|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
hej wam
agacia_cz wszystkiego najlepszego z okazji ślubiku czubasku śliczny stroik, ale się napracowałaś, ja poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowy ![]() że co hyyyy ![]() ![]() :pa la:dziewczyny już wytłumaczyły a np. moja teściówka zawsze używa tego masła klarowanego do ziemniaków dawno nie byłaś w realu Cytat:
![]() Cytat:
może tż skutecznie pomoże skoro sprzątać możesz i sprzątać i nic się nie dzieje Cytat:
Cytat:
i ja Zośce polecałam ![]() Cytat:
dobra to dalej nadrabiam bo jestem w tyle od wczoraj od 18ej
|
|
|
#3902 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() znaczy ogórek z pasztetem ale BEZ MAJONEZU, pliz powiedz że o tym myślałaś ![]() Cytat:
ja tam zacznę sprzątać po 1.1.2012 ![]() [QUOTE=neska22;31104415 dzisiaj nam rodzice choinke przywiozą !!! jutro pewnie ubierzemy [/QUOTE] my też jutro ubieramy ale najpierw musimy jakąś kupić daj trochę bo u nas nic nie sypie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
uciekam laseczki bo dzwonil tzcik ze jedzie z pizza i szampanem
nasza ostatnia taka kolacja bo potem dieta![]() buziaki
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że tak piszesz o tej wadze!! w czwartek podjeżdżamy do 4kidsa i go obmacammusisz nam zdjęcie kącika pokazać ale bym miala juz stresa przed wtorkiem i bym sie doczekac równocześnie nie mogła- ale super!!![]() Cytat:
Cytat:
i ze sam poszedł w ogóle ci kupić ![]() a tż dobry może on powinien na medycyne a nie lotnictwo iść? ja nawet nie oglądam tych porodów a mój tż to juz w ogóle lepiej żeby krwi nie widział nawetCytat:
smacznego- tylko nie za dużo tej wątróbki kochana Cytat:
ale coraz lepiej mu idzie - praktyka czyni mistrzem heheoj tam oj tam juz sie zdecydowałam -babcia poinformowana o modelu i cenie tz tez juz poinformowany wiec bedzie easywalker chyba że... nie mam jak dać bo sypie i topi sie na ziemi
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla TZta ![]() Miłego wieczorku
|
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
A jaka cena?
|
#3908 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
o wlasnie moja reakcja na watrobke jest taka sama Cytat:
ale na wszelki wypadek lepiej lec po te paste do zebow zebys nie zionela na oddziale ![]() ![]() Cytat:
a pozniej telefon "skarbie, a czym sie myje lazienke?" ![]() Cytat:
bez majonezu to lipa - za sucho Cytat:
Cytat:
![]() ![]() :sli na:![]() ![]() : slina:![]() :slin a:Cytat:
![]() Cytat:
a co do krwi i tzta to on luzak w tej kwestii nic go nie rusza ![]() zezarlam wlasnie makaron ze szpinakiem i serem feta ale taka mniejsza porcje, co by Smoczysko nie uroslo za bardzo
|
|
#3909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no miałam wielką nadzieje ż emi pomoże to przyśpieszyć , uszykowałam wczoraj wszystko założyłam świeżutko wypraną pościel wypsikałam perfumami j asie przyszykowałam nastawiłam już psychicznie ze po taaaaaaaaaaaaaaaaakim czasie będzie miło ale pewnei bardzo szybko noii i co?? dupa zbita tak więc czekam co dalej ale jutro chyb ato już biore ten j.e.b.a.n.y olejek i go wypijam i czekam na efekty bo JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!!!!!!!!!!!!!! BUUUUUU!!! mam dosć jestem zmęczona męczy mnie dzwiganie tego brzucha , nie dosć ze brzuch to ja mam przecież jeszcze dodatkowe obciązniki - cyckowe też mam co dzwigać wiec dobrze że kręgłosup mi jeszcze nie wysiadł ehhh dołuje mnie juz to wszystko może dlatego mi tak śpieszno że ja całymi dniami siedzę tu sama nie mam do kogo się odezwać tż robi pokoik do 18-19 potem idzie do garażu i tam szarpie do 5-6 czasami nawet do 7 nad ranem potem odsypia do 12-13 wstaje i je śniadanie i idzie robić dalej i tyle zniego mam tu siedze sama posprzątam pozmywam wstawie pranie ugotuje obiadek i potem siedze przed tv lub przed kompem albo wyszywam sobie obrazki no ale jednak nie ma się do kogo odezwać - nudzi mnie już to - wiem że nieługo będe tęsknić za tą nudą ciszą itp ale jednak chce już mieć maluszka przy sobie też jak będziecie na końcówce będziecie tak się czuć też wam sie każdy dzień będzie dłużyć i nie będziecie mogły sie doczekać już porodu
|
|
#3910 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my się obżeramy tylko kanapkami ![]() ja jem z pasztetem, masłem bułką i OGÓRKIEM, bez majonezu ![]() a tż je boczek a fujjjj Cytat:
Cytat:
kochana dopiero co się OBRONIŁAŚ, no sory ale za przeproszeniem kiedy miałaś się dorobić tej wyprawki nie pracowałaś wcześniej i nie mieszkałaś oddzielnie...jak zaczniesz pracować to w ramach wdzięczności możesz sprawić im jakieś prezenty ale teraz nie powinnaś się tak czuć, przecież nie żyłaś na własny rachunek, mieszkałaś dopiero co z nimi więc niby jak miałabyś być ustawiona i mieć kasę na wszystko ![]() w takich sytuacjach dopiero poznaje się jakich się ma rodziców uważam, że twoim są super, tacy normalni i nie powinno ci być głupio, nie masz 30tu lat na karku, dopiero zaczynasz swoją "przygodę poza domem" więc logiczne jest że rodzice chcą ci pomóc Cytat:
|
|
|
#3911 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i faktycznie delektuj się jeszcze tym spokojem a swoją drogą to ja też chyba wolałabym urodzić w styczniu na szczęście termin mam na 15.02.
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jem wątróbkę pierwszy raz od kilku miesięcy więc nie zaszkodzi... ![]() brzuch mi zaczął twardnieć
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
mój to się boi być na porodówce powiedział że nie będzie ze mną przy porodzi ebo on nie może na takie coś patrzeć ani na to jak ja będe cierpiec ani na to jak będą podłączać mnie pod różne rzeczy czy to ktg czy różne igły jak będą wbijać np do wenflonu, a ja sie niczego tak nie boję jak właśnie tego że zostane się sama już raz leżałam sama -po poronieniu-brakowało mi go tak bardzo chciałam by był przy mnie ale nie mogę przeciez go zmusić prosiłam go teraz by był ż enie chce być sama że to dl amnie bardzo ważne ale powiedział ze nie będzie to jest za wiele jak dl aniego - miała być w takim razie moja mama przy porodzie ale obawiam sie że może nie zdążyć dojechać do szpitala pozatym nie chce jej wyrywać np w środku nocy ze snu jak się zacznie bo by była wielka bieganina by się ubrac uszykować dojechać a niechce robic całego tego zamieszania tylko dlatego ze ja rodzę w końcu kobiety kiedyś rodziły same bo nie mogł nikt przy nich być wiec wiem że i ja sobie poradze ale przeraża mnie to nie przeraża mnie np ból bo wiem ze będzie boleć jak cholera w końcu jakoś to dziecko musi się przedostać przez taką dziurkę ale to kobiety też przechodza i przeżywają dlatego będe musiała jakoś zacisnąć zeby i przez to przejść - sama
|
#3914 |
|
Rozeznanie
|
agacia_cz wszystkiego naj na nowej drodze życia
Witajcie kobitki Naskrobałyście tyle, że ho ho ho....nie dam rady pocytować Miałam dziś zakupowy dzionek, ale udało mi się kupić wszystkie prezenty Muszę tylko przygotować paczkę dla rodziców i wysłać kurierem, ale mam obawy bo mam tam kieliszki i boje się żeby się nie potłukły![]() Na zakończenie zakupów pojechaliśmy z tż na pizze....była mega!! Zjadłam połowę 45cm
|
#3915 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
JA też tak mam...!! dokładnie, nie wiem nie toleruję pijaństwa... alkoholizmu czy jak tam kto sobie to zwie, napić się od czasu do czasu można... wszystko jest dla ludzi... ale nienawidzę pijaństwa!!Cytat:
dla TŻ Cytat:
moja koleżanka też prawie urodziła SAMA w domu A najlepiej moja mama opowiadała o mojej babci (mamie mojego taty, której nie zdążyłam poznać), ona była bardzo dobrą kucharką i ogólnie cukiernikiem też, chodziła piec ciasta i obsługiwać wesela (podobno w palcach potrafiła z marcepanu zrobić parę młodą i dziecko w kołysce nawet) i generalnie będąc w ciąży z moim tatą obsługiwała właśnie takie wesele, poczuła nagle, że coś ją tam kuje... poszła do pokoju na górę, urodziła mojego tatę, poleżała godzinę i zeszła na dół spowrotem obsługiwać gości a miała wtedy 38 lat - także kiedyś kobiety miały inne zdrowie nie to co my teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Komoda od małej opanowana !! Wklejam foto - jakość troszkę ciemna bo robione kom. w świetle żarówkowym ![]() W szufladach: 1. - bodziaki krótki + długi rękaw, śpioszki cieplejsze i bawełniane, kaftaniki 2. - pajacyki cieplejsze i bawełniane, w pudełeczkach - skarpetki, paputki i buciki a w drugim- czapeczki bawełniane 3. - spodenki, dresiki, sweterki, sukienki, czapki wyjściowe (zimowe), pieluchy tetrowe + flanelowe 4. poszewki na pościel, 2 rożki, kocyki, prześcieradła Szuflada 4 myślę, że jak będzie łóżeczko to zmieni przeznaczenie i będzie w niej pościel i pieluchy czy coś, bo ogólnie rożek będzie w użyciu, kocyki też, a drugi rożek ( ten cieńszy, stary) będzie robił za klina pod materacykiem wszystko wiadomo wyjdzie w praniu jak będzie mi wygodniej korzystać bo mam jeszcze na łóżeczku przy przewijaku takie koszyki w których właśnie przy synku były chusteczki, kilka pampersów i jakiś krem do pupy
|
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
Przez całą ciążę nie byłam ani razu przeziębiona.....i dupa...dopadło mnie
![]() Mam zawalone gardło i kaszel. Do tego czuję sie fatalnie, jakaś osłabiona jestem ![]() Wyczytałam żeby płukać gardło wodą z solą, spróbuję.
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez się naukładałam swojego czasu- ciekawe jak długo w tych komodach będzie taki porządek ![]() tak, pomaga... warto spróbować. na pewno nie zaszkodzi... |
|
|
|
|
#3918 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gratuluję ![]() Cytat:
|
|
|
#3919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o to jest pytanie choć pamiętam, że u synka póki ubranka taki małe to miałam porządek , hehe w sumie on nadal ma porządek w szafach gorzej jest z moją szafą :P choć niedawno zrobiłam w niej porządek i twardo trzymam... gorzej z półką TŻ
|
|
|
#3920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki i również wszystkiego naj dla TŻta
![]() Pychotka Cytat:
![]() Choinka jest gęsta, "puchata" i w ogóle, z tym, że od 3/4 wysokości krzywa ale tak ją ustawiliśmy, że praktycznie nie widać![]() Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ ___________ Hello ![]() Mąż wyszedł na pifko... szkoda, bo niby cały dzień razem a ciągle coś/ktoś. Przyszedł do domu o 12, poszliśmy na zakupy, bo na obiadokolację planowaliśmy pizzę. Jak byliśmy w sklepie dzwoni jego ciocia, że stoi u nas pod drzwiami. No to szybko w sklepie i biegiem do domu. Wyszła ciocia, zrobiliśmy pizzę i przyszedł mój brat... posiedział trochę, a w międzyczasie jedna znajoma napisała smsa czy może wpaść na chwilę, bo ma u nas coś do odbioru... Siedziała 3 godziny... No i tak nam minął pierwszy od dłuższego czasu dzień wolny ![]() Dzidziol szaleje, przepycha się i wierci ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() Ja Wam mojego kącika dla młodego nie pokażę, bo wstyd wszystko leży rodzajami poskładane wpół wg rozmiarów faktycznych![]() Cytat:
|
|
#3921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szybkiego powrotu do zdrowia więc
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Kochane za pamięć i życzenia
ale szybko przeleciał ten dzień.... oczywiście nie odbyło się bez mojej pomyłki w przysiędze no cóż stres![]() najbardziej cieszę się z tego że jednak mój tata zdecydował się przyjść i nawet się popłakał!
|
#3923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekam na maleńki remont jeszcze i wstawienie szafy dużej dla nas, żeby się pomieścić ech... A tu ani nic drgnie w tym kierunku
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czkamy na fotencje
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A taka pomyłeczka to nic jest, dłużej sie będzie pamiętać detale
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
agacia_cz wszystkiego dobrego
Hej mamusie kasikzak tak to jest ten przepis no rybka nie jest chrupiąca ale i tak jest pyszna a za to ogóreczki chrupią ![]() Tż się nudzi i łóżeczko złożył Monia 3maj się dzielnie jeszcze troszke i będziesz Michasia tulić
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
nudzi mi się...
tz będzie za jakies poł godzinki chyba bede ogladac bridget jones
|
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomyłkę będziecie wspominać długie lata No i super, że tata jednak przyszedł Cytat:
Komoda niby pojemna, ale płytka i dziecięce ciuszki wchodzą na styk na półki, a w szufladki powkładałam drobiazgi typu skarpetki, czapeczki, akcesoria Na przewijaku póki co leżą torby - z resztą ciuszków do uprania (jak tylko pralka będzie naprawiona ), torba do szpitala itp. jak to ogarnę, to kupię jakieś koszyczki i część drobiazgów będzie na półce pod przewijakiem ![]() Tylko nie wiem gdzie takie kupić - tanie a ładne. Szkoda, że Ikea tak daleko
|
|
#3929 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten cały syf po odstaniu zostaje na spodzie, więc wystarczy ostrożnie zlać.Cytat:
Dziękuję mamuśki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę zrobic syrop z cebuli na zeby był gotowy na rano. Mama mówi ze nie jest najgorszy w smaku. A teraz wypiję jeszcze mleko z czosnkiem.
|
|
#3930 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
3100zł bez śpiworka i parasolki
![]() Cytat:
kupiłam szpinak wczoraj i też sobie zrobie bo mi smaka narobiłaś![]() Cytat:
ciekawe czy mój tż się zdecyduje jak bede chciala wywołać w taki sposób poród zobaczymy po19styczniaCytat:
![]() Cytat:
'to" oglądać...może to być dla niego nie piękne a traumatyczne przeżycie, postaraj się go zrozumieć...a co do mamy jak powiedziała ci że nie ma problemu żeby przyjechała, to wydaje mi się że nie powinnaś mieć żadnych skrupułów- to twoja mama to nie pierwsza i nie ostatnia nieprzespana noc jaką przeżyje Cytat:
![]() Cytat:
aj jak pięknie poukłądane wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

i do tego ogóreczek kiszony

dzis tylko tak plecy mnie bolały, ze ledwo z łózka wstałam, hihi
ale było to po wypiciu pół litra płynów więc jakieś 73 jest
16 kilosów na +, już wstyd się przyznać mężowi jak się rozpasłam 

i nie chce schować 
co dalej ale jutro chyb ato już biore ten j.e.b.a.n.y olejek i go wypijam i czekam na efekty bo JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!!!!!!!!!!!!!! BUUUUUU!!! mam dosć jestem zmęczona męczy mnie dzwiganie tego brzucha , nie dosć ze brzuch to ja mam przecież jeszcze dodatkowe obciązniki - cyckowe też mam co dzwigać wiec dobrze że kręgłosup mi jeszcze nie wysiadł ehhh dołuje mnie juz to wszystko może dlatego mi tak śpieszno że ja całymi dniami siedzę tu sama nie mam do kogo się odezwać tż robi pokoik do 18-19 potem idzie do garażu i tam szarpie do 5-6 czasami nawet do 7 nad ranem potem odsypia do 12-13 wstaje i je śniadanie i idzie robić dalej i tyle zniego mam tu 

Gabrysia - 09.02.2012