział i sobie grał. Z lekcjami do późna nam zeszło bo w między czasie musiałam młodego do spania obrobić. I tak troche o tym chłopcze zapomniałam, i poszedł do domu o 22.30kurna a rodzice nawet do niego na komórkę nie zadzwonili. Przeważnie około 21 go przeganiam, bo Eryka do kapania wyganiam, a wczoraj miałam poślizg spory. Dziwne troche no nie Ja nawet nie znam jego rodziców i oni mnie też na oczy nie widzieli, co lepsza Eryka wogle nie znają bo u nich nie był. Jakby mi Eryk nie wrócił do 18 do domu to bym już na policje dzwoniła i szukała jakby np telefonu nie miał, a tamten chłopiec ciągle przychodzi, więc nikt nie ma do niego o to pretensji.
Ja bym zadzwoniła do mamy żeby przyszła i odebrała osobiście chłopaka a jak nie to policja (cholera tylko po co dziecko stresować). Kiedy on je i lekcje odrabia ? Ciekawe co za rodzice ?
Ja niestety należe do nadopiekuńczych rodziców lub opiekunów i nie wyobrażam sobie żeby dziecko poszło do kogoś obcego do domu bez wcześniejszego zapoznania go. Nie wyobrażam sobie że dziecko gdzieś się pałęta po nocy a ja nie wiem gdzie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
my na razie masą solną się bawimy (cistolina czeka) i nie wiem kto się lepiej bawi
Masz jakiś ekstra przepis na masę i czy codziennie robisz nową ?

Cytat:
no i jestem na L-4 do 21ego Kubuś w nocy miał 39,6 gorączki...leciał mi przez ręce dałam czopek i do rana czuwałam, w przychodni byliśmy pierwsi, osłuchowo czysto, kaszlu nie ma,ale za to ma ropną anginę dostał zastrzyki 2 razy dziennie przez 5 dni, jeden już nam dali w przychodni, wieczorem koło 18ej jedziemy na pogotowie, bo przychodnia już zamknięta będzie mały strasznie płakał, bolesne te zastrzyki strasznie ale przynajmniej chwilę popłacze, a nie urzyga mi się lekiem i lek zostanie w organiźmie lepsze zło wybrałam
w szkole dyrektor trzasnął sekretarce przed nosem drzwiami, jak ta z pretensjonalnym głosem mu oświadczyła, że mnie nie będzie tydzień...ja wypełniałam w tym czasie wniosek o zasiłek opiekuńczy (kolejna biurokracja), aż się zagotowało we mnie co mam do cholery zostawić dziecko z taką gorączką i do pracy iść?? sama sobie tłumaczę, bo wyrzutów już mam mnóstwo....w piątek wigilię klasową mieliśmy robić i dupa blada ehhhh biedny mały dzisiaj mleka nie tknął, dopiero jak wróciliśmy to kanapkę zjadł i teraz niedawno 3/4 miski zupy pomidorowej dobre i to. Zasnął teraz, ale już odkładając go czułam, że cieplejszy się robił...jak wstanie to czopka dostanieehhhh dobrze wam, że wasze dzieci leki łykają
Biedny Kubuś, zdrówka .
Zastrzyki bolesne ale skuteczniejsze zwłaszcza przy wymiotujących dzieciach no i anginie (ciężko coś przez gardło przechodzi).

Zosia jak narazie dostawała tylko Nurofen i Ibufen. To była szybka akcja. Wszelkie krople o ile się da dodaję do mleka albo do picia, wolę jednak żeby dostała osobno a później popić wodą.

Cytat:
a tu troche nas

Cytat:

Cytat:

Lepiej zaczekać aż ten czas minie i najpierw iść do ginka czy wszystko jest ok. Możesz się dobrze czuć ale organizm potrzebuje jeszcze czasu na regenerację.

Cytat:
To znak ze antybiotyk działa, gorączka jeszcze moze być bo w końcu to jest infekcja. Dzieciaki szybciej i łatwiej przechodzą wszelkie choroby. Z wierzchu też wygladają dobrze ale w środku się jeszcze dzieje i dlatego często rodzice przerywają leczenie i np. wysyłają do przedszkola a później jest klops bo nie dość że jest gorzej to jeszcze zarażają inne dzieciaki. Ja bym nie kombinowała z 3-dniówką, skoro lekarka widziała coś w gardle i dała zatrzyki to musi tam coś być

Cytat:
ostatni hit nasz wczorajszy

<jestem w łazience, mała przyłazi do mnie. Bawi się jakimiś pudełeczkami ja na kibelku. Wstaję,ubieram się, myję ręce.

Miałam się chwalić, że młoda od 2 dni wstaje ok 7.00.
Wczoraj byłam na piwku z koleżankami, wróciłam przed 1, to mała postanowiła powitać (niekoniecznie radośnie) dzień o 5.00

Ja tez nie byłabym szczęśliwa obudzona o 5
Stary 2011-12-15, 14:48   #3860
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
r
dziewczyny ja przez ostatni miesiac codziennie do Karinki przy przebieraniu kupy mowilam,ze moglaby juz do nocnika robic bo te jejkupy to juz nie dozniesienia sa czasami bralam ja na kibelek...ale nic nie robila.

jeden dzien byl taki,ze sikala w getry ale i tak jak sie zesikala w majty to i tak sadzalam ja na nocnik .nastepnego dnia juz tylko posikiwala,a reszta do nocniczka.
wazne jest aby pomimo tego iz zesika sie w majtki toitak posadzic na nocnik i mowic,ze tu trzeba siusiu robic.
Karinka nie lubi jak sie jej przypomina .bo jak jej prypominalam to ta ze zloscia kiwala i mowila,ze ,,nieeeee,, a po minucie sik w majty.a jak jej przestalam mowic to zaczela mnie wolac i sikac w nocnik.
jedynie rano jej kilka razy mowilam po sciagnieciu pampersa,ze musi wolac siusiu i do nocniczka robic bo nie ma pampersa
mam nadzieje,ze pomoga Wam choc troche te moje wypociny

SARA mi sie w tym roku wogole ta kolekcja z h&m nie podoba te kolory mi sie nie podobaja ...za to od 1.5 roku wzwyz sa ladne ciuchy.te kolorki takie zywe

moj znak zodiaku to baranchyba najfajniejszy
od jutra też się biore za Zosie, może załapie. Dzięki za rady
ja sobie od dawno nic nie kupuje w h&mie bo nic mi się nie podoba;/
dla Zosi podobało mi się jeszcze kilka rzeczy, np sweterek turkusowy 70 zł;/
kupiłam jej tą sukienke na wesele tzn na poprawiny wesela
http://allegro.pl/hm-nowosc-sukienec...977111650.html

a sobie koszule w stradivariusie- dużo fajnych rzeczy było

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej

Z prezentów to kalendarze ze zdjęciami dzieciaków, zdjęcia osobne w ramkach, ciasteczka a'la pierniczki, serwetki szydełkowe i haftowane (przypomniałyście mi że potrafię to robić). Takie coś z niczego a miłe dla oka (tak myslę). Na szczęście u nas daje się prezenty tylko w najbliższej rodzinie, czyli my rodzicom.

fajne takie prezenty, ja bym się bardzo cieszyła z takich prezentów
ja od teściowej dostałam kilka szydełkowych serwetek i jedną taką dużą serwetę na ławę, są prześliczne

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-12-15 o 14:36
Stary 2011-12-15, 16:00   #3861
P0P70
Zakorzenienie

Pojechałam dzisiaj do Opola do h&m.drogi będzie to dla mnie wyjazd. Byłam z babcia i Oliwka. Wyjeżdżając z parkingu wie bałam w inny samochód. Mój rozwalilam i tamten tez. Zdenerwowalam się nasiebie okropnie. To pierwsza mój pierwszy raz. Nie wiedziałam co rorbic. Nie chciałam wzywać policji na szczęście tamta dziewczyna w ktora wjechalam nie upirala się przy tym. Ja zdenerwowana dziecko placzace w samochodzie i do tego jeszcze babcia dobra rada. Zadzwoniłam do pani ktora mnie ubiezpieczala i pod jej dyktando napisałam oświadczenie ze to moja wina.
Ciśnienia swojego nawet dzisaj nie chce mierzyć bo pewnie mam 200/100.
Tak to jest jak baba w ciąży prowadzi samochód. Dobrze ze to przy małej prędkości i nic nikomu się nie stało tylko samochody rozwalone. Tyle lat prowadzę a to moje pierwsze zdarzenie tego typu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:50   #3862
sara 85
Zakorzenienie

Pop najważniejsze że Wam się nic nie stało, a samochód się zrobi.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-12-15, 16:57   #3863
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Libra to o lwach to jak o mnie, pewnie dlatego tak sie ciesze że nie mam córki

Cytat:
boże aż mnie zabolało
Cytat:
Libra dostalaś kurtkę? bo ja jeszcze nie, ale kilka dni temu miałam info o wysyłce z niemiec więc może przed wekendem się uda
dostałam dzisiaj jest trochę luźna ale to nic pasuje mi bo rękawy ma akurat jak lubię jakbym wzięła mniejszą to by były za krótkie
Cytat:
libra, ja bliźniak, ale stary RYBA, nie wodnik
U nas też tylko w najbliższej rodzinie się daje

Ach no widzisz a ja przeczytałam wodnik , ryby jakoś nie znam facetów z pod ryb , jednego ,mój szwagier to ryby , śmigło mu się nie raz konkretnie zrywa

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
evitka- moja jak tylko wychodze z ubikacji to woła "kupa, o fujjjj"

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Ciastoline można kupić bez żadnych przyrządów w zestawach po kilka sztuk i możesz dać np jedną do zabawy a resztę schować. Ostatnio były takie w realu chyba 5 szt. W Smyku też są smiki same pudełeczka. Myślę że do cieciowego sklepu tez można zajrzeć, można też szukać w marketach, jak Ci wygodniej przy okazji zakupów.

już kupiłam dzisiaj , 3 kolory i jakieś stempelki do tego i bardzo fajnie się bawiliśmy tylko tak jak podejrzewałam niedługo się zamieni w szaroburą kulę

A prezenty bardzo fajne, ja tez planowałam zrobić, chciałam uszyć lalki tildy skrzaty bożonarodzeniowe ,ale niestety nie wyrobiłam się ,zrobiłam tylko jednego dla Mika
Zawsze robię własnoręcznie kartki świąteczne wyszywane ale w tym roku nawet tego nie zrobiłam doba za krótka
moża na wielkanoc już zacznę
Cytat:
Pojechałam dzisiaj do Opola do h&m.drogi będzie to dla mnie wyjazd. Byłam z babcia i Oliwka. Wyjeżdżając z parkingu wie bałam w inny samochód. Mój rozwalilam i tamten tez. Zdenerwowalam się nasiebie okropnie. To pierwsza mój pierwszy raz. Nie wiedziałam co rorbic. Nie chciałam wzywać policji na szczęście tamta dziewczyna w ktora wjechalam nie upirala się przy tym. Ja zdenerwowana dziecko placzace w samochodzie i do tego jeszcze babcia dobra rada. Zadzwoniłam do pani ktora mnie ubiezpieczala i pod jej dyktando napisałam oświadczenie ze to moja wina.
Tak to jest jak baba w ciąży prowadzi samochód. Dobrze ze to przy małej prędkości i nic nikomu się nie stało tylko samochody rozwalone. Tyle lat prowadzę a to moje pierwsze zdarzenie tego typu.
teraz taki ścisk na parkingach że strach jeździć , nie martw się ,dobrze że nic wam się nie stało ani tej dziewczynie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 19:25   #3864
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Pojechałam dzisiaj do Opola do h&m.drogi będzie to dla mnie wyjazd. Byłam z babcia i Oliwka. Wyjeżdżając z parkingu wie bałam w inny samochód. Mój rozwalilam i tamten tez.
P0P - spokojnie, to tylko kolizja, a nie wypadek. Nikt nie ucierpiał, a auta "się wyklepie", to tylko tony blachy. Na pewno masz AC, więc naprawa auta nic nie będzie Cię kosztować. Jedyne co, to trochę podniosą Ci składkę na kolejnej polisie, no i trzeba się liczyć, że naprawa zajmie kilka dni/ tygodni. Ty w tym czasie spokojnie siedź w domku, ciesz się Świętami i rodzinką. Autko dostaniesz spowrotem jak spod igły i za miesiąc, dwa zapomnisz o sprawie

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:40   #3865
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze że wy całe

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
P0P - spokojnie, to tylko kolizja, a nie wypadek. Nikt nie ucierpiał, a auta "się wyklepie", to tylko tony blachy. Na pewno masz AC, więc naprawa auta nic nie będzie Cię kosztować. Jedyne co, to trochę podniosą Ci składkę na kolejnej polisie, no i trzeba się liczyć, że naprawa zajmie kilka dni/ tygodni. Ty w tym czasie spokojnie siedź w domku, ciesz się Świętami i rodzinką. Autko dostaniesz spowrotem jak spod igły i za miesiąc, dwa zapomnisz o sprawie
amen popik, amen

izz, ja do masy dawałam mniej więcej 1/4 szkl.soli i mąki i ok.1/8 szkl.wody, ale potem jeszcze dolewałam troszkę do odpowiedniej konsystencji.
Ciągle tą samą masą się bawimy-po zabawie robię jedną kulę, wkładam ją do pudełeczka, zamykam i czeka na następną zabawę.
Na necie są różne modyfikacje, z olejami, klejem do tapet, są tez przepisy na coś typu ciastolina.
---
** <Judytka-koleżanka- płacze>
-judysia, w ogóle nie płać

**- lenusiu dasz dziewczynce ‘cześć’
- nie, nie dam, zajęta

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:51   #3866
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Kobiety Lwice najlepiej się dogadują z płcią przeciwną z racji tego że królowa jest tylko jedna , konkurencji to one nie znoszą

Ania bo może Szymek jeszcze wyrośnie z bałaganiarstwa

.
Mam mamę spod lwa ale nijak cechy lwa do niej nie pasują .

Co do SZymka to ja mam taką nadzieję

Cytat:
Trudno zdarza się ważne że nikomu nic się nie stało . A tym swoim dużym byłaś ? Nie masz tak pikacza ?
A chociaż zakupy fajne ? Mój TZ niedawno w jakiś pręt przywalił wystający , pikacz go nie wykrył na kamerę był za wysoko . wgnioło klapę od bagażnika

Co do ciastolin to mogę wam polecić coś znacznie fajniejszego niż ciastolina . dziś babka przyniosła wybawiłam sie za wszystkie czasy
Ma konsystencję pianki , zwierzaczki robią się same . może się potem nimi bawić , mogą stać na półce bo pianka nie wysycha . cistolina może się schować .
http://allegro.pl/piankolina-moon-do...985729284.html
Stary 2011-12-15, 21:25   #3867
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ech z tel cos nie tak kliknelam i wszystko znaklo

P0P wypij meliske jutro bedzie lepiej. Moze zmien ubezpieczyciela puki masz znizki

Libra ja wzielam rozmiar mniejszy. A rece mam dlugasne zobacze jak dojdzie
jutro pierwszy raz od 4dni bede mogla pobiegac. Bo tz praktycznie nie widuje a dzisiaj mam szanse z nim piqko wypic

Ania u mnue to jest tak ze musze erykowi konkretne zadania w sprzataniu pokazywac i jest w miare ok. Ale erwinek to pomaga wiecej i sam sue pilnuje taku kazdy inny. Pocieszam sie tym ze za kilkanascie lat inne beda sie tym balaganem martwic a nie ja.
Ta pianka wyglada z opisu zachecajaco

Stary 2011-12-15, 21:27   #3868
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi przykro że macie zastrzyki no ale trzeba to jakos znieść. Monika dacie radę
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 21:34   #3869
P0P70
Zakorzenienie

Ania - dużym byłam. I ja osobiście nawet nie poczułam tego uderzenia. Pikacze nie zadzialaly bo ja nie z miejsca porkingowego a już z parkingu wyjezdalam i wlaczalam się do ruchu. I nie wiem jak ja mogłam tego samochodu nie widząc. Przodem prawa strona w jego bok. U mnie cały zderzak do wymiany a w tamtym na pewno drzwi i malowanie nadkola. No ślepą jestem i tyle

Dusiaczku- masz racje czym tu się martwić. Ubezpieczyciel zapłaci i to sporo. Mnie po prostu denerwuje moja slepota.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-12-15 o 21:44
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 21:36   #3870
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
amen

P0P najwazniejsze że nikomu nic sie nie stało
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości