Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 22:37   #3601
spray
KWC

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nie chcę tu zasmęcać wątku - Franio urodził się z wadą wrodzoną i ma problem z nereczkami ogólnie rzecz ujmując.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Tak, zostało to zdiagnozowane jak byłam w ciąży.
Ojej, ależ nie zasmucasz!! I zawsze się nam możesz wyżalić.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Aaa, jeszcze miałam zapytać - mamy trzymiesięczniaków, czy Wasze dzieci też się tak ślinią? Mały od paru dni robi bąbelki ze śliny i wydaje bulgoczące dźwięki (pluje przy tym na każdego), no i leci mu ta ślina z buzi na potęgę.

Dołączam zdjęcia Beniutka, bo ciocie na pewno zapomniały już, jak wygląda Oczy z niebieskich zrobiły mu się ciemnoszare
Agnysko, wszystkie 2-3 miesięczniaki się wściekle slinią. Erykowi wręcz się z buzi leje.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mam taki problem pewnego rodzaju: Szymon nie potrafi utrzymać smoczka w buzi on go chce, ale tak mocno ssie, że za każdym razem wypluwa Próbowałam już różnych kształtów, firm i bez różnicy
Twoje dziecko nie jedyne, Eryk tez nie umię w buzi utrzymać żadnego smoczka a się drze jak mu wyleci.

Wrzucam zdjęcia tych odcisków. Już są wklejone w album. Nic nadzwyczajnego, ale prosiłyscie. Łatwo zrobić coś takiego, a jaka fajna pamiątka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0068.jpg (68,1 KB, 45 załadowań)
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:42   #3602
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Monik to sie dogadałysmy z tym kremem hehe przeciez sa rózne rodzaje
a wiesz,że ja nie wiedziałam że są różne dopiero teraz jak szukałam mojego to zobaczyłam

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia tych odcisków. Już są wklejone w album. Nic nadzwyczajnego, ale prosiłyscie. Łatwo zrobić coś takiego, a jaka fajna pamiątka.
ejj świetne to! Jak Ty to robiłaś- szminką?? nie wiem czy dobrze pamiętam

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:43   #3603
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ojej, ależ nie zasmucasz!! I zawsze się nam możesz wyżalić.

Agnysko, wszystkie 2-3 miesięczniaki się wściekle slinią. Erykowi wręcz się z buzi leje.

Twoje dziecko nie jedyne, Eryk tez nie umię w buzi utrzymać żadnego smoczka a się drze jak mu wyleci.

A jaki masz album? Fajnie wyglada. i jaki tam zdj sliczne!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:55   #3604
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
a wiesz,że ja nie wiedziałam że są różne dopiero teraz jak szukałam mojego to zobaczyłam

ejj świetne to! Jak Ty to robiłaś- szminką?? nie wiem czy dobrze pamiętam
Hehe, zwykłą szminką. Moja mama malowała mi stopy plakatówkami, ale szminka wydaje mi się bezpieczniejsza.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A jaki masz album? Fajnie wyglada. i jaki tam zdj sliczne!
thx.
Album kosztował 29zł w kauflandzie. Taki specjalny dla dziecka, z miejscem na metryczkę i takie tam.. Zdjęcia się umieszcza pod folią i się trzymają, ale można je wyciągać bez szkody dla fotografii.
Stary 2011-12-16, 23:04   #3605
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, zwykłą szminką. Moja mama malowała mi stopy plakatówkami, ale szminka wydaje mi się bezpieczniejsza.

thx.
Album kosztował 29zł w kauflandzie. Taki specjalny dla dziecka, z miejscem na metryczkę i takie tam.. Zdjęcia się umieszcza pod folią i się trzymają, ale można je wyciągać bez szkody dla fotografii.
ile ma kart ten album?
a są takie puste karty czy na każdej coś jest napisane?tzn czy kolejne karty dotyczą czegoś nowego czy można samemu opisać ?? mam kauflanda pod nosem ale nie widziałam takich albumów

Julitka

Stary 2011-12-16, 23:11   #3606
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Kurcze też muszę się wziąć za tę mmój album Filipkowy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 07:08   #3607
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak coś pomiędzy 68 a 74, bo różnie to wygląda - ostatnio nawet mu ubrałam ogrodniczki na których metce było napisane 12month
Ale przybiera? To ja bym się narazie nie martwiła Może faktycznie ta kupka go męczy Ponoć biogaja jest bardzo dobra na nieregularne kupki
duuuuziy chłopak
a ja myślałam że 74 b edziemy na wiosne ubierać, ale raczej nic z tego nie wyjdzie
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Aaa, jeszcze miałam zapytać - mamy trzymiesięczniaków, czy Wasze dzieci też się tak ślinią? Mały od paru dni robi bąbelki ze śliny i wydaje bulgoczące dźwięki (pluje przy tym na każdego), no i leci mu ta ślina z buzi na potęgę.

Dołączam zdjęcia Beniutka, bo ciocie na pewno zapomniały już, jak wygląda Oczy z niebieskich zrobiły mu się ciemnoszare
jaki Benuś ile ma włosków Natalka ma najwięcej na czubku i n dole głowy, a pomiędzy tym łysina
Cytat:
Mój synek ma niezłe wyczucie obudzi się za każdym razem kiedy jestem pod prysznicem i chce mu się straszliwie jeść i nic to, że pił godzinę wcześniej Ale to nic, ważne żeby nie płakał tak jak wczoraj

U nas jest tak samo Trzeba będzie się w śliniaki zaopatrzyć.
Jakie on ma włoski Szymek swoje stracił
i jak wieczorek i nocka?

tak śliniaki dobra rzecz, ale najlepsze takie podsyte folią, bo tylko materiałowe nie dawają rady
Cytat:
ja dziś tak z doskoku, czytam, ale łeb mnie tak napiernicza od rana, że masakra, ciśnienie leci na łeb na szyję, do tego halny i wystarczy
u mnie to samo od wczoraj, nawet wzięłam tabletke ieczorme ale nic to nie dało
Cytat:
Nieźle Tydzień temu wracam od koleżanki i tż mnie woła z łazienki "matka ratuj!" okazało się, że ubranko które wziął małemu na noc do ubrania było za małe
Jeśli to skok to ciesz się, że tak łagodnie A może ma po prostu gorsze dni? A nie chce pić wcale czy pije krótko?
matko ratuj
Cytat:
chcielismy zakupic ju zcos na swieta ale w realu było tyle ludzi ze wzielismy to po co przyszlismy i uciekalismy, maz w kolejce stał pól godz dlatego małego tam karmiłam i przebierałam
dobrze ze maz wzioł urlop to w tygodniu na zakupy z rana pojedziemy bedzie mniej ludzi
masakra w sklepach, mam nadzieje że chociaż w nocy ludzie będą spać a nie zakupy robić
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
my już od dawna lecimy na 68. Kupiłam worki próżniowe i będziemy pakować te maleńkie cudeńka. Mam nadzieję, że nam się jeszcze przydadzą

U nas też skok jak w mordę strzelił. I to chyba znów połączony z kryzysem laktacyjnym niestety. Mała chce tylko na rączkach, ale do tego trzeba bujać, śpiewać i tańczyć, a mój mały Lordzik wtedy unosi bródkę do góry i patrzy sobie spod byka na świat. Nie mogę z niej, taki mały Lord
Cały czas przy cycu i dopiero zasnęła po godzinnym bujaniu, ze smokiem, a wcześniej o 20 już dziecko sobie smacznie spało. I to skok jak trzeba sprzątać, pichcić i przygotowywać się do świąt. Wrr!
ja też w próżniowe worki ładuje dawałam bratowej tż te najmniejsze ale ona coś tam zaczęła marudzić że za dużo ma ciuszków że coś tam coś tam, nie to nie - bez łaski, już jej nie będe dawać co się nadaje dla chłopczyka to swojej bratowej odkładam a reszta schowana głęboko

proponuje sobie odpuścić, np. sprzątanie na bum cyk cyk ja tak robie w tym roku, nie musze mieć mega błysku w każdym kącie żeby były fajne święta
oby skok szybko minął
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja po zakupach - mąż nakazał bym w końcu kupiła coś sobie, a nie małej. no to siępowstrzymałam i Agatce kupiłam tylko balerinki w h&m oraz kombinezon w smyku ( supeprzecena za 50 zł był). a sobie poszalałam, ale of corse już mam wyrzuty

aha, moja Młoda po całym dniu kombinowania z jedzeniem - tzn jedzenie jednego posiłku 6 różnymi smoczkami zjadła po kąpaniu 200 ml no szooook, ciekawe ile pośpi. to jej absolutny rekord te 200. ja zrobiłam 140m, małż małą karmi i mówi, oja Agatka jeszcze chce, no i wciągneła jeszcze 60

ja sobie tez ostatnio troche rzeczy kupiłam bo nie miałam już w czym chodzić w szczególności jeśli chodzi o swetry i też miałam wyrzuty ale skutecznie je w sobie stłumiłam

głodomorra
Cytat:
śliczne
też w końcu musze zrobić te odciski

A ja wcześniej wstałam bo miałam pisać tą prace przydurną, ale chyba nic z tego nie będzie i nie pojade dziś na to seminarium
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 08:49   #3608
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie miałam zapytać czy Piotruś śpi? - korzystaj Archi i odsypiaj troszkę ostatnie dni I trzymam kciuki,żeby Piotrusiowi już tak zostało!
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Archi a jak tam Piotruś?? spokojniejszy już??
No i się porąbało znów Tak go dziś te gaziory męczyły, że ja oka nie zmrużyłam- a on konsekwentnie budził sie co godz! Najlepsze,ze zasnął mi 2x w bujaczku gdzie on nigdy bez raczek albo bez piersi nie zasypiał, a tu nawet smoka nie miał Co prawda wibra nie starczała i musiałam go dodatkowo bujac, no ale pospał cos. Biedak mój
Ja za to padam na pysk, a mąż ma dziś pracująca sobotę
Cytat:
ja po zakupach - mąż nakazał bym w końcu kupiła coś sobie, a nie małej. no to siępowstrzymałam i Agatce kupiłam tylko balerinki w h&m oraz kombinezon w smyku ( supeprzecena za 50 zł był). a sobie poszalałam, ale of corse już mam wyrzuty

aha, moja Młoda po całym dniu kombinowania z jedzeniem - tzn jedzenie jednego posiłku 6 różnymi smoczkami zjadła po kąpaniu 200 ml no szooook, ciekawe ile pośpi. to jej absolutny rekord te 200. ja zrobiłam 140m, małż małą karmi i mówi, oja Agatka jeszcze chce, no i wciągneła jeszcze 60
się chwal łowami

a te 200ml - nonono- to nie mój tylko głodzilla

Cytat:
A na te odciski nakleiłaś coś by sie nie odbijały???

My robiliśmy odcisk gipsowy małemu (są takie gotowe zestawy w sklepach) - ale to jakiś szajs- gips najpierw stężał za szybko, potem jak sie dodało wody to musieliśmy chyba 2 dni czekać by zrobić odcisk. A jak zrobiliśmy to trochę popękał gdy sie suszył.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 08:53   #3609
acelinka
Zakorzenienie

archi
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 09:55   #3610
spray
KWC

Cytat:
ile ma kart ten album?
a są takie puste karty czy na każdej coś jest napisane?tzn czy kolejne karty dotyczą czegoś nowego czy można samemu opisać ?? mam kauflanda pod nosem ale nie widziałam takich albumów
Mój ma inną okładkę, ale wygląda, że to to samo http://www.albumy.net.pl/samoprzylep...aby-p-135.html Pierwsze dwie karty są do wypełnienia - typu data urodzenia, moje pierwsze urodziny... a potem są czyste karty, na które się nakleja zdjęcia i umieszcza pod ochronną folią.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No i się porąbało znów Tak go dziś te gaziory męczyły, że ja oka nie zmrużyłam- a on konsekwentnie budził sie co godz! Najlepsze,ze zasnął mi 2x w bujaczku gdzie on nigdy bez raczek albo bez piersi nie zasypiał, a tu nawet smoka nie miał Co prawda wibra nie starczała i musiałam go dodatkowo bujac, no ale pospał cos. Biedak mój

A na te odciski nakleiłaś coś by sie nie odbijały???
Bidulek, może mu kupcie ten kateter Windii na bączki?

a na te odciski nakleiłam przeźroczystą, grubą tasmę klejącą - taki domowy laminat
Stary 2011-12-17, 10:19   #3611
agnieszka 0605
Zakorzenienie

indygo79 z tymi workami próżniowymi do taty - padłam

archi taki słodki ten Twój Piotruś, a taki łobuziak mały, no

A widziałyście TO ?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 10:45   #3612
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

heloł, wietrznie sobotnie

archi -
wiesz ja myślę, że jeszcze ciut zanim syropek zadziała, nie poddawaj się. ja tez dziś i jutro all day sama. wpadnij możne do nas?

spray -
ale fajnie, ja właśnie myślę czym zrobić te odciski a tu taki pomysł

moja Agacia po 200 ml
spała 7 godzin, a zasnęła o 19ej. jakby zjadła tyle o 22iej to spałaby do 5ej.aha, któraś z was pisała ( sorki nie pamiętam kto, wybaczcie) jak dr na izbie przyjęć wyśmiała espumisan jako palcebo i mąż to skomentował. wiecie, 3 dni sab simplex nie dawałam i mała przy butelce cudowała, dałam w nocy i rano i na razie oki, bez cyrków - ale cichoooooo czyli nie placebo.

Cytat:

indygo79 z tymi workami próżniowymi do taty - padłam

archi taki słodki ten Twój Piotruś, a taki łobuziak mały, no

A widziałyście TO ?
no co ma się te kreacje, trzeba się na wsi u dziadzia pokazać

ten filmik mnie rozwala - oni sie po prostu rozumieją

na koniec - wczorajszy łupy zakupowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC176212.jpg (152,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC176211.jpg (129,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC176210.jpg (124,8 KB, 9 załadowań)

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-12-17 o 10:55
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 10:53   #3613
aa2
Zakorzenienie

dzien doberek
wpadłam sie przywitac i ide gotowac bigos

Cytat:
heloł, wietrznie sobotnie

archi -
wiesz ja myślę, że jeszcze ciut zanim syropek zadziała, nie poddawaj się. ja tez dziś i jutro all day sama. wpadnij możne do nas?

spray -
ale fajnie, ja właśnie myślę czym zrobić te odciski a tu taki pomysł

moja Agacia po 200 ml
[B]spała 70 godzin[/B], a zasnęła o 19ej. jakby zjadła tyle o 22iej to spałaby do 5ej.aha, którą z was pisała ( sorki nie pamiętam kto, wybaczcie) jak dr na izbie przyjęć wyśmiała espumisan jako palcebo i mąż to skomentował. wiecie jak 3 dni sab simplex nie dawałam i mała przy butelce cudowała, dałam w nocy i rano i na razie oki, bez cyrków - ale cichoooooo

no co ma się te kreacje, trzeba się na wsi u dziadzia pokazać

ten filmik mnie rozwala - oni sie po prostu rozumieją
wow
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 10:56   #3614
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
dzien doberek
wpadłam sie przywitac i ide gotowac bigos

wow

no zauważyłam co napisałam 70 godzin to byłby absolutny rekord

bigos

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-12-17, 10:58   #3615
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no zauważyłam co napisałam 70 godzin to byłby absolutny rekord

bigos
sie mi rzuciło w oczy te 70
a mój syn własnei lezy w pokoju z tatusiem i tatus ma nadzieje ze z nim pośpi a maly oczy jak 5 złoty sie mi mąż rozmarzył ni ema co
Stary 2011-12-17, 10:58   #3616
mooonik
Zakorzenienie

Czee

rosołek pyrka, w domu posprzątane tak to jest jak się wstanie o 7 mężul pojechał po siostrę na dworzec i później się wybieramy na zakupy, w planie wizyta w h&m ofc
bólu głowy dziś ciąg dalszy niestety

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
też w końcu musze zrobić te odciski
ja nie planowałam robić, ale teraz mi Spray narobiła ochoty i chyba się zabiorę

pojechałaś czy nie ?

Cytat:
a może potrzeba chwili, zeby syropek zaczął działać? bidulki Wy

Cytat:
Mój ma inną okładkę, ale wygląda, że to to samo http://www.albumy.net.pl/samoprzylep...aby-p-135.html Pierwsze dwie karty są do wypełnienia - typu data urodzenia, moje pierwsze urodziny... a potem są czyste karty, na które się nakleja zdjęcia i umieszcza pod ochronną folią.
dzięki dziś poszukam i sprawdzę jeszcze auchana

Cytat:
A widziałyście TO ?
widziałyście rewelacyjni są

Cytat:
moja Agacia po 200 ml spała 70 godzin, a zasnęła o 19ej.
wow!! to Ci pospała coś Ty je do tego mleka dosypała

Julitka

Stary 2011-12-17, 11:00   #3617
aa2
Zakorzenienie

mały zdrajca jednak spi a myślałam ze bedzie chciał sie z tatkiem pobawic
Stary 2011-12-17, 11:01   #3618
spray
KWC

Zapomniałam napisac Agnysce, że ma slicznego syneczka. Jak ostatnio wrzucała zdjęcia to była mała kruszyna, a teraz jaki facet!!

Indygo, piękne zakupy, te buciki mnie zabiły Ach, jak się ma dziewczynkę to aż chce się ją stroić
Stary 2011-12-17, 11:05   #3619
mooonik
Zakorzenienie

Indygo balerinki wymiatają kombinezon fajny, szkoda jednak, że ma osobno butki i rękawiczki

Spray na chłopaka jest tyle fajowskich ubrań, też można stroić małego dżentelmena

Cytat:

Julitka

Stary 2011-12-17, 11:06   #3620
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Czee

rosołek pyrka, w domu posprzątane tak to jest jak się wstanie o 7 mężul pojechał po siostrę na dworzec i później się wybieramy na zakupy, w planie wizyta w h&m ofc
bólu głowy dziś ciąg dalszy niestety

wow , ja w lesie totalnym, ale spałyśmy do 8ej
as do h&m to z pełnym portfelem moja droga

ja nie planowałam robić, ale teraz mi Spray narobiła ochoty i chyba się zabiorę

pojechałaś czy nie ?

a może potrzeba chwili, zeby syropek zaczął działać? bidulki Wy

dzięki dziś poszukam i sprawdzę jeszcze auchana

widziałyście rewelacyjni są

wow!! to Ci pospała coś Ty je do tego mleka dosypała

no zagęszczacza bebilon nutrition

Cytat:
moja przy tatuniu też Aniołek

Cytat:
Zapomniałam napisac Agnysce, że ma slicznego syneczka. Jak ostatnio wrzucała zdjęcia to była mała kruszyna, a teraz jaki facet!!

Indygo, piękne zakupy, te buciki mnie zabiły Ach, jak się ma dziewczynkę to aż chce się ją stroić
a dzięki no, milion takich rzeczy bym tam kupiłam no ale ......

Stary 2011-12-17, 11:10   #3621
spray
KWC

BordAny coś dawno nie było...
Stary 2011-12-17, 11:11   #3622
aa2
Zakorzenienie

Indygo super rzeczy.......ide robić dziewczynkę

Archi w załączniku zdjecie bodziaków

no i pochwale sie moim smieszkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaa.jpg (79,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (65,3 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-12-17, 11:12   #3623
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
wow , ja w lesie totalnym, ale spałyśmy do 8ej
as do h&m to z pełnym portfelem moja droga

no zagęszczacza bebilon nutrition
mała spała do 8, a ja się obudziłam o 7 przez głowę i już usnąć nie umiałam ale za to już teraz weekend w pełni jeszcze tylko jakieś ciacho zrobić i finito
mam tylko nadzieję,ze coś się jeszcze ostanie w tym h&m

mówisz,że ten zagęszczacz takiego kopa daje

Julitka

Stary 2011-12-17, 11:13   #3624
aa2
Zakorzenienie

Spray dokładnei ): dla naszych małych facecików tez sa cudne rzeczy) takie dorosłe

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

musze isc do sklepu-matka wariatka zaponała o kiełbasie do bigosu -matko a tam tak wieje brrrrrrrrrrrrrrrrry
Stary 2011-12-17, 11:17   #3625
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

kurna, że real ode mnie ro drugi koniec miasta, no super te bodziaki!
a Marcelek uroczy

Julitka

Stary 2011-12-17, 11:24   #3626
19natka88
Zakorzenienie

Cześć Melduję, że się wyspałam Szymon padł o 19.00, a potem pobudki o 21, 24, 4.30 i 9 Co prawda o tej 4.30 zrobił koope i się rozbudził i już myślałam, że trzeba będzie wstawać ale po pół godzinie walki jednak zasnął Oddali mi moje dziecko wreszcie

Cytat:
chcielismy zakupic ju zcos na swieta ale w realu było tyle ludzi ze wzielismy to po co przyszlismy i uciekalismy, maz w kolejce stał pól godz dlatego małego tam karmiłam i przebierałam
dobrze ze maz wzioł urlop to w tygodniu na zakupy z rana pojedziemy bedzie mniej ludzi
No tak, piątek to ludzie szaleją a zakupach. Mnie ta przyjemność omija na szczęście

Cytat:
może po prostu nie chce smoka przynajmniej nie będziesz musiała się martwić oduczaniem moja własnie taka jest, że smok to zło
Właśnie chce go Bo jak nie ma smoka to ssie palucha, a wolę oduczać od smoka niż od palucha - bo kciuka nie wyrzucisz do kosza

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci mają czasami takie zimne czułka, albo takie zimne i lekko mokre? Bo mam wrażenie że mu zimno- kark taki średni, ale skąd wtedy ta "mokrość"
U nas dzisiaj tak było ale też nie wiem dlaczego

Cytat:
my do tej pory używaliśmy MAM, teraz zmieniłam na MAM Perfect ten cieniutki i jest ten sam problem co u Ciebie. Ale mam nadzieję, że jakoś polubi nowego smoka, bo ma go dopiero od wczoraj.
Kuzynka tż znalazła na to sposób - po prostu kupowała większe smoczki, ale czy ja wiem czy tak można?

Cytat:
to podeślę ci moją sister moja Agatka miał ten sam problem, siostra przyjechała, w jedno popołudnie dziecko nauczyła. jak? zabij mnie a nie wiem, ale jestem jej wdzięczna. potem dam zadanie siostrze oduczenia smoka, bo w końcu ona nauczyła
Dawaj ją Ładnie Agatka pojadła

Cytat:

Ciekawe od czego to zależy no

Fajowe

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
duuuuziy chłopak
a ja myślałam że 74 b edziemy na wiosne ubierać, ale raczej nic z tego nie wyjdzie

Też tak myślałam Ale ponoć w jakimś wieku dzieci już tak nie rosną szybko.

i jak wieczorek i nocka?

Dużo lepiej

tak śliniaki dobra rzecz, ale najlepsze takie podsyte folią, bo tylko materiałowe nie dawają rady

Mam narazie jeden właśnie taki podszyty i jest ok

matko ratuj

Cytat:

Cytat:
na koniec - wczorajszy łupy zakupowe
Balerinki boskie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 11:30   #3627
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
BordAny coś dawno nie było...
Faktycznie

Cytat:
Indygo super rzeczy.......ide robić dziewczynkę

Archi w załączniku zdjecie bodziaków

Słodki Marcel A bodziaki ekstra.

Wstaliśmy rano, Szymon siedział w foteliku a ja nadrabiałam wizaż. Coś mi się za cicho wydawało i patrzę na małego a ten się gapi na telewizor w takiej pozie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg telewidz.jpg (37,7 KB, 52 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 11:40   #3628
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie

Słodki Marcel A bodziaki ekstra.

Wstaliśmy rano, Szymon siedział w foteliku a ja nadrabiałam wizaż. Coś mi się za cicho wydawało i patrzę na małego a ten się gapi na telewizor w takiej pozie:
he ale luzak-słodziak kochany
widzeze bujaczek mamy taki sam
Stary 2011-12-17, 11:44   #3629
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Kuzynka tż znalazła na to sposób - po prostu kupowała większe smoczki, ale czy ja wiem czy tak można?
kurcze nie wiem te Perfect są 0-6, albo 6+, więc ja takiego myku na pewno nie zrobię. Mam nadzieję, że jakoś polubi nowego smoka, bo mam jeszcze jeden w zapasie, a one tanie nie były
A Szymek to rasowy facet

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 11:50   #3630
aa2
Zakorzenienie

a ja zamiast isc gotowac to siedze na wizazu hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości